Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Απασχόληση για 131 ανέργους στα νησιά μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Το «πράσινο φως» για την απασχόληση 131 συνολικά ανέργων δίνει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που εγκρίθηκε και για τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων. Για τον Δήμο Σκιάθου, ειδικότερα, εγκρίθηκαν πενήντα θέσεις για ανέργους, έναντι των ογδόντα εννέα που είχαν ζητηθεί αρχικά, οι οποίοι προβλέπεται να καλύψουν διάφορες θέσεις, όπως εργάτες, οδηγοί, διοικητικοί υπάλληλοι, γυμναστές κλπ. Η απασχόληση των ανέργων θα είναι πεντάμηνης διάρκειας, οι μηνιαίες απολαβές 625 ευρώ και παράλληλα θα παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων πρόκειται για ένα πολύ θετικό μέτρο, διότι θα καλυφθούν, έστω και προσωρινά, οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των νησιωτικών Δήμων. Όπως έχει υπογραμμιστεί κατ’ επανάληψη το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί, ενώ παράλληλα το πρόβλημα εντείνεται λόγω των περιορισμών που δημιουργεί το «πάγωμα» των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου κ. Τσολοβίκου «είναι πολύ θετικό το μέτρο της κοινωφελούς εργασίας κατ’ αρχάς για τους ίδιους τους ανέργους και παράλληλα για τον Δήμο, που αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω της έλλειψης προσωπικού».
Στον γειτονικό Δήμο Σκοπέλου έχουν εγκριθεί τριάντα έξι συνολικά θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης για ανέργους, είκοσι έξι από τους οποίους θα απασχοληθούν σε διάφορες θέσεις του Δήμου και οι δέκα στην ΔΗΚΕΣ, στην νέα κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου. Στην προκειμένη περίπτωση και βάση του υπάρχοντος σχεδιασμού, η πεντάμηνη απασχόληση θα περιλαμβάνει διάφορους νευραλγικούς τομείς του νησιού, συμπεριλαμβανομένου του πολιτισμού. Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής «θα καλυφθούν και θέσεις διοικητικών αλλά και εργατών οι οποίοι θα ασχολούνται με την καθαριότητα των Μουσείων αλλά και των αρχαιολογικών χώρων του νησιού». Η διάρκεια της πεντάμηνης απασχόλησης εκτείνεται από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο και όπως εκτιμάται θα καλύψει βασικές ανάγκες της θερινής κυρίως περιόδου.
Παράλληλα εγκρίθηκε και η αντίστοιχη πρόταση του Δήμου Αλοννήσου για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, μέσω του οποίου θα απασχοληθούν σαράντα πέντε συνολικά άνεργοι του νησιού. Οι τριάντα θέσεις εργασίας αφορούν, ειδικότερα, στον Δήμο και οι υπόλοιπες δεκαπέντε θα καλύψουν, αντίστοιχα, τις ανάγκες του ΟΠΑΚΔΑ, του Οργανισμού Πολιτιστικών και Αθλητικών Δράσεων του ίδιου Δήμου. Η πρόταση είχε υποβληθεί τον περασμένο Ιούλιο και μόλις πρόσφατα κοινοποιήθηκε στον Δήμο Αλοννήσου η έγκριση των παραπάνω θέσεων εργασίας για ανέργους. Σχολιάζοντας την συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, επισημαίνει ότι «η συγκεκριμένη έγκριση είναι ευεργετική, διότι θα μπορέσουμε να προσφέρουμε εργασία σε πολλούς ανέργους του νησιού μας, καλύπτοντας παράλληλα, τις ανάγκες του Δήμου Αλοννήσου, προκειμένου να υλοποιήσουμε διάφορες δράσεις». Το μέτρο έγινε δεκτό με ικανοποίηση από τους ιθύνοντες του Δήμου Αλοννήσου, με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, λόγω έλλειψης προσωπικού.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger