Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Γιώργος Μιχελής: Υψηλοί οι στόχοι και για το 2012.



Μεγάλη εκδήλωση με αφορμή τη κοπή πίτας όλων των τμημάτων του διοργανώνει για αύριο Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «Γκρέκοτελ Εγνατία» ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Μια εκδήλωση που περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις, δώρα για τους αθλητές και μουσικό πρόγραμμα. Με αφορμή αυτό το γεγονός, συνομιλήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου Γιώργο Μιχελή, ο οποίος αναφέρθηκε και στους στόχους που θέτει η διοίκηση για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

- Κύριε Γενικέ ο Εθνικός προετοιμάζεται πυρετωδώς για την κοπή της πίτας των τμημάτων του, το Σάββατο στις 21 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα στο Crecotel. Τι σηματοδοτεί αυτή η εκδήλωση για τον Εθνικό;


Καταρχήν να μεταφέρω τις καλύτερες ευχές για τη νέα χρονιά εκ μέρους του Δ.Σ. του Εθνικού. Πράγματι η ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας για μας στον Εθνικό είναι πολύ σημαντική. Μαζί με τον αγιασμό στην αρχή της αθλητικής χρονιάς, αποτελούν τις δύο κεντρικές συγκεντρώσεις που αφορούν όλους τους ανθρώπους που αποτελούν το ΜΓΣ Εθνικό. Διοίκηση, προπονητές, αθλητές, γονείς, μέλη, φίλοι του συλλόγου, σε αυτές τις συγκεντρώσεις βρίσκονται όλοι μαζί, σαν μια γροθιά και εκτός από την εορταστική διάσταση που είναι και ο κύριος στόχος, υπάρχει και η διάσταση της οικογενειακής συγκέντρωσης. Από το 1927 ο Εθνικός αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές οικογένειες της Ελλάδος και ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι η ενίσχυση αυτού του αισθήματος.

- Διαβάσαμε στην πρόσκληση για δώρα από χορηγό. Θα μας πείτε λεπτομέρειες;


Όπως ξέρετε ο αθλητισμός τα τελευταία χρόνια αλλάζει μορφή. Όπως έχουμε ξαναπεί έχουν σχεδόν παγώσει οι οικονομικές επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών προς τους συλλόγους και έτσι πια ο σύλλογος για την οικονομική του επιβίωση βασίζεται, κατά βάση στις συνδρομές των μελών του και στις χορηγίες των επιχειρήσεων της περιοχής μας. Έτσι λοιπόν το κατάστημα «Γερμανός» της Αλεξ/πολης, ανέλαβε την χορηγία της εκδήλωσης κοπής της πίτας, μοιράζοντας αθλητικό υλικό σε όλα τα τμήματα μας, αλλά και αθλητικό ρουχισμό σε όλους τους αθλητές μας. Επίσης θα δώσει αρκετές δώρο επιταγές αντί για «φλουριά» των πιτών. Σε αυτήν την λογική συνεργασιών θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε από δω και πέρα.

- Θα θέλαμε δύο λόγια και για το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.


Οι τροβαδούροι του Εθνικού πιστοί στην παράδοση θα κοσμήσουν για μια ακόμη φορά εκδήλωση μας, τραγουδώντας τον ύμνο του συλλόγου καθώς και άλλα τραγούδια, ενώ θα μας κάνει τη τιμή ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Βραχιόλογλου να διασκεδάσει για περισσότερο από μία ώρα τους παρευρισκόμενους με νεανικά κυρίως τραγούδια. Για να μην υπάρχει κάποια παρανόηση θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η εκδήλωση είναι δωρεάν για τα όλα τα μέλη και φίλους μας.

- Ποια είναι το όραμα του Εθνικού ενόψει της έναρξης της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε και ποια είναι τα επόμενα βήματα σας;


Σαν όραμα αλλά και βασική επιδίωξη του ΔΣ είναι, η διατήρηση του Εθνικού στους κορυφαίους συλλόγους της Ελλάδος, τόσο σε ποσότητα όσο και ποιότητα αθλητών, και ταυτόχρονα δημιουργία ενός συλλόγου - προτύπου με ευαισθησίες και ανοίγματα στην τοπική κοινωνία, δοξάζοντας την πόλη και κάνοντας υπερήφανους τους ανθρώπους που ασχολούνται ή ασχολήθηκαν με τον σύλλογο.
 
Το νέο ΔΣ έθεσε από την πρώτη στιγμή και σε άμεση συνάφεια με το όραμα μας τους παρακάτω στόχους για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του συλλόγου:
  • Ήδη έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση των γραφείων του συλλόγου και η οργάνωση της γενικής γραμματείας.
  • Εφαρμόζεται ήδη το νέο οργανόγραμμα του συλλόγου.
  • Έχει εγκριθεί το νέο καταστατικό που βρίσκεται ήδη στο πρωτοδικείο.
  • Ενημερώνεται και ενεργοποιείται το μητρώο μελών για είσπραξη των συνδρομών και καταγραφή των μελών μας.
  • Έχει ξεκινήσει ήδη η προσπάθεια ανάδειξης του ιστορικού αρχείου του συλλόγου μέσα από μόνιμη οργανωμένη και σύγχρονη έκθεση στα γραφεία του συλλόγου.
  • Οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τον αθλητικό οργανισμό του Δήμου. Έχουν γίνει ήδη αρκετές και προγραμματίζονται κι άλλες.
  • Ειδικά το νέο τμήμα πεζοπορίας - ορειβασίας έχει στόχο την προσπάθεια διατήρησης και ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής μας παράδοσης, τη μελέτη και διαφύλαξη των φυσικών και αρχαιολογικών θησαυρών της χώρας και ειδικότερα της Θράκης. Επίσης στόχος του είναι η σπουδή των ιστορικών μνημείων και της λαογραφίας καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Η βελτίωση της οργάνωσης των ακαδημιών των τμημάτων και η δημιουργία υποδομών σε αυτές.
  • Συνέχιση λειτουργίας και βελτίωση του SITE του συλλόγου.

- Κύριε Γενικέ σας ευχαριστούμε για τα ενδιαφέρουσα κουβέντα μας. Καλή επιτυχία στην εκδήλωσης σας.
 
Πηγή: thrakisport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger