Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΜΙΛΉΣΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ

Η ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ Η ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ

Ποιο είναι το καλύτερο σνακ της παραλίας;

Νόστιμο και θρεπτικό!

Αν πεινάσετε στην παραλία και θέλετε κάτι να τσιμπήσετε, τότε η καλύτερη επιλογή είναι σίγουρα το καρπούζι. Το δροσερό αυτό καλοκαιρινό φρούτο περιέχει 94% νερό και συνεπώς σας βοηθά να αναπληρώσετε τα χαμένα υγρά.

Παράλληλα σας προσφέρει απλά σάκχαρα, δηλαδή καθαρή ενέργεια για να κολυμπήσετε, να κάνετε τα αγαπημένα σας σπορ ή απλά να κυνηγήσετε το μωρό σας στην παραλία και να χτίσετε μαζί του πύργους στην άμμο.

Το καρπούζι είναι ένα από τα τρία τρόφιμα που περιέχουν λυκοπένιο, μια αντιοξειδωτική ουσία η οποία εμποδίζει την οξείδωση των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες και προσφέρει αντιγηραντική και αντικαρκινική προστασία σε όλους τους ιστούς του σώματος. (Τα άλλα δύο τρόφιμα με λυκοπένιο είναι το ροζ γκρέιπ φρουτ και η ντομάτα).

Τέλος, είναι εξίσου λαχταριστό με ένα παγωτό και ικανοποιεί την έμφυτη ανάγκη για γλυκιά γεύση, δίνοντας μόνο 22 θερμίδες στα 100 γραμμάρια.

Πηγή: myworld.gr

Πέθανε ο Αναστάσιος Πεπονής

Ως υπουργός θέσπισε τον ΑΣΕΠ

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Αναστάσιος Πεπονής. Ο άνθρωπος που έδωσε για χρόνια μάχη κατά της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους έδινε για χρόνια μάχη με το θάνατο, όμως δεν άντεξε. Ο Αναστάσιος Πεπονής γεννήθηκε το 1924 και εξάσκησε το επάγγελμα της δικηγορίας στην Αθήνα από το 1952. Υπήρξε πρόεδρος της Νεολαίας της Ε.Π.Ε.Κ. (Ν. Πλαστήρα) τα έτη 1951 – 1952.

Ίδρυσε τον Πειραματικό Σταθμό με τον οποίο ξεκίνησε η κρατική τηλεόραση στην Ελλάδα το 1964 – 1965 ως γενικός διευθυντής του Ε.Ι.Ρ.

Εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθήνας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1977 έως το 2000. Ευρωβουλευτής το 1981.

Διετέλεσε υπουργός Βιομηχανίας-Ενέργειας το 1981-1982. Άνευ χαρτοφυλακίου το 1984. Υπουργός Βιομηχανίας-Ενέργειας-Έρευνας το 1986-1989, το 1989-1990 και το 1995. Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης το 1989 και το 1993-1994. Δικαιοσύνης το 1995 και Υγείας-Πρόνοιας το 1996.

Στην κατοχή (1941-1944) υπήρξε στέλεχος των οργανώσεων Π.Ε.Α.Ν. και Ε.Σ.Α.Σ. (Αθήνας) με συμμετοχή στον παράνομο Τύπο καθώς και άλλες εκδηλώσεις. Με δράση κατά τη δικτατορία του 1967-1974, συνελήφθη 5 φορές. Φυλακίστηκε, εκτοπίστηκε και κρατήθηκε σε απομόνωση.

Ως υπουργός αρμόδιος για την ενεργειακή πολιτική, διαπραγματεύθηκε το 1987-1988 και συμφώνησε την εισαγωγή του Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα από την Ε.Σ.Σ.Δ. (Ρωσία) και την Αλγερία και ξεκίνησε το αντίστοιχο έργο.

Με την ίδια ιδιότητα εισηγήθηκε και χειρίστηκε τη μεθόδευση και τα μέτρα αποσύνδεσης των ερευνών ξένων εταιρειών για πετρέλαια στο Βόρειο Αιγαίο από ζητήματα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

Ως υπουργός Προεδρίας θέσπισε με το ν.2190/94 το Α.Σ.Ε.Π. και σύστημα προσλήψεων με αντικειμενικά κριτήρια.

Έχει γράψει τα βιβλία: «Προσωπική Μαρτυρία» από τις εκδόσεις «Κέδρος» και «Προσκήνιο», «Η Μεγάλη Επικοινωνία», εκδ. «Ίκαρος», «Για τη Λαϊκή Κυριαρχία», εκδ. «Νέα Σύνορα» Α. Α. Λιβάνη, «Η Συνταγματική Αναθεώρηση 1985/1986», εκδ. Σάκουλα, «Ελλάδα και Δημοκρατία στη Νέα Πραγματικότητα», εκδ. Α. Α. Λιβάνη, 1961-1981. «Τα Γεγονότα και τα Πρόσωπα», εκδ. Α. Α. Λιβάνη.

Προσοχή στις οξείες γαστρεντερίτιδες

Οι οξείες γαστρεντερίτιδες, που συνήθως εμφανίζονται στα παιδιά, αλλά μπορεί να ταλαιπωρήσουν αρκετά και τους ενήλικες, μπορεί να χαλάσουν τις διακοπές σας, καθώς τα συμπτώματά τους-κυρίως εμετοί και διάρροιες- είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, ακόμη και επικίνδυνα.Ελαφρά μορφή γαστρεντερίτιδας θεωρείται αυτή που εμφανίζεται με 1-5 εμετούς και 3-6 διαρροϊκές κενώσεις, που μπορεί να συνοδεύονται κατά διαστήματα από ήπιους πόνους στην κοιλιά και χαμηλό έως καθόλου πυρετό.
Βαριά γαστρεντερίτιδα, που χρήζει άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, είναι εκείνη που εμφανίζεται με ακατάσχετους εμετούς και απανωτές διάρροιες, που ενδέχεται να περιέχουν αίμα, και πολλές φορές υψηλό πυρετό.
Το σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί είναι η αφυδάτωση, που προέρχεται από την αυξημένη απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών. Το πρόβλημα μπορεί να γίνει ακόμα σοβαρότερο αν συνυπάρχει και υψηλός πυρετός.
Τα παιδιά παρουσιάζουν, σε σχέση με τους ενήλικες, αυξημένο κίνδυνο σοβαρής αφυδάτωσης. Όσο μικρότερη η ηλικία τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος.
Περισσότερο κινδυνεύουν τα νεογέννητα και τα βρέφη, γι αυτό στην περίπτωση που παρουσιάσουν γαστρεντερίτιδα, πρέπει οι γονείς να απευθύνονται αμέσως σε παιδίατρο ή στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Επίσης άμεση επικοινωνία με νοσοκομείο ή παιδίατρο πρέπει να γίνει στην περίπτωση που τα συμπτώματα είναι βαριά (πολοί εμετοί, διάρροιες και υψηλός πυρετός) και το παιδί εμφανίζεται τοξικό.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν πρέπει να δοθεί στο παιδί που κάνει εμετούς τίποτε από το στόμα, για τουλάχιστον 3-4 ώρες από τον τελευταίο εμετό, ούτε και νερό.
Μετά την πάροδο των 3-4 ωρών από τον τελευταίο εμετό και εφ' όσον δεν έχει κάνει άλλους, μπορείτε να αρχίσετε να του δίνετε σταδιακά με το κουταλάκι, όχι με το φλιτζάνι ή το μπιμπερό, ένα κουταλάκι κάθε πέντε λεπτά, μετρημένα με το ρολόι, νερό ή πιο καλά ηλεκτρολυτικό διάλυμα, αν βέβαια έχετε, μέχρις ότου βρείτε τον παιδίατρό σας στο τηλέφωνο. Η επικοινωνία με τον παιδίατρο σας είναι απαραίτητη, ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού σας.
Αν πάντως σκοπεύετε να πάτε διακοπές σε απομονωμένες περιοχές, μακριά από γιατρούς και νοσοκομεία εφοδιαστείτε, πριν φύγετε, από το φαρμακείο της γειτονιάς σας με ηλεκτρολυτικό διάλυμα για να το έχετε μαζί σας. Για εσάς που έχετε μωρό κάτω του ενός έτους, καλό θα ήταν να επιλέξετε για τις διακοπές σας περιοχή που να έχει κοντά νοσοκομείο. Ακόμα καλύτερα μην απομακρυνθείτε ιδιαίτερα από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Στο μέρος των διακοπών σας μάθετε και σημειώστε το όνομα και το τηλέφωνο του παιδιάτρου της περιοχής και επικοινωνήστε μαζί του έτσι ώστε να ξέρετε τι θα κάνετε, που και πότε θα τον βρείτε.
Όταν λοιπόν βρίσκεστε σε απομακρυσμένο μέρος, συνεχίστε να δίνετε σταδιακά, κάθε πέντε λεπτά το ηλεκτρολυτικό διάλυμα, στο παιδί που δεν παρουσιάζει βαριά συμπτωματολογία και δεν είναι βρέφος, αυξάνοντας σταδιακά την ποσότητα εφ' όσον δεν κάνει άλλους εμετούς.
Όσο υπάρχει αφυδάτωση, το παιδί διψάει και διαμαρτύρεται συνεχώς για να πιεί νερό. Εσείς πρέπει να ξεπεράσετε την ευαισθησία σας και να μην υποκύψετε στα παρακάλια του παιδιού για νερό τις πρώτες 3-4 ώρες, αλλά ούτε και αργότερα γιά μεγαλύτερες από ένα κουταλάκι κάθε πέντε λεπτά ποσότητες.
Μην σας ξεγελά η καλή κατάσταση του παιδιού, καθώς και ότι έχει μία ή δύο ώρες να κάνει εμετό και του δώσετε. Η γαστρεντερίτιδα πολλές φορές μοιάζει με μπιλιάρδο: Αν ξεκινήσει καραμπόλα με εμετούς δεν σταματάει εύκολα.
Το 80% των παιδιών που θα τους δοθεί ενυδάτωση από το στόμα με τον τρόπο αυτό θα ξεπεράσουν το πρόβλημά τους. Όταν το παιδί σταματήσει να νιώθει δίψα το πρόβλημα της αφυδάτωσης κατά το μεγαλύτερο μέρος του έχει περάσει.
Όμως, το ηλεκτρολυτικό διάλυμα δεν πρέπει να χορηγείται ως αποκλειστική διατροφή γιά περισσότερο από ένα 24ωρο.
Μετά από 12-24 ώρες χορήγησης του ηλεκτρολυτικού διαλύματος πρέπει να επιχειρείται σίτιση και με άλλες τροφές. Φαγητά που το παιδί δεν δείχνει επιθυμία για να φάει δεν πρέπει να δίνονται, επειδή έχει βρεθεί ότι έχουν αρνητική επίδραση στην λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.
Οι τροφές πρέπει να προσφέρονται στο πεινασμένο παιδί παρά τη συνέχιση της διάρροιας, εφόσον οι «υδαρείς» κενώσεις δεν χειροτερεύουν.

Βέβαια, το είδος και η ποσότητα των τροφών εξαρτάται από τις διαιτητικές συνήθειες του κάθε παιδιού, καθώς και από την σοβαρότητα της νόσου. Για το παιδί που οι διαρροϊκές κενώσεις δεν είναι περισσότερες από μία έως τρεις μέσα στο πρώτο 24ωρο, μετά τις 12 πρώτες ώρες από την έναρξη της νόσου, η επανασίτηση μπορεί να επιταχυνθεί στην συνηθισμένη του διατροφή μετά από 24 ώρες.
Αντίθετα ένα παιδί με διάρροια για 2-5 ημέρες και μέτρια αφυδάτωση, θα μπει στην κανονική του διατροφή μετά από 2 έως 3 ημέρες.
Τέλος τα αντιβιοτικά και άλλα «αντιδιαρροϊκά» φάρμακα ως θεραπευτικό μέσο δεν επηρεάζουν την πορεία των εμετών ή της διάρροιας στις περισσότερες περιπτώσεις της οξείας γαστρεντερίτιδας και για το λόγο αυτό δεν συνιστώνται.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι οδηγίες είναι συμβουλευτικές, και έχουν σκοπό να σας ενημερώσουν για τα πρώτα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβετε, για να μην δώσετε την ευκαιρία στους εμετούς να συνεχισθούν. Δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον παιδίατρο σας, με το οποίο πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως. Εξ άλλου ο παιδίατρος είναι ο μόνος για να σας συμβουλεύσει τι θα κάνετε παρακάτω.
Στην περίπτωση που η γαστρεντερίτιδα εμφανίζεται με βαριά συμπτώματα μην δώσετε τίποτε από το στόμα και αναζητείστε ιατρική βοήθεια μέσα στις πρώτες ώρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, ακολουθώντας μόνο τις συμβουλές για την ενυδάτωση, και σε περίπτωση υψηλού πυρετού βάλτε αντιπυρετικό υπόθετο.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_4839.html#more

Γιώργος Πεταλωτής: «Θα συζητήσουμε με τους μπλόγκερς, τον οποίων η γνώμη δεν πρόκειται να απορριφθεί εύκολα»

«Η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να γίνεται κίνηση ιδεών στο διαδίκτυο. Έχει γίνει επανάσταση στο διαδίκτυο στην Ελλάδα και αυτό είναι από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων», ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Κομοτηνής. Ο βουλευτής Ροδόπης επισημαίνει πως θα γίνει μεγάλη συζήτηση για το διαδίκτυο, στην οποία θα συμμετέχουν και οι μπλόγκερς.

Η συζήτηση ανάμεσα στον υφυπουργό και την δημοσιογράφο της ΕΡΑ, έχει ως εξής:
ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα ήθελα και ένα σύντομο σχόλιο για τα μπλογκς, τι νομοθετεί εκεί το υπουργείο; Άκουσα τη δήλωση του κ. Παπαϊωάννου που μίλησε ακόμα και για κουκουλοφόρους του διαδικτύου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο κ. Παπαϊωάννου έχει καταθέσει τις απόψεις του προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα θέμα το οποίο αφορά στη σύγχρονη χρήση της τεχνολογίας, η οποία πολλές φορές κινείται σε πλαίσια εκτός νόμου. Είναι σκέψεις που έγιναν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής που εξέταζε θέματα βίας. Η θέση που εξέφρασε ο κ. Παπαϊωάννου είναι ότι η βία προέρχεται ακόμη και από ένα μπλογκ το οποίο μπορεί να σε εξυβρίζει, να σε συκοφαντεί, να σε δυσφημεί, χωρίς ουσιαστικά να έχει συνέπειες διότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. Εκεί νομίζω θα πρέπει να ανοίξουμε μια συζήτηση, δεν υπάρχουν δογματισμοί. Η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να γίνεται κίνηση ιδεών στο διαδίκτυο. Έχει γίνει επανάσταση στο διαδίκτυο στην Ελλάδα και αυτό είναι από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων. Όταν αυτό το έλεγε πριν πολλά χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου πολλοί τον λοιδορούσαν και τον ειρωνεύονταν υποστηρίζοντας ότι είναι ζητήματα που δεν αφορούν την ελληνική κοινωνία. Είμαστε με το διαδίκτυο, απλώς θα πρέπει να μπουν κάποιοι περιορισμοί ή αυτοπεριορισμοί από τους μπλογκερς. Είναι μια μεγάλη συζήτηση και είμαστε εδώ για να την κάνουμε.
ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Άρα θα έχουμε μπλογκς με ονοματεπώνυμο όπως αντιλαμβάνομαι..
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν είναι έτσι ακριβώς. Στη συζήτηση που θα ανοίξει θα πάρουν μέρος όλοι, πόσο μάλλον οι μπλόγκερς, οι οποίοι διακινούν τις ιδέες τους ελεύθερα. Δεν πρόκειται να απορριφθεί εύκολα κάτι. Όλοι, και κυρίως οι μπλογκερς, μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία των μπλογκς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ skopelosnews


Είμαστε Αδέσποτοι, χωρίς αφέντες!
Είμαστε ένα συλλογικό ιστολόγιο (blog), κείμενά μας δημοσιεύουν συνεργάτες από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Δεν συκοφαντούμε, ούτε εκβιάζουμε. Δεν δεχόμαστε κυβερνητικές ή άλλες λογοκρισίες και αυθαιρεσίες. Δεν είμαστε δημοσιογράφοι, γράφουμε διατηρώντας το δικαίωμα της ανωνυμίας και υπερασπιζόμαστε την «ανωνυμία στα μπλογκ», που χαρακτηρίζει τους ισότοπους προβληματισμού σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, γι’ αυτό μην κουράζεστε με αγωγές και σια…
Στο blog κάνουν αναρτήσεις συνεργάτες μας από τη Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή, Ευρώπη κ.α.
ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ 

Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com!

Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται απ΄την Αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως «δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης». Αν ο εισαγγελέας που το χειρίζεται κρίνει ότι δεν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως είναι ο εκβιασμός) ΜΟΝΟ TOTE γίνεται άρση.Στις ΗΠΑ, οι bloggers προστατεύονται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, που δίνει σε όλους "το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. To 2006, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας γνωμοδότησε ότι οι bloggers "δεν θα διώκονται ποινικά αν ο διαδικτυακός τους τόπος φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που είναι συκοφαντικά προς τρίτα πρόσωπα." Λίγο αργότερα μάλιστα το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαίωμά τους "να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους".

μετά τα χτεσινοβραδινές καταγγελίες από το skopelosnews έγινε μεγάλη επίθεση και Μεγάλος πόλεμος εναντίον της ταβέρνας Ηλίας αφού ανακάλεσαν την άδεια του για τραπεζο καθίσματα στην παράλια που ήταν νόμιμα και είχε άδεια από της 4 ΜΑΙΟΥ 2011γιατί άραγε?


πρέπει να τονίσουμε ότι η ταβέρνα του Ήλια δεν έχει καμιά σχέση με το skopelosnews και κακός του γίνετε όλοι αυτή η προσπάθεια στραγγαλισμού της επιχειρήσεις στης επόμενες μέρες όπως μας πληροφόρησαν από την ταβέρνα Ηλίας θα προσφύγουν με όλα τα νόμιμα μέτρα που υπάρχουν για την αποκατάσταση της αδικίας ποιος είναι ο λόγος που ανακάλεσαν την άδεια?την στιγμή που πολλές επιχειρήσεις λειτουργούν στην Σκόπελο χωρίς άδειες και δεν γίνετε τίποτα θα ήμαστε σε συνεχή ενημέρωση για το θέμα διότι πρέπει να συμπαρασταθούμε όλοι μας στην επιχείρηση του Σκοπελίτη συμπατριώτη μας με την ηθική συμπαράσταση μας

πάρτε την Σκόπελο στα χέρια σας Σκοπελίτeς με το skopelosnews


είναι το μοναδικό σας όπλο για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα που έχουμε και που έρχονται όλοι τώρα μέσα από το skopelosnews δηλώστε την συμπαράστασή σας μαζί με εμάς σε όλους τούς αδικημένους συμπατριώτες μας ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ 

μετά τον πόλεμο που μας κάνουν όλα θα αλλάξουν στην Σκόπελο τέρμα η ανοχή σε ορισμένους


ο πόλεμος εναντίον μας δεν θα το αφήσουμε έτσι να είστε συντονισμένη στο skopelosnews για της αποκάλυψης που θα κάνουμε

κάτι γίνετε και σε λίγο θα έχουμε νέα στην Σκόπελο

κάνετε λίγο υπομονή η εξέλιξης είναι ραγδαίες σε λίγο περισσότερα

ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ SKOPELOSNEWS ΣΗΜΕΡΑ


ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΘΑ 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΡΕ ΕΞΗΓΕΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΕΝΗ ΣΤΑ @@@@ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΧΩΡΗΣ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΗ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ? ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΚΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ?

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Camping "Αναιρέσεις 2011" Αναιρέσεις

camping11.gif29 Ιούλη- 07 Αυγούστου, Χορευτό Πηλίου
.

Δείτε φωτογραφίες από το camping και τις εκδηλώσεις εδώ
.
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου το 5ο camping της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση «Αναιρέσεις 2011». Τους χίλιους αγγίζουν οι συμμετέχοντες που ήρθαν φέτος στην κατασκήνωση, παίρνοντας μέρος όχι μόνο στο πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, αλλά και στην συλλογική οργάνωση του camping. Εκατοντάδες μέλη της ν.ΚΑ και του ΝΑΡ, αλλά και φίλοι και συναγωνιστές πρόσφεραν εθελοντικά και συνέβαλλαν σε όλα τα επίπεδα: από την διαμόρφωση του χώρου, την σίτιση και την καθαριότητα, τα bar και την κουζίνα, και την επιτυχή διοργάνωση των συζητήσεων και συναυλιών. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 11 συζητήσεις, 6 συναυλίες, λαϊκές βραδιές, πρωταθλήματα beach soccer και beach volley, συναντήσεις με νέους από την Τουρκία, θεματικές μαζώξεις κλάδων και κοινωνικών χώρων. Το μήνυμα της διοργάνωσης αποτυπώνεται και στο κεντρικό σύνθημα «Οργάνωση, συλλογικότητα, αλληλεγγύη» που «δεν είναι μόνο πρόταση για το camping αλλά και πρόταση για τη ζωή και το μέλλον μας», όπως τόνισε στην ομιλία κλείνοντας το camping ο σ. Γιάννης Σκινδήλιας, μιλώντας εκ μέρους του Κ.Σ. της ν.ΚΑ. το Σάββατο βράδυ 6 Αυγούστου στην κεντρική εξέδρα.  Η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε μια ποιοτική τομή όπως εκτιμούν οι διοργανωτές.

«Σκοτώνουν» τα καΐκια για να ζήσουν τα ψάρια


Ο επίλογος άλλης μιας νοτισμένης ιστορίας ψαροκάικου γράφεται στη στεριά, με τρόπο άγαρμπο, συχνά μπροστά στα βουρκωμένα μάτια του ιδιοκτήτη. Ηδη, πάνω από 5.000 αλιευτικά σκάφη παραδόθηκαν στις μπουλντόζες, ελέω ευρωπαϊκού προγράμματος (μετά κινήτρων βεβαίως) απόσυρσης ψαροκάικων ώστε να προστατευθεί ο θαλάσσιος πλούτος. Μαζί με τα σκαριά χάνονται και πολύτιμες ψηφίδες της λαϊκής ναυπηγικής τέχνης.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΠΟΡΑΔΩΝ: ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε!


Προκλητική και σκανδαλώδης η στάση της κυβέρνησης και του υπ. Ναυτιλίας

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΠΟΡΑΔΩΝ:    ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε!

Ένοχη σιωπή  Περιφερειών και Δημάρχων! Ανέχονται και συγκαλύπτουν το ληστρικό καθεστώς που επικρατεί στην ελληνική ακτοπλοΐα.

Στη γραμμή των Σποράδων με αφετηρία τον Αγ. Κωσταντίνο Φθιώτιδας, δρούνε αποκλειστικά  δύο ακτοπλοϊκές  εταιρίες, η Hellenic Seaways και η NEL Lines ( πρώην Ν.Ε Λέσβου  ), οι οποίες έχουν επιβάλλει ένα καθεστώς καρτέλ με την στήριξη του υπουργείου ναυτιλίας, με αποτέλεσμα να καταληστεύονται τόσο η τοπική κοινωνία και  οικονομία όσο και οι έλληνες και ξένοι τουρίστες των Σποράδων.

Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια Ιουλίου – Αυγούστου, που εκτελούνται  με φέρρυ της ετ. Ηellenic Seaways, από τον Αγ. Κωσταντίνο μέχρι την Σκόπελο, μια απόσταση 63 ναυτικών μιλίων (ν.μ), το εισιτήριο με επιστροφή για 2 άτομα και ένα ΙΧ,  στοιχίζει συνολικά 281 ευρώ ( δηλ  για τον κάθε επιβάτη  33 πήγαινε +33 έλα ήτοι 66 ευρώ Χ 2 επιβάτες = 132 ευρώ  και για  ΙΧ  μήκους έως 5 μέτρα 74,50 πήγαινε και 74.50 έλα = 281 ευρώ συνολικά). Με την άλλη εταιρία της Ν.Ε. Λέσβου, για  2 άτομα και ΙΧ, με επιστροφή, το ταξίδι στοιχίζει 5 ευρώ περισσότερο, δηλ. συνολικά 286,00 ευρώ. Το δρομολόγιο για Αγ. Κωσταντίνο – Σκιάθου με την Hellenic Seaways ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 244,00  ενώ με την ΝΕΛ  248,00.  

Από τις προσχηματικέ διαφορές που υπάρχουν στις τιμές εισιτηρίων, των  δύο αναφερομένων εταιριών, διαπιστώνεται ότι η κοινωνία  και ο τοπικός τουρισμός των Σποράδων βρίσκεται μπροστά σε καρτέλ, που υποτάσσει την ανάπτυξη και το τουρισμό των νησιών, στην απληστία και τα  κέρδη του εφοπλισμού, με την στήριξη του αντιλαϊκού και διεφθαρμένου  πολιτικού συστήματος που κυβερνά.

Από έρευνα που έκανα ανάμεσα στις ακτοπλοϊκές γραμμές κρατών της Ε.Ε, διαπιστώθηκε ότι οι τιμές των Σποράδων είναι πρωτοφανείς και  ίσως μεταξύ των πιο ακριβών σε Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ε.Ε.  Η σύγκριση που γίνεται στα περισσότερα παραδείγματα που σας παραθέτω, ισχύει σε σχέση με τις ονομαστικές τιμές, ανεξάρτητα από το ειδικότερο κόστος εκμετάλλευσης των ακτοπλοϊκών γραμμών  που ισχύει στα διάφορα κράτη. Η ασυδοσία του ελληνικού εφοπλισμού και το καθεστώς καταλήστευση που ισχύει, γίνεται ακόμα πιο επαχθές και προκλητικό, αν συνυπολογισθεί 1/ το αφορολόγητο της ελληνικής ακτοπλοΐας (σημ. τα φυσικά και νομικά πρόσωπο στην ελλ. ναυτιλία απαλλάσσονται με νόμο, αυξημένης μάλιστα συνταγματικής ισχύος, από κάθε φορολογική υποχρέωση!). 2/ τα μεροκάματα των ελλήνων ναυτεργατών, που είναι από τα χαμηλότερα στην ευρωζώνη 3/ οι προκλητικές απαλλαγές των εφοπλιστών στο ΦΠΑ και 4/ τα σκανδαλώδη  ασφάλιστρα που πληρώνουν οι εφοπλιστές προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ως εργοδοτική εισφορά πληρώνουν 14%!....).

Για να πάρει ο ελληνικός λαός μια ιδέα του συστήματος της  άγριας εκμετάλλευσης, της  διαφθοράς και της συναλλαγής που έχει στήσει η συμμαχία των εφοπλιστών της επιβατηγού ναυτιλίας με το πολιτικό σύστημα του δικομματισμού και την σύμπραξη του ΥΕΝ, σας παραθέτω παρακάτω μερικά συγκριτικά στοιχεία της έρευνας. Τα στοιχεία αναφέρονται  στην περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2011 και ισχύουν κατά κανόνα για κόστος 2 επιβατών + 1 αυτοκίνητο  με επιστροφή, σε φέρρυ με  κάθισμα ή  σε οικονομική θέση.

ΙΤΑΛΙΑ
Genova-Bastia ( Κορσική) :  Απόσταση 105,6 ναυτικά μίλια (ν.μ), για  2 επιβάτες + ΙΧ και επιστροφή το ταξίδι στοιχίζει από 234,85 ευρώ                  ( εταιρία MODY Lines). Διάρκεια ταξιδιού 5 ώρες. Από τις τιμές αυτές και παίρνοντας υπόψη τα ναυτικά μίλια το δρομολόγιο για Σκόπελο  συγκριτικά με Γένοβα - Μπαστιά είναι ακριβότερο πάνω από 60%!.. 

CATANIAVALLETTA ( Μάλτα): Απόσταση 96 ν.μ. Ατομα 2 + ΙΧ + ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = 213,00 ευρώ ενώ τη Σκιάθος, που είναι 45 ν.μ, δηλ η μισή απόσταση  οι εφοπλιστικές και πολιτικές  συμμορίες του δικομματισμού τις τιμολόγησαν 200% πάρα πάνω!   

ΓΕΝΟΒΑ – ΟΛΒΙΑ ( Σαρδηνία) : Με το εισιτήριο των 286,00  ευρώ που στοιχίζει η απόσταση 63 ν.μ  για Σκόπελο, μπορείς με τα ίδια λεφτά  (284 ευρώ ) 2 άτομα +ΙΧ + ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ να ταξιδέψεις από τη Γένοβα στην Σαρδηνία, που διαρκεί 10 ώρες, έχοντας διανύσει μια απόσταση 210,7 ναυτικών μιλίων δηλ  3,3 φορές περίπου μεγαλύτερη από την απόσταση ΑΓ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΣΚΟΠΕΛΟΣ! Από αυτό και μόνο φαίνεται το μέγεθος της ασυδοσίας και της  ληστείας του ελληνικού λαού και των ξένων τουριστών!     

ANCONASPLIT ( Κροατία ): Απόσταση 127,5 ν.μ..  
Επιβάτης 2 + ΙΧ + ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = 161,00 ( ετ. Blue line Ferries )
Επιβάτες 2 + ΙΧ + ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = 196,00  ( ετ. SNAV )
Στα παραπάνω παραδείγματα βλέπουμε ότι σε ονομαστικές τιμές ( χωρίς να υπολογίσουμε τις αποστάσεις) η διαδρομή λ.χ για Σκόπελο, είναι ακριβότερη  75% και 43% αντίστοιχα! Αν λογαριάσουμε τις αποστάσεις οι ανατιμήσεις ξεπερνάνε περίπου το  140% και 110% αντίστοιχα.

ΑΓΓΛΙΑ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΔΟΥΒΛΙΝΟ: Η διαδρομή Λίβερπουλ – Δουβλίνο, με διάρκεια ταξειδιού 7,5 ώρες, και 119 ν.μ, δηλ. μια απόσταση διπλάσια από Σκόπελο, στοιχίζει για 2 επιβάτες+ ΙΧ + ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = 269, 00 ευρώ δηλ. λιγότερο από την απόσταση Αγ. Κωσταντίνου - Σκόπελος (281.00 Ε). Τα ελληνικά εισιτήρια υπολογίζεται ότι είναι ακριβότερα γύρω στο 90%!
     
LIVERPOOLDOUGLAS ( Isle of Man- Αγγλία ): Απόσταση 70 ν.μ, διάρκεια ταξειδιού 3,5 ώρες. Επιβάτες 2 + ΙΧ + ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = 158,00 δηλ. η διαδρομή μόνο σε ονομαστικές τιμές είναι 80% περίπου φθηνότερη από την αντίστοιχη για Σκόπελο !

To ίδιο δρομολόγιο με 2 επιβάτες + ΙΧ + επιστροφή και 3 παιδιά μέχρι 15 ετών κοστίζει  288,75 ευρώ δηλ. όσο της Σκοπέλου!

Ντόβερ – Δουγκέρκη (Γαλλία): Απόσταση 40 περίπου ν.μ, διάρκεια ταξιδιού 2 ώρες ( περίπου όσο για Σκιάθο) για 2 άτομα + ΙΧ με επιστροφή = 81,00 E ( ετ. DFDS)  και 75,00 E  ( με NORFOLK LINE ). Για τη  Σκιάθο, που έχει τα ίδια πάνω κάτω μίλια, αυτοί που αγαπάνε την Ελλάδα, όρισαν την τιμή σε 244 ευρώ  με την μία εταιρία και  248 ευρώ με την άλλη, δηλ. 300% περίπου πάνω !

Nτόβερ – Καλαί ( Γαλλία): Απόσταση 23 ν.μ, διάρκεια ταξιδιού 1.25’. Ατομα 2 + ΙΧ + Επιστροφή = 84,00 (εταιρία SEAFRANCE). Η τιμή σε σχέση με την διαδρομή Σκιάθου είναι κατά 70 % φθηνότερη!    

NEWHAVENDIEPPE ( Γαλλία ): Απόσταση 65 ν. μ ( όσο δηλ η Σκόπελος) και διάρκεια ταξιδιού 4 ώρες. Άτομα 2 + ΙΧ +ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = 214,00. Οι Σποράδες είναι κατά 33% ακριβότερες.

PORSMOUTHLE HAVRE ( Γαλλία): Απόσταση 89,5 ν.μ., διάρκεια ταξιδιού 4.15΄.-  Δύο (2) + ΙΧ + ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = 110,00 ευρώ προσφορά.
Κανονικό δρομολόγιο επιβάτες 2+ΙΧ+ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = 201,00 Ε. Οι παραπάνω τιμές είναι κατά 160% και 42% φθηνότερες από την αντίστοιχη τιμή για Σποράδες.   

SWANSEE (Αγγλία)- CORK ( Ιρλανδία) : Εδώ η διαδρομή για 2 άτομα με ΙΧ και επιστροφή, για μια απόσταση 168 ναυτικών  μιλίων και ταξίδι 10-12 ωρών, κοστίζει 288,00 ευρώ όσο δηλ. κοστίζει η διαδρομή Άγιος Κωσταντίνος – Σκόπελος 63 ν.μ. και διαδρομή 3 ωρών!!...    

ΣΟΥΗΔΙΑ

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΓΚΟΤΛΑΝΤ (ΝΗΣΊ Σουηδίας ):  Απόσταση 106,3 ναυτικά μίλια. Η Διαδρομή για 2 άτομα + ΙΧ + ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ κοστίζει 176,00 ευρώ είναι δηλ. σε ονομαστικές τιμές  φθηνότερη κατά  110 ευρώ σε σχέση με την Σκόπελο και αν λογαριάσουμε ότι η διανυόμενη απόσταση Στοκχόλμης - Γκότλαντ είναι διπλάσια σε σχέση με Αγ. Κωσταντίνο - Σκόπελο,  τότε η σουηδέζικη περίπτωση είναι περίπου κατά 160 ευρώ φθηνότερη!  

ΔΑΝΙΑ

FrederikshavenOslo: Απόσταση 149 ν.μ, ταξίδι περίπου 6 ώρες και 30΄.  
Το απλό εισιτήριο επιβάτη οικονομικής θέσης έχει 29 ευρώ(!) ενώ για Σκόπελο, που η απόσταση είναι κατά 2,3 φορές μικρότερη, στοιχίζει 33 ευρώ (!). Επίσης αν λογαριάσουμε  την απόσταση,  η οποία είναι 3,5 φορές μεγαλύτερη από τη Σκιάθο κλπ η τιμή για μια απλή διαδρομή (1 άτομο )  Αγ. Κωσταντίνος – Σκιάθο είναι 250% περίπου ακριβότερη!       

FrederikshavenGoteborg ( Σουηδία ): Απόσταση 49 ν.μ., ταξίδι 3 ώρες και  20΄:
Άτομα 2 + ΙΧ =ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = 150,00 ( ετ. JOTLANTICA ) δηλ 87 % φθηνότερα από τη διαδρομή για Σκόπελο!
Άτομα 2 + ΙΧ + ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = 196,00  (ετ. STENA DANICA),  δηλ. σε ονομαστικές τιμές 43% φθηνότερα από Σκόπελο.
Ατομα 2 + ΙΧ + ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = 233,00  (ετ. SΤΕNA LINES ), περίπου  22% φθηνότερα από Σκόπελο  

ΙΣΠΑΝΙΑ

Βαρκελώνη – Ίμπιζα ( Ισπανία ) Για την απλή διαδρομή ενός επιβάτη, μια απόσταση 147 ν.μ, (3 φορές μεγαλύτερη) απο Σκιάθο και 2,3 φορές περίπου από Σκόπελο, με διάρκεια ταξιδιού 8,5 ώρες,  στοιχίζει 37 ευρώ δηλαδή τέσσερα ευρώ ακριβότερα για Σκόπελο, όταν η διαδρομή  διαρκεί 3 ώρες και έχει απόσταση 63 μίλια!....Η διαδρομή Βαρκελώνη- Ίμπιζα για 2 άτομα+ΙΧ+ΕΠΙΒΑΤΗ στοιχίζει συνολικά 304,00!

Βαρκελώνη – Πάλμα ( Μαγιόρκα): Απόσταση 112 ν.μ, ταξίδι 7,5 ώρες. Άτομα 2 + ΙΧ +ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = 304, 00 ευρώ. Η τιμή σε σχέση με Σποράδες  αναλογικά με την απόσταση  είναι κατά  50% φθηνότερη!


ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ  ΕΛΗΝΙΚΩΝ  ΛΙΜΑΝΙΩΝ


Παράδειγμα : για 2 άτομα + ΙΧ + ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Αγ. Κωστανίνος – Σκόπελος       (  63 ν.μ)   = 286,00 ( Ηellenic Sea ways)
Κέρκυρα – Μπάρι                          (166 ν.μ)   = 278,20 ( Βεντούρης)      
Ραφήνα – Ανδρος                          (  38 ν.μ)   = 133,60 ( Αγούδημος)
Ραφήνα – Άνδρος                          (  38 ν.μ)   = 150,00 ( FAST FERRIES)
ΠειραιάςΡέθυμνο                      (161 ν.μ)   = 304,00 ( Hellenic Seaways)
Πειραιάς – Χανιά                           (146 ν.μ)   = 244,00 ( ΑΝΕΚ)
ΠειραιάςΝάξος                           (112 ν.μ)   = 217,00 (Blue Star Ferries)
ΠειραιάςΜύκονος                     (   99 ν.μ)   = 226,00 (Ηellenic Seaways)
ΠειραιάςΜήλος                          (   93 ν.μ)   = 240,00 (Αegean Speed Lines)
ΠειραιάςΚίμωλος                      (   83 ν.μ)   = 157,00 (Ventouris Sea Lines)
ΠειραιάςΛέσβος                        (153 ν.μ)    = 259,00 (Hellenic Seaways) 

Από τον πίνακα μπορείτε και κάνετε τις συγκρίσεις για να δείτε τα μεγέθη της εφοπλιστικής και πολιτικής ασυδοσίας. Και οι άλλες ελληνικές τιμές που παρέθεσα, απλώς για σύγκριση, δεν σημαίνει ότι είναι χαμηλές. Είναι επίσης εξαιρετικά υψηλές όχι μόνο σε σύγκριση με τις υπάρχουσες ονομαστικές τιμές αλλά και σε σύγκριση με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε στις οποίες υπάρχουν μεγαλύτεροι μισθοί ναυτικών, φορολογία κλπ. Είναι γνωστό ότι η εφοπλιστική ασυδοσία και τα ιδιαίτερα προνόμια, στην Ελλάδα, αποτελούν καθεστώς. Θυμίζω ότι οι εφοπλιστές είναι από τους βασικούς χρηματοδότες του δικομματισμού!

H κυβέρνηση και ο υπουργός ναυτιλίας θα πρέπει να μας εξηγήσουν πώς η ίδια εταιρία που κάνει το δρομολόγιο π.χ των 153 ναυτικών μιλίων για Λέσβο με 259 ευρώ έρχεται και τα 63 ν.μ από Αγ. Κωσταντίνο – Σκόπελο, με 281 ευρώ! Γιατί μια τριπλάσια απόσταση, που είναι αυτή από Κέρκυρα Μπάρι, κάνει 278 ευρώ ενώ τα 63 ναυτικά μίλια των Σποράδων κάνουν την ίδια τιμή!....Δεν θα συνεχίσω. Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους. Σύντομα θα δημοσιευτούν στοιχεία συνολικότερα για τις ελληνικές ακτοπλοϊκες γραμμές Ελλάδας και Ε.Ε

Δ. Σουλιώτης
Πρ. Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά.    
7.8.2011
ΑΠΟ ΤΟ SKOPELOSNEWS ΞΑΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΚΑΙ  Η ΤΑΦΌΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Η ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΚΤΟΠΛΟΐΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΛΗΣΤΡΙΚΆ  ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΈΡΘΟΥΝ

Μεταφέρθηκε βραδινές ώρες σήμερα από τις «ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ» Σκιάθου στον Πλατανιά Μαγνησίας


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε βραδινές ώρες σήμερα, από τις «ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ» Σκιάθου στον Πλατανιά Μαγνησίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ-Τ/Χ «ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ» Τ. Σκιάθου 134, 50χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στη Ναύπακτο - Εκκενώθηκε πολυκατοικία

 - Το επίκεντρο εντοπίζεται μόλις 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου

- Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω του μικρού εστιακού του βάθους
- 'Επεσε ένας τοίχος σε δρόμο της ανω πόλης της Πάτρας
- Αμερικανικό και Ευρωπαικό Σεισμολογικό Κέντρο δίνουν 5 Ρίχτερ

Μία τριώροφη πολυκατοικία εκκενώθηκε προσωρινά στη Ναύπακτο, εξ αιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 17.35.

Ειδικότερα μετά τις ζημιές που παρατηρήθηκαν στην πυλωτή της τριώροφης πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην θέση Πινακούλα Παλαιοπαναγιάς, υπεύθυνοι του δήμου Ναυπάκτου ζήτησαν από τους περίπου 40 ενοίκους, να μην μπουν στα διαμερίσματά τους. Συγχρόνως αναμένεται στην περιοχή μηχανικός από την περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών και να αποφανθεί για τον αν μπορούν ή όχι να επιστρέψουν οι ένοικοι στα σπίτια τους.

Επίσης απο το σεισμό έπεσε ένας τοίχος σε δρόμο της άνω πόλης της Πάτρας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, μόλις 5 χιλόμετρα και ως εκ τούτου ήταν ιδιαιτέρως αισθητός τόσο στην Πάτρα, όσο και στο Ρίο, την Ναύπακτο, τον Πύργο αλλά και σε περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά τη διάρκεια της δόνησης, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή, επικράτησε μικρή αναστάτωση, καθώς κάτοικοι της Πάτρας, αλλά και των άλλων περιοχών βγήκαν από τα σπίτια τους.

Με δηλώσεις του στο dete.gr ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών επισημαίνει ότι ο σεισμός  προέρχεται από ένα γνωστό ρήγμα κοντά στη Ναύπακτο.

Δήλωσε ακόμα ότι θα παρακολουθεί το φαινόμενο για τις επόμενες 24 ώρες και εκτιμά ότι θα υπάρξει μια σημαντική μετασεισμική ακολουθία, με σεισμούς της τάξης των 3 - 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

To Eυρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (ΕΜSC) υπολόγισε το μέγεθος του σεισμού στα 5 Ρίχτερ, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.μάγκα φτιάξε την συμπεριφορά σου μπέρδεψες μάλλον την χρονολογία 2011 είναι όχι 1973


διότι δεν είναι αυτή συμπεριφορά που έχεις θα σε πάρει και θα σε σήκωση αν συνέχισης έτσι βλαχαδερό που σε βάλανε με μέσον εκεί ανάπηρε και αν τι να είσθε ευγενικός είσθε προκλητικός .δεν είναι σαν τα μούτρα σου όλοι βλάκα συμαζεψου 
δεν το λέμε για τον Αντρέα βέβαια.....
αναγνώστης 
υ/γ αλήθεια ο Καρταλης για η ροδούλα σε έβαλαν ακούμε για τον Νακο και δεν το πιστεύουμε σωπααααααα ρεεεεεεε κοντε

προς όλους τους πολίτες Έλληνες και ιδικά στους Σκοπελίτες που αγανακτούν με την κατάσταση που έχει η παράλια της Σκοπέλου με την παράνομη κατάληψη της από έναν επαγγελματία της αρπαχτής πως μπορείτε να αντιδράσετε λοιπόν όλοι σας σαν δίνουμε μια λύσιςπάρτε τηλέφωνο όλους τους συμβούλους του Δήμου Σκοπέλου και κάντε παράπονα για ποιον λόγο δεν αντιδρούν τι είναι αυτό που τους φοβίζει ποιος πολιτικός τους πιέζει?
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ για τη διετή θητεία 2011 - 2012
α.α. Επώνυμο και Όνομα Τηλέφωνα Επικοινωνίας Ιδιότητα
1. Σκούρας Κωνσταντίνος 6944531211 - 2424022855 Πρόεδρος Δ.Σ.
2. Αγγελέτου Παναγιώτα 6979160653 - 6977701060 Αντιδήμαρχος
3. Κακαλιάγκος Αθανάσιος 6970053528 - 2424033787 Δημοτικός Σύμβουλος
4. Τζουβελέκης Αγγελής 6977234482 - 2107226511 Δημοτικός Σύμβουλος
5. Φαδάκης Αθανάσιος 6976632597 Δημοτικός Σύμβουλος
6. Φύβγας Γεώργιος 6977846025 - 6977701068 Αντιδήμαρχος
7. Αναστασίου Ιωάννης 6974603514 - 2424034091 Δημοτικός Σύμβουλος
8. Λαγουδάκης Γεώργιος 6983505541 - 2424770070 Δημοτικός Σύμβουλος
9. Διαμάντου-Σαλπαδήμου  Αλεξάνδρα 6947681287 Δημοτική Σύμβουλος
10. Παπαδαυίδ Μάχη 6945929901 - 2424023198 Δημοτική Σύμβουλος
11. Βασιλούδης Χρήστος Δημοτικός Σύμβουλος
12. Βαφίνης  Νικόλαος 6977796701 - 2424033758 Δημοτικός Σύμβουλος
13. Πατσής Γεώργιος 2424033479 Δημοτικός Σύμβουλος
14. Καραγκιόζος Ιωάννης 6945750124 - 2424022137 Δημοτικός Σύμβουλος
15. Πατσής Ελευθέριος 2106529257 - 2424022144 Γραμματέας Δ.Σ.
16. Ραμαντάνης Εμμανουήλ 2424022853 Δημοτικός Σύμβουλος
17. Ρόδιος Νικόλαος-Σπυρίδων 2424022779 - 2424022924 Δημοτικός Σύμβουλος

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου