Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Βαλτε ΝΕΤ ΤΩΡΑ!!!

Το πειραμα της αργεντινής...

Τσίρκο η αυτοδιοίκηση !

Τσίρκο η αυτοδιοίκηση με Μπουτάρη και Καμίνη

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ήταν συγκλονιστικός ! Όσοι είδατε τη ζωντανή μετάδοση, είδατε έναν παγκοσμίως πρωτοπόρο “πολιτικό”. Ξεκίνησε λοιπόν -φορτσάτος αυτή τη φορά- ο Κώστας Γκιουλέκας να…μιλάει για το -τεράστιο- θέμα των σκουπιδιών. είπε: «Με έκπληξη ακούσαμε σήμερα τον Γιάννη Μπουτάρη να ζητά από τους Θεσσαλονικείς να κάνουν υπομονή έως το καλοκαίρι γιατί ως τότε, όπως ο ίδιος είπε, θα καταφέρει η νέα διοίκηση του Δήμου να καθαρίσει την πόλη.Θυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή η νέα διοίκηση δήλωσε ότι στους πρώτους μήνες δε θα παράγει έργο, όμως, θα παρουσιάσει μια πεντακάθαρη Θεσσαλονίκη. Ως τώρα, κάτι τέτοιο δεν το είδαμε. Αντίθετα, τα σκουπίδια γίνονται βουνά και κατακλύζουν ολόκληρη την πόλη.
Καλούμε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα ώστε κάθε δρόμος της πόλης να καθαρίσει. Η καθαριότητα της πόλης δεν είναι μόνο ανάγκη αλλά βασική και πρώτιστη υποχρέωση του Δήμου».
Όλοι στη Θεσσαλονίκη εδώ και μέρες γκρινιάζουν σε πολύ υψηλούς τόνους, για το θέμα των σκουπιδιών. Υπάρχει έντονη γκρίνια και έντονη πίεση προς τη δημοτική αρχή. Προχθές κυκλοφόρησαν σενάρια για την αιτία του προβλήματος, την οποία εντόπιζαν σε χρέος προς τον προμηθευτή κι όλα ανέμεναν να πεί αυτό ο δήμαρχος.
Κι εκεί που κάθε δήμαρχος, κάθε πολιτικός, δεν θα μπορούσε να κρύψει το “ζόρι” και το άγχος για το θέμα των σκουπιδιών, αφού το πρόβλημα πήρε τεράστιες διαστάσεις, ο Γιάννης Μπουτάρης, χαλλλλλλλαρά, αδιάφορα και ανετότατα ψέλισε κάτι για “μηχανογραφικό λάθος”, είπε κάτι σαν “ε, καλά μωρέ, μέχρι το καλοκαίρι θα το λύσουμε, τι γκρινιάζετε τώρα, ωωωχχχ…” και τους έγραψε όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι !
Ο άνθρωπος είναι ο μεγαλύτερος γραψαρχίδας του πλανήτη ! Είναι μια κατηγορία μόνος του.
Κυρ Γιάννη σε πάμε ! Κάντα όλα “πουτάνα”, που λένε κι οι πιτσιρικάδες (με το συμπάθειο..) Αυτά Γράφει το Ταχάλια. …και μετά κάποιοι παρεξηγούνται γιατί “αποθεώνουμε” τον Μιχαλολιάκο. Σε λίγο Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρακαλούν να τον πάρουν για μεταγραφή. Τόσο απλά.

http://greeknation.blogspot.com/2011/03/blog-post_8088.html#more

Έγινε δήμαρχος με συμβόλαιο!

Της Ρένας Φλαμουράκη

-Έκαναν τον δήμο Γλυφάδας οικογενειακή επιχείρηση- Συμφώνησαν και υπέγραψαν συμβόλαιο πρώην και νυν δήμαρχοι- Για την καλή συνεργασία τους πρόσφεραν θέσεις διοικητικές σε φίλους, κόρες και συντρόφους!
Σάλος με το «Μυστικό Μνημόνιο Συνδιοίκησης» του δήμου Γλυφάδας
Ένα νέο μεγάλο σκάνδαλο αποκαλύπτεται σιγά-σιγά, που......
αφορά τον δήμο Γλυφάδας. Εδώ και περίπου δύο μήνες, κυκλοφορούν οι φήμες για την ύπαρξη ενός συμβολαίου, στο οποίο εμφανίζεται να έχει υπογράψει συμφωνία ο δήμαρχος Γλυφάδας, Κώστας Κόκκορης, με δύο αντίπαλες δημοτικές παρατάξεις για εκλογική στήριξη με αντάλλαγμα αξιώματα και θέσεις.

Το θέμα ξέφυγε από τα πλαίσια της τοπικής κοινωνίας και γράφτηκε στον Τύπο, καθώς ένας ανυπόγραφος φάκελος με άγνωστο αποστολέα έφτασε σε γνωστή εφημερίδα. Ο φάκελος αυτός περιείχε ένα κείμενο που έφερε τον τίτλο «Συμφωνητικό Συνδιοίκησης» και στο οποίο φαίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις των προσώπων που υπογράφουν σε όλες τις σελίδες.

Πρόκειται για τις υπογραφές του δημάρχου Γλυφάδας, Κώστα Κόκκορη, του πρώην δημάρχου Γλυφάδας, Στέλιου Λανδράκη, και του τότε υποψήφιου, Οδυσσέα Παπαδόπουλου.

Τι αναφέρει το «Μνημόνιο Συνδιοίκησης»

Το τρισέλιδο «μνημόνιο» φέρει ως ημερομηνία την 10η Νοεμβρίου 2010. Ο κ. Κόκκορης είχε πάρει την πρώτη Κυριακή στις 7 Νοεμβρίου ποσοστό 26,8% έναντι 29,6% του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, 7,4% του Στέλιου Λανδράκη και 6,3% του Οδυσσέα Παπαδόπουλου. Στο κείμενο, λοιπόν, αναφέρονται τα ποσοστά του πρώτου γύρου αλλά και η δέσμευση ότι ο Λανδράκης και ο Παπαδόπουλος θα προτρέψουν τους ψηφοφόρους τους να στηρίξουν τον κ. Κόκκορη και ως αντάλλαγμα, πρόσωπα της επιλογής του κ. Λανδράκη θα στελεχώσουν δύο νομικά πρόσωπα του δήμου και τη νομική υπηρεσία, ενώ από τον συνδυασμό του κ. Παπαδόπουλου θα στελεχωθεί η ανώνυμος εταιρεία του «Γκολφ Γλυφάδας».


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΙΣΕΛΙΔΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ:


Βαρβιτσιώτης: «Πρόκειται για το «μνημόνιο της ντροπής-Αηδιασμένη οι κοινωνία της Γλυφάδας»

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε στο Newstoday και ουσιαστικά όχι μόνο δεν μας διέψευσε το γεγονός αλλά μας τόνισε πως, χωρίς να είναι βέβαιος εάν το κείμενο είναι πλαστό ή αληθινό, εκείνος δέχθηκε την πρόταση αυτή ως έχει, ωστόσο την απέρριψε πριν καλά-καλά δει το συμβόλαιο. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης μας είπε πως την πρόταση την δέχθηκε από τον κ. Λαβδράκη.

Όπως τόνισε ο ίδιος: «Με την δημοσιοποίηση του Μνημονίου Συνδιοίκησης, του «Μνημονίου της Ντροπής», όπως το θεωρώ εγώ, εξηγείται ο λυσσαλέος πόλεμος που δεχθήκαμε. Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και η επίθεση λάσπης καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

«Δεν ξέρω αν το Μνημόνιο που δημοσιεύθηκε είναι πλαστό ή όχι, ξέρω όμως ότι τέτοιου είδους συμφωνία μου προτάθηκε και το αρνήθηκα. Όμως οι μετεκλογικές τους πράξεις και οι αντιλήψεις τους για τη Δημοτική Αρχή είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Όσα έπραξαν μετεκλογικά επιβεβαιώνουν στο ακέραιο τις σοκαριστικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στο κεφάλαιο «Συμφωνία Συνδιοίκησης» η οποία κρατήθηκε κρυφή την προεκλογική περίοδο».

Ακούστε τι δήλωσε στο Newstoday ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Γλυφάδα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:

Ωστόσο, στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν εμφανίστηκε κανένας από τους εμπλεκομένους για να τοποθετηθεί.

Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι είναι αληθινή η ύπαρξη αυτού του συμβολαίου συνδιοίκησης είναι το γεγονός ότι:

- Στα Διοικητικά Συμβούλια του GOLF, του Νομικού Πρόσωπου, της ΔΕΑΠ κλπ. έχουν ενταχθεί στελέχη των παρατάξεων Λανδράκη και Παπαδόπουλου, όπως η κ. Φ. Μαλάμη και οι κ. Ν. Βάκκας και Ι. Γκέκας, αναπληρωτής Πρόεδρος στο GOLF είναι ο κ. Παπαδόπουλος, Δ/νουσα Σύμβουλος η κόρη του και ως Ειδική Συνεργάτης προσελήφθη η σύντροφος του κ. Λανδράκη κ. Π. Δάρα.

- Επαληθεύεται επίσης και από όλη την συμπεριφορά των τριών αυτών παρατάξεων στις ψηφοφορίες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου κ.α.

- Στις επιλογές που έγιναν από την αντιπολίτευση δεν επελέγησαν πρόσωπα της παράταξης «Μαζί για την Γλυφάδα» ή των «Ανοικτών Οριζόντων» αλλά μόνο της Συνδιοίκησης. Για παράδειγμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γκολφ δεν μετέχει μέλος της Αντιπολίτευσης.

Η ιδιότυπη παρέα του κ. Κόκκορη ακυρώνει στη πράξη τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι αρμόδιο να ορίζει τις Διοικήσεις Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων.

…και φυσικά όλα αυτά ερήμην των πολιτών της Γλυφάδας…


Καμία απάντηση από αυτούς που οφείλουν να την δώσουν!

Ωστόσο δεν μπορεί να μας περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι κατά την προεκλογική περίοδο, οι περισσότεροι υποψήφιοι δήμαρχοι επιδίδονται σε έναν συνεχόμενο αγώνα δημοσιότητας για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων ψηφοδελτίων ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που βλέπουμε δημάρχους να πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα στα πλαίσια της προεκλογικής τους εκστρατείας. Με λίγα λόγια εκείνη την περίοδο οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι κοντά στον πολίτη και φυσικά είναι πολύ εύκολο να έρθεις σε επαφή μαζί τους. Κάτι που αλλάζει δραματικά από την στιγμή που εκλεγεί κάποιος.

Από χθες το Newstoday προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Γλυφάδας κ. Κόκκορη, τον οποίο από την στιγμή που τους γνωστοποιήσαμε τι ακριβώς θέλουμε δεν μας τον δίνουν στο τηλέφωνο. Η παραπάνω επικρατούσα άποψη λοιπόν επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά…
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/03/blog-post_382.html 

ΜΠΛΟΚΟ ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'' ΣΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣ/ΜΕΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

Κάτω από την πίεση των περικοπών και των συγχωνεύσεων ,οι οποίες με μαθηματικό τρόπο οδηγούν το ΕΣΥ στην διάλυση και εμπορευματοποίηση του ,οι εργαζόμενοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία.

Με δυναμική παρουσία στα τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών σήμερα 23/3 εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία , αντιτίθενται στο ‘’χαράτσι’’ του εισιτηρίου των 5 ευρώ ,επιτρέποντας στους πολίτες την ελεύθερη είσοδο τους ,υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος .

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) , δεν θα σταματήσουν σε αυτό αλλά αντιθέτως θα κλιμακωθούν με νέες στις 31Μαρτίου ,όπου και θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία σε όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας ενώ ταυτόχρονα στα Νοσοκομεία Αθήνας –Πειραιά θα πραγματοποιηθεί 5ωρη στάση εργασίας , από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Ταυτόχρονα οι γιατροί από την πλευρά τους με απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου αντιστεκόμενοι στις συγχωνεύσεις και τις περικοπές και με κύρια αιτήματα αξιοπρεπείς αποδοχές και δημόσια δωρεάν περίθαλψη για όλους.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

‘’Με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ στη Συνεδρίαση της 15/03/2011 προχωράμε σε κινητοποιήσεις το τρίτο 10ήμερο του Μαρτίου.

Στις 23 Μαρτίου οργανώνουμε ημέρα αγωνιστικής δράσης στα Πρωτοβάθμια Σωματεία με ποικιλία μορφών κινητοποιήσεων.

- Ανάρτηση πανό με τοπικά και γενικά αιτήματα

- Ανοιχτές Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

- Συμβολική κατάληψη των ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών

Στις 31 ΜΑΡΤΗ προκηρύξαμε 24ΩΡΗ απεργία στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ με 5ΩΡΗ στάση σε ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ από 10π.μ. έως 3μ.μ. και Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11π.μ. μπροστά στο Υπουργείο Υγείας.’’


Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι:

- ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΠΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

- ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ – ΚΑΛΥΨΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ – ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ

- ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΓΙΑ ΑΡΓΙΕΣ – ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ – ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

- ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
 http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1276187

Πειρατές και "ποντίκια": De facto εκχώρηση ΑΟΖ στην Άγκυρα


Δραματική εξέλιξη στο θέμα του ιταλικού σκάφους «Explora» (φωτό) και της πειρατείας μέσα στην ελληνική υφαλακρηπίδα από την τουρκική κορβέτα "Badirma" - που επιβεβαιώνει, δυστυχώς, τον χαρακτηρισμό που έδωσε το defencenet.gr για «Ίμια νο2» - είχαμε τις τελευταίες ώρες: Η εταιρεία του ιταλικού σκάφους για να πλεύσει και να ολοκληρώσει την αποστολή της εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (αυτονότητα και της ελληνικής ΑΟΖ), εντός των νοητών ορίων του FIR Αθηνών, ζήτησε και πήρε … άδεια από την Τουρκία η οποία υποστήριζε ότι η θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου είναι τουρκική ΑΟΖ! Και η Τουρκία της έδωσε την άδεια! Εξέδωσε NAVTEX, η οποία επιτρέπει στο ιταλικό σκάφος να επιχειρήσει εντός της μιας περιοχής καθαρά ελληνικής από κάθε άποψη: Ακόμα και αν δεχθούμε ότι η υφαλοκρηπίδα είναι σε αμφισβήτηση από την Τουρκία (μιλάμε για μια περιοχή από νότια της Καρπάθου και νοτιοανατολικά της Κρήτης μέχρι το Καστελόριζο!) υπάρχει το θέμα των νοητών ορίων του FIR, εντός των οποίων είναι αυτονόητο ότι ο έλεγχος και η αστυνόμευσή τους είναι ελληνικής δικαιοδοσίας. Αλλά εν πάση περιπτώσει από την αρχή η ελληνική πλευρά έχει μιλήσει για ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Οι Ιταλοί λοιπόν, οι οποίοι πρέπει να εκτελέσουν έρευνα για το έργο της πόντισης καλωδίου οπτικών ινών από την Ιταλία μέχρι το Ισραήλ, από την στιγμή που έμειναν τελείως απροστάτευτοι από την Ελλάδα από την οποία μόνο είχαν ζητήσει αρχικά άδεια, αλλά και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες έλαβαν εντολή να μην κινηθούν κατά του τουρκικού σκάφους, μετά την τουρκική πειρατεία, επέστρεψαν στην Ιταλία και έκαναν τι; Ζήτησαν άδεια πλέον από την Τουρκία για να κινηθούν νότια της Καρπάθου!
Ακριβώς αυτό επεδίωκε η Άγκυρα για να δημιουργηθεί τετελεσμένο και de facto αναγνώριση των απαιτήσεων και των θέσεων της και αμέσως έδωσε άδεια στο ιταλικό σκάφος! Δηλαδή για να κινηθεί κάποιος στην αυλή του σπιτιού μας ζήτησε άδεια από τον γείτονα που λέει ότι η αυλή είναι δική του!
Έτσι από τις βραδυνές ώρες της Τετάρτης και μέχρι την  Πέμπτη, το «Explora» θα πραγματοποιήσει συμπληρωματικές εργασίες με σκοπό μελλοντικά να ποντιστεί οπτική ίνα που θα συνδέει την Ιταλία με το Ισραήλ.
Τι θα έπρεπε να γίνει έστω και στην ύστατη στιγμή; Αυτό που έγινε και το 1974: Όπως τότε εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ που έκλεισε τους αεροδιαδρόμους του Αιγαίου που διεκδικούσαν οι Τούρκοι, έπρεπε να απαγορευθεί στο ιταλικό σκάφος να πλεύσει εντός της ελληνικής "θαλάσσιας περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας" , από την στιγμή που ζήτησε άδεια από τρίτο κράτος που δεν δικαιούται να δώσει άδεια. Και όχι να συμπράξει στην τουρκική πειρατεία.
Το γεγονός ότι εν συνεχεία το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση και επέδωσε διάβημα που «καταδικάζει» την τουρκική ενέργεια, μόνο ως γραφική κίνηση μπορεί να εκληφθεί. Το παιχνίδια παίχθηκε και χάθηκε στην μη αποστολή ελληνικού πολεμικού σκάφους για την υποστήριξη του “Explora”. Aπό την στιγμή που δεν υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας, πως ζητάμε από τον αντίπαλο να δεχθεί την θέση μας; Κανονική εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων έγινε το Σάββατο 12 Μαρτίου.
Εδώ έφτασαν να λένε από το ΓΕΕΘΑ ότι «Μάθαμε για το περιστατικό από ένα email που έστειλε η ιταλική εταιρεία το βράδυ»! Και βέβαια αυτό δεν είναι αλήθεια, αλλά έτσι τους είπανε να λένε, έτσι λένε. Ιδού ολόκληρη η μνημειώδης ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:
«Το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Explora» πρόκειται να πραγματοποιήσει συμπληρωματικές εργασίες σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας, βάσει της σχετικής άδειας, που έχει λάβει από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα, ως όφειλε και στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της, εξέδωσε σχετική αγγελία προς ναυτιλλόμενους NAVTEX.
Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για το ίδιο πλοίο. Η αγγελία αυτή της Τουρκίας είναι παράτυπη. Η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία στην περιοχή.
έτοιες πράξεις, που δεν εδράζονται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου δεν μπορούν να επιφέρουν έννομες συνέπειες. Δεν επηρεάζουν τα ελληνικά δικαιώματα, που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο. Η χώρα μας ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα πραγματοποίησε σήμερα διάβημα προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών».
Απλά σημειώνουμε ότι εχθές το defencenet.gr ήταν το μόνο Μέσο που έθεσε δημοσίως το θέμα του ιταλικού σκάφους και της ΑΟΖ δημοσίως, στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και ιδού το σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξή Τύπου:
Defencenet: Μια ερώτηση. Παρά τις καλές σχέσεις και τους εναγκαλισμούς επί 30ετίας των κυβερνήσεών σας με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη, παρόλα αυτά δεν είχαμε καταφέρει να βρούμε μια λύση στο θέμα της ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδος και της Λιβύης. Θα ήθελα να σας ρωτήσω στους σχεδιασμούς μας τώρα στην παρούσα φάση, είτε στο ΝΑΤΟ είτε στο επίπεδο Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έχουν ληφθεί υπόψη οι ελληνικές θέσεις επί της ΑΟΖ σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό επίπεδο; Δηλαδή, υπάρχουν κάποιες πάγιες δικές μας θέσεις, κάποιες πάγιες δικές μας επιδιώξεις σε ό,τι αφορά τον καθορισμό της ελληνολιβυκής ΑΟΖ. Αυτές έχουν ληφθεί υπόψη όπως αντίστοιχα ελήφθησαν το θέμα του FIR και πολύ σωστά όπως είπατε προηγουμένως;  
E.Bενιζέλος: Το FIR συνδέεται με την προστασία των πολιτικών πτήσεων. Όταν, λοιπόν, έχεις μια εκτεταμένη αεροναυτική επιχείρηση, είναι προφανές ότι πρέπει να έχεις κατά νου την ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων. Η διαχείριση του FIR αποκτά αυξημένη κρισιμότητα όταν στην περιοχή μας έχουμε τέτοια συγκέντρωση δυνάμεων κι όταν έχουμε τέτοιες επιχειρήσεις.
Η ΑΟΖ είναι μία θαλάσσια ζώνη, η οποία συνδέεται με τα κύματα, τον αέρα και τους ζώντες οργανισμούς (σσ: ;;;). Τα πολεμικά πλοία και τα μαχητικά αεροσκάφη που συγκεντρώνονται στην περιοχή δεν πρόκειται να ασχοληθούν ούτε με θέματα ζώντων οργανισμών, ούτε με θέματα κυμάτων, ούτε με θέματα αιολικής ενέργειας.

Defencenet: Μάλιστα! H τουρκική κορβέτα που προχθές είπε να απομακρυνθεί το ιταλικό σκάφος γιατί είναι στην τουρκική ΑΟΖ αφορούσε τα κύματα και τους ζώντες οργανισμούς;
Ευ. Βενιζέλος: Άλλο αυτό, αυτό είναι άλλο θέμα.
Defencenet: Όχι δεν είναι άλλο θέμα αυτό.
Ευ. Βενιζέλος: Είναι άλλο θέμα, δεν συνδέεται με τη Λιβύη.
Defencenet: Είναι το ίδιο θέμα, η ΑΟΖ είναι ενιαία, το θέμα της ΑΟΖ και η πολιτική μας επί της ΑΟΖ είναι ενιαία.
Ε.Βενιζέλος: Θα με ακούσετε λιγάκι;
Defencenet: Παρακαλώ, μετά μεγίστης προσοχής κ. Υπουργέ.
Ευ. Βενιζέλος: Είμαι βέβαιος ότι είστε βαθύς γνώστης αυτών των θεμάτων. Επειδή απλώς συμβαίνει εκτός από την ιδιότητά μου του Υπουργού της Εθνικής Άμυνας να είμαι και Καθηγητής της Νομικής, αν θέλετε να σας προσφέρω κι εγώ κάποια πρόσθετη πληροφόρηση, για να τη διασταυρώσετε.
Μου φέρνετε το θέμα του περιστατικού με το ιταλικό πλοίο. Λοιπόν, το ιταλικό πλοίο έλαβε άδεια από τις ελληνικές αρχές, οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν αγγελία (NAVTEX), το τουρκικό πλοίο παρενόχλησε το ιταλικό πλοίο το οποίο όμως έμεινε μέσα στο πλαίσιο της άδειας που του είχε χορηγηθεί από τις Ελληνικές Αρχές.

Defencenet: Χωρίς να κάνει την αποστολή του όμως.
Ευ. Βενιζέλος: Όχι με συγχωρείτε, την έκανε και θα δούμε και πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση αυτή.
Defencenet: Αφού έχει ενημερώσει ότι δεν την έκανε κ. Υπουργέ. Η Ιταλία έχει ενημερώσει έτσι.
Ευ. Βενιζέλος: Με συγχωρείτε, την έκανε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό.
Defencenet: Εντάξει, τώρα είναι θέμα βαθμού; Εν πάση περιπτώσει, υλοποίησης της αποστολής, καλά το ξέρω αυτό..
Ευ. Βενιζέλος: Δεν είμαι ο διαχειριστής του πλοίου, το οποίο είναι σε τελευταία ανάλυση ένα εμπορικό πλοίο. Ένα πλοίο το οποίο παρέχει τεχνικές υπηρεσίες. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα της Λιβύης. Μου λέτε: υπάρχει εκκρεμότητα στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Λιβύης; Βεβαίως υπάρχει, είναι ανοιχτές διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, αλλά επειδή στη Μεσόγειο ούτως ή άλλως η έκταση της υφαλοκρηπίδας ταυτίζεται με την έκταση της ΑΟΖ, καλό είναι οι θαλάσσιες ζώνες να οριοθετούνται ταυτοχρόνως και παραλλήλως, όπως έγινε με την Αλβανία και ελπίζουμε και φιλοδοξούμε να κυρωθεί η σύμβαση με την Αλβανία.
Παλαιότερα, στη δεκαετία του ’70, η οριοθέτηση αφορούσε μόνον την υφαλοκρηπίδα, όπως έχει γίνει μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας. Τέτοιο πρόβλημα όμως δεν έχουμε μόνο με τη Λιβύη, τέτοιο πρόβλημα έχουμε και με την Αίγυπτο.
Defencenet: Και με την Τουρκία.

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς και με την Τουρκία. Λοιπόν, η Λιβύη δε θα πάψει να υπάρχει ως χώρα, θα συνεχιστούν κάποια στιγμή οι διαπραγματεύσεις. Δεν είναι προτεραιότητα φαντάζομαι κανενός στη Λιβύη αυτή τη στιγμή η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα.
Defencenet: Είναι όμως προτεραιότητα της Ελλάδας να διαπραγματευθεί πριν στείλει στρατό το τι ακριβώς θα κερδίσει από την εμπλοκή της.
Δυστυχώς για την Ελλάδα οι εξελίξεις διακαιώνουν το defencenet.gr και όχι τον υπουργό ο οποίο επέμεινε ότι «Το ιταλικό σκάφος ολοκλήρωσε το έργο του και αποχώρησε»…
Στο μεταξύ τον έλεγχο της περιοχής μεταξύ Κρήτης κα Λιβύης ζήτησε η Άγκυρα ως αντάλλαγμα για να συμμετάσχει στην επιχείρηση "Ενωμένος Προστάτης" και εν μέρει τουλάχιστον τον πήρε:
Όπως έγινε γνωστό, η Άγκυρα θα διαθέσει στο ΝΑΤΟ στην πειοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης 4 φρεγάτες, 1 υποβρύχιο και 1 πλοίο υποστήριξης, τα οποία θα συμμετάσχουν στις θαλάσσιες περιπολίες σε εφορμογή της απόφαση του ΟΗΕ και την δευτερογενή απόφαση του ΝΑΤΟ για την επιβολή του εμπάργκο στην Λιβύη.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εθνικές συνεισφορές, αφού πλοίο υποστήριξης έχει προσφέρει μόνο η Ιταλία και οι 4 φρεγάτες συνιστούν τον μεγαλύτερο αριθμό σκαφών του τύπου ποου έχει διαθέσει μία χώρα στην επιχείρηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρωσικό "μήνυμα" για Λιβύη – Tu-95 Bear μια "ανάσα" από την Αλάσκα

Image
Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η ρωσική διπλωματία για τις συμμαχικές επιχειρήσεις στη Λιβύη. Ο Ρώσος πρέσβης στην έδρα του βορειοατλαντικού Συμφώνου Dmitry Rogozin δήλωσε πως πρόκειται να επιδιώξει ένα διακανονισμό για το θέμα της Λιβύης και πως το θέμα πρόκειται να είναι στην κορυφή της ατζέντας του συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας που πρόκειται να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες. Όπως δήλωσε ο Rogozin το σχέδιο της Ρωσίας είναι πολύ πιο ξεκάθαρο από ότι το αντίστοιχο των άλλων χωρών που μετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης.
Ταυτόχρονα ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε πως η Ρωσία δεν πρόβαλε εμπόδια στη διεθνή κοινότητα που προσπαθούσε να θέσει τέρμα στη βία στη Λιβύη, ενώ από την άλλη πίεσε και πέτυχε συγκεκριμένες χώρες τις οποίες δεν κατονόμασε να αποφύγουν να πάρουν μέρος  στον ξένο εμφύλιο αυτό  πόλεμο, όπως τον χαρακτήρισε.
Παράλληλα στην άλλη πλευρά του πλανήτη η ρωσική Αεροπορία έφτασε μια ανάσα από τις ακτές της Αλάσκα στέλνοντας σε περιπολίες στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 Bear. Πιο συγκεκριμένα άγνωστος αριθμός  ρωσικών βομβαρδιστικών Tupolev-95 -πετώντας όμως πάντα ανά δύο- πραγματοποίησαν με επιτυχία σειρά αποστολών περιπολίας πάνω από διεθνή ύδατα στις Αλεούτιες νήσους στο βόρειο  Ειρηνικό.
Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη βάση τους στην Ukrainka στη ρωσική Άπω Ανατολή, όπου φιλοξενείται το 182ο Αεροπορικό Σύνταγμα στρατηγικών Βομβαρδιστικών  και πραγματοποίησαν περιπολίες 3731 χλμ. μακρύτερα και σε απόσταση περίπου 1100 χλμ. από το δυτικό άκρο της Αλάσκα. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο η ρωσική Αεροπορία διευκρινίζοντας επιπρόσθετα πως κάθε αποστολή περιελάμβανε δύο εναέριους ανεφοδιασμούς και αρκετές ασκήσεις προσανατολισμού και ναυτιλίας για τα πληρώματα.
Όπως επισημαίνεται τα ρωσικά βομβαρδιστικά εκτελούν τακτικά περιπολίες στο βόρειο Αρκτικό, τη Μαύρη Θάλασσα, το βόρειο Ατλαντικό αλλά είναι από τις λίγες φορές που ρωσικά βομβαρδιστικά δραστηριποιούνται στον βόρειοδυτικό Ειρηνικό. Να σημειωθεί πως η ρωσική Αεροπορία σπάνια πραγματοποιεί ανακοινώσεις για πτήσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών και όταν το κάνει έχει παρέλθει σημαντικός χρόνος από τότε που αυτές έχουν ολοκληρωθεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έσπευσε να δημοσιοποιήσει την είδηση, ενώ άξιο απορίας είναι για πιο λόγο επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή, που αποτελεί και το "μαλακό υπογάστριο" των ΗΠΑ και που δεν είναι άλλο από την περιοχή νότια και δυτικά της Αλάσκα.

Η αεροπορική βάση του 182ου Συντάγματος Στρατηγικών Βομβαρδιστικών που βρίσκεται στην Ukrainka, από όπου απογειώθηκαν τα ρωσικά Tu-95 Bear.
Image
Οι βάσεις των στρατηγικών βομβαρδιστικών της ρωσικής Αεροπορίας
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βελγικά F-16A MLU βομβάρδισαν στην Πελοπόννησο αντί για τη Λιβύη


Σε αποστολές βομβαρδισμού ασκούντο την περασμένη εβδομάδα επί δύο ημέρες, μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης, όλη την ημέρα τα βελγικά μαχητικά F-16A MLU που φιλοξενούνται στην αεροπορική βάση του Αράξου όπου και συνεκπαιδεύονται με τους χειριστές της ΠΑ. Αυτό δημιουργεί ερωτήματα σε ότι αφορά την πραγματική τους αποστολή στην Λιβύη (καθήκοντα αναχαίτισης ή βομβαρδισμού;) και δημιουργεί ένα μείζον πολιτικό ερώτημα για την ελληνική κυβέρνηση, αφού πριν ξεκινήσει ο πόλεμος οι φιλοξενούμενοι ασκούντο σε βομβαρδισμούς! Πιο συγκεκριμένα τα βελγικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν την Τρίτη και σήμερα τέσσερις αφέσεις βομβών GBU-24 PAVEWAY IIΙ και GBU-10 PAVEWAY IΙ στην περιοχή Καράβια.
Σε αποστολές βομβαρδισμού ασκούντο την περασμένη εβδομάδα επί δύο ημέρες, μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης, όλη την ημέρα τα βελγικά μαχητικά F-16A MLU που φιλοξενούνται στην αεροπορική βάση του Αράξου όπου και συνεκπαιδεύονται με τους χειριστές της ΠΑ.
Αυτό δημιουργεί ερωτήματα σε ότι αφορά την πραγματική τους αποστολή στην Λιβύη (καθήκοντα αναχαίτισης ή βομβαρδισμού;) και δημιουργεί ένα μείζον πολιτικό ερώτημα για την ελληνική κυβέρνηση, αφού πριν ξεκινήσει ο πόλεμος οι φιλοξενούμενοι ασκούντο σε βομβαρδισμούς! 
Πιο συγκεκριμένα τα βελγικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν την Τρίτη και σήμερα τέσσερις αφέσεις βομβών GBU-24 PAVEWAY IIΙ και GBU-10 PAVEWAY IΙ στην περιοχή Καράβια (βραχονησίδες ανατολικά της Πελοποννήσου στο Μυρτώο Πέλαγος).
 Τα βελγικά αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με ατρακτίδιο κατάδειξης AN/AAQ-33 Sniper της εταιρείας Lockheed Martin, NVG, JHMCS και ατρακτίδια ηλεκτρονικού πολέμου.
Τα βελγικά αεροσκάφη κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα συμμετέχουν σε αποστολές CAP στα πλαίσια των επιχειρήσεων στην Λιβύη. Το φορτίο που μεταφέρουν τα αεροσκάφη όταν εκτελούν αποστολές CAP είναι δύο βόμβες GBU-24 PAVEWAY IIΙ ή  GBU-10 PAVEWAY IΙ και το ατρακτίδιο AN/AAQ-33 Sniper.  
  
Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβα GBU-24 PAVEWAY IIΙ
Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβες GBU-24 PAVEWAY IIΙ κατασκευάζεται από την εταιρεία Raytheon. Η συλλογή καθοδήγηση μπορεί να τοποθετηθεί σε βόμβες γενικής χρήσης Mk. 84 των 2000lb,  τη διατρητική BLU-109 των 2000lb, και την  BLU-116. Το μήκος της βόμβας με τη συλλογή είναι 4,32 μέτρα, η διάμετρος 370 χλστ, και η εμβέλεια άνω των 18 χλμ.
Η βόμβα GBU-24 χρησιμοποιείται κυρίως για την καταστροφή καλά προστατευμένων στόχων και στόχων υψηλής στρατηγικής σημασίας. Η κατάδειξη του στόχου με δέσμη Laser μπορεί να γίνει από το αεροσκάφος φορέα, από άλλο αεροσκάφος, από UAV, ή από καταδείκτη που βρίσκεται στο έδαφος. Η εμβέλεια της βόμβας εξαρτάται από την ταχύτητα του αεροσκάφους το ύψος άφεσης και την ταχύτητα του ανέμου. 
Η βόμβα εισήλθε σε υπηρεσία το 1983 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα αεροσκάφη F-15E, F-16A MLU, F-16C Block 40/42, F-16C Block 50/52 CCIP, F/A-18,  Tornado, Eurofighter, Mirage 2000.

Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβα GBU-10 PAVEWAY IΙ
Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβα GBU-10 PAVEWAY IΙ κατασκευάζεται από την εταιρεία Raytheon και Lockheed Martin και εισήλθε σε υπηρεσία το 1976. Η συλλογή καθοδήγηση τοποθετείται σε βόμβες γενικής χρήσης Mk. 84 των 2000lb, και τη διατρητική BLU-109Β των 2000lb η οποία έχει μήκος 3,84 μέτρα διάμετρο 460 χλστ και εμβέλεια άνω των 14,8 χλμ.
Η καθοδήγηση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόζεται στις βόμβες GBU-24.
Μάλιστα υποτίθεται ότι βομβάρδιζαν στα Καράβια για να είναι ετοιμοπόλεμοι καθώς μετά την Λιβύη μάλοον θα μεταβούν στο Αφγανιστάν για να αφήσουν και εκεί "κουφέτα"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΟΥΡΛΑ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ!

Επιτέλους καί ένας πού δέν φοβάται αφ'ενός καί είναι "καθαρός" αφετέρου!

Τόν πρώην Υπουργό, Αντιπρόεδρο τής Βουλής καί Βουλευτή Γιώργο Σούρλα, ακούσαμε το πρωί σήμερα στό Ράδιο Μαρκόνι. Γνωστά πλέον όλα γύρω από το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, αυτό ωστόσο πού μάς κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το οικονομικό ύψος αυτού τού σκανδάλου! Δηλαδή νοθεία καυσίμων γιά τίς Ενοπλες Δυνάμεις καί Σωμάτων Ασφαλείας καί ταυτόχρονα λαθρεμπόριο καυσίμων!
Από το 2004 μέχρι σήμερα, μόνο από τήν φοροδιαφυγή το κράτος έχασε περίπου 20-25 δισ. ευρώ! Μαζί με τη νοθεία καί το λαθρεμπόριο γιά τήν επταετία 2004-2011 σίγουρα ξεπερνά το ύψος τών 100 δισ. Δηλαδή περισσότερα καί από το δάνειο τών 110 δισ. πού πήραμε από το ΔΝΤ!.
Εάν βέβαια προσθέσουμε ότι το σκάνδαλο είναι διαχρονικό, δηλαδή πολλά χρόνια καί πρίν το 2004, τότε ναί είναι το ΣΚΑΝΔΑΛΟ!

ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΟΥΡΛΑ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ! ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ! ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ! ΤΟ VOLIOTAKI ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ!


Θα ορίσει Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Βορείων Σποράδων όπως δεσμεύτηκε προεκλογικά ή θα παραμείνει εσαεί ηθικά εκτεθειμένος στα μάτια της νησιωτικής Θεσσαλίας;


Δεν του άρεσε του κ. Αγοραστού η επίσκεψή μας στον κ. Σκανδαλίδη. Ούτε δείχνει να χαίρεται με το γεγονός ότι έχουμε θέσεις και υποβάλλουμε προτάσεις.

Με την απρόκλητη επίθεσή του, παρά τις καλόπιστες επισημάνσεις μας προς το Υπουργείο, ο κ. Αγοραστός δεν προδίδει απλώς εμπάθεια και κλασσική δεξιά  ρεβανσιστική αντίληψη. Δυστυχώς, εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων, επιδιώκοντας την πόλωση και όχι την αλληλεγγύη. Άθελά του ομολογεί ότι «κατάφερε» στο πρώτο τρίμηνο της θητείας του να θέσει σε διακινδύνευση την έγκριση του προγράμματος  Leader Αλιείας, για το οποίο επί θητείας της προηγούμενης Νομαρχιακής Αρχής είχαν δεσμευτεί δημοσίως για την έγκρισή του δύο Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης (κα. Μπατζελή και κ.Σκανδαλίδης).

Σε αντίθεση με το προεκλογικό του σύνθημα «να λέμε λίγα και να κάνουμε πολλά», ο κ. Αγοραστός έχει μέχρι σήμερα να επιδείξει μία σειρά αναμνηστικών φωτογραφιών με Υπουργούς της Κυβέρνησης, τους οποίους επισκέπτεται συνήθως με πλατιά χαμόγελα, τα οποία μετατρέπονται στη συνέχεια σε  αντικυβερνητικές κορώνες, χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα. Η δε μονομερής εκδικητική του μανία σε βάρος της Νομαρχιακής Αρχής Μαγνησίας τον έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα στην απώλεια δεκάδων αναπτυξιακών ευκαιριών για τον τόπο, καθώς και σε μια πρωτοφανή επιχείρηση λασπολόγησης και συκοφάντησης της δημιουργικής πορείας της Νομαρχίας Μαγνησίας. Και όλα αυτά, εις πείσμα της πρόσφατης λαϊκής ετυμηγορίας, που απέδειξε περίτρανα το βαθμό της αποδοχής του έργου μας από τους πολίτες της Μαγνησίας... Κατά τα λοιπά, η τακτική των λασπολόγων είναι γνωστή: όταν «ζορίζονται» από την κριτική που τους ασκούμε για τα λάθη και τις παραλήψεις τους ή όταν δεν έχουν τι να προσθέσουν στις συναινετικές προτάσεις που υποβάλλουμε, τότε προτιμούν να «πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα» φυγομαχώντας και αποφεύγοντας τη συζήτηση επί της ουσίας.
Τα ερωτήματα των πολιτών ωστόσο παραμένουν αμείλικτα:

1)    Θα ορίσει επιτέλους ο κ. Αγοραστός Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη και Επιτροπές για να μπορέσει η Περιφέρεια να κάνει τη δουλειά της;

2)    Διαθέτει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να φέρει στο Π.Σ. προς συζήτηση το ζήτημα της ΚΕΚΑΝΕΜ, ώστε να είναι σε θέση να κρίνουν οι πολίτες τις πολιτικές που ακολουθήσαμε για την εξυγίανση της εταιρείας;

3)    Έχει διαμορφώσει συγκεκριμένη πολιτική για το «καλάθι της Περιφέρειας» και τη «διατροφική θεσσαλική σύμπραξη»;

4)    Πώς τοποθετείται απέναντι στην πρότασή μας για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών;

5)    Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα για να διασωθεί το Leader Αλιείας, πέρα από το να υπονομεύει συστηματικά την ΚΕΚΑΝΕΜ που υπέβαλλε τη σχετική πρόταση και να αυξάνει ενσυνείδητα τα διαχειριστικά ελλείμματά της;

6)    Θα ορίσει Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Βορείων Σποράδων όπως δεσμεύτηκε προεκλογικά ή θα παραμείνει εσαεί ηθικά εκτεθειμένος στα μάτια της νησιωτικής Θεσσαλίας;

7)    Θα μας πει επιτέλους τι έχει καταφέρει το τελευταίο τρίμηνο ώστε να μην χαθούν πόροι για τα έργα της Μαγνησίας πέρα από ανούσιες φωτογραφίες με Υπουργούς της Κυβέρνησης;

Τέλος, είναι σκόπιμο να υπενθυμίσω στον κ. Αγοραστό ότι ο κ. Σκανδαλίδης ήταν ο τελευταίος Υπουργός, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, που δεσμεύτηκε ενώπιον των πολιτών των Σποράδων για την έγκριση του Leader Αλιείας. Σκοπεύει να αξιοποιήσει την   παρουσία του στο Π.Σ., προκειμένου να εξασφαλίσει μία επίσημη κυβερνητική διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα δεν χάθηκε για τις Σποράδες;
Μέχρι να απαντήσει σ’ αυτά τα ερωτήματα, ας περιορίσει τα χαμόγελα και τις φωτογραφίες, ας δουλέψει συστηματικά με τους συνεργάτες που επιτέλους θα ορίσει και ας κάνει πράξη το προεκλογικό του σύνθημα «λέμε λίγα, κάνουμε πολλά». Προς το παρόν έχει καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών ως ένας υπερκινητικός Περιφερειάρχης που δεν έχει κάνει ακόμη τίποτα, ενώ λέει πάρα πολλά συνήθως δε για λαϊκή κατανάλωση…

Απόστολος Παπατόλιας
Επικεφαλής «Θεσσαλών Δύναμη»

Συμφωνούμε με την Απάντηση στον Κώστα Αγοραστό από τον Απόστολο Παπατόλια 

 

Διαλύεται το ΛΑΟΣ μαγνησίας !

Παραιτήθηκε από το ΛΑΟΣ ο Δ. Μάνος
Με γραπτή δήλωσή του, η οποία εμπεριείχε αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, υπέβαλε την παραίτησή του, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ του Νομού Μαγνησίας και Α΄ αναπληρωματικός βουλευτής Μαγνησίας Δημ. Μάνος.


Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, οδηγήθηκε στην απόφαση, από την «συνεχιζόμενη αλλοπρόσαλλη πολιτική πορεία του κόμματος τον τελευταίο χρόνο, τις λανθασμένες κομ
ματικές επιλογές προσώπων, τη μη λειτουργία των περιφερειακών και νομαρχιακών οργάνων» κ.λ.π.
http://www.magnesianews.gr

Δήλωση Θανάση Νάκου

Σε δήλωση του Υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου, μετά την κατάθεση Ερώτησης, σχετικά με τα επεισόδια στο ΧΥΤΑ της Φυλής και την απουσία μέτρων προστασίας των εργαζομένων, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «Δυστυχώς, μέχρι σήμερα και σε αυτό το ζήτημα το αρμόδιο υπουργείο επιλέγει την απόλυτη αδράνεια. Κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί, δεν υπάρχει ικανός αριθμός αστυνομικών, δεν είναι δυνατή η αποτροπή εισόδου των ρακοσυλλεκτών και σε καμία περίπτωση δεν επιτυγχάνεται η αποτελεσματική φύλαξη του χώρου».
http://www.magnesianews.gr

Στην Σκόπελο δεν έχουμε κανέναν να τιμήσουμε?

Η Σκιάθος τιμά τους ευεργέτες της

Ο Δήμος Σκιάθου, στo πλαίσιο εκδήλωσης τιμής και μνήμης, προς τους δωρητές και ευεργέτες της Σκιάθου θα πραγματοποιήσει το ετησίως καθιερωμένο με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, εκκλησιαστικό μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών, καθώς επίσης και των τοπικών αρχόντων της πόλεως, οι οποίοι χρημάτισαν, από ιδρύσεώς της (1829) έως σήμερα.


Το μνημόσυνο θα τελεστεί, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου την 27η Μαρτίου Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.
http://www.magnesianews.gr

Ψωμί για τέσσερις ημέρες

Ψωμί για  τέσσερις ημέρες
Το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Μαγνησίας «Η Δήμητρα» ανακοινώνει πως τα αρτοποιεία Βόλου - Ν. Ιωνίας θα παραμείνουν κλειστά το Σάββατο 26 Μαρτίου. Την Πέμπτη 24 Μαρτίου θα διατεθεί στο καταναλωτικό κοινό ψωμί για τέσσερις ημέρες.
Παράλληλα ο Σύνδεσμος Κουρέων - Κομμωτών ενημερώνει πως τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά το Σάββατο 26 Μαρτίου.
 

Ειδικός φόρος και στις... γκαζόζες!

 

Ευτυχώς έβρεξε αρκετά όλο το χειμώνα και με βεβαιότητα μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι... νερό έχουμε (!) και ακόμα δεν έχει ειδικό φόρο, μόνο ΦΠΑ

Τον... καημό από το διπλασιασμό των τιμών των αλκοολούχων ποτών λόγω αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης τον... πνίξαμε στο ποτό, τώρα θα πρέπει να πιούμε και πολλές ... γκαζόζες για να χωνέψουμε τη νέα αύξηση.
Από τις ανακοινώσεις προκύπτει ότι το νέο κύμα έμμεσων φόρων περιλαμβάνει και ειδικό φόρο στα μη αλκοολούχα ποτά, δηλαδή στα αναψυκτικά και τους χυμούς.
Με βάση τους άλλους ειδικούς φόρους, αλλά και την προηγούμενη αύξηση στα αλκοολούχα η αύξηση της τιμής θα είναι μεγάλη.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σε όποιο προϊόν υπάρχει ειδικός φόρος του κράτους η συνολική φορολογία αγγίζει το 1/3ο της τιμής.
Με σημερινή προτεινόμενη τιμή τα 50 λεπτά τα αναψυκτικά πωλούνται συνήθως 70 λεπτά, άρα η τιμή αναμένεται να εκτιναχθεί τουλάχιστον στο 1 ευρώ και... βλέπουμε.
Δεν είναι όμως το μόνο μαύρο... μαντάτο. Η τρύπα στα έσοδα, δηλαδή η αδυναμία του κράτους να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και να εισπράξει... ορθόδοξα τους φόρους οδηγεί και πάλι στην... ανορθόδοξη τακτική των έμμεσων φόρων, να πληρώσουν δηλαδή όλοι τα σπασμένα λίγων.
Έτσι έρχεται νέος γύρος αυξήσεων του ΦΠΑ σε προϊόντα που έχουν συντελεστή 13%, τα οποία θα πάνε στο συντελεστή 23%.

Τώρα σκέφτονται νέα έκτακτη εισφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες

Με μόνο δεδομένο ότι ήδη λείπει 1,14 δισ. από τον φετεινό προϋπολογισμό τα πάντα είναι ανοιχτά. Κατά τη... συνήθη πρακτική τους τα στελέχη του Οικονομικού επιτελείου τα αφήνουν όλα ανοιχτά.

Όχι όλοι, οι μισοί. Με διαρροές για να μπορούν μετά να διαψεύσουν την “πληροφορία” τώρα γίνεται λόγος για νέα έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Άλλοι το διαψεύδουν δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο καθώς το επιτελείο δεν πιστεύει σε λύσεις αυτού του τύπου.

Την ίδια ώρα όμως άλλα στελέχη αναφέρονται σε ένα ακόμη μέτρο το οποίο τα κυβερνητικά στελέχη επίσης έχουν δηλώσει ότι “δεν το πιστεύουν” και ότι “δεν είναι λύση”

Το μέτρο δεν είναι άλλο από την περαίωση. Περαίωση με επέκταση σε κατηγορίες που είχαν εξαιρεθεί από την προηγούμενη.

Τώρα εξετάζεται το μέτρο και για τις μεγάλες επιχειρήσεις που ξεπερνούν τζίρους των 20 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και σε επιτηδευματίες με ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ.

Θα ακολουθηθεί το ένα από τα δύο μέτρα; Και τα δύο; Ίδωμεν...
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=69984&catid=3

Η Ελλάδα της αλληλεγγύης, στο πόδι. Κατά δεκάδες οι εθελοντές στο «Ανταλλακτήριο Αγροτικών Προϊόντων» του Κινήματος.

Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
www.pamet.gr, pametopo@gmail.com
Συγκινητικές διαστάσεις, που θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές της Αθήνας της αλληλεγγύης και της γειτονιάς, παίρνει η υπόθεση του «Ανταλλακτηρίου Αγροτικών Προϊόντων», που οργανώνει το Πατριωτικό Μέτωπο.
Δεκάδες είναι οι δηλώσεις εθελοντικής εργασίας που κατατίθενται στο Κίνημα, ενώ εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των γυναικών της Αθήνας που δηλώνουν έτοιμες να προσφέρουν στο ανταλλακτήριο και στην προσπάθεια να φέρουμε τους Έλληνες αγρότες και τα προϊόντα τους σε άμεση επαφή με τον Αθηναίο καταναλωτή, χωρίς μεσάζοντες και οργανωμένα συμφέροντα, με τιμές χωραφιού.
Να ξεκαθαρίσουμε εδώ πως η εθελοντική εργασία προσφέρεται με πλήρως άμισθη συμμετοχή και δεν έχει καμία σχέση με νεοταξίτικου τύπου αμοιβές, όπως γίνεται με διάφορες ΜΚΟ, οι οποίες στηρίζονται με σκοτεινά κονδύλια και χρηματοδοτήσεις. Παράλληλα, το Πατριωτικό Μέτωπο, ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση πως το Ανταλλακτήριο, δεν θα συναρτηθεί σε καμία περίπτωση με τις πολιτικές επιλογές του Κινήματος και θα παραμείνει ένας χώρος στον οποίο, όλοι όσοι πιστεύουν στην αλληλεγγύη αγροτών-καταναλωτών, από οποιονδήποτε ιδεολογικοπολιτικό χώρο και αν προέρχονται, μπορούν να συμμετάσχουν.
Ήδη στους πρώτους σχεδιασμούς, διαμορφώθηκαν οι εξής προσεγγίσεις:
1.    Η δημιουργία Καταναλωτικού Μη Κερδοσκοπικού Συνεταιρισμού Αγροτών-Καταναλωτών (ήδη ξεκίνησε η διαδικασία της ολοκλήρωσης του νομικού πλαισίου), στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ και ΜΟΝΟΝ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ. Αποκλείονται οι αγρότες που εμπορεύονται προϊόντα άλλων αγροτών και οι έμποροι, μανάβηδες κλπ. Καλούνται στο πλαίσιο αυτό, όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στον συνεταιρισμό, αγρότες και πολίτες, να επικοινωνούν με τα γραφεία του Κινήματος στα τηλ. 2103311642, στο φαξ 2103311652, στο email pametopo@gmail.com, με τον Συντονιστή του ΠΑΜ στο τηλ. 6980292626 και με τον Συντονιστή του ΠΑΜ Αθήνας στο τηλ. 6977871498.
2.    Η οργάνωση Ομάδας Εθελοντών, η οποία σαν στόχο θα έχει τόσο την διαχείριση του Ανταλλακτηρίου, όσο και την περιφρούρησή του από τα οργανωμένα συμφέροντα των μεσαζόντων, τα οποία ήδη εκφράζουν την δυσφορία τους για την πρωτοβουλία αυτή του ΠΑΜ.
3.    Η οργάνωση Ομάδας Εθελοντών Αγροτικής Εργασίας, η οποία με διαδικασίες αυτοδιαχείρισης και πλήρους ομοφωνίας, θα καλείται να επισκεφθεί αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, για τη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων που εγκαταλείπονται στα κτήματα. Μια τραγική πραγματικότητα που βιώνουν τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αγρότες, κυρίως λόγω της χαμηλής τιμής που προσφέρουν οι μεσάζοντες, για να μπορούν οι πολυεθνικές να ενισχύουν τα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα.
Επιστροφή λοιπόν στην Ελλάδα της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Ότι δηλαδή είναι εφιάλτης για τους νεοταξίτες, τους τοκογλύφους και τις πολυεθνικές τους, ως απάντηση από ένα γνήσιο, παλλαϊκό, βαθύτατα δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα, όπως το Πατριωτικό Μέτωπο.
http://olympia.gr/ 

Επιτροπή Τουριστικής Πολιτικής και Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα του Τουρισμού αποκτά η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Τη σύσταση Περιφερειακής Επιτροπής Τουριστικής Πολιτικής και Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα του Τουρισμού ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντησή του με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού απ’ ολόκληρη την Θεσσαλία στο Βόλο.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε επίσης ότι το 2012 ανακηρύσσεται «Έτος Επιστροφής στην Πατρίδα» για τους απόδημους Θεσσαλούς, ενώ τόνισε με έμφαση ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η μοναδική περιφέρεια της χώρας που μετέχει φέτος σε τουριστικές εκθέσεις στην Ευρώπη εξαιρουμένων φυσικά των περιοχών που έχουν τουριστικούς οργανισμούς.
Μάλιστα, όπως επισήμανε, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετέχει στις εκθέσεις συνεργαζόμενη με τους τουριστικούς φορείς και τους επιχειρηματίες του τομέα του τουρισμού με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας.
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι «η τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας είναι κύρια προτεραιότητα της αιρετής Περιφέρειας» και κατέστησε για ακόμη μια φορά σαφές ότι ζητεί την ενεργό συμμετοχή όλων των παραγωγικών φορέων και πολύ περισσότερο των επιχειρηματιών του τουρισμού.
«Από τη μία ο νέος θεσμικός ρόλος της Περιφέρειας καθιστά εφικτή την υλοποίηση προγραμμάτων μεγάλης κλίμακας καθώς έχουμε πια τις αρμοδιότητες να σχεδιάσουμε την πολιτική μας. Από την άλλη ως αιρετή Περιφερειακή Αρχή έχουμε πλήρη συναίσθηση της σπουδαιότητας του τουρισμού στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, όπως επιβεβαιώνουν τόσο τα οικονομικά στοιχεία όσο και η κοινή λογική. Στόχος μας είναι τα αποτελέσματα από τα οποία φυσικά θα κριθούμε», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σημείωσε ότι μόνο «με εποικοδομητική συνεργασία Περιφέρειας και επιχειρηματιών μπορεί να επιτευχθούν αποτελέσματα. Η διοικητική δομή της Περιφέρειας που αφορά στον τουρισμό και την ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη είναι καθορισμένη και στελεχωμένη. Από την άλλη μεριά, η ιδιωτική πρωτοβουλία στην περιοχή μας καθώς και όλες οι ενώσεις και φορείς επαγγελματιών, έχουν να επιδείξουν τεράστια εμπειρία και δυναμική, αξιολογότατα στελέχη, πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες και πρωτοβουλίες. Αυτό το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο το θέλουμε στην πρώτη γραμμή», είπε.
Ο κ. Κ. Αγοραστός ξεκαθάρισε ότι «βασικό κριτήριο για κάθε απόφαση αποτελεί η αποτελεσματικότητα κάθε δράσης με βάση το τρίπτυχο: Συνεργασία, Συνέργεια, Αποτελεσματικότητα»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 100 ΗΜΕΡΩΝ
Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα 100 ημερών που έθεσε σε εφαρμογή αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του καθώς όπως λέει «η ορθή και αποτελεσματική τουριστική προβολή της Θεσσαλίας είναι καίριος κι αποφασιστικός παράγοντας για την τουριστική ανάπτυξη, η οποία με τη σειρά της είναι απόλυτα απαραίτητα για τη συνολική οικονομική άνθηση της περιοχής μας».

«Τσάμπα μάγκες»

Η αντιπρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε χθες για την «κόπωση» της κυβέρνησης με τις μεταρρυθμίσεις να είναι «παγωμένες» και τομείς της διοίκησης να μη λειτουργούν.
Παραδέχτηκε πως με μοιρολατρική διάθεση οι υπουργοί περιμένουν τα νέα από τις Βρυξέλλες, απέδωσε ωστόσο το πρόβλημα στην κακή ψυχολογία και στο φόβο μήπως η οποιαδήποτε παρέμβαση αποφέρει αλλοίωση στον κεντρικό σχεδιασμό.
«Δουλεύουν όλοι ασταμάτητα και αυτό δημιουργεί ανθρώπινη κόπωση. Υπάρχει όμως η επιφύλαξη ότι εάν γίνει κάποιο βήμα αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα ντόμινο πραγμάτων και όλοι ξέρουμε ότι βρίσκεται υπό επιτήρηση και το τελευταίο ευρώ. Έχουμε περάσει σε μια άλλη εποχή και όλοι φοβούνται ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση μπορεί να επιφέρει αλλοίωση στον κεντρικό κυβερνητικό σχεδιασμό. Νομίζω πως αυτό που περιγράφετε ως κόπωση είναι εποικοδομητικό άγχος, το οποίο έφερε η σωστή αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης στη διοίκηση», δήλωσε η κ. Ρ. Ζήση και άσκησε σκληρή κριτική και για συναδέλφους της που εμφανίζονται ως «αντάρτες» απέναντι στις δυσάρεστες κυβερνητικές αποφάσεις.
Τους αποκάλεσε «τσάμπα μάγκες» και δήλωσε πως συνειδητά δεν επιλέγει να γίνεται αρεστή στους ψηφοφόρους με το να εμφανίζεται κριτικά απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης γιατί η «θυμωνιά έχει πάρει φωτιά» και πάνω απ’ όλα πρέπει να μπει το συμφέρον της χώρας.
http://deliverme.gr/?p=5630

Ο αλητοτουρίστας-λασπολόγος σας αξίζει... υπουργέ κ. Γερουλάνε...

Από το "Καλάμι"
  

Συναλλάσσονται με χυδαίο ανώμαλο-ψυχοπαθή, υβριστή της Ελλάδας, του πρωθυπουργού, της Ομογένειας
Πως την ''πάτησαν'' και διασύρθηκαν, Γερουλάνος και Νικητιάδης, στη Νέα Υόρκη
Ο αλητοτουρίστας-λασπολόγος σας αξίζει, επειδή ο ''τουρισμός'' σας, υπουργέ κ. Γερουλάνε και υφυπουργέ κ. Νικητιάδη, φαίνεται -αφού το δείχνετε μόνοι σας- ότι έχει σχέση και με...'Eλληνες αλητοτουρίστες στις ΗΠΑ.
Δέχτηκαν (από άγνοια ή επιπολαιότητα;) τις ''υπηρεσίες γιά προβολή-υποστήριξή τους'', του λασπολόγου-αλητοτουρίστα Αλέξανδρου Στεφανόπουλου (ζει -ημιπαράνομα- με βίζα που έχει παραβιάσει) στην Αστόρια Νέας Υόρκης. Ο ''τύπος'', που (νομίζει ότι) απαξιώνει τους πάντες, λασπολογώντας-συκοφαντώντας χυδαία κι, ενεργώντας ως τραμπούκος, εμφανίζεται ως...
 ''δημοσιογράφος-ανταποκριτής'', δεν έχει άδεια εργασίας, ζει εις βάρος Ομογενών κι έβριζε, τέλη 2009 και 2010, χυδαία την οικογένεια του πρωθυπουργού. Είναι και στην ''λίστα'' των 40 που ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα, γιά την αναδημοσίευση (και ηλεκτρονική διανομή) πρόσφατα, του περίφημου email περί ''χρεοκοπίας της Ελλάδας στις 25 Μαρτίου 2011''.
Εντύπωση και πολύ αρνητικά σχόλια προκαλούν οι επαφές, ιδιαίτερες συνομιλίες, συνεργασίες και ανταλλαγή(;) emails του υπουργού (και της γραμματέας του, που τον συνόδευε), με τον αλητοτουρίστα (με παραβιασμένη βίζα στις ΗΠΑ, χωρίς νόμιμη εργασία και έσοδα). Ο -με περισσή, εντυπωσιακή θρασύτητα- Αλέξανδρος Στεφανόπουλος -γνωστός στο γκέττο μας (δεν γνωρίζουμε γιατί) και με τα προσωνύμια ''ασβός'' και ''Αλεξάνδρα''- ζει χωρίς νόμιμη εγασία στην Αστόρια, γιά 9-10 χρόνια ως ''δημοσιογράφος- ανταποκριτής'' ανύπαρκτου ουσιαστικά ΜΜΕ στην Αθήνα (παραβιάζοντας έτσι την αμερικάνικη νομοθεσία και την βίζα του), έχει λαθρόβιο ''πρακτορείο λάσπης'' και βγάζει τα προς το ζην, ψευδολογώντας, συκοφαντώντας, τρομοκρατώντας, αρπάζοντας κι εκβιάζοντας. Πράξεις που βαφτίζει ''δημοσιογραφία''. Σε βάρος του εκκρεμούν και αγωγές γιά συκοφαντική δυσφήμιση.
Οι ''ιδιαιτερότητες''(;) φάνηκαν στην συνέντευξη Τύπου του υπουργού, στο Γραφείο Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, απόγευμα 16 Μαρτίου '11 με την φράση του αλητοτουρίστα στον υπουργό ''έλαβες το email που σου έστειλα;'' και την ιδιαίτερη συνομιλία τους. Το email, όπως λέγεται, ήταν λασπο-υβρεολόγιο κατά ομογενειακών ΜΜΕ και Ομογενών.
(Δεν μάθαμε αν ο υπουργός Π. Γερουλάνος ειδικά, τον ''ευχαρίστησε'' γιά την αναπαραγωγή του email περί χρεοκοπίας της Ελλάδας ή γιά τις άθλιες επιθέσεις στην οικογένεια Παπανδρέου και στην κυβέρνηση).
Ο ''τύπος'', κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο και το ψεύτικο έγγραφο περί Ανδρέα Παπανδρέου, του δήθεν ''United States Office of Military Cooperation'', ότι δήθεν ο Ανδρέας ζητούσε ο ίδιος από τον...εαυτόν του και του...έδωσαν 100 εκατομ. δολ. γιά να φιάξει το...ΠΑΣΟΚ!
O πασίγνωστος στην Αστόρια ως συκοφάντης-απατεώνας, ανάλαβε και την ''υποστήριξη'' της τουριστικής περιπλάνησης του υφυπουργού Νικητιάδη στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη και Φλόριδα), με λάσπες σε...''αντίπαλους''. O της λασπολογικής παραδημοσιογραφίας, είναι ειδικός στην τρομοκρατία-τραμπουκισμό, με διασπορά ψευδών ειδήσεων και πέταγμα λάσπης.
Κι ενώ δηλώνει μέλος-υποστηρικτής της ''Νέας Δημοκρατίας'', βρίζοντας χυδαία την κυβέρνηση Παπανδρέου, προσπαθεί ν' αρπάξει ότι μπορέσει (από τους αφελείς) ΠΑΣΟΚους παραμυθιάζοντας. Λέτε να ''του κάνει πλάτες'' (όπως διαδίδεται) το μέλος του Εθνικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ που ζει στη Νέα Υόρκη κι έχει άριστες συνεργασίες με τους... ακροδεξιούς-βασιλοχουντικούς στην ελληνική Ομοσπονδία;
- Στις ''υπηρεσίες'' του λασπολόγου-υβριστή, κατέφυγαν και δύο-τρεις ''λιμενάρχες'' από την Ελλάδα, που συμμετείχαν πρόσφατα στο ταξίδι-τουρισμό τους, με κρατικό χρήμα, σε 'Εκθεση στο Μαϊάμι (14-17 Μαρτίου '11).
Σημ.: Μήπως υπουργός και υφυπουργός, προτίθενται να πληρώσουν έμμεσα, με κανένα κονδύλι, τα αρκετά απλήρωτα ενοίκια -που τα ''κλαίνε'' Ομογενείς, άσχετα αν έκαναν εξώσεις- του αλητοτουρίστα στη Νέα Υόρκη και να καλύψουν και τις 34.000 δολ., που με δόλο ο ''τύπος'' άρπαξε έμμεσα από την Ομοσπονδία Νέας Υόρκης, γιά ένα ''συνέδριο''-μαϊμού, που δεν έγινε ποτέ; Χρήματα Ομογενών και των συλλόγων τους;
Ας του δώσουν κανένα κονδύλι γιά να του κάνουμε...αγωγή γιά τις χυδαίες συκοφαντίες, επειδή δεν έχει (κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά) ''ούτε να φάει''. Αν κάνουμε αγωγή, τι να του πάρουμε; Τα... σώβρακα;
Εμείς προτείνουμε να του δοθεί από τον υπουργό Γερουλάνο ή τον υφυπουργό Νικητιάδη κονδύλι και γιά την ''τουριστική προβολή της Ελλάδας'' στο γκέττο Αστόριας, όπου κινείται και δρα ο ''τύπος''.
Ο αλητοτουρίστας σας αξίζει, επειδή ο ''τουρισμός'' σας, υπουργέ κ. Γερουλάνε και υφυπουργέ κ. Νικητιάδη, φαίνεται -αφού το δείχνετε μόνοι σας- ότι έχει σχέση και με...αλητοτουρίστες στις ΗΠΑ.
(Γιατί το Γραφείο Τύπου Νέας Υόρκης και το γεν. Προξενείο μαζεύουν τον αλητοτουρίστα εκεί, χωρίς νάχει άδεια εργασίας στις ΗΠΑ, δεν γνωρίζουμε. Πιθανά επειδή λασπολογεί χυδαία -εκτός από την κυβέρνηση και την οικογένεια Παπανδρέου- Ομογενείς, ομογενειακά ΜΜΕ, ανταποκριτές κ.ά. Εκτός και αν τους πουλά το ''παραμύθι'' του, ότι είναι -και-...πράκτορας της ΕΥΠ, σε ''εθνική αποστολή'').
Αν οι υπουργοί δεν γνώριζαν, γιατί δεν ρώταγαν γεν. Προξενείο και Γραφείο Τύπου; Και γιατί αυτά, αντίστοιχα, δεν φρόντισαν να τους ενημερώσουν; Ανταποκριτής από Ελλάδα ουσιαστικά, ο ''τύπος'' δεν είναι. Μόνο ''πρακτορείο λάσπης'' διαθέτει στην Αστόρια γιά να βρίζει θρασύτατα και χυδαία, αλλά ο ίδιος δεν έχει άδεια εργασίας στις ΗΠΑ. 'Αρα το Γραφείο Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη ειδικά, παραβιάζει -με την γνώση του- την αμερικάνικη ομοσπονδιακή νομοθεσία και ''δεν λέει να βάλει μυαλό''. (Δηλαδή, πρέπει να γίνει καμιά καταγγελία στο State Department γιά ''να βάλει μυαλό''';)
Σημ.: Παραβλέπουμε και την ελεεινή χυδαιότητα του αλητοτουρίστα, γραπτά, ότι ο εκδότης του ''Κ'' είναι...''δολοφόνος'' και ''κατάδικος'', επειδή αυτά πιστοποιούν ότι ο άνθρωπος (Αλεξ. Στεφ.) είναι ανώμαλος και ψυχοπαθής. (To ''αρχιαπατεώνας'' το παραβλέπουμε, επειδή ο ελεεινός και τρισάθλιος κομπλεξικός αλήτης και αποδεδειγμένα απατεώνας, σίγουρα μιλάει γιά τον...εαυτόν του)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου