Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα φέρεται από την ιατρική γνωμάτευση να αντιμετωπίζει ο 44χρονος αγρότης που κακοποίησε τον γάιδαρό του, κόβοντάς του τα αυτιά με πριόνι στην περιοχή Γλώσσα της ΣκοπέλουΣοβαρά ψυχολογικά προβλήματα φέρεται από την ιατρική γνωμάτευση να αντιμετωπίζει ο 44χρονος αγρότης που κακοποίησε τον γάιδαρό του, κόβοντάς του τα αυτιά με πριόνι στην περιοχή Γλώσσα της Σκοπέλου κι έτσι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου διέταξε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο.Ο δράστης του απάνθρωπου ακρωτηριασμού είχε ιατρικό παρελθόν και είχε νοσηλευτεί παλαιότερα σε ψυχιατρική κλινική. Έτσι, με απόφαση του εισαγγελέα οδηγήθηκε και πάλι στο νοσηλευτικό ίδρυμα για ακούσια νοσηλεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αποφύγει τις ποινικές ευθύνες αφού ορίστηκε και τακτική δικάσιμος για την κακοποίηση του άτυχου τετράποδου το περασμένο Σάββατο. 


Η ταλαιπωρία του δύστυχου γαϊδαράκου, όμως, δεν τελείωσε καθώς κανένα φιλοζωικό σωματείο δεν μπορούσε να βοηθήσει στη μεταφορά του σε άλλη περιοχή κι έτσι παρέμεινε στις εγκαταστάσεις του δήμου Σκοπέλου. Η απάνθρωπη «χειρουργική» επέμβαση στην οποία τον υπέβαλε ο διαταραγμένος ιδιοκτήτης του, του στοίχισε το ένα αυτί που έχει κοπεί ολοκληρωτικά, ενώ έχασε και μεγάλο μέρος από το δεύτερο!

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ 22 ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑ Εξέταση της υπ' αριθ. 6090/2011 αίτησης του Κατ/τος της Εθνικής Τράπεζας Σκοπέλου για τοποθέτηση μεταλλικού εμποδίου έμπροσθεν του Καταστήματος προς ενίσχυση της ασφάλειας της Τράπεζας.
σύμφωνα λοιπόν με την δική μας καταγγελία εδώ η ανάρτηση  ΕΔΩ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ   
τελικά είχαμε δίκιο η δωρεά τον 15,000 ευρώ που έγινε ήταν με σκοπιμότητα .η Σκόπελος είναι παραδοσιακός οικισμός και δεν πρέπει με τίποτα να επιτρέψετε σε μια Τοκογλυφική  εταιρία όπως η εθνική τράπεζα να κάνει καμία παράβαση στο κέντρο της Σκοπέλου και μπροστά στην παράλια του νησιού 
θα είσαστε υπεύθυνη όποιος συμφωνήσει με την αίτηση της τράπεζας αρκετά προβλήματα  έχουν δημιουργήσει στην χώρα μας όλες η τράπεζες και τραπεζίτες ε όχι τώρα και να αλλοιώσουν την Σκόπελο 
εμείς η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ θα αντιδράσουμε σε τυχόν ψήφιση της αίτησης της εθνικής τραπέζης 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 
Υ/Γ  
οι τράπεζες σου θύμισαν τους παπατζήδες? δεν έχεις άδικο.
εχω δει παπατζήδες. Και έχω δει και τα θύματά τους. Εγω και εσύ μπορεί να τους προσπεράσουμε γνωρίζοντας τι σκαρώνουν. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι αφελείς που θα την πατήσουν. Πάντα θα υπάρχουν αφελείς και σε αυτούς βασίζονται οι παπατζήδες για να κερδίσουν. Και όχι στον ξύπνιο που γνωρίζει τα κόλπα. Γι αυτό η αστυνομία κυνηγάει τους παπατζήδες και όχι τα θύματα τους. Και αν ο παπατζής σου φάει λίγα ευρώ δεν τρέχει και τίποτα. Οταν χάνεις το σπίτι σου όμως και πνίγεσαι στα χρέη είναι διαφορετικό και διαφορετικά αντιδράς.
καλώς ή κακώς δεν γνωρίζουν όλοι οτι δεν είναι δυνατόν να κερδίσεις ποτέ απο τον παπά. Και αυτούς που χάνουν, κάποιοι οφείλουν να τους προστατέψουν πριν χάσουν, ή να κυνηγήσουν τις τράπεζες-παπατζήδες γι' αυτό που κάνουν.

Η.Π

ΠΟΙΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ 70.000,00 € ?


ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ?
3.Την ανάγκη δέσμευσης πίστωσης για: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Τ.    . ΣΚΟΠΕΛΟΥ.
4.Το γεγονός ότι το ποσό της δεσμευόμενης, με την παρούσα, πίστωσης είναι εντός του εγκεκριμένου ποσοστού διάθεσης.
Αποφασίζουμε
Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους εβδομήντα χιλιάδες ευρώ 70.000,00 € για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης
σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου και από τον Κ.Α.Ε. 30-6261.001 οικ. έτος 2011 για :
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Τ.    . ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Με εντολή     Δημάρχου
(Ο     ΔΙΑΤΑΚΤΗΣ)
Η Αντιδήμαρχος
Παναγιώτα Αγγελέτου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ
και βεβαιώνεται ότι η ανωτέρω δαπάνη εβδομήντα
χιλιάδες ευρώ (70.000,00) € είναι εντός του
διαθεσίμου ποσού πίστωσης 70.000,00 €
του Κ.Α.Ε. 30-6261.001
Καταχωρήθηκε με α/α 453 στο Βιβλίο Εγκρίσεων και
ΑρχείοΛήψη ΑρχείουΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ?

ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ Ν. ΣΚΟΠΕΛΟΥ δέκα χιλιάδες οκτακόσια πενηνταδύο ευρώ και εβδομηνταοκτώ λεπτά 10.852,78 €


 ΕΝΩ ΦΑΓΑΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΕΓΙΝΕ 

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σωρεία παραβάσεων της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας διαπιστώθηκε στο ΧΥΤΑ Σκοπέλου, ενώ επιβλήθηκε από τη ΝΑΜ πρόστιμο ύψους 9.300 ευρώ και δόθηκε διορία τριών μηνών στο δήμο Σκοπέλου, το ΣΥΔΙΣΑ και τον ανάδοχο του έργου για την άρση των διαπιστωμένων παραβάσεων και τη συμμόρφωσή τους με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία και τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.

Στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων μετά από σχετική εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) προχώρησε η Δ/νση Προστασίας Περιβάλλοντος της ΝΑΜ προς το Δήμο Σκοπέλου, τον ανάδοχο του έργου (Κ/Ξ ΕΡΓΑΣΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ) και το Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) Ν. Μαγνησίας.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουλίου του 2009 (πράξη βεβαίωσης παράβασης, στις 23-7-2010) από κλιμάκιο επιθεωρητών της ΕΥΠΕ στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) Σκοπέλου, που βρίσκεται στη θέση «Κεντριάς», διαπιστώθηκαν παραβάσεις διατάξεων της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων.

Πιο συγκεκριμένα επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 4.650 ευρώ στο δήμο για πέντε παραβάσεις. Πρόκειται για ένα πρόστιμο 550 ευρώ, γιατί ο δήμος πραγματοποιούσε διάθεση των δημοτικών αποβλήτων στο Χ.Υ.Τ.Α. Σκοπέλου, χωρίς την απαιτούμενη άδεια υγειονομικής ταφής (διάθεσης) στερεών αποβλήτων και για ένα πρόστιμο 800 ευρώ, γιατί ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. δεν ήταν σύμφωνος με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και τις διατάξεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ουσιαστικά το φορτίο αποβλήτων εισερχόμενου απορριμματοφόρου οχήματος δεν ζυγίστηκε και δεν καταγράφηκε (είδος, προμηθευτής, ημερομηνία &ώρα παραλαβής) πριν τη διάθεσή του, το εισερχόμενο απορριμματοφόρο όχημα δεν ελέγχθηκε οπτικά, πριν την εναπόθεση του φορτίου του και δεν έγινε έκπλυση των τροχών του εξερχόμενου απορριμματοφόρου στον ειδικά κατασκευασμένο χώρο εντός του Χ.Υ.Τ.Α. μετά την εκφόρτωση.

Παράλληλα στο συνολικό πρόστιμο των 4.650 ευρώ στο δήμο οι υπόλοιπες 2.000 ευρώ αφορούν στο γεγονός πως δεν είχαν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα για τη λειτουργία των έργων υποδομής του Χ.Υ.Τ.Α και ειδικότερα δεν είχε αναρτηθεί πίνακας πληροφοριών, στην πύλη εισόδου του Χ.Υ.Τ.Α. όπως και πρόγραμμα οδηγιών πυρόσβεσης σε όλους τους εργοταξιακούς χώρους του Χ.Υ.Τ.Α., άλλα 500 ευρώ επιβλήθηκαν γιατί ο δήμος εξόρυξε υλικό από μισθωμένη έκταση για την καθημερινή επικάλυψη των αποβλήτων χωρίς να έχει λάβει την προβλεπόμενη έγκριση περιβαλλοντικών όρων και τέλος τα 800 ευρώ επιβλήθηκαν για τον ελλιπή έλεγχο και την παρακολούθηση του Χ.Υ.Τ.Α. και συγκεκριμένα δεν τηρούνταν βιβλίο (αρχείο) λειτουργίας, ελέγχου και παρακολούθησης του Χ.Υ.Τ.Α. και δεν είχαν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας & Ν.Α. Μαγνησίας ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την ασφάλεια, σύστημα παρακολούθησης και βάση δεδομένων παρακολούθησης, το πρόγραμμα επεμβάσεων (χωματουργικά έργα) και το πρόγραμμα αποκατάστασης της ποιότητας των υπογείων υδάτων.

Την ίδια στιγμή επιβλήθηκε στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) Ν. Μαγνησίας πρόστιμο ύψους 2.650 ευρώ αλλά και στον ανάδοχο του έργου (Κ/Ξ ΕΡΓΑΣΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ ύψους 2.000 ευρώ για ελλείψεις στα έργα υποδομής του Χ.Υ.Τ.Α. και συγκεκριμένα στα έργα προκάλυψης δεν υπήρχε εσωτερικής περιμετρική δενδροφύτευση με τα κατάλληλα φυτά, για την απομόνωση του Χ.Υ.Τ.Α. από τη γύρω περιοχή και δεν είχε σημανθεί το οδικό δίκτυο του Χ.Υ.Τ.Α.

Η ΝΑΜ δίνει στο δήμο Σκοπέλου, το ΣΥΔΙΣΑ και τον ανάδοχο του έργου προθεσμία τριών μηνών για την άρση των προαναφερθεισών διαπιστωμένων παραβάσεων και τη συμμόρφωσή τους με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία και τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, ενώ κατά της απόφασης μπορεί να υποβληθεί στις προβλεπόμενες χρονικές προθεσμίες προσφυγή είτε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είτε στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια.

Σημειώνεται ότι μετά τον έλεγχο των επιθεωρητών κατατέθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση άδειας υγειονομικής ταφής (διάθεσης) στερεών αποβλήτων, ενώ κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας από υπαλλήλους της Δ.Π.Π. της ΝΑΜ στο ΧΥΤΑ Σκοπέλου για τη διερεύνηση καταγγελίας σχετικής με την πρόκληση ρύπανσης από τη λειτουργία του, δεν διαπιστώθηκε η βασιμότητα των καταγγελθέντων.


ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΝΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΙΑ ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ......

εκατόν εικοσιτρείς χιλιάδες ευρώ 123.000,00 € για: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΞΕΝΙΑ. ?


ΝΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΌΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΘΗΚΕ ΓΙΑ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ....
Ημ/νία: 07/07/2011
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Α.Φ.Μ.: 090101108
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις:
α.Των άρθρων 21 και 22 του ν.2362/95 «Περί Δημοσίου Λογιστικού κ.λπ.» (Α.247) όπως τροποποιήθηκε και
συμπληρώθηκε με τα αρθ.21 και 23 του ν.3871/2010 (Α.141)
β.Του Νόμου N. 3463/2006 όπως τροποιήθηκε και συμπληρώθηκε, του Ν. 3852/10 .
γ.Του π.δ 113/2010 περί αναλήψεως υποχρεώσεων από τους Διατάκτες (Α.194)
2.Την αριθμ. 26/2011 απόφαση του Δημάρχου Σκοπέλου περί μεταβίβασης εξουσίας να υπογράφει « με ΕντολήΔημάρχου ως Διατάκτης εντολές ανάληψης δαπάνης»
3.Την ανάγκη δέσμευσης πίστωσης για: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΞΕΝΙΑ.
4.Το γεγονός ότι το ποσό της δεσμευόμενης, με την παρούσα, πίστωσης είναι εντός του εγκεκριμένου ποσοστού διάθεσης.
Αποφασίζουμε
Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους εκατόν εικοσιτρείς χιλιάδες ευρώ 123.000,00 € για την πληρωμή ισόποσης
δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του
ΑρχείοΛήψη Αρχείου
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?

Ήτανε στραβό το κλήμα τό 'φαγε κι ο γάιδαρος.....

 ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΑΤΙ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ ΦΕΥΓΗ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ?

Σκόπελος

http://www.travelstyle.gr/portal/gr/galleries.php?action=view&id=514

ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΛΟ ΤΑΞΊΔΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ

 

ΤΟ SKOPELOSNEWS

εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του ΑΝΝΑ   και στα παιδιά του ΜΙΧΑΛΗ και ΣΤΕΛΙΟ καθώς και στην  οικογένεια του .

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου