Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Ντου κάτω από το σπίτι του Ρέππα στο Παλαιό Ψυχικό από 100 μοτοσικλετιστές!Ωρα 17.45 απόγευμα Κυριακής>

Ντου έξω από το σπίτι του Ρέππα  στη Στρατηγού Καλάρη, στο Παλαιό Ψυχικό, έκαναν γύρω στους 100 μοτοσικλετιστές οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν "κλέφτες" και

"Αλήτες, Πασόκοι κανένας δεν σας σώνει.

"Ο λαός απαιτεί τα λαμόγια φυλακή..."

Αφού έψαλαν τα κάλαντα για κάνα τέταρτο γκάζωσαν με κατεύθυνση τα σπίτια άλλων σοσιαλιστών.

Χαμός...

Αλόννησος


Πού: Στο Αιγαίο, νησί του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων
Γιατί: Τόπος ηρεμίας και γαλήνης, πιο τραχιά και βραχώδης από τα άλλα νησιά, με ισχυρή παρουσία Ιταλών και Άγγλων αλλά και παραθεριστών απ όλο τον κόσμο που έχουν την εξοχική τους κατοικία εδώ. Η Αλόννησος είναι κατεξοχήν πράσινο νησί με άφθονες πηγές, πευκοδάση, ελαιώνες, οπωρώνες, σκίνους και ρείκια, πουρνάρια και κουμαριές (ενδημικό φυτό του νησιού!). Γι αυτό και φιλοξενεί συνειδητοποιημένους φυσιολάτρες, καθώς και τη Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής. Και φυσικά διαθέτει από τις καθαρότερες θάλασσες της Μεσογείου.
Οπωσδήποτε να επισκεφτείτε: Τη Χώρα (Παλαιά Αλόννησο), τη Στενή Βάλα, το Ρουσούμ Γιαλό και τη Μαρπούντα.
Πού να μείνετε: Στην Αλόννησο είναι λίγα τα ξενοδοχεία πλήρους διαμονής-διατροφής και περισσότερα τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οι παραδοσιακοί ξενώνες• υπάρχουν ακόμη κάποια ξενοδοχεία τριών αστέρων που τα προτιμούν επισκέπτες από συγκεκριμένες χώρες. Παρακολουθήστε: Θρησκευτικές εορτές και παραδοσιακά πανηγύρια, καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως εκθέσεις ζωγραφικής.
Ειδικά για τα παιδιά: Μάθετε πώς μπορείτε να υιοθετήσετε μια νεογέννητη φώκια στο Θαλάσσιο Πάρκο (και, εκτός από παγωτά, γευτείτε τα υπέροχα βερίκοκα της Αλοννήσου!).

http://epirus-ellas.blogspot.com

Παράδειγμα προς μίμηση: Νέα έργα στον αερολιμένα Σκιάθου

Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΟΥ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΣΚΙΑΘΟΥ»


Η Σκιάθος αποκτά μία σημαντική τουριστική υποδομή, που θα συνεισφέρει σημαντικά στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Χάρης Τσιόκας υπέγραψε χθες 30-5-2011 την πράξη ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΟΥ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΣΚΙΑΘΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 19.689.943,89 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «04 – Δ. Αεροπορικές Μεταφορές – Αεροδρόμια Περιφερειών Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας».
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Αντικείμενο του έργου είναι: Επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών διαστάσεων 300μ Χ 120μ = 36.000 μ2., Ανακατασκευή υφιστάμενου συνδετηρίου τροχοδρόμου 70μ και κατασκευή νέου τροχοδρόμου 70μ (Συνολικό μήκος 140μ), επέκταση του διαδρόμου προς βορρά κατά 110μ., Εσωτερική υπηρεσιακή οδός 530μ, Αποκατάσταση του θιγόμενου οδικού δικτύου της περιοχής με σήμανση έργων συνολικού μήκους 1.545μ, Υδραυλικά έργα, Τεχνικά έργα, Έργα αποκατάστασης ανενεργού λατομείου, Η/Μ εργασίες, Έργα πρασίνου.
Διάρκεια υλοποίησης του έργου: Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Δ. Ρέππα, το έργο προβλέπεται να δημοπρατηθεί άμεσα και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου είναι 75 μήνες.

Aviation news

Souvlaki rules - Η εκδίκηση του διπλόπιττου

Μια φορά και ένα καιρό, οι μοδάτοι της μικρής χώρας κάτω από την Ακρόπολη δεν καταδεχόντουσαν να αγγίξουν οποιοδήποτε μπακαλιάρο ή τόνο δεν ταξίδευε Α θέση από Αλάσκα. Πλέον, το έχουν ρίξει με τα μούτρα...
στο σουβλάκι. Και αυτό είναι ένα από τα λίγα θετικά της οικονομικής κρίσης.

Την πρώτη φορά που δοκίμασα sushi, ήταν στην υπαίθρια αγορά του Camden, κάποια (πολλά) χρόνια πριν. Η εμπειρία ήταν τραυματική, οπότε ποτέ μου δεν μπήκα ξανά στον πειρασμό να δοκιμάσω με πόσα sashimi roll ή california maki χορταίνω (στο σημείο να λύνω ζώνη για να ανασάνω), στα δεκάδες εστιατόρια του είδους που ξεπήδησαν σε κάθε μοδάτη γειτονιά της Αθήνας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχα υποστεί και εγώ πλύση εγκεφάλου με το πόσο οργασμικά εξαιρετική είναι η κουζίνα του χ Nobu ή ψ Matsuhisa (τυχαία, φυσικά, παραδείγματα).

"Δεν μπορεί," έλεγα, "για να ταξιδεύουν οι δικοί τους τόνοι και μαυρογιαλούροι (βλέπε black cod) μπακαλιάροι Α θέση στο αεροπλάνο", όπως δήλωναν κάποιοι από τους σουσοσεφ, "θα είναι έτη φωτός καλύτεροι από το Rio Mare με τον οποίο μεγάλωσα." Και σίγουρα θα αξίζουν τα περίπου 200 ευρώ που έπρεπε να σκάσεις (στο πιο χάι από αυτά) για να απολαύσεις combo θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης και στα εξώφυλλα των gossip περιοδικών και το αφαν γκατέ του επιχειρηματικού κόσμου που είχαν στήσει αντίσκηνο στα διπλανά τραπέζια.

Μεταξύ μας, πάντοτε ήθελα να δοκιμάσω τον αερομεταφερόμενο τόνο. Απλά κάτι μέσα μου με συγκρατούσε. Ο λογαριασμός, ναι, φυσικά. Αλλά και η αβάσταχτη ελαφρότητα μιας τέτοιας εμβέλειας γαστρονομικής επειδιξιομανίας, αντίστοιχη με τις ροζ σαμπάνιες στην –κλεισμένη για όλο το καλοκαίρι ξαπλώστρα- στην Μύκονο. Εξίσου δόκιμη, πλέον, για μούτζες από τους αγανακτισμένους κατάσταση, όσοι και οι αναχωρούσες Mercedes των 300 της Βουλής.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν. Οι τόνοι και οι μπακαλιάροι περιμένουν μάταια στα αεροδρόμια να έρθει το τσάρτερ για να τους μεταφέρει στην δεύτερη πατρίδα τους, την χαιχλίδογλου Ελλάδα. Οι πάλαι ποτέ Μυκονιάτικοι καθεδρικοί ναοί τους (σ.σ. εκείνοι που <ντρεπόντουσαν> να σε σερβίρουν λογαριασμό κάτω των 400 ευρώ για 4 άτομα) μετατρέπονται σε σουβλακεριέ (ακόμη και αν δεν λέγονται έτσι, αλλά κάτι πιο κομψό, όπως grill house ή κάτι παραμφερές).

Το Κολωνάκι και η Γλυφάδα γίνονται "άντρο"καλαμάδικων, κάποιων εξαιρετικών (τα καλύτερα από τα οποία μπορείτε να τα βρείτε εδώ και κάποιων απλά εφετζίδικων. Ενώ τα 2 από τα 3 opening που ακούς φέτος στα νησιά (ναι, ακόμη και στις κυριλέ Σπέτσες) αφορούν κάποια παραλλαγή του πρότινος παραπεταμένου σουβλακίου.

Υπάρχουν δυο τρόποι να αντιμετωπίσεις αυτό το φαινόμενο. Η θετική, αισίοδοξη που θέλει να πιστεύει ότι αυτό αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι -ως έθνος- έχουμε αρχίσει να επιστρέφουμε στις ρίζες μας, να προσγειωνόμαστε, να ερχόμαστε στα συγκαλά μας. Και η ρεαλιστική. Ότι δηλαδή ο τρόπος και η ένταση με την οποία βούτηξαν οι χαιχλίδογλου στην λατρεία του σουβλακιού, είναι το ίδιο εγωμανής με τις προηγούμενες προκλητικές συμπεριφορές τους. Ότι δηλαδή, όπως πάρκαραν προσωρινά τις Cayenne στο βάθος του γκαράζ, υποκαθιστόντας της με Mini Cooper, έτσι και τώρα εγκατελείπουν προσωρινά τις γκουρμεδο-σουσο-χλιδές τους για χάρη του σουβλακίου, ώστε να φαίνονται πιο κοντά στο λαό. Ένας ακόμη τρόπος για να αποφύγουν το γιαούρτωμα.

Εννοείται πως, αν τους ρωτήσεις φάτσα φόρα, όπως εγώ, δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτούν κάτι τέτοιο. Θα ψελίσσουν κάποια δικαιολογία του τύπου "Δεν τρώω πια τόσο πολύ σούσι, εξαιτίας του ότι έγινε στην Ιαπωνία με την ραδιενέργεια. Λογικό δεν είναι;" και θα αρχίσουν να ανταλλάσουν μεταξύ τους tips για το πιο σουβλατζίδικο διαθέτει το καλύτερο κρέας (που μεγάλωσε ακούγοντας Βιβάλντι σε ένα λιβάδι με παπαρούνες) και την πιο ψαγμένη συνταγή για fusion τζατζίκι. Γιατί το χούι, ως γνωστόν, πεθαίνει τελευταίο. Και καμία οικονομική κρίση δεν είναι αρκετή να λειάνει τον κάλο του Νεοέλληνα, όσο νεόπτωχος και αν καταλήξει να είναι.

Μοναδική παρηγορία, στο μυαλό μου, ότι όλα αυτά σας τα γράφω από το laptop, καθισμένος σε ένα τραπέζι του Καράμπαμπα στην Δραπετσώνα, ενός σουβλατζίδικου με ιστορία από το 1936 στο λιμάνι του Πειραιά, που ξεκίνησε σερβίροντας λαχταριστό, χορταστικό, οικονομικό κεμπάπ σε πεινασμένους εργάτες και που –όπως όλα δείχνουν τα πράγματα- θα συνεχίσει να σερβίρει το ίδιο κεμπάπ σε πεινασμένους ανέργους. Αφού επιβίωσαν –χωρίς να αλλοίωσουν την ταυτοτητά τους- τέτοια μαγαζιά το τσουνάμι της χλιδής και της κακογουστιάς, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε όλοι μας.

Πηγή men24

Λυσσασμένη επίθεση της κυβέρνησης κατά των διαδικτυακών ΜΜΕ! Βρε, ουστ από 'δω!Έχει χάσει τελείως την ψυχραιμία της η κυβέρνηση και ειδικότερα το επικοινωνιακό της επιτελείο που υφίσταται την μία ήττα επάνω στην άλλη και με μια πρωτοφανή ανακοίνωση επιτίθεται κατά των ΜΜΕ  για "την επικίνδυνη", όπως τη χαρακτηρίζει, "παραπληροφόρηση" για την τοποθέτηση επιτρόπων και ανθύπατων στα υπουργεία.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση δίνει έναν τιτάνιο αγώνα για τη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία και ότι στον αγώνα αυτό οφείλεται εν πολλοίς η επιβίωση και των ΜΜΕ.  
«Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους», υπογραμμίζει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι η παραπληροφόρηση και η δημιουργία κλίματος σύχγυσης, είτε εδράζεται σε  σκοπιμότητες είτε όχι, στρέφεται τελικά εναντίον του δημοσίου συμφέροντος.    
Αυτό που έχει "τσούξει" την κυβέρνηση πολύ τις τελευταίες ώρες είναι το ξεφώνημα από το διαδίκτυο και ειδικά από το defencenet.gr και τοprotothema.gr, του ανήκουστου video με τα "επιτεύγματα" (ανεργία, λουκέτα, οικονομική κατάρρευση, εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας) των τελευταίων 20 μηνών που από χθες άρχισε να προβάλλεται. 
Ιδού η απερίγραπτη για δημοκρατικό - λέμε τώρα - κράτος, ανακοίνωση:
«Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία"»,  είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα.
Με τη συμβολή, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε  την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Αγώνα στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα  Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση.

Αρκετά πια λοιπόν με την ανευθυνότητα.

Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η παραπληροφόρηση και η διαμόρφωση κλίματος σύγχυσης, είτε εδράζεται είτε όχι σε σκοπιμότητες, στρέφεται τελικώς εναντίον του δημοσίου συμφέροντος
».

Aπάντηση του defencenet.gr (με όλη την καλή, δημοκρατική μας διάθεση):
Βρε, ουστ από 'δω!
Τμήμα ειδήσεων defencener.gr

Σοβαρά τραυματισμένος στην εντατική είναι τελικά στο νοσοκομείο του Βόλου ο Σκοπελίτης

Του επιτέθηκε με σκεπάρνι για τα μάτια μιας γυναίκας


Μια γυναίκα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήταν ο λόγος για τον οποίο ένας 50χρονος στη Σκόπελο κόντεψε να χάσει τη ζωή του.

Όπως αναφέρουν πηγές, δύο άνδρες, ένας 54χρονος κάτοικος Αθηνών κι ένας 50χρονος κάτοικος Σκοπέλου, είχαν έρθει σε «κόντρα» για τα μάτια μιας γυναίκας. Χθες το βράδυ, ο 54χρονος επισκέφτηκε τον 50χρονο στο σπίτι του και του επιτέθηκε με σκεπάρνι χτυπώντας τον στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Στη συνέχεια, ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα -στη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής- συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Σκοπέλου, ενώ εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε και το σκεπάρνι με το οποίο είχε τραυματίσει το θύμα.

Να σημειωθεί ότι ο 50χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα με σκάφος του Λιμενικού στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο δράστης ανακρίνεται και θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα. 
ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΙ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΤΑΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣΗ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ 

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «FLYING DOLPHIN XΙΧ»


Μηχανική βλάβη στο «FLYING DOLPHIN XΙΧ» σημειώθηκε στις 10:00 το πρωί της Κυριακής, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου Πειραιάς - Πόρος - Ύδρα - Ερμιόνη - Σπέτσες - Πόρτο Χέλι και ενώ έπλεε από Ύδρα για Ερμιόνη.

Το πλοίο, με 39 επιβάτες, κατέπλευσε αυτοδύναμα στην Ερμιόνη με μειωμένη ταχύτητα, ενώ η Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου του, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.

TO SKOPELOSNEWS ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΥΤΌ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Το Σκοπελίτικο χταπόδι προβλέπει επεισόδια σήμερα ..

«Σκοπέλου γεύσεως δώρα» από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

Παρουσίαση βιβλίου για την παραδοσιακή κουζίνα του νησιού
Ένα ιδιαίτερο βιβλίο αφιερωμένο στο νησί των Βορείων Σποράδων με τίτλο «Σκοπέλου γεύσεως δώρα» της συγγραφέως κυρίας Μαρίας Δελήτσικου-Παπαχρίστου θα παρουσιάσει το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου. Στην παρουσίασή του θα προλογίσουν με τη συμμετοχή τους οι ομιλήτριες κυρία Μάντζιου Μαίρη πρ. Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και η κυρία Ελένη Σπηλιώτη – Κεσμετζή Καθηγήτρια Φιλόλογος.
Ήταν οργανωμένο και εξοπλισμένο το μαγειρειό του σκοπελίτικου σπιτιού και αυτόν τοΝ τρόπο συμπεριφοράς ακολουθούσαν στα γεύματά τους. Ότι μαγείρευαν το χαρακτήριζε απλότητα, λιτότητα, γεύση καθαρή και νοστιμάδα, γιατί τα υλικά ήταν αγνά και φρέσκα.
Από το μαγειριό, τα έπιπλα του μαγειριού, τα μαγειρικά σκεύη, τα επιτραπέζια σκεύη έως και την τελετουργία του φαγητού, το κάθε γεύμα αποτελούσε ιεροτελεστία και για το λόγο αυτό απαιτούσε την παρουσία όλων των μελών της οικογένειας στο τραπέζι.
Άνθρωποι με αρχές και αξίες από τη φύση τους οι Σκοπελίτες, σφράγισαν με τα χαρακτηριστικά αυτά και τον τρόπο μαγειρέματός τους, εκτός βέβαια από εκείνα που υιοθέτησαν εφαρμόζοντας ξένους τρόπους κουζίνας.
Η παραδοσιακή κουζίνα της Σκοπελίτικης γης συνυφασμένη με την πολιτιστική μας κληρονομιά, θα μας ταξιδέψει σε αιγαιοπελαγίτικες νοστιμιές γαρνιρισμένες με ιστορία και λαογραφία. Οι Σκοπελίτικες παραδοσιακές συνταγές  θα  αναβιώσουν λοιπόν με την παρουσίαση του βιβλίου στον όμορφη αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 8 μ.μ. το απόγευμα. Επίσης γυναικεία χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου θα παρουσιάσει τραγούδια και χορούς  των Βορείων Σποράδων.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Σύντομο URL: http://deliverme.gr/?p=9291

Σύλληψη 28χρονου στον Βόλο που προσπάθησε να κάψει την μητέρα και τον αδερφό του

Σύλληψη 28χρονου στον Βόλο που προσπάθησε να κάψει την μητέρα και τον αδερφό του

Φωτιά στην οικία που διέμενε και από πρόθεση, έβαλε 28χρονος στον Ξηρόκαμπο Βόλου, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να σπεύδει στο σημείο για να σβήσει την φωτιά.Μέσα στην οικία, βρισκόταν η μητέρα και ο αδερφός του 28χρονου που γλίτωσαν από τις φλόγες, ενώ ο εμπρηστής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

 

Νέο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου?


asth2 Με νέο ασθενοφόρο θα εφοδιαστεί το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, σύμφωνα με δημοσιεύματα αφού το υπουργείο ενέκρινε την προμήθεια 12 ασθενοφόρων σε διάφορα Κ.Υ της Θεσσαλίας. Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας ενέκρινε την προμήθεια 12 καινούργιων ασθενοφόρων αυτοκινήτων, 9 δικίνητων και 3 τετρακίνητων, για την κάλυψη των αναγκών 12 Κέντρων Υγείας στην περιοχή της Θεσσαλίας, αρμοδιότητας της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 720.000 ευρώ.
Τα Κέντρα Υγείας που θα αποκτήσουν νέο ασθενοφόρο είναι τα εξής: Κ.Υ. Αγιάς, Γόννων, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Μουζακίου (4Χ4), Παλαμά, Πύλης (4Χ4), Καλαμπάκας, Αργαλαστής, Ζαγοράς (4Χ4), Σκιάθου και Σκοπέλου.
Βάσει της απόφασης, που υπογράφει ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας, Νικόλαος Πολύζος, η προμήθεια του κάθε δικίνητου ασθενοφόρου θα κοστίσει 58.333 ευρώ και του κάθε τετρακίνητου 65.000 ευρώ.
Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη της προμήθειας, θα καλυφθεί από τους πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας.

45χρονος μεταφέρθηκε από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου


Μεταφορά  με συνδρομή του Λιμενικού


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος
Πιο αναλυτικά λοιπόν, ένας 45χρονος μεταφέρθηκε από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ

Άγριο έγκλημα με θύμα έναν 50χρονο Σκοπελίτη Ο δράστης κρατείτε !!


χθες το απόγευμα στης 20,30 στην ενορία φανερωμένη έγινε το έγκλημα, από Έλληνα τελικά και όχι από αλλοδαπό όπως κυκλοφόρησε  στην Σκόπελο, με αποτέλεσμα να είχαν ξεσηκωθεί η συμπατριώτες ,ο δράστης χτύπησε με μανία και πολλά χτυπήματα στο κεφάλι των Κώστα με αποτέλεσμα να προέλθει και ο θάνατος, .ο δράστης κρατείτε και αύριο θα τον πακετάρουν για τον εισαγγελέα του Βόλου
αυτά μέχρι στιγμής θα έχουμε πλήρες ρεπορτάζ μέσα στην ήμερα και θα μάθετε λεπτομέρειες 
μείνετε συντονισμενη στο skopelosnews

Να ηρεμήσουν η Σκοπελίτες ακόμη δεν ξέρουμε αν είναι αλλοδαπός ο δράστης του εγκλήματος


Επειδή τα πνεύματα είναι πολύ οξυμένα θα πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε τον δράστη και μετά θα ξέρουμε τι να κάνουμε μέχρι το απόγευμα θα τον γνωρίζουμε κάντε λίγο υπομονή λοιπόν και ήρεμα 
όλοι μας αγαπούσαμε τον Κωστα από την Σκόπελο....

Άγριο έγκλημα στην Σκόπελο με νεκρό Σκοπελίτη


Σε λίγο λεπτομέρειες περισσότερες

Πρόσκρουση του «Πρέβελης» στο λιμάνι της Ρόδου

Στην προβλήτα του λιμανιού της Ρόδου προσέκρουσε σήμερα στις 6:50 το πρωί το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης.
Από την πρόσκρουση του πλοίου, το οποίο προερχόταν από την Κάρπαθο με 90 επιβάτες, δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Η Λιμενική Αρχή απαγόρευσε αρχικά τον απόπλου του πλοίου, ο οποίος επετράπη μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί για ένα κυκλικό ταξίδι.
Το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», το οποίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 08:00 για Χάλκη - Κάρπαθο - Κάσο - Ανάφη - Θήρα - Πειραιά, με 65 επιβάτες, απέπλευσε τελικά με δύο ώρες καθυστέρηση.

ΚΚΕ: Το καθεστωτικό ανάχωμα της λαϊκής οργής


Η ηγεσία του ΚΚΕ ενεργεί ανοικτά και ανενδοίαστα υπέρ του καθεστώτος και εναντίον της έκρηξης της λαϊκής αγανάκτησης: Λειτουργεί σαν κυματοθραύστης της λαϊκής αγανάκτησης, σαν ανάχωμα στο ποτάμι της λαϊκής έκρηξης που έχει κατακλύσει ολόκληρη την Ελλάδα.
Ούτε τα προσχήματα πλέον δεν κρατάει. Δεν παίρνει μόνο καθαρές και ανοικτές ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ από το λαό που κατεβαίνει, σαν χείμαρρος, στο δρόμο, δεν στέκεται απλώς σαν θεατής, αλλά και ανοικτά αφορίζει αυτό το κίνημα επειδή είναι (όπως μας λένε οι γραφειοκράτες μανδαρίνοι) «αυθόρμητο» και «απολίτικο»!!!!
Δηλαδή επειδή η ΟΡΓΗ του λαού είναι «αυθόρμητη» ή «απολίτικη», το «κόμμα του λαού», το κόμμα που λέει ότι είναι της εργατικής τάξης ΓΥΡΙΖΕΙ τις πλάτες στο «αυθόρμητο», καταδικάζει και αφορίζει την έκρηξη της λαϊκής αγανάκτησης σαν «απολίτικη»!!!!
Αλήθεια σε πιο κομμουνιστικό εγχειρίδιο έχουν διαβάσει ότι η συνειδητή πρωτοπορία της εργατικής τάξης και ένα αυθεντικό κόμμα του λαού (η συνειδητή οργάνωση του λαού), γυρίζει τις πλάτες και ΑΦΟΡΙΖΕΙ ή στέλνει τελεσίγραφα εναντίον του ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ ή των «απολίτικων» λαϊκών εκρήξεων;

Από πού αντλούν οι μανδαρίνοι γραφειοκράτες του ΚΚΕ τέτοιες «θεωρίες», οι οποίες αποτελούν το διαλεκτικό συμπλήρωμα της καθεστωτικής εξουσίας και μάλιστα στην πλέον άθλια και ύπουλη μορφή της;

Να θυμίσουμε την πρακτική των μεγάλων επαναστατών;

Το Σεπτέμβρη του 1870, μισό χρόνο πριν από την Κομμούνα, ο Μαρξ προειδοποίησε ανοιχτά τους Γάλλους εργάτες: μια εξέγερση θα είναι παραφροσύνη, έλεγε στη γνωστή έκκληση της Διεθνούς.

Ωστόσο ο Μαρξ ΔΕΝ γύρισε την πλάτη στην «παραφροσύνη» της εξέγερσης. Συμμετείχε ΠΟΛΙΤΙΚΑ με όλες του τις δυνάμεις, υπογραμμίζοντας με ενθουσιασμό:

"Οπως κι αν έρθουν τα πράγματα, η εξέγερση του Παρισιού, κι αν ακόμη καταπνιγεί από τους λύκους, τα γουρούνια και τα παλιόσκυλα της παλιάς κοινωνίας, αποτελεί τον ενδοξότερο άθλο του κόμματός μας από τον καιρό της εξέγερσης του Ιούνη".

Τον Ιούλη του 1917 το «αυθόρμητο» του ρώσικοι λαού έτεινε σε γενική εξέγερση.

Ο Λένιν θεωρούσε πρόωρη και καταστροφική μια τέτοια εξέλιξη, αλλά δεν εγκατέλειψε στην τύχη του το «αυθόρμητο». Το κόμμα συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις στην εξεγερμένη κίνηση του ρώσικου λαού, ακριβώς για να το ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ και να το προφυλάξει από τις παγίδες!!!!!

Η ηγεσία του ΚΚΕ ΑΦΟΡΙΖΕΙ κάθε τι που δεν ελέγχει ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!Λιάνα Κανέλλη: η νέα "θεωρητικός" των "απολίτικων" κινημάτων

Η συνειδητή πρωτοπορία του λαού και η οργάνωσή της (το αυθεντικό κόμμα του λαού) είναι ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ακριβώς για να ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ και να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ενεργά μέσα το «αυθόρμητο», μέσα στην παλίρροια της λαϊκής αγανάκτησης ΟΣΟ «απολίτικη» και αν είναι.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ και ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ η συνειδητή πρωτοπορία του λαού, ΑΚΡΙΒΩΣ για να βοηθήσει την αυθόρμητη λαϊκή έκρηξη να γίνει ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ, το «απολίτικο» να γίνει «πολιτικό», το ανοργάνωτο να ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ.

ΕΝΑ επαναστατικό εργατικό και λαϊκό κόμμα δεν κάθεται στην ακροποτομιά, ούτε στέλνει τελεσίγραφα επίκρισης ή αφορισμού στην έκρηξη της λαϊκής αγανάκτησης, ούτε φυσικά επιχειρεί να το καπελώσει.

ΚΑΛΕΙ τον κόσμο να συμμετάσχει στις αυθόρμητες παλίρροιες της λαϊκής αγανάκτησης, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ το ίδιο με όλες του τις δυνάμεις (όχι με ιδεολογικές και κομματικές ταμπέλες) στο «αυθόρμητο» και αγωνίζεται με όλα τα μέσα να το εξοπλίσει πολιτικά, να αποκαλύψει και να ξεσκεπάσει τις μανούβρες, τις δολοπλοκίες και τις μοχθηρές και ύπουλες επιδιώξεις του καθεστώτος, των κομμάτων του και των ποικίλων μηχανισμών προπαγάνδας και προβοκάτσιας.

ΕΝΑ αυθεντικό κόμμα της εργατικής τάξης και του λαού ρίχνει όλο το βάρος του και όλες τις δυνάμεις του σε τέτοιες αυθόρμητες ροές της οργής, ΑΚΡΙΒΩΣ για να ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ το «αυθόρμητο» και να αποκτήσει ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πολιτική πλατφόρμα και συντονισμό, ΕΝΟΤΗΤΑ με τα οργανωμένα τμήματα της εργατικής τάξης και ΚΥΡΙΩΣ να αποκτήσει τα δικά του όργανα οργάνωσης (αυτό-οργάνωση) και Επιτροπές Αγώνα.

Η ηγεσία του ΚΚΕ τελεσιγραφικά και αφοριστικά στέκεται ΕΞΩ και ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το «αυθόρμητο» της ρέουσας και εκρηκτικής λαϊκής οργής. Αφού δεν μπορεί να το καπελώσει, αφού το «κίνημα» δεν είναι δικό του, του γυρίζει τις πλάτες και από την καθεστωτική όχθη, σαν δόλιος «πράκτορας» και «προβοκάτορας» του κατεστημένου, το υπονομεύει ανενδοίαστα και επιχειρεί να το τσακίσει…

Εδώ δεν έχουμε απλώς το σταλινισμό στην πιο μακάβρια γκριμάτσα του.

ΕΔΩ έχουμε την ολοκληρωτική ενσωμάτωση του ΚΚΕ στο καθεστώς. Το μοχθηρό πρόσωπο του ύπουλου και μεταμφιεσμένου «πράκτορα» της διεθνούς μαφίας του χρήματος και των εγχώριων παραρτημάτων της, εναντίον των λαϊκών κινημάτων: Του «πράκτορα» με την ξύλινη αντικαπιταλιστική ρητορεία…

Η Ηγεσία του ΚΚΕ δεν αφήνει μόνο την εκρηκτική κίνηση της λαϊκής ΟΡΓΗΣ στο έλεος του καθεστώτος και των σκευωριών του, αλλά αποτελεί το πιο ισχυρό γρανάζι της καθεστωτικής μηχανής: Τον ύπουλο υπονομευτή της εκρηκτικής λαϊκής οργής, τον μεταμφιεσμένο συκοφάντη των ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ της ΟΡΓΗΣ.

Να γιατί έσπευσε να καταδικάσει πρώτο και καλύτερο τις εκδηλώσεις εναντίον του τσίρκου της Βουλής και των ανδρεικέλων της…

Αυτό το κόμμα δεν έχει καμία, απολύτως ΚΑΜΙΑ, σχέση με την έννοια της Αριστεράς: Είναι ένα δόλιο καθεστωτικό κόμμα με μάσκες «αριστερές»…

Οι ανακρίβειες του Βήματος και της Ροδούλας Ζήση για τον Πολωνό βουλευτή και τους αγανακτισμένους της Κέρκυρας!


Εντύπωση προκαλούν οι ανακρίβειες που περιέχονται σε ρεπορτάζ του ΔΟΛ (Βήμα, Νέα) όπου, χωρίς την παρουσία του δημοσιογράφου του Οργανισμού Νίκου Χασαπόπουλου στην Κέρκυρα το βράδυ της Τετάρτης (υπογράφει το ρεπορτάζ), περιγράφονται γεγονότα (που βασίζονται μόνο σε όσα τους μετέφεραν οι βουλευτές Ροδούλα Ζήση και Ντίνος Βρεττός) όπου περιγράφονται καταστάσεις που ποτέ δεν συνέβησαν ή διαστρέβλωσαν πραγματικά περιστατικά. Μεγαλύτερο παράδειγμα αποτελεί ο ισχυρισμός ότι Πολωνός βουλευτής «σκαρφάλωσε» σε ύψωμα για να συνομιλήσει με διαμαρτυρόμενους: «Ξαφνικά ένας πολωνός βουλευτής, σκαρφάλωσε, αψηφώντας τις υποδείξεις των αστυνομικών αρχών, στο ύψωμα και πλησίασε τους λεγόμενους αγανακτισμένους: " Τι θέλετε; " τους είπε στα αγγλικά. Και αυτοί του απάντησαν: " Θέλουμε να φύγουμε από το ευρώ". Γύρισε πίσω και μας το έλεγε και όλοι μαζί είπαμε" δεν ξέρουν τι θέλουν", έλεγε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας του ΠαΣοΚ κυρία Ροδούλα Ζήση, περιγράφοντας τη συνάντηση που είχε ένας ξένος βουλευτής με τους διαδηλωτές στην Κέρκυρα».

Τι έγινε με τον Πολωνό βουλευτή

Στην πραγματικότητα, το περιστατικό περιέγραψε εντελώς διαφορετικά μιλώντας σε δημοσιογράφους ο ίδιος ο Πολωνός βουλευτής. Πρόκειται για τον Tadeusz Iwiński, πρώην υπουργό της Πολωνίας την περίοδο 2005 – 2007, ανήκων στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, με διδακτορικό στη Χημεία αλλά και σπουδές στη δημοσιογραφία, ομιλών 15 γλώσσες μεταξύ των οποίων και αρχαία ελληνικά!
Ο κ. Iwiński δήλωσε ότι μετά την αποχώρηση των άλλων βουλευτών, ανέβηκε ο ίδιος στο πάνω διάζωμα του Φρουρίου και συναντήθηκε με ομάδα διαδηλωτών που ξεπερνούσαν τα 50 άτομα. Τους δήλωσε την ιδιότητά του και κάθισε να κουβεντιάσει μαζί τους στα αγγλικά. Του μετέφεραν τα αιτήματά τους, από τους 50 μόνο ένας (όπως είπε) του εκδήλωση την επιθυμία αποχώρησης από το ευρώ και σύσσωμοι του τόνισαν ότι δεν τα έχουν ούτε με τις Βρυξέλλες ούτε με τους Ευρωπαίους πολιτικούς, αλλά με την πολιτική ελίτ της Ελλάδας η οποία απομυζεί το λαό τις εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα, σε ερώτηση αν φοβήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, υπογράμμισε πως όχι και πως τέτοιου είδους διαμαρτυρίες είναι κάτι συνηθισμένο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες από πολίτες που διαμαρτύρονται για μία καλύτερη διαβίωση.

Νταλάρα: να αφουγκραστούμε τους πολίτες

Εντύπωση προκαλεί και η τοποθέτηση της υφυπουργού Εργασίας Άννας Νταλάρα, η οποία από σύμπτωση δεν πρόλαβε τελικά το δείπνο της Τετάρτης. Όπως η ίδια περιέγραψε την επόμενη ημέρα, είχε συνάντηση το απόγευμα με εκπροσώπους φορέων και στη συνέχεια καθυστέρησε στο ξενοδοχείο με αποτέλεσμα, όταν ξεκινούσε για να πάει στο Π. Φρούριο, την κάλεσαν και της είπαν να μην προσέλθει διότι ο χώρος είχε ήδη αποκλειστεί από διαδηλωτές.
Η κα Νταλάρα καταδίκασε κάθε μορφή βίας και τη ρίψη πετρών αν όντως συνέβη, καθώς η ίδια δεν ήταν παρούσα, από την άλλη πλευρά όμως υπογράμμισε ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να αφουγκραστούν τους πολίτες και τις διαμαρτυρίες τους.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου