Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Δύο σχηματισμοί της τουρκικής Αεροπορίας αποτελούμενοι από 16 αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ)

Δύο σχηματισμοί της τουρκικής Αεροπορίας αποτελούμενοι από 16 αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ)

Για φαντάσου αδερφέ μου...ένας αυτόκλητος υπερασπιστής των εχθρών της Ελλάδας, σέρνει στα δικαστήρια την Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών!!! Ποιοί είναι απο "πίσω του"; Οι Έλληνες bloggers θα είναι εκεί να στηρίξουν τους Έλληνες βατραχανθρώπους!

Για φαντάσου αδερφέ μου...ένας αυτόκλητος υπερασπιστής των εχθρών της Ελλάδας, σέρνει στα δικαστήρια την Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών!!! Ποιοί είναι απο "πίσω του"; Οι Έλληνες bloggers θα είναι εκεί να στηρίξουν τους Έλληνες βατραχανθρώπους!

Επίθεση με γιαούρτια στον Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου

Της μόδας φαίνεται πως έχουν γίνει οι ρίψεις γιαουρτιών μιας και σήμερα είχαν την τιμητική τους. Όπως έγινε γνωστό επίθεση δέχθηκε σήμερα το πρωί ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, από Βολιώτη.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτή η ένσταση που είχε υποβάλλει ο δεύτερος για κλήση που του είχε κοπεί για παράνομη στάθμευση στο κέντρο του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πολίτης όταν ενημερώθηκε για την αρνητική εξέλιξη της υπόθεσής του, πέταξε τα αντικείμενα που βρίσκονταν επάνω στο γραφείο του Διευθυντή, ενώ στη συνέχεια του πέταξε δυο γιαούρτια.

Το περιστατικό
Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη όταν ο 47χρονος Βολιώτης, στάθμευσε το αυτοκίνητό του σε πεζοδρόμιο της οδού Ιάσονος, για να προμηθευτεί, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, φάρμακα για το άρρωστο παιδί του. Εκεί αστυνομικός της δημοτικής αστυνομίας του βεβαίωσε κλήση για παράνομη στάθμευση, ενώ μόλις ο πολίτης αντιλήφθη τι είχε συμβεί, διαπληκτίστηκε με τον αστυνομικό.

Ο 47χρονος υπέβαλε ένταση, που τελικά δεν έγινε δεκτή και έτσι έλαβε χώρα το σημερινό επεισόδιο.Π. Πελεκάνος: Στήριξη της κοινωνίας στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας
Με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα στη Δημοτική Αστυνομία Βόλου, όταν δημότης επιτέθηκε στον Διευθυντή της Υπηρεσίας επειδή κόπηκε κλήση εναντίον του για παράνομη στάθμευση, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παντελής Πελεκάνος προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

«Οι δικαιολογημένες απαιτήσεις των πολιτών από τη δημοτική αρχή να βάλει τάξη σε προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό, η τήρηση της καθαριότητας, η πάταξη του παρεμπορίου κ.α., προϋποθέτουν και την αυστηρή αστυνόμευση από τα αρμόδια όργανα. Στόχος της δημοτικής αστυνομίας είναι να θέσει τέλος σε φαινόμενα που δημιουργούν εικόνα που δεν ταιριάζει σε μια σύγχρονη πόλη.

Κανείς δεν περίμενε, ωστόσο, ότι η προσπάθεια αυτή, για την εφαρμογή της νομιμότητας και την ομαλή λειτουργία της πόλης, θα είχε ως συνέπεια το θλιβερό γεγονός που σημειώθηκε σήμερα, το οποίο αποδεικνύει ότι, μάλλον, βόλευε ορισμένους η κατάσταση που επικρατούσε μέχρι πριν λίγους μήνες στο κέντρο της πόλης.

Ας γνωρίζουν οι πολίτες του Βόλου ότι, τέτοια περιστατικά δεν θα μας αποπροσανατολίσουν από το στόχο μας, που είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της ποιότητας της ζωής μας, όπως επίσης την ισονομία, δίχως εξαιρέσεις. Δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις και πολύ περισσότερο σε τραμπουκισμούς, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Πιστεύουμε ότι η τεράστια πλειοψηφία των πολιτών συστρατεύεται σ’ αυτή την προσπάθεια της δημοτικής αρχής και στηρίζει το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας. Είμαστε βέβαιοι ότι τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας, με τη στήριξη της κοινωνίας και της δημοτικής αρχής, θα συνεχίσουν το έργο τους, με σεβασμό στους πολίτες και τις ανάγκες της πόλης, χωρίς να επηρεάζονται από μεμονωμένα περιστατικά ακραίας αντικοινωνικής συμπεριφοράς».
Γράφει: magnesianews.gr

Εβδομάδα εθελοντισμού στη Σκιάθου

Εβδομάδα εθελοντισμού για το περιβάλλον με τίτλο «Όλοι μαζί, Σκιάθος καθαρή» θα πραγματοποιηθεί από 27 Μαρτίου – 3 Απριλίου 2011 υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου, τη συμμετοχή εθελοντών και των Συλλόγων της Σκιάθου με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου « Η Σκιάθος» www.syllogos-skiathou.gr και τη φιλοξενία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : 6976806938 (Δ. Διολέττας, Αντιδήμαρχος), 6938246755 (Θ. Τζούμας).


Θα γίνει διάθεση εργατικού δυναμικού από την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, καθαρισμοί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από το Σύλλογο Επαγγελματιών Θαλασσίων σπορ σε ακτές που δεν υπάρχει πρόσβαση από οδικό δίκτυο, καθαρισμός περιοχών Τραχαλόμαντρα, Άγκιστρος, Μαντράκι. Κρυφή Άμμος, Αγία Ελένη από το Σύλλογο Κυνηγών.
Γράφει: magnesianews.gr

MagnesiaNews - Στις τράπεζες μέλη του ΠΑΜΕ

MagnesiaNews - Στις τράπεζες μέλη του ΠΑΜΕ

Ερώτηση του ΚΚΕ
Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, με θέμα «Να σταματήσει η δίωξη κατά της γυμνασιάρχη Σκιάθου» κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ αυτών και ο κ . Απ. Νάνος.

Όπως αναφέρεται «ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε να σταματήσει τη δίωξη κατά της γυμνασιάρχη Σκιάθου, η οποία αγωνίζεται να προστατέψει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών της.
Γράφει: magnesianews.gr

Κλειστό το Μητρώο του Επιμελητηρίου

Γράφει: magnesianews.gr
28/03/2011, 18:10Το Επιμελητήριο Μαγνησίας γνωστοποιεί στα μέλη του ότι το Τμήμα Μητρώου δεν θα λειτουργήσει την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 λόγω της υποχρεωτικής συμμετοχής των υπαλλήλων σε σεμινάριο – ενημέρωση ενόψει της έναρξης του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και της Υπηρεσίας μιας στάσης, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Κύρια Σπυριδούλα χαλάρωσε λίγο δεν είναι μαγαζί σου η δημαρχία!


Σήμερα πήγα για μια δουλεία που είχα στον δήμο και μου έκανε εντύπωση πως όλοι η υπάλληλος  δεν σου έδιναν απάντηση εάν δεν έπαιρναν την έγκριση της Σπυριδούλας όπως μου εκμυστηρευτικέ υπάλληλος του δήμου επικρατή αφόρητοι κατάσταση στον δήμο από την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής είναι το λύσε και το δέσε του δήμου .παρακαλώ κάποιος υπεύθυνος να της μιλήσει έχει πάρει πολύ ψιλά τον αμανέ .μετά παρουσιάστηκε η εν λόγο κύρια και η συμπεριφορά της ήταν τουλάχιστον προκλητική απέναντι μου και υβριστικοί γιατί? ποιος της έδωσε το δικαίωμα αυτό .σε λίγο αν συνέχιση έτσι θα κάνουμε μήνυσης ας το γνωρίζει η εν λόγο κύρια που το παίζει  αφεντικό .αυτά προς το παρόν πιστεύω να το δημοσιεύεται και όχι όπως το άλλο μπλοκ βόρειες Σποράδες που το έστειλα παράπονα και ούτε το ανάρτησε σας ευχάριστο
Μια αναγνώστρια δημότης Σκοπελίτισσα 
Έλα ας την μαζέψει κάποιος  εκεί μέσα όλη η σκόπελος αυτό συζητά δεν καταλαβαίνετε ότι προκαλεί?

ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ

Όσοι κατηγορούν τις τράπεζες δεν έχουν γνώση. Φυσικά και να πάρουν 30 δις, πως αλλιώς θα στηριχτεί το τραπεζικό σύστημα;

θυμάστε τον πρωθυπουργό της Ελλάδος όταν φυσικά ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, που "Επαναστατούσε" και φώναζε για τα 28 δις (λεφτά φορολογουμένων) που έδωσε απλόχερα η Νέα Δουλοκρατία; (ΕΕ.. με συγχωρείτε η Νέα δημοκρατία ήθελα να πω..) Σήμερα λοιπόν ο αναξιότιμος Κύριος πρωθυπουργός μας αποφάσισε να συνεχίσει την υποδούλωση του λαού στους τραπεζίτες. Αποφάσισε να δώσει στις τράπεζες 30 δις ευρώ..!! Και μην βιάζεστε εσείς παπαγάλοι του μνημονίου, μην βιάζεστε να μου πείτε ότι είναι δήθεν...

εγγυήσεις, γιατί θα σας πω οτι οι εγγυήσεις οδηγούν σε ζεστό χρήμα. Εαν δεν πληρωθεί οι τράπεζα από μεγαλοοφειλέτες, θα τρέξει στο λεγόμενο πακέτο "στήριξης" για να αντλήσει τα χρήματα από εκεί. Όπως ακριβώς έγινε στο παρελθόν με τα 28 δις ευρώ, που τελικά τα 11 αντλήθηκαν (ζεστό χρήμα) από χρήματα των φορολογουμένων. Με άλλα λόγια οι τράπεζα τζογάρει δίνοντας δάνεια γνωρίζοντας ότι οι πελάτες της είναι υψηλού κινδύνου, ουσιαστικά τζογάροντας χρήματα σε υψηλού κινδύνου δάνεια με σκοπό το κέρδος. Γνωρίζετε κανέναν που να τζογάρει και μετά να τρέχει στην εταιρία που προσφέρει στοιχηματισμό, να ζητάει πίσω τα χρήματά του; Με την ίδια λογική, εάν ανοίξω και εγώ ένα σούπερ μάρκετ στην Δραπετσώνα και πέσω έξω, το κράτος θα έρθει να με "στηριξει"; Όχι φυσικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το δείπνο παπανδρέου με τραπεζίτες και μεγαλοεκδότες προεκλογικά, για να υποσχεθεί την πλήρη στήριξη στους τραπεζίτες Α.Ε. που έχουν χρηματοδοτήσει το κόμμα του και την αντιπολίτευση φυσικά με πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ. Θυμηθήτε την ίδια ώρα σε προκλογικές του ομιλίες έλεγε "Θα συγκρουστούμε με τους τραπεζίτες" Λεφτά υπάρχουν, τα βρήκαν για τις τράπεζες "Πρέπει να υπάρχει αναδιανομή του πλούτου" Φυσικά όλο το Mega στην γραμμή που έδωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Παπανδρέου. Το... κυβερνητικό τρίο Πρετεντέρης, Καψής και οΧασαπόπουλος πήραν γραμμή για να πουν τα ίδια ακριβώς πράγματα. Και οι τρεις σχολιαστές έλεγαν πόσο αναγκαία είναι οι χρηματοδότηση των τραπεζών ώστε να δανειοδοτήσουν και οι τράπεζες με την σειρά τους, την αγορά.. Πρωτοετής φοιτητής οικονομικών γνωρίζει οτι με τον υπερδανεισμό δεν υπάρχει πραγματική ανάπτυξη. Ανάπτυξη υπάρχει με την μείωση των έμμεσων φόρων .. (καύσιμα, τρόφιμα), μείωση των τοκογλυφικών επιτοκίων των τραπεζών και αύξηση μισθών και συντάξεων. Αντι λοιπόν τα χρήματα (30δις) που δανειστήκαμε να δοθούν προς όφελος της αγοραστικής δύναμης, δόθηκαν σε ιδιωτικές εταιρίες (τράπεζες) που θα βγάλουν και χρήματα καθώς τα χρήματα αυτά θα τα δανείσουν.. Χεστήκαμε για την ρευστότητά τους αφού οι ίδιοι δανείζουν χρήμα που δεν υπάρχει. Για παράδειγμα εαν έχει μια τράπεζα 1 εκατομμύριο ευρώ, θα δανείσει 10!!! Δημιουργεί χρέος άρα χρήμα, απο αέρα κοπανιστό.!! Πόσο θα ευχαριστιόμουν ένα μαζικό bunk run..(μαζικές αναλήψεις) για να του καταρρεύσουν οι βδέλλες των ανθρώπων.


130 ΔΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ
....
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ .....
ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...
ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ
ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ
ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΙΣΟΒΙΑ...

anti-ntp.blogspot.com

Υπό μελέτη το θέμα της αναδιάρθρωση ειρηνοδικείων

Υπό μελέτη το θέμα της αναδιάρθρωση ειρηνοδικείων Έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας που αξιολογεί τις προτάσεις

Από ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης αξιολογούνται οι προτάσεις των Προϊσταμένων των Πρωτοδικείων της χώρας για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των Ειρηνοδικείων της περιφέρειας τους.

Στόχος είναι, όπως αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο εξορθολογισμός της λειτουργίας των Ειρηνοδικείων της χώρας, ώστε να επιτευχθεί ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και ορθολογικότερη αξιοποίηση των υφισταμένων πόρων.

Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Σοφίας Γιαννακά, για το ενδεχόμενο κατάργησης του Ειρηνοδικείου Κατούνας και το ενδεχόμενο μεταφοράς του Ειρηνοδικείου Βόνιτσας.

Η βουλευτής έχει επισημάνει ότι γύρω από τα ειρηνοδικεία έχουν αναπτυχθεί δραστηριότητες που ενισχύουν την ανάπτυξη της περιοχής και συμβάλλουν και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/145574/upo-meleti-to-thema-tis-anadiarthrosi-eirinodikeion-/

Ο "βρώμικος" χώρος των εισπράξεων

Τι ακριβώς έκανες; Ποια ήταν η δουλειά σου;

Ήμουν σε δικηγορικό γραφείο, στο τμήμα των hard collections διαφόρων τραπεζών. Ουσιαστικά αυτό που έκανα ήταν να τηλεφωνώ σε οφειλέτες και να απαιτώ την καταβολή του χρωστούμενου ποσού. Βέβαια, στα συγκεκριμένα τμήματα, τα τηλέφωνα θεωρητικά γίνονται από δικηγόρους και όχι από τηλεφωνητές.

Τι σημαίνει hard collections;

Είναι όταν η οφειλή έχει ξεπεράσει τους τρεις μήνες της καθυστέρησης και η τράπεζα ζητά όλο το ποσό του δανείου ή της κάρτας.

Δηλαδή απαιτούσατε όλο το ποσό; Δεν κάνατε διακανονισμό;

Η γραμμή που είχαμε ήταν να πληρωθεί όλο το ποσό. Έτσι ξεκινούσαμε. Παράλληλα γινόταν έρευνα από τους δικαστικούς επιμελητές του γραφείου για ύπαρξη περιουσίας του οφειλέτη.

Δηλαδή αν έχει σπίτι δικό του;

Σπίτι, οικόπεδα, τα πάντα

Κι αν είχε σπίτι, τι γινόταν;

Στην ουσία εκβίαζα τον πελάτη να πληρώσει γιατί διαφορετικά θα του παίρναμε το σπίτι.

Για τι ποσά μιλάμε τώρα;

Για όλα τα ποσά. Αν και μέχρι πέρσι δεν γινόταν να προχωρήσεις σε πλειστηριασμό για ποσό κάτω των 10.000 ευρώ. Θεωρητικά βέβαια. Γιατί στην πράξη αλλιώς ήταν τα πράγματα.

Δηλαδή το γραφείο προχωρούσε σε πλειστηριασμούς και για μικρά ποσά;

Θυμάμαι περιπτώσεις οφειλών από κάρτες ή δάνεια γύρω στα 10.000 ευρώ που τα προχωρήσαμε. Στο τέλος, δεν ξέρω αν η τράπεζα πήρε το σπίτι ή σταμάτησε η διαδικασία. Εγώ σαν υπάλληλος, δε μάθαινα ποτέ. Έχω ακούσει και για πολύ μικρότερα ποσά να έχουν κάνει πλειστηριασμό.

Όταν είχατε να κάνετε με ανθρώπους που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας η άλλα θέματα, ποια ήταν η γραμμή; Δεν υπήρχε κάποια διευκόλυνση;

Τίποτα στάνταρ. Τα πάντα είχαν να κάνουν με το ποσό της οφειλής, αν υπήρχε ακίνητο και σε ποια τράπεζα χρωστούσε. Κάθε τράπεζα είχε τα δικά της. Υπήρχε οφειλή από το 1983 που δεν είχε προχωρήσει η τράπεζα τη διαδικασία και υπήρχαν περιπτώσεις συγκεκριμένης τράπεζας, που μόλις το ποσό γινόταν ληξιπρόθεσμο, προχωρούσε άμεσα σε έρευνα ακίνητης περιουσίας, αποστολή εξωδίκου, διαταγή πληρωμής και τέλος εντολή κατάσχεσης ή πλειστηριασμού. Και σημείωσε ότι τα δικαστικά και νομικά έξοδα επιβαρύνουν τον πελάτη.

Τον πελάτη στο τηλέφωνο τον βρίσκατε εύκολα; Απαντούσε στις κλήσεις;

Άστα να πάνε… υπάρχει ολόκληρο σύστημα ψαξίματος του πελάτη. Υπήρχαν ειδικές εφαρμογές στον υπολογιστή, σαν βάσεις δεδομένων, που ψάχναμε να βρούμε οτιδήποτε για τον πελάτη: άλλα τηλέφωνα, διευθύνσεις, τηλέφωνα συγγενών, τόπο καταγωγής κ.α.

Τον τόπο καταγωγής τι τον θέλατε;

Για να καταλάβεις, έχω βρει ότι συγκεκριμένος οφειλέτης καταγόταν από ένα χωριό. Πήρα τηλέφωνο σε ανθρώπους του χωριού και κάποιος μακρινός συγγενής του μου έδωσε ένα τηλέφωνό του. Βέβαια και η τράπεζα έβρισκε μέσω Τειρεσία και λευκού Τειρεσία στοιχεία του πελάτη από άλλες οφειλές ή τραπεζικά προϊόντα σε τράπεζες. Καλυμμένα όμως όλα αυτά.

Τι εννοείς «καλυμμένα»;

Ο εργοδότης έβγαζε την ουρά του απ’ έξω και τα έριχνε στον υπάλληλο. Έχει απαγορευθεί να ψάχνεις προσωπικά δεδομένα, να τηλεφωνείς σε συγγενείς, φίλους και άλλους για να βρεις τον ίδιο τον οφειλέτη. Η γραμμή του εργοδότη ήταν η εξής: «Εγώ σου απαγορεύω να παίρνεις τηλέφωνο και να ενοχλείς άλλους, πέρα από τον ίδιο τον πελάτη». Αλλά ο εργοδότης ξέρει πολύ καλά ότι στο 90% των περιπτώσεων τα τηλέφωνα του πελάτη που ψάχνουμε, έχουν αλλάξει, είναι λάθος ή δεν απαντάει ποτέ. Για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, που είναι οι εισπράξεις, αναγκαστικά τον ψάχνουμε παντού. Ο εργοδότης το ξέρει και πιέζει χωρίς να φαίνεται. Και σε περίπτωση μήνυσης, μας είχε ενημερώσει ότι είμαστε μόνοι μας!

Ψυχολογικά πώς ήσουν;

Πολύ πιεσμένη και με πολύ άγχος. Το αν θα είχα δουλειά είχε άμεση σχέση με το πόσες εισπράξεις θα έφερνα. Και αυτό σήμαινε τηλέφωνα και τρομερή πίεση σε ανθρώπους που δεν είχαν λεφτά. Πίεση, εκβιασμός και απειλές. Καθημερινά. Άλλοι κλαίγανε και με παρακαλάγανε να τους λυπηθώ και άλλοι με βρίζανε. Λες και εγώ θα έπαιρνα τα λεφτά ή το σπίτι. Κάποιος μάλιστα με καταράστηκε.

Και τι λεφτά έπαιρνες;

Πλάκα κάνεις; Τι λεφτά να πάρω; 750 ευρώ καθαρά και σαφώς χωρίς μπόνους και τέτοια. Με είσπραξη προσωπική 200.000 το μήνα και ούτε ένα ευρώ μπόνους. Το γραφείο βέβαια έπαιρνε ποσοστά επί των εισπράξεων. Το γραφείο όμως, όχι εμείς.

Και τελικά τα παράτησες ε;

Δεν άντεξα άλλο αυτή την πίεση, το άγχος. Τα παράτησα βέβαια αφού έπαθα έλκος στο στομάχι και χίλια δυο άλλα ψυχολογικά.

http://newsport.gr/
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/03/blog-post_7399.html 

Δραματοποιημένα έργα Δ. Σολωμού – Αλ. ΠαπαδιαμάντηΜία από τις ελάχιστες παραστάσεις όπου ένας θεατρικός οργανισμός «τολμά» να συνδυάσει το έργο δύο μεγάλων προσωπικοτήτων της ελληνικής λογοτεχνίας, παρουσιάζεται από την Παρασκευή 25 Μαρτίου στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.
Πρόκειται για την παράσταση «…Μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό …Μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη», στην οποία παρουσιάζονται δραματοποιημένα, το ποίημα «Το όραμα του Λάμπρου» του Δ. Σολωμού και τα διηγήματα «Χωρίς Στεφάνι», «Μία Ψυχή» και «Αμαρτίας Φάντασμα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε μία ενιαία παράσταση.
Η επιλογή των κειμένων προέκυψε μέσα από μία κοινή θεματική που συνδέει τα λογοτεχνικά αυτά κείμενα μεταξύ τους και η οποία αφορά, τη γέννηση, το θάνατο, την αμαρτία και την κάθαρση.
Ο θάνατος, η αδιάσειστη αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης, παρουσιάζεται μέσα από τα συγκεκριμένα κείμενα σε διάφορες από τις εκφάνσεις του. Ως λύτρωση, ως κάθαρση, ως διάβαση σε μία άλλη διάσταση, ως τραγικό γεγονός. Το βάρος της αμαρτίας, η ένοχη συνείδηση για εκούσιες και ακούσιες αμαρτίες, η ανάγκη ή το μοιραίο της κάθαρσης, χαρακτηρίζουν επίσης τα κείμενα, ξεπερνώντας το χωροχρόνο και χαρακτηρίζοντάς τα απόλυτα διαχρονικά. Αν και οι ηθοποιοί ερμηνεύουν τους ρόλους τους στη γλώσσα του Σολωμού και του Παπαδιαμάντη, η διαχρονικότητα αυτή δεν είναι δυνατό να ακυρωθεί. Ο λόγος «ρέει» στην εποχή του, το συναίσθημα καθρεφτίζεται στο σήμερα.
Στα δεκαέξι οκτάστιχα του «Λάμπρου», ο Σολωμός έδειξε στο έθνος του ότι, η απλή γλώσσα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει με θαυμαστή σφοδρότητα και συντομία τα παθητικότερα και πλέον απόκρυφα συναισθήματα. Η γιγαντιαία, αλλά μάταιη αντίσταση της θέλησης του ανθρώπου στους ηθικούς νόμους, δεν έχει παρασταθεί ίσως ποτέ σε εικόνα τρομερότερη από αυτή του Λάμπρου και δίκαια έχει δώσει αφορμή για σύγκριση ακόμη και με τη «Λαίδη Μάκμπεθ» του Σαίξπηρ.
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης – «Αμαρτίας Φάντασμα», «Μία Ψυχή», «Χωρίς Στεφάνι».
Την ίδια μάταιη αντίσταση της θέλησης στους ηθικούς νόμους αντιμετωπίζει και ο Παπαδιαμάντης στο «Αμαρτίας Φάντασμα», όπου ο αφηγητής του με τη μορφή οράματος στη σκοτεινή ρεματιά αντικρίζει τις αμαρτίες τους παρελθόντος του. Αμαρτίες όχι τόσο βαριές όσο εκείνες του Λάμπρου, εξίσου όμως βασανιστικές.
Στον αντίποδα, η αναμάρτητη κόρη που χάνει τη ζωή στην εφηβική ηλικία στο «Μία Ψυχή». Η κόρη που λείπει από τη ζωή όλων των δικών της ανθρώπων βασανιστικά. Είναι μήπως η ίδια ασπροντυμένη φιγούρα που αντιπροσωπεύει την αθωότητα και την αγνότητα στο όραμα του «Αμαρτίας Φάντασμα»; Ή μήπως είναι η ψυχή της κόρης αυτής που μεταμορφωμένη σε πεταλούδα περιτριγυρίζει το καντήλι που καίει στο σπίτι της; Γεγονός είναι πάντως ότι, η κόρη έφυγε από τη ζωή χωρίς να προλάβει να πληγώσει και να πληγωθεί. Με καθαρή συνείδηση αιωρείται η ψυχή της στα μέρη που έζησε γαλήνια και ήρεμα. Εάν δεν είχε κοπεί το νήμα της ζωής της στα 16 χρόνια της, ποια μοίρα την περίμενε;
Η παράσταση ανεβαίνει σε σύνθεση κειμένων και σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη, μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη, σκηνικά – κοστούμια Ιωάννας Τουλούπη, φωτισμούς Κώστα Τατάκου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Ζέρβας, Μαρίνη Καγιά, Ηλέκτρα Καρτάνου, Νιόβη Κωστοπούλου, Σπύρος Μαβίδης, Απόστολος Συρταριώτης, Περικλής Τσαμαντάνης, Μαρία Χαϊντούτη και ο μικρός Αλέξανδρος Ζαχαρούδης. Τραγούδι: Αντωνία Λάππα.
Σύντομο URL: http://deliverme.gr/?p=5734

ΤΕΔ / ΕΠΣΘ: Αποτελέσματα Αγώνων Β' Ερασιτεχνικής (27/3/2011)

ΤΕΔ / ΕΠΣΘ: Αποτελέσματα Αγώνων Β' Ερασιτεχνικής (27/3/2011)

41.130,00€Για εργασίες συντήρησης δίνει ο δήμος σκοπέλου σε συνεργείο της γλώσσας σκοπέλου!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ
ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Σκόπελος 28/03/2011
Αρ. Πρωτ. 2166
ΣΥΜΒΑΣΗ 41.130,00€
Στο ημοτικό Κατάστημα Σκοπέλου του ήμου Σκοπέλου σήμερα την 28η του μήνα
Mαρτίου του έτους 2011 μεταξύ του ημάρχου Σκοπέλου και του κ.Κων/νου Π.Μπάλλα,
ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤ)Ν-ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚ)Ν & ΕΛΑΣΤΙΚ)Ν
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤ)Ν, με έδρα τη ημ.Κοιν.Γλώσσας του ήμου Σκοπέλου, συμφωνήθηκαν τα
ακόλουθα:
Ο πρώτος των συμβαλλομένων, έχοντας υπόψη:
• τις διατάξεις του Π 28/1980 «Περί εκτελέσεως έργων και προμηθειών των ΟΤΑ»
• τις διατάξεις του ημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Ν. 3463/06) και ιδιαίτερα το
άρθρο 209 του Ν. 3463/06, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει
• την παρ 13 του άρθρου 20 του Ν. 3731/08
• το άρθρο 83 του ν. 2362/1995 (ΦΕΚ 247 Α)
• την υπ' αριθ. 35130/739/09.08.2010 (ΦΕΚ 1291/11.08.2010 τεύχος Β) απόφαση
Υπουργού Οικονομικών
• την υπ’ αριθμόν 13/2010 μελέτη του Οικονομικού Τμήματος του ήμου Σκοπέλου
• την αριθμ. 248/2010 Απόφαση του ημοτικού Συμβουλίου «περί αναμόρφωσης του
προϋπολογισμού του ήμου οικον.έτους 2010 ενισχύοντας τους κάτωθι Κ.Α. με τις
παρακάτω πιστώσεις:
Κ.Α. 10-6263 με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή μεταφορικών μέσων» με πίστωση
3.000,00€,
Κ.Α. 20-6263 με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή μεταφορικών μέσων» με πίστωση
10.000,00€ (αρχική πίστωση 30.000,00€)
Κ.Α. 20-6264 με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή λοιπών μηχανημάτων» με πίστωση
2.700,00€
• την αριθ. 190/2010 Απόφαση της ημαρχιακής Επιτροπής σχετικά με την ψήφιση
των πιστώσεων στον προϋπολογισμό του ήμου οικον.έτους 2010
• την αριθ. 205/2010 Απόφαση της ημαρχιακής Επιτροπής σχετικά με την έγκριση
των συντασσόμενων τευχών
• την αριθμ.9488/29-11-2010 διακήρυξη του πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάθεση
της εν λόγω εργασίας
• το από 09/12/2010 Πρακτικό του πρόχειρου διαγωνισμού
• την αριθμ.211/2010 Απόφαση της ημαρχιακής Επιτροπής (η αριθμ. 105/5745/16-
03-2011 εγκριτική της) με θέμα «περί έγκρισης του ανωτέρω πρακτικού σύμφωνα με
το οποίο ανατέθηκε η εκτέλεση της εργασίας «Συντήρησης και επισκευής
οχημάτων, μηχανημάτων έργου και λοιπών μηχανημάτων του ήμου
Σκοπέλου» στον κ. Κων/νο Παν.Μπάλλα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤ)Ν-ΕΜΠΟΡΙΟ
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚ)Ν & ΕΛΑΣΤΙΚ)Ν ΑΥΤΟΚΙΝΗΤ)Ν, με έδρα το Τ. .Γλώσσας του
ήμου Σκοπέλου, έναντι συνολικής αμοιβής 41.130,00€ συμπεριλαμβανομένου του
ΦΠΑ 16% (έκπτωση 10%).
- 1 -
ΑΔΑ: 4Α18Ω1Δ-Κ
Σελίδα 2 από 3
• την αριθμ. 2/2011 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ήμου Σκοπέλου «περί
διάθεσης –ψήφισης των παρακάτω πιστώσεων:
- πίστωση 750,00€ στον Κ.Α. 10-6263 με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή
μεταφορικών μέσων» ,
-πίστωση 21.000,00€ στον Κ.Α. 20-6263 με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή
μεταφορικών μέσων» και
- πίστωση 1.250,00€ στον Κ.Α. 20-6264 με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή λοιπών
μηχανημάτων»
Α Ν Α Θ Ε Τ Ε Ι
Ο πρώτος των συμβαλλομένων αναθέτει στον δεύτερο τις εργασίες συντήρησης και
επισκευής των οχημάτων (φορτηγών, απορριμματοφόρων,επιβατικών) , μηχανημάτων
έργου (φορτωτή, πυροσβεστικού) & λοιπών μηχανημάτων (αλυσσοπριόνων, χορτοκοπτικών,
κονταροαλυσσοπριόνων) του ήμου Σκοπέλου συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας
των ανταλλακτικών αντί του συν. ποσού των 41.130,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ
16% .
Το Γραφείο Κίνησης του ήμου υποχρεούται στην έκδοση « ελτίου ή εντολής επιθεωρήσεων
και επισκευής οχήματος,μηχανήματος έργου και λοιπών μηχανημάτων», όπου αναγράφονται
περιληπτικά στοιχεία αναφερόμενα στο είδος της συντήρησης ή επισκευής, οι απαιτούμενες
επισκευαστικές εργασίες και τα αναγκαία ανταλλακτικά.
Στη συνέχεια ο ανάδοχος υποχρεούται στην έκδοση « ελτίου τεχνικής επιθεώρησης και
επισκευής οχήματος,μηχανήματος έργου και λοιπών μηχανημάτων», στο οποίο
καταχωρούνται οι τεχνικές διαπιστώσεις, οι επισκευαστικές εργασίες και τα ανταλλακτικά ή
εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν, το οποίο υπογράφεται από τον προϊστάμενο του
συνεργείου,τον υπεύθυνο τεχνίτη και τον υπεύθυνο οδηγό.
Η οριστική ποιοτική και ποσοτική παραλαβή των εργασιών θα γίνει από την αρμόδια
επιτροπή του ήμου μετά το πέρας τους.
Ολόκληρη η συμβατική αξία των εργασιών θα πληρωθεί στον ανάδοχο με την έκδοση
χρηματικού εντάλματος πληρωμής, που θα συνοδεύεται από τα νόμιμα δικαιολογητικά.
Οι νόμιμες κρατήσεις του τιμολογίου βαρύνουν τον ανάδοχο.
Ο ήμος βαρύνεται με το ΦΠΑ εάν και εφόσον υπάρχει υποχρέωση για κάθε συγκεκριμένη
περίπτωση.
Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται για ένα έτος από την υπογραφή της παρούσης δηλ. έως
27/03/2012.
Εφαρμόζονται, όπου συντρέχει περίπτωση, οι σχετικές με την πώληση και τις
αμφοτεροβαρείς συμβάσεις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.
- 2 -
ΑΔΑ: 4Α18Ω1Δ-Κ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_skopelou/ada/4%CE%9118%CE%A91%CE%94-%CE%9A 

Η τρομοκρατία των καθεστωτικών ΜΜΕ στα Blogs δεν θα περάσειΠαλαιότερα, είχαμε σημειώσει εδώ,  ότι μια από τις πρώτες φούσκες που θα σκάσει, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, θα ήταν αυτή των ΜΜΕ. Ειδικότερα αυτών που ο κόσμος έχει συνηθίσει να αποκαλεί «καθεστωτικά ΜΜΕ».
Τι παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες:
1. Η «ναυαρχίδα» του καθεστωτισμού, το Mega, καταθέτει αγωγή εκατομμυρίων εναντίον ενός Blog! Αυτό είναι εκδήλωση αδυναμίας και αμηχανίας. Εκτός και αν, στο παρασκήνιο, εξελίσσεται κάποιο άλλο παιχνίδι που δεν γνωρίζουμε. Όμως, ό,τι και να συμβαίνει ένα μεγάλο κανάλι, και δίκιο να έχει, δεν εγείρει τέτοιες αξιώσεις, εναντίον ενός blogger. Διαφωνούμε και με το ύφος και με το περιεχόμενο ορισμένων Blogs. Και είναι γνωστό ότι πέσαμε κι εμείς θύματα ανοίκειων επιθέσεων, που συνεχίζονται. Όμως αυτά δεν λύνονται στα δικαστήρια και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα έκφρασης του καθενός. Αυτό είναι δημοκρατία και η τρομοκρατία των καθεστωτικών ΜΜΕ στους Bloggers δεν θα περάσει.
2. Ο Εκδότης μεγάλου Δημοσιογραφικού Οργανισμού, επί  ημέρες, έστελνε από τις στήλες των εφημερίδων του «προειδοποιητικά» μηνύματα, εναντίον ενός εκ των εκδοτών της Εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».  Δηλαδή, χρησιμοποιούσε  τα έντυπά του, όχι για να ενημερώσει το κοινό, αλλά για να επιλύσει προσωπικές και επιχειρηματικές τους διαφορές!
3. Το Δελτίο  Ειδήσεων του «Κυρίαρχου των 8» έχει να μεταδοθεί κάποιες ημέρες, επειδή το Κανάλι (που είναι εισηγμένο στο ΧΑΑ) αντιμετωπίζει δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό.
4. Καρεκλοκένταυροι δημοσιογράφοι ορισμένοι από τους οποίους υπήρξαν και συνεργάτες ή σύμβουλοι υπουργών προηγούμενης κυβερνήσεως επιτίθενται συνεχώς εναντίον του Antinews.
Aν συνεχίσω, τα παραδείγματα είναι πολλά. Το δια ταύτα της ιστορίας:
Αν δείτε τις κυριακάτικες κυκλοφορίες των εφημερίδων…
Αν διαβάσετε τους ισολογισμούς των εισηγμένων επιχειρήσεων ΜΜΕ στο χρηματιστήριο…
Αν παρακολουθείτε την πορεία της διαφημιστικής δαπάνης…
Αν τα συνδυάσετε όλα αυτά, θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.
Δεν θα επιβιώσουν όλοι και το γνωρίζουν. Και όσοι επιβιώσουν δεν θα είναι όπως παλιά.
Επιδίδονται, λοιπόν, σε μια  ανελέητη μάχη επιβίωσης για να αυξήσουν το κομμάτι τους από μια μικρή πίττα που  συνεχώς μικραίνει.
Επιπλέον, για πρώτη  φορά,  έχουν να αντιμετωπίσουν και έναν αντίπαλο, με τον οποίο ειλικρινά δεν ξέρουν τι να κάνουν: το διαδίκτυο!
Είναι σε πανικό!
Η πρωτοκαθεδρία τους κινδυνεύει.
Η αξιοπιστία τους αμβισβητείται
Η επιρροή τους εξασθενίζει.
Τα έσοδά τους συρρικνώνονται.
Έχουν μπροστά τους έναν αγώνα επιβίωσης υπό αντίξοεες συνθήκες. Τα κουρασμένα  στρατεύματα τους είναι παρατεταγμένα στην κοιλάδα, όμως, αισθάνονται ότι στα δάση είναι κρυμμένοι οι μουτζαχεντίν του διαδικτύου τους οποίους δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν!
Στοιχηματίζετε ποιος θα κερδίσει;
Αδέξιος Δεξιός
http://www.antinews.gr/2011/03/28/93644/ 

Καλά ρε μαλ@κές το ΜΑΜΑ ΜΙΑ γυρίστηκε στην Λάρισα είσαστε σοβαροί?Ξυπνάτε στην Σκόπελο ΡΕΕΕΕΕΕ!

 
Επόμενος σταθμός είναι η έκθεση στο Λονδίνο όπου θα πάμε με το τραγούδι το «Μάμα Μία» που δημιουργήθηκε εδώ στη Θεσσαλία, στη Σκιάθο και το Πήλιο, ώστε να δώσουμε το ουσιαστικό στίγμα»
Αυτό λέει η ανακοίνωση της περιφερείς Θεσσαλίας τη κάνετε ρε στον δήμο σκοπέλου  ασχολείστε να βγάζετε cd και τραγούδια για δίκια σας προβολή? και αυτή μας κλέβουν ένα μέσον που έχουμε διαφήμισης για το νησί μας βλέπετε πουθενά να αναφέρουν σκόπελο?
Διαβάστε εδώ 

Νέα τουριστική ταυτότητα για την περιφέρεια Θεσσαλίας

Προβλέπει το Σχέδιο Στρατηγικής Επικοινωνίας και Προβολής

Σε φάση διαβούλευσης βρίσκεται πλέον η μελέτη για τον τουρισμό που εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και στόχο έχει «την επαναποθέτηση της Θεσσαλίας στην παγκόσμια και εγχώρια αγορά ως πολυδιάστατου ανταγωνιστικού προορισμού» όπως επισημαίνεται και στο εισαγωγικό σημείωμα.
Το σχέδιο μάρκετινγκ τουριστικής προβολής έχει σκοπό όπως επισημαίνεται «στη δημιουργία μίας ξεκάθαρης και στοχευμένης στρατηγικής προβολής του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις επιλεγμένες τουριστικές αγορές».
Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ Κ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
Στη μελέτη τίθενται οι επιμέρους στόχοι της νέας στρατηγικής που θα είναι: Η αύξηση της αναγνωρισιμότητας της Θεσσαλίας, η δημιουργία καλής εικόνας για την περιοχή, η αύξηση της πληροφόρησης για τις διαθέσιμες επιλογές και με τον τρόπο αυτό η αύξηση του βαθμού ικανοποίησης του τουρίστα, αλλά και η πιθανή άμβλυνση της εποχικότητας, η αύξηση των μεγεθών σε όρους επισκεψιμότητας και δαπάνης, η καλλιέργεια της τουριστικής κουλτούρας και δαπάνης, η καλλιέργεια της τουριστικής κουλτούρας και η υποστήριξη των επαγγελματιών.
Ακολούθως παρουσιάζονται «τα προϊόντα – στόχοι» του τουρισμού στην ευρύτερη Θεσσαλία και συγκεκριμένα: Ο παραθαλάσσιος τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο τουρισμός της φύσης, ο πολιτιστικός τουρισμός, τα αστικά κέντρα. Πάντως όπως επισημαίνει η μελέτη «μία επιπλέον μορφή τουρισμού όπου η Θεσσαλία θα μπορούσε να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά αυτή τη στιγμή παραμένει ανύπαρκτη είναι ο αγροτουρισμός. Δηλαδή η ενεργή συμμετοχή του τουρίστα σε αγροτικές εργασίες, η δυνατότητα να εμπλακεί στην καλλιέργεια και στη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων (βαμβάκι, θερισμός) και βεβαίως να γευτεί και να αγοράσει αγνά τοπικά προϊόντα».
Πάντως επισημαίνεται η ανάγκη ανάδειξης των παρακάτω: Η προβολή της ταυτότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η προώθηση των προσφερομένων τουριστικών προϊόντων, η προβολή των ώριμων και δημοφιλών τουριστικών προορισμών (Μετέωρα, Σποράδες, Πήλιο), η ανάδειξη των προς αξιοποίηση τουριστικών προορισμών (λίμνη Πλαστήρα, παραλιακή ζώνη Λάρισας, παραλιακή ζώνη Μαγνησίας, Όλυμπος, Περτούλι, Ελάτη, Κοιλάδα Τεμπών), πρόληψη και διαχείριση κινδύνων. Υπογραμμίζεται η ανάγκη δημιουργίας ιστοσελίδας «που να αποτελεί στην ουσία ένα δικτυακό τουριστικό κατάλογο σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα».
Ιδιαίτερα τονίζεται η ανάγκη συμμετοχής στις διάφορες εκθέσεις και από τη μελέτη προτείνεται η συμμετοχή στις παρακάτω εκθέσεις: Του Μιλάνου, του Βερολίνου, του Λονδίνου, της Μόσχας, της Πράγας, της Σόφιας, του Βελιγραδίου, του Βουκουρεστίου, της Βαρσοβίας. Παράλληλα σημειώνεται να γίνουν «προωθητικές ενέργειες σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων».
Επίσης προωθητικές ενέργειες εντός Ελλάδας με την δημιουργία «σταντ» στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, τη δημιουργία «σταντ» στο Μεντιτερανέν Κόσμος, όπως και κινητή μονάδα ενημέρωσης, που θα μπορεί να περιοδεύει σε πόλεις όμορων νομών της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου ώστε να προσελκύει κοινό από την εγχώρια αγορά.

Παρεμβάσεις σε εξέλιξη

«Επιστροφή στην Πατρίδα» θα είναι, εξάλλου, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας το τουριστικό σλόγκαν για το 2012 όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με Ιερές Μητροπόλεις, ενώσεις αποδήμων, δημόσιες αρχές, προξενεία, ακόμα και επώνυμους Έλληνες θα προσκαλέσει για το 2012 όλους τους Θεσσαλούς του εξωτερικού, ακόμα και δεύτερης και τρίτης γενιάς, να έρθουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Για να επανασυνδεθούν, για να γνωρίσουν τον τόπο τους, για να ανακτήσουν την εθνική τους υπερηφάνεια, για να αποκτήσουν ξανά σχέση με τον τόπο τους και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στις αγορές του εξωτερικού. Όπως τόνισε, «επειδή το όραμά σας είναι το πρόγραμμά μας, αλλά και επειδή ο τουρισμός δεν μπορεί να περιμένει ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη φάση στην οποία αναλάβαμε την διοίκηση, δεν σταματήσαμε ποτέ και συνεχίσαμε το θέμα της προβολής με ό,τι είχαμε στα χέρια μας και είμαστε να ανταποκριθούμε σε κάθε δυσκολία για να προβάλλουμε τα συγκριτικά αποτελέσματα της περιοχής μας» και πρόσθεσε: «Πήραμε μέρος σε μία σειρά εκθέσεων στο εξωτερικό, πλέον σαν Θεσσαλία, όμως αυτή τη φορά με τη συνέργεια όλων ώστε να δημιουργηθεί πολλαπλασιαστικό όφελος και προστιθέμενη αξία από τον τουρισμό και για τον πολιτισμό και για νέες θέσεις εργασίας. Επόμενος σταθμός είναι η έκθεση στο Λονδίνο όπου θα πάμε με το τραγούδι το «Μάμα Μία» που δημιουργήθηκε εδώ στη Θεσσαλία, στη Σκιάθο και το Πήλιο, ώστε να δώσουμε το ουσιαστικό στίγμα».
Ήδη πάντως, το Σχέδιο Μάρκετινγκ για την Τουριστική Ανάπτυξη ολοκληρώθηκε, ώστε να γίνει επίκαιρος και σαφής χάρτης προτεραιοτήτων και δράσεων, ώστε, με τα πραγματικά δεδομένα, να λειτουργεί ως πλάνο ανάπτυξης και που προβλέπει ρόλους και ευθύνες για τον καθένα που κινείται στο χώρο του τουρισμού.
Το Σχέδιο Στρατηγικής Επικοινωνίας και Προβολής θα συμπληρώσει και θα εξειδικεύσει το Σχέδιο Μάρκετινγκ καθορίζοντας όλα τα βασικά στοιχεία.
Θεσμοθετείται Περιφερειακή Επιτροπή Τουριστικής Πολιτικής (ΠΕΤΠ) με σκοπό να επιτύχει διαρκή συνεργασία υψηλού επιπέδου μεταξύ όλων των φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την τουριστική ανάπτυξη.
Πρόεδρος της ΠΕΤΠ είναι ο Περιφερειάρχης και μετέχουν εκπρόσωποι των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, των Ενώσεων Δήμων, των Ενώσεων Ξενοδόχων, Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Ενώσεων Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, Εκπρόσωποι των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, του HATTA, της Συνομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων, της ΠΟΕΣΣΥΕ, της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιστιοπλοϊκών Σκαφών. Διοικητικό όργανο της ΠΕΤΠ, με εκτελεστικές αρμοδιότητες, αποτελεί η Επιτροπή Υλοποίησης Προγράμματος, η οποία εκτός από «εκτελεστική επιτροπή» του ΠΕΤΠ λειτουργεί ταυτόχρονα ως πόλος συντονισμού και συνεργασίας με τις δομές της Περιφέρειας που εργάζονται για την Τουριστική Ανάπτυξη. Συγκροτείται Επιτροπή Αντιμετώπισης Κρίσεων στον τομέα του Τουρισμού. Δράσεις προβολής για την προσέλκυση πτήσεων στο αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας και σύνδεσή του με ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Σύντομο URL: http://deliverme.gr/?p=5861
http://skopelos-news.blogspot.com/ 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου