Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Η τουριστική προβολή ήθελε έναν ιδιώτη


Μπήκε στην κεφαλή και οδήγησε την... κούρσα της τουριστικής προβολής της Θεσσαλίας μέχρι τη Νυρεμβέργη. Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ταξιδίων «Les Hirondelles», Κώστας Λεβέντης, ως μπροστάρης αποστολής στην τουριστική έκθεση της Νυρεμβέργης, κατόρθωσε να ενώσει επαγγελματίες και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «προτείνοντας» στη γερμανική αγορά ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών στη Θεσσαλία. Αιχμή του δόρατος αποτέλεσαν οι ανοιχτές πύλες του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, που στόχος είναι να καταστεί δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Θεσσαλίας και Ευρώπης. Τα θετικά μηνύματα από τη συμμετοχή στην έκθεση της Νυρεμβέργης, τόνωσαν τις προσδοκίες των ντόπιων επιχειρηματιών του τουρισμού, ότι η Μαγνησία και η Θεσσαλία θα καταφέρει να πάρει φέτος μεγαλύτερο μερίδιο από την «πίτα» του γερμανικού τουρισμού, κάτι που ενισχύουν και οι αυξημένες προκρατήσεις για το 2011.
Ιδιώτης ανέλαβε για φέτος τα ηνία για την τουριστική προβολή της Μαγνησίας και κατ’ επέκταση της Θεσσαλίας. Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ταξιδίων «Les Hirondelles», Κώστας Λεβέντης, ανέλαβε να συνενώσει φορείς και ιδιώτες, σε μια ενιαία δυναμική παρουσία στην έκθεση της Νυρεμβέργης, το κλείσιμο της οποίας βρήκε τους ντόπιους τουριστικούς φορείς, με αναπτερωμένες τις ελπίδες για ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή.
Ειδικότερα, με μεγάλη επιτυχία έκλεισε τις πύλες της την Κυριακή 6 Μαρτίου, η έκθεση Freizeit-Messe Nürnberg 2011. Η χρονική διάρκεια της φετινής έκθεσης σε σχέση με το 2010 (συνολικά πέντε ημέρες) λειτούργησε θετικά και ικανοποίησε τόσο τους εκθέτες όσο και τους επισκέπτες σημειώνοντας 25% ημερήσια αύξηση της κίνησης των επισκεπτών σε σχέση με πέρυσι. Υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 επισκέπτες επισκέφτηκαν την έκθεση.
Στην έκθεση συμμετείχαν 700 περίπου εκθέτες από 20 χώρες που απευθύνονται στο κοινό της περιοχής, ενώ η μοναδική ελληνική συμμετοχή ήταν αυτή της Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, ορισμένων Δήμων με αυτόνομη δική τους παρουσία, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας αλλά και της αποστολής επιχειρηματιών της Μαγνησίας.
Σε ένα μεγάλο χώρο για τα εκθεσιακά δεδομένα -περίπου 60 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας- παρουσιάστηκαν οι τουριστικοί προορισμοί της Θεσσαλίας με τη φροντίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η πρόταση της αεροπορικής σύνδεσης της AIR BERLIN με το αεροδρόμιο Βόλου και Σκιάθου με τη φροντίδα της Τ.Ε.Δ.Κ Μαγνησίας και οι προτάσεις των συμμετεχόντων Δήμων για τους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής τους (Δήμος Βόλου: Βόλος, Μακρινίτσα, Πορτατιά, Αγριά, Χάνια, Αλυκές, Ν. Αγχίαλος, Δ. Αλοννήσου: Πατητήρι, Χώρο, Μεσογειακό Πάρκο Φώκιας, Δ. Αλμυρού: Πτελεός, Πηγάδι, Αμαλιάπολη, Νηές, Όθρυς, Άγιος Ιωάννης, Βρύναινα, Ανάβρα και Δ. Ρήγα Φεραίου: Βελεστίνο, Λίμνη Κάρλα, Βένετο, Κεραμίδι, Καμάρι, Παραλίες του δήμου και οι Σπηλιές του Βένετου).
Έντονη ήταν η επιχειρηματική και ιδιωτική παρουσία στην έκθεση, με την κατάθεση προτάσεων για πακέτα διακοπών αλλά και την προβολή και προώθηση τοπικών προϊόντων. Τo Επιμελητήριο Μαγνησίας, ανέλαβε την παρουσίαση ντόπιων προϊόντων, η Ένωση Ξενοδόχων, παρουσίασε τις τουριστικές υπηρεσίες και τα μέλη του, το τουριστικό γραφείο Les Ηirondelles πρότεινε ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών στο Πήλιο για τη γερμανόφωνη αγορά, ενώ το εστιατόριο «ΩΡΑΙΑ ΑΜΜΟΥΔΙΑ» από το Παπά Νερό ανέλαβε να προσφέρει στους επισκέπτες της έκθεσης, το παραδοσιακό πηλιορείτικο σπετζοφάι.
Επιπλέον 20 περίπου επιχειρήσεις της περιοχής, συνεισέφεραν τοπικά προϊόντα και στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια προβολής του νομού.
Από έρευνα των διοργανωτών της έκθεσης προέκυψε ότι το 80% των επισκεπτών περίπου ικανοποιήθηκε από τους εκθέτες ενώ το 66% δήλωσε ότι τους ενδιαφέρει να κλείσουν τις διακοπές τους μετά την ενημέρωση που έλαβαν.
Η παρουσίαση της Μαγνησίας, έγινε με άκρως επαγγελματικά χαρακτηριστικά, με λεπτομερή παρουσίαση από εξειδικευμένα γερμανόφωνα άτομα, ενώ δόθηκαν πάνω από 1.300 προτάσεις σε επισκέπτες που ενδιαφέρθηκαν για διακοπές στην περιοχή.
Στον εκθεσιακό χώρο των επιχειρηματιών υπήρχε αναφορά στο «ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ», στο Τρενάκι του Πηλίου, στην ΑΡΓΩ, στις εναλλακτικές δραστηριότητες ,στο Μεσογειακό Πάρκο της Αλονήσσου, ενώ ο μεγάλος χάρτης της Μαγνησίας που είχε η ΤΕΔΚ αποτύπωνε με σαφήνεια τις δυνατότητες των πτήσεων της AIR BERLIN στα αεροδρόμια του Βόλου και της Σκιάθου.
Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από την πηλιορείτικη κουζίνα, από το τσίπουρο και το κρασί της περιοχής που γεύτηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης και περίμεναν υπομονετικά για να τα δοκιμάσουν. Ενδιαφέρον προκάλεσε και η διοικητική αναδιάρθρωση του χάρτη της Θεσσαλίας με τη δημιουργία των νέων Καλλικρατικών Δήμων.
Το περίπτερο επισκέφθηκαν τουριστικοί πράκτορες που έχουν συνεργασία με την περιοχή καθώς επίσης και τουριστικά γραφεία της Νυρεμβέργης.
Οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες αναμένουν το 2011, παρά την αναταραχή στους προορισμούς της Βόρειας Αφρικής, ρεκόρ στις πωλήσεις πακέτων διακοπών όπως προκύπτει από τις προκρατήσεις για το 2011 για όλους τους προορισμούς εκτός Γερμανίας.
Το ζητούμενο είναι ποιο θα είναι το μερίδιο της Ελλάδας αλλά και της Μαγνησίας και ευρύτερα της Θεσσαλίας, από τις προκρατήσεις, προκειμένου το 2011 να κλείσει με θετικό πρόσημο στον τουριστικό κλάδο.
Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει για τη Μαγνησία, «φάρμακο» κατά της κρίσης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι του χρόνου, ο αριθμός των 20 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έκθεση θα πολλαπλασιαστεί. Ωστόσο, άφησε αιχμές για την αισθητή απουσία της επίσημης κυβερνητικής πρότασης στη στοχευμένη προσέλκυση επισκεπτών.
Για άλλη μια φορά η ιδιωτική πρωτοβουλία της Μαγνησίας έδωσε μηνύματα αγαστής συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και τα θετικά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για τη στήριξη αυτής της προσπάθειας. Είναι μεγάλη ηθική ικανοποίηση να αισθάνεσαι υποστήριξη σε δύσκολους καιρούς από φορείς αλλά και επαγγελματίες που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό. Σήμερα αντιμετωπίζουμε όλοι οικονομικά προβλήματα αλλά όσοι πραγματικά θέλουν να στηρίξουν τον τουρισμό το απέδειξαν διαθέτοντας από τους λογιστούς πόρους διαθέσιμους που ο καθένας είχε, εναντία στην «καραμέλα» ορισμένων ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Στον τουρισμό αν δεν δώσεις δεν θα εισπράξεις…», σημείωσε ο κ. Λεβέντης.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μια αξιόλογη πρόταση από την γλώσσα σκοπέλου !

Για να ασχοληθούμε τελευταία φορά, με το θέμα, και να αναδείξουμε άλλα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νησί της Σκοπέλου, θα προτύνω μια λύση. Στο νησί εδώ και πολλά χρόνια, λειτουργεί τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός με τα στούντιο του στη Γλώσσα Σκοπέλου. Η υποδομή σε μικροφωνική εγκατάσταση υπάρχει στο Δήμο, εδώ και πολλά χρόνια. Μια σύνδεση χρειάζεται σε έναν υπολογιστή στο δίκτυο και η μετάδοση του σήματος από το ραδιόφωνο, είναι κάτι παραπάνω από εύκολη, απλούστατη. Επιπρόσθετα, οι συνεδριάσεις θα μπορούν να αναμεταδίδονται και από όλα τα blogs  και ιστοσελίδες του νησιού, απλά παραθέτωντας το αντίστοιχο link στη σελίδα τους. Ο Δήμαρχος είναι θετικός απ' όσο γνωρίζω σε αυτήν την προοπτική, το ίδιο και ο υπεύθηνος του ραδιοφωνικού σταθμού. Ετσι θα μπορούν να ενημερώνονται όλοι οι κάτοικοι για το τι συμβαίνει και λέγεται σε κάθε συνεδρίαση. Ας γίνει λοιπόν έτσι να τελειώνουμε.......Δεν θέλει κόπο.....θέλει τρόπο.....

Νίκη Βόλου - Ναυπακτιακός Αστέρας (τελικό)ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-0   ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ

 7' Μπουσινάκης

«Ψαλίδι» 20-50% σε έξοδα αιρετών, δημόσιες σχέσεις και υπερωρίες στον δήμο βόλου .στης 24 Μαρτίου εσείς στην σκόπελο πια θα είναι η απόφαση σας ?

Σημαντικές περικοπές δαπανών προβλέπει ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου για το 2011

Από περιστολές δαπανών σε όλους τους κωδικούς των υπηρεσιών, σε ποσοστό από 20 έως 50%, χαρακτηρίζεται ο προϋπολογισμός του νέου διευρυμένου Δήμου Βόλου για το 2011. Ο προϋπολογισμός συντάχθηκε και θα εισαχθεί προς έγκριση στην εκτελεστική επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα και στο τέλος του μήνα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού για το 2011 στον νέο πλέον Δήμο Βόλου, είναι 117, 7 εκατομμύρια ευρώ (έναντι 151 εκατομ. το 2010, που όμως υλοποιήθηκε κατά 81 εκατομμύρια ευρώ).
Οι μεγαλύτερες περικοπές έγιναν σε δαπάνες που αφορούν αιρετούς, δημόσιες σχέσεις, επιχορηγήσεις και διάφορες εκδηλώσεις. Όπως προκύπτει, αυξημένες είναι οι δαπάνες για μισθοδοσία προσωπικού λόγω και των εργαζομένων που μετατάχθηκαν από υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνον, αλλά και της κίνησης οχημάτων λόγω της μεγάλης αύξησης στην τιμή των καυσίμων. Αύξηση εμφανίζουν και οι αμοιβές τρίτων για τεχνολογική υποστήριξη, καθώς έγινε συνένωση εννέα ΟΤΑ σε ένα ενιαίο σύστημα, ενώ χρειάστηκαν και οι υπηρεσίες ορκωτών λογιστών, για την οικονομική και περιουσιακή απογραφή.
Τις βασικές αρχές του προϋπολογισμού για το 2011, παρουσίασε χθες το μεσημέρι η αρμόδια επί των οικονομικών Αντιδήμαρχος κ. Νατάσα Οικονόμου. Σημειώνεται ότι αναλυτικά όλα τα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου (www.volos.gr).
Ρεπορτάζ:
ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ
H Αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι, για την σύνταξη του προϋπολογισμού ελήφθησαν υπόψη οι απολογισμοί όλων των δημοτικών ενοτήτων του 2010, έγινε όμως πολύ μεγάλη προσπάθεια εξορθολογισμού όλων των οικονομικών μεγεθών και είναι – κατά το δυνατόν – ρεαλιστικός. «Έχει γίνει περιστολή δαπανών, όπως προκύπτει από τους οικονομικούς κωδικούς, σε δημόσιες σχέσεις, στα έξοδα αιρετών, σε προμήθειες και αναλώσιμα, στα ποσά για τα αδέσποτα ζώα, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Επιχειρήσεις, στις υπερωρίες. Είναι προσαρμοσμένος και με το τεχνικό πρόγραμμα που έχει αρκετές περιστολές κα εξορθολογισμένο και πιο ρεαλιστικό, κοντά στην πραγματικότητα» επεσήμανε η κ. Οικονόμου, η οποία ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα γίνουν αναπροσαρμογές τελών.
Σημείωσε πως η μισθοδοσία και οι εργοδοτικές εισφορές από υπηρεσίες, όπως Πολεοδομία, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, Πρόνοια που προέρχονται από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αυξάνουν το κόστος περίπου 55%, χωρίς να υπολογίζονται οι λειτουργικές δαπάνες αυτών των υπηρεσιών. Στο 50% ανέρχεται, είπε, η αύξηση του κόστους για το ΚΤΕΟ, καθώς ο αριθμός των οχημάτων του νέου Δήμου έχει διπλασιαστεί. Στο 50% ανέρχονται οι περικοπές στις μετακινήσεις, έξοδα αιρετών και δημόσιες σχέσεις, στο 20% στο πράσινο και άλλο τόσο στην καθαριότητα.
Αναφερόμενη στους αριθμούς και  συνοπτικά, η κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι στον προϋπολογισμό του 2011 των 117,7 εκατομμυρίων, τα 13 εκατομμύρια αφορούν σε προνοιακά επιδόματα, το ένα εκατομμύριο σε αμοιβές καθαριστριών σχολείων (αρμοδιότητα που πέρασε στον Δήμο) και ένα εκατομμύριο σε υπαλλήλους από άλλες υπηρεσίες που μετατάσσονται στον Δήμο Βόλου. Σημειώνεται εδώ (όπως έχει ήδη γραφεί) ότι στο νέο διευρυμένο Δήμο Βόλου, το προσωπικό ανέρχεται σε 2200 περίπου υπαλλήλους και η μισθοδοσία τους σε 3,2 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Ο προϋπολογισμός ανά υπηρεσία

Ο προϋπολογισμός του 2010 ήταν 150.950,265 ευρώ και υλοποιήθηκαν 80.656.349 ευρώ. Ο προϋπολογισμός του 2011 είναι 117.744.545, 43 ευρώ.
Ανά υπηρεσία, όπως εμφανίζεται ο προϋπολογισμός του 2011, η εικόνα είναι η ακόλουθη:
Γενικές υπηρεσίες (όπου συμπεριλαμβάνονται τα προνοιακά επιδόματα, δημόσιες σχέσεις, αιρετοί, επιχορηγήσεις που ανέρχονται στο ποσό των 11, 237 εκατομμύρια ευρώ) το ποσό είναι 34.377.202. Το ποσό-διευκρίνισε η κ. Οικονόμου- συνεπώς είναι πολύ μικρότερο για τις γενικές υπηρεσίες.
Οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες 7.387.400 ευρώ, υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής πολιτικής αναγράφεται μόνο το ποσό των 466.000 ευρώ που αφορά στο Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας καθώς – όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος – ο πολιτισμός επιχορηγείται από τον Δήμο και  ο προϋπολογισμός είναι στην κατηγορία των Γενικών Υπηρεσιών.
Υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού 15.008.094 ευρώ, υπηρεσίες ύδρευσης – άρδευσης αποχέτευσης 1.318.581 ευρώ, υπηρεσίες τεχνικών έργων 21.250.062, υπηρεσίες πρασίνου 3.146.000 ευρώ, υπηρεσίες πολεοδομίας 5.119.526, υπηρεσίες νεκροταφείων 628.627, δημοτική αστυνομία 1.132.900 ευρώ και λοιπές υπηρεσίες 5.057.608 ευρώ. Για άλλες υπηρεσίες (συμπεριλαμβανομένων των οφειλομένων των Δήμων προς τρίτους) 22.851.841 ευρώ.
Τα τακτικά έσοδα για το 2011 προϋπολογίζονται σε 62.732.000 ευρώ και αναμένονται κυρίως από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Τα έκτακτα έσοδα προϋπολογίζονται σε 26.395.948 και τα έσοδα παρελθόντων ετών, που βεβαιώνονται για πρώτη φορά σε 5.892.282 ευρώ. Οι εισπράξεις από δάνεια και απαιτήσεις από παρελθόντα έτη προϋπολογίζονται σε 16. 477.676 ευρώ, οι εισπράξεις υπέρ του Δημοσίου και τρίτων και επιστροφής χρημάτων σε 4.447.675, ενώ υπάρχει χρηματικό υπόλοιπο 1.798.962 ευρώ. Οι δαπάνες ανακεφαλαιώνονται σε: Έξοδα χρήσης 71.987.742, οι επενδύσεις σε 22.904.961, οι πληρωμές παρελθόντων ετών και λοιπές αποδόσεις σε 22.731.275, το δε αποθεματικό σε 120.566 ευρώ.
Θα είμαστε εκεί και θα περιμένουμε και της δημοσίευσης από την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου για όλες της απόφασης μέχρι σήμερα

Λόγο κακοκαιρίας στον ΑΓΝΩΝΤΑ αντί το λιμάνι της ΣΚΟΠΕΛΟΥ το FLYING CAT 5 που εκτελεί το δρομολόγιο βόλος Σκιάθος Γλώσσα Σκόπελος ΑλόννησοςΤέλος στο νταβαντζιλίκι της Α.Ε.Π.Ι ΔΙΑΒΑΣΤΕ !

FAIRMUSIC

ΠΡΟΣΙΤΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΝΙΚΗ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 51 ΗΜΕΡΕΣ. ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΗΣ JAMENDO Πατήστε εδώ  

Το ποτήρι ξεχείλισε και αποφασίσαμε να κάνουμε τη διαφορά 
          Μετά τη συνειδητοποίηση της απαράδεκτης κατάστασης στην ελληνική επιχειρηματική αγορά αναφορικά με τη διαδικασία χορήγησης αδειών από τους Δήμους προς τις επιχειρήσεις, αποφασίσαμε να παρέχουμε μια προσιτή λύση σε όλους τους ενδιαφερόμενους σε συνεργασία με την μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα μουσικής ελεύθερης από ΟΣΔ, την JAMENDO.
          Συγκεκριμένα, θα μπορεί ο Έλληνας επιχειρηματίας που διατηρεί κατάστημα στην Ελληνική Επικράτεια και επιθυμεί να παίζει μουσική στο κατάστημά του, να επιλέξει μέσα από τα δεκάδες χιλιάδες κομμάτια που θα του παρέχουμε (ξένης μουσικής για την ώρα) σε μορφή λίστας αναπαραγωγής (playlist). Η λίστα αυτή έχει κατηγοριοποιημένα τα μουσικά κομμάτια σε διάφορα μουσικά στυλ ώστε να καλύπτει πλήρως τις προσδοκίες του.
Jamendo Pro
          Επιπλέον, η αγορά συνδρομής, θα του παρέχει Άδειας Χρήσης για Εμπορικούς Σκοπούς η οποία εκδίδεται από τη JAMENDO. Άρα, με αυτή την ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ, ο κάθε επιχειρηματίας θα λειτουργεί νόμιμα παίζοντας στην επιχείρησή του μουσική από την λίστα αναπαραγωγής μας χωρίς να έχει καμιά υποχρέωση καταβολής αμοιβών σε οποιοδήποτε ΟΣΔ δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.
Μουσική για επιχειρήσεις
          Οι Δήμοι κατ’εφαρμογή του νόμου οφείλουν να κάνουν δεκτή αυτήν την ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ και να προχωρήσουν σε έκδοση αδείας μουσικής στο κατάστημα λαμβάνοντας την  ως ορίζει ο Νόμος 2121/93 αρ.63.
          Επειδή σε περιόδους κρίσης ο Έλληνας επιχειρηματίας δεν αντέχει την καταβολή δυσβάτακτων ποσών για την πληρωμή δαπανών που δεν συνδέονται άμεσα με την προσέλκυση πελατών (μουσική υπόκρουση στο κατάστημά τους – background music), η τιμολογιακή πολιτική μας θα είναι εξαιρετικά χαμηλή και ως προβλέπει το πλάνο μας για την εξασφάλιση των εξόδων λειτουργίας. Και επειδή ο λόγος μας είναι κρυστάλλινα διάφανος και δεν μένει σε γενικολογίες, εξασφαλίσαμε την αμέριστη συμπαράσταση των φίλων του εξωτερικού ώστε να παρέχουμε στην ελληνική αγορά τιμές εφάμιλλες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος στο νταβαντζιλίκι της Α.Ε.Π.Ι KAI ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Προκειμένου να ανταποκριθούμε στην καταιγίδα επικοινωνίας επιχειρήσεων μαζί μας -μόνο καν χτες- οπότε και δημοσιοποιήσαμε τη γνωμοδότηση του ΟΠΙ, ετοιμάσαμε κάποια χρήσιμα αρθράκια... :
ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΕ JAMENDO (για όσους έχει λήξει η άδεια ή θέλουν να εκδώσουν από την αρχή)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ (για όσους είχαν συνεργασία με ΑΕΠΙ-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και επέλεξαν να συνεχίσου με JAMENDO)
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι για όσους συνεργάζονταν με ΑΕΠΙ-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και έχουν πληρώσει για το 2011, ετοιμάσαμε Υπόδειγμα Κοινοποίησης Λύσης Συνεργασίας και Επιστροφής του Αναλογούντος Ποσού της Συνδρομής.
Όπως καταλαβαίνετε, το μέτωπο καλά κρατεί. Προωθήστε την προσπάθειά μας σε φίλους και γνωστούς. Καλό θα τους κάνετε.
Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το θέμα μας δεν είναι τα χρήματα. Αλλά η ιδέα. Και όπως θα διαβάσετε στους ΣΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.

Με εκτίμηση,
Ομάδα Διαχείρισης

Μετά από 51 ημέρες, με πολλά ξενύχτια και αφιερωμένο μεράκι καταφέραμε να είμαστε συνεπείς στη δέσμευσή μας για τελική νίκη.

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας επιτέλους γνωμοδότησε θετικά στη απεμπλοκή από το δίπολο ΑΕΠΙ και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ για την έκδοση Αδείας Μουσικής.
Αυτό σημαίνει πως πια ο Έλληνας Επιχειρηματίας εφόσον επιλέξει να παίζει μουσική ελεύθερη από οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΕΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΕΡΑΤΩ, GRAMMO.
Και μάλιστ βγάζει ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ για το κατάστημά του.

Από εδώ και πέρα, οι Δήμοι όλης της χώρας υποχρεούνται να εκδίδουν Άδεια Μουσικής σε όλους τους συνδρομητές της JAMENDO (την οποία αντιπροσωπεύει η Fairmusic στην Ελλάδα) οι οποίοι έχουν υποχρέωση να καταθέτουν :
Την άδεια χρήσης που τους έδωσε με την αγορά συνδρομής η JAMENDO
Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 στην οποία θα δηλώνουν ότι: Η μουσική που χρησιμοποιώ στο κατάστημά μου ανήκει σε δημιουργούς ή άλλους δικαιούχους που εν έχουν αναθέσει τη διαχείριση του εριυσιακού τους δικαιώματος σε οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και ιδίως στην "ΑΕΠΙ" και στην"ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ". Το σύνολο της μουσκής πο χρησιμοποιώ διατίθεται από την JAMENDO S.A.


Αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης θα κοινοποιείται από τον ίδιο το Δήμο στους 2 προαναφερόμενους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης.
Ο Δήμος επομένως θα εκδίδει άδεια μουσικής την επιχείρηση ΧΩΡΙΣ απαίτηση πληρωμής στην ΑΕΠΙ, ΑΥΤOΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΕΡΑΤΩ, GRAMMO.

Η JAMENDO δεσμεύεται ότι το σύνολο των δημιουργών των οποίων έργα παρέχει δεν είναι μέλη κάποιου οργανισμού συλλογικής διαχείρισης τόσο πνευματικών όσο και συγγενικών δικαιωμάτων.

Ευχαριστούμε όλους για τα μηνύματα στήριξης καθώς αντλήσαμε απίστευτη δύναμη για να συνεχίσουμε με πυγμή τον αγώνα μας.
fairmusic.gr

Συλλαλητήριο για τις βάσεις στην Κρήτη

Δεκάδες διαδηλωτές στα Χανιά

Συλλαλητήριο κατά της χρησιμοποίησης των βάσεων στη Σούδα από τις συμμαχικές δυνάμεις πραγματοποιούν στα Χανιά διαδηλωτές από όλη την Κρήτη.

Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές κάνουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων, ενώ αργότερα θα μεταφέρουν τη διαμαρτυρία στην είσοδο των αεροπορικών βάσεων. Ήδη στις βάσεις έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Καντάφι: «Ετοιμαστείτε για μακροχρόνιο πόλεμο»

Την πεποίθησή του ότι θα επικρατήσει στην στρατιωτική εμπλοκή με τις δυνάμεις της Δύσης εξέφρασε ο Λίβυος πρόεδρος, επισημαίνοντας τη συμπαράσταση που βλέπει στο πρόσωπο των Ισλαμιστών, Χριστιανών, Αράβων και Ευρωπαίων. Επιτυχής η απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Λιβύη - η κυβέρνηση εξοπλίζει με όπλα περισσότερο από 1 εκατ. ανθρώπους.
Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Λίβυος πρόεδρος Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές κατά της Λιβύης ισοδυναμούν με τρομοκρατία και θα νικηθούν. Δήλωσε ακόμη ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στους «σταυροφόρους» να θέσουν υπό την κατοχή τους και να εκμεταλλευτούν το πετρέλαιό του.
«Θα πρέπει να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε σε αυτήν την επίθεση», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε, απευθυνόμενος στις δυνάμεις της Δύσης:
«Στο Αφγανιστάν ηττηθήκατε. Ο Μπιν Λάντεν σας κέρδισε. Το ίδιο θα γίνει και στη Λιβύη. Θα υπερασπίσουμε τα εδάφη μας. Δεν μαθαίνετε από το παρελθόν. Δεν μάθατε από τη Σομαλία. Πάντα θα καταστρέφεστε. Ετοιμαστείτε για μακροχρόνιο πόλεμο για τον οποίο δεν είστε έτοιμοι, να το ξέρετε. Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Πλέον, ο κόσμος διαδηλώνει εναντίον σας. Όλος ο κόσμος θα είναι μαζί μας. Ισλαμιστές, Χριστιανοί, Άραβες, Ευρωπαίοι. Τώρα μου δίνετε μία ιστορική ευκαιρία. Η επανάσταση θα γίνει παγκόσμια, από το λαό».
«Θα ηττηθείτε και θα γυρίσετε στις χώρες σας. Ακόμη και οι γυναίκες, θα συμμετάσχουν στον αγώνα. Ο κάθε Λίβυος έχει ένα όπλο στα χέρια του. Σίγουρα, θα νικήσουμε», κατέληξε. Η τηλεόραση μετέδωσε το ηχητικό μήνυμα του Καντάφι χωρίς να προβάλει φωτογραφίες του.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Λιβύης έχει αρχίσει να διανέμει όπλα σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και θα ολοκληρώσει αυτή την επιχείρηση εντός ωρών, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Το πρακτορείο ειδήσεων Jana, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας της Λιβύης μετέδωσε ότι «αναμένεται η επιχείρηση να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ώρες και να εξοπλιστούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες».
Σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις
Αμερικανικά μαχητικά, υποστηριζόμενα από αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές νωρίς την Κυριακή με στόχο τις χερσαίες δυνάμεις του Καντάφι και τη λιβυκή αεράμυνα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Αμερικανικά αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού τύπου Growler παρείχαν στήριξη ηλεκτρονικού πολέμου πάνω από τη Λιβύη, ενώ αεροσκάφη AV-8B Harrier από την 26η Μονάδα Πεζοναυτών πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά των χερσαίων δυνάμεων και της αεράμυνας (του Καντάφι)».
Στη διάρκεια της νύχτας βρετανικά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά εξαπέλυσαν επιθέσεις στη Λιβύη και κυρίως σε περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα Τρίπολη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
"Η πλειονότητα των στόχων ήταν στην περιοχή της Τρίπολης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Τζον Λόριμερ, εκπρόσωπος των Βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μάικ Μάλεν, δήλωσε ότι οι αμερικανικές και οι συμμαχικές δυνάμεις επέβαλαν επιτυχώς ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και απέτρεψαν επίθεση των δυνάμεων του Καντάφι κατά των αντικαθεστωτικών στη Βεγγάζη.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του NBC,"Meet the Press», ο στρατηγός Μάλεν είπε ότι η στρατιωτική επιχείρηση είναι στενά επικεντρωμένη στην επιβολή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και δεν στοχεύει στην απομάκρυνση από την εξουσία του Λίβυου ηγέτη.
Παράλληλα, η Γαλλία συνεχίζει τις αεροπορικές της επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του Καντάφι και σήμερα, ανακοίνωσε πηγή των ενόπλων δυνάμεων. «Οι γαλλικές επιχειρήσεις συνεχίζονται. Τα γαλλικά αεροσκάφη είναι έχουν λάβει θέσεις», είπε η πηγή.
Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται τουλάχιστον 25 πολεμικά πλοία και υποβρύχια, ενώ την Κυριακή αναχωρεί και το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ. Στόχος της πρώτης φάσης της επίθεσης, που πήρε το όνομα «Αυγή της Οδύσσειας», ήταν η εξάρθρωση της λιβυκής αεράμυνας και η ανακοπή τροφοδοσίας των στρατευμάτων του Καντάφι.
Σύμφωνα με την τηλεόραση της Λιβύης, χτυπήθηκαν αποθήκες καυσίμων στη Μιζουράτα, αεροπορική βάση έξω από την Τρίπολη και στόχοι στη Ζαουάρα, τη Βεγγάζη και την Σύρτη. Η τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι χτυπήθηκε και γαλλικό αεροσκάφος, αλλά η είδηση διαψεύσθηκε από το Παρίσι και δεν επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητη πηγή.
Τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επίθεσης από τις δυνάμεις του Καντάφι στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya επικαλούμενο ιατρικές πηγές.
Γαλλικό Πρακτορείο: Διακοπή βομβαρδισμών σε Τρίπολη, Βεγγάζη
Την ίδια στιγμή, οι βομβαρδισμοί στρατιωτικών στόχων του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι από το διεθνή συνασπισμό διεκόπησαν το πρωί στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι κάτοικοι της Βεγγάζης που την εγκατέλειψαν χθες εξαιτίας των σφοδρών πυρών που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Καντάφι, έχουν αρχίσει να επιστρέφουν.
Πιστές στον Καντάφι δυνάμεις εξακολουθούν πάντως να περικυκλώνουν την πόλη Μιζουράτα και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκου έχουν τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές στις οροφές κτιρίων.
«Ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται ακόμα σε τρία κτίρια του κεντρικότερου δρόμου της πόλης. Φαίνονται έτοιμοι ν΄ανοίξουν πυρ σε ο,τιδήποτε κινείται...Κανένας δεν τολμά να διασχίσει το δρόμο. Η κατάσταση στη Μιζουράτα είναι ήρεμη σήμερα, ωστόσο οι ταξιαρχίες του Καντάφι παραμένουν στα περίχωρα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Εξάλλου, ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε ότι αντικαθεστωτικές δυνάμεις κατευθύνονται με φορτηγά τα οποία μεταφέρουν και πολυβόλα, στην πόλη Ατζνταμπίγια της ανατολικής Λιβύης.
Οι επιθέσεις του διεθνούς συνασπισμού κατέστρεψαν δεκάδες στρατιωτικά οχήματα των δυνάμεων του Καντάφι. Ο ανταποκριτής του Reuters είδε τουλάχιστον 14 πτώματα κοντά στα βομβαρδισμένα στρατιωτικά οχήματα στο δρόμο που συνδέει τη Βεγγάζη με την Ατζνταμπίγια.
Από την πλευρά της, η Λιβύη απαίτησε το Σάββατο κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την έναρξη από Δυτικές χώρες στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοινωθέν του στην Τρίπολη.
Ακόμα, η λιβυκή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θεωρήσει άκυρη την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που επιβάλει ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων από δυτικές δυνάμεις και υπογράμμισε το «δικαίωμά» της να χρησιμοποιήσει εκ νέου την αεροπορία της. Παράλληλα η κυβέρνηση αποφάσισε να πάψει να συνεργάζεται με την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μεταδόθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση που επικαλέστηκε αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο Μουαμάρ Καντάφι δήλωσε το Σάββατο πως θα οπλίσει τους πολίτες για να υπερασπιστούν τη Λιβύη από την «αποικιοκρατική, σταυροφορική» επίθεση των Δυτικών δυνάμεων: «Είναι τώρα απαραίτητο να ανοιχτούν τα καταστήματα και να οπλιστούν όλοι με κάθε τύπο όπλου, για να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία, την ενότητα και την τιμή της Λιβύης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύλληψη πληρώματος ιταλικού ρυμουλκού στην Τρίπολη
Ενοπλοι κρατούν στο λιμάνι της Τρίπολης το πλήρωμα ενός ιταλικού ρυμουλκού ανοιχτής θαλάσσης, το οποίο αποτελείται από οχτώ Ιταλούς, δυο Ινδούς και έναν Ουκρανό, μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Το πρακτορείο, επικαλούμενο έγκυρες πηγές ανέφερε ότι το πλήρωμα συνελήφθη χθες το απόγευμα, ενώ από το το πλοίο αποβιβάζονταν στην Τρίπολη Λίβυοι εργάτες.
Ενοπλοι, ένας από τους οποίους δήλωσε ότι είναι ο διοικητής του λιμανιού, συνέλαβαν το πλήρωμα και εμπόδισαν τον απόπλου του ιταλικού ρυμουλκού.
O απολογισμός των βομβαρδισμών
Αξιωματούχος του λιβυκού τομέα υγείας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων από τους δυτικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη διάρκεια της νύχτας αυξήθηκε στους 64 από 48, που ήταν ο τελευταίος απολογισμός ο οποίος είχε δοθεί από την κυβέρνηση.
«Κάποιοι κατέληξαν από τα τραύματά τους κι έτσι ο απολογισμός αυξήθηκε», είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι δυνάμεις πιστές στο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν περιοχές της ελεγχόμενης από τους εξεγερμένους Βεγγάζης. Επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, το κανάλι ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι άνοιξαν πυρ από άρματα μάχης και χρησιμοποίησαν ρουκέτες για να πλήξουν θέσεις των ανταρτών στην πόλη. Πρόσθεσε ότι ορισμένοι κάτοικοι προσέφυγαν σε τεμένη θεωρώντας ότι θα είναι ασφαλές σε αυτά. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθούν ακόμη.
Επιθέσεις μέχρι να «συμμορφωθεί» ο Καντάφι
Το Λονδίνο ανακοίνωσε πως η Βρετανική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επιθέσεις στη Λιβύη. Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά τύπου Tornado διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις της συμμαχίας στη Λιβύη θα συνεχιστούν μέχρι να συμμορφωθεί ο Καντάφι με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο Αλειν Ζιπέ δήλωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι η στρατιωτική δράση της συμμαχίας θα συνεχιστεί στη Λιβύη μέχρι ότου ο Μουάμαρ Καντάφι συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν και για τις επόμενες ημέρες μέχρι το λιβυκό καθεστώς να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας», τόνισε ο κ. Ζιπέ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση «France 2». Στόχος της επέμβασης είναι να βοηθηθεί «ο λιβυκός λαός να απελευθερωθεί» από τον Μουάμαρ Καντάφι, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν αναφέρεται ρητώς στην απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Θα βοηθήσουμε το λιβυκό λαό να απελευθερωθεί. Δεν εγγράφεται αυτό στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά μη λέμε τώρα ιστορίες, στόχος όλων αυητών είναι να επιτραπεί στο λιβυκό λαό να επιλέξει το καθεστώς που επιθυμεί να τον κυβερνά» επισήμανε ο κ. Ζιπέ υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για «μια επιχείρηση της διεθνούς κοινότητας».
Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε απόψε ότι ένα γαλλικό πολεμικό αεροσκάφος χτυπήθηκε από την λιβυκή αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή της Τρίπολης, είδηση την οποία το γαλλικό επιτελείο στρατού απέρριψε ως ψευδή την πληροφορία που μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση ότι χτυπήθηκε και κατέπεσε γαλλικό πολεμικό αεροσκάφος. «Αρνούμεθα ως ψευδή την πληροφορία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού γενικού επιτελείου, συνταγματάρχης Τιερί Μπουρχάρτ.
Στο μεταξύ ανώτατος Λίβυος αξιωματούχος χαρακτήρισε τη δυτική στρατιωτική επιχείρηση ως «βάρβαρη επίθεση» τονίζοντας ότι έχει πλήξει στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους και έχει προκαλέσει έως τώρα «πολλά θύματα» και «τεράστιες υλικές ζημιές» σε πολλές πόλεις περιλαμβανόμενων της Τρόπολης, της γενέτειρας του Καντάφι Σίρτης, της Μισράτας και του προπύργιου των εξεγερμένων, της Βεγγάζης και πρόσθεσε ότι χτυπήθηκε από αεροσκάφη της συμμαχίας και νοσοκομείο στα προάστια της Τρίπολης.
Νωρίτερα, οι γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έχουν ήδη καταστρέψει έναν ικανό αριθμό τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων των κυβερνητικών δυνάμεων στη Λιβύη κατά την σημερινή επέμβασή τους, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να αναληφθεί δράση για την προστασία των Λίβυων πολιτών. «Ναι, έχουμε καταστρέψει έναν αριθμό τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων» δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Άμυνας Λοράν Τεσέρ, που ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό προς το παρόν.
Πύραυλοι από Αμερικανούς και Βρετανούς κατά λιβυκών στόχων
Οι ΗΠΑ και η Βρετανία εξαπέλυσαν 112 πύραυλους Κρουζ κατά λιβυκών στόχων στην πρώτη φάση της επιχείρησης της συμμαχίας με στόχο τις δυνάμεις πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι, ανακοίνωσε Αμερικανός ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου.
Ο αντιναύαρχος Μπιλ Γκόρτνεϊ, επικεφαλής του αμερικανικού κοινού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, αρνήθηκε να αναφερθεί στο τι ακριβώς θα γίνει στην επόμενη δεύτερη φάση της επιχείρησης και αρκέστηκε να δηλώσει ότι έχουν ήδη πληγεί πάνω από 20 στόχοι στο λιβυκό έδαφος.
Τα συστήματα αεράμυνας των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι έχουν «χτυπηθεί σφοδρά» από το μπαράζ των πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών καθώς και αεροσκάφη το Σάββατο, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος που ασχολείται με θέματα εθνικής ασφαλείας.
«Τα συστήματα αεράμυνας του Καντάφι έχουν χτυπηθεί σφοδρά. Είναι νωρίς να προβλέψουμε τι μπορεί να κάνουν αυτός κι οι χερσαίες δυνάμεις του αντιδρώντας στα σημερινά πλήγματα», είπε η πηγή υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας της. Δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά και τρία υποβρύχια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο και πλησιάζουν τη Λιβύη εξοπλισμένα με πυραύλους Κρουζ τύπου Τομαχοκ, είπε.
Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι βομβαρδίστηκαν από αεροσκάφη «των σταυροφόρων του εχθρού» πολιτικοί στόχοι στην Τρίπολη. Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την αρχή των βρετανικών επιχειρήσεων στη Λιβύη, τονίζοντας πως βρετανικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο της Λιβύης.
Στις αεροπορικές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν ότι θα μετάσχουν το Κατάρ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Δανία, η Νορβηγία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, προσφέροντας πολεμικά αεροσκάφη τους και αεροπλανοφόρα.
Σαρκοζί: Καθήκον να στηρίξουμε τον αραβικό λαό
Αποφασισμένες να ενεργήσουν συλλογικά για την προστασία των πολιτών της Λιβύης δήλωσαν οι μετέχουσες χώρες στη σύνοδο του Παρισιού. Οι μετέχοντες στη σύνοδο του Παρισιού «Υποστήριξη στο λαό της Λιβύης» που οργανώθηκε σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα είναι «αποφασισμένοι να ενεργήσουν συλλογικά» για να εφαρμοστεί η απόφαση του ΟΗΕ για τη Λιβύη, «παρά το γεγονός ότι η συνεισφορά της κάθε χώρας θα είναι διαφορετική» σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση του κειμένου.
«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την υιοθέτηση της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας» για τη Λιβύη που αφορά κυρίως την προστασία των πολιτών της Λιβύης με το αίτημα για «άμεση κατάπαυση του πυρός» από την πλευρά του καθεστώτος Καντάφι, αναφέρουν στο κείμενο οι μετέχοντες στη σύνοδο.
«Αν και η συνεισφορά της κάθε χώρας μας θα είναι διαφορετική, είμαστε αποφασισμένοι να ενεργήσουμε συλλογικά και αποφασιστικά για να υλοποιηθούν αυτές αποφάσεις», αναφέρεται στο κείμενο.
Στη σύνοδο μετείχαν 22 χώρες, χώρες μέλη της ΕΕ, χώρες μέλη του Αραβικού Συνδέσμου, ο ΟΗΕ, πολλές αραβικές χώρες ο Καναδάς και οι ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί απευθύνοντας τηλεοπτικό διάγγελμα αμέσως μετά τη σύνοδο, τόνισε πως «οι συμμετέχοντες στη σύνοδο θα αντιταχθούν σε κάθε επίθεση του Καντάφι προς το λαό της Βεγγάζης. Γι' αυτό το λόγο θα εμποδίσουμε την επίθεση κατά της πόλης» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος και συμπλήρωσε πως «έχουμε αεροσκάφη έτοιμα να εμποδίσουν τα τεθωρακισμένα του Καντάφι». Ο κ. Σαρκοζί προειδοποίησε πως «αν δεν υπάρξει άμεση υποχώρηση και κατάπαυση του πυρός θα απαντήσουμε με στρατιωτικό χτύπημα». Ανέφερε επίσης ότι οι ηγέτες της συνόδου αναποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αραβικών λαών για τη δημοκρατία και την ελευθερία και πως η επέμβαση γίνεται με το ψήφισμα του ΟΗΕ και «των Αράβων συμμάχων».
Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η στρατιωτική δράση κατά της Λιβύης μετά την έκτακτη διεθνή σύνοδο στο Παρίσι. Ο ίδιος είπε ότι συμμαχικά (γαλλικά) πολεμικά αεροσκάφη ήδη παρεμποδίζουν τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη.
Ο Σαρκοζί είπε ότι ο Καντάφι αγνόησε το διεθνές τελεσίγραφο για τον τερματισμό της βίας και ότι είναι καθήκον να στηρίξουμε τον αραβικό λαό. Πρέπει να δράσουμε- είπε- σε συνεργασία με τα αραβικά κράτη για να τερματίσουμε την «δολοφονική παράνοια» στη Λιβύη. Ο Καντάφι-είπε- μπορεί να έχει κατάπαυση του πυρός οποιαδήποτε στιγμή αφού όμως τερματιστεί η βία.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση του Ν. Σαρκοζί με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χ. Κλίντον και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντ. Κάμερον, που προηγήθηκε της διεθνούς συνόδου, αποφασίστηκε ο «καταμερισμός εργασιών». Έτσι, το βασικό φόρτο των επιθέσεων για την προστασία της πόλης της Βεγγάζης και των αντικαθεστωτικών αμάχων, θα αναλάβουν η Γαλλία και η Βρετανία, αεροσκάφη των οποίων βρίσκονται ήδη ή καθοδόν προς την περιοχή. Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι το ΝΑΤΟ θα αναλάβει έναν δευτερεύοντα ρόλο, που θα αφορά ουσιαστικά την επιτήρηση της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.
Προειδοποίηση Ομπάμα προς Καντάφι
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε τον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι ότι η διεθνής κοινότητα θα ενεργήσει επειγόντως για να προφυλάξει τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς από την επιθετικότητά του εάν δεν σταματήσει η από μέρους του βία.
«Η συναίνεσή μας είναι πολύ ισχυρή και η απόφασή μας σαφέστατη. Οι πολίτες της Λιβύης θα πρέπει να προστατευθούν και στην περίπτωση που δεν τερματιστεί αμέσως η βία εναντίον των πολιτών, η συμμαχία μας είναι έτοιμη να ενεργήσει επειγόντως» ανέφερε ο κ. Ομπάμα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ.
Την προστασία των πολιτών ζητά ο Ερυθρός Σταυρός
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε, καθώς ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές της Δύσης στη Λιβύη, ότι όλες οι ενεχόμενες πλευρές θα πρέπει να αποφύγουν στόχους αθώων πολιτών και να σεβαστούν το διεθνή ανθρωπιστικό νόμο. Η εδρεύουσα στην Ελβετία Διεθνής Επιτροπή, που έχει αποστείλει δυναμικό της στην κατεχόμενη από τους εξεγερμένους Βεγγάζη, έκανε επίσης έκκληση για ασφαλή πρόσβαση ιατρικού προσωπικού και ασθενοφόρων στους τραυματίες, της πόλης της Βεγγάζης.
«Οι επιθέσεις κατά στόχων πολιτών αντιβαίνουν στον διεθνή ανθρωπιστικό νόμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Ιβ Ντακόρ και προσθέτει: «Οι ενεχόμενες πλευρές θα πρέπει να λάβουν όλες τις προφυλάξεις για να αποφευχθούν πιθανοί τραυματισμοί πολιτών».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr, BBC

Καραμανλής :«Όποιος δεν στηρίξει το νέο πρόεδρο της ΝΔ θα έχει να κάνει μαζί μου»του Κώστα Ροδινού
Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Το  2009 στηρίξαμε τον Κώστα Καραμανλή πολύ περισσότερο από ορισμένους δικούς του ανθρώπους,  αν και διαφωνούσαμε σε πολλά σημεία της πολιτικής του. Και δεν το κάναμε επειδή είχαμε αξιώματα  ή  καμιά αργομισθία, που δεν θέλαμε να χάσουμε, αλλά  επειδή ξέραμε τι εστί Γιώργος Παπανδρέου.
Διαφωνήσαμε  με την απόφαση του να  δρομολογήσει  βιαστικά τις διαδικασίες εκλογής αρχηγού, για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή κάποιοι (ακόμα και στενοί του συνεργάτες) είχαν προετοιμαστεί να παραδώσουν ασμένως τον κόμμα στην κα Μπακογιάννη.
Αναγνωρίζουμε, όμως, στον Καραμανλή  ότι όταν κατάλαβε τι διαδραματιζόταν στο παρασκήνιο,  συνηγόρησε στην εκλογή του αρχηγού από τη βάση και δεύτερον εγγυήθηκε την ενότητα του κόμματος λέγοντας : “Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή της παράταξης θα στηρίξω τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην συνέδριο και τον αρχηγό που θα εκλεγεί μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες. ..”
Σε παρέμβασή του εξάλλου στην συνεδρίαση της τότε ΚΕ, στις 31/10/2009 με θέμα το συνέδριο της ΝΔ είπε ότι το νέο πρόεδρο του κόμματος θα πρέπει να τον στηρίξουν όλοι και είπε χαρακτηριστικά:«Όποιος δεν τον στηρίξει θα έχει να κάνει μαζί μου»
Θεωρούμε, ότι η φράση αυτή ισχύει και τον δεσμεύει ακόμα.
Οι σεναριογράφοι
Τελευταία επανέρχονται   σενάρια  για δήθεν  μελλοντικές προθέσεις του πρώην Πρωθυπουργού. Θέλουμε να πιστεύουμε   ότι  δεν απηχούν  τις σκέψεις  του.   Βέβαια, ούτε ο Καραμανλής μπορεί να διαψεύδει κάθε μέρα τους σεναριογράφους, ούτε ο Σαμαράς να απαντάει συνεχώς.  Αυτό το ξέρουν οι σεναριογράφοι και  επιμένουν, εκ του ασφαλούς.
Ποιοι είναι, όμως, οι σεναριογράφοι;
Τα «ορφανά» του Καραμανλή: Δηλαδή, οι πρώην αποτυχημένοι υπουργοί, γραμματείς, βουλευτές και άλλα κυβερνητικά στελέχη.  Αντί να ζητήσουν συγνώμη, μιας και στάθηκαν ανάξιοι της εμπιστοσύνης του Καραμανλή, αλλά και του λαού που τους  ψήφισε, διαδίδουν σενάρια για επάνοδο του επειδή θέλουν να ….επανέλθουν οι ίδιοι.
Οι άνθρωποι της Μπακογιάννη: Δηλαδή όλο αυτό το σύστημα που έκανε ότι μπορούσε για να οδηγήσει τον Καραμανλή στην ήττα (θυμάσθε ποιοι ήθελαν τις πρόωρες εκλογές;) τώρα διαδίδουν  ότι ενώ ο Καραμανλής εργαζόταν για τη «μεγάλη κεντροδεξιά»,  ο Σαμαράς τη περιορίζει. Το πρόβλημά τους είναι ο Σαμαράς. Και νομίζουν ότι μπορούν να τον πλήξουν, χρησιμοποιώντας το όνομα του πρώην πρωθυπουργού.
Ο κ. Καρατζαφέρης: Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του είναι τόσες πολλές που έχουμε χάσει το λογαριασμό. Ο άνθρωπος που πολέμησε και υπονόμευσε, όσο λίγοι, τον Καραμανλή, τώρα …ασχολείται με το μέλλον του!  Είναι προφανής ο στόχος του.
Οι  γνωστοί διαπλεκόμενοι: Δηλαδή, όλοι αυτοί που έκαναν κόλαση τη ζωή του Καραμανλή, ενώ ήταν πρωθυπουργός και εργαζόταν νυχθημερόν για την αποδόμησή του με αποτέλεσμα να τον οδηγήσουν σε μια ντροπιαστική ήττα. Τώρα ευελπιστούν ότι συντηρώντας ανοιχτά τα σενάρια Καραμανλή, ασκούν πίεση στον Σαμαρά και υπονομεύουν τις προσπάθειές του.
Το σύστημα ΠΑΣΟΚ: δεν είναι τυχαίες οι συχνές αναφορές του κ. Παπανδρέου στο πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού. Αναφορές, που ορισμένες  φορές αγγίζουν και τα όρια της πολιτικής εμπάθειας. Συντηρούν το  θέμα επειδή θέλουν να παραμένει ζωντανή η συζήτηση όχι μόνο για τα έργα και τις ημέρες του, όσο κυρίως για το …μέλλον του,  με απώτερο στόχο της διάσπαση της βάσης της Ν.Δ.
Κάποιοι …εραστές του μεσαίου χώρου: πρόκειται για μερικούς επαγγελματίες της πολιτικής που επένδυσαν επαγγελματικά και πολιτικά στην  θεωρία του μεσαίου χώρου και αναζητούν επαγγελματική και προσωπική δικαίωση.
Τι επιδιώκουν όλοι αυτοί;
Που συγκλίνουν, λοιπόν,  αυτά  τα ετερόκλητα  συμφέροντα;
Οι πρώτοι (εννοώ τα «ορφανά») θέλουν να ξανακάνουν τον Καραμανλή …κομματάρχη!  Και νομίζουν ότι του κάνουν καλό;  Έχει περάσει, ποτέ από το μυαλό τους, ότι ο Καραμανλής μπορεί  να τους θεωρεί  υπεύθυνους για την άδοξη κατάληξη της κυβερνητικής του θητείας; Και όχι μόνο αυτό, αλλά να μη θέλει να «χρησιμοποιείται» το όνομά του για προσωπικά παιχνίδια επιβίωσης;
Οι υπόλοιποι επενδύουν στα σενάρια,  όχι από αγάπη και εκτίμηση για το πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού, αλλά επειδή ελπίζουν ότι έτσι θα διαιωνίζεται η εσωστρέφεια στη Ν.Δ. και  θ’ αμφισβητείται ο Σαμαράς.  Θέλουν με άλλα λόγια να ανακόψουν την πορεία του Σαμαρά προς την εξουσία.
Αυτά είναι  τόσο προφανή, που θα πρέπει να είναι κανένας αφελής για να πιστεύει ότι δεν τα αντιλαμβάνεται ο Καραμανλής. Και θα είναι αφελέστερος, αν πιστεύει ότι ο Καραμανλής θα επιτρέψει να γίνει το όνομά του σανίδα σωτηρίας του συστήματος,  που τον πολέμησε λυσσαλέα, τόσο σε πολιτικό, όσο (και να μην το ξεχνάμε αυτό) και σε προσωπικό επίπεδο.
Η ευθύνη του Καραμανλή
Είναι γνωστό ότι ο  Καραμανλής είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για τον αείμνηστο Μιλτιάδη Εβερτ.  Ο Μίλτος πικράθηκε όταν ηττήθηκε στις εκλογές το 1996 και στενοχωρήθηκε  ακόμα περισσότερο όταν έχασε  την αρχηγία, και μάλιστα από ένα δικό του παιδί, όπως ήταν ο Κώστας Καραμανλής.  Όμως, παρά τις σειρήνες, ούτε τον υπονόμευσε, ούτε τον πολέμησε. Το αντίθετο μάλιστα! Ακόμα και όταν  τον άφησε εκτός κυβέρνησης το 2004!  Και το έκανε αυτό γιατί πάντα θεωρούσε ως πρώτη του προτεραιότητα της ενότητα της παράταξης.
Αυτή είναι η ιστορική ευθύνη του Καραμανλή απέναντι σ΄ έναν κόσμο που τον τίμησε και τον εξέλεξε  δυο φορές πρωθυπουργό: η διασφάλιση της ενότητας της παράταξης. Για να την οδηγήσει στη νίκη ο Αντώνης Σαμαράς.
Όμως, πριν από οτιδήποτε άλλο,  ο Καραμανλής έχει υποχρέωση (και απέναντι στην χώρα) να μιλήσει.  Να υπερασπιστεί την κυβερνητική του θητεία. Αυτό είναι δικό του έργο και το βάρος αυτή τη στιγμή το σηκώνει ο Αντώνης Σαμαράς, χωρίς να του αναλογεί.  Αυτό αδικεί  τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά δυσχεραίνει  και την ανάκαμψη της Ν.Δ.
Είναι καιρός να  δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την αδικαιολόγητη σιωπή. Μια σιωπή που, μέχρι στιγμής,  εξυπηρετεί μόνο τον κ. Παπανδρέου.
Συμπέρασμα: Δεν αρμόζει σ΄ έναν πρώην πρωθυπουργό  να ανέχεται   μικροπολιτικά παιχνίδια. Ούτε  να φιλοδοξεί να ξαναγίνει …. κομματάρχης. Υποτιμούν τον Καραμανλή, όσοι τον προορίζουν για τέτοιο ρόλο.  Θέλουν να τον δουν σε ρόλο ….Μητσοτάκη;
Υ.Γ.  Προσωπικά εκτιμώ ότι ο  Καραμανλής  ποτέ δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του να γίνει  ….Μητσοτάκης! Όμως, αυτή  είναι προσωπική μου εκτίμηση..
 http://www.antinews.gr/2011/03/20/92084/

Δείτε το ξέσπασμα του ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ στο δημοτικό συμβούλιο !

Τι έγινε κύριε Σκούρα της Πρόσκλησης του δημοτικού συμβούλιου Δημοτικού Συμβουλίου Συνεχίζεται να τις κάνετε από το συγκεκριμένο blog ??


Δεν καταλαβαίνεται ότι προκαλείτε το κοινό αίσθημα ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να δίνεται αποκλειστικά και μόνο στο συγκεκριμένο  blog όλα τα ενδιαφέροντα και της ανακοίνωσης του δήμου μήπως θα έπρεπε να είστε λίγο πιο προσέχτηκα με το εν λόγο blog  διότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιες εξέλιξης με κάποια δυσάρεστα αποτελέσματα  έρευνας με το εν λόγο blog,το  τι συμφέροντα εξυπηρετεί  ακόμη  και για παρά πολλές διαστρέβλωσης που σκόπιμα παρουσιάζει για πολλά θέματα του νησιού .ακόμη και από τα δημοτικά συμβούλια μεταφέρει σκόπιμα διαστρεβλωμένα τοποθέτησης σύμβουλων είναι πολύ ύποπτος ο ρόλος του και της πολιτικές που εξυπηρετεί  .ακόμη ξέρουμε ότι καθημερινά βλογάει τα γένια μόνο από συγκεκριμένους πολιτικούς του νομού μας και συγκεκριμένα τον κύριο καρτάλι και την κυρία ροδούλα δηλαδή δεν υπάρχουν  άλλοι βουλευτές του ?
Σας βάζω φωτογραφεία  και εξηγήστε μου ο εν λόγο κύριος τι δουλεία έχει στα μηχανήματα που ηχογραφούν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιο


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου