Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Καμίνι όλη η Θεσσαλία εκτός από την Σκόπελο που έχει δροσιά !

Καμίνι όλη η Θεσσαλία
«Κόκκινο» θα αγγίξει το επόμενο διήμερο η θερμοκρασία σε όλη τη Θεσσαλίας, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου. Ο καύσωνας θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
 
Στους 40 βαθμούς Κελσίου θα σκαρφαλώσει σήμερα ο υδράργυρος και την Τετάρτη το θερμόμετρο στη Θεσσαλία θα δείξει τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε συνδυασμό με τους ασθενείς ανέμους που θα πνέουν, εκτιμάται ότι ο δείκτης δυσφορίας για τους κατοίκους θα είναι υψηλότερος.
Ωστόσο, οι ειδικοί προτείνουν ψυχραιμία και την τήρηση των βασικών κανόνων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του πρώτου καύσωνα του καλοκαιριού.
 
Συστάσεις της Επιθεώρησης
Ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που ανακοίνωσε η ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες, η Επιθεώρηση Εργασίας ανακοίνωσε τα μέτρα που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε εργοστάσια αλλά και σε άλλους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Tεχνικά μέτρα: Παρεμβάσεις στα δομικά στοιχεία των κτιρίων:θερμομόνωση στέγης ή πλάκας, βάψιμο με λευκό ή άλλο ανακλαστικό χρώμα, βρέξιμο της πλάκας ή στέγης, κατασκευή σκιάστρων στις δυτικές και νότιες πλευρές των κτιρίων, τοποθέτηση στις δυτικές και νότιες πλευρές αδιαφανών ή ανακλαστικών τζαμιών κτλ.
Παρεμβάσεις σε τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας:μόνωση, των θερμών επιφανειών, που βρίσκονται μέσα στους χώρους εργασίας (σωλήνες ζεστού νερού ή λέβητες κ.λ.π.), αποκλεισμός με θερμομονωτικά χωρίσματα των πηγών θερμότητας και απαγωγή της θερμότητας προς τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο. Παρεμβάσεις στο μικροκλίμα του εργασιακού χώρου: επαρκής γενικός εξαερισμός με εγκατάσταση ανεμιστήρων στα ψηλά σημεία των αιθουσών και αερισμός ζωνών εργασίας με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες, επαρκής ανανέωση του αέρα των χώρων εργασίας και σύγχρονη απαγωγή του αέρα του χώρου εργασίας, επιθυμητή είναι η ύπαρξη κλιματισμού όταν αυτό είναι δυνατό.
Oργανωτικά μέτρα: Προγραμματισμός διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε περίοδο καύσωνα.Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου η μείωση προσωπικού λόγω των διαλειμμάτων επιφέρει διακοπή τηςπαραγωγικής διαδικασίας ή ακόμη δημιουργεί κίνδυνο όσον αφορά την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, τότε οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από την θερμική καταπόνηση (τεχνικά μέτρα).
Προγραμματισμός εργασιών: εργασίες που συνεπάγονται υψηλή θερμική καταπόνηση των εργαζομένων πρέπει κατά το δυνατόν, να προγραμματίζονται σε ώρες εκτός θερμοκρασιακών αιχμών, ενίσχυση των βαρδιών ώστε να υλοποιούνται τα κανονικά διαλείμματα καθώς και εκείνα που είναι αναγκαία για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης, διαμόρφωση των κυλικείων ή άλλων κατάλληλων χώρων για τον χρόνο ανάπαυσης, παροχή πόσιμου δροσερού νερού σε θερμοκρασία 10ο - 15ο C.
Yπαίθριες εργασίεςΓια τις υπαίθριες εργασίες πρέπει να λαμβάνονται τα εξής μέτρα:χορήγηση - χρήση κατάλληλου καλύμματος κεφαλής, όπου δεν είναι υποχρεωτική από τη νομοθεσία η χρήση κράνους προστασίας, διαμόρφωση - επιλογή σκιερού μέρους για τα διαλείμματα, κατασκευή στεγάστρων, όπου είναι δυνατόν, για την εκτέλεση εργασιών, προγραμματισμός των εργασιών ώστε, κατά το δυνατόν, οι κοπιαστικότερες να γίνονται σε ώρες που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη (μείωση κατά το δυνατόν της απασχόλησης στο διάστημα 13.00 – 16.00) και παροχή πόσιμου δροσερού νερού (10-15ο C).
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι και οι εργαζόμενους σε συναφείς κλάδους σε όλη τη χώρα, διακόπτουν την εργασία τους όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 38ο C υπό σκιάν στον τόπο εργασίας το δε ημερομίσθιο καταβάλλεται χωρίς περικοπή.
ταχυδρομος

Καταγγελία αναγνώστη: "Για γνωστό εστιατόριο

"Με αφορμή τη τελευταία επίσκεψη στη παραλία Καλιφτερης Αφήσου Μαγνησίας, θα ήθελα να καταγγείλω την αυθαιρεσία και την αγένεια των ιδιοκτητών του hotel-restaurant ********, ΠΟΥ ΔΙΚΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκα με τη φίλη μου τη παραλία μπροστά από το προαναφερθέν beach-bar πριν μερικές μέρες και αφού είδαμε ότι ο χώρος εμβαδού 300τ.μ.
έχει καταλειφθεί από 2 σειρές σετ από ξαπλώστρες-ομπρέλες, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν ρεζερβέ από δήθεν ενοίκους του... hotel-restaurant ********, ήρθε ο υπεύθυνος του χώρου και με επιθετικό ύφος μας ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ. Αφού δεχτήκαμε, αν και το σημείο δεν είχε σκιά, μετά από καμία ώρα περίπου διαπιστώσαμε πως ένα ζευγάρι μπροστά μας αποχώρησε. Τότε αποφασίζουμε να πάμε μπροστά, κυρίως για τη σκιά κ όχι για άλλο λόγο. Μέσα σε δευτ/πτα έφτασε ο υπεύθυνος και με μια επιθετικότητα, μας διέταξε να μη κάτσουμε εκεί αλλά κάπου αλλού, διότι ήταν ρεζερβέ. Αφού του εξήγησα ότι από τη στιγμή που πληρώνω ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ, ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΤΙ «ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΕΓΩ!». Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο μαγαζί ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΟ ΜΟΛΙΣ 6Μ. ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (NOMOΣ 2971-2001- Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις, άρθρο 2 : 1. Ο αιγιαλός, η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται. 2. Η προστασία του οικοσυστήματος των ζωνών αυτών είναι ευθύνη του Κράτους. 3. Ο κύριος προορισμός των ζωνών αυτών είναι η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση προς αυτές. Κατ' εξαίρεση ο αιγιαλός, η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη μπορούν να χρησιμεύσουν για κοινωφελείς περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς σκοπούς και για απλή χρήση της παραγράφου 1 του άρθρου 13, καθώς επίσης και για την εξυπηρέτηση υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος. 4. Στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη και την παρόχθια ζώνη δεν επιτρέπεται η κατασκευή κτισμάτων και εν γένει κατασκευασμάτων, παρά μόνο για την επιδίωξη των σκοπών, που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο. 5. Ο παλαιός αιγιαλός και η παλαιά όχθη ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και καταγράφονται ως δημόσια κτήματα.).
Επιπλέον ένας χώρος 300τ.μ. έχει καταλειφθεί από ξαπλώστρες και ομπρέλες ανά 3 μέτρα, σε σημείο που ο λουόμενοι να μη μπορούν να διασχίσουν τη παραλία πλάτους 6 μετρων! Μήπως οι αρμόδιοι της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ? ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΟΙ "ΑΡΠΑΧΤΕΣ" ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ."
http://voliotispolitis.blogspot.com/

'Εδωσαν μια στον τουρισμό και τον αποτελείωσαν! - 2 κρουαζιερόπλοια δεν έδεσαν στον Πειραιά - 3.000 επιβάτες δεν έφτασαν στην Ακρόπολη!

- Κλειστά τα λιμάνια της Πάτρας, του Κατάκολου και της Κυλλήνης - Συγκέντρωση και στον 'Αραξο
- Απέκλεισαν το αεροδρόμιο Μακεδονία πάνω από 1.000 οδηγοί ταξί
- Iδιο σκηνικό και στο αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης στο Ηράκλειο!
- Τον γύρο του κόσμο κάνουν οι εικόνες τις ταλαιπωρίας

'Ηταν ένα από τα τελευταία χαρτιά που είχε στα χέρια της η χώρα αυτή να παίξει και να κερδίσει έστω και μια παρτίδα. Το χαρτί του τουρισμού όμως καίγεται από εκείνους που θα έβγαιναν επίσης κερδισμένοι απο την άφιξη τουριστών στην χώρα μας.

'Ομως τα συντεχνιακά συμφέροντα μιας ομάδας - πολυπληθούς μεν, αλλά για χρόνια στο απυρόβλητο δε - κατακρημνίζουν τον τουρισμό και χιλιάδες επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι βλέπουν τα κρουαζιερόπλοια να περνούν αλλά να μην σταματούν σε μια χώρα αφιλόξενη!

Μέσα σε δυο 24ωρα αυτά της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, δεκάδες χιλιάδες τουρίστες ή δεν έχουν φτάσει στον προορισμό τους αλλά προωθούνται σε πιο φιλόξενες χώρες, ή φευγουν από την Ελλάδα με τις χειρότερες εντυπώσεις!

'Οταν ένας άνθρωπος ταξιδεύει χιλιάδες χιλιόμετρα για να κάνει τις διακοπές του σε μια ξένη χώρα δεν φαντάζεται οτι θα ζήσει την ταλαιπωρία της ζωής του σέρνοντας τις βαλίτσες του μέσα στον καύσωνα γιατί δεν υπάρχει μέσο να τον μεταφέρει! Οι εικόνες αυτές καταγράφηκαν αυτά τα δυο 24ωρα και έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα τον τουρισμό της χώρας.

Παράταση έως την Πέμπτη


Μέρα - μέρα θα παρατείνουν την απεργία τους όπως φαίνεται οι ιδιοκτήτες ταξί αφού αποφάσισαν την παράταση της μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ είναι να αποκλείσουν αύριο το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο Χολαργό και με ειρηνικό τρόπο να διαδηλώσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προώθησε το υπουργείο.

Επίσης, προγραμματίζουν να παρατάξουν τα οχήματά τους κατά μήκος των εθνικών οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών και της Ελευσίνας αντίστοιχα, να σηκώσουν τις μπάρες και να αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.

Σήμερα, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν πορεία, χωρίς τα οχήματά τους, από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Οδό Μάρνης και κατέληξε στο Σύνταγμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί για άλλη μια φορά το κέντρο της Αθήνας.


Κάποιοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας πάτησαν σημαία του ΠΑΣΟΚ.Αυτό όμως ήταν το λιγότερο σε σχέση με όσα έγιναν στην υπόλοιπη Ελλάδα

Iδιοκτήτες ΤΑΧΙ απέκλεισαν συμβολικά τα αεροδρόμια Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και του Αράξου, καθώς και τα λιμάνια της Πάτρας και του Κατάκολου.

Πάτρα

Στις 16.00 λένε οτι θα λήξουν οι αποκλεισμοί στο λιμάνι της Πάτρας, στο Κατακολο όπου δένουν κρουαζιερόπλοια αλλά και στην Κυλλήνη και στο αεροδρόμιο του Αράξου.
Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ταξί Πάτρας και περιχώρων, Παναγιώτης Σκέντζος "στόχος μας είναι να ταλαιπωρήσουμε την πολιτεία και όχι τους πολίτες γι' αυτό και όταν φτάνουν τα πλοία θα ανοίγουμε το λιμάνι να βγουν. Αρα τα περί ταλαιπωρίας των τουριστών δεν στέκουν. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους".

Ακούστε τι δήλσε στο Newsit o πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Πάτρας και περιχώρων:
Θεσσαλονίκη

Οι ιδιοκτήτες ταξί προσπάθησαν να φτάσουν με τα οχήματα τους στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Η αστυνομία τους σταμάτησε στην λεωφόρο Γεωργικής Σχολής πάνω από 1.000 άτομα έφτασαν λίγο πριν τις 10.30 στο αεροδρόμιο με τα πόδια. Το ίδιο και οι τουρίστες!
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=87625&catid=3

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ


ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΏΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ
Εγώ ήθελα να έρθω στη Σκόπελο φέτος, αλλά όταν θέλεις να έρθεις από Αθήνα, βενζίνη για Αγ. Κωνσταντίνο + 300€ για αυτοκίνητο και 2 άτομα προφανώς και άλλαξα γνώμη. 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

Λογικό είναι να μην πατήσει άνθρωπος ρε παιδιά...
Ημουν εκεί το 3μερο του Αγ. Πνεύματος και πλήρωσα 180€ για 2 άτομα για να πάω και να έρθω απο Βόλο. Έλεος δηλαδή...και με 200 έκλεισα μετ'επιστροφής για Λονδίνο. 

2 ΣΧΟΛΙΟ 
ΝΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ 250 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΨΑΧΤΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ !! 
ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ  ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ SKOPELOSNEWS ΑΠΟ ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΑΚΡΗ ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΉΣΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΟ ΠΟ ΠΟ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΡΕΕΕΕΕΕ


Τη δουλειά θα τη κάνει ο Κ........ που ενεργοποιείται στην περιοχή και άστα να πάνε στο διάολο. Μεγάλο λαμόγιο λένε ..ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΕΡΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Τουρισμός:έρμαιο αιφνίδιων συντεχνιακών κινητοποιήσεων


Δυσφήμιση για την Ελλάδα και σοβαρό πλήγμα για τον τουρισμό, χαρακτηρίζει τις ακραίες μορφές κινητοποιήσεων από τους ιδιοκτήτες ταξί. Ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).
Εκφράζει, λοιπόν, την έντονη διαμαρτυρία του, για τους αποκλεισμούς των λιμανιών και αεροδρομίων εκ μέρους των ιδιοκτητών ταξί, οι οποίοι με τις πράξεις τους παρακωλύουν την κυκλοφορία στις βασικές πύλες εισόδου της χώρας, όπως στο λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Να σημειώσουμε ότι πολλοί ήταν οι πολίτες που έχασαν τις πτήσεις τους, αφού η πρόσβαση στον αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, οδικώς, ήταν αδύνατη.
Απευθύνει λοιπόν έκκληση στους επαγγελματίες οδηγούς, να σταματήσουν άμεσα τις ακραίες μορφές διαμαρτυρίας, υπογραμμίζοντας ότι ο τουρισμός βρίσκεται για ακόμα μία φορά έρμαιο αιφνίδιων συντεχνιακών κινητοποιήσεων.
 http://kritonperiferia.gr/2011/07/18/tourismosermeo-efnidion-sintechniakon-kinitopiiseon/

Οι διαγωνισμοί για την εκβάθυνση λιμανιών Σκοπέλου Λουτρακίου έγινα και μειοδότησε ένας Βολιώτης με έκπτωση γελοία 4 και 5%.


Είναι αλήθεια ?

Περικυκλωμένο από ισραηλινά πολεμικά πλοία το «Dignite» που πλέει προς τη Γάζα


Έχει χαθεί η επικοινωνία


Από τρία ισραηλινά πολεμικά πλοία έχει περικυκλωθεί το γαλλικό πλοίο «Dignite-Al Karama» του διεθνούς στολίσκου που βρίσκεται κοντά στη Γάζα.

«Το πλοίο έχουν περικυκλώσει τουλάχιστον τρία ισραηλινά πολεμικά πλοία και από τις 10:06 (ώρα Ελλάδος) υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, ούτε μέσω τηλεφώνου, ούτε μέσω Διαδικτύου» είπε ένας από τους οργανωτές της αποστολής, Ζυλιέν Ριβουάρ από το Παρίσι.

Το γαλλικό πλοίο του 2ου Στόλου της Ελευθερίας για τη Γάζα, παρά τις προειδοποιήσεις του Ισραήλ, επιδιώκει να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό και πλέει αργά προς τη Γάζα, όπου επρόκειτο να φτάσει νωρίς το απόγευμα.

Τη Δευτέρα, ο ισραηλινός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ντάνι Αγιαλον είπε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα πλοίο να παραβιάσει τον ναυτικό αποκλεισμό στη Γάζα.

«Εάν το πλοίο παραβιάσει τον ναυτικό αποκλεισμό και δοκιμάσει μία προκλητική ενέργεια, σίγουρα θα το παρεμποδίσουμε» είπε.

Το «Dignite-Al Karama» απέπλευσε την Κυριακή από το Καστελλόριζο με επίσημο προορισμό της Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στο πλοίο επιβαίνουν Γάλλοι, Καναδοί, Σουηδοί και Έλληνες ακτιβιστές, η γνωστή δημοσιογράφος της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz Αμίρα Χας και ένα συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα 
ΤΑ ΝΕΑ

Προσανατολίζονται σε απεργία διαρκείας Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα από τους ιδιοκτήτες ταξί

Οι ιδιοκτήτες ταξί δίνουν νέο ραντεβού σήμερα έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνης, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι. Ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν πορεία (πεζή) στο Σύνταγμα. Κλειστή αυτή την ώρα η οδός Μάρνης, από πλατεία Βάθης έως Πατησίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυτοκινητιστές σχεδιάζουν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι την Παρασκευή. Αύριο προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υποδομών.

Οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν χθες στο λιμάνι του Πειραιά και στην Αττική Οδό, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στο λεκανοπέδιο Αττικής και απίστευτη ταλαιπωρία στους χιλιάδες ταξιδιώτες.

Στη συνέχεια σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά δεν τους επετράπη να προσεγγίσουν το Σύνταγμα, αφού η Τροχαία απέκλεισε με γερανούς την πρόσβαση στο Κέντρο.

Τελικά, λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από όλες τις οδικές αρτηρίες.

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Το νέο λιμάνι της Πάτρας απέκλεισαν το πρωί της Τρίτης οι ιδιοκτήτες ταξί. Τη Δευτέρα δημιουργήθηκε ένταση κοντά σε ξενοδοχείο του Ρίου, όταν οι αυτοκινητιστές επιχείρησαν να πλησιάσουν το χώρο όπου επρόκειτο να γίνει περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία τελικώς αναβλήθηκε.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά τους ιδιοκτήτες ταξί, κάνοντας χρήση χημικών ενώ εκείνοι απάντησαν με πέτρες.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι αυτοκινητιστές και στην Ηλεία, όπου έχουν αποκλείσει το λιμάνι στο Κατάκολο.

Αποκλεισμένο και από τις δύο εισόδους του είναι το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά και το αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη από ιδιοκτήτες ταξί. 
ΤΑ ΝΕΑ

1 χρόνος από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια...


Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δεν χωράει αμφισβήτηση πως στόχο είχε να «δολοφονήσει» το μοναδικό ελεύθερο μέσο που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα, το troktiko.blogspot.com .
Το troktiko ήταν ένα μέσο που έδινε βήμα σε όλους, χωρίς να λογαριάζει τίποτα και έβλεπε τους πάντες ισότιμα. Ήταν ένα μέσο που αγκαλιάστηκε από το σύνολο του ελληνικού λαού, ενός λαού που βρήκε μέσω του blog την δυνατότητα να γυρίσει τη πλάτη στα διαπλεκόμενα ειδησιογραφικά site γνωστών εκδοτικών ομίλων. Για εμάς ήταν η βάση για μία κάθαρση στα πάντα.
Το troktiko.blogspot.com ήταν πραγματικά ένα παγκόσμιο θαύμα του διαδικτύου. Παρά το ότι απευθυνόταν μόνο σε έλληνες είχε καταφέρει (χωρίς διαφήμιση & προώθηση) να είναι το no1 blog παγκοσμίως. κάτι που είχε από τη πρώτη στιγμή ενοχλήσει πολλούς, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη που όλοι γνωρίζουμε.
Το blog πρόσφερε ολοκληρωμένη ενημέρωση λεπτό προς λεπτό και παράλληλα έδινε τη δυνατότητα σε όλους να στέλνουν τις δικές τους επιστολές, οι οποίες δημοσιευόντουσαν όλες, άσχετα με τα συμφέροντα που έθιγαν.
Τον Σωκράτη Γκιόλια δεν είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε ποτέ από κοντά, είχαμε όμως τη χαρά να γνωρίσουμε το θαύμα που δημιούργησε. Πριν ακόμη γίνει ευρέως γνωστό, είμαστε περήφανοι γιατί το είχαμε ξεχωρίσει ανάμεσα στα δεκάδες χιλιάδες blog που απαρτίζουν την ελληνική «μπλγκόσφαιρα» & το επισκεπτόμασταν καθημερινά για την ενημέρωση μας.
Όπως όλοι όσοι είχαν κάτι να πούν, στέλναμε και εμείς τα κείμενα μας, τα ανέκδοτα μας, τα τραγούδια που μας άρεσαν, συμμετείχαμε στο διάλογο & αισθανθήκαμε για πρώτη φορά  ότι έχουμε φωνή. Μία φωνή που χρησιμοποιούσαμε για να καταγγέλουμε τις αδικίες που συναντούσαμε στην καθημερινότητα μας με την ελπίδα κάτι να αλλάξει & να προφυλάξουμε τους επόμενους. Το σημαντικότερο, πέρα από την ψυχική εκτόνωση μέσω της έκφρασης των σκέψεων μας, ήταν πως οι καταγγελίες μας δεν παιρνούσαν απαρατήρητες. Ότι ανέβαινε στο troktiko ήταν αυτόματα στα θέματα της ημέρας & οι αντιδράσεις για την αποκατάσταση του δικαίου ήταν άμεσες!!! Πρωτόγνωρες καταστάσεις για την ελληνική πραγματικότητα.
Δεν ήταν λίγες μάλιστα οι φορές που φίλοι μας κάτα τη διάρκεια μίας ταλαιπωρίας σε κάποια υπηρεσία, την οποία δεχόντουσαν άδικα από την αδιαφορία και των αντιεπαγγελματισμό κάποιου υπαλλήλου, χρησιμοποιούσαν τη δύναμη του blog λέγοντας στον «κακό» υπάλληλο «Θα σε βγάλω στο troktiko» & εισέπραταν αμέσως τη δίκαιη αντιμετώπιση από τον υπάλληλο που τους ταλαιπωρούσε και που στο μεταξύ είχε αλλάξει 10 χρώματα .
Ενημερωθήκαμε για την εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια όπως όλος ο κόσμος από τα ΜΜΕ. Ήταν η πρώτη φορά που πραγματικά σε τέτοιο περιστατικό αισθανθήκαμε πως χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο, είμαστε σίγουροι πως έτσι αισθάνθηκε και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού & σίγουρα το σύνολο των χρηστών του διαδικτύου & των blogger.
Η απόφαση του κλεισίματος του troktiko.blogspot.com πραγματικά μας γέμισε θλίψη. Είχαμε την πεποίθηση πως οι συνεργάτες του Σωκράτη Γκιόλια δε θα παρέδιδαν τα όπλα, δε θα έκαναν την χάρη σε αυτούς που είχαν διατάξει τη δολοφονία του. Πιστεύαμε πως το κλείσιμο ήταν κάτι προσωρινό, μία προσωρινή οπισθοχώρηση και ανασύνταξη, έτσι ώστε η ομάδα να είναι ξανά έτοιμη για μεγαλύτερες μάχες. 1 χρόνο μετά μία επαναλειτουργία του παλιού troktikou δε φαίνεται ως κάτι πιθανό. Φαίνεται πως οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να συνεχίσουν την προσπάθεια δεν αισθάνονται ασφαλείς. Ίσως είναι γνωστοί & κατ’επέκταση εύκολοι στόχοι. Τους καταλαβαίνουμε και τους νιώθουμε απόλυτα, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Ήταν πολύ σκληρό αυτό που βίωσαν.
Θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας σε όλους τους οικείους του Σωκράτη Γκιόλια & σε όλους τους συντελεστές του troktiko.blogspot.com .
Ωστόσο θεωρούμε το κενό του troktiko.blogspot.com τεράστιο & η περίοδος που περνάει η πατρίδα μας έχει ένα τέτοιο μέσο ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Έτσι αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε το “troktiko” . Να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα blog που δίνει φωνή σε όλους. Χωρίς φιλτάρισμα, χωρίς λογοκρισία, χωρίς συμφέροντα.
Ξεκινήσαμε δειλά-δειλά στα τέλη Ιανουαρίου τη προσπάθεια μας, επιλέγοντας σαν όνομα για το εγχείρημα μας το όνομα troktiko, ως φόρο τιμής στο Σωκράτη Γκιόλια και συμβολικά για να δείξουμε τις προσθέσεις μας. Γνωρίζουμε πως η ευθύνη που αναλάβαμε ήταν μεγάλη & οι στόχοι δύσκολο να επιτευχθούν και έτσι από τη πρώτη στιγμή ζητήσαμε να ενταχθούν στην ομάδα και άλλοι, όσο το δυνατόν περισσότεροι για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις 1.000+ αναρτήσεις που πραγματοποιούνται κάθε μέρα.
Μέχρι στιγμής το εγχείρημα έχει κερδίσει περισσότερους από 50.000 φίλους, 50.000 άτομα που μας επισκέπτονται καθημερινά και ενημερώνονται από το www.troktiko.euγια ότι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Η τάση είναι ανοδική, κάτι που μας γεμίζει δύναμη και μας ώθεί στο να πάμε ένα βήμα παραπέρα.
Έτσι από σήμερα μέσω της κεντρικής σελίδας του troktiko.eu ο καθένας θα έχει την δυνατότητα, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση ή λογοκρισία να δημοσιεύει αυτόματαότι θέλει . Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ξανά το troktiko, ένα μέσο που ανήκει σε όλους και που υπηρετεί το δίκαιο χωρίς φραγμούς συμφερόντων.
«Βγάλτε τους στο troktiko..»
Η ομάδα του troktiko.eu

Ροδούλα - Καρτάλης: Και οι ταξιτζήδες όλοι είναι ΣΥΡΙΖΑ


Η πορεία των ταξιτζήδων χθες στο Βόλο κατέληξε στο γραφείο του Κώστα Καρτάλη και της Ροδούλας Ζήση όπου τοιχοκόλλησαν τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ που έλεγαν τα αντίθετα από ότι εφαρμόζεται σήμερα. Βέβαια ώρα είναι που και οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές θα κατηγορήσουν -όπως πάντα κάνουν- οτι πίσω από την ενέργεια αυτη βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε είναι... γνωστό ότι όλοι οι ταξιτζήδες ψηφίζουν Τσίπρα δαγκωτό!
Τεράστιες πολιτικές φυσιογνωμίες...φτου φτου...


http://volospress.blogspot.com/2011/07/blog-post_4375.html

Τουρισμός; Σκοτώστε τον!


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΙ ούτε που το κατάλαβε ο νεοέλληνας πότε δρομολόγησαν την αγραμματοσύνη του. Φταίει ο Κίζιγκερ και οι απανταχού…
φιλέλληνες; Φταίμε κι εμείς που δεν το ψυλλιαστήκαμε. Ούτε την παγκοσμιοποίηση που μας αγκάλιασε θανάσιμα, ούτε την αμορφωσιά, μέσα από την μανιώδη αναζήτηση της ευτυχίας στην ηδονή της ύλης.

ΜΕΘΟΔΙΚΑ, λοιπόν, και χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι, φτιασιδωμένη με χρώματα φανταχτερά και αρώματα, με προσωπείο μη την αναγνωρίσουμε και με χαμόγελο, μπήκε η αμορφωσιά απ’ την κύρια είσοδο, για να φύγουν τα γράμματα (του ανυποψίαστου μέσου νεοέλληνα) απ’ την πίσω πόρτα. Γιατί; Γιατί μες τη φτώχια του και τη στέρηση, με τα ανύπαρκτα μέσα και τα σχολεία που θύμιζαν «κρυφό σχολειό», το παιδί μάθαινε λίγα για να τα κάνει πολλά με την αναζήτηση της γνώσης. Σήμερα που η αποστηθισμένη γνώση θεωρείται μόρφωση, ο γονιός νοιάζεται για το…φροντιστήριο των παιδιών όσο και για την τροφή τους κι αυτό τον τιμά, ωστόσο, είναι ψευδαίσθηση.

ΤΑ σχολεία της «πενταήμερης» που στα χαρτιά είναι εκπαιδευτική και η ζεϊμπεκιά πιστοποιεί τη μαγκιά του μαθητή/τριας, η κοινωνική καταξίωση κάποιων νεοελλήνων μέσω της «μερσεντέ» και του «πρώτου τραπεζιού-πίστας» κτίζουν ό,τι χρειάζεται σαν προϋπόθεση. Για να σνομπάρουμε τον ξένο απ’ τα πέρατα της γης για να «προσκυνήσει» τον Παρθενώνα και να τον λοιδορούμε που διαβάζει στο τρόλεϊ ή περιμένει το λεωφορείο με ένα βιβλίο στο χέρι.

ΟΛΑ, λοιπόν, «στρωμένα» και σε πλήρη διάταξη για την απεμπόληση της «τουριστικής» ιδέας. Από ψηλά και χαμηλά. Με «ψηφοθήρες» πολιτικούς που δεν διακυβεύουν την επανεκλογή τους, με «συντεχνίτες» και το συμφέρον τους, με όλους μαζί αδιάφορους για τον τουρισμό μας, σε τραγικές ώρες οικονομικής κρίσης.

ΚΟΝΤΡΑ κυβέρνησης και ταξιτζήδων; Ας την πούμε έτσι και καθαρίζουμε. Πείσμα στα πλαίσια της κομματικής διαπάλης; Να καμωθούμε πως δεν το προσέξαμε. Πλήγμα στον τουρισμό; Είναι χειροπιαστό «και ημείς άδομεν». Σπρωξιά συνειδητή στην Ελλάδα που ακροβατεί; Αν τσακιστεί, εμείς θα το πληρώσουμε. Θα μας αποφεύγουν οι ξένοι; Κακό του κεφαλιού μας. Κι αν ο μέσος ευρωπαίος ταξιτζής ακούει κλασική μουσική περιμένοντας στην πιάτσα τον πελάτη, ο «δικός» μας (μέσος και συνήθης-υπάρχουν και εξαιρέσεις) το’ χει στη διαπασών για σκυλοτράγουδα.

ΕΜΕΙΣ και η εθνική μας κληρονομιά. Εμείς και ο κόσμος. Εμείς με τη…μαγκιά μας, αυτοί στο (αποκλεισμένο) αεροδρόμιό μας κι απέναντι να τους γνέφουν Τούρκοι, Ισπανοί κ.α., πειθαρχημένοι (και φθηνότεροι). Χωρίς κομματικά παιχνίδια για τον τουρισμό τους. Κι εμείς να τον σκοτώνουμε, παίζοντας «εν ου παικτοίς».
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_8511.html#more

Σεισμός 5R στο Ιόνιο


Σεισμική δόνηση, μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 10:13 το πρωί σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ζακύνθου στο Ιόνιο Πέλαγος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 162 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας και 104 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ..

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΩΡΑ

ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Μέρκελ είναι αλλού! Η ώρα της δραχμής και των συσσιτίων πλησιάζει...


Ενώ η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα παραστεί στη Σύνοδο κορυφής της Πέμπτης, ο Βενιζέλος και οι λοιποί κυβερνητικοί διαστρεβλωτές της πραγματικότητας, δηλώνουν αισιόδοξοι για τ αποτελέσματά της!
Απ' αυτή τη Σύνοδο το μόνο που θα προκύψει είναι Ραντεβού το Σεπτέμβρη!
Ως τότε δεν θα έχει μείνει τίποτε όρθιο σ αυτή εδώ τη χρεοκοπημένη χώρα που επιστρέφει γκαζωμένη η δραχμή και τα συσσίτια...

Διαβάστε το άρθρο του Δημ. Καζάκη που δημοσιεύτηκε πριν ένα χρόνο στο "Ποντίκι" για να αντιληφθείτε πόσο βουτηγμένοι στα σκατά είμαστε>
thumb

Η χρεοκοπία της χώρας είναι δεδομένη.
Όχι επειδή την επιδιώκουν κάποιοι καταχθόνιοι και σκοτεινοί κερδοσκόποι, αλλά διότι το κράτος και η οικονομία της χώρας δεν μπορούν πια να σηκώσουν το βάρος της εξυπηρέτησης των δανείων. Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβει συστηματικά η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό.
* Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στην 8η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στις 20.3, διαβεβαίωνε: «Να είναι όλοι βέβαιοι, να είναι ακόμα πιο βέβαιοι οι διάφοροι καλοθελητές, που καθημερινά διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για τη χώρα μας, με προφανείς σκοπιμότητες: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Δεν θα την αφήσουμε να χρεοκοπήσει».
Η δήλωση αυτή μοιάζει εξαιρετικά με μια άλλη ιστορική δήλωση, του Ελευθερίου Βενιζέλου, όταν, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό στις 27 Σεπτεμβρίου 1931, διαβεβαίωνε κι αυτός: «Δίδω προς τον ελληνικόν λαόν την προσωπική διαβεβαίωσιν ότι έχω απόλυτον την πεποίθησιν ότι ημπορούμεν να διατηρήσωμεν την ακεραιότητα του εθνικού μας νομίσματος και να αποφύγωμεν επομένως τας συμφοράς που θα επακολούθουν την ανατροπήν της σταθεροποιήσεως».
Την εποχή εκείνη είχαν ανακαλύψει μια άλλη νομισματική πανάκεια για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, την οποία, αντί για ευρώ, την ονόμαζαν χρυσή δραχμή. Για να στηριχθεί το «ισχυρό νόμισμα» της Ελλάδας, που ήταν κλειδωμένο με τη χρυσή αγγλική λίρα, ξεπουλήθηκε κυριολεκτικά το σύμπαν. Όλες οι υποδομές της χώρας δόθηκαν σε ξένες εταιρείες (Ούλεν, Πάουερς κ.λπ.), ενώ η χρυσή δραχμή χρηματοδοτήθηκε αδρά με πληθώρα δανείων.
Λαϊκά συσσίτια
Για να στηριχθούν η χρυσή δραχμή και το πρόγραμμα δημόσιου δανεισμού εφαρμόστηκε σκληρή λιτότητα με την κατάργηση κάθε κοινωνικής δαπάνης. Η μόνη κοινωνική πρόνοια που απέμεινε στη χώρα ήταν τα λαχεία και τα λαϊκά συσσίτια των φιλανθρωπικών σωματείων. Οι εφημερίδες της εποχής δημοσίευαν καθημερινά δεκάδες θανάτους από την πείνα.
Το κράτος, προκειμένου να συνεχίσει τη στήριξη της χρυσής δραχμής και να πληρώνει τα τοκοχρεολύσια των δανείων του, έκλεινε τα δημόσια σχολεία, δημοτικά και γυμνάσια, και απέλυε δασκάλους και καθηγητές. Το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων κλήθηκε να καταβάλει με τη βία έως και το 50% των αποδοχών του. Πολλοί απ’ αυτούς απολύθηκαν. Απαγορεύτηκε ο συνδικαλισμός στους δημοσίους υπαλλήλους και οι απεργίες στους εργάτες, ενώ οι διαδηλώσεις κηρύχθηκαν παράνομες.
Η Ελλάδα είχε τεθεί υπό διπλή κηδεμονία, όχι μόνο του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου που είχε εγκατασταθεί ήδη από το 1898, ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας επί Τρικούπη το 1893 και του ελληνοτουρκικού πολέμου της ντροπής του 1897, αλλά και της Δημοσιονομικής Επιτροπής της Κοινωνίας των Εθνών, η οποία, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας, απαιτούσε να χυθεί αίμα. Οι κυβερνήσεις της χώρας, ως τυφλά και πειθήνια όργανα της κηδεμονίας, εκτελούσαν με υπερβάλλοντα ζήλο τις έξωθεν εντολές.
Το αποτέλεσμα μπορεί εύκολα να το φανταστεί κανείς. Λίγους μόνο μήνες μετά τη διαβεβαίωση του Βενιζέλου η χρυσή δραχμή συνετρίβη και η χώρα κήρυξε επίσημα τη χρεοκοπία της λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών της. Με το χρεοστάσιο η χώρα παραδόθηκε στο έλεος των δανειστών της. Προκειμένου αυτοί να πάρουν τα λεφτά τους, έφεραν ξανά στη χώρα τον βασιλιά, που είχε εκδιωχθεί το 1922, και βοήθησαν να ανοίξει ο δρόμος για το φασιστικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Μεταξά.
Όπως σήμερα, έτσι και τότε, οι λόγοι που οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες έφεραν την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας, επικαλούνταν για να δικαιολογηθούν ήταν η «ατάσθαλος οικονομική πολιτική» του κράτους. Κι όπως σήμερα με το ευρώ, έτσι και τότε, κάθε σκέψη για εγκατάλειψη της χρυσής δραχμής ισοδυναμούσε με σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς. Μόνο που οι σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί ήρθαν από την προσπάθεια διάσωσης του «ισχυρού νομίσματος». Προκειμένου λοιπόν να διασωθεί το «ισχυρό νόμισμα», ας πέθαιναν η χώρα και ο λαός της.
Μάλιστα, μέχρι και ειδικό ταμείο ιδρύθηκε το 1930 για τη στήριξη της δραχμής, ανάλογο με αυτό του κ. Πετσάλνικου σήμερα. Το ταμείο αυτό οργάνωνε δεξιώσεις στα καλά σαλόνια των Αθηνών και καλούσε τις κυρίες του καλού κόσμου να δώσουν κοσμήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο έχουν «διά την εθνικήν υπόθεσιν».
Η εξέλιξη ήταν προβλέψιμη. Κάποιοι αετονύχηδες καταχράστηκαν το ταμείο, λίγο πριν κηρυχθεί το επίσημο χρεοστάσιο, και κατέφυγαν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής για να ζήσουν τη ζωή τους εις υγείαν των κορόιδων.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται…
Ένα παρόμοιο σκηνικό βλέπουμε να στήνεται και σήμερα προκειμένου να παραδοθεί η χώρα και ο λαός της στο έλεος των δανειστών και των αγορών. Οι ίδιες λογικές, οι ίδιες δικαιολογίες, οι ίδιες πρακτικές, τα ίδια αποτελέσματα. Τι συνέβη όμως και βρεθήκαμε ξανά ως χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας; Ο πίνακας που παραθέτουμε είναι αποκαλυπτικός. Σύμφωνα μ’ αυτόν, οι πληρωμές για τα δάνεια που έχουν συνάψει οι κυβερνήσεις της χώρας εκτινάχθηκαν από 23,8 δισ. ευρώ το 2000 στα 84,2 δισ. ευρώ το 2009. Δηλαδή από το 17,4% του ΑΕΠ της χώρας το 2000, στο 35% του ΑΕΠ το 2009!
Μπορεί να αντέξει αυτό το βάρος η οικονομία της χώρας; Και βέβαια όχι. Εδώ βρίσκεται το όλο πρόβλημα. Όταν η χώρα έχει φτάσει να ξοδεύει το 140% των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού για εξυπηρέτηση του δανεισμού της, είναι προφανές ότι βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει, είτε το γνωρίζει είτε όχι.
Πού οφείλεται αυτός ο δανεισμός; Η συνηθισμένη δικαιολογία είναι το σπάταλο κράτος. Από τον πίνακα όμως βλέπουμε ότι η συμμετοχή των κρατικών ελλειμμάτων στον δημόσιο δανεισμό είναι ασήμαντη. Την τελευταία δεκαετία το ελληνικό Δημόσιο πλήρωσε συνολικά σε εξυπηρέτηση δανείων πάνω από 450 δισ. ευρώ και δανείστηκε εκ νέου σχεδόν 486 δισ. ευρώ. Απ’ αυτόν τον νέο δανεισμό μόλις το 3,1% κατά μέσο όρο πήγε στην κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος. Όλα τα υπόλοιπα πήγαν στην αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους.
Ακόμη και για το 2009, όπου το δημόσιο έλλειμμα έφτασε τα 17,1 δισ., ο νέος δανεισμός του Δημοσίου ξεπέρασε συνολικά τα 85,2 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια το δημόσιο έλλειμμα συνέβαλε στον νέο δανεισμό του Δημοσίου μόνο κατά 20%. Επομένως, προς τι τα μέτρα και η λιτότητα για να περιοριστεί το δημόσιο έλλειμμα; Η αλήθεια είναι ότι, όσο κι αν περιοριστεί το δημόσιο έλλειμμα, όσο κι αν σφίξουν το ζωνάρι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όσο κι αν περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες, όσους φόρους κι αν μαζέψουν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους, δεν πρόκειται να αναχαιτιστεί το δημόσιο χρέος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, με βάση τις καλύτερες δυνατές προβλέψεις, το δημόσιο χρέος της χώρας θα εκτιναχθεί έως το 2012 στα 350 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 135% του ΑΕΠ. Πράγμα που σημαίνει ότι η ετήσια εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους θα αγγίξει ή και θα ξεπερνά το 40% του ΑΕΠ. Κι όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι όλα τα μέτρα της κυβέρνησης θα αποδώσουν τα αναμενόμενα. Πράγμα φυσικά πολύ αμφίβολο.
Γιατί η κυβέρνηση, που διαρρηγνύει υποκριτικά τα ιμάτιά της για τους μισθούς και τις συντάξεις που πληρώνει το Δημόσιο, δεν λέει κουβέντα για τον φόρο αίματος που πληρώνει η χώρα στους δανειστές της; Για λόγους σύγκρισης και μόνο αξίζει να σημειώσουμε ότι το σύνολο των αμοιβών και συντάξεων που πληρώνει το κράτος στους δημόσιους υπαλλήλους ανήλθε το 2009 στα 25,5 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 10,6% του ΑΕΠ της χώρας.
Ολόκληρο το ποσό αυτό φτάνει μόλις στο 31% του συνόλου των εξόδων για την εξυπηρέτηση του δημόσιου δανεισμού τον ίδιο χρόνο. Τι περιμένει λοιπόν να αποκομίσει η κυβέρνηση από τη λιτότητα, εκτός από την εξουθένωση των εργαζομένων και της κοινωνίας;
Προς τα πού βαδίζουμε;
Για να καταλάβουμε τι σημαίνει η επιβάρυνση από την εξυπηρέτηση του χρέους και πόσο ανατροφοδοτεί την έξαρση του δημόσιου χρέους, αρκεί να πούμε το εξής: Την τελευταία δεκαετία (2000-2009) το ελληνικό Δημόσιο πλήρωσε στους δανειστές του περίπου πάνω από 450 δισ. ευρώ.
Παρ’ όλα αυτά το δημόσιο χρέος της χώρας όχι μόνο δεν συγκρατήθηκε, αλλά αυξήθηκε την ίδια δεκαετία πάνω από σχεδόν 155 δισ. ευρώ! Ενώ τα επόμενα δύο χρόνια, με τις καλύτερες δυνατές προβλέψεις, το ελληνικό Δημόσιο θα κληθεί να πληρώσει συνολικά πάνω από 180 δισ. ευρώ για εξυπηρέτηση ενός διαρκώς αυξανόμενου χρέους. Πώς είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η αιμορραγία χωρίς να οδηγηθεί η χώρα στη διάλυση και η κοινωνία στην ανέχεια;
Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να υπάρξει άλλη πολιτική, αν δεν αντιμετωπιστεί πρώτα απ’ όλα ο βρόχος του δανεισμού και δεν ξεφύγει η χώρα από τη θανάσιμη λαβή που της έχουν εφαρμόσει οι δανειστές της με τη συνεπικουρία της Ε.Ε. Όσο για το ποιος φταίει για την κατάσταση, δεν έχει παρά να κοιτάξει κανείς τα στοιχεία των ελλειμμάτων στην παραγωγή, στο εμπορικό ισοζύγιο, αλλά και την τεράστια διαφυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέλη του 2009 (με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΔΝΤ) έχουν βγει από την Ελλάδα πάνω από 200 δισ. δολ. που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε είδους κερδοσκοπία (μετοχές, ομόλογα, παράγωγα κ.λπ.) του εξωτερικού!
Ποιοι τα έβγαλαν από την Ελλάδα; Οι δημόσιοι υπάλληλοι; Κι από πού βγήκαν αυτά; Προφανώς από τη λεηλασία της χώρας, από τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, των καρτέλ και των τραστ, τα οποία φρόντισαν να διογκώσουν με τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, των ανοιχτών αγορών και της απορρύθμισης όλες οι κυβερνήσεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, στα τέλη του 2009 υπήρχαν ως καταθέσεις κατοίκων της Ελλάδας σε τράπεζες του εξωτερικού 15 δισ. ευρώ. Αναλογικά με το οικονομικό μέγεθος της χώρας, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες καταθέσεις κατοίκων της σε τράπεζες του εξωτερικού. Οι ιδιοκτήτες αυτών των λογαριασμών δεν είναι περισσότεροι από 3.000. Αν είχαμε την ευκαιρία να ακτινοσκοπήσουμε τους λογαριασμούς αυτούς, θα ανακαλύπταμε την αφρόκρεμα του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου της χώρας. Πρόκειται για μια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία που δεν της καίγεται καρφί για το τι θα απογίνει η χώρα.
Όταν μιλάμε για κέρδη και υπερκέρδη, αρκεί να πούμε ότι, σύμφωνα με τους National Accounts της Eurostat, σε κάθε 1.000 ευρώ νέα προϊόντα και υπηρεσίες (δηλαδή προστιθέμενη αξία) που παρήγαγε ετησίως η ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία, τα 560 ευρώ μετατράπηκαν σε επιχειρηματικό κέρδος και μόλις τα 350 σε αποζημίωση των εργαζομένων. Στην Ε.Ε. η αντίστοιχη κατανομή είναι 360 υπέρ του επιχειρηματικού κέρδους και 550 υπέρ της εργασίας!
Η Ελλάδα κατέχει την υψηλότερη θέση στην Ε.Ε. ως προς το μερίδιο του προϊόντος της που νέμεται το επιχειρηματικό κέρδος, το οποίο το 2008 (για το οποίο διαθέτουμε στοιχεία) έφτασε στο ύψος ρεκόρ του 59,5%. Πίσω της ακολουθούν η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Ιρλανδία κ.ο.κ.
Το ελληνικό κράτος υπήρξε από της ιδρύσεώς του σπάταλο, διεφθαρμένο και βαθύτατα παρασιτικό. Κι αυτό επειδή οικοδομήθηκε για να εξυπηρετήσει μια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία, η οποία το αξιοποίησε για να λεηλατήσει τη χώρα και τον λαό της. Ο δανεισμός ήταν εξ υπαρχής ένας από τους πιο προσοδοφόρους τρόπους να χρηματοδοτηθεί αυτή η λεηλασία. Έτσι προέκυψαν και οι απανωτές χρεοκοπίες του ελληνικού κράτους. Υπολογίζεται ότι, από τα 170 χρόνια του επίσημου ελληνικού κράτους έως το τέλος του 20ού αιώνα, η χώρα βρέθηκε σε κατάσταση πτώχευσης στα 50 από αυτά.
Η τελευταία επίσημη πτώχευση ήταν αυτή του 1932. Και τότε ο λαός ήξερε πολύ καλά ότι οι κυβερνήτες της χώρας που την οδήγησαν στη χρεοκοπία δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα σώμα πολιτικών «επαγγελματιών επιδιωκόντων ατομικά συμφέροντα και εξαγοραζομένων υπό των διαφόρων αναδόχων εταιριών, της δωροδοκίας διενεργουμένης διά του εις το Χρηματιστήριον διεξαγομένου παιγνιδίου, όπερ πράκτορες καθωδήγουν εκ των διαδρόμων της Βουλής», όπως έγραφε εκείνη την εποχή ο επιφανής ιστορικός Π. Καρολίδης.
Σήμερα βαδίζουμε ολοταχώς προς μια νέα επίσημη πτώχευση. Κι αυτό διότι φαίνεται αδιανόητο στην κυβέρνηση της Ελλάδας, όπως έγινε και σε ανάλογες εποχές παλιότερα, να αμφισβητήσει την εξάρτηση της χώρας από τους δανειστές και τις διεθνείς αγορές. Φαίνεται αδιανόητο στην κυβέρνηση να προτάξει το συμφέρον της χώρας και του λαού της, έναντι των συμφερόντων των αγορών, των τραπεζών και των ισχυρών της Ε.Ε.
Έτσι όλοι μαζί έχουν δρομολογήσει για τη χώρα μια ακόμη καταστροφική πτώχευση. Το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης είναι το πώς θα τεθεί η χώρα υπό κηδεμονία προκειμένου οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι αγορές να κατασχέσουν και να δημεύσουν ό,τι μπορούν.
Οι συζητήσεις στην Ε.Ε., οι κινήσεις της κυβέρνησης και τα πακέτα των μέτρων αφορούν την προετοιμασία του εδάφους και την τελική μορφή που θα πάρει η επίσημη μετατροπή της χώρας σε αποικία του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου. Αυτό θα γίνει υπό την κηδεμονία της Ε.Ε., του ΔΝΤ ή ενός συνδυασμού και των δύο; Θα γίνει με το ευρώ, με την επιστροφή σ’ ένα ελεγχόμενο και πληθωριστικό εθνικό νόμισμα, ή με την επιβολή διπλού νομίσματος;
Όλα αυτά δεν είναι παρά λεπτομέρειες που υπηρετούν την ίδια βασική κατεύθυνση, την ίδια πορεία προς την επίσημη πτώχευση και δήμευση της χώρας.
Εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους και νέος δανεισμός 2000-2009 (σε εκατ. ευρώ)

Πληρωμές δανείων
Νέος δανεισμός
Πιστωτικά υπόλοιπα 31/12
Πρωτογενές αποτέλεσμα**
2000
23.773
29.875
143.608
1.601
2001
25.509
31.960
155.838
4.501
2002
33.340
35.897
166.117
3.773
2003
35.219
37.968
171.323
-431
2004
41.465
50.047
197.830
-3.397
2005
42.074
44.797
214.142
-1.543
2006
37.133
38.748
225.207
1.357
2007
60.920
61.656
239.801
-718
2008
67.467
69.661
262.308
-3.361
2009*
84.184
85.230
298.524
-17.054
Σύνολα
451.084
485.835
-
-15.272
* Εκτιμήσεις Προϋπολογισμού 2010.
** Το Πρωτογενές Αποτέλεσμα (πλεόνασμα ή έλλειμμα) ισούται με την αφαίρεση των μη πιστωτικών εσόδων του Δημοσίου από τις πρωτογενείς δαπάνες, οι οποίες είναι όλα τα έξοδα του Δημοσίου εκτός από τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Πηγή: Επεξεργασία Ισολογιστικών στοιχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους 2000-2008. Το Πρωτογενές Αποτέλεσμα από την Τράπεζα της Ελλάδος, Στατιστικό Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας, διάφορα τεύχη.

«Καμπάνα» διαθεσιμότητας στο Λιμενικό Σώμα

Ο λιμενάρχης Ζακύνθου κατηγορείται για το αδίκημα της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου

Σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, τέθηκε ο προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου καθώς το όνομα του περιλαμβάνεται στη δικογραφία που....
σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Αττικής για την πρόσφατη εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος που δρούσε στο νησί και στην Αθήνα. Ο λιμενάρχης Ζακύνθου κατηγορείται για το αδίκημα της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου ωστόσο δεν συνελήφθη.
Επίσης για την υπόθεση του ελλείμματος σε Οίκο Ναύτου στη βόρεια Ελλάδα με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής καθώς και ο εκτελών χρέη Υπολόγου στον Οίκο Ναύτου καθώς σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Θεσσαλονίκης. Επίσης διενεργείται Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

http://www.tovima.gr/

‘Ενα βήμα πίσω κάνει η ΠΝΟ, για να μην γίνει απεργία…

Συνεχίζονται οι επαφές και οι συζητήσεις, με στόχο να αποφευχθεί μία απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών, το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και γενικότερα τη θερινή περίοδο.

Η ΠΝΟ έχει δώσει τελεσίγραφο να....
αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το συνταξιοδοτικό των ναυτικών, όμως είναι διατεθειμένοι να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και πλήξουν ακόμα πιο πολύ τον τουρισμό.

Τουλάχιστον εκείνοι αφήνουν ένα παράθυρο ανοιχτό, η κυβέρνηση, άραγε, θα κάνει ένα βήμα μπρος;

http://www.prionokordela.gr/

Σίσσυ Χρηστίδου: Φωτογραφίες από τις διακοπές της στη Σκιάθο!

Στην πανέμορφη Σκιάθο βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η Σίσσυ Χρηστίδου: Η παρουσιάστρια ανέβασε στο twitter της εκπληκτικές φωτογραφίες με το ηλιοβασίλεμα...
της Σκιάθου και όχι μόνο!
Δείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_3605.html#more

Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων και επισκεπτών για υπερβολικό θόρυβο των παραθαλάσσιων επιχειρήσεωνΤη λήψη των απαιτούμενων μέτρων που ορίζει ο νόμος, ζητούν από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου και τις άλλες αρμόδιες αρχές, αναφορικά με την τήρηση των διατάξεων που σχετίζονται με τις ώρες κοινής ησυχίας και της όχλησης, για την προστασία από τον υπερβολικό θόρυβο, κάτοικοι, επισκέπτες και επαγγελματίες του Κατηγιώργη.


Όπως αναφέρουν σε κείμενο που έχει τις υπογραφές 39 συνολικά ατόμων και το οποίο κοινοποιούν και την τοπική αυτοδιοίκηση, «οι υπογράφοντες, κάτοικοι, επισκέπτες και ιδιοκτήτες τουριστικών εγκαταστάσεων της περιοχής Προμυρίου, Κατηγιώργη του Δήμου Ν. Πηλίου Μαγνησίας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον υπερβολικά θόρυβο τον οποίο προκαλούν οι ηχητικές εγκαταστάσεις των παραθαλάσσιων επιχειρήσεων στην απέναντι από εμάς παραλία Μπανάνα της Σκιάθου».


Όπως επισημαίνουν μάλιστα, «στη διάρκεια των ωρών από 15.00 έως 21.00 ενοχλούμαστε αφάνταστα ιδιαίτερα από τις χαμηλές συχνότητες (τα μπάσα) της μουσικής αυτών των ηχητικών εγκαταστάσεων.

Ο ήχος που έρχεται και μας ενοχλεί («μουσική» Disco) είναι συνεχής και μονότονος.

Η ενόχληση είναι ανεξάρτητη από τη διεύθυνση των ανέμων και ο θόρυβος μπορεί να παρομοιωθεί με αυτόν ενός εργοστασίου σφυρηλασίας μετάλλων. Εξ’ αιτίας της ενόχλησης αυτής μας είναι αδύνατον να ξεκουραστούμε το απόγευμα ή να απολαύσουμε την μουσική της δικής μας επιλογής. Αντίστοιχα είναι τα παράπονα των πελατών όσων από εμάς διατηρούν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στην περιοχή μας».

Σχετικά με το λιμανι Σκιάθου θα επιδιορθωθεί με λύση που δεν εγγυάται την ασφάλεια.

 
Η υποσκαφή του λιμανιού Σκιάθου θα επιδιορθωθεί με λύση που δεν εγγυάται την ασφάλεια. Τη λύση αυτή την έχει απορρίψει η Νομαρχία. Τι θα γίνει ?
ΕΝΑΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ 

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΝΩΝΤΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ?


Στη πλάζ έβγαλε αυθαίρετα η Φωτεινή τραπέζια χωρίς να ρωτήσει ΄κανένα. Αδεια δεν έχει πάρει. Ο χώρος κάτω και γύρο από τα τραπέζια βρωμάει και οι λουόμενοι πατάνε ψαροκόκκαλα.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ 

Υπό κατάληψη το Δημαρχείο


Υπό κατάληψη βρίσκεται από νωρίς το πρωί το Δημαρχείο της Κέρκυρας από περίπου 40 εργαζομένους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου του νησιού, οι οποίοι αντιδρούν στη συγχώνευσή του με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, τονίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του τομέα της ψυχικής υγείας.

Στα αιτήματά τους συγκαταλέγονται -μεταξύ άλλων- η δημιουργία μονάδας για την απεξάρτηση από το αλκοόλ, για την περίθαλψη ατόμων με αλτσχάιμερ και παιδιών με σύνδρομο Down.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι εργαζόμενοι είχαν καταλάβει το νοσοκομείο και τα γραφεία της περιφέρειας Κέρκυρας.

Ο Ταχυδρόμος με πολύ ρεπορτάζ καί αναλύσεις στo περίπτερo

Ο Θανάσης Νάκος για υποβάθμιση του Νοσοκομείου

Ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε Ερώτηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου του Βόλου, μετά την πρόταση αναδιάταξης των υγειονομικών μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) από το αρμόδιο Υπουργείο
.


Όπως αναλυτικά αναφέρει ο κ. Νάκος στην ερώτησή του, η προτεινόμενη μείωση των νοσηλευτικών κλινών από τις 470, που προβλέπει το σημερινό οργανόγραμμα στο μέγιστο αριθμό των 330, θα έχει ως άμεση συνέπεια την αδυναμία του ιδρύματος να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του Νομού. Επιπλέον, η «ενοικίαση» του 20% των κλινών του Νοσοκομείου σε ιδιώτες, αφενός θα μειώσει ακόμη περισσότερο τις διαθέσιμες κλίνες, και αφετέρου θα δημιουργήσει ασθενείς δύο ταχυτήτων στο ίδιο Νοσοκομείο.


Ο Θανάσης Νάκος, ζητά από τον ίδιο τον Υπουργό, με παρέμβασή του να προβεί στην άμεση τροποποίηση των σχετικών προτάσεων αναδιάταξης των μονάδων Ε.Σ.Υ. στο Νομό Μαγνησίας, ώστε να μην μειωθούν οι διαθέσιμες κλίνες στο Νοσοκομείο του Βόλου και να ιδρυθούν αυτόνομο ογκολογικό και νευροχειρουργικό τμήμα.
http://newsvolos.blogspot.com/2011/07/blog-post_5172.html

Μην ταΐζετε τα θηρία! Προς όλα τα αδέλφια μου, τους αγνούς πατριώτες…Το δάσος καίγεται για τα καλά… Όμως είναι πανεύκολο να σωθούν πολλά δέντρα, που θα δώσουν καρπούς και σπόρους…

Προτού μείνουμε όλοι με τα ενοικιαστήρια και τα πωλητήρια στα χέρια, προτού πάρουμε όλοι θέση στις ουρές των συσσιτίων, μπορούμε κάλλιστα
να κάνουμε τα απλούστατα, τα αυτονόητα και πάντως ευεργετικά.
Μπορούμε, τουλάχιστον όσοι δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, να κάνουμε αυτά που ξεχνούν ή παραβλέπουν οι περισσότεροι, με αποτέλεσμα να καταστρεφόμαστε οικονομικά και να εξασθενούν βασικοί μηχανισμοί άμυνάς μας. Και να ’ταν μόνον αυτά; Εμείς οι ίδιοι, με τη στάση μας, ενδυναμώνουμε τους ήδη πανίσχυρους υπονομευτές της πατρίδας μας κι επικροτούμε τη λεηλασία μας.

Κάποιοι… έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν και μας "χτυπούν" με κάθε τρόπο. Κάποιοι… έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν και μας "χτυπούν" με κάθε
τρόπο. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολυεθνικές εταιρείες πουλάνε τα εμπορεύματά τους πιο ακριβά στην Ελλάδα. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι
πολυεθνικές μάς πουλάνε βασικά προϊόντα πολύ πιο ακριβά απ' ό,τι τα πουλάνε ακόμα και σε μικρότερες αγορές. Και μέσα σε αυτήν την
κατάσταση, βρίσκουν τη χαρά τους και οι ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Πού είναι ο πυλώνας του νεοφιλελεύθερου "παραδείσου", ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου; Γιατί δεν επεμβαίνει; Εδώ είναι κι αυτός, αλλά
θυμάται τις υποχρεώσεις του –που με πλέρια αυθαιρεσία έθεσαν οι συσστρατευμένοι προδότες των λαών– μόνο όταν είναι να εξοντώσει κανέναν κακομοίρη. Επεμβαίνει μόνο όταν είναι να διαλύσει καμιά τοπική βιομηχανία φαρμάκων του αναπτυσσόμενου κόσμου, που παράγει φθηνά
παρασκευάσματα, αλλά μη πατενταρισμένα, λέει…

Κι εμείς τρέχουμε –περιχαρείς– στα διάφορα LIDL για να αγοράσουμε φθηνά την όποια Coca-Cola! Και "κολοκύθια" φθηνή είναι η Coca-Cola,
ακόμα και στα LIDL! Η "LIDL-Cola" είναι φθηνή, ενδεχομένως φθηνότερη από τη "ΧΩΡΙΟΜΟΥ-Cola". Εν πάση περιπτώσει, γιατί μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί γίνεται δεκτός με επευφημίες ένας ύπουλος εξαναγκασμός; Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι, όλα αυτά συμβαίνουν επειδή απλούστατα είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενός σχεδιασμού. Ενός σχεδιασμού, ο οποίος  συνδυάζει τα πολιτισμικά βοθρολύματα που κατακλύζουν νυχθημερόν το σύνολο του "πολιτισμένου" κόσμου και την εντεινόμενη οικονομική ανέχεια που μας οδηγεί στα πολυκαταστήματα των πολυεθνικών. Και τι ωφέλιμο θα μας προσφέρει ένα λίτρο επιπλέον Coca-Cola; Πόσο ανώτερη μπορεί να είναι αυτή η προσφορά από εκείνη των παρόμοιων προϊόντων; Μήπως κάποιοι νομίζουμε ότι ψωνίζοντας από τα LIDL θα κάνουμε οικονομία και θα σωθούμε; Μήπως κάποιοι σκεφτόμαστε και ζούμε μόνο τη στιγμή – όπως ακριβώς μας προτείνουν οι "ευεργέτες" μας; Δεν ξέρω. Εκείνο όμως που ξέρω είναι ότι, στην πραγματικότητα, το μόνο ουσιαστικό που καταφέρνουμε είναι να υποσκάπτουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Μα, τόσο ανόητοι είμαστε;

Οι κυβερνήσεις μας επιμένουν πως η ανάπτυξη και η ευημερία θα έρθουν με την αύξηση των φόρων, με την υποταγή στα στρατεύματα κατοχής και τους επιτελάρχες των αεριτζήδων νεοαποικιοκρατών (βλ. πολυεθνικές και αξιωματούχους των διεθνών "ευαγών" ιδρυμάτων) και με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Έως ότου ανατραπούν αυτά τα δεδομένα, ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΠΑΤΑΜΕ" ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. …Ό,τι έχει απομείνει, τέλος πάντων. Και σ’ αυτό το σημείο χρειάζεται προσοχή.

Η επικρατούσα άποψη για τα τρία πρώτα ψηφία του γραμμωτού κώδικα (barcode, στην καθομιλουμένη!…) είναι ότι υποδηλώνουν τη χώρα παραγωγής των προϊόντων. ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ. Τα πρώτα δύο ή τρία ψηφία του γραμμωτού κώδικα (Πρόθεμα Χώρας κατά GS1) προσδιορίζουν τον εθνικό φορέα από τον οποίο, μεταξύ άλλων, εκδόθηκε η άδεια προκειμένου ένα προϊόν να φέρει στη συσκευασία του γραμμωτό κώδικα. (Ελλάδας: 520, 521) Μια επιχείρηση δεν υποχρεούται να προμηθευτεί την εν λόγω άδεια από τον φορέα της χώρας όπου εδρεύει ή δραστηριοποιείται (www.gs1uk.org/Pages/join-gs1uk.aspx). Δείτε τι λένε ο διεθνής οργανισμός που ορίζει τα περίφημα "τρία πρώτα ψηφία" και το ελληνικό –πρώην– μέλος του: http://helpdesk.gs1.org/ArticleDetails.aspx?Bar%20Codes&id=b39c6591-4c6c-4441-b83e-ed69a939da85
http://gs1greece.org/index.php/prosolbarcodes/prosolbarcodessupport/2010-02-21-22-52-14#s6

Ορίστε και δυο-τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις, ώστε να γίνει κατανοητό το μπάχαλο που επικρατεί (με μερικά στοιχεία παραπάνω, έτσι,
για να ξέρουμε πού ζούμε…). Τα μετοχικά μερίδια της "Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε." (Coca-Cola 3Ε) έχουν ως εξής:
Kar-Tess Holding S.A. (Λουξεμβούργο) 30%, The Coca-Cola Company (ΗΠΑ) 23% και σε ελεύθερη διαπραγμάτευση 47%. Πάνω από τα 2/3 των υπό ελεύθερη διαπραγμάτευση μετοχών βρίσκονται στην κατοχή θεσμικών επενδυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Τα ανθρακούχα
αναψυκτικά της Coca-Cola 3Ε που παρασκευάζονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα, με άδεια της Coca-Cola (Coca-Cola, Fanta, Sprite), έχουν
Πρόθεμα Χώρας που παραπέμπει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον κοινό φορέα Βελγίου-Λουξεμβούργου (500 και 544). Οι χυμοί Amita, το νερό ΑΥΡΑ, που επίσης παράγονται στην Ελλάδα από την Coca-Cola 3Ε, έχουν Πρόθεμα Χώρας 520. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή η Amita και το ΑΥΡΑ είναι ελληνικά προϊόντα, με την έννοια ότι η εταιρεία δεν πληρώνει δικαιώματα σε τρίτους. Η σόδα TUBORG που παράγεται στην Ελλάδα από την Coca-Cola 3Ε, με την άδεια της TUBORG Δανίας, έχει Πρόθεμα Χώρας 520.
Η αλήθεια, βέβαια, για την Amita και το ΑΥΡΑ είναι ότι ποτέ δεν ήταν αμιγώς ελληνικά προϊόντα. Το 1981 η Kar-Tess απέκτησε το 99,9% της 3Ε
(η 3Ε εισήχθη στο Χ.Α.Α. το 1991), ενώ η Amita και το ΑΥΡΑ πρωτοκυκλοφόρησαν το 1983 και το 1989 αντιστοίχως.
Στα ράφια των γαλλικών Carrefour φιγουράρει γάλα εβαπορέ –προτεινόμενο ως το πιο φθηνό στην ελληνική αγορά– στη συσκευασία του οποίου
αναγράφεται: "ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ:
Hochwald…". Ε, λοιπόν, τα πρώτα ψηφία στον γραμμωτό κώδικα αυτού του προϊόντος είναι τα 5, 2 και 0.

Είναι δηλαδή ολοφάνερο ότι, εκτός των άλλων, προϊόντα που δεν έχουν ούτε "πάνω" τους ούτε "γύρω" τους τίποτε ελληνικό, πέραν των
πέντε-δέκα κακοπληρωμένων υπαλλήλων, κυκλοφορούν με "κωδικό 520". Από την άλλη, προϊόντα αμιγώς ελληνικών επιχειρήσεων και πρώτων υλών έχουν γραμμωτό κώδικα με Πρόθεμα Χώρας διάφορο του 520 και του 521.

ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ "ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ" ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΥΣΙΩΔΗ. Πρόκειται για άλλη μια κουτοπονηριά. Κατά κανόνα, το μόνο ελληνικό που "εσωκλείουν" αυτά τα προϊόντα είναι η εκμετάλλευση του Έλληνα παραγωγού και των εργαζομένων στην επιχείρησή του και η εκμετάλλευση των αγαθών της ελληνικής γης προς όφελος κυριότατα των πολυεθνικών.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝ "ΜΙΚΡΟΙ/ΑΓΝΩΣΤΟΙ" ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ – ΟΧΙ ΤΑ "ΕΠΩΝΥΜΑ" ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΕΠΩΝΥΜΟΙ", τουλάχιστον στις καθημερινές μας αγορές. Τα "ανώνυμα" προϊόντα δεν είναι απαραιτήτως κατώτερης ποιότητας. Πιο φθηνά μπορεί να είναι. Αλλά και κατώτερης ποιότητας να είναι, λόγου χάρη, όσον αφορά τη θρεπτική αξία των τροφίμων, δεν "τρέχει" τίποτε σπουδαίο. Οι ίδιες οι διατροφικές μας συνήθειες, αλλά και το νερό που πίνουμε και ο αέρας που αναπνέουμε, θα έπρεπε να μας προβληματίζουν πολύ περισσότερο. Και το πιο βασικό επί του θέματός μας; Τι να το κάνω το αρίστης ποιότητας παστεριωμένο γάλα, που προήλθε από "ελληνίδες" αγελάδες, που βόσκησαν ελληνικά χόρτα, αρμέχτηκαν από Έλληνα, ο οποίος το έδωσε προς τριάντα λεπτά το λίτρο (πολλές φορές χαμηλότερα από το κόστος παραγωγής) στο καρτέλ της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας (που το μισό ελέγχεται από ξένους), το οποίο θα προμηθεύσει το σούπερ μάρκετ, για να μου το πουλήσει ένα ευρώ; Τέτοιο γάλα, εμένα μου ξινίζει πολλές ημέρες πριν λήξει. Δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης. Είναι θέμα απλής λογικής. Ας παραβλέψουμε, τουλάχιστον τώρα, το γεγονός ότι σε όλη αυτήν την υπόθεση εμπλέκονται ένα "κάρο" αεριτζήδες. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το ότι, ο κτηνοτρόφος που δεν έχει χρήματα, υποβαθμίζει άθελά του –αλλά αναγκαστικά– το βιοτικό επίπεδο όλων όσων ζουν γύρω του. Από των γειτόνων του, πρωτίστως, μέχρι του συνταξιούχου που βρίσκεται στην άλλη άκρη της χώρας. Και είναι σίγουρο πως οι συνολικές ανάγκες (που μεταφράζονται σε χρήμα) των οικογενειών που συμμετείχαν σε δέκα γαλακτοκομικούς συνεταιρισμούς είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες των οικογενειών που συμμετέχουν στο ΔΣ της κάθε ΜΕΒΓΑΛ και των οικογενειών όσων εργάζονται σε αυτήν.

Εάν, λοιπόν, επιθυμούμε να κάνουμε κάτι πραγματικά ευεργετικό για την πατρίδα μας και για εμάς τους ίδιους, αρκεί ν’ αφιερώνουμε λίγα
δευτερόλεπτα παραπάνω για τις αγορές μας. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Επιβάλλεται ο έλεγχος των "δικαιούχων" των χρημάτων που ξοδεύουμε.

Καλά είναι όλα αυτά που λέμε για την εσωτερική παραγωγή και κατανάλωση προϊόντων, και χιλιοειπωμένα, και πολύ σωστά επαναλαμβάνονται από πολλούς. Με πλύση εγκεφάλου αποκτήσαμε το κατάντημα μας, με πλύση εγκεφάλου μπορεί και να συνέλθουμε. Αλλά στην ελληνική περίπτωση υπάρχει ένα "αλλά"… Μέχρι να εξηγηθεί αυτό το "αλλά" κι αφού φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουμε με τα λόγια της λογικής και με το καλό, ίσως καταλάβουμε με το …κακό. Να εξαπολύσουμε αμείλικτη τρομοκρατία προς πάσα εμπορική κατεύθυνση. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ-ΠΩΛΗΤΕΣ, "ΜΙΚΡΟΥΣ" ΚΑΙ "ΜΕΓΑΛΟΥΣ". ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΟΝΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ, ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ" ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Αν δεν έχουν
να μας δώσουν, "Λυπάμαι", μεταβολή και "δρόμο". Μπορούμε και να μπλοφάρουμε. Όλοι έχουμε λίγα δευτερόλεπτα χρόνο για να τα
…σπαταλήσουμε. Εντοπίζεται π.χ. ψυγείο περιπτέρου που δεν έχει ούτε ένα αμιγώς ελληνικό προϊόν. "Τίποτε ελληνικό;…", ρωτάμε τον περιπτερά. "Δεν πειράζει" κι επιδεικτικά "καρφί" στον απέναντι. Αν του τυχαίνει του περιπτερά κάθε μέρα κι από ένας τέτοιος μυστήριος κι αργότερα δύο κ.ο.κ., όταν θα έρθει ο προμηθευτής, δεν θα σκεφτεί λίγο καλύτερα την παραγγελία του; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο περιπτεράς απέκτησε δωρεάν το ψυγείο του από το δίκτυο μιας μεγάλης εταιρείας, με την προϋπόθεση να μη βάζει σε αυτό προϊόντα ανταγωνίστριας εταιρείας.
Καλά… Αν είναι έτσι, τότε ίσως είναι προτιμότερο να κρατήσουμε τα ψυγεία…


ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ – ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΗ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ:

► ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.

► ΜΗΝ ΑΡΚΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΩΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ". Ο ΓΡΑΜΜΩΤΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ. ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ.

► ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΑΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ "ΜΙΚΡΩΝ/ΑΓΝΩΣΤΩΝ" ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ – ΟΧΙ ΤΑ "ΕΠΩΝΥΜΑ".

► ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΥΣ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΟΥΣ.


Υ.Γ.
Επειδή ποτέ δεν διεκδίκησα τον τίτλο του παντογνώστη και του αλάνθαστου, αν υπάρχει κανείς που διαφωνεί με κάποιες από τις προαναφερθείσες παραινέσεις, παρακαλείται να το δηλώσει με σαφήνεια κι επιχειρήματα.

Ευχαριστώ,
Δ. Κ.

ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΩΟΝ

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΒΡΟΜΙΕΣ ΛΑΔΙΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΒΙΒΑΣΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου