Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

H ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΒΟΛΟΥ


για τη σύνοδο των πρυτάνεων
Ενώ έχει ανακοινωθεί στον τύπο ότι δήθεν η Διαμαντοπούλου δεν θα πάει στη σύνοδο
των πρυτάνεων στο Βόλο, από το πρωί έχουν αναπτυχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ στην είσοδο του πεντάστερου ξενοδοχείου της Αγριάς Βόλου, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη. Προφανώς εκεί θα καταλύσει η υπουργός Παιδείας, μακριά από την "επικίνδυνη" πόλη, αλλά και κοντά στη Σύνοδο, ενώ η ανακοίνωση περί δήθεν απουσίας της, έγινε για να παραπλανηθεί ο κόσμος και να μην την αναζητήσει για τα γνωστά "συγχαρίκια"...
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1315582 

Ο Δήμαρχος Νίκος Πλωμαρίτης λέει ότι προσπαθεί να τα συμμαζέψει τα ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ


Συνεδρίαση στο… κόκκινο
Με το βαρίδι του ελλείμματος των 4 εκ. ευρώ συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου με την παρουσία των ορκωτών λογιστών. Οι απόψεις πολλές, ενώ η ένταση για ακόμη μια φορά δεν έλειψε. Το θέμα είναι πού πήγαν τα λεφτά και γιατί δεν γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε ο Δήμος να μπορέσει να ανακάμψει οικονομικά. Και το παράδοξο του θέματος είναι πως η Σκιάθος είναι ένα πλούσιο νησί, το οποίο συγκεντρώνει πληθώρα τουριστών από κάθε γωνιά του κόσμου και την ίδια στιγμή η πλούσια αυτή εικόνα του στο «πρόσωπο» του Δήμου δεν φαίνεται… Ο Δήμαρχος Νίκος Πλωμαρίτης λέει ότι προσπαθεί να τα συμμαζέψει. Άντε καλά μπάνια…
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΟΛΥΜΠΑΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ 

Φόβος έκρηξης της ανεργίας στη Μαγνησία

Επισημαίνουν βιομήχανοι και Εργατικό Κέντρο Βόλου
Γράφει: Γιώργος ΚαρεκλίδηςΟ φόβος της έκρηξης της ανεργίας είναι διάχυτος στο Ν. Μαγνησίας και ο κίνδυνος να ξαναζήσει η πόλη μέρες αποβιομηχάνισης της δεκαετίας του 1960 και του 1990 είναι ορατός. Μια σειρά από μεγάλες βιομηχανίες του Ν. Μαγνησίας βρίσκονται στο κόκκινο από την μείωση της παραγωγής τους, της έλλειψης ρευστότητας και του αβέβαιου μέλλοντος που αντικρίζουν.


Βιομηχανικοί κύκλοι ανέφεραν στη «Μαγνησία» ότι αν η ύφεση στην οικονομία συνεχιστεί και το 2012, τότε είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν κλυδωνισμοί, ιδίως στις βιομηχανίες που παράγουν υλικά για την κατασκευή, οι οποίες είναι πλέον επίφοβες να κλείσουν ή να αναστείλουν για ένα χρονικό διάστημα την δραστηριότητα του, είτε να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να προβούν σε απολύσεις, κάτι πολύ δυσάρεστο για την εργοδοτική πλευρά, αλλά και τους εργαζόμενους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός 15νθημέρου θα έχει στα χέρια του ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας έρευνα που «τρέχει» αυτές τις ημέρες στις επιχειρήσεις και από τα στοιχειά που ήδη έχουν συγκεντρωθεί φαίνεται ότι αρκετές βιομηχανίες έχουν μείωση κερδών και άλλες αρνητικά αποτελέσματα στους οργανισμούς τους.


Ο Πρόεδρος της Ε.Ε. του Συνδέσμου Βιομηχάνων κ. Απόστολος Παπαδούλης επεσήμανε τον κίνδυνο έκρηξης της ανεργίας το επόμενο χρονικό διάστημα, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5, ενώ τόνισε με ιδιαίτερη βαρύτητα ότι η περιοχή θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θέλει να παραμείνουν τα εργοστάσια στο Βόλο και αν επιθυμεί την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Ο κ. Παπαδούλης δήλωσε στο Ράδιο Ένα και τη «Μαγνησία» ότι οι φορείς της περιοχής πρέπει να κατανοήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και να γίνουν ισχυρός μοχλός πίεσης προς την Αθήνα, ώστε να παρθούν εκείνα τα μέτρα αναζωογόνησης του κατασκευαστικού τομέα.

Παράλληλα δήλωσε ότι η πόλη θα πρέπει να μην είναι εχθρική σε επενδύσεις, αλλά να επιδείξει ενδιαφέρον για την αύξηση του πλούτου μέσω της ανάπτυξης του λιμανιού και δημιουργίας μαρίνας η οποία μπορεί να αποφέρει πολλαπλασιαστικά κέρδη στην οικονομία της π όλης.
Τον κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας στο άμεσο μέλλον επεσήμανε και ο Πρόεδρος του ΕΚ Βόλου κ. Θαν. Παπαδημόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες έχουν συμφωνήσει Εργατικό Κέντρο Βόλου και Δήμος Βόλου μαζί με βουλευτές και φορείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν το θέμα της αύξηση της ανεργίας και της «θωράκισης» των θέσεων εργασίας, αλλά και της δημιουργίας νέων.


Ο Πρόεδρος του ΕΚΒ, τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να «τρέξουμε» όλοι ώστε να υλοποιήσουμε τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που θα δώσουν 1.400 θέσεις εργασίας σε συμπολίτες για πέντε μήνες.


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κ. Καρτάλης, τόνισε ότι βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Βόλου και όλους τους φορείς ώστε να υπάρξει μια σύσκεψη που θα θέσει τις προτεραιότητες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, όπως είπε, είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό ανάπτυξης κ. Ξινίδη και τις επόμενες ημέρες θα προκληθεί σύσκεψη ώστε να αξιοποιηθούν όλα εκείνα τα «εργαλεία» που υπάρχουν στο Μεσοπρόθεσμο για την στήριξη της ντόπιας βιομηχανίας.

Την μισή παραγωγή
Οι μεγάλες βιομηχανίες του Νομού Μαγνησίας, ΑΓΕΤ- Χαλυβουργία Ελλάδας του κ. Μάνεση και η Σοβέλ του κ. Στασινόπουλου, πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από την κρίση και έχουν μειώσει την παραγωγή τους στο 50% καθότι τα έργα που γίνονται στην Ελλάδα είναι ελάχιστα και οι εξαγωγές τους σε μικρό ποσοστό, λόγω του σκληρού ανταγωνισμού.


Χθες μάλιστα η Ομοσπονδία Εργατών Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος κατήγγειλε ότι σε έργα που κατασκευάζονται στη Λάρισα και μάλιστα στην 1η Στρατιά, χρησιμοποιείται Τούρκικο τσιμέντο σε βάρος της εγχώριας παραγωγής. Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «Με το διάβημα – καταγγελία χαρακτηρίζεται άτυχη και κατακριτέα η συγκεκριμένη επιλογή, σε μία, μάλιστα, ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική περίοδο, που οι τοπικές επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη και ζητείται η άμεση αναθεώρησή της.


Η Ομοσπονδία εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της, εάν και κατά πόσο τηρούνται οι προβλεπόμενες, για την εισαγωγή τσιμέντου στη χώρα μας Ελληνικής και Κοινοτικές Νομοθετικές προϋποθέσεις και για άλλη μια φορά αξιώνει την εντατικοποίηση των ελέγχων από τις αρμόδιες εποπτικές υπηρεσίες της πολιτείας».

Διακόσιοι εργαζόμενοι έφυγαν από την ΑΓΕΤ
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΑΓΕΤ κ. Βάϊος Κουκλουμπέρης, τόνισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια 200 εργαζόμενοι έφυγαν από το εργοστάσιο με οικειοθελή αποχώρηση και η παραγωγή σήμερα είναι στο 50%. Το εργοστάσιο του Βόλου, σύμφωνα με την πολιτική της εταιρίας, προμηθεύει την Ελληνική αγορά – μέσω των πρατηρίων της- τσίμέντο, ενώ το εργοστάσιο στο Μηλάκι Ευβοίας μείωσε και αυτό την παραγωγή του, διότι χάθηκε και η αγορά της Λιβύης που ανέρχονταν σε 555.000 τόνους ετησίως.


Ο κ. Κουκλουμπέρης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει κατανόηση μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας ώστε την επόμενη ημέρα της κρίσης να βρεθούν όλοι μαζί.

Γ. ΚΑΡΕΚΛΙΔΗΣ

Η εκθαμβωτική Ρόζι Χάντινγκτον στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στη χώρα μας

«Έλληνες, κουράγιο!»«Έλληνες, κουράγιο!»Από τις πασαρέλες της Victroria’ s Secret μέχρι τα πλατό του «Tranformers 3» η διαδρομή για την πανέμορφη Ρόζι Χάντινγκτον- Γουάιτλι ήταν πολύ μικρή! Η απόλυση της Μέγκαν Φοξ από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ έκανε τον κορυφαίο σκηνοθέτη και παραγωγό να ψάχνει εναγωνίως της αντικαταστάτρια της. Η 23χρονη Βρετανίδα καλλονή θεωρείται ήδη στο Χόλιγουντ η νέα Αντζελίνα Τζολί, αφού διαθέτει εκ γενετής το σήμα κατατεθέν της, που δεν είναι άλλο από τα ζουμερά φιλήδονα χείλη!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΘΕΜΑ People» το εκθαμβωτικό μοντέλο υποστήριξε πως δεν μπορεί να συγκριθεί με την Αντζελίνα Τζολί, αφού όπως είπε, είναι μοναδική! «Είμαι η μεγαλύτερη φαν της, αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να συγκριθώ μαζί της. Είναι μοναδική! Το μόνο κοινό σημείο μας είναι τα σαρκώδη χείλη μας», ανέφερε.
Σχετικά με το ποιο είδος άντρας της αρέσει, η Ρόζι απάντησε: «Πολλές κοπέλες βρίσκουν γοητευτικούς τους μεγαλύτερους άντρες αλλά εγώ είμαι μια χαρά με τα παιδιά της ηλικίας μου. Μου αρέσουν οι εκπλήξεις, να έχει ο άντρας λίγο θράσος, και να δείχνει το πάθος του, όχι μόνο σε μένα αλλά και την ίδια τη ζωή. Προς το παρών, έχω να ερωτευτώ πολύ καιρό, και γι’ αυτό δεν φταίνε οι άντρες, αλλά τα ταξίδια που κάνω σε όλο τον πλανήτη», παραδέχθηκε.
Τέλος έστειλε το δικό της μήνυμα στους Έλληνες φαν της λέγοντας «Κουράγιο παιδιά!»

Ηρώ Λεγάκη: Tόσες πολλές μαλακίες ...για να σε προσέξουμε .

 Μπορεί να είναι μια sexy γατούλα, όταν όμως αγριεύει η Ηρώ Λεγάκη γίνεται… θεριό ανήμερος! «Έχω επιτεθεί σε άντρα, με το τακούνι μου στο κεφάλι του! Δεν άντεξα, με πίεζε, του έλεγα να χωρίσουμε και δεν το καταλάβαινε. Μη φανταστείς, δεν έπαθε τίποτα, λίγο αιματάκι έβγαλε μόνο. Κι εμένα με έχει χαστουκίσει άντρας. Τι του είχα κάνει; Ούτε που θυμάμαι. Πάντως τον χώρισα». Πηγή: Playboy 

Δάκρυα συγκίνησης για τον Γιάννη Πάριο! Τον γιο του Θανάση πάντρεψε χθες το βράδυ σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό στην Πάρο ο αγαπημενος μας τραγουδιστής Γιάννης Πάριος. Ο τραγουδιστής, καθ' όλη τη διάρκεια του μυστηρίου που έγινε στο ξωκλήσι του Αγίου Φωκά της Παροικιάς. Ο 32χρονος γιος του Γιάννη Πάριου παντρεύτηκε την αγαπημένη του Τζίνα Γαβαλάπαρουσία πολλών φίλων και συγγενών. Ο μεγάλος ερμηνευτής του έρωτα, κατά τη διάρκεια της τελετής, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκριά του καθώς καμάρωνε τον γιο του γαμπρό. Μετά το τέλος του μυστηρίου ακολούθησε δεξίωση με τους καλεσμνένους να απολαμβάνουν μοναδικές γεύσεις και ύστερα να επιδίδονται σε τρελό χορό που κράτησε έχρι το πρωί.

''Στα παπάρια μας'': Ποια ανακηρύχθηκε Miss Θράκη 2011

  Μπορεί καλλιστεία στον ΑΝΤ1 να μην είδαμε, την Πέμπτη που μας πέρασε όμως διοργανώθηκαν τα καλλιστεία για την ανάδειξη της πιο όμορφης κοπέλας από την Θράκη. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε σε πολύ γνωστό club της πόλης και σ' αυτή πήραν μέρος 15 κορίτσια που διαγωνίστηκαν για τον πρώτο τίτλο. Ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν και ο Γιώργος Κουτούλιας ο οποίος είναι manager μοντέλων και ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων στην Αθήνα.Υπήρξε και ο manager της φετινής playmate Ηρώς Λεγάκη.

ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΟ ΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΟΥ


ΑΝΤΕ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΟΥΖΟ ΛΑΜΟΓΙΟ 


ΠΟΣΑ ΠΕΙΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ?
ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠ ΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

Ξεκίνημα για τη Ρώσικη Αγορά και ξεναγήθηκαν στις πιο όμορφες παραλίες του Πηλίου - Παπά Νερό, Νταμούχαρη, Φακίστρα, Μυλοπόταμο, Πλάκα, Άγιοι Σαράντα και Χορευτό.

Ανοίγματα σε νέες αγορές και συγκεκριμένα στη ρωσική κάνει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας σε μια προσπάθεια να ανοίξει νέους ορίζοντες για το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, αλλά και να μεγαλώσει την παραμονή σε διανυκτερεύσεις των επισκεπτών στην περιοχή μας.
Στο πλαίσιο αυτό έγινε επικοινωνία με τα γραφεία του ΕΟΤ στη Μόσχα, προκειμένου να διοργανωθεί ένα fan trip για δημοσιογράφους που εργάζονται σε τουριστικά ΜΜΕ της Ρωσίας και τελικά το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη με μια πενθήμερη αποστολή 5 Ρώσων δημοσιογράφων που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλία με σκοπό προώθησης της περιοχής μας στη Ρωσία, σε μια αγορά ο πληθυσμός της οποίας αγγίζει τα 150 εκ. κατοίκους και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει οργανωμένη προσέγγιση.
Αναλυτικότερα μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι Ρώσοι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το χωριό Αμπελάκια υπό την φροντίδα της Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας Ειρήνης Παπαϊωάννου και εντυπωσιάστηκαν από την περιοχή και την γνωριμία του αρχοντικού Σβαρτς. Το επόμενο πρωί το ρωσικό γκρουπ ξεκίνησε το ταξίδι προς τα Μετέωρα, όπου το μαγικό τοπίο τους άφησε άφωνους.
Με την άφιξή τους στο Βόλο έκαναν μια βόλτα στην παραλία της πόλης και το απόγευμα «ανέβηκαν» στο Πήλιο με προορισμό τη Μακρινίτσα συνοδευόμενοι από τη Σούλα Μπαρτζιώκα, Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου, ενώ στην Μακρινίτσα τους καλωσόρισαν ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Γκουντέλιας και ο Δημήτρης Πέτσης με δώρα βότανα - τσίπουρο - κρασί και άλλα τοπικά προϊόντα χαρακτηριστικά της περιοχής.
Τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο, τον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου, το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου και την Αργώ, συνοδευόμενοι από την ξεναγό Χριστίνα Κοσμά. Στη συνέχεια ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς το Κεντρικό Πήλιο, με στάση στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, και συνέχισαν προς το Νότιο Πήλιο περνώντας από τα χωριά Πινακάτες, Βυζίτσα, Μηλιές και Νεοχώρι με προορισμό το Χόρτο, από το οποίο με ένα ξύλινο καΐκι και τον Πάρη Κονιόρδο, ξενοδόχο και γενικό γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, έκαναν μια μικρή κρουαζιέρα στη νότια πλευρά του Παγασητικού Κόλπου, επισκέφτηκαν τη Τζάστενη και τα μικρά νησιά της περιοχής του Τρικερίου.
Το επόμενο πρωί επισκέφθηκαν το Σταθμό των Μηλεών όπου τους ξενάγησε ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Κώστας Λεβέντης και στη συνέχεια «κατέβηκαν» στον Άγιο Ιωάννη και ξεναγήθηκαν στις πιο όμορφες παραλίες του Πηλίου - Παπά Νερό, Νταμούχαρη, Φακίστρα, Μυλοπόταμο, Πλάκα, Άγιοι Σαράντα και Χορευτό.
Την τελευταία μέρα της επίσκεψής τους πέρασαν από το Μέγα Ρέμα, επισκέφτηκαν την εκκλησία Αγία Μαρίνα στον Κισσό, ανέβηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο των Χανιών και συνέχισαν την διαδρομή τους μέσω της Δράκειας με προορισμό τα Καλά Νερά, όπου ο Δημήτρης Αναγνώστου τους προσέφερε πλούσια δώρα και έκανε την ξενάγηση στα εργαστήρια.
Κατά την επιστροφή στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι Ρώσοι φιλοξενούμενοι έκαναν στάση στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου τους περίμενε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και παρεχώρησε συνέντευξη για τη Θεσσαλία και τις δυνατότητες ανάπτυξής της στον τουρισμό. Συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να εξετάσει με τους συνεργάτες του οποιαδήποτε πρόταση που θα έβαζε τη Θεσσαλία στους προορισμούς που θα ήθελαν να επισκεφθούν οι Pώσοι.
«Εννοείται, δεν θέλουμε να φύγουμε, αλλά θα επιστρέψουμε σύντομα για να μείνουμε και ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μας με τους τηλεθεατές και αναγνώστες της Ρωσίας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περιγράψουμε όσο γίνεται καλύτερα το υπέροχο αυτό μέρος, αν και είναι πολύ δύσκολο – για να νιώσει κανείς την μαγεία της περιοχής αυτής τα λόγια δεν είναι αρκετά – θα πρέπει ο καθένας να δει από κοντά τον παράδεισο τον οποίο ζήσαμε για 5 μέρες», είπαν μεταξύ άλλων οι Ρώσοι δημοσιογράφοι.
«Ήταν το ξεκίνημα μια μεγάλης προσπάθειας που πρέπει να γίνει προκειμένου να κερδίσουμε αυτή την δύσκολη αγορά της Ρωσίας μέσα από τον μεγάλο τουριστικό ανταγωνισμό της Μεσογείου. Είναι το πρώτο λιθαράκι για την προβολή της περιοχής μας σε μια δύσκολή εποχή. Εύχομαι να βρούμε υποστηρικτές να συνεχίσουμε για να κάνουμε γνωστές τις ομορφιές του τόπου μας αλλά και τις δυνατότητες σε υπηρεσίες και εναλλακτικές προτάσεις που μπορεί η περιοχή μας να προσφέρει στο τουριστικό πακέτο» δήλωσε ο Κώστας Λεβέντης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Το «ταξίδι στο μύθο» οργανώθηκε με την πρωτοβουλία του κ. Λεβέντη, με την υποστήριξη του τουριστικού πρακτορείου Les Hirondelles και του νέου τουριστικού οδηγού PELION Best 10 που θα εκδοθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Από τη Σκιάθο στην κορυφή του κόσμου

Από τη Σκιάθο στην κορυφή του κόσμου
Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε χθες η 19χρονη Σκιαθίτισσα Χριστίνα Γκούσο συμμετέχοντας στον τελικό των 100 μ. των Special Olympics 2011 που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα.
Η υπόσχεση που έδωσε η Χριστίνα λίγο πριν την αναχώρηση της από το νησί της Σκιάθου, όπου ζει μαζί με τους γονείς της, τελικά έγινε πραγματικότητα και το χρυσό μετάλλιο είναι γεγονός.
Η ίδια μπορεί να έχει ξεκινήσει την ενασχόλησή της με τον Στίβο μόλις τους τελευταίους τρεις μήνες, ωστόσο η θέληση και η δύναμη της ψυχής ήταν αυτά που υπερκέρασαν κάθε εμπόδιο, φέρνοντάς την στην πρώτη θέση του βάθρου.
Μάλιστα η προσπάθεια για εκείνη δεν σταματάει εδώ μιας και αύριο Κυριακή θα αγωνιστεί και στον τελικό των 200 μ. ξανά στο κουλουάρ του ΟΑΚΑ.
Πλέον η όρεξη μπορεί να έχει ανοίξει στην νεαρή Χριστίνα και η κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου να ανεβάσει για ακόμη μία φορά στα ύψη τόσο την ίδια όσο και την οικογένειά της η οποία βρίσκεται στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή.
Από την μεριά του ο προπονητής της Νίκος Τασσιόπουλος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισε πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Χριστίνα περνάει καλά: «Σημασία έχει τα παιδιά που συμμετέχουν στα Special Οlympics να περνούν όμορφα και καλά την ώρα τους μέσα από τον αθλητισμό αλλά και με όλες τις εκδηλώσεις που διεξάγονται γύρω από τους αγώνες. Η Χριστίνα περνάει καλά και αυτό είναι το πρώτο που απασχολεί εμένα σαν προπονητή της. Το γεγονός ότι κατέκτησε βέβαια ένα μετάλλιο και δη το χρυσό είναι επιβράβευση των κόπων της και της αγάπης που έχει από την οικογένειά της. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά της και να περάσουμε το μήνυμα πως το μετάλλιο σε αυτούς τους αγώνες δεν είναι το παν. Οι αγώνες και η προπόνηση μπορεί να δημιουργήσουν υπεύθυνα άτομα. Θα πρέπει και οι γονείς να ωριμάσουν και να εμπιστεύονται τα παιδιά στους προπονητές. Όπως έγινε και με την Χριστίνα».
Δίπλα στη Χριστίνα από την πρώτη στιγμή βρίσκονται επίσης η μητέρα της αλλά και η αδερφή της οι οποίες και στηρίζουν την κάθε προσπάθεια με την σειρά τους όπως και όλο το νησί της Σκιάθου, το οποίο θα την περιμένει την ερχόμενη Τρίτη στήνοντας πραγματικό γλέντι για την Χριστίνα που τους έκανε υπερήφανους.
Ιδιαίτερο ρόλο στην πορεία της αθλήτριας έπαιξε και παίζει και ο Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Αλκή» στον οποίο η Χριστίνα είναι μέλος και φοιτά στο Ειδικό σχολείο.  
Ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Συναΐτης τόνισε σχετικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Αλκή σημαίνει αγάπη, λειτούργημα, καλοσύνη και ήθος. Επίσης σημαίνει σωματική και ψυχική δύναμη, ευρωστία και ρώμη. Άξια εκπρόσωπος τους είναι και η Χριστίνα μας. Κάθε φορά που τερματίζει πρώτη στις καρδιές μας της αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους μας. Νικητές κάθε μέρα, κάθε στιγμή, να είστε όλοι πάντα καλά με περίσσια αλκή και εκτίμηση». 

..με άποψη Δυνατά προς Βορρά ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

Συνέντευξη με την Τέρρυ Ραΐση, διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της NEL LINES
Βάση στη Βόρεια Ελλάδα δίνει η ναυτιλιακή εταιρία NEL LINES, θέλοντας να ενισχύσει την τουριστική της κίνηση, καθώς οι ενδείξεις για εισερχόμενο τουρισμό από τις γειτονικές χώρες και κυρίως από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια είναι ενθαρρυντικές, ειδικά προς Λήμνο, που είναι ένας προορισμός που προτιμούν ιδιαίτερα οι γείτονές μας.
Η NEL LINES συνδέει τόσο την Αττική όσο και τη Βόρεια Ελλάδα με τα νησιά της περιφέρειας του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, συνδέει με ετήσια δρομολόγια τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα με τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία, καθώς και την Καβάλα με τη Λήμνο, τον Αϊ - Στράτη και το Λαύριο.
Επιπλέον, από 8 Ιουλίου η NEL LINES θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες και το Βόλο με εβδομαδιαίο δρομολόγιο κάθε Κυριακή προς Σκόπελο και Σκιάθο, ενώ από 26 Ιουλίου και μέχρι 4 Σεπτεμβρίου ένα ακόμα δρομολόγιο θα διεξάγεται κάθε Τετάρτη, σε μια προσπάθεια τόνωσης της τουριστικής κίνησης από τη Βόρεια Ελλάδα προς τα νησιά των Σποράδων, προσφέροντας παράλληλα στους Βορειοελλαδίτες απευθείας πρόσβαση. Η NEL LINES όμως δε σταματά εδώ, αλλά φέρνει πραγματικά πολύ κοντά τις Σποράδες, κάνοντάς τες πολύ προσιτές από κάθε άποψη στους Θεσσαλονικείς, με 20% έκπτωση στο εισιτήριο επιστροφής. Η σύνδεση θα γίνεται με το ταχύπλοο επιβατηγό/ οχηματαγωγό «ALKYONI».
Παράλληλα, η NEL LINES συνδέει καθημερινά τον Πειραιά με τη Χίο και τη Μυτιλήνη προσφέροντας 30% έκπτωση στο εισιτήριο επιστροφής, και τον Αγ. Κωνσταντίνο με τις Σποράδες. Τρεις φορές την εβδομάδα συνδέει το Λαύριο με τα Ψαρά και τα Μεστά Χίου. Τα δε ενδοκυκλαδικά δρομολόγια της εταιρίας συνδέουν όλα τα νησιά των Κυκλάδων.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, παρά την παρατεταμένη οικονομική ύφεση που πλήττει τη χώρα μας, σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των καυσίμων και τη μειωμένη αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, η NEL LINES ανταποκρινόμενη με ευαισθησία στις ανάγκες της εποχής βάζει στόχο να συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με τις χαμηλότερες δυνατές τιμές, καλώντας σας να βάλετε γραμμή πλεύσης!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΕΙΤΕ .....


ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΉ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ  ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗ

ΕΦΤΑΣΕ Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟΕΤΣΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ 
ΑΧ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΑΧ ΡΕ ΣΚΟΠΕΛΟ

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΒΕΛΙΚΑΣ Οι «ΑΣΤΟύΡΘΟΙ» επί σκηνής

Του Γιάννη Γουργιώτη
 

 
 ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
«Τέρας Ηθικής», μια κωμωδία για την ελληνική κρίση από την ομάδα ΑΣΤΟύΡΘΟΙ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πουλή, μόνο για μία παράσταση, απόψε στις 9:30 μ.μ., στο «Θέατρο της Θάλασσας» στα «Πλατάνια» της Βελίκας.
Τι φέρνει πέντε σοβαρούς επαγγελματίες (ή αλλιώς λειτουργούς) στους «Ανώνυμους Μιζαδόρους» και για πόσο μπορεί καθένας τους να παραμείνει «καθαρός»; Πώς πείστηκε κάποιος από λάθος εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ότι η επιστροφή των Αγώνων στη γενέτειρά τους ισοδυναμούσε με την είσοδό μας στη χρυσή περίοδο της χώρας μας ή αλλιώς τι χρειάστηκε μια χορεύτρια για να υποκλιθεί μπροστά «στο ωραίο, το μεγάλο, το αληθινό»; Για ποιον λόγο τα τιμημένα γηρατειά της πατρίδας μας ευγνωμονούν την Κεντρική Ευρώπη και μπορούν να κοιτούν πια το «μέλλον» με αισιοδοξία; Πώς ένας οραματιστής υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα ιχθυοκαλλιέργειας κάποιου Τ.Ε.Ι. της περιφέρειας θα αποδείξει τα προσόντα του στον αδέκαστο πρόεδρο του Τμήματος, όταν εκείνος του δώσει ραντεβού στο γνωστό μέρος τη γνωστή ώρα; Πώς θα είναι η φουτουριστική Εφορία και πόσο ξεπερασμένος θα θεωρείται σε μερικά χρόνια ο σήμερα καινοτόμος νόμος περί κατάργησης των σταχτοδοχείων από τους δημόσιους χώρους; Με ποια κριτήρια επιλέγετε την αεροπορική εταιρία με την οποία θα ταξιδέψετε; Έχετε, για παράδειγμα, αναλογιστεί ότι όσο ζει κανείς δεν υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια από ένα χαμόγελο; Και τέλος, πόσο σημαντική είναι η ανοχή της οικογένειας όταν ο γονατισμένος από την κρίση αυτοαπασχολούμενος αποφασίσει να μεταφέρει την επαγγελματική του έδρα στον οίκο του; Τέτοια πολύπλοκα ερωτήματα θέτει η θεατρική ομάδα «ΑΣΤΟύΡΘΟΙ» στα επτά μονόπρακτα που συνθέτουν τη φετινή παράστασή της «Τέρας Ηθικής», μια κωμωδία εμπνευσμένη από τη δημοφιλέστερη απορία των καιρών «Πώς φτάσαμε ως εδώ;».
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πουλής
Κείμενα: Βίκυ Γαβαλά, Γιάννης Κεντρωτάς, Νατάσα Κολομβότσου, Έλενα Παπακωνσταντίνου, Αχιλλέας Τζέμος, Έρρικα Φουντούλη.
Παίζουν: Αντώνης Αντωνίου, Άννα Γαβαλά, Σοφία Διαμαντέα, Χρίστος Καρλαύτης, Κέλλυ Κική, Αλέξανδρος Κίτνης, Κώστας Κοντολέων, Δημήτρης Κουσιουρής, Ειρήνη Κουτουρούσιου, Φίλιππος Λούβαρης, Αγγελική Νικολαΐδη, Ναταλία Ντάσιου, Έρρικα Φουντούλη.
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντίνα Μαυρίδου.
Σκηνικά – κοστούμια: Ντίνα Μαυρίδου, Κωνσταντίνος Πουλής.
Κατασκευές: Κώστας Κοντολέων.
Κίνηση: Έρρικα Φουντούλη.
Μουσική επιμέλεια: Φίλιππος Λούβαρης
Επιμέλεια εντύπων: Κέλλυ Κική.
Γραφιστικός σχεδιασμός αφίσας: Γιάννης Κεντρωτάς.
Σχεδιασμός προγράμματος: Δημήτρης Μητσόπουλος.
Φωτογραφιες: Αντρέας Σιμόπουλος.

ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΕΙΜΕΙ 32 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ

«Προίκα» 100 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια
* Δεσμεύσεις Παπανδρέου σε Αγοραστό για Αχελώο και Μεσογειακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα
 
Του Γιώργου Μακρή
 

 
Με «προίκα» 100 εκατομμύρια ευρώ (απομένουν να κατανεμηθούν) μέχρι το τέλος του ΕΣΠΑ αλλά και με την υποχρέωση να απορροφήσει 32 εκατ. ευρώ ως το τέλος του 2011 η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε χθες την αρμοδιότητα για το ΕΣΠΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Ο αιρετός περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός και η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Πόπη Γερακούδη μετείχαν χθες στη συνάντηση που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου με την ευκαιρία της μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Κ. Αγοραστός έθεσε στον πρωθυπουργό τα θέματα του Αχελώου και του Μεσογειακού Αναπτυξιακού.
Αναλυτικά:
Στα 100 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που μπορεί να κατανείμει σε έργα η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως δήλωσε στην «Ε» εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου η κ. Πόπη Γερακούδη. Η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας επισήμανε ότι «το στοίχημα για τους περιφερειάρχες είναι η γρήγορη συμβασιοποίηση και η όσο το δυνατόν υψηλότερη απορροφητικότητα».
Ειδικότερα για τη Θεσσαλία ανέφερε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση «πέτυχε το στόχο που προβλέπεται από το Μνημόνιο για το ΕΣΠΑ με το υπουργείο Ανάπτυξης για απορρόφηση 10,03 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2011 και πλέον η αιρετή Περιφέρεια καλείται να απορροφήσει 32 εκατ. ευρώ ως το τέλος του έτους αφού ο στόχος για την Θεσσαλία το 2011 είναι να απορροφήσει 42 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ».
Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ότι «το 90% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ έχει ήδη δεσμευτεί σε έργα και απομένουν προς διάθεση κονδύλια 25 εκατ. ευρώ συν τα χρήματα που περισσεύουν από τις δημοπρασίες, όταν δηλαδή ο ανάδοχος αναλαμβάνει τα έργα με έκπτωση σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό». Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι θα κάνει αναλυτικές δηλώσεις τις επόμενες ημέρες καθώς, όπως εξήγησε, τα στοιχεία που έχει προς το παρόν είναι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Πάντως, ο κ. Κ. Αγοραστός είπε με νόημα: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραλαμβάνεις ένα πρόγραμμα στη μέση... Ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιασθεί σε άλλες συνθήκες ανάπτυξης και οικονομικής ευρωστίας, ενώ έχει υλοποιηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Στην αρχή εντάσσονται τα έργα που είναι ώριμα, που είναι εύκολα...».
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας διαβεβαίωσε, πάντως, ότι «η αιρετή Περιφέρεια έχει την πολιτική βούληση να επιταχύνει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ με συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο αρκεί - όπως σημείωσε - να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τα χρονοδιαγράμματα και τις διαδικασίες για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και να επιλύσει εκκρεμή θέματα όπως το χωροταξικό σχέδιο και τις απαλλοτριώσεις». Παράλληλα, άφησε ανοικτό απένταξης έργων που δεν έχουν προχωρήσει επί 6μηνο ώστε να ενταχθούν άλλα έργα.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΑΧΕΛΩΟΣ
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Κώστας Αγοραστός, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ζήτησε από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου να δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση του Μεσογειακού Αναπτυξιακού Προγράμματος σε αντιστάθμισμα των Μεσογειακών Αγώνων 2013 που έχουν αφαιρεθεί από τη Θεσσαλία καθώς και να προχωρήσει και να ολοκληρώσει το έργο του Αχελώου.
Για το Μεσογειακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε ότι ενώ έχει εξαγγελθεί κατ’ επανάληψη από τους αρμόδιους Υπουργούς, εν τούτοις δεν έχει ακόμη ξεκινήσει ούτε έχει προσδιοριστεί το ύψος του προγράμματος καθώς και οι διαδικασίες για να αξιολογηθούν και να προταθούν έργα στην κυβέρνηση προκειμένου να τα χρηματοδοτήσει.
Για τον Αχελώο ο κ. Κώστας Αγοραστός προέτρεψε τον Πρωθυπουργό να μιμηθεί τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, δηλαδή να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο, το οποίο, όπως υπογράμμισε, «είναι ζωτικής σημασίας για την ίδια την ύπαρξη της Θεσσαλίας».
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός, ο κ. Γ. Παπανδρέου για το μεν Μεσογειακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του είπε ότι θα προχωρήσει και προανήγγειλε ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις, ενώ για τον Αχελώο παρέπεμψε στις αποφάσεις των δικαστηρίων, του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Επικρατείας.
«ΘΕΜΕΛΙΩΤΕΣ»
«Θεμελιωτές μιας μεγάλης μεταρρύθμισης που θέλει να φέρει την εξουσία, την Πολιτεία, κοντά στον πολίτη, δίπλα στον πολίτη», χαρακτήρισε τους 13 αιρετούς περιφερειάρχες ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε μαζί τους και με τους 7 γενικούς γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε «ιστορική αλλαγή» την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και «μεγάλη πράξη» τη μεταφορά αρμοδιοτήτων για το ΕΣΠΑ, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα κάθε περιφέρειας. «Έχοντας κατά νου τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, τις δύσκολες στιγμές για τον πολίτη, τις δύσκολες στιγμές για την οικονομία, θεωρώ και θεωρούμε ως κυβέρνηση, ότι η αυτοδιοίκηση, η περιφέρεια, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την απασχόληση.
Και η μεταφορά αυτών των προγραμμάτων στην Αυτοδιοίκηση, ακριβώς εκεί στοχεύει: σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, στη διαμόρφωση της ταυτότητας κάθε Περιφέρειας, στη στήριξη της εργασίας, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην ανάδειξη της περιφέρειας, κάθε περιφέρειας, που μπορεί να είναι μοχλός ανάταξης, ανάπτυξης και προοπτικής για όλους τους Έλληνες», επισήμανε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι «απαιτούνται προσπάθειες, για να πάμε από τα ελλείμματα στα πλεονάσματα, στα πλεονεκτήματα, στην Ελλάδα των αξιών, στην Περιφέρεια με ταυτότητα ελληνική, περιφερειακή, ιδιαίτερη», ενώ διαβεβαίωσε τους περιφερειάρχες: «Μπορούμε να πορευτούμε μαζί και θα τα καταφέρουμε και μαζί».
Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι το προσεχές διάστημα πρόκειται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των 13 περιφερειαρχών και άφησε να εννοηθεί ότι προσανατολίζεται να συναντάται με τους περιφερειάρχες σε τακτική βάση.
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός αφού χαρακτήρισε «ιστορική» τη χθεσινή ημέρα, του είπε:
«Πρόεδρε, εμπιστευτείτε μας. Η λύση στην κρίση είναι ελληνική και μπορεί να προέλθει από την ελληνική περιφέρεια.
Ανατρέψτε αυτά που ίσχυαν. Είχατε την τόλμη να προχωρήσετε τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Ολοκληρώστε την προσπάθεια, δώστε δύναμη στον θεσμό.
Δώστε περισσότερες αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό από δημόσιες υπηρεσίες στις οποίες δεν είναι αναγκαίο.
Υπερασπιστείτε τον θεσμό απ’ όλους αυτούς που ακόμη και στα ανώτερα κλιμάκια των Υπουργείων ανθίστανται στον «Καλλικράτη», τον υπονομεύουν καθώς δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους, την εξουσία τους».
Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης (χαρακτήρισε τις αιρετές Περιφέρειες «πυλώνες περιφερειακής ανάπτυξης»), ο υφυπουργός κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, μεταξύ άλλων οι Θεσσαλοί γενικοί γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος («όποιος εμπιστεύεται την τοπική αυτοδιοίκηση κερδίζει», δήλωσε) και Αιγαίου κ. Φώτης Χατζημιχάλης και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός που δήλωσε: «Ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό να μικρύνει η απόσταση μεταξύ υπουργείων και Περιφερειών. Οι Περιφέρειες πλέον έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας, χρειάζονται όμως την τεχνική υποστήριξη από πλευράς Κυβέρνησης».
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Πριν τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα οικονομικής και λειτουργικής φύσης που απασχολούν τον θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, έγινε ανάλογη συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας και των 13 περιφερειαρχών.
Στις 2,5 ώρες της συνάντησης ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης κατέγραψε όλα τα προβλήματα και δεσμεύτηκε να δοθούν απαντήσεις και λύσεις.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζήτησε να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν ξεκινήσει από τα προγράμματα «ΠΙΝΔΟΣ» και ΕΑΠΝΑ» ώστε, όπως σημείωσε, «να εκλείψουν οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές στρεβλώσεις που δημιουργούν».
Ο κ. Κώστας Αγοραστός ζήτησε επίσης να οριστεί ελεγκτής νομιμότητας σε κάθε Περιφέρεια ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια, ενώ τόνισε ότι «έχει χαθεί ανεπίτρεπτα πολύς χρόνος όσον αφορά στο προβλεπόμενο από τον «Καλλικράτη» πρόγραμμα χρηματοδότησης «ΕΛΛΑΔΑ» και πρότεινε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών «να εξετάσει το ενδεχόμενο να διατεθούν τα χρήματα στην αυτοδιοίκηση με άλλο τρόπο ή μέσω άλλων προγραμμάτων ώστε να μην χαθεί κι άλλος χρόνος ιδιαίτερα στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε».
Επίσης, έθεσε τα ζητήματα των υπερχρεωμένων αναπτυξιακών εταιριών των καταργηθεισών νομαρχιών και των χρεών για ηλεκτροφωτισμό οδικών αξόνων που κληρονομούν οι αιρετές Περιφέρειες (στο 1 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα χρέη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας).
eleytheria

Και γιατί να έχετε όλοι "νερό, τροφή και επαρκή στέγαση";


Αξίζει να δούμε και την εξής ενδιαφέρουσα είδηση, που πέρασε "στα ψιλά":

ΟΗΕ: Το Μεσοπρόθεσμο βλάπτει σοβαρά τα δικαιώματα
Σοβαρές παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα ενδέχεται να προκαλέσει η εφαρμογή των περαιτέρω μέτρων λιτότητας στη χώρα, προειδοποιεί ο ανεξάρτητος ειδικός του ΟΗΕ σε θέματα ξένου χρέους και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καλεί την τρόικα να προσέξει πάρα πολύ για τις επιπτώσεις που έχουν στα ανθρώπινα δικαιώματα οι πολιτικές που σχεδιάζει για τη λύση των ελληνικών προβλημάτων.

Ο Σέφας Λούμινα δήλωσε ότι η εφαρμογή του δεύτερου πακέτου μέτρων λιτότητας «μάλλον θα έχει σοβαρές επιπτώσεις σε βασικές κοινωνικές υπηρεσίες και κατά συνέπεια στο πώς απολαμβάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα οι Ελληνες, κυρίως αυτοί που ανήκουν σε πιο ευάλωτους τομείς, όπως οι φτωχοί, οι ηλικιωμένοι, οι άνεργοι και οι ανάπηροι». «Τα δικαιώματα στην τροφή, στο νερό, στην επαρκή στέγη και στην εργασία κάτω από δίκαιες συνθήκες και συνθήκες ισότητας δεν πρέπει να γνωρίσουν συμβιβασμούς, λόγω των μέτρων λιτότητας», δήλωσε ο Λούμινα και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να εξισορροπήσει πολύ προσεκτικά τη λιτότητα και την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λαμβάνοντας υπόψη την προτεραιότητα των υποχρεώσεων του κράτους έναντι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Ο ΟΗΕ είναι ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εκφράζοντας τους τότε συσχετισμούς δύναμης ανάμεσα στα διάφορα κράτη, αλλά και ανάμεσα στους λαούς και τα κράτη.

Μάλιστα, είχε -θεωρητικά τουλάχιστον- το σκοπό της διατήρησης της ειρήνης, το σεβασμό σε κάποιες στοιχειώδεις κοινωνικές κατακτήσεις (πχ "τα δικαιώματα στην τροφή, στο νερό, στην επαρκή στέγη και στην εργασία" που αναφέρει στο παραπάνω άρθρο ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ), κτλ.

Οι συσχετισμοί δύναμης όμως έχουν πλέον αλλάξει (γι' αυτό και το καταστατικό του ΟΗΕ παραβιάζεται καθημερινά από τα ίδια τα κράτη που τον δημιούργησαν): Η άρχουσα τάξη δε θέλει ούτε καν να ακούει για "δικαίωμα στην τροφή, στο νερό, στην επαρκή στέγη και στην εργασία". Οι άνθρωποι αυτοί, επειδή ακριβώς κινούνται με βάση τον ατομικό τους πλουτισμό, έχουν φτάσει να αποδέχονται ως..."φυσιολογικές καταστάσεις" τους μισθούς του 1 ευρώ/μέρα, ή τα απάνθρωπα ωράρια, τα μηδαμινά δικαιώματα, κτλ. Με αποτέλεσμα βέβαια να τους φαίνονται ως "υπερβολικά" και "παράλογα" ακόμα και τα πιο στοιχειώδη αιτήματα όπως αυτά που είχαν οριστεί στο καταστατικό του ΟΗΕ. Γι' αυτό μάλιστα και αρκετοί κεντρώοι και κεντροαριστεροί άνθρωποι, θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά το αν θα συνεχίζουν να στηρίζουν τον καπιταλισμό, καθώς πλέον το σύστημα αυτό έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο σαπίλας, που οδηγεί στην εξάπλωση της φτώχειας, ακόμα και στον -έμμεσο έστω- αποδεκατισμό ολοένα και περισσότερων ανθρώπων.

Και αυτό διότι ακόμα και τα πιο στοιχειώδη αυτά δικαιώματα κοστίζουν, και είναι προφανές ότι η άρχουσα τάξη δεν έχει σκοπό να μοιραστεί μαζί μας τον τεράστιο πλούτο που έχει συσσωρεύσει μέσω της εκμετάλλευσης μας. Αντίθετα...θέλουν ολοένα και περισσότερα.

Για παράδειγμα, για να εξασφαλίσει κανείς "νερό, τροφή και επαρκή στέγη" στον καπιταλισμό χρειάζεται να έχει χρήματα. Και ο εργάτης δεν έχει άλλον τρόπο να βρει χρήματα από το να πουλήσει, έναντι μιας αμοιβής, την εργατική του δύναμη στον εργοδότη. Να δουλέψει δηλαδή.

Πολύ ωραία, όμως τι γίνεται αν ο εργοδότης έχει στη διάθεση του αμέτρητους εργάτες που είναι διατεθειμένοι να εργασθούν, και μάλιστα πολύ εντατικά και χωρίς πολλές δυνατότητες κινητοποίησης, για μισθούς πείνας;

Τότε ο εργοδότης προφανώς θα προσλάβει αυτούς, αφήνοντας τους υπόλοιπους "στα κρύα του λουτρού", να ονειρεύονται νερό, τροφή, σίτιση και χίλια-δυο άλλα.


Αν η παραγωγή ήταν απαλλαγμένη από τους ολιγάρχες που την ελέγχουν, και οι εργάτες έκαναν αυτοί κουμάντο, τότε πράγματι θα μπορούσαν να έχουν όλοι δουλειά, και μάλιστα με επαρκή αμοιβή, ώστε να καλύπτουν όλες τους τις ανάγκες. Ο διαθέσιμος πλούτος υπάρχει, απλά τον έχουν μια χούφτα κεφαλαιοκράτες. Αν φύγουν αυτοί από τη μέση (κάτι που προφανώς βέβαια δεν είναι και τόσο απλό, είναι όμως αναγκαίο), τότε θα ήταν εφικτό το να μειωθούν τα ωράρια εργασίας, ώστε να δημιουργηθούν έτσι αρκετές θέσεις εργασίας για όλους.

Αντίθετα, όσο διατηρείται το σημερινό καθεστώς, με την άρχουσα τάξη "στο τιμόνι", η κατάσταση θα χειροτερεύει διαρκώς, καθώς οι άνθρωποι αυτοί έχουν κίνητρο να μας ξεζουμίζουν. Το σύστημα της μισθωτής εργασίας, που κάποτε αποτέλεσε μια σημαντική πρόοδο, αντικαθιστώντας τη φεουδαρχία του μεσαίωνα, τώρα βυθίζει την ανθρωπότητα σε ανισότητες ρεκόρ, και ακόμα και η ίδια η άρχουσα τάξη παραδέχεται ουσιαστικά ότι δεν μπορεί καν να εγγυηθεί τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού (που άρα οδηγείται στην εξόντωση, άλλο αν κανένας δεν το λέει ανοιχτά, για προφανείς νομίζουμε λόγους).

Ο κεφαλαιοκράτης δεν έχει κανένα κίνητρο να δεχτεί μειωμένα ωράρια, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για όλους. Γιατί να πληρώσει πχ 10 εργάτες για Χ ώρες, όταν μπορεί να προσλάβει μόνο 5, και να τους βάλει να δουλέψουν όμως 2Χ ώρες; Ούτε έχει κίνητρο να δώσει στον εργάτη τον πλούτο που παρήγαγε. Αντίθετα, έχει κίνητρο να του δώσει όσο το δυνατόν λιγότερο πλούτο από αυτόν που παρήγαγε, ώστε να κρατήσει ο ίδιος ολοένα και περισσότερα για πάρτι του. Και αυτό ακριβώς κάνουν.
Τι και αν η τεχνολογία έχει κάνει φοβερές προόδους, εκτοξεύοντας την παραγωγικότητα, τι και αν ολοένα και περισσότεροι εργάτες πεινάνε και δεν έχουν "νερό, τροφή και στέγαση", η άρχουσα τάξη είναι υποχρεωμένη να τα παρακάμψει όλα αυτά, ή μάλλον να τα προκαλέσει, διότι κινείται με ανώτερη αρχή τη συσσώρευση κέρδους για τον εαυτό της. Και αυτή η αρχή αποτελεί μια πέτρα στο λαιμό της κοινωνίας, που την τραβάει ολοένα και πιο κάτω στο βυθό. Αν θέλει η κοινωνία να σταματήσει να βυθίζεται, και να ξαναβγεί στην επιφάνεια, θα πρέπει η πέτρα αυτή να κοπεί.

Ειδικά από τη στιγμή που η άρχουσα τάξη παραβιάζει μονομερώς το "κοινωνικό συμβόλαιο" προηγούμενων εποχών (εξ ου και η διαμαρτυρία του ΟΗΕ), είναι απλά καταστροφικό για τους εργάτες να συνεχίζουν να το τηρούν. Θα πρέπει μεν να το επικαλεστούμε, όπως πχ κάνει εδώ ο υπάλληλος του ΟΗΕ, ώστε να δείξουμε το πόσο βάναυσα μας εκμεταλλεύονται, αλλά παράλληλα δε θα πρέπει να περιμένουμε ότι τάχα οι εκκλήσεις αυτές θα εισακουστούν από την άρχουσα τάξη. Διότι, τελικά δεν υπάρχουν δικαιώματα, υπάρχουν κατακτήσεις, και αν οι λαοί θέλουν όντως να έχουν "νερό, σίτιση, στέγαση" και όλα τα υπόλοιπα, θα πρέπει να παλέψουν για αυτά. Και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει, μετά από πολλά χρόνια "απραξίας", να τα βάλουν με την άρχουσα τάξη, σε μια μάχη "ζωής και θανάτου". Αλλιώς, απλά γκρινιάζουμε για να γκρινιάζουμε ως κοινοί φαφλατάδες.

Η παρουσιάστρια με το ωραιότερο σώμα στην TV!

Η παρουσιάστρια με το ωραιότερο σώμα στην TV!

Μόλις σας την αποκαλύψουμε θα καταλάβετε ότι είναι μία από τις πλέον γνωστές και... όμορφες παρουσιάστριες της τηλεόρασης! Η "ωραία της TV" περιγράφει όλα τα μυστικά της άψογης σιλουέτας της στο περιοδικό Stars Diet....
Λίγο πριν την παραλία
"Κάνω πιο εντατική γυμναστική, τρεις φορές την εβδομάδα και επιπλέον pilates με τον personal trainer μου, καταναλώνω μεγάλες ποσότητες λαχανικών και φρούτων και πίνω πολύ, μα πολύ νερό. Δεν αλλάζει και πολύ η διατροφή μου από τον υπόλοιπο χρόνο."
Κυτταρίτιδα και σύσφιξη
"Κάνω μια συγκεκριμένη θεραπεία με ένα μηχάνημα laser. Είναι για σύσφιξη και λείανση του δέρματος. Μου κάνει πολύ καλό στο σώμα και έχει μεγάλα αποτελέσματα κατά της κυτταρίτιδας, που εγώ ποτέ δεν είχα πολλή. Το κάνω για τουλάχιστον ενάμιση μήνα μία φορά το χρόνο, την άνοιξη, τα τελευταία πέντε χρόνια."


 Η διατροφή μου
"Με έχει βοηθήσει πολύ το ότι έχω καλό μεταβολισμό. Δεν παίρνω εύκολα κιλά. Γενικά, ποτέ δεν θυμάμαι τον εαυτό μου να τρώει πολύ. Έτρωγα πάντοτε όσο ήθελα χωρίς να χρειάζομαι μεγάλη ποσότητα φαγητού. Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη διατροφική συνήθεια. Να τρως τα πάντα από λίγο."
Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά, ακόμη και το ότι έχει απογειωθεί η καριέρα της Σίσσυς Φειδά...

markos.tv

Μην πεθάνετε... θα ταλαιπωρηθείτε

Μην πεθάνετε... θα ταλαιπωρηθείτε
Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας θα παραμείνει εκτός λειτουργίας έως τις 7 Ιουλίου ενημέρωνε χθες η γραμματεία της υπηρεσίας, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του «Τ» για το προσωρινό λουκέτο και το κόστος, ψυχικό και οικονομικό, στο οποίο υπόκεινται οικογένειες νεκρών.
Αιτία, όπως διευκρίνιζε, η αναρρωτική άδεια της νεκροτόμου, χωρίς την παρουσία της οποίας δεν μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους οι ιατροδικαστές. Αντικαταστάτης της αδειούχου νεκροτόμου δεν υπάρχει, έλεγε η διοικητική υπάλληλος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας.
Το ίδιο ανέφερε και η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία περιέγραψε με μελανά χρώματα τη λειτουργία της υπηρεσίας και δεν δίστασε να δηλώσει την πρόθεσή της να παραιτηθεί μπροστά στη χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με σημαντικές ελλείψεις και κενά που δυσχεραίνουν το έργο της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά και την πλήρη αδιαφορία που επιδεικνύει, όπως είπε, το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Δεν υπάρχει αντικαταστάτρια της νεκροτόμου, ανέφερε η κ. Λεονταρή. Σχετικά με τις πληροφορίες ότι τις ημέρες απουσίας της νεκροτόμου τη θέση κάλυπτε δεύτερη νεκροτόμος, προκειμένου να μη δημιουργούνται καθυστερήσεις στις νεκροψίες-νεκροτομές, αλλά και σε ερώτηση πως τα προηγούμενα χρόνια σε άδειες και ρεπό της μοναδικής νεκροτόμου καλύπτονταν η θέση, απάντησε: «Από την πρώτη στιγμή ίδρυσης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας προχώρησα σε κάθε ενέργεια και έκανα τα αδύνατα-δυνατά ακόμη και παρακαλώντας, ώστε να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης. Άλλωστε ο ρόλος ενός δημοσίου υπαλλήλου είναι η προσφορά του για το κοινωνικό όφελος. Σε αυτές τις περιπτώσεις ερχόταν νεκροτόμος από το Νοσοκομείο Βόλου, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Υγείας και όχι στο υπουργείο Δικαιοσύνης και πλέον δεν θέλει για δικούς της οικογενειακούς λόγους. Δεν μπορώ, όμως, άλλο να παρακαλάω...».
Η λύση που δόθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης μέχρι την επιστροφή της νεκροτόμου από την άδεια είναι η μεταφορά των πτωμάτων στη Θεσσαλονίκη ή την Κοζάνη.
Οι επιπτώσεις της προσωρινής παύσης λειτουργίας της Ιατροδικαστικής στη Λάρισα είναι ακόμη μεγαλύτερες, καθώς από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Λάρισα εξυπηρετεί «περιστατικά» της -κλειστής επί δέκα μήνες(!)- Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Εφετείου Λαμίας.
«Δεν ενδιαφέρεται κανείς για όσα συμβαίνουν», διαμαρτυρήθηκε η κ. Λεονταρή, η οποία εξήγησε ότι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης δεν έχει απαντήσει σε κανένα από πολλαπλά έγγραφα που έχει αποστείλει, ζητώντας διευκρινίσεις εάν η υπηρεσία της νομιμοποιείται να αναλαμβάνει περιστατικά από την Ιατροδικαστική Λαμίας και να προστρέχει για αυτοψία σε εγκλήματα στη γεωγραφική περιφέρεια που ανήκει στην αρμοδιότητα του Εφετείου Λαμίας.
Η ίδια αναρωτήθηκε για ποιο λόγο όταν η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας δεν λειτουργεί επί δέκα μήνες αλλά οι υπάλληλοι πληρώνονται κανονικά, δεν γίνονται αποσπάσεις στη Λάρισα ώστε να ενισχυθεί η υπηρεσία που έχει αναλάβει πρόσθετο φόρτο εργασίας.
«Είναι μεγάλη θλίψη για μένα έπειτα από μια δεκαετία -από όταν ανέλαβα την Ιατροδικαστική Υπηρεσία στη Λάρισα στο ξεκίνημά της- να βλέπω ότι είμαστε στο απόλυτο μηδέν. Να παρακολουθώ όλα τα ζητήματα της υπηρεσίας να παραπέμπονται στις καλένδες και να μη μπορώ να προσφέρω στην κοινωνία μου, με την οποία έχει συνδεθεί το όνομά μου. Να χρειάζεται να παρακαλάω για τα αυτονόητα και να μη γίνεται τίποτε. Από ανικανότητα, δόλο, αδιαφορία; Δεν έχω καταλάβει. Είμαι πολύ δυσαρεστημένη και όλα αυτά μου δημιουργούν έντονα τη διάθεση να παραιτηθώ», δήλωσε στον «Τ» η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας.
Ο «Τ» αναζήτησε τη νεκροτόμο του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία κάλυπτε μέχρι πρότινος τις ημέρες απουσίας της νεκροτόμου στη Λάρισα. Σε έντονο ύφος μετέφερε τη δυσφορία της για το πλήθος τηλεφωνημάτων που δέχθηκε μετά το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας -δεν γίνονταν η παραμικρή ονομαστική έστω φωτογραφική αναφορά στο πρόσωπό της για το εάν έχει άδεια.
«Ανήκω σε άλλο Νοσοκομείο. Είναι δικό μου θέμα εάν βοηθούσα και τι θα κάνω. Είμαι εκεί που ανήκω, είμαι στη θέση μου και δεν έχω άδεια. Αν είναι κλειστή η Ιατροδικαστική δεν με αφορά», απάντησε.

Ανακοίνωση ΣωματείουΣτο μεταξύ με αφορμή το δημοσίευμα ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Θεσσαλίας-Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου:
«Με έκπληξη και έντονο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου (εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, 1/7/2011), ότι ουσιαστικά η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας έπαψε να λειτουργεί ξαφνικά εξαιτίας ταυτόχρονων αδειών στο σύνολο του προσωπικού.
Αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη δημιουργεί σοβαρό εμπόδιο σε όλους τους συναδέλφους του κλάδου και προκαλεί αφάνταστη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία στις οικογένειες των θανόντων, αφού πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να ταξιδεύομε στη Θεσσαλονίκη ή την Κοζάνη προκειμένου να διενεργηθούν
οι νεκροψίες – νεκροτομές.
Το γεγονός ότι οι τρεις Ιατροδικαστές και οι δύο νεκροτόμοι της υπηρεσίας έλαβαν ταυτόχρονη άδεια πιστεύουμε ότι με καλύτερο προγραμματισμό και συναίσθηση των κοινωνικών ευθυνών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Παρακαλούμε κάθε αρμόδια υπηρεσία να επιληφθεί του θέματος».
http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/36718/--.aspx

“θα σε γα…. ρε κωλόπαιδο” είπε ο πασοκάρας βουλευταράς. Δεν χρειαζόταν το “ΘΑ” κύριε βουλευτά, τα “γ***” ήδη τα παιδιά μας.

Από το LamiaReport
Σοβαρό επεισόδιο με τον βουλευτή Νίκο Τσώνη
Αγανακτισμένοι πολίτες έχουν εγκλωβίσει σε γραφεία κεντρικού κτιρίου στη Λαμία τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Τσώνη και άλλα τοπικά στελέχη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ>
Το επεισόδιο:
Λίγο μετά τις 8.00΄το βράδυ όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης πήγε να μπει σε κεντρικό κτίριο στην πλατεία Ελευθερίας στον 4ο όροφο όπου συνεδρίαζε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκε σοβαρό επεισόδιο.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, ένας αγανακτισμένος πολίτης πλησίασε τον βουλευτή και του είπε: ”Εσύ είσαι που ψήφισες το μεσοπρόθεσμο με βαριά καρδιά?… και τον έφτυσε…
Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες ο βουλευτής τον άρπαξε από το λαιμό και τον έσπρωξε, φωνάζοντας “θα σε γα…. ρε κωλόπαιδο” Στη συνέχεια ενεπλάκησαν και άλλοι πολίτες που γιουχάριζαν και έβριζαν τον βουλευτή, ο οποίος την ώρα που έφευγε γρήγορα για να μπει στο κτίριο, δέχτηκε καφέδες, μπουκάλια και αυγά.
Ο Νίκος Τσώνης είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που είπε στη Βουλή την ιστορία με τον “ψηφοφόρο Δημητράκη”.
Στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.
Μέχρι και αυτή την ώρα ο βουλευτής και τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένα στον 4ο όροφο και απέξω οι αγανακτισμένοι πολίτες φωνάζουν συνθήματα κατά του βουλευτή και του ΠΑΣΟΚ.

Σε πρώτο πλάνο ο Χίλντεμπραντ

Ο Γερμανός τερματοφύλακας, που αποκάλυψε το aek365.gr ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ, είναι πρώτο θέμα στο κιτρινόμαυρο αθλητικό ρεπορτάζ - Στο προσκήνιο και η «διαμάχη» Παππά - ΝοτιάGOAL
Οι διαπραγματεύσεις της ΑΕΚ με τον Χίλντεμπραντ είναι κεντρικό θέμα στο ρεπορτάζ της Ένωσης στην εφημερίδα: «Η ΑΕΚ παλεύει την περίπτωση του 32χρονου Γερμανού», τονίζει το Goal και στο ρεπορτάζ του σημειώνει: «Οι άνθρωποι της Ενωσης έχουν ήδη ξεκινήσει το... ψηστήρι μέσω τρίτων στον Χίλντεμπραντ προκειμένου να ρίξει τις οικονομικές του απαιτήσεις, με το κασέ να ανέρχεται κοντά στις 600.000 ευρώ.
Πρόθεση της ΑΕΚ είναι να προτείνει στον Γερμανό διετές συμβόλαιο με περίπου 300.000 ευρώ πάγιες αποδοχές αλλά και πολλά μπόνους (από συμμετοχών και ανέπαφης εστίας ανά ματς μέχρι κατάκτησης πρωταθλήματος, Κυπέλλου, έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κ.ά.), που θα κάνουν την προσφορά της πιο δελεαστική.
Αλλωστε, γνωρίζουν πως δεν παίζουν μόνοι τους στο παιχνίδι της διεκδίκησης του παίκτη, με τη Σάλκε να του προτείνει συμβόλαιο ύψους 600.000 ευρώ, αλλά τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν ως επιπλέον διαπραγματευτικό ατού πως τον προορίζουν για βασικό. Γι' αυτό άλλωστε και στην ΑΕΚ δεν «καίνε» και τις υπόλοιπες περιπτώσεις τερματοφυλάκων που έχουν προταθεί για να έχουν εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων». Εκτός αυτού η εφημερίδα τονίζει ότι στην ΑΕΚ έχουν σκέψεις για ενδεχόμενο πώλησης του Μάκου, και ότι υπάρχει πάντα στα υπ' όψιν εκείνο του Παπαστεριανού. Παράλληλα γίνεται λόγος για τον Πέτρο Παππά και το γεγονός ότι επιβεβαίωσε ότι παραχωρεί τις μετοχές του στους Supporters.
SPORTDAY
Toν Χίλντεμπραντ προβάλλει και η SportDay στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ τονίζοντας ότι η Ένωση πάει «φουλ» για τον Γερμανό: «Προχωρημένες επαφές της ΑΕΚ με τον Γερμανό πορτιέρο, προκειμένου να γίνει ο διάδοχος του Σάχα. Πάντα στα υπ' όψιν Νόρντφελντ και Κωνσταντόπουλος», τονίζεται χαρακτηριστικά ενώ στο ρεπορτάζ σημειώνεται: «Οι πρώτες επαφές με τον Χίλντεμπραντ έχουν ήδη γίνει, αφού αποτελεί εξαιρετική λύση, όντας ελεύθερος (αποδεσμεύτηκε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας) και με απαιτήσει 300.000 ευρώ το χρόνο. Η πρόταση της ΑΕΚ είναι 200.000 ευρώ ετησίως συν κάποια μπόνους και 2.000 ευρώ για κάθε συμμετοχή, με τη διαφορά να είναι κάθε άλλο παρά χαώδης. Ανασταλτικό παράγοντα αποτελεί η επιθυμία του 32χρονου πορτιέρο να πάει σε σύλλογο υψηλού επιπέδου, ώστε να διεκδικήσει την επιστροφή του στην εθνική Γερμανίας, ενόψει και του Euro 2012, το επόμενο καλοκαίρι.

Αν δεν προχωρήσει του Χίλντεμπραντ, η πρώτη επιλογή που ακολουθεί είναι του Σουηδού Κρίστοφερ Νόρντφελντ, ο οποίος και χαμηλότερο κασέ έχει (150.000 ευρώ περίπου) και θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους γκολκίπερ στην πατρίδα του. Η Μπρομαποϊκάρνα, στην οποία ανήκει, δεν αξιώνει περισσότερα από 100.000 ευρώ, αν και στο «κυνήγι» για την απόκτησή του έχουν μπει και οι Μάλμε και Χέρενφεν.
Από την ελληνική αγορά, την υψηλότερη θέση στη λίστα τον Μανόλο Χιμένεθ έχει ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος της Κέρκυρας, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά με τους «Φαίακες», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα και την κλήση του στην Εθνική από τον Φερνάντο Σάντος». Ως δεύτερο θέμα στην ουσία στην ΑΕΚ υπάρχει η «κόντρα» μεταξύ Παππά και Νοτιά, με αφορμή και τις δηλώσεις του πρώτου σε χθεσινή πολιτική εφημερίδα: «Η απροθυμία του Νίκου Νοτιά να καλύψει το ποσοστό που του αντιστοιχούσε για να εξασφαλίσει η ΑΕΚ το ποσό που χρειαζόταν μέχρι τις 30 Ιουνίου και να καταθέσει τον φάκελο για την αδειοδότηση, σε αντίθεση με τον Πέτρο Παππά που το έπραξε έχει φέρει τους δύο άνδρες στα... χαρακώματα. Πλέον απαιτείται η ΑΕΚ να πληρώσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ μέχρι τις 15 Ιουλίου προκειμένου να μην προκύψει πρόβλημα με την αδειοδότηση, ύστερα από το νέο διακανονισμό που έκανε, αλλά και πάλι ο Νοτιάς δεν δείχνει διατεθειμένος να βάλει χρήματα. Το πιθανότερο σενάριο λέει ότι τα χρήματα θα προκύψουν από τους Supporters, αν και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη ο Παππάς».

EΞΕΔΡΑ
Το θέμα με το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΚ και το γεγονός ότι μετά την κίνηση του Πέτρου Παππά να παραχωρήσει τις μετοχές του στο club των Supporters προβάλλει η εφημερίδα: «Η ΑΕΚ στα χέρια του λαού της», τονίζει και στο ρεπορτάζ της αναφέρει: «Το 39,53% αγγίζει πλέον το ποσοστό των Supporters στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ ΑΕΚ», με τις δηλώσεις Κασνακίδη να προβάλλονται ως η... επόμενη ημέρα στην ΑΕΚ. Στο θέμα του τερματοφύλακα η Εξέδρα τονίζει ότι υπάρχουν τρεις νέες περιπτώσεις που εξετάζει η Ένωση: «Ενα από τα ονόματα που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους ανθρώπους της Ενωσης, οι οποίοι πλέον εξετάζουν πολύ σοβαρά την περίπτωσή του, είναι αυτό του Τίμο Χίλντεμπραντ. Ο 32χρονος γκολκίπερ, ο οποίος είναι και 7 φορές διεθνής με την Εθνική Γερμανίας, έχει ύψος 1,85 μ. και είναι ελεύθερος. Το κασέ του κυμαίνεται στις 350.000 ευρώ ετησίως, και η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να του προσφέρει ένα συμβόλαιο με μάξιμουμ πάγιες αποδοχές τα 250.000 ευρώ και αρκετά bonus. Οι πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές να έχουν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις, με τον Γερμανό τερματοφύλακα να ζητάει ένα ποσό ως προκαταβολή με την υπογραφή των συμβολαίων... Στο μεταξύ, στον Δικέφαλο φέρονται να εξετάζουν και την περίπτωση του Ρουμάνου γκολκίπερ της Ρόμα, Μπόνγκταν Λόμποντ. Για το τέλος, αφήσαμε την περίπτωση του Σρντιαν Μπλάζιτς».
ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ
Δεσπόζει στην εφημερίδα ο «κέρβερος» (όπως τον χαρακτηρίζει) Χίλντεμπραντ και το γεγονός ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για την απόκτησή του: «Ο 32χρονος πορτιέρο είναι ελεύθερος και με 300.000 ευρώ έρχεται στην Ένωση», αναφέρει η εφημερίδα η οποία στο ρεπορτάζ της σημειώνει ότι θα πρόκειται για μία σπουδαία προσθήκη αν τελικά η ΑΕΚ καταφέρει και τον αποκτήσει». Από εκεί και πέρα και στο θέμα του επιθετικού τονίζεται ότι στην ΑΕΚ έχουν προταθεί δύο παίκτες: Πρόκειται για τον Πούγκα (αγωνίζεται στη Βασλούι) και τον Τζέφερς (παίζει στη Μάδεργουέλ) με τις περιπτώσεις του να εξετάζονται.
ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
Καμία... αλλαγή και στο πρωτοσέλιδο της Ώρας των Σπορ, η οποία και εκείνη ασχολείται με την περίπτωση του Γερμανού τερματοφύλακα: «Ψάχνεται για Χίλντεμπραντ» είναι ο κεντρικός τίτλος, ενώ στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η ΑΕΚ προσπαθεί να φέρει παίκτη που θα κάνει... γκελ στον κόσμο και η περίπτωση του Γερμανού κρίνεται ιδανική. Από εκεί και πέρα αναφορά υπάρχει στο όνομα του Μανωλά Παπαστεριανού, με την υποσημείωση ότι ο παίκτης βρίσκεται σταντ μπάι από την Ένωση, η οποία κινείται ακόμα και για την πώληση του Σάββα Γκέντσογλου ενώ υπάρχει περίπτωση να έρθει πρόταση και για τον Γρηγόρη Μάκο.
http://www.aek365.gr/a-129771/se-prwto-plano-o-xilntemprant.htm 

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΤΡΙΝΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ?


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΑΠΛΗ ΧΡΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ-ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΣΕ ΟΜΟΡΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ
Την παραχώρηση τμήματος της ακτής ΑΝΤΡΙΝΑ του Δήμου Σκοπέλου, με απευθείας
ανάθεση στην επιχείρηση ΑΝΤΡΙΝΑ ΜΠΗΤΣ Α.Ε.Ξ.Τ.Ε, έμπροσθεν της προβολής
της ξενοδοχειακής επιχείρησης της, για τοποθέτηση και εκμετάλλευση
ομπρελοκαθισμάτων, για το έτος 2011.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ
ΑρχείοΛήψη Αρχείου
ΓΙΑ ΔΩΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΔΙΌΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ  ΕΔΩ

Ανοίγουν σήμερα τα κλειστά επαγγέλματα


Ανοίγουν σήμερα Σάββατο 2 Ιουλίου τα κλειστά επαγγέλματα. Τέσσερις μήνες μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο νόμος τίθεται αυτομάτως σε εφαρμογή.
Καταργούνται οι περιορισμοί ως προς τον αριθμό των προσώπων που μπορούν να εξασκούν ένα επάγγελμα, οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην άσκηση του επαγγέλματος, οι ρυθμίσεις για την επιβολή υποχρεωτικών κατώτατων ή ανώτατων τιμών ή αμοιβών και η απαίτηση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την άσκηση επαγγέλματος.
Το νομοσχέδιο αφορά όλα τα επαγγέλματα εκτός από αυτά που αναφέρονται στο μνημόνιο, δηλαδή του δικηγόρου, του μηχανικού/αρχιτέκτονα, του συμβολαιογράφου και του ορκωτού ελεγκτή.
Τι ισχύει για τα επιστημονικά επαγγέλματα
Για τους δικηγόρους καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην άσκηση της δικηγορίας. Κάθε δικηγόρος μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του σε οποιοδήποτε δικαστήριο της χώρας. Καταργούνται οι υποχρεωτικές ελάχιστες αμοιβές και το σύστημα προείσπραξης της αμοιβής από τον Δικηγορικό Σύλλογο. Η αμοιβή του δικηγόρου καθορίζεται ελεύθερα με έγγραφη συμφωνία. Υποχρεούται να προκαταβάλλει ο ίδιος (όχι ο πελάτης του) τις νόμιμες εισφορές και κρατήσεις υπέρ ασφαλιστικών ταμείων και τρίτων στον Δικηγορικό Σύλλογο.
Για τους συμβολαιογράφους προβλέπεται επανακαθορισμός της αναλογικής αμοιβής.
Για τους αρχιτέκτονες μηχανικούς καταργούνται οι ελάχιστες υποχρεωτικές αμοιβές στα ιδιωτικά έργα και το σύστημα είσπραξης της αμοιβής του μηχανικού μέσω του ΤΕΕ. Για τις μελέτες δημοσίων έργων οι συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς μελετών δημοσίων έργων υποβάλλουν ελεύθερα την οικονομική προσφορά τους, η οποία μπορεί να είναι και κατώτερη της προεκτιμημένης αμοιβής.
Όσον αφορά του ορκωτούς λογιστές καταργείται το ελάχιστο υποχρεωτικό ωρομίσθιο που ισχύει σήμερα.
Συνολικά 400 επαγγελματα απελευθερώνονται, ενώ το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει στη δημοσιότητα ενδεικτικό κατάλογο 136 επαγγελμάτων που εμπίπτουν στις διατάξεις.
Τα επαγγέλματα που εμπίπτουν στις διατάξεις είναι τα εξής:
1. Αισθητικός
2. Αμπιγιέρ
3. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης
4. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Χορού
5. Αργυραμοιβός
6. Αρτοποιός
7. Αρχαιοπώλης
8. Ασφαλιστικός Πράκτορας
9. Ασφαλιστικός Σύμβουλος
10. Γομωτής-πυροδότης
11. Γραφείο Συμβούλων Εργασίας
12. Γραφείο Τελετών
13. Διαγνωστικά Κέντρα
14. Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
15. Διασώστης ασθενοφόρου
16. Διερμηνέας
17. Δύτης
18. Εικονολήπτης
19. Εκμίσθωση Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής
20. Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών και Μοτοσυκλετών
21. Ενεχυροδανειστής
22. Επιβατικά ταξί Δημόσιας Χρήσης (αγοραία)
23. Επισκέπτης Υγείας
24. Επιχείρηση Εμπόρων Αρχαίων ή Νεώτερων Κινητών Μνημείων
25. Επιχείρηση Ενοικίασης Λιμουζινών
26. Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας
27. Επιχείρηση Τουριστικών Λεωφορείων
28. Ερασιτεχνική Σχολή Χορού
29. Εργοθεραπευτής
30. Εφημεριδοπώλης
31. Ηλεκτρολόγος
32. Ηλεκτρονικός
33. Ηλεκτροσυγκολλητής
34. Ηχολήπτης
35. Θαλάσσιο ταξί
36. Θερμαστής
37. Ιδιωτικά ΚΤΕΟ
38. Κολλέγια
39. Ιδιωτικά Σχολεία
40. Καπνοπώλης
41. Καταδυτικές Υπηρεσίες Αναψυχής
42. Καταδυτικό Συνεργείο
43. Κατασκευή, Επισκευή, Εισαγωγή και Εμπορία Όπλων
44. Κατασκευή, Επισκευή, Εισαγωγή Πυρομαχικών, Εκρηκτικών Υλών, Κροτίδων κλπ
45. Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος επί θαλασσοπλοούντων πλοίων
46. Κλειθροποιός
47. Κοινωνικός Λειτουργός
48. Κομμωτής-κουρέας
49. Κρεοπώλης-εκδοροσφαγέας
50. Λάντζα (Μηχανοκίνητου Σκάφους)
51. Λειτουργία Γραφείων Ιδιωτικών Ερευνών
52. Λειτουργία Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας
53. Λιανικό Εμπόριο
54. Λιμενεργάτης
55. Λογιστής Φοροτέχνης
56. Λογοθεραπευτής
57. Μαία
58. Μακιγιέρ
59. Μακινίστας
60. Μελισσοκόμος
61. Μεσιτικά Επαγγέλματα
62. Μεταφραστής
63. Ναυαγοσώστης
64. Ναυτικός Πράκτορας
65. Ξεναγός
66. Ξυλουργός
67. Οδικοί μεταφορείς επιβατών
68. Οδοντοτεχνίτης
69. Οικονομολόγος
70. Οξυγονοκολλητής
71. Οπλοπώλης
72. Οπτικός
73. Ορκωτός Εκτιμητής
74. Πυροτεχνουργός
75. Ραδιοηλεκτρολόγος
76. Ραδιοτεχνίτης
77. Ρυμουλκά
78. Σκηνογράφος-ενδυματολόγος
79. Σκηνοθέτης
80. Συντηρητής Αρχαιοτήτων, Έργων Τέχνης - Αποκατάστασης
81. Σύσταση Οδοντιατρικής Εταιρείας
82. Τεχνικός Αερίων Καυσίμων
83. Τεχνικός Ανελκυστήρων
84. Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
85. Τεχνικός αυτοκινήτων - Οχημάτων
86. Τεχνικός Αυτοματισμών
87. Τεχνικός Δικτύου Εκπομπής
88. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού
89. Τεχνικός Εργαστηρίου Φωτογραφίας
90. Τεχνικός Εφαρμογών Οπτικής
91. Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
92. Τεχνικός Κινητής Τηλεφωνίας και Τηλεπικοινωνιών
93. Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας
94. Τεχνικός μηχανημάτων έργων
95. Τεχνικός Μίξης Ήχου
96. Τεχνικός Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών
97. Τεχνικός Οργάνων Μέτρησης
98. Τεχνικός Περιελίξεων Ηλεκτρικών Μηχανών
99. Τεχνικός Ροής Προγράμματος
100. Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής
101. Τεχνικός Συντήρησης Βιβλιακού και Αρχειακού Υλικού
102. Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων
103. Τεχνικός Συστημάτων Τηλεπικοινωνιών και Μετάδοσης Πληροφορίας
104. Τεχνικός της Βιομηχανίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης
105. Τεχνικός Φαρμάκων , Καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων
106. Τεχνικός Χρωματικού Ελέγχου Ταινίας
107. Τεχνίτης Βαφής
108. Τεχνίτης Εγκαταστάσεων Θέρμανσης
109. Τεχνίτης Εξαερωτήρων - Αναμεικτήρων (καρμπυρατέρ)
110. Τεχνίτης Μοτοσυκλετών και Μοτοποδηλάτων
111. Τεχνίτης Περιποίησης Χεριών και Ποδιών
112. Τεχνίτης Σκηνικών
113. Τεχνίτης Συσκευών Υγραερίου
114. Τεχνίτης Συστημάτων Εξαγωγής Καυσαερίων
115. Τεχνίτης Τροχών
116. Τεχνίτης ψηφιακών ταχογράφων
117. Υδραυλικός
118. Υπηρεσίες Αγροτουρισμού
119. Υπηρεσίες Άθλησης
120. Υπηρεσίες Ασφαλείας
121. Υπηρεσίες Δασοκομίας
122. Υπηρεσίες Διαφήμισης
123. Υπηρεσίες Εκμίσθωσης Αυτοκινήτων
124. Υπηρεσίες Ελέγχου και Εκπαίδευσης
125. Υπηρεσίες Κατασκευών
126. Υπηρεσίες Οργάνωσης Εκδηλώσεων, Εκθέσεων
127. Υπηρεσίες Πιστοποίησης
128. Υπηρεσίες Συντήρησης και Υποστήριξης Γραφείων
129. Φορτοεκφορτωτής
130. Φροντιστής
131. Φύλακας Κατασχεμένου Πλοίου
132. Φυσικοθεραπευτής
133. Χημικός Ναυτιλίας
134. Ψυκτικός
135. Ψυχολόγος
136. Ωδεία-Μουσικές Σχολές
http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/64120/anoigoyn-shmera-ta-kleista-epaggelmata

ΕΜΠΡΟΣ, ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ …… ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ


Του Κρίτωνος
Ο άνθρωπος που θέλει τώρα να γυρίσει στο σπιτάκι του, δείχνει φόβο, δείχνει την αδυναμία του και την αποδοχή από μέρους του αυτών των ………. “προσωρινών” αποτελεσμάτων. Είναι σαν το δαρμένο σκυλί που βάζει την ουρά στα σκέλια και ……δρόμο για την φωλίτσα του.
Μία μάχη χάθηκε, σε ένα παιχνίδι, όπου όλη η τράπουλα ήταν σημαδεμένη.
Πόσο πιάνει η Χούντα του Πασοκ σήμερα, πιάνει  ένα; 15% …….. ζήτημα. Όμως η σημαδεμένη τράπουλα, που είναι όλα τα κόμματα της βουλής, κάνουνε πως δεν καταλαβαίνουνε……. και άρα έμμεσα το στηρίζουνε
Το κάθε κόμμα, παίζει τον ρόλο του και κρύβει τα χαρτιά του
Η ΝΔ κρύβεται διότι ακόμα την στηρίζει ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων και επειδή αύριο μπορεί να γίνει κυβέρνηση, “αυτοί” που την πατρονάρουν, δεν θέλουν να κάψουν αυτό το ατού ………….
Το αντιδημοκρατικό ΚΚΕ που δεν πιστεύει στην δημοκρατία και που με αυτή του την στάση δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κυβέρνηση, αποτελεί το στήριγμα στο 2πολο που εναλάσσεται στην διακυβέρνηση της χώρας. Το ΚΚΕ σε αυτό τον θίασο είναι  βασικός πιλώνας στήριξης της κοινοβουλευτικής αυτής ολιγαρχίας,  διότι παίζοντας αυτό τον “αντιδημοκρατικό” ρόλο δίνει την τροφή-στήριγμα, ώστε να διαιωνίζεται η κακοστημένη αυτή θεατρική παράσταση, έχοντας απέναντί του, τους “υπέρμαχους” της δημοκρατίας ….. το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ ……………..
Για τους λοιπούς, έχομε το “αριστερό” ΣΥΡΙΖΑ και το “ακροδεξιό” ΛΑΟΣ, να παίζουνε ρόλους παραπλήσιους με το ΚΚΕ.
Ολον αυτό τον θίασο τον στηρίζει, η διάτρητη δικαιοσύνη, η “τυφλή” δικαιοσύνη που όμως δεν είναι καθόλου τυφλή, αλλά είναι “ανοιχτομάτισσα” ………….. αλλά προς ίδιον όφελος
Αυτός είναι ο κακοστημένος θίασος της Μεταπολίτευσης.
Μιά μάχη χάθηκε, σε ένα κακοστημένο μάλιστα αγώνα, σε μιά σημαδεμένη τράπουλα.
Ο “κύριος” Παπουτσής εξέθεσε για άλλη μια φορά στα μάτια του κόσμου, τα παιδιά των 700 Ευρώ …….. τα ΜΑΤ
Τρέμουνε τον κόσμο, γιαυτό και ο “κύριος” Παπουτσής έβαλε στο στόμα και έδειξε με το δάκτυλο τους αγανακτισμένους …. ως υπαίτιους.
Τραγικός, τι να σεβασθείς πιά από τους αναξιόπιστους Παπουτσήδες, τώρα πια και η κυρά Κατίνα της γειτονάς ΄ξέρει για τους μπαχαλάκηδες και μπορεί να μιλήσει για το “παιχνίδι” που κάνουνε η μπαχαλάκηδες με τα ΜΑΤ ……….. κάποτε,  τετοιου είδους σενάρια φαντάζανε σαν ακραία σεναριολογία και ήτανε ……….. επτασφράγιστα μυστικά, τώρα όμως? ….
Το ότι η χούντα αυτή “παίζει” τα  ατού της τόσο απροκάλυπτα τώρα πιά, αυτό μπορούμε να το εκλάβουμε ή σαν στοιχείο δύναμης ή σαν στοιχείο αδυναμίας.
Το πιθανολογούμενο 15% και η “αγάπη” του κόσμου για το Πασοκ, μόνο στοιχείο δύναμης δεν είναι.
Επομένως αυτή η δικτατορική κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να παίξει τα τελευταία της χαρτιά από ΑΔΥΝΑΜΙΑ και όχι από την πλευρά  της δύναμης της επιλογής.
Ο κάθε ένας άνθρωπος που προστίθεται στον κόσμο της πλατείας είναι άλλο ένα χαστούκι για την παραπαίουσα αυτή κυβέρνηση.
Ο κόσμος που πάει στην πλατεία δείχνει  θέληση, υψηλό πατριωτικό φρόνημα και πίστη για την τελική νίκη.
Και αν χαθούν κάποιες μάχες ακόμα, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό που μετράει είναι μόνο η τελειωτική νίκη, που θα τους τελειώσει και θα φέρει το τέλος της μεταπολίτευσης.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ
ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΝΑΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ
http://olympia.gr 

Πρόσκληση Σύγκλησης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σας καλούμε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 6η του μηνός Ιουλίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30'', για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010:
 1. Καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σκοπέλου, που μεταφέρθηκαν στο Δήμο και στα ΝΠΔΔ αυτού, με βάση τις διατάξεις του άρθρο 269 του Ν. 3463/09 (παρ 1 άρθρο 42 Ν. 3801/09).
 2. Εξέταση του υπ’ αριθ. 984/09/02/2011 εγγράφου του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου (Ν.Ι.Κ.Ο.Σ.).
 3. Εξέταση εισηγήσεως του Γρ. Προσόδων για την εξέταση της υπ’αριθ. 1864/15-03-2011, αίτησης του κ. Λεμονή Κων/νου του Θωμά.
 4. Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της «Προμήθειας φυτοπαθολογικού υλικού».
 5. Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της «Προμήθειας ηλεκτρολογικού εξοπλισμού».
 6. Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της προμήθειας «Ανταλλακτικών λοιπών μηχανημάτων».
 7. Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της προμήθειας «Ανταλλακτικών λοιπών μηχανημάτων».
 8. Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της προμήθειας με τίτλο «Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας».
 9. Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της προμήθειας «Υλικών συντήρησης και επισκευής κτιρίων».
 10. Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της «Προμήθειας γραφικής ύλης και λοιπών υλικών γραφείων».
 11. Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της «Προμήθειας εντύπων και υλικών μηχανογράφησης και πολλαπλών εκτυπώσεων».
 12. Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της «Προμήθειας δεκτών για τους αναμεταδότες τηλεοπτικού σήματος του οικισμού Λουτρακίου της Δημ. Κοιν. Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου».
 13. Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της «Προμήθειας ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού».
 14. Αναμόρφωση του πρ/σμού του Δήμου οικονομικού έτους 2011.
 15. Εξέταση της υπ' αριθ. 4014/23-05-2011 αίτησης του κ. Γεωργίου Γερακίνη του Παναγιώτη.
 16. Καθορισμός χρόνου εποχικής λειτουργίας επιχείρησης.
 17. Οδοιπορικά έξοδα εκτός έδρας Δημάρχου.
 18. Αναμόρφωση του πρ/σμού του Δήμου οικονομικού έτους 2011.
 19. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 13.466,64 € από το ΥΠ.ΕΣ.Α & Η.Δ. για κάλυψη δαπάνης μισθοδοσίας μόνιμου προσωπικού ΚΕΠ του Δήμου Σκοπέλου και αναμόρφωση του πρ/σμού του Δήμου οικονομικού έτους 2011.
 20. Αναμόρφωση του πρ/σμού του Δήμου οικονομικού έτους 2011.
 21. Αναμόρφωση του πρ/σμού του Δήμου οικονομικού έτους 2011.
 22. Υπαγωγή οφειλετών του Δήμου στη ρύθμιση του άρθρου 54 του Ν.3979/2011.
 23. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου για τους ελέγχους που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 53 & 54 του Ν. 1461/84 και του άρθρου 52 του Ν. 2065/92.
 24. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 40/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά την συγκρότηση επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Σκοπέλου.
 25. Έγκριση υποβολής πρότασης από τον Δήμο Σκοπέλου για την χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Ασφαλτόστρωση της οδού Ν. Κλήμα - Τζιλαλή - Χ.Υ.Τ.Α.».
 26. Χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων έως 50 c.c. (αίτηση της κ. Γλυκερίας Τέγου του Ευθυμίου).
 27. Έγκριση υπογραφής σύμβασης συνεργασίας του Δήμου Σκοπέλου με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Ελαστικών με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρεία Οικολογικής Διαχείρισης Ελαστικών ECOELASTIKA» και ορισμού νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου για την υπογραφή της».
 28. Έγκριση υπογραφής σύμβασης συνεργασίας του Δήμου Σκοπέλου με την εταιρεία «ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΙΑ ΥΙΟΙ ΜΙΧΑΛΕΛΗ Ο.Ε.» για την συλλογή και μεταφορά βρώσιμων μαγειρικών ελαίων και λιπών και ορισμού νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου για την υπογραφή της.
 29. Κάλυψη εξόδων διατροφής των αθλητών των αγώνων Special Olympics.

Μείωση 15% στις κρατήσεις για Ελλάδα λόγω επεισοδίων

Ο Βρετανικός ταξιδιωτικός οργανισμός "Co-operative travel" κατέγραψε 15% μείωση στις κρατήσεις για Ελλάδα λόγω επεισοδίων και τον αρνητικό αντίκτυπο που είχαν στους ταξιδιώτες.

Μετρήσιμος και μάλιστα αρκετά σημαντικός είναι ο αρνητικός αντίκτυπος στις κρατήσεις προς Ελλάδα από τις εξελίξεις και τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με....
ορισμένους τουριστικούς οργανισμούς της Βρετανίας, όπως «The Co-operative travel».

Ο οποίος, όπως επισημαίνει το travelmole, αναφέρει ότι μεταξύ 130.000 κρατήσεων Βρετανών που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα και συγκρίθηκαν με την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι, καταγράφεται μείωση 15% στις κρατήσεις για Ελλάδα, ενώ μέχρι και την περασμένη εβδομάδα οι κρατήσεις εξακολουθούσαν να έχουν αυξητική τάση.

Ειδικότερα, μέχρι τώρα και σε ό,τι αφορά στον ταξιδιωτικό οργανισμό, η Ελλάδα εμφάνιζε αύξηση κατά 3% στις κρατήσεις και έως και 7% στις δαπάνες.

Αντίθετα, την ίδια αυτή εβδομάδα, καταγράφεται αύξηση προς Ισπανία και Πορτογαλία κατά 15% και 20% αντίστοιχα, ενώ θεαματική αύξηση κατά 32% εμφανίζει στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής η Μάλτα.

Σύμφωνα με στελέχη του The Cooperative Travel», η Ελλάδα φαίνεται να χάνει πλέον και το ρεύμα που είχε λόγω των γεγονότων στις χώρες της Β. Αφρικής.

Επιπρόσθετα, επισημαίνουν ότι αυτήν την εβδομάδα καταγράφεται και πτώση της μέσης τιμής πακέτου για τη χώρα μας, από 600 λίρες στις 530.

Η Co-operative Travel και Midlands Co-op πρόκειται να συγχωνευτούν με την Thomas Cook , για τη δημιουργία ενός δικτύου 1.300 υποκαταστημάτων.

Η Thomas Cook θα έχει στην κατοχή της το 66,5% της νέας εταιρικής μορφής που θα προκύψει από τη συγχώνευση, η The Co-operative Travel το 30% και η Midlands Co-operative το 3,5%.

Η Co-operative Travel λειτουργεί 400 υποκαταστήματα πώλησης ταξιδιωτικών υπηρεσιών , με 600 εκπαιδευμένους συμβούλους και 5,5 εκ. μέλη.

Η Midlands Co-operative Travel λειτουργεί 103 υποκαταστήματα πώλησης υπηρεσιών.

 tourismlobby.blogspot.com

Λύεται η λειτουργία της ΚΕΚΑΝΕΜ


Τη λύση λειτουργίας της Ανα¬πτυξιακής Εταιρίας Μαγνησίας-Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτι¬σης «ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε», αποφάσισε, το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από πρόταση του περιφερειάρχη Κώστα Αγορα¬στού, βάσει του άρθρου 194 του «Καλλικράτη» το οποίο προβλέπει ότι λύνονται υποχρεωτικά οι εται¬ρικές χρήσεις οι οποίες είναι ζη¬μιογόνες και τα ίδια κεφάλαιά τους είναι κατώτερα κατά 50% του μετοχικού κεφαλαίου.


Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, αναζητή¬θηκαν λύσεις είτε προς την κατεύ¬θυνση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου είτε προς την εξεύρε¬ση συμβιβασμών σχετικά με τις απαιτήσεις, αλλά δεν υπήρξε αν¬ταπόκριση. Σύμφωνα με τον ισο¬λογισμό του 2010 η εταιρία παρουσιάζει ζημιές 3,1 εκ. € χωρίς να υπολογίζεται και το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Μηχανική βλάβη εν πλω στο «HIGHSPEED 6»


Βλάβη παρουσιάστηκε, χθες στις 22:10, στον καταπέλτη του πλοίου «HIGHSPEED 6», κατά τον κατάπλου στην Τήνο εκτελώντας δρομολόγιο από Πειραιά – Σύρο – Μύκονο – Τήνο , με 43 επιβάτες.

Από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, ο οποίος επετράπη στις 03:30, μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το Συμβούλιο Μεταναστών καταδίκασε την εγκληματικότητα στη Μαγνησία


Θ' αποδώσει ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Ψήφισμα καταδίκης των περιστατικών βίας εγκληματικότητας, κακοποίησης γυναικών μεταναστών, οικονομικής και κοινωνικής εκμετάλλευσης ενέκρινε ομόφωνα στη σημερινή του συνεδρίαση το Συμβούλιο Μεταναστών, το ποίο θα σταλεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση στις αρχές Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τους μετανάστες, ενώ ιδρύεται και γραφείο μεταναστών στο Δήμο που θα αιτείται να έχει τη στήριξη ενός νομικού αλλά και εθελοντική εργασία μεταναστών.

Στο συμβούλιο προκλήθηκε κόντρα μεταξύ της δικηγόρου Λιάνας Κουτσουβέλη, εκπροσώπου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και των Πακιστανών και του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κ. Ιγγλέση με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα βίας και εγκληματικότητας που σημειώθηκαν στη Μαγνησία. Ο κ. Ιγγλέσης σημείωσε ότι κάποιοι μετανάστες δεν σέβονται και δεν δίνουν καμία αξία στη ζωή και ζήτησε να εντοπιστούν, να απομονωθούν και να φύγουν στις χώρες τους. Ωστόσο για να δικαιολογήσει τη στάση του είπε ότι έχει κουμπάρους μετανάστες οι οποίοι ζουν νόμιμα στην χώρα.

Η δικηγόρος, εκπρόσωπος των Πακιστανών χαρακτήρισε θετική την πρόταση για ανακοίνωση καταδίκης των γεγονότων και πρόσθεσε πως το συμβούλιο έχει ρόλο να ενισχύσει την ένταξη μεταναστών στην κοινωνία. Η ίδια κάλεσε τα μέλη του συμβουλίου ν’ αποφύγουν ακραίες εκφράσεις τόσο στο ψήφισμα όσο και στη συζήτηση, καθώς δεν πρέπει ό,τι αρνητικό να αποδίδεται στους μετανάστες.
newsbeast

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου