Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου συγκροτήθηκε σε σώμα, ως εξής:


1. Αναγνώστου Βαρβάρα (Πρόεδρος)
2. Ταλαδιανού Ευλαλία (Αντιπρόεδρος)
3. Παρλιάρη – Μεριστούδη Αγγελική (Γραμματέας)
4. Ραμαντάνη Μαγδαληνή (Ταμίας)
5. Λαρυγγάκη Αλεξάνδρα (Μέλος)
Ως αναπληρωματικά μέλη:
1. Αναγνώστου Μαρία
2. Λεμονή Καίρη
Σε συνεδρίαση που ακολούθησε το Δ.Σ. αποφάσισε:
1. Να επισκεφτεί τον Παιδικό Σταθμό για να πληροφορηθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει & να προωθηθούν στις αρμόδιες αρχές.
2. Να συγκροτήσει θεατρική ομάδα. Υπεύθυνη η Αγγελική Παρλιάρη-Μεριστούδη 

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΕΒΡΟΣ > Αντιαρματική τάφρος σε όλη την ελληνοτουρκική μεθόριο!

Συγχαρητήρια αξίζει η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόφαση που έλαβε και υλοποιεί ταχύτατα, η οποία ενισχύει τα μέγιστα την αμυντική θωράκιση της χώρας. Μια απόφαση που αξίζει ενδεχομένως όσο η προμήθεια άλλων 100 αρμάτων (το νούμερο είναι ασφαλώς σχηματικό) για την υπεράσπιση των εδαφών στον Έβρο. Ένα ακόμα όμως μεγαλύτερο μπράβο αξίζουν οι αφανείς ήρωες, τα παιδιά που υλοποίησαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν την απόφαση εκτελώντας τις οδηγίες στο 30% του χρόνου που θα χρειαζόταν η πλέον «καλοκουρδισμένη μηχανή» της ικανότερης κατασκευαστικής εταιρίας!

Η ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή, έκρυβε μια ευχάριστη έκπληξη. Απατώντας σε ερώτηση του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργου Καρατζαφέρη, στην οποία τέθηκε και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ο υπουργός ήταν αποκαλυπτικός.
Αναφέρθηκε στη λειτουργία της FRONTEX και στη συνεισφορά της στον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης και στον επικουρικό ρόλο του στρατεύματος τέτοιου είδους εντάσεις. Κάπου εκεί η ομιλία άρχισε να γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα:
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «…Ξέρετε ότι έχει σχεδόν μηδενιστεί η διέλευση παράνομων μεταναστών από το προγεφύρωμα [Κάραγατς]. Αυτό συμβαίνει διότι εκτελούνται έργα τα οποία μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ -ας τα χαρακτηρίσουμε εγγειοβελτιωτικού χαρακτήρα- τα οποία έχουν πολύ μεγάλο αποτέλεσμα. Αυτά τα εγγειοβελτιωτικά έργα τα οποία έχουν σχεδιαστεί από τον Οκτώβριο του 2009 και μετά και εκτελούνται με ταχύτατο ρυθμό θα ακολουθήσουν και το μήκος του ποταμού».
Η διπλωματική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, προφανώς δεν σκόπευε να κρατήσει απόρρητο κάτι το οποίο οι τουρκικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους δεκάδες διαφορετικές μεθόδους και μέσα για να διαπιστώσουν. Πρόκειται λοιπόν για ένα εξαιρετικό οχυρωματικό έργο, την ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟ στον Έβρο η οποία καθιστά αδύνατη την προσπέλαση αρμάτων μάχης τα οποία ενδεχομένως θα επιθυμούσαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος και να το καταλάβουν.
Ένα έργο που είχε και μια παράπλευρη ωφέλεια: Σχεδόν εκμηδένισε τη δυνατότητα διέλευσης λαθρομεταναστών στο ελληνικό έδαφος, προσφέροντας τεράστια υπηρεσία στις δυνάμεις ασφαλείας, αφού περιορίζει το μήκος των συνόρων που χρειάζεται στενή επιτήρηση.
Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο είναι η επίδοση των στελεχών του Μηχανικού, αφού ούτε καν η κολακευτική αναφορά Βενιζέλου «τα έργα εκτελούνται με ταχύτατο ρυθμό» μπορεί να περιγράψει την εμπειρία όσων έχουν καλή γνώση του έργου που έχει συντελεστεί στην περιοχή. Και μιλάμε για την απίστευτη πρόοδο των εργασιών σε θερμοκρασίες που κυμαίνονταν από αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν το χειμώνα και συνθήκες καύσωνα το καλοκαίρι. Να συνυπολογιστεί μάλιστα ότι οι φιλότιμοι στρατιωτικοί έχουν μια… κακή συνήθεια, ότι ποτέ δεν φεύγουν από τη δουλειά τους στην ώρα τους και δεν διστάζουν να προσθέσουν κάμποσες ώρες επιπλέον εργασίας, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, μόνο και μόνο για να δούνε να υλοποιείται το έργο που έχουν αναλάβει. Μόνο και μόνο για να αισθανθούν την ηθική ικανοποίηση να δούνε τους καρπούς του κόπου τους.
Να σημειωθεί ότι όσα γράφουμε δεν έχουν την παραμικρή δόση υπερβολής. Για να τα αναφέρουμε με τόση σιγουριά σημαίνει ότι γνωρίζουμε καλά την υπόθεση. Όπως επίσης γνωρίζουμε καλά και άλλα έργα εξαιρετικής σημασίας και πραγματικής «επιχειρησιακής προστιθέμενης αξίας» που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.
Είναι εντυπωσιακό το πόσο δημιουργικός μπορεί να γίνει ο Έλληνας στρατιωτικός όταν καλείται να λειτουργήσει υπό συνθήκες πίεσης και της παρούσας οικονομικής στενότητας. Κα προσωπικά, συμφωνούμε απολύτως με τον έμμεσο τρόπο επίσημης αποδέσμευσης της πληροφορίας από τον υπουργό, αφού η κοινοποίηση – δημοσιοποίηση ορισμένων δεδομένων, έχουν σημαντικό αποτρεπτικό όφελος. Με αυτή τη λογική αναφερόμαστε και σε άλλα έργα που εκτελούνται, χωρίς να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι, αφού δεν είμαστε – και δεν θα έπρεπε – αυτοί που θα αποφασίσουν την αποδέσμευση στοιχείων και πληροφοριών. Εμείς απλώς περιοριζόμαστε να υπενθυμίσουμε την αξία κάθε επιμέρους έργου στην ελληνική αποτροπή, το απόλυτο ειρηνικό δόγμα, κάτι που αρνούνται να κατανοήσουν πολλοί στον τόπο μας.
Τυχαία νομίζετε γράψαμε για τα υψηλότατες διαθεσιμότητες αεροπορικών και ναυτικών μέσων την παρούσα περίοδο; Και παρότι δεν έγινε τελικά τίποτε, τα κατάλληλα μηνύματα πέρασαν στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Με πόσο άραγε «τσαμπουκά» νομίζετε ότι θα έρθουν, αν ποτέ αποφασιστεί, οι Τούρκοι χειριστές να δημιουργήσουν προβλήματα όταν γνωρίζουν ότι τριψήφιος αριθμός μαχητικών στα χέρια δεκάδων εκ των κορυφαίων χειριστών της Ατλαντικής Συμμαχίας, τους περιμένουν για τα περαιτέρω;
Τουλάχιστον οι Αμερικανοί γνωρίζουν και φροντίζουν να περνούν τα κατάλληλα μηνύματα εκεί που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει. Και όσο καμιά φορά να μας τυφλώνει ο σχεδόν… αντανακλαστικός και από συνήθεια (!) αντιαμερικανισμός μας, οι γνωρίζοντες ξέρουν τον σεβασμό που χαίρει η Πολεμική Αεροπορία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό σημαίνει ότι όταν η γεωστρατηγική εξίσωση σε ευνοεί και είσαι ταυτόχρονα ψύχραιμος και λογικός, τότε είσαι πολλαπλάσια ισχυρός από αυτό που πιστεύεις…
defence-point

Μηχανική βλάβη το «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ»

Μηχανική βλάβη το «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ»Κατά την πρόσδεσή του στο λιμάνι της Αίγινας το «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» είχε μηχανική βλάβη. Από την οικεία Λιμενική Αρχή αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου και στη συνέχεια του επετράπη η...
εκτέλεση μεμονωμένου πλου, κενό επιβατών και οχημάτων, με προορισμό το λιμένα Πειραιά, προς αποκατάσταση της βλάβης. Οι δεκατέσσερις επιβάτες του «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» με προορισμό το Αγκίστρι προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

81χρονος πυροβόλησε εν ψυχρώ 74χρονοΠρωτοφανές περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης 26 Μαΐου σε καφενείο του Ασημοχωρίου Καρδίτσας όταν 81χρονος πυροβόλησε εν ψυχρώ 74χρονο.
Ειδικότερα, o δράστης περί ώρα 11:00 μετέβη στο καφενείο του χωριού, όπου βρισκόταν το θύμα, μαζί με άλλους δύο συγχωριανούς του και με πιστόλι, που κατείχε παράνομα, πυροβόλησε εναντίον του θύματος τέσσερις φορές στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του 74χρονου.
Στη συνέχεια ο δράστης.. μετέβη στην οικία του, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χώρο τέλεσης του εγκλήματος και με το ίδιο όπλο αυτοπυροβολήθηκε στην αριστερή κροταφική χώρα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και στη συνέχεια, λόγω σοβαρότητας του τραυματισμού του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Το αίτια του εγκλήματος ερευνώνται.
Διενεργήθηκε αυτοψία και εξερεύνηση, τόσο στο χώρο τέλεσης του εγκλήματος, όσο και στην οικία του δράστη, όπου ανευρέθη και κατασχέθηκε το πιστόλι, που αυτός κατείχε παράνομα.
Σε διενεργηθείσα νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα, στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, δύο πιστόλια κρότου φωτοβολίδων, ένα περίστροφο κρότου φωτοβολίδων, ένα φλόμπερ, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, φυσίγγια πιστολιών διαφόρων διαμετρημάτων και φυσίγγια φλόμπερ.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.
www.karditsalive.net

Ώρα για μάχη!

Μας βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό

Απανωτές βόμβες δέχεται η Ελλάδα σε μια προσπάθεια να πιεστεί περαιτέρω για να λάβει αποφάσεις που σε άλλες περιόδους θα έφταναν τα όρια της εθνικής προδοσίας. Οι… φίλοι μας της τρόικας μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό απειλώντας με στάση πληρωμών. Μετά τον Κ. Γιούνκερ ο οποίος βγήκε και είπε ότι είναι στον αέρα η 5η δόση του δανείου αν δεν επιτευχθεί συναίνεση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, οι πληροφορίες που έρχονται και από το ΔΝΤ αναφέρουν ότι ενδεχομένως το Ταμείο να μην καταβάλει στην Ελλάδα τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ που πρέπει να δοθεί στις 29 Ιουνίου. Αλλωστε το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Γιούνκερ λέγοντας: «Δεν είμαι εκπρόσωπος του ΔΝΤ αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που ακολουθεί το Ταμείο και ένας από αυτούς υπαγορεύει πως ο Οργανισμός εκταμιεύει κάθε δόση μόνο αν υπάρχουν οικονομικές εγγυήσεις για περίοδο 12 μηνών. Δεν πιστεύω ότι η τρόικα θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως δίνονται αυτές οι εγγυήσεις».
Με απίστευτο κυνισμό, δηλαδή οι δανειστές μας συνδέουν τη δόση του δανείου με το αν θα πει ο Σαμαράς ναι στις απαιτήσεις του κ. Παπανδρέου. Αλλωστε, το ίδιο είπε και ο υπουργός της Ολλανδίας που προέτρεψε τη ΝΔ να συναινέσει στο έγκλημα αλλιώς δε θα δώσει τα χρήματα που της αναλογούν.
Μα καλά τι… σκ….ά Μνημόνιο υπογράψαμε πέρυσι; Και κανείς δεν κατάλαβε ότι υπογράφοντας εκείνη τη σύμβαση ουσιαστικά υπογράφαμε τη θανατική μας καταδίκη;
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαρύτατες για τους εκβιασμούς που υφίσταται η χώρα. Και ίσως η αυριανή συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών να είναι μια ευκαιρία να απαντήσουμε στους δανειστές μας. Μόνο εκεί μπορεί να υπάρξει συναίνεση.
Στην απάντηση ότι υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα, κοινοβουλευτισμός, εκλεγμένη κυβέρνηση, αντιπολίτευση και το κυριότερο. Ενας περήφανος λαός, έστω κι εξαθλιωμένος.

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ! - ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΖΑΠΠΕΙΟΥ!


Δεν καταλαβαίνουν τίποτα!


Ξεφυτρώνουν από παντού!
Χιλιάδες κόσμου για δεύτερη μέρα στο Σύνταγμα!
Η βροχή προηγουμένως δεν χάλασε τη διάθεση όσων βρέθηκαν από τις 6 εκεί.
Τώρα που άνοιξε ο καιρός η πλατεία είναι όπως και χθες γεμάτη από Έλληνες που φωνάζουν συνθήματα. Αρκετοί κρατούν και κατσαρόλες!
Είναι μακρυά η νύχτα. Όλοι στην ειρηνική διαδήλωση!
“Σφάξτε τον χοντρό, να φάμε χοιρινό”!!

137 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΊΣ ΦΩΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ?

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΙΓΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΟΕΟ

ΑΝ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ

Καραγκιοζιλίκια από Λοβέρδο και αστυνομίας σε Ηράκλειο και Αριστοτέλους

 Από Α.Ρ.Σ.Ι.
Αναφορά από το συνάδελφο Μ.Π. στο facebook για τα καραγκιοζιλίκια Λοβέρδου – αστυνομίας  στο Ηράκλειο σήμερα.

 «Αποκλεισμένη μια ολόκληρη περιοχή ακτίνας ενός χιλιομέτρου γύρω από το ξενοδοχείο που θα έδινε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος.  Μια κλούβα των ΜΑΤ αριστερά και μια κλούβα δεξιά κάθετα στο δρόμο της εισόδου του ξενοδοχείου με συνοδεία τα ΜΑΤ φυσικά, 6 τζιπ της αστυνομίας (τουλάχιστον) , ένας γερανός και η κλούβα μεταφορών κρατουμένων... Ολα αυτά για να μην δεχτεί να μιλήσει με ιατρούς, νοσηλευτές, φοιτητές και εργαζόμενους στα νοσοκομεία της Κρήτης!!! Ούτε για αρχηγό κράτους δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια μέτρα ασφαλείας, ούτε στους Ολυμπιακούς του 2004!!!

Δακρυγόνα και ασπίδες για ιατρούς και νοσηλευτές!!!!Αυτός είναι ο υπουργός υγείας!!! Αυτός είναι ο υπουργός που αποφασίζει για το παρών και το μέλλον μας!!! Αυτός είναι που αποφασίζει για την υγεία του ελληνικού λαου!!!
Και όλα αυτά σε ένα νησί που η παράταξη του παίρνει από 50 έως 70% στις εκάστοτε εκλογές!!!
Σούργελο στους τουρίστες σε απόγνωση οι καταστηματάρχες για όσα έγιναν για μια απλή συνέντευξη τύπου!!!
Σημειώστε δε ότι ενώ αρνήθηκε να συναντήσει εκπροσώπους ιατρών και εργαζόμενων ( ζήτησε να τους δει μετά την ρίψη δακρυγόνων και τους τραυματισμούς συναδέλφων...) ακολουθεί συνάντηση με εκπροσώπους του ΟΦΗ για να δώσει λύση!!!»


Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας - Απαγόρευαν την είσοδο ακόμη και στους δημοσιογράφους- Η πρόταση της ΔΥΠΕ Κρήτης
Πρωτοφανείς στιγμές "αστυνομοκρατίας" βιώνει σήμερα το Ηράκλειο, και συγκεκριμένα, η περιοχή της Αμμουδάρας. Κλούβες των ΜΑΤ και μία λίστα ... VIP, που αφήνει απέξω ακόμη και τους δημοσιογράφους, δημιουργούν ερωτήματα για το αν στο Ηράκλειο βρίσκεται ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος ... ή ο πλανητάρχης!

Το ξενοδοχείο ήταν απροσπέλαστο, ακόμη κι από πελάτες του, καθώς αποκλείστηκαν και οι δύο είσοδοι με δύο κλούβες των ΜΑΤ, ενώ η είσοδος απαγορεύτηκε για όλους, πλην όσων είναι γραμμένοι στη σχετική λίστα. Στον ίδιο "κανόνα" ακόμη ... και οι δημοσιογράφοι!

Δακρυγόνα ... στους γιατρούς!

Με δακρυγόνα εναντίον των γιατρών και των εργαζομένων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο "απάντησαν" τα ΜΑΤ στην απόπειρα των συγκεντρωμένων να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο είχαν "παραταχθεί" μπροστά από μία κλούβα των ΜΑΤ, ενώ η απόπειρά τους να απελευθερωθούν από τον ανθρώπινο κλοίο που είχαν σχηματίσει οι αστυνομικοί, είχε ως αποτέλεσμα μερικές "ψιλές" σε βάρος των συγκεντρωμένων αλλά και τη χρήση χημικών.

Μπροστά από τη δεύτερη κλούβα έχουν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τίθενται σε ισχύ μετά το θερμό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε την τελευταία φορά που βρέθηκε στο Ηράκλειο ο Υπουργός (δείτε εδώ τί είχε συμβεί), ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι η ατμόσφαιρα είναι επιπλέον τεταμένη λόγω των "φρέσκων" μέτρων, καθώς η σημερινή επίσκεψη Λοβέρδου είναι η πρώτη μετά το Μνημόνιο ΙΙ!


Ο αναπάντεχος αποκλεισμός των δημοσιογράφων από τη σύσκεψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ χρειάστηκε τελικά η μεσολάβηση του ειδικού συμβούλου του Θ. Καρούντζου, Στέφανου Μαρκουλάκη, ο οποίος "άναψε" το πράσινο φως για να επιτραπεί η είσοδος στους δημοσιογράφους που "καλύπτουν" την επίσκεψη Λοβέρδου στο Ηράκλειο και τη σύσκεψη για την Υγεία.

Η προκλητική συμπεριφορά... από το πρωί φαίνεται!


Η πρωτοφανής συμπεριφορά, όπως εκδηλώνεται στο Ηράκλειο με τα αστυνομικά μέτρα, ξεκίνησε από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" της Αθήνας, όπου ο Υπουργός και η συνοδεία του προκάλεσαν την καθυστέρηση πτήσης (αλλά και το κοινό αίσθημα).

Σύμφωνα με το fimotro, η πτήση 314 της Aegean, με την οποία έφθασε στην Κρήτη ο Ανδρέας Λοβέρδος και η 6μελής συνοδεία του, καθυστέρησε 20 λεπτά να αναχωρήσει από την Αθήνα για το Ηράκλειο, καθώς όλοι οι επιβάτες έπρεπε να περιμένουν τον υπουργό και τους συνοδούς του να επιβιβαστούν, και μάλιστα (εν μέσω κρίσης) στη Business class!

Τι ειπώθηκε για τα νοσοκομεία της Κρήτης


" Τίποτε δεν θα κλείσει αλλά οι δυνάμεις του ΕΣΥ θα συνενωθούν, τόνισε από το Ηράκλειο ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που προήδρευσε ευρείας σύσκεψης για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ όλης της χώρας, στο ξενοδοχείο Candia Marris.

Τις δικές της προτάσεις διατύπωσε η διοίκηση της ΔΥΠΕ Κρήτης. Μεταξύ άλλων, προτείνεται η συνδιοίκηση του Βενιζελείου με το ΠΑΓΝΗ αλλά με δύο...διοικητές, η συνένωση των διπλών κλινικών και η συγχώνευση των 6 Κέντρων Υγείας σε τρία.

Για το νοσοκομείο Ρεθύμνου προτείνεται η ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξή του ενώ για τα Χανιά η πρόταση αναφέρει τη συνδιοίκηση του νοσοκομείου της πόλης με το Θεραπευτήριο Χρόνιων παθήσεων.

Αναφορικά με τα νοσοκομεία του Λασιθίου, προτείνεται είτε η ενσωμάτωση του νοσοκομείου Νεάπολης σε αυτό του Αγίου Νικολάου είτε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κάλυωη συγκεκριμένων - περιορισμένων- περιστατικών από τα νοσοκομεία τη; Ιεράπετρας και της Σητείας και μεταφορά των υπολοίπων στον Άγιο Νικόλαο, είτε η συνδιοίκηση και των τεσσάρων.

Όλα αυτά αυτά θα εξεταστούν και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις μέχρι την 1η Ιουλίου.

 
Ειρήνη Νταουντάκη

Για την Απογραφή στην ΣΚΟΠΕΛΟ

ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΈΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ ΌΠΩΣ ΚΑΛΌΓΕΡΟ ΚΆΡΥΑ ΔΕΝ ΈΓΙΝΕ ΑΠΟΓΡΑΦΉ ΜΕ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΤΕ ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΆΝΕΙΣ ΕΚΕΊ ΚΑΤΟΙΚΟΣ
ΕΊΝΑΙ ΆΝΩΘΕΝ ΟΔΗΓΊΑ?

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!!!

ΕΠΕΙΔΗ
Μας έχουν ζαλίσει οι δηµοσιογράφοι µε το ότι δεν παράγουµε τίποτα.
ΕΠΕΙΔΗ
Έχουν απαξιώσει οτιδήποτε κάνει αυτή η χώρα και οι άνθρωποί της.
ΕΠΕΙΔΗ
Μας παρουσιάζουν συνέχεια -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι είμαστε τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες και.... βολεψάκηδες.
ΕΠΕΙΔΗ
Μας λένε -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι ζούμε με δανεικά.
Διαßάστε εδώ εξαγωγικές ''πρωτιές'' της χώρας
Μαγνήσιο: Ο µαγνησίτης που εξάγει η χώρα µας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
Αλουµίνιο: Εδώ και µερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουµίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουµινίου, µε χιλιάδες εφαρµογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η µεγαλύτερη ßωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ßωξίτης χρησιµοποιείται και στην κατασκευή
αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, µεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Σµηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσµο µετά τις Ηνωµένες Πολιτείες στην εξόρυξη σµηκτιτών, οι οποίοι έχουν µεγάλο εύρος
εφαρµογών, όπως η διάθεση αποßλήτων, τα φάρµακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η µοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως µε σηµαντικά κοιτάσµατα νικελίου στοτο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότηµα παραγωγής νικελίου, του µεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.


Η Ελλάδα είναι 3η στην παγκόσµια παραγωγή ελιάς και λαδιού

Η Ελλάδα είναι 15% της παγκόσµια παραγωγής (ελιά-λάδι)

Η Ελλάδα είναι 3η σε παραγωγή κρόκου. (saffron)

Η Ελλάδα είναι 5η σε εξαγωγες σπαραγγιων

Η Ελλάδα είναι 7η παγκοσµίως σε εξαγωγές ßαµßακιού

Η Ελλάδα είναι 11η σε παραγωγή ßαµßακιού

Η Ελλάδα είναι 14η σε αφίξεις τουριστων. 18,2 εκ

Η Ελλάδα είναι 16η σε εξαγωγές τυροκοµικών προιόντων

Η Ελλάδα είναι 1η στην παγκόσµια ναυτιλία

Γιατί υποτιμόνται και αποσιοπούνται όλα αυτά;

Ποιοί τα έχουν πετύχει ;

Ας σταματήσει η προσπάθεια αυτο-υποτίμησης !ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚ. ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τροχαίο ατύχημα στη Σκιάθο

   Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στις 17:15, στην παραλιακή οδό ν.Σκιάθου όταν Ι.Χ. όχημα με οδηγό 40χρονο αλλοδαπό, παρέσυρε 35χρονη, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της.

    Η 35χρονη μεταφέρθηκε στο Κ.Υ.Σκιάθου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

    Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σκιάθου.

ΟΠΟΥ ΦΤΩΧΌΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ Τραυματισμός ναυτικού στο Πέραμα

Απογευματινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος για περιστατικό τραυματισμού ναυτικού στην περιοχή των πλωτών δεξαμενών εντός Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

    Άμεσα έσπευσε στο σημείο προσωπικό Λ.Σ. διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για 44χρονο ναυτικό, μέλος πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Ν.Μυτιλήνης 35, το οποίο βρίσκεται ανελκυσμένο στη μεγάλη δεξαμενή Περάματος.

    Ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών από όπου και εξήλθε.

    Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή

Δημόσια διαβούλευση για το Π.Δ. μικρών νησιωτικών υγροτόπων

Η διατήρηση της βιοποικιλότητας και ο καθορισμός των μέτρων προστασίας των μικρών νησιωτικών υγροτόπων βρίσκονται στο επίκεντρο Π.Δ. με τίτλο «Καταγραφή των μικρών νησιωτικών υγροτόπων της χώρας και καθορισμός μέτρων για την προστασία και διατήρησή τους» του ΥΠΕΚΑ, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr
Οι σκοποί του Προεδρικού Διατάγματος είναι η καταγραφή και οριοθέτηση των μικρών νησιωτικών υγροτόπων της χώρας ως ενδιαιτήματα και οικοσυστήματα μεγάλης σημασίας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, και την προστασία και διαχείριση των υδάτων και ο καθορισμός των αναγκαίων μέτρων οριζόντιου χαρακτήρα και των διαδικασιών, ώστε να καθίσταται αποτελεσματική η προστασία των μικρών νησιωτικών υγροτόπων, η διατήρηση του οικολογικού τους χαρακτήρα, των αξιών – λειτουργιών τους, των υπηρεσιών και των αγαθών τους.
Τα οφέλη και οι αξίες των υγροτόπων είναι σημαντικές για τον έλεγχο των ιζημάτων και της διάβρωσης, τον έλεγχο των πλημμυρών, την διατήρηση της ποιότητας των υδάτων και τη μείωση της ρύπανσης, τη διατήρηση των επιφανειακών και υπόγειων υδροφόρων, τη στήριξη της αλιείας, της βόσκησης και της γεωργίας, την αναψυχή και την εκπαίδευση της κοινωνίας και την κλιματική σταθερότητα.
Βάσει του άρθρου 3. παρ.1 της Σύμβασης, τα Συμβαλλόμενα Μέρη, έχουν την υποχρέωση να διαμορφώσουν και εφαρμόσουν το σχεδιασμό τους για την προώθηση της διατήρησης των υγροτόπων διεθνούς σημασίας, αλλά και την αειφορική χρήση όλων των υγροτόπων που υπάρχουν στην επικράτειά τους.
Οι ελληνικοί υγρότοποι, έχουν μειωθεί σημαντικά εξαιτίας της μετατροπής τους σε άλλες χρήσεις γης (δόμηση, αποξηράνσεις για γεωργική χρήση), καθώς και της μη ορθολογικής χρήσης των υδατικών πόρων (υπεράντληση για άρδευση και ύδρευση). Επιπλέον, η καταστροφή πλήθους δασικών εκτάσεων, η ρύπανση των νερών από τη χημική γεωργία και τα αστικά και βιομηχανικά λύματα, καθώς και η υπεραλίευση, οδήγησε σε περαιτέρω υποβάθμιση και μείωση των υγροτοπικών οικοσυστημάτων.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχοντας ως γνώμονα την ενίσχυση της πληροφόρησης των πολιτών, την ενεργή συμμετοχή τους στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και το σεβασμό σε θέματα διαφάνειας και λογοδοσίας, διαθέτει τους χάρτες των μικρών νησιωτικών υγροτόπων ελεύθερους σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη και για πρώτη φορά σε μορφή επεξεργάσιμη από συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών.
Η ελεύθερη διάθεση αυτών των γεωχωρικών δεδομένων εντάσσεται στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΥΠΕΚΑ για την Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών (Ν.3882/2010) και υλοποιείται τεχνικά μέσω της ανάρτησης των πρωτογενών δεδομένων στον ιστότοπο geodata.gov.gr του ΟΚΧΕ. Συγκεκριμένα, η απεικόνιση των δεδομένων στο διαδραστικό χάρτη παρέχεται από τη διεύθυνση http://geodata.gov.gr/maps/url?Cf ενώ η πρόσβαση στα ίδια τα δεδομένα σε μορφότυπους shp, kml και gml παρέχεται στη διεύθυνση http://geodata.gov.gr/labs/?Cg.


Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Άνοιγμα» Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής στην αγορά της Ιταλίας ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ευκαιρία για την ανάδειξη της Χαλκιδικής ως προορισμού στην αγορά ταξιδίων της Ιταλίας αποτέλεσε η πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων στην διοργάνωση της επίσκεψης στην περιοχή είκοσι επαγγελματιών από το χώρο του τουρισμού, εκπροσώπων επιχειρήσεων και φορέων, της περιφερειακής διευθύντριας πωλήσεων της Aegean Airlines στη Βόρεια Ιταλία κ. Maria Terranova και της κ. Ελένης Σαρηκώστα που ανέλαβε την προβολή της Χαλκιδικής στην Ιταλία.
Με τη διοργάνωση επαγγελματικών fam trips, η Χαλκιδική στοχεύει στην απευθείας προσέγγιση τουριστικών πρακτόρων. Οι Ιταλοί φιλοξενούμενοι της Ένωσης Ξενοδόχων επισκέφθηκαν 13 ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και κάθε περιοχής της Χαλκιδικής ενώ στη συνέχεια δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την περιοχή και εντυπωσιασμένοι από τον επαγγελματισμό των ξενοδόχων. «Όλα τα ξενοδοχεία σε επίπεδο υπηρεσιών και φιλοξενίας είναι ανώτερα της κατηγορίας τους», διαπίστωσαν οι φιλοξενούμενοι.
Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την άμεση επαφή tour operator με ξενοδοχεία, κινήθηκε η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και με μεγάλο Γερμανικό Τουριστικό Οργανισμό. Ένα fam trip που από τη μια προβάλλει με αφιέρωμα τα μνημεία της UNESCO Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης και από την άλλη επιδιώκει συμφωνίες για άμεση συνεργασία.
Με τις νέες αερογέφυρες του αεροδρομίου «Μακεδονία» προς τη Δύση, η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής ανοίγει προοπτικές περαιτέρω ανοιγμάτων στις αγορές αυτές.

24ωρη απεργία τη Δευτέρα στις τράπεζες

Την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τους εργαζόμενους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής της γραμματείας.

Επίσης αποφάσισε να συμμετάσχει στο πανεργατικό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, στις 4 Ιουνίου 2011 καθώς και να προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας των θέσεων και προτάσεων της ΟΤΟΕ, που αφορά στη δημιουργία ενός Δημόσιου Πυλώνα Τραπεζών, ο οποίος θα εγγυάται τον ρόλο του Τραπεζικού Συστήματος στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ…

ΕΣΒΗΣΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ

Ο συνήγορος του πολίτη και από σπόντα δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης, εξελίσσετε στο μεγαλύτερο δεκανίκι του GIWRGO... Η σιχαμερή προβοκάτσια του είναι ορατή μιας που βύθισε στο σκοτάδι το Σύνταγμα για να σαμποτάρει τους αγανακτισμένους… Αν αύριο συγκεντρωθούν έξω από την Κοτζιά, τι θα κάνει;

www.dimotikosafari.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ LIVE

Τ Δ Ραιχ ερχεται Ολοι στην κομαντατουρ

έσβησαν τα φώτα στο σύνταγμα

Βρόχες, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Κίνδυνος χαλαζόπτωσης το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, αυξημένες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με σποραδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

δεν στέλνετε και στην Σκόπελο λίγους μπας και κινηθεί η αγορά διότι είμαστε για πολύ κλαμααααα εδω!!

Πληθώρα τουριστών επισκέπτεται σήμερα και τις επόμενες ημέρες το Βόλο από τα κρουαζερόπλοια που προσαράζουν στο λιμάνι του Βόλου. Σήμερα στο λιμάνι του Βόλο κατέπλευσε από τον Πειραιά το κρουαζερόπλοιο "Αϊντα Ντίβα" με σημαία Ιταλίας με 2063 επιβάτες και 593 άτομα πλήρωμα.

Το κρουαζερόπλοιο απέπλευσε  στις 6 το απόγευμα για Σμύρνη. Μεθαύριο Σάββατο σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Βόλο θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου το κρουαζερόπλοιο "Black Watch" με σημαία από Μπαχάμες και το με σημαία Πορτογαλίας κρουαζερόπλοιο "Grande Celebration".

Και τα δύο προαναφερόμενα κρουαζερόπλοια θα προέρχονται από Κωνσταντινόπουλη και θα κατευθύνονται στον Πειραιά.

Στρατιωτικές δυνάμεις προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση ΠαπανδρέουΣτρατιωτικές δυνάμεις προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου προκειμένου να χρησιμοποιηθόύν σε "αποστολές εσωτερικού" (δηλαδή σε αστυνομικά-κατασταλτικά καθήκοντα" γράφει ο έγκυρος Γερμανός αναλυτής, συνεργάτης της πλέον σοβαρής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung,  Udo Ulfkotte. Ας δούμε τα κυριότερα σημεία του άρθρου: "Στην Αθήνα, η πολιτική κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο. Μετά τις ολοένα και συχνότερες βίαιες συγκρούσεις, η κυβέρνηση προετοιμάζεται τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, να χρησιμοποιήσει το στρατό στην Αθήνα. Για πρώτη φορά από τη στρατιωτική δικτατορία στην ελληνική πρωτεύουσα θα μπορούσε να αναπτυχθεί και πάλι στρατός.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργό Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ), ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ανέφερε στην ελληνική εβδομαδιαία εφημερίδα Πρώτο Θέμα ότι εξέταζε τη στρατιωτική επιχείρηση στην πρωτεύουσα. Το φόντο είναι η αυξανόμενη βία στους δρόμους (κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), καθώς και η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα από τους μετανάστες.
Πολλοί Έλληνες δεν έχουν ξεχάσει τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ του Λαϊκού Μετώπου αριστερά και συντηρητικές ομάδες ούτε η στρατιωτική δικτατορία έληξε μόλις το 1974. Σήμερα, στο πλαίσιο της εθνικής χρεοκοπίας και στις κοινωνικές περικοπές στην Ελλάδα για μια ακόμη φορά τις ομάδες, οι οποίες λαμβάνουν όλο και πιο βίαια ενάντια στην άλλη: τα συνδικάτα, τους αναρχικούς, τους μετανάστες, τους απλούς πολίτες, αστυνομία και οι αρχές ασφαλείας. Ενώ τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι οι Έλληνες γίνονται ολοένα και περισσότερο ρατσιστές, με τυφλό μίσος και οργισμένα κυνηγητά στην Αθήνα. Η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική στην επαρχία.
Όλο το πολιτικό φάσμα (με εξαίρεση το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα), αναγνώρισε ότι η αστυνομία έλαβε από την κυβέρνηση εντολές, όπως η βίαιη δράση εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν κατά της λιτότητας, καθώς και τη διάσπασή τους με τη βία. Οι ζωές δεν έχουν σημασία πια. Υπάρχουν πολλοί ανεξάρτητοι μάρτυρες από διάφορες πολιτικές κατευθύνσεις που επιβεβαιώνουν αυτά.
Επίσης ο προβοκάτορες κρατικός μηχανισμός έχει διεισδύσει στις τάξεις των διαδηλώσεων, και προκαλούν επεισόδια με σκοπό να δώσει εξουσία στην κρατική αστυνομία ως πρόσχημα, εναντίων των απεργιών. Πάνω από τις κομματικές γραμμές αυξανεται ο αριθμός των Ελλήνων που είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση.
O πρωθυπουργός Παπανδρέου ακολουθεί πλέον σαφώς τον παλιό φίλο του από τις τάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρώην Αιγύπτιο δικτάτορα Μουμπάρακ, ο οποίος κατά τη λήξη της θητείας του και δεν ήξερε τι άλλο να κάνει".
http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/europa/udo-ulfkotte/griechenland-athen-bereitet-armeeeinsatz-in-der-hauptstadt-vor.html  (σχετική ανάρτηση και στο yened.blogspot.com).
Το άρθρο καταλήγει λέγοντας ότι "Στην Αθήνα η σοσιαλιστική κυβέρνηση άφησε να μπουν 1 εκατ. μουσουλμάνοι" και περιγράφει τα επεισόδια της τελευταίας εβδομάδας μετά την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη και την υπερνθύμιση ότι ο Μπαρόζο έχει προβλέψει πριν από ένα χρόνο εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα.
Επί της ουσίας, το ερώτημα είναι αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικές δυνάμεις σε αποστολές εσωτερικής καταστολής. Η απάντηση είναι , ΝΑΙ... Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κανένα συνταγματικό κώλυμα σε μικτές περιπολίες με την αστυνομία, όπως είχε γίνει στους Ολιμπιακούς Αγώνες. Ούτε η μεταφορά και χρήση οπλισμού απαγορεύεται, από την στιγμή που συνοδεύονται από αστυνομικούς οι οποίοι έχουν την ευθύνη της σύλληψης. 
Σύμφωνα με καταρτισθέν σχετικό επιτελικό σχέδιο με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων ξένων χωρών, το οποίο έλαβε την έγκριση επίσημης κυβερνητικής σύσκεψης, η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 δεν είναι στενά Αστυνομικό πρόβλημα μόνο.
Απαιτούνται ενιαίες και συγκλίνουσες δράσεις όλων των τομέων του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων και των Ε.Δ. της χώρας. Αυτό άλλωστε επιβάλλει η έκταση και το εγκατεσπαρμένο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και στόχων (ολόκληρη η Αττική και οι πόλεις Θεσσαλονίκη και Βόλος, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης), για την αποτελεσματική ασφάλεια των οποίων μόνη η ΕΛ.ΑΣ κρίνεται ανεπαρκής.
Στα πλαίσια της Νέας Στρατηγικής Αναθεώρησης, στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει συμπεριληφθεί και η αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, αλλά μέσα σε όρια και κανόνες.
Έτσι, με γνώμονα το νέο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του νέου σφαιρικού Δόγματος Ασφαλείας, αναφορικά με τη συμμετοχή και την συμβολή αυτών στην κάλυψη των αναγκών Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ομόφωνα είχαν αποφασιστεί τα εξής: Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης να διαθέσει ειδικές δυνάμεις, οι οποίες,  ανέλαβαν τη φύλαξη σημαντικών υποδομών και εγκαταστάσεων και την Αστυνόμευση χώρων.
Οι ειδικές αυτές δυνάμεις λειτούργησαν μεν συμπληρωματικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά η συμμετοχή τους ήταν κρίσιμη.
Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε αποστολές εσωτερικής αστυνόμευσης προβλέπεται ήδη και νομικά κατά βάση από το άρθρο 5 του Ν.2833/2000 και το Π.Δ. 63/2001, με έγκαιρο προσδιορισμό του έργου τους, είτε ως αυτοτελώς ενεργουσών (ανάθεση διακριτών – αυτοτελών αποστολών), είτε με ανάθεση αποστολών, οι οποίες επιβάλλουν διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένων μέσω υπό πλήρη Διοίκηση των Αρχών των Σωμάτων Ασφαλείας (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση περαιτέρω).
Το θέμα είναι αν υπάρχει πολιτική βούληση. Το 2008 υπήρχε σε κάποιο τμήμα της κυβέρνησης, αλλά η ιδέα απορρίφθηκε από τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δ.Γράψα. Τώρα;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην επαναληφθεί το Βρώμικο '89! Στο τραπέζι δημοψήφισμα και πρόωρες εκλογές.Επιτέλους ο Κάρολος Παπούλιας κάνει μια κίνηση, πέρα από τα ευχολόγια και τα λόγια παρηγοριάς προς τους εξαθλιωμένους πολίτες, και καλεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην επαναληφθεί το βρώμικο ‘89, τότε που οι μουσαντένιοι ηγέτες ευλόγησαν με κάθε τρόπο τους νταβατζήδες ρίχνοντας λίπασμα στη διαπλοκή.
Tόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και οι πολιτικοί αρχηγοί, ας μην λησμονούν, ότι οφείλουν να λογοδοτούν στους πολίτες, σύμφωνα με το Σύνταγμα ης Ελλάδας κι όχι στους νταβατζήδες.
Όσο για τον ακριβοπληρωμένο θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, καλείται σε μια τόσο κρίσιμη  συγκυρία για την επιβίωση της χώρας να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
Τέλος ας λάβουν όλοι υπόψη τους, ότι η προσφυγή στη γνώμη των πολιτών αποτελεί μονόδρομο.
Το αν θα μιλήσουν οι πολίτες μέσω δημοψηφίσματος η μέσω πρόωρων εκλογών είναι κάτι που θα συζητηθεί στην σύσκεψη της Παρασκευής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ KKE ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Το ΚΚΕ θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετά από την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ξεκάθαρες τις θέσεις του ενάντια στους εκβιασμούς για συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα που επιδιώκουν κυβέρνηση, ΕΕ, μηχανισμοί του συστήματος.

Μας χωρίζει χάος από τη γραμμή που έχει χαράξει κυβέρνηση - πλουτοκρατία και λίγο πολύ στηρίζουν τα άλλα κόμματα. Επιδιώκουν να ....
τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν το λαό, για να συναινέσει στην καταστροφή και την πτώχευσή του. Για το ΚΚΕ κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας.

Ο λαός δεν πρέπει να δώσει καμία συναίνεση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Να απαντήσει στα τρομοκρατικά διλήμματα με λαϊκή οργάνωση, αντεπίθεση και συμπόρευση με το ΚΚΕ.

ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK Αγανακτισμένοι στη ΣΚΟΠΕΛΟ


Αγανακτισμένοι στη ΣΚΟΠΕΛΟ

Αγανακτισμένοι στη ΣΚΟΠΕΛΟ
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_216590211698491

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΧΤΕΝΙΖΕΤΕ !


ΜΙΑ ΩΡΑΊΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΡΑΚΑΞΑ ΟΕΟ 
ΑΣΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΙΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΒΕΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ

ας μας πουν πόση είναι η πτώση στης άφιξης τουριστών μέχρι τώρα στην ΣΚΟΠΕΛΟ

τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και προβλέπετε πολύ κλάμα δυστυχώς

Γιώργο, θα σας φάμε όλους μαζί στο Σύνταγμα


Χθες ήταν 30.000. Σήμερα θα γίνουν περισσότεροι.
Οι τελευταίοι έφυγαν 7 το πρωί. Σήμερα να μην υπάρχει τελευταίος. Να μείνουμε εκεί.
Χθες βάλαμε τα ξυπνητήρια να χτυπήσουν στις 8 το απόγευμα για να φωνάξουμε σε όλους ότι ξυπνήσαμε και ότι είμαστε εδώ.
Σήμερα θα έχουμε μαζί μας άδειες κατσαρόλες.
Γιατί πλέον το μόνο που κάνουν είναι να κοσμούν τα ντουλάπια μας. Γιατί ο θόρυβος από τις κατσαρόλες θα ακουστεί εκεί που δεν φτάνουν οι φωνές.
Οι “Αγανακτισμένοι” σήμερα θα “αγανακτήσουν” τους πάντες με την υπομονή και την επιμονή τους.
Να φοβηθούν όλοι αυτοί που μας θεωρούσαν ότι μπορούν να μας ελέγξουν μέσα από τα συνδικάτα και τα κόμματα. Να τρέμουν όσοι έλεγαν για την ωριμότητα του λαού.
Γιατί μάλλον δεν γνώριζαν ότι πρέπει να φοβάσαι κάποιον που καταπιέζεις και δεν αντιδρά. Δεν κοιμάται, υπομένει, μαζεύει το θυμό του και αλοίμονο όταν ξεσπάσει.
Για να καταλάβουν, ότι αυτοί που βρίσκονται στις πλατείες είναι αυτοί που τους ψηφίζουν. Τέτοιους εκπροσώπους του λαού ΔΕΝ τους θέλουμε!
Ραντεβού ΟΛΟΙ το απόγευμα στις 18:00 στο Σύνταγμα.
Αγκαλιά με την κατσαρόλα μας. Μην ανησυχείτε!
“ΘΑ ΦΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΚΕΙ!”

Εκτός κι αν υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι η ΔΕΗ αξίζει λιγότερο απ' τη Ζάκυνθο. Ή τη Σκόπελο.

Σσσ... ησυχία τόπος λατρείας @ προσευχής (και Α' βοηθειών)

Και η Αλέκα τα λέει καλά και ο Αλέξης καλά τα λέει.Α
Αλλά δεν ακούνε ο ένας τον άλλον. Κι έτσι πάει κρίμα το καλό βόλτα στον γιαλό...
...στραβά ν' αρμενίζουμε...
Δεν ξέρω αν τον χειμώνα που θα έρθει θα καπνίζουν τα τζάκια των σπιτιών ή τα ερείπια ζωών και ζωών...
Ομως, απ' αυτόν τον επόμενο χειμώνα φαίνεται να βλέπει ακόμα πιο μακριά ο κ. Παπακωνσταντίνου
ο οποίος προσβλέπει «σε μελλοντικά (!) έσοδα που θα προέλθουν από αξιοποίηση νησιών»!!! Μάλιστα
ο άνθρωπος σκέπτεται να δώσει από τώρα αυτά τα μελλοντικά έσοδα «ως εγγυήσεις για μελλοντικό δανεισμό» - δεν θα έχει τέλος
η δήωση της χώρας!
Είναι απίστευτο, αλλά ο κ. Παπακωνσταντίνου πιστεύει ότι θα είναι στη θέση του και αύριο για να ξεπουλάει το μεθαύριο! ότι όπως τώρα πουλάει τη ΔΕΗ αύριο θα πουλήσει τη Ζάκυνθο.
Λογικόν!
Εκτός κι αν υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι η ΔΕΗ αξίζει λιγότερο απ' τη Ζάκυνθο. Ή τη Σκόπελο.
Αλήθεια, εκτός απ' τους πουλημένους, πόσοι άραγε να 'ναι οι Ελληνες πολίτες που δεν αντιλαμβάνονται ότι το ξεπούλημα των λιμανιών, του Ταμιευτηρίου, του ΟΠΑΠ, των δρόμων, ισοδυναμεί με διαμελισμό της χώρας;
Η Ελλάδα διαμελίζεται και ταυτοχρόνως αφοπλίζεται.
Με τι εργαλεία θα αναπτυχθεί; πώς θα αντιμετωπίσει το μέλλον; Με την ενέργεια, την έρευνα και όλες τις στρατηγικές υποδομές στα χέρια ποιων;
Η χώρα δένεται πισθάγκωνα.
Με σπασμένο ηθικό οι Ελληνες, σαν ηττημένοι σε πόλεμο, τίθενται υπό καθεστώς κατοχής.
Σήμερα και στο μέλλον η εργασία μας δεν θα παράγει κοινό πλούτο, έστω ανισοκατανεμόμενο, αλλά πλούτο για
τους Ιδιοκτήτες της χώρας.
Η Ελλάδα γίνεται κολλήγος - οι ημέρες μας μεροδούλι μεροφάι, η ζωή αναξιοπρεπής, τα παιδιά μας
κρέας για την ελεύθερη αγορά, χωρίς προοπτικές, χωρίς ορίζοντες, χωρίς ελπίδες.
Γιατί όλα αυτά;
Για να μη χάσουν κάποια (λίγα ή πολλά) λεφτά οι τοκογλύφοι, που, έτσι κι αλλοιώς, έχουν θησαυρίσει έως τετάρτης γενεάς;
*****
Ας προσέξουμε δύο σημεία: α) αν η κυβέρνηση προσπαθούσε όντως να βγάλει τη χώρα απ' την κρίση, θα διαβουλευόταν με τους πάντες, θα δοκίμαζε και κάποιες άλλες πολιτικές - τις δημόσιες επενδύσεις για παράδειγμα.
Ομως ο Παπανδρέου και η παρέα του μόνον ξεπουλάνε, μόνον φορολογούνε. Ξέρουν ότι αυτό βαθαίνει την κρίση (οι ίδιοι άλλωστε μας έμπασαν σε αυτήν) και το κάνουν σκοπίμως - συνεχίζουν το
κακό συνειδητά. Οχι επειδή είναι ηλίθιοι, αλλά διότι είναι ανδρείκελα - εκτελούν εντολές.
...........................................................................
β) Ολες οι κοινωνίες έχουν καθίκια - δηλαδή υψηλή και χαμηλή διαφθορά! και η ελληνική, και η γερμανική και όλες.
Εις ό,τι μας αφορά, τα καθίκια αυτά έχουν αναχθεί σε «προπατορικό αμάρτημα» όλων μας - μας φέρονται οι κυβερνώντες σαν να φταίμε όλοι για αυτά τα καθίκια (ενώ φταίνε οι ίδιοι), μας φέρονται σαν να είμαστε όλοι καθίκια
μας δημιουργούν σύνδρομο ενοχής. Και συνεπώς υποταγής. Παλιό το κόλπο (η αναγωγή δηλαδή της παθολογίας κάποιων σε γενικευμένο χαρακτηριστικό όλων) - ώς πότε θα πιάνει;

Οι ευνούχοι της εξουσίας και η τρομοκρατία του χρέουςΑυτές οι γέρικες καρυάτιδες του πολιτικού και δημοσιογραφικού υποκόσμου έχουν ακόμα την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να στηρίξουν και να σώσουν το βεβηλωμένο και ετοιμόρροπο καθεστώς των ψεμάτων, των καταχρήσεων και της μαφιόζικης μοχθηρίας των ληστών.

Αυτοί οι αυθάδεις εξτρεμιστές της συναίνεσης και οι φανατικοί της νομιμότητας (όλο αυτό το καταγέλαστο κομματικό και δημοσιογραφικό τσίρκο), όλοι αυτοί οι ευνούχοι της εξουσίας, συνεχίζουν να μας εμπαίζουν χωρίς όρια και σύνορα, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι τα σκουριασμένα «όπλα» τους εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά, να τρομοκρατούν την κοινωνία και να προκαλούν τον πανικό στο λαό…

Φυσικά είναι τέτοια η αποσυνθετική βλακεία του καταρρέοντος καθεστώτος και των πολύχρωμων παρασίτων τους που δεν μπορούν να αντιληφθούν ένα απλό πραγματάκι: Όταν ένας λαός έχει πτωχεύσει ολοκληρωτικά και έχει χάσει τα πάντα τότε καμία τρομοκρατία δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα, καμία ξιφολόγχη δεν μπορεί να επιβληθεί…

Η δειλία μιας κοινωνίας και του λαού της, πάνω στην οποία μπορεί, για κάποιο χρονικό διάστημα, να στηριχτεί η καθεστωτική τρομοκρατία, δεν είναι ΠΟΤΕ απόλυτη. Καθορίζεται και αυτή (η δειλία) από τις κοινωνικές συνθήκες. Όταν έχεις χάσει τα ΠΑΝΤΑ, όταν δεν έχεις πλέον ΤΙΠΟΤΕ να χάσεις, παρά μόνο τις αλυσίδες σου και την ίδια την ανθρώπινη υπόστασή σου, ΤΟΤΕ χάνεται και η δειλία.

Οι ευνούχοι της εξουσίας, τα πολιτικά και δημοσιογραφικά παρασιτικά ανδρείκελα κάθε κοπής και χρώματος, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ασκούν ακόμα εξουσία πάνω στον ελληνικό λαό, συνεπώς ότι μπορούν να τον τρομοκρατούν με το ΧΡΕΟΣ και την ΠΤΩΧΕΥΣΗ…

Η αυθάδεια της καθεστωτικής βλακείας συντηρείται από το γεγονός ότι οι τεχνοκράτες της εξουσίας δεν μπορούν ποτέ να διαβάσουν τις μοριακές διεργασίες που συντελούνται στα σπλάχνα της κοινωνίας και την κοχλάζουσα λαϊκή οργή που συσσωρεύεται.

Φωτογραφίζουν μόνο την επιφάνεια των πραγμάτων: Ότι ακόμα ο λαός παραμένει απαθής!!!!

Η απάθεια αυτή είναι μόνο εξωτερική και φαινομενική. Είναι η ηρεμία πριν από τη θύελλα…


Καμία ουσιαστική απάθεια δεν υπάρχει. Πριν υπάρξει η «φυσική» κίνηση και έκρηξη ενός λαού προηγείται η συσσώρευση των εκρηκτικών υλικών της κοινωνικής συνείδησης, της πολιτικής γνώσης και της «λαϊκής ευφυΐας», καθώς και το σπάσιμο του φράγματος της «κοινωνικής δειλίας»: Η συνείδηση, δηλαδή, ότι πλέον, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα γιατί όλα μου τα πήραν γιατί μου παίρνουν και την ίδια τη ζωή μου, τη ζωή των παιδιών μου…

Σε αυτή την καμπή βρισκόμαστε σήμερα.

Ο λαός πλέον αρχίζει να μην τρομοκρατείται από το χρέος και την πτώχευση. Αντιλαμβάνεται πολύ καλά αυτό το παραμύθι το οποίο χρησιμοποιείται, μόνο και μόνο, για να κερδοσκοπήσουν οι δυνάστες και πάνω στην κηδεία του.

Το παραμύθι του χρέους έχει αποκαλυφτεί πλέον.

Μέσα σε ένα χρόνο, στο χρόνο του Μνημονίου, το χρέος από 126% του ΑΕΠ έφτασε στο 150%!!!

Για τον επόμενο χρόνο θα φτάσει στο 170% του ΑΕΠ (κυβερνητική ομολογία)!!!

Δηλαδή για να σωθούμε από το χρέος, το καθιστούμε «μπαμπούλα» και το διογκώνουμε κάθε χρόνο θεαματικά!!!

Πλέον και τα μωρά παιδιά αντιλαμβάνονται την ΑΠΑΤΗ.

Οι πάντες πλέον αντιλαμβάνονται ότι το χρέος δαιμονοποιείται και ανυψώνεται σε «σκιάχτρο» για να συνεχίσει ακόμα πιο εντατικά και βάρβαρα η ΛΕΗΛΑΣΙΑ και το ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ξεπούλημα της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της.

Το χρέος χρησιμοποιείται από ΟΛΟΝ τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο τους καθεστώτος (τα ανδρείκελα των μαφιών του χρήματος και οι επαγγελματίες του ψεύδους και της απάτης), ΓΙΑ να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους, σε εντατικούς και μοχθηρούς ρυθμούς, τα αρπακτικά του διεθνούς και εγχώριου κεφαλαίου και να ΚΕΡΔΟΣΟΠΗΣΟΥΝ πάνω στη χρεοκοπία της Ελλάδας και το θάνατο του ελληνικού λαού…

Η καταστροφή και η ολοκληρωτική πτώχευση του ελληνικού λαού και η ιδιωτικοποίηση της Ελλάδας, με πρόσχημα το τρομοκρατικό «σκιάχτρο» του χρέους και της «πτώχευσης», φαντάζει πλέον στα μάτια του ελληνικού λαού σαν τρομακτική και γιγάντια κοροϊδία.


Είναι σαν να λες σε ένα λαό που τον έχεις καταστρέψει και ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ και του έχεις ανοίξει τον τάφο τούτο: Δώσε και τη ζωή σου στο βωμό των κέρδους των δημίων σου για να αντιμετωπίσουμε το χρέος και να μην πτωχεύσουμε!!!

Πάνω στην κερδοσκοπία του θανάτου της Ελλάδας και του λαού της επιχειρούν να στήσουν και το χορό της συναίνεσης τα αρπακτικά και τα πολιτικά και δημοσιογραφικά τους παράσιτα…

Το κομματικό κατεστημένο και οι δορυφόροι τους ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ σε όλα αυτά, απλώς στις φόρμες της ΑΠΑΤΗΣ δεν έχουν ακόμα κατασκευάσει τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ…

Και πιστεύουν οι επαρμένοι ευνούχοι της εξουσίας ότι ο λαός κοιμάται και δεν αντιλαμβάνεται τα παιχνίδια της απάτης…

ΓΡΗΓΟΡΑ θα νιώσουν την οργή του λαού και την πνοή του δικού τους θανάτου…

Το βροντερό παρόν του ελληνικού λαού γρήγορα θα σαλπίσει και θα σκορπίσει τον πανικό σε όλα τα είδη και χρώματα των ευνούχων της εξουσίας…

«Εθνικόν διάγγελμα»!

Του Νίκου Μπογιόπουλου
Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, ο εκπρόσωπος του κ. Παπανδρέου προέβη, χτες, στις ακόλουθες δηλώσεις:
*
«Εμπρός λοιπόν!
Ελάτε να ζήσουμε αγαπημένοι!
Ελάτε να ζήσουμε αδελφωμένοι!
Το είπε και ο κ. Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ: "Αν δεν τα καταφέρουμε, θα πεινάσουμε"!
Ελάτε επομένως να "συνεννοηθούμε"!
Ελάτε να υπηρετήσουμε το υπέρτατο χρέος της "συναίνεσης"!
Να τα βρούμε! Τι έχουμε να χωρίσουμε; Αλλωστε, "όλοι μαζί τα φάγαμε"!
Ολοι την ίδια "πατρίδα" έχουμε! Μην κοιτάτε που μερικοί τα 600 δισ. ευρώ των καταθέσεών τους τα έχουν βγάλει στην Ελβετία. Τι Κοζάνη, τι Λοζάνη!
Ολοι στον ίδιο τόπο ζούμε! Μην κοιτάτε που μερικοί έχουν τις "οφ σορ" εταιρείες τους στα νησιά Καϊμάν. Να τους δώσουμε κίνητρα να τις φέρουν στη Λέρο οι άνθρωποι.
Ολοι για την ίδια "χώρα" αγωνιούμε. Μην κοιτάτε που της βάζουμε "πωλητήριο". Θα πιάσουμε καλή τιμή! Είναι για το καλό σας (κοπρίτες)! Το λέει και η τρόικα.
Ελάτε, λοιπόν.
Ο πρωθυπουργός, ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης, όλοι εμείς οι πρόθυμοι να σας "σώσουμε", σας καλούμε να ενωθούμε. Για την "Ελλάδα"!
Δεν είναι ώρα για διαχωρισμούς. Τι πάει να πει ότι ο ένας είναι εργάτης κι ο άλλος βιομήχανος; Ενα πράμα είμαστε όλοι: Βιομήχανοι και εργάτες. Εφοπλιστές και αγρότες. Τραπεζίτες και συνταξιούχοι. Εργολάβοι και άνεργοι.
Ελληνίδες - Ελληνες: Το "Εθνος" μας καλεί! Και σκεφτείτε το καλά: Τι έχουμε, τελικά, να μοιράσουμε (πέρα από τις συντάξεις σας, τους μισθούς σας, τη ζωή σας, τα όνειρά σας); Είναι "εθνικό" καθήκον!».

*
Προφανώς, οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Πεταλωτή είναι φανταστικές.


Προφανώς, οι παραπάνω «δηλώσεις» είναι πραγματικές...

ΠΗΓΗ:

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6261674&publDate=24/5/2011

ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ


Λαϊκή Συνέλευση;
Η “25η Μαϊου” είναι το μήνυμα, δεν είναι η ερώτηση
Είναι αφελές να πιστεύει το “σύστημα”, οι πολιτικοί, οι κρατικοί γραφειοκράτες, και κάποιοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ που, ενώ υποστηρίζουν το μνημόνιο, έσπευσαν να “υϊοθετήσουν” το κίνημα της 25ης Μαϊου ( “25Μ”;), ότι αυτό που συμβαίνει στον αραβικό κόσμο και επεκτείνεται πλέον και στην Ευρώπη, δεν θα έφτανε στην Ελλάδα. Η αιτία υπάρχει. Είναι οι ανάλγητες πολιτικές και το γεγονός ότι το “σύστημα” έχει κλείσει τον ιστορικό κύκλο της ύπαρξής του. Το μέσον επίσης υπάρχει. Και είναι το διαδίκτυο. Η απαξίωση των πολιτικών κομμάτων, εξίσου υπάρχει. Και όλα αυτά μαζί, αρκούν για να σπρώξουν τον κόσμο στους δρόμους, δίχως πολιτικές σημαίες. Για τον Μάη του ’68, έλεγαν ότι εκείνο το κίνημα “δεν ήταν η απάντηση, αλλά η ερώτηση”. Με την έννοια ότι έβαλε στην ημερήσια διάταξη επιτακτικά το ζήτημα της αλλαγής του συστήματος. Το κίνημα της 25Μ στην Ελλάδα, το οποίο έκανε το πρώτο βήμα του, και είναι πάρα πολύ πιθανό να συνεχίσει με άλματα, “είναι το μήνυμα και όχι η ερώτηση”. Είναι το πρώτο σαφέστατο μήνυμα ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και ότι ο μέσος Έλληνας δεν σηκώνει άλλο την κοροϊδία του συστήματος των πολιτικο-οικονομικών-ΜΜΕ ελίτ. Είναι το μήνυμα ότι το σύστημα στην Ελλάδα όχι μόνον δεν μπορεί να απαντήσει στις στοιχειώδεις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά έχει ξεπεραστεί και έχει πεθάνει ιστορικά. Άλλωστε, τα περισσότερα, άκρως βαριά συνθήματα αφορούσαν κυβέρνηση και πολιτικούς (λαμόγια, κλέφτες, προδότες, κ.ο.κ.).
Γι’ αυτό το λόγο, παρά τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στο αυθόρμητο συλλαλητήριο με “Μέσον” το Ίντερνετ, η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεοπτικών καναλιών έθαψε το γεγονός. Οι εξαιρέσεις ήταν ελάχιστες.
Οι γιάπηδες μεγαλοδημοσιογράφοι, εντεταλμένοι των διαπλεκόμενων ιδιοκτητών των TV (το γνωστό σύνθημα “Αλήτες , ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι” ακούστηκε πολλές φορές και τους αφορά), προφανώς αδυνατούν να κατανοήσουν ότι στην προσπάθεια να καλύψουν την κυβέρνηση του μνημονίου και τα σαλόνια των Βορείων προαστίων, κάνουν χαρακίρι.
Κι’ αυτό, διότι ο κόσμος που κατέβηκε στο Σύνταγμα, στη συνέχεια είδε τα δελτία ειδήσεων και αγανάκτησε διαπιστώνοντας ότι τα ΜΜΕ του μνημονίου έβαλαν κάπου στο τέλος το θέμα. Ήταν άκρως απογοητευτικό, αλλά και ανόητο να βλέπει κανείς, την ώρα που γινόταν το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα να συζητούν σε μεγάλο κανάλι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και να μην λένε κουβέντα γι’ αυτή την κινητοποίηση. Κι’ όμως, επειδή μερίδα των συγκεντρωμένων έφευγε και τη θέση της έπαιρναν άλλοι που κατέφθαναν συνεχώς, ο συνολικός αριθμός των συγκεντρωμένων πρέπει να ξεπέρασε τις 30 χιλιάδες. Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ, οι οποίοι, αν και συστηματικά προωθούν τις μνημονιακές θέσεις, έσπευσαν να υιοθετήσουν την κινητοποίηση και να την προβάλλουν από τα ΜΜΕ τους. Το ίδιο πιθανώς, θα κάνουν σήμερα και πολλές από τις εφημερίδες που θα κυκλοφορήσουν, με προφανή στόχο να “καπελώσουν” την κινητοποίηση και να την βάλουν στο λούκι του συστήματος. Όπως και άλλοι αυθόρμητοι (ασφαλώς) υπερασπιστές της Real Democracy, λες και η Δημοκρατία δεν γεννήθηκε εδώ και δεν ήταν πραγματική.

Ματαιοπονούν όμως. Δεν έχουν πιάσει μάλλον, το μήνυμα του τέλους εποχής. Είναι ωστόσο, μακριά νυχτωμένος όποιος δεν κατάλαβε ότι ο μέσος Έλληνας, ο μικροαστός, τα νέα παιδιά, οικογένειες ολόκληρες, οι 50ρηδες και 60ρηδες που είχαν να κατεβούν σε διαδήλωση δεκαετίες, δεν μπορούν πλέον να ελεγχθούν από το υπάρχον σύστημα.
Μέχρι πρόσφατα, είτε λόγω του φόβου των επεισοδίων, είτε επειδή δεν ήθελαν να βρίσκονται κάτω από κομματικά και συνδικαλιστικά πανώ, ο μέσος Έλληνας πολίτης, εμείς κι’ εσείς δηλαδή, δεν κατέβαινε σε διαδηλώσεις. Ειδικά μετά την προβοκάτσια της 5ης Μαΐου, με τους νεκρούς της Μαρφίν. Τώρα, άρχισε να κατεβαίνει. Και αυτό δείχνει τις σαφείς διαθέσεις στην ελληνική κοινωνία. Τα υπόγεια ρεύματα πλέον, είναι πιθανότατο να μετατραπούν σε καταρράκτη. Το Σύνταγμα μπορεί κάλλιστα να γίνει η ελληνική πλατεία Ταχρίρ. Τηρουμένων των αναλογιών της κάθε χώρας και των πολιτικών-οικονομικών δεδομένων, έχει όλα τα χαρακτηριστικά και τις αιτίες για να γίνει. Στοιχειώδης οργάνωση να υπάρξει και στήριξη από ανεξάρτητους πολιτικοποιημένους ανθρώπους που εδώ και χρόνια έχουν πάει σπίτι τους, αλλά θέλουν να ξαναγυρίσουν στην ενεργό δράση, η πλατεία Συντάγματος θα μετατραπεί σε πόλο παλλαϊκής εξέγερσης.
Η πλατεία Συντάγματος επιβάλλεται να γίνει κάστρο αντίστασης, να στηθούν σκηνές (ήδη πολλοί νέοι είχαν κουβαλήσει μαζί τους σκηνές και σκλίπινγκ μπάνγκ και θα έμεναν εκεί), να γίνονται μουσικές εκδηλώσεις και να στηθούν λαϊκές συζητήσεις (όπως και γίνεται),να διοργανώνονται, όπως σχεδιάζεται άλλωστε, μεγάλες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια μέσα στην εβδομάδα. Δεν χρειάζεται καθημερινώς να κλείνονται οι μεγάλοι δρόμοι γύρω από την πλατεία. Ας είναι ελεύθεροι στην κυκλοφορία. Δυο ή και περισσότερες φορές κάθε εβδομάδα όμως, να κλείνουν από τη λαοθάλασσα που θα τους κατακλύζει. Ας τραβήξει σε χρόνο και θα δούμε ποιος θα αντέξει. Αυτοί ή εμείς. Όσον αφορά τις πολιτικές δυνάμεις και την αριστερά ειδικότερα, μόνον σκόπιμο δεν είναι να σνομπάρει τέτοιες κινητοποιήσεις που θα τις ζήλευε η παλιά παραδοσιακή αριστερά που ήξερε να κολυμπάει στις μάζες και όχι να φτιάχνει παραμάγαζα. Στο Σύνταγμα κατέβηκαν πολλοί Αριστεροί από εκείνους που κατεβαίνουν κάθε τόσο στις διαδηλώσεις. Οι ίδιοι αντιλήφθηκαν πολύ καλά ότι το να σνομπάρει τέτοιες ιντερνετικές κινητοποιήσεις ως “απολιτίκ”, δείχνει πόσο ξεπερασμένος είναι από τις εξελίξεις. Δεν είναι “απολιτίκ” όσοι κατέβηκαν.
Το αντίθετο είναι άκρως πολιτικοποιημένοι. Η κινητοποίηση αυτή πρέπει και να περιφρουρηθεί λοιπόν, και να στηριχτεί με κάθε τρόπο. Το “σύστημα” την φοβάται σφόδρα. Και θέλει να την εκφυλίσει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που οι εντολές στις μεγάλες -κατά τα λοιπά- αστυνομικές δυνάμεις που ήταν σε όλη την ευρύτερη περιοχή, ήταν για διακριτική παρακολούθηση και για καμία παρεμπόδισή της. Είναι πασιφανές ότι έτσι και προβούν σε οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια σε βάρος αυτού του “μέσου Έλληνα” που κατέβηκε και θα ξανακατεβεί στο Σύνταγμα, θα υπογράψει τη θανατική του καταδίκη.
Αριστερός Ψάλτης

Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω - Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Το δικό μας Μνημόνιο. Οι 8 άμεσες κινήσεις τ ης Κυβέρνησης για να σταματήσει το κίνημα των αγανακτισμένων

index.jpg
Κύριε Πρωθυπουργέ και υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης.
Όπως αναφέρει ο Ισοκράτης στο Αεροπαγιτικό -σε ελεύθερη μετάφραση- “Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία”
Το ποτάμι δεν γυρίζει πια πίσω. Η αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτεί -κυρίως- πολιτική και ευθεία αντιμετώπιση και όχι “ήξεις αφήξεις” όπως μας έχετε συνηθίσει εσείς (αλλά και η αντιπολίτευση). Η κατάσταση απαιτεί 8 άμεσες κινήσεις που μπορούν να σώσουν την πατρίδα -και ίσως και εσάς μαζί-, και να σταματήσουν το
διογκούμενο κίνημα των “αγανακτισμένων”
1. Βγείτε και πείτε την αλήθεια στον λαό και ζητήστε συγγνώμη. Από πότε ξέρατε την πραγματική κατάσταση; Τι εννοούσατε με το υπάρχουν λεφτά πριν τις εκλογές, αν δεν εννοούσατε αυτά του ΔΝΤ; Γιατί δεν είπατε από την αρχή την αλήθεια, αλλά αγοράζατε χρόνο κάθε λίγο; Τι έχετε υποθηκεύσει;
2. Ενημερώστε την τρόϊκα ότι η οποιαδήποτε απόφαση και συνθήκη,εφεξής θα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφίαγια τα ουσιώδη και πλειοψηφία σε λιγότερο ουσιώδη, μέσα από την διαδικασία ψήφισης στο Κοινοβούλιο. Τέλος οι εξουσιοδοτήσεις στον αποτυχημένο υπουργό οικονομικών.
3. Δώστε εσείς -όλοι- πρώτοι το παράδειγμα και υποβληθείτε σε θυσίες όπως και ο λαός. Καταργείστε τα προνόμια όπως η ιδιαίτερη αμοιβή για συμμετοχές σε συνεδριάσεις και σε επιτροπές (για ποιό άλλο πράγμα πληρώνεστε κύριοι; Αυτή είναι η δουλειά σας.), όπως την ειδική φορολόγηση αποδοχών και συντάξεων, τις διπλές και τριπλές συντάξεις και τα ειδικά επιδόματα που έχετε κόψει από τους δημοσίους υπαλλήλους και τα στελέχη. Επίσης κανείς δεν θα παίρνει βουλευτική σύνταξη πριν τα 65, άσχετα από το πότε σταμάτησε ή δικαιούται. Τέλος, κατάργηση των ειδικών προνομίων ασυλίας έναντι του νόμου. ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ και θα κατευνάσετε την οργή του κόσμου.
4. Συνεργαστείτε για ένα σχέδιο εξόδου με την αντιπολίτευση, τους φορείς και τους “σοφούς” της χώρας. Όχι ξένους συμβούλους και πράσσειν άλογα. Έλληνες τεχνοκράτες, που μετά θα μείνουν εδώ να δούν και να υποστούν τις προτάσεις τους.
5. Απαιτείστε διαπραγμάτευση από την Τρόϊκα or else. Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, ακόμα και χώρες όπως Ουκρανία και Ουγγαρία, είχαν καλύτερους όρους από τους δικούς “σας”. Δραστική μείωση επιτοκίων, σημαντικό κούρεμα των απαιτήσεων, περίοδος χάριτος με σκοπό την χρηματοδότηση της ανάπτυξης και την μείωση της ανεργίας ούτως ώστε να εξασφαλιστούν οι πόροι των εσόδων και επιμήκυνση. Αξιοποίηση -και όχι ξεπούλημα- της δημόσιας περιουσίας και αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας.
6. Κάντε εθνική συνεργασία με όλα τα κόμματα ούτως ώστε να υπάρχει αρωγή στην εφαρμογή 2 πολιτικών, ήτοι πάταξη της φοροδιαφυγής σε συνδυασμό με την σωστή φορολόγηση και την εφαρμογή της δικαιοσύνης σε όλες τους τις εκφάνσεις. Τέλος η ανομία και η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων. Τέλος οι κραυγαλέες αθωώσεις ή τα στραβά μάτια για τους “γνωστούς άγνωστους”. Η εφαρμογή των νόμων από την οδήγηση και το τσιγάρο μέχρι την φυλάκιση των μεγαλοκαρχαριών, θα διαμορφώσει κουλτούρα και θα σοβαρέψει το κράτος.
7. Μειώστε το κόστος λειτουργίας του κράτους. Τέρμα τα παράλογα, τέρμα οι απαιτήσεις και οι κωλυσιεργίες, τέρμα τα ταξίδια των πολλών χωρίς λόγο, τέρμα το σπάταλο δημόσιο.
8. Σταματήστε την κοροϊδία και καταργήστε άμεσα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ανοίξτε τους φακέλους για τους εξοπλισμούς, για το χρηματιστήριο, για την Siemens και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τιμωρήστε. Δώστε το παράδειγμα προς αποφυγή στους επόμενους που θα θελήσουν να τους μοιάσουν.
Σίγουρα είναι επίπονο, αλλά από την άλλη είναι εφικτό. Σίγουρα θα φέρει αποτέλεσμα και θα τύχει μιας ευρείας αποδοχής γιατί θα έχει γνώμονα την δικαιοσύνη, την σωτηρία χωρίς την εξάντληση των πολλών (που δεν θα οδηγήσει πουθενά εκτός από την εξέγερση), τον ρεαλισμό και τέλος την πολιτική.
Κοιτάξτε μας στα μάτια, κάντε τις 8 κινήσεις άμεσα, και εμείς εδω είμαστε. Και ξέρεις κάτι κύριε Πρωθυπουργέ; Θα καταφέρεις 2 πράγματα. Ένα να σώσεις την χώρα. Το άλλο….να μείνεις στην ιστορία. Αν και πολύ φοβάμαι ότι η παρούσα κατάσταση πάλι θα σας γράψει στην ιστορία, αλλά σε άλλη πλευρά και με άλλα γράμματα. Loutraki One

έξω από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία, την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία”.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για το θέμα «ευρώ-δραχμή»

Το γραφείο Τύπου του Κ.Κ.Ε. με ανακοίνωσή του κάνει το εξής σχόλιο για τα περί ευρώ ή δραχμής.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Αυτό που αφορά το λαϊκό συμφέρον δεν είναι το δίλημμα “ευρώ ή δραχμή”, αλλά το “έξω από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία, την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία”. Αυτό θέτει η ζωή και ο λαός πρέπει να το κάνει πράξη με την οργάνωση και την πάλη του».

ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ... Εργατοπατέρες και νταβατζήδες δεν πρόκειται ν αφήσουν τον Γιωργάκη και τον Αντωνάκη (που τους "κρατάνε" από την πολιτική τους εφηβεία), να κάνουν αποκρατικοποιήσεις.

 

Μην τρέφετε αυταπάτες, μην έχετε ψευδαισθήσεις.
Η χώρα βουλιάζει στη δίνη της εξαθλίωσης.  Κανείς  δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος θα είναι ο πάτος;
Η δραχμή, ο εμφύλιος;
Όσο εξακολουθούν να υπάρχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μαζί με τους κομματικούς στρατούς των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και τα τάγματα αυτοκτονίας της διαπλοκής, δεν μας περιμένει παρά η κόλαση.
Καμιά αποκρατικοποίηση της προκοπής δεν πρόκειται να γίνει. Δεν θα το επιτρέψουν οι εργατοπατέρες αλλά και τα καλοπληρωμένα τσιράκια όσων νταβατζήδων πάσης φύσεως ζουν από την διαπλοκή τους με το Δημόσιο.
Ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς, ομοτράπεζοι της διαπλοκής από την πολιτική τους εφηβεία, δεν έχουν τα κότσια να προχωρήσουν σε γενναίες αποκρατικοποιήσεις. Δεν μπορούν να κάνουν παρά επιδερμικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες  δεν είναι ικανές ν αλλάξουν την φυσιογνωμία του διεφθαρμένου παρα-Κράτους.
Μοιραίο κι άβουλοι, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φορολογούν με σαδισμό τους πολίτες.
Να μας φορολογούν μέχρι θανάτου.
Όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό και 10 εκατομμύρια Έλληνες βγούμε στους δρόμους, τότε και μόνο τότε, έντρομοι οι δυνάστες μας θα σπεύσουν ν αποδράσουν…

ΜΙΚΡΟΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ


 Origin Time
Thursday, 26 May 2011, 06:59:45 UTC
 Magnitude
M 2.9
 Latitude
38.87°N
 Longitude
24.62°E
 Depth
10 km
 Region
Aegean Sea
 Distances
6 km SE of Skyros
118 km NNW of Andros
125 km NE of Athina
 # of Arrivals 10
 Location Type Automatic

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ - MISSING. Μπορείτε να βοηθήσετε;

..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη διοργανώνει η Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη του Σ.Φ.Ν.

Την κύρια ετήσια εκδήλωσή της ανακοίνωσε η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της «Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη» του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου για το 2011.
Όπως είναι γνωστό με απόφαση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) το 2011 έχει ορισθεί ως έτος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με αφορμή τα 160 χρόνια από τη γέννησή του (1851) και 100 χρόνια από το θάνατό του (1911).
Η «Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη» του Σ.Φ.Ν. αποφάσισε να...... διοργανώσει εκδηλώσεις υπό τον γενικό τίτλο «Η ιστορία της Νάξου στον Παπαδιαμάντη» με εστίαση προφανώς στο μυθιστόρημά του «Οι Έμποροι των Εθνών», του οποίου ως γνωστόν ο μύθος αναφέρεται στα πρώτα χρόνια της κατάληψης της Νάξου από τον Μάρκο Σανούδο.

Οι «Έμποροι των Εθνών», που παρουσιάστηκε σε συνέχειες σε εφημερίδα το 1882-1883 με το ψευδώνυμο Μποέμ, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του Παπαδιαμάντη και της ελληνικής λογοτεχνίας, του οποίου η πλοκή ήταν τόσο άριστα δεμένη, ώστε οι σύγχρονοί του το θεώρησαν ως μετάφραση ξένου λογοτεχνικού έργου, δεδομένου ότι ο Παπαδιαμάντης εργαζόταν και ως μεταφραστής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 29 Ιουλίου

ώρα 20.00: Εγκαίνια της έκθεσης του ΕΚΕΒΙ για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου 2011.

ώρα 21.00: Προβολή της ταινίας «Καλή σου νύχτα κυρ-Αλέξανδρε» του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, σε σενάριο Γιάννη Κακουλίδη, με τους ηθοποιούς Βασίλη Διαμαντόπουλο, Χρήστο Δακτυλίδη, Όλγα Τουρνάκη, Κώστα Τσαπέκο και Μίμη Χρυσομάλλη, του 1981.

Σάββατο 30 Ιουλίου

ώρα 20.15: Λογοτεχνική Βραδιά για το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Θα παρουσιασθεί το ιστορικό περίγραμμα του έργου του «Έμποροι των Εθνών» κατά την περίοδο του Δουκάτου του Αιγαίου, η σχέση του με το Ναξιώτη παπά-Νικόλα Πλανά, με τον οποίο έψαλλε στο εκκλησάκι του Αγίου Ελισαίου της Πλάκας (Αέρηδες) και η διανησιωτική μεταφορά των λαογραφικών στοιχείων του λογοτεχνικού του έργου.

Συντονιστές θα είναι οι Φιλωτίτες Γιώργος Ανωμερίτης, Αντώνης Τζιώτης και ο ποιητής Αντώνης Φωστιέρης, ενώ θα παραβρεθούν για να μιλήσουν και να παρέμβουν γνωστοί Πανεπιστημιακοί και άνθρωποι των Γραμμάτων.

Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση για τους καλεσμένους.

Κυριακή 31 Ιουλίου

ώρα 20.15: Προβολή της ταινίας του σκηνοθέτη Τάσσου Ψαρά για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

ώρα 21.30: Μουσική εκδήλωση στο Αθλοθέατρο ή στο Πολιτιστικό Κέντρο με παραδοσιακή μουσική.

Οι ετήσιες λογοτεχνικές εκδηλώσεις της «Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη» του Σ.Φ.Ν. αποτελούν πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της Νάξου, αφού είναι η 5η χρονιά διοργάνωσής τους με γνωστά προηγούμενα τον Σεφέρη και τη Ναξιώτισσα μητέρα του, τον Ρίτσο και τη σχέση της αδελφής του με την Απείρανθο, τον Καζαντζάκη και τις σπουδές του στο Κάστρο της Χώρας και τον κύκλο των Κυκλαδιτών ποιητών.

Σημειώνεται ότι η «Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη» του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου δραστηριοποιείται κυρίως τη χειμερινή περίοδο μέσω της «Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου», της «Παιδικής Λέσχης» και εβδομαδιαία με παιδικό κινηματογράφο και επιλεγμένους κύκλους ταινιών για ενήλικους, παιδικό θέατρο κ.α. Στη «βιβλιοθήκη» κατά καιρούς έχουν μιλήσει για το έργο τους σπουδαίοι Έλληνες λογοτέχνες όπως η Άλκη Ζέη, η Ιωάννα Καρυστιάνη, η Μαρίνα Αλεξάνδρου, ο Πέτρος Μάρκαρης, η Ελένη Δικαίου, η Μάρω Δούκα, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Αντώνης Φωστιέρης, ο Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η Μαρία Στασινοπούλου, ο Πάτροκλος Σταύρου κ.α., καθώς επίσης και σκηνοθέτες, όπως ο Παντελής Βούλγαρης και ο Γιάννης Σμαραγδής.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου