Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Τορνέιντο προσγειώθηκαν στη βάση Ακρωτηρίου

Στη βάση προσγειώθηκε ένα σμήνος αεροπλάνων Τορνέιντο και ένα μεταγωγικό C-130, καθώς και δύο πολιτικά αεροπλάνα.
Τα Τορνέιντο ανήκουν στο γνωστό σχηματισμό «Κόκκινα Βέλη», που προβαίνουν σε αεροπορικές επιδείξεις, αλλά σημειώνεται ότι πρόκειται για μαχητικά που μπορούν να εμπλακούν σε αεροπορικές επιχειρήσεις.
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την βρετανική για το θέμα της χρησιμοποίησης της βάσης του Ακρωτηρίου για την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφορικά με τη Λιβύη.
Ο εκπρόσωπος είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση από πλευράς Βρετανών και δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο.
Επίσης είπε ότι θέση της Κύπρου είναι πως σε ζητήματα όπως αυτό της Λιβύης, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δρα συλλογικά, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και να αποφεύγονται βεβιασμένες ενέργειες.
"Πάνω σ αυτή τη βάση θα ενεργήσουμε και εμείς", ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν εξέφρασε την αντίθεση του στη χρήση των Βρετανικών Βάσεων για επιθέσεις εναντίον της Λιβύης.
Ο Μάριος Καρογιάν είπε ότι η Κύπρος πάντοτε στηρίζει τις συλλογικές αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας, σέβεται τον καταστατικό χάρτη και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και προσπαθεί να είναι συμβάλει στις ευρύτερες προσπάθειες για ειρήνη στην περιοχή, αλλά πρόσθεσε ότι «άλλο είναι οι διευκολύνσεις που κατά καιρούς το νησί προσφέρει στη διεθνή κοινότητα και άλλο να μετατραπούν οι βάσεις σε ορμητήριο».
Ο κ. Καρογιάν είπε ότι σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζει μια τέτοια εξέλιξη.
Κινητικότητα και σε άλλες βάσεις στην Ευρώπη
Έξι F-16 από τη Δανία κατέφθασαν στην αμερικανική βάση Sigonella της Σικελίας και αναμένεται να "σηκωθούν" αύριο για επιχειρήσεις.
Ο Καναδάς διέθεσε έξι τζετ CF-18 τα οποία προσγειώθηκαν ήδη στην αεροπορική βάση Prestwick της Σκοτίας για ανεφοδιασμό, ενώ τζετ στέλνει και το Κατάρ.
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE αναχωρεί αύριο για την Λιβύη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γαλλικού ναυτικού.

Πούτιν: ανακτάται ο έλεγχος του πυρηνικού σταθμού

Πούτιν: ανακτάται ο έλεγχος του πυρηνικού σταθμού
«Οι Ιάπωνες συνάδελφοί μας σταδιακά, όχι αμέσως και με λάθη … θέτουν υπό έλεγχο την κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, επισκεπτόμενος την πόλη αυτή των 200.000 κατοίκων που απέχει 1000 χλμ βόρεια από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Ρώσοι πυρηνικοί επιστήμονες πληροφόρησαν τον Πούτιν πως δεν υπάρχει κίνδυνος στο ρωσικό έδαφος από το πυρηνικό ατύχημα στην ιαπωνία.
«Μπορούμε με υπευθυνότητα να πούμε τώρα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ραδιενέργειας» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ασμόλοφ, μέλος της διοίκησης του σταθμού, ο οποίος επέστρεψε από τον Ιαπωνία ελάχιστες ώρες πριν συναντηθεί με τον ρώσο πρωθυπουργό στην Γιούζχνο Σαχαλίνσκ.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=58704950

Η αρχιτεκτονική του χάους

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η επίκληση του χάους γίνεται αποκλειστικά για να περιγράψουμε διεργασίες αποδιοργάνωσης, αποσάθρωσης και καταστροφής. Οι περισσότεροι από εμάς είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι η εισβολή του χάους στα φυσικά, κοινωνικά, οικονομικά ή βιολογικά συστήματα οδηγεί, αναπόδραστα και νομοτελειακά, στην αποδόμησή τους: η επικράτηση του χάους ισοδυναμεί με πλήρη αποδιοργάνωση, και άρα με ολοκληρωτική καταστροφή κάθε μορφής οργάνωσης.
Θα πρέπει συνεπώς να ακούγεται τρελό ή και ολότελα παράδοξο το να τολμά κανείς να μιλά για «αρχιτεκτονική του χάους», υπονοώντας ότι πίσω από την αταξία κρύβεται κάποιο είδος οργάνωσης. Κοντολογίς, ότι ακόμη και οι χαώδεις δυναμικές κρύβουν κάποια... δομή.
Στο άκουσμα τέτοιων προκλητικών δηλώσεων ο δύσπιστος αναγνώστης θα μπορούσε να αντιτείνει: οι μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως ο πρόσφατος μεγα-σεισμός στην Ιαπωνία, η τελευταία διεθνής οικονομική κρίση ή οι επιδημίες ασθενειών που ταλανίζουν την ανθρωπότητα δεν αποτελούν άραγε τα απτά όσο και τραγικά παραδείγματα της «καταστροφικής δύναμης» και της «οργής» της φύσης, της εισβολής δηλαδή του «παράλογου» χάους στην εύτακτη και εύρυθμη ανθρώπινη πραγματικότητα;
Με πολλά επιχειρήματα θα μπορούσε να αντικρούσει κανείς αυτή την αφελή κρυπτοθεολογική και άκρως απλοϊκή ταύτιση της φύσης με τις «δυνάμεις του κακού». Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι ολότελα ακατανόητο το πώς και το γιατί η φύση θα έπρεπε (ή θα μπορούσε!) να είναι «οργισμένη» ή «εκδικητική» με τους ανθρώπους.
Με αφορμή λοιπόν τις πρόσφατες φυσικές και κοινωνικοοικονομικές καταστροφές έχει, πιστεύουμε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξετάσουμε αν, και σε ποιο βαθμό, η σύγχρονη επιστημονική σκέψη είναι όντως σε θέση να κατανοεί αφ' ενός τη χαώδη και ενίοτε καταστροφική δυναμική της φύσης και αφ' ετέρου τα νοητικά κολλήματα και τις γνωσιακές προκαταλήψεις που, μέχρι πολύ πρόσφατα, μας εμπόδιζαν να αναγνωρίζουμε -και ακόμη λιγότερο να κατανοούμε- το ρόλο και τη σημασία των χαοτικών φαινομένων.
Εξάλλου, όπως θα δούμε, η αναγνώριση του δημιουργικού ρόλου του χάους και των χαοτικών δυναμικών στην εξέλιξη των πολύπλοκων συστημάτων -φυσικών και κοινωνικών- συνεπάγεται τη ριζική αναθεώρηση όχι μόνο της κυρίαρχης, μέχρι πρόσφατα, επιστημονικής μεθόδου, αλλά και της ίδιας της επιστημονικής ορθολογικότητας. Ισως μάλιστα έτσι μπορεί να εξηγηθεί η επίμονη παραγνώριση και η συστηματική υποβάθμιση του χάους από την επιστημονική σκέψη.
Η διάψευση των βεβαιοτήτων
«Η επιστήμη εξακολουθεί να είναι η εξ αποκαλύψεως προφητική περιγραφή του κόσμου, όπως αυτός φαίνεται από ένα θεϊκό ή δαιμονικό σημείο αναφοράς». Με αυτό το καυστικό σχόλιο ο νομπελίστας Ιλια Πριγκοζίν και η στενή συνεργάτις του Ιζαμπέλ Στέντζερς στιγματίζουν τις μεταφυσικές προϋποθέσεις και τις ιδεοληψίες της κλασικής φυσικής, δηλαδή της επιστήμης του Νεύτωνα, «του νέου Μωυσή, στον οποίο αποκαλύφθηκε η αλήθεια του κόσμου», όπως επισημαίνουν στο σπουδαίο βιβλίο τους «Τάξη μέσα από το Χάος» (βλ. ελλ. έκδ. Κέδρος).
Πράγματι, ήδη από το 17ο αιώνα, την εποχή της διαμόρφωσης της νεότερης επιστημονικής μεθόδου από τους Γαλιλέο, Καρτέσιο και Νεύτωνα, η κατανόηση και η τεχνολογική ιδιοποίηση του φυσικού κόσμου βασίστηκε στην αναγωγιστική σκέψη και πρακτική: στην απλοποίηση των προβλημάτων, μέσω των κατάλληλων μαθηματικών εργαλείων, και στη συστηματική αναγωγή των σύνθετων φαινομένων σε πιο απλά, τα οποία και θεωρούνταν «η αιτία» των πρώτων.
Μάλιστα, πάνω σε αυτό ακριβώς το υπερφιλόδοξο αναγωγιστικό πρόγραμμα θα θεμελιωθεί σχεδόν το σύνολο της νεότερης σκέψης και της κοινωνικής πρακτικής: από τη φιλοσοφία μέχρι τις πολιτικές και οικονομικές επιστήμες. Ετσι, σταδιακά επικράτησε ένας ιδιαίτερα παραγωγικός και αιτιοκρατικός τρόπος σκέψης (ντετερμινισμός) που, αργά ή γρήγορα, υποσχόταν να μας αποκαλύψει τα προαιώνια και τελικά αίτια όλων των φαινομένων: όχι μόνο των φυσικών ή των βιολογικών, αλλά και των ανθρωπολογικών ή των κοινωνικών.
Δυστυχώς όμως, παρά τις επίμονες προσπάθειες της «κλασικής» επιστήμης, αποδείχτηκε ότι όλα ανεξαιρέτως τα ορατά ή μακροσκοπικά συστήματα, αυτά δηλαδή που μελετούν οι αστροφυσικοί, οι γεωλόγοι, οι βιολόγοι, οι μηχανικοί, οι οικονομολόγοι, οι γιατροί, υπακούουν σε δύο τουλάχιστον βασικές αρχές οργάνωσης:
1)Οι απλοί νόμοι δεν οδηγούν κατ' ανάγκην σε απλές συμπεριφορές, και
2) ελάχιστες και φαινομενικά ασήμαντες μεταβολές στις παραμέτρους που διαμορφώνουν ένα πολύπλοκο (δηλαδή μη γραμμικό) σύστημα, μπορεί να οδηγήσουν στο μέλλον σε πολύ μεγάλες αλλαγές στη δομή και τη συμπεριφορά του.
Φανταστείτε, λοιπόν, τις δραματικές συνέπειες που είχε η πρόσφατη και εντελώς απρόσμενη ανακάλυψη ότι οι απολύτως ντετερμινιστικοί φυσικοί νόμοι και οι κανόνες οργάνωσης της φύσης οδηγούν κατά κανόνα σε εντελώς χαώδεις και απρόβλεπτες συμπεριφορές (και το αντίστροφο)!
Και, όπως αποδείχτηκε, πρόκειται για το πολύ συνηθισμένο φαινόμενο που σήμερα αποκαλείται «ντετερμινιστικό χάος» (σημειώστε το οξύμωρο των δύο όρων). Ερευνώντας μάλιστα τέτοια χαοτικά φαινόμενα οι επιστήμονες θα διαπιστώσουν ότι είναι πάντα και εγγενώς «μη γραμμικά»: δεν μπορούμε να προβλέψουμε τη μελλοντική τους συμπεριφορά, ακόμη και αν γνωρίζουμε επαρκώς τις αρχικές συνθήκες ή τις προγενέστερες καταστάσεις τους. Ομως, για όλες αυτές τις εξελίξεις θα πούμε περισσότερα στο επόμενο άρθρο μας σχετικά με τον ανεπίλυτο δεσμό που συνδέει πλέον άρρηκτα την αταξία με τη γένεση και τη διατήρηση της πολυπλοκότητας.
Συχνά ταυτίζουμε -εσφαλμένα- το χάος με την απόλυτη αταξία, δηλαδή με την απουσία κάθε οργάνωσης και εσωτερικής συνοχής: «χαώδεις» είναι οι καταστάσεις ή τα φαινόμενα που θεωρούμε ότι δεν υπόκεινται σε ακριβείς κανόνες ή νόμους και συνεπώς αντιστέκονται σε κάθε μας προσπάθεια πρόβλεψης, ελέγχου ή τεχνολογικής χειραγώγησής τους. Πρόκειται, ενδεχομένως, για μια νοητική στάση που πολύ πιθανά σχετίζεται με την ίδια την οργάνωση και τη λειτουργία του ανθρώπινου νου.
Η ακαταμάχητη έλξη του... χάους
Εντούτοις, σήμερα το χάος έχει πλέον εισβάλει επίσημα και μάλιστα πολύ δημιουργικά στην ανθρώπινη σκέψη: και όχι μόνο, όπως στο παρελθόν, ως το μέτρο της άγνοιάς μας, αλλά ως η απαραίτητη προϋπόθεση για μια βαθύτερη κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει! Η εγγενής αστάθεια και η ευαισθησία από τις αρχικές συνθήκες, με άλλα λόγια η χαώδης ή, αν προτιμάτε, η μη γραμμική δυναμική, θεωρούνται πλέον τα τυπικά γνωρίσματα όλων των πολύπλοκων δομών (φυσικών ή τεχνητών): από την εύρυθμη λειτουργία της ανθρώπινης καρδιάς μέχρι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Τώρα, ένα εύλογο αλλά εξαιρετικά ανησυχητικό ερώτημα που προκύπτει από αυτές τις εξελίξεις είναι το εξής: Οι σημερινοί πολιτικοί, πέρα από τα επιστημονικοφανή πυροτεχνήματα που κατά καιρούς χρησιμοποιούν, διαθέτουν άραγε τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία για να κατανοήσουν, και κυρίως για να αντιμετωπίσουν, την πολύπλοκη δυναμική τάξης-αταξίας, όπως αυτή αποκρυσταλλώνεται στην τρέχουσα κρίση του κυρίαρχου μοντέλου διαχείρισης της κοινωνίας;
Διότι είναι πλέον σαφές ότι για τη σημερινή πολύμορφη πλανητική κρίση -κρίση ταυτόχρονα γεωλογική, οικολογική και κοινωνικοοικονομική- ευθύνεται πρωτίστως το κλασικό γραμμικό, αναγωγιστικό και απολύτως απλοϊκό πρότυπο κατανόησης και διαχείρισης της χαώδους δυναμικής που συνεπάγεται αλλά και προϋποθέτει η νέα «παγκοσμιοποιημένη» ανθρώπινη κατάσταση.
Το δεύτερο και τρίτο μέρος της «Αρχιτεκτονικής του χάους» θα δημοσιευτούν στο επόμενο και μεθεπόμενο φύλλο της Σαββατιάτικης «Ε».

Ο Internet Explorer 9 είναι εδώ, αλλά μόνο για τους μισούς χρήστες

Με την τελική έκδοση του Internet Explorer 9 (ΙΕ9) που κυκλοφόρησε προ ολίγων ημερών η Microsoft έκανε ένα μεγάλο άλμα -προς το κενό για να είμαστε ακριβείς.
Καλός, αλλά μάλλον ήρθε πολύ αργά... Καλός, αλλά μάλλον ήρθε πολύ αργά... Ναι, η έκδοση 9 είναι ταχύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες, πιο φιλική για τον χρήστη, με μεγαλύτερες δυνατότητες προσαρμογής κυρίως σε θέματα προστασίας του απορρήτου, πιο ασφαλής. Αλλά τι να τα κάνεις όλα αυτά όταν ο ΙΕ9 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μισούς χρήστες Windows στον κόσμο.
Η Microsoft έλαβε την απόφαση ο ΙΕ9 να είναι διαθέσιμος μόνο σε όσους χρησιμοποιούν τις δύο νεότερες εκδόσεις των Windows, τα 7 και τα Vista (τα τελευταία είναι γνωστά και με τα παρατσούκλια «σβήστα» και «νύστα»). Σύμφωνα με τις σχετικές μετρήσεις, οι συγκεκριμένες δύο εκδόσεις χρησιμοποιούνται από το 40% των κατόχων υπολογιστών σε όλο τον κόσμο, ενώ το ποσοστό των χρηστών Windows ΧΡ -της έκδοσης που είχε προηγηθεί των Vista- υπολογίζεται σε περίπου 50%.
Παίρνει κεφάλι ο Firefox
Τι πιο λογικό από το να αναβαθμίσει κανείς τον υπολογιστή του, θα πείτε. Εύκολο να το πεις, δύσκολο να το κάνεις όμως, αφού τα Windows 7 θα «γονατίσουν» εύκολα έναν παλιό υπολογιστή, οπότε μαζί με το λειτουργικό σύστημα θα πρέπει να υπολογίζεται και αλλαγή μηχανής.
Μάλλον κάτι που δεν μπορεί να γίνει με ευκολία σε μεγάλες εγκαταστάσεις, για παράδειγμα επιχειρήσεις με 300, 400 ή 500 θέσεις εργασίας.
Για ποιο λόγο όμως μιλάμε για άλμα στο κενό; Ηδη στην Ευρώπη οι διάφορες εκδόσεις του Internet Explorer έχουν χάσει τη μάχη, καθώς ο Firefox έχει «πάρει κεφάλι» όπως θα λέγαμε, αν μιλούσαμε για δημοσκοπήσεις.
Την ίδια στιγμή καταγράφεται μια σημαντική αύξηση στη χρήση του Chrome της Google, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια της Microsoft να επιστρέψει στην πρωτοκαθεδρία.
Τολμούμε να προβλέψουμε πως έκδοση με αριθμό 10 του Internet Explorer δεν χρειάζεται να υπάρξει. Το ιδανικό για τη Microsoft θα ήταν να αναγνωρίσει σε αυτό το σημείο ότι στον τομέα των προγραμμάτων περιήγησης για το Διαδίκτυο δεν κατόρθωσε να διαφυλάξει τα κεκτημένα και να κλείσει το σχετικό κεφάλαιο. *

Χιμένεθ: Θέλω να βλέπω απ' όλους φιλοδοξία στην ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι όλοι στην ΑΕΚ δουλεύουν για να φτάσει η ομάδα στο ίδιο επίπεδο με τους μεγάλους αντιπάλους της. “Θέλουμε να ξαναγίνει η ΑΕΚ αυτό που διαβάζουμε στα βιβλία” είπε ο Ισπανός που δηλώνει πρόθυμος να παραμείνει και του χρόνου στην ομάδα αρκεί να υπάρχει απ όλους φιλοδοξία.
“Θέλω να βλέπω φιλοδοξία από τον πρώτο φροντιστή έως τον τελευταίο υπάλληλο των γραφείων. Η φιλοδοξία δεν φέρνει απαραίτητα και νίκες, αλλά σίγουρα σε κάνει καλύτερο” είπε ο Χιμένεθ που έπλεξε το εγκώμιο των παικτών. “Βλέπω παίκτες που αποδίδουν το 120% και με χαροποιεί αυτό. Με καλό ροτέισον και δίνοντας όλοι την και την ψυχή τους, πιστεύω θα πάμε καλά στον τελικό, αλλά και στα πλέι οφ”

Αναφερόμενος στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο δήλωσε ότι όλα τα ματς πρωταθλήματος αξίζουν τρεις βαθμούς. “Βεβαίως, σε ένα παιχνίδι όπως το αυριανό που είναι ντέρμπι, κόντρα σε ένα αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός, που είναι μία πολύ καλά δομημένη ομάδα, η ΑΕΚ σκέφτεται να κοιτάξει τα δικά της συμφέροντα. Όπως είναι λογικό, εμείς θα επιδιώξουμε να πάρουμε τη νίκη και δεν εύχομαι το κακό του αντίπαλου, αλλά το καλό το δικό μας”

Για τον καταρτισμό της ενδεκάδας δήλωσε ότι η ομάδα είναι ταλαιπωρημένη, μετά από τέσσερα σερί παιχνίδια που είχαν τον χαρακτήρα του τελικού. “Θα προσπαθήσω να διαχειριστώ το ρόστερ όσο καλύτερα γίνεται, παρότι κατανοώ πως σίγουρα υπάρχει κούραση. Θα χρησιμοποιήσω όσους είναι έτοιμοι.”

Ο Χιμένεθ ρωτήθηκε ξανά για το πολεμικό κλίμα και τα επεισόδια την Τετάρτη στο γήπεδο της Τούμπας. “Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Θεσσαλονίκη, ούτε ο ΠΑΟΚ, που είχε παραδειγματική λειτουργία στην διοργάνωση του αγώνα, δεν αντιπροσωπεύονται από αυτή τη μικρή μερίδα οπαδών. Αντιλαμβάνομαι το πάθος για το ποδόσφαιρο. Και εγώ, από την πλευρά μου, ζω τα ματς πολύ έντονα, μπορεί καμιά φορά και να φωνάζω, δεν είμαι Έλληνας, δουλεύω, όμως στην Ελλάδα και με κάθε παρατήρηση που κάνω, προσπαθώ να βοηθήσω στην καταπολέμηση της βίας”.

Μπάσκετ Α1: ΑΕΚ-Καβάλα 79-64

Η ΑΕΚ κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια και καθοδηγούμενη από  Κοχαντάρεβιτς, Ντικούδη και Δορκοφίκη έφερε το ματς στα μέτρα της. Ο Τζόροβιτς προσπαθούσε ουσιαστικά μόνος του να κρατήσει την Καβάλα στο ματς και όταν κουράστηκε, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την ΑΕΚ. Με τα διαδοχικά τρίποντα του Νικολαϊδη η “Ένωση” ξέφυγε στο σκορ και μετέτρεψε τα τελευταία λεπτά του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 35-30, 51-47, 79-64

ΑΕΚ (Αγγελος Κορωνιός): Καστλ 4, Κοχαντάρεβιτς 18, Νικολαϊδης 9 (3), Ν.Παπανικολάου, Χαρτ 2, Ντικούδης 16 (1), Δορκοφίκης 8, Καλλινικίδης 4, Μπόιντ 7 (1), Μάντιτς 11 (2)
ΚΑΒΑΛΑ (Δημήτρης Πρίφτης): ΜακΙντος 5 (1), Κοστόφ 7 (1), Κ.Παπανικολάου, Στεφανίδης 2, Σίμονς 7, Τζόροβιτς 23 (5), Καραποστόλου 11 (3), Ντεντιγιέρ 2, Αγγελόπουλος 7

Ερχεται για το παιχνίδι ο Γιδόπουλος

Ερχεται για το παιχνίδι ο Γιδόπουλος
Αύριο Κυριακή αναμένεται να έρθει στο Βόλο ο Στράτος Γιδόπουλος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου επιστρέφει σε αγώνα της ομάδας μετά τα όσα έγιναν στο Παντελής Μαγουλάς και στο παιχνίδι με τον Εορδαϊκό. Τότε μερίδα οπαδών είχε καταφερθεί εναντίον του έμπειρου παράγοντα και του επιτέθηκε φραστικά με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το γήπεδο πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση και να δηλώσει στη συνέχεια ότι αποχωρεί από τη Νίκη. Μάλιστα δεν είχε δώσει το παρών ούτε στο ματς με τον Μακεδονικό στην Θεσσαλονίκη, εμμένοντας στην αποχώρησή του. Τελικά όμως ήταν ο άνθρωπος που κατέβαλλε έστω και την τελευταία στιγμή τα 10.000 ευρώ για να καλυφθούν προσφυγές ώστε να συνεχίσει κανονικά η ομάδα στο πρωτάθλημα και έδειξε με τις κινήσεις του ότι ακόμα ασχολείται και ενδιαφέρεται. Αύριο θα επιστρέψει στη Νέα Ιωνία και αναλόγως με το κλίμα που θα υπάρχει θα αποφασίσει για την παραμονή του.
Αναμένεται να μιλήσει και στους ποδοσφαιριστές για τις προθέσεις του, αλλά και για τα οφειλόμενα που υπάρχουν προς το πρόσωπό τους. Το σημαντικό βέβαια και αυτό που θα βοηθήσει την όλη κατάσταση είναι η Νίκη να καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς αύριο πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση.
Εν τω μεταξύ μετά το ματς με τον Εθνικό Φιλιππιάδας που έχει οριστεί για την Τετάρτη, η ΠΑΕ πρέπει να καταβάλλει επιπλέον χρήματα για παλιές οφειλές προκειμένου να έχει το δικαίωμα η ομάδα να συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Football League 2. Ήδη υπάρχει απόφαση του Τακτικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που αναφέρει πώς αν δεν καταβληθούν 6.100 ευρώ στον Σούλη Κατσικαδάμο έως τις 23 Μαρτίου, θα επιβληθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών και θα κατακυρώνονται οι αγώνες υπέρ των αντιπάλων της κυανόλευκης ομάδας. Πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον θα πρέπει να του καταβληθεί ένα ποσό και να υπάρξει διακανονισμός ώστε να οριστεί η επόμενη αναμέτρηση της Νίκης.
Οι εκκρεμότητες προς τους παίκτες της φετινής σεζόν σε συνδυασμό με τις παλιές οφειλές που πρέπει να καταβληθούν δυσκολεύουν πολύ το έργο του Γιδόπουλου, που φαίνεται πως αν πάρει εγγυήσεις για βοήθεια θα πει το «ναι» για να συνεχίσει. Αν δεν υπάρξει λύση, τότε το πιθανότερο είναι να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό όπως πριν από λίγες ημέρες, που η συμμετοχή της Νίκης ήταν αμφίβολη μέχρι την τελευταία στιγμή και λίγο πριν τον ορισμό του παιχνιδιού.
http://www.taxydromos.gr/sports/tabid/61/articleType/ArticleView/articleId/34986/---.aspx

Ένα μπράβο στον δήμο Σκιάθου!

 
Γιατί όχι;
Όλα καλά και όλα ωραία με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μέχρι και αντίστοιχη αντιδημαρχία συστήθηκε στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, στο πρόγραμμα ωστόσο «Διαύγεια» μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε αναρτηθεί καμία απόφαση από αυτές που έχουν ληφθεί
Το ίδιο και στην σκόπελο
. Όχι ότι οι άλλοι περιφερειακοί Δήμοι είναι σε καλύτερη μοίρα. Μόνο η Σκιάθος κάτι κάνει… Μήπως θα πρέπει να έρθουν πιο κοντά στο διαδίκτυο και στα όσα επιβάλλει ο νέος θεσμός οι καινούργιες αιρετές αρχές. Είπαμε « όλα στο φώς» και το σύστημα «Διαύγεια» προσφέρεται για αυτό.

Δωρεάν μαθήματα Η/Υ, με το «Ηρων»

Γράφει: magnesianews.gr
18/03/2011, 20:00Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ) και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) σχεδιάζουν και υλοποιούν το πρόγραμμα «Εκπαίδευση ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες – Ήρων2» με στόχο την εκπαίδευση ενηλίκων πολιτών, αρχάριων στην πληροφορική στη χρήση Η/Υ και τις νέες τεχνολογίες.


Το πρόγραμμα εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΣΠΑ 2007-13) και από το Ελληνικό Δημόσιο.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες (άνω των 18 ετών), που είναι αρχάριοι στην πληροφορική. Η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ!
Πληρ. τηλ. 2421043007.

Ο ρόλος της Κύπρου στην στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη

Η τηλεόραση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου μετέδωσε ότι παρατηρείται αυξημένη αεροπορική κίνηση στη Βρετανική Αεροπορική Βάση Ακρωτηρίου, κοντά στη Λεμεσό, αλλά δεν είναι σαφές κατά πόσο συνδέεται με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Λιβύης.
 

Στη βάση προσγειώθηκε ένα σμήνος αεροπλάνων Τορνέϊντο και ένα μεταγωγικό C-130, καθώς και δύο πολιτικά αεροπλάνα.
 
Τα Τορνεϊντο ανήκουν στο γνωστό σχηματισμό «Κόκκινα Βέλη», που προβαίνουν σε αεροπορικές επιδείξεις, αλλά σημειώνεται ότι πρόκειται για μαχητικά που μπορούν να εμπλακούν σε αεροπορικές επιχειρήσεις.
 
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την βρετανική για το θέμα της χρησιμοποίησης της βάσης του Ακρωτηρίου για την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφορικά με τη Λιβύη.
 
Ο εκπρόσωπος είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση από πλευράς Βρετανών και δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο.
 
Επίσης είπε ότι θέση της Κύπρου είναι πως σε ζητήματα όπως αυτό της Λιβύης, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δρα συλλογικά, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και να αποφεύγονται βεβιασμένες ενέργειες.
 
«Πάνω σ αυτή τη βάση θα ενεργήσουμε και εμείς», ανέφερε ο εκπρόσωπος.
 
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν εξέφρασε την αντίθεση του στη χρήση των Βρετανικών Βάσεων για επιθέσεις εναντίον της Λιβύης.
 
Ο Μάριος Καρογιάν είπε ότι η Κύπρος πάντοτε στηρίζει τις συλλογικές αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας, σέβεται τον καταστατικό χάρτη και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και προσπαθεί να είναι συμβάλει στις ευρύτερες προσπάθειες για ειρήνη στην περιοχή, αλλά πρόσθεσε ότι «άλλο είναι οι διευκολύνσεις που κατά καιρούς το νησί προσφέρει στη διεθνή κοινότητα και άλλο να μετατραπούν οι βάσεις σε ορμητήριο».
 
Ο κ. Καρογιάν είπε ότι σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζει μια τέτοια εξέλιξη.

Ο χάρτης του πολέμου

Γράφημα του BBC

Δείτε ποιές είναι οι περιοχές που κατα το BBC είναι το "θέατρο του πολέμου"

Στο γράφημα που βλέπετε με πράσινο χρώμα είναι οι περιοχές που ελέγχουν οι δυνάμεις του Καντάφι, με μπλέ οι περιοχές που είναι υπο τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών και με πορτοκαλί χρώμα οι περιοχές που μαίνονται συγκρούσεις.


Διαβάστε http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=69505&catid=7&la=1

Eγώ, ο Σεισμός

Γράφει ο Gianapo

Λοιπόν κύριοι, σας λυπάμαι.
Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο.
Επειδή αποφάσισα να σας αφήσω για αρκετό καιρό ήσυχους νομίσατε ότι έχετε απαλλαγεί οριστικά από εμένα. Ανεβήκατε στους θρόνους σας, καθίσατε όσο πιο αναπαυτικά γίνεται στις βελούδινες πολυθρόνες σας και......
αυτοαναγορευτήκατε σε θεούς.
Ποτέ δεν πέρασε απ΄το φτωχό σας μυαλουδάκι η ιδέα ότι ίσως υπάρχω και απλά παρακολουθώ χαμογελαστός αυτά που κάνετε περιμένοντας την αποθράσυνση σας για να επέμβω.
Λοιπόν κύριοι, αποθρασυνθήκατε.
Αυτονόητο είναι ότι εγώ έπρεπε να επέμβω.
Και επενέβην.

Η μάχη για την κατάκτηση της κορυφής στο οικονομικό κατεστημένο έχει κόστος.
Όσο περισσότερο πλησιάζουμε την κορυφή, τόσο το κόστος αυξάνεται.
Και όπως είναι φυσικό ανάλογα αυξάνεται και το τίμημα.
Η αύξηση του κόστους είναι συνάρτηση των κινδύνων που είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε παίρνοντας τον δρόμο προς την κορυφή.
Η δημιουργία πόλεων και χωριών μέσα στα δικά μου νοητικά σύνορα, η κατασκευή κτηρίων που παρενοχλούν το ζωτικό χώρο του δημιουργού, ο συνεχής και κατ΄εξακολούθηση βιασμός της φύσης, η δημιουργία πυρηνικών σταθμών αλλά και πυρηνικών όπλων, ικανών να γεμίσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς κάποιων από εσάς, αλλά να αφανίσουν πολύ περισσότερους , δεν πρόκειται να με αφήσουν αδιάφορο.
Και πρέπει να ξέρετε.
Σε αυτόν τον αγώνα εναντίον σας δεν είμαι μόνος.
Τα τσουνάμια, οι πλημμύρες, τα ηφαίστεια κι όλα τα αποκαλούμενα από εσάς φυσικά φαινόμενα ( βέβαια εγώ ξέρω ότι δεν είναι τίποτε άλλο από την αντίδραση του λογικού στον απαράμιλλο κομπασμό σας) έχουν ταχθεί με το μέρος μου εναντίον σας.
Και δεν πρόκειται να αποδεχθώ κατηγορίες για αθώους νεκρούς.
Δική σας εφεύρεση είναι οι παράπλευρες απώλειες.
Όμως υπάρχει τρόπος να σωθείτε.
Ξαναμετρήστε το ύψος σας, τοποθετήστε το στη σωστή του διάσταση, αγωνιστείτε για αποκατάσταση αυτών που εντελώς αβασάνιστα παραβιάσατε και βιάσατε ασύστολα και δώστε στη ζωή σας μια εντελώς διαφορετική, ηθική διάσταση.
Τότε δεν θα πάψω να σας επισκέπτομαι.
Μόνο που θα σας επισκέπτομαι ήσυχα, καμιά φορά μόνος μου, καμιά φορά με κάποιον απ΄τους συμμάχους μου, έτσι απλά για να σας θυμίζω ότι υπάρχω και ότι θα πρέπει η σκέψη σας να προηγείται των έργων σας.
Και που είστε.
Αυτό δεν είναι απειλή, είναι υπόσχεση.

http://saktsak.blogspot.com/
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/03/e_19.html 

«Ξυπνάει» ηφαίστειο στην Ινδονησία

«Ξυπνάει» ηφαίστειο στην Ινδονησία: "Οι κάτοικοι της κεντρικής Ινδονησίας έχουν εγκαταλείψει τις πλαγιές ηφαιστείου που εκπέμπει καυτή λάβα και τέφρα εδώ και μερικές μέρες. Το η..."

Σαρκοζί: Επιτεθείτε στη Λιβύη!!!

Σαρκοζί: Επιτεθείτε στη Λιβύη!!!

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ: "ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΟΙΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ: "ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΟΙΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"

Οι εξελίξεις στο Μπαχρέιν είναι πολύ πιο κρίσιμες από της Λιβύης

Οι εξελίξεις στο Μπαχρέιν είναι πολύ πιο κρίσιμες από της Λιβύης

Κλασική επιχείρηση ψυχολογικής προπαρασκευής της δυτικής κοινής γνώμης με δημοσίευση βίντεο και φωτογραφιών στα μεγαλύτερα δυτικά ΜΜΕ με ένα πληγέν αεροσκάφος (μάλλον Su-24 των επαναστατών) που εμφανίστηκε ως μαχητικό της λιβυκής Αεροπορίας

Κλασική επιχείρηση ψυχολογικής προπαρασκευής της δυτικής κοινής γνώμης με δημοσίευση βίντεο και φωτογραφιών στα μεγαλύτερα δυτικά ΜΜΕ με ένα πληγέν αεροσκάφος (μάλλον Su-24 των επαναστατών) που εμφανίστηκε ως μαχητικό της λιβυκής Αεροπορίας

Σεξ και πούρα σας χαρίζουν... χρόνια πολλά

Η «μυστική συνταγή» μακροζωίας των κατοίκων της Κούβας κρύβεται σε ένα συνδυασμό ποικίλων διατροφικών επιλογών, καπνίσματος, κατανάλωσης καφέ και μπόλικου σεξ!
  
Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη σε 54 Κουβανούς άνω των εκατό ετών, οι οποίοι ζουν στην Villa Clara, στα 270 χλμ ανατολικά της Αβάνας, το 95% των ενήλικων ακολουθούσαν ένα διατροφικό
μοντέλο, που περιλάμβανε την κατανάλωση ψαριών, αυγών, γάλακτος, κόκκινου κρέατος και λαχανικών σε συνδυασμό με...
 φυσικά μπαχαρικά και ελάχιστη ποσότητα αλατιού. Τη μελέτη διεξήγαγε η δόκτωρ Nancy Nepomuceno, η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στα εγκαίνια του εθνικού Εργαστηρίου Γηριατρικής της συγκεκριμένης πόλης.
Οι πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους είχαν εξαιρετικά επίπεδα διαύγειας, εργάζονταν ως αγρότες και οι γονείς τους είχαν επίσης κατορθώσει να περάσουν το «κατώφλι» των 100 χρόνων ζωής.
Κανείς τους δεν κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, αλλά «ορισμένοι έπιναν πολύ καφέ και κάπνιζαν πολλά πούρα» δήλωσε η Nepomuceno και σημείωσε ότι πολλοί από τους υπεραιωνόβιους Κουβανούς διατηρούσαν το σεξουαλικό τους ενδιαφέρον.
Ο μέσος όρος ζωής στη Villa Clara είναι τα 78 έτη. Στην Κούβα των 11,3 εκατ. κατοίκων (σύμφωνα με την απογραφή του 2005) υπάρχουν τουλάχιστον 2.500 υπεραιωνόβιοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γυναίκες! Ο γηραιότερος κάτοικος του νησιού ήταν ο Benito Martinez, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 126 ετών!http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Αφιέρωμα στον Παπαδιαμάντη

Αφιέρωμα στον Παπαδιαμάντη
Αφιερωμένο στον κορυφαίο Σκιαθίτη διηγηματογράφο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη(1851 – 1911), τον συνθέτη Φραντς Λιστ (1811 – 1886) και στον ποιητή του «Αξιον Εστί» Οδυσσέα Ελύτη (1911 – 1996) είναι το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα στο διάστημα από 1-10 Ιουλίου. Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας που οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός και υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.
Οι Χορωδίες, ελληνικές και ξένες, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 31 Μαρτίου. Μέχρι σήμερα στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ. Το Φεστιβάλ Καρδίτσας διαθέτει ένα κανονισμό μοναδικό ίσως σε παγκόσμια κλίμακα, γιατί εξασφαλίζει την ταυτόχρονη πραγματοποίηση πολλών πρώτων εκτελέσεων κατόπιν παραγγελίας σε Έλληνες συνθέτες βοηθώντας έτσι την σύγχρονη ελληνική δημιουργία.
Ακόμη εξασφαλίζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό εκτελεστών που έρχονται από κάθε γωνιά της Ευρώπης και της οικουμένης. Θεωρείται το σημαντικότερο Διεθνές χορωδιακό Φεστιβάλ της Ελλάδος με πολλή μεγάλη συμμετοχή ξένων χορωδιών και παράλληλα υιοθετεί καινοτομίες, που το καθιστούν ξεχωριστό.
Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ διοργανώνονται, όπως προαναφέρθηκε, αφιερώματα στον συνθέτη Φραντς Λιστ για τα διακόσια χρόνια από τη γέννησή του, στον μεγάλο διηγηματογράφο της Ευρώπης Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη για τα εκατό χρόνια από το θάνατό του και στον δημιουργό του «Αξιον εστί» Οδυσσέα Ελύτη για τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του, τους οποίους φέτος τιμά όλος ο κόσμος.
Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συμβάλλουν ο Δήμος Καρδίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών. Μπορούν να συμμετάσχουν μικτές, ανδρικές, γυναικείες και παιδικές χορωδίες, ενώ για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Φεστιβάλ: Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας Τ.Κ. 43100 Καρδίτσα, επικοινωνώντας παράλληλα με τα τηλέφωνα 24410-75440, 24410-42896.
  http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/34987/-.aspx

2 θέσεις εργασίας στο Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δυο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, που εδρεύει στη Σκόπελο.
ΠΕ Διοικητικών
ΤΕ Λογιστικής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Τ.Κ. 37003 απευθύνοντάς την στο Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου υπόψιν κας Κασσανδριανού Ρηγίνας (τηλ. επικοινωνίας: 24240-22864).

Ξεκίνησε η στρατιωτική επέμβαση - Συμμαχικά αεροσκάφη επιχειρούν κατά τανκς του Καντάφι στη Βεγγάζη

Γαλλικά αεροσκάφη μπήκαν στον ενέριο χώρο της Λιβύης
- Στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη αποφάσισαν οι ηγέτες στο Παρίσι
- Μέρκελ: Να τερματιστεί η βία στη Λιβύη - Η Γερμανία δεν παίρνει μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις
- Παρών στην σύσκεψη των ηγετών ο Γιώργος Παπανδρέου- Ποιος θα είναι ο ελληνικός ρόλος στην επέμβαση

Ωρα 16:50 Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προανήγγειλε στρατιωτική επέμβαση κατα του καθεστώτος Καντάφι μετά απο ομόφωνο ψήφισμα της έκτακτης σύσκεψης των ηγετών στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε οτι ο Καντάφι αγνόησε τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας και ουσιαστικά άναψε το "πράσινο φως" για τη στρατιωτική επέμβαση.

Ο Σαρκοζί έστειλε τελεσίγραφο στον Καντάφι ότι εάν δεν εφαρμοστεί άμεσα κατάπαυση του πυρός η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να επέμβει. Ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως "πρέπει να δράσουμε- είπε- σε συνεργασία με τα αραβικά κράτη για να τερματίσουμε την "δολοφονική παράνοια" στη Λιβύη".

Γαλλικά αναγνωριστικά αεροσκάφη Rafale μπήκαν στο λιβυκό εναέριο χώρο, μετέδωσε το αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο γαλλική στρατιωτική πηγή.

Την ίδια ώρα συμμαχικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο, πετούν ήδη πάνω από τη Λιβύη και αποτρέπουν τις επιθέσεις του Καντάφι στη Βεγγάζη.

Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, το δίκτυο μετέδωσε ότι τα γαλλικά αεροσκάφη εισήλθαν στον λιβυκό εναέριο χώρο στο πλαίσιο της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από την Βεγγάζη, που βρίσκεται στα χέρια των εξεγερμένων, προφανώς σε μία προσπάθεια να ελέγξουν την επέλαση των δυνάμεων του Καντάφι στην πόλη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις είναι ενωμένες στο ότι η βία στη Λιβύη πρέπει να τερματιστεί, αλλά επιβεβαίωσε ότι η χώρα της δεν θα λάβει μέρος σε στρατιωτική επιχείρηση κατά του Καντάφι.

Το Βερολίνο απείχε από την ψηφοφορία της Πέμπτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που έδωσε το "πράσινο φως" για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Λιβύη.

Ωστόσο, η Μέρκελ τόνισε ότι η κυβέρνησή της παραχώρησε γερμανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη AWACS για να αποσταλούν στο Αφγανιστάν, αντικαθιστώντας τα αμερικανικά που θα αναλάβουν την ίδια δράση στη Λιβύη.
  
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, συναντήθηκαν αρχικά οι τρεις τους και στη συνέχεια μαζί με τους άραβες ηγέτες, με τον εκπρόσωπο της Αφρικανικής Ένωσης, εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επικεφαλής ευρωπαϊκών χωρών για να προετοιμάσουν το σχέδιο δράσης με βάση την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Μετά την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στη διάρκεια της νύχτας από τον Καντάφι, πηγές που πρόσκεινται στις συνομιλίες στο Παρίσι ανακοίνωσαν ότι η στρατιωτική επέμβαση μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης διεθνούς συνόδου, σήμερα το απόγευμα, με τη Γαλλία, τη Βρετανία και τον Καναδά να μετέχουν στην πρώτη φάση τους και τις ΗΠΑ και τις αραβικές χώρες στη δεύτερη φάση.

"Οι επιθέσεις μπορεί να ξεκινήσουν γύρω στις 1400 με 1500 (GMT)," ανέφερε μία διπλωματική πηγή προσθέτοντας ότι η εισβολή των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη κατέστησε πιο επιτακτική την άμεση ανάληψη δράσης.

Μία δεύτερη πηγή είπε ότι είναι "σχεδόν σίγουρο" ότι οι επιθέσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη σύνοδο.

Ο πρόεδρος Σαρκοζί θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου κατά της λήξη της συνόδου και οι Κλίντον, Κάμερον και Μέρκελ αναμένεται να προβούν σε ανακοινώσεις.

Στη σύνοδο συμμετέχει και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, καθώς και ο πρωθυπουργός του Κατάρ, ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν και η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγγελα Μέρκελ, παρότι η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει, τουλάχιστον αρχικά, στην επιχείρηση.

Νωρίτερα σήμερα συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες οι πρεσβευτές των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ για να συζητήσουν για τον τρόπο συμμετοχής της 28μελούς Συμμαχίας στην επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, αλλά δεν έλαβαν κάποια απόφαση.

 Διπλωμάτης του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Βρετανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς τάσσονται υπέρ της ανάληψης πρωταρχικού ρόλου στην επιχείρηση από το ΝΑΤΟ, αλλά η Γαλλία έχει αντιρρήσεις.

"Μπορεί να υπάρξει απόφαση αύριο που θα λέει ότι το ΝΑΤΟ θα συμμετάσχει στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων, αλλά δεν είναι σαφές αν θα είναι συνασπισμός των προθύμων ή επιχείρηση του ΝΑΤΟ", είπε ο ίδιος διπλωμάτης.

"Η Γαλλία φαίνεται να διαφωνεί με την πρόταση να ηγείται το ΝΑΤΟ της επιχείρησης, δεδομένης της φήμης που έχει η Συμμαχία στον αραβικό κόσμο λόγω του πολέμου στο Αφγανιστάν και δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ θεωρείται μία συμμαχία όπου κυριαρχούν οι ΗΠΑ", σχολίασε ο ίδιος.

Δηλώσεις Παπανδρέου

“Δεν θα ανεχτούμε σε καμιά περίπτωση την δολοφονία αθώων πολιτών και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις εξελίξεις στην Λιβύη, από την στιγμή που η κυβέρνηση της Λιβύης χτυπά αθώους πολίτες, ανέφερε ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της εισήγησής του στη συνεδρίαση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

"Η Σοσιαλιστική Διεθνής στηρίζεται σε ισχυρές αρχές και σε ένα κώδικα δεοντολογίας. Τους τελευταίους μήνες πήραμε την πρωτοβουλία να διακόψουμε τη σχέση μας με κάποια κόμματα, τα οποία έχουν παραβιάσει τις αρχές μας. Ακούσαμε με προσοχή τη φωνή των πολιτών της Τυνησίας και των πολιτών της Αιγύπτου, είπε ο κ. Παπανδρέου, εφιστώντας στα μέλη του Προεδρείου της ΣΔ το συνεχώς μεταβαλλόμενο και πολυδιάστατο περιβάλλον στο οποίο κινούνται τα κόμματα-μέλη της ΣΔ" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός πριν αναχωρήσει για το Παρίσι. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=69473&catid=7
Άρχισαν τα όργανα και ο θεός βοηθός με τους μαλακ@ς που μας έμπλεξαν

Μάσκα προσώπου για παχουλους


Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/03/0-97768700-1300479945.jpg

Απόψε η μεγαλύτερη πανσέληνος των τελευταίων 18 ετών

Απόψε η μεγαλύτερη πανσέληνος των τελευταίων 18 ετών

Συναρπαστική θα είναι απόψε η νύχτα καθώς θα απολαύσουμε την μεγαλύτερη και λαμπρότερη πανσέληνο των τελευταίων 18 χρόνων, με το φεγγάρι να βρίσκεται πιο κοντά στη Γη από κάθε άλλη φορά!
Ερωτευμένοι ή μη, δεσμευμένοι ή μη, το θέαμα δεν πρέπει να το χάσετε! Η Σελήνη απόψε μπορεί να φαίνεται έως 14% μεγαλύτερη και μέχρι 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια κοινή πανσέληνο.
Η πανσέληνος θα είναι στην κορύφωσή της στις 20:10, ενώ η ανατολή της θα γίνει στις 18:34 και η δύση της στις 05:52 την αυγή.
Το φαινόμενο οφείλεται στο ότι το φεγγάρι θα είναι πιο κοντά στην Γη έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια, μετά δηλαδή και την 8η Μαρτίου 1993 οπότε και βρισκόταν στα 356.530 χιλιόμετρα.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η Σελήνη δεν περιφέρεται σε κυκλική αλλά σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τη Γη, γι' αυτό η απόστασή της από τον πλανήτη μας αυξομειώνεται
Σύμφωνα με τις επιστημονικές μετρήσεις, όπως ανέφερε ο Κέβιν Χόρσμπουργκ από το βρετανικό Εθνικό Κέντρο Ωκεανογραφίας στο Λίβερπουλ, οι παλιρροϊκές επιρροές που ασκεί η Σελήνη στη Γη είναι περίπου 10% έως 15% ισχυρότερες στη διάρκεια ενός σεληνιακού περίγειου, όμως αυτό, όπως εξηγεί, δεν σημαίνει ότι οι παλίρροιες γίνονται πιο ψηλές σε ίδιο ποσοστό. Το πολύ, να ψηλώσουν κατά δύο έως τρία εκατοστά.
Πάντως, υπάρχουν και αρκετοί που υποστηρίζουν ότι το πλησίασμα της Σελήνης (που αυξάνει τη βαρυτική έλξη της στον πλανήτη μας) μπορεί να προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα. Ωστόσο,  οι θεωρίες αυτές δεν έχουν τις απαραίτητες επιστημονικές αποδείξεις...
Σημειώνεται ότι από το φαινόμενο αυτό αυτοί που θα επηρεαστούν σύμφωνα με τα άστρα είναι όσοι είναι γεννημένοι στις 19 Μαρτίου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου…
Star.gr

ΜΩΥΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΟΥΡΛΑΣ – ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ (εκδ. Νησίδες, Σκόπελος 2000, σ. 231)

Κείμενο της Οντέτ Βαρών-Βασάρ
που δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ
τον Σεπτέμβριο 2000
Την τριπλή ταυτότητα του συγγραφέα του, όπως ο ίδιος βέβαια την προσδιορίζει, έχει ως τίτλο η πρόσφατη  αυτοβιογραφία του Μωυσή Μιχαήλ Μπουρλά: ‘Ελληνας /  Εβραίος /  αριστερός. Τις  δύο πρώτες ιδιότητες τις έχει εκ γενετής: ο πατέρας από τον Βόλο, η μάνα από τη Χίο, άρα είναι ‘Ελληνας. Οι γονείς είναι επίσης Εβραίοι, άρα είναι και Εβραίος. Η τρίτη ιδιότητα, αριστερός, αποτελεί πολιτική και ιδεολογική επιλογή. Ισως αυτή η ιδιότητα να έπαιξε και τον αποφασιστικότερο ρόλο στη ζωή του. Στον  πρόλογο δηλώνει: “αν με ρωτούσαν για τη ζωή μου και για τα όσα υπόφερα για το κόμμα και την ιδεολογία, θα έλεγα πως δεν μετάνιωσα, και πως αν ξαναγεννιόμουν την ίδια ζωή θα έστρωνα, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθούσα.” Αναγνωρίζουμε εδώ τη στάση των περισσότερων αριστερών που έζησαν ως νέοι την περίοδο της κατοχής: τέτοια ήταν η ποιότητα αυτής της ένταξης, τόσο σημαντικό το κεφάλαιο των αξιών που τους κληρονόμησε, που δεν μετάνιωσαν ποτέ, παρά το τεράστιο τίμημα. Πράγμα που δεν σημαίνει ότι ο Μπουρλάς δεν πήρε τις αποστάσεις του και δεν άσκησε την κριτική του αργότερα στη δογματική αριστερά, επιλέγοντας την ανανεωτική. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην αυτοβιογραφία αυτή είναι να παρακολουθήσει κανείς πώς συνυπάρχουν οι τρεις πλευρές της ταυτότητάς του αρμονικά και πότε αναδεικνύεται εντονότερα μία από αυτές. Στο πλαίσιο της συζήτησης περί ταυτοτήτων -ουσιαστικών και “αστυνομικών”- η ανάγνωση γεννά γόνιμο προβληματισμό.
Ο σ. γεννήθηκε στο Κάιρο το 1918, όπου εζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στους κόλπους της ελληνοεβραϊκής παροικίας, σε περιβάλλον διασποράς. Η χρεωκοπία του πατέρα έδιωξε την οικογένεια, που αναζήτησε καταφύγιο στη Νάουσα, δίπλα στον παππού. Η Θεσσαλονίκη θα γίνει τρίτος σταθμός της οικογένειας, έπειτα από δεύτερο φαλιμέντο του πατέρα.Εντονα εβραϊκή η πόλη, τούς ωθεί να βιώσουν εντονότερα την εβραϊκή τους πλευρά, ενώ ώς τότε νιώθουν πρωτίστως Ελληνες. Είναι ελληνόφωνοι, με πολλούς δεσμούς με Ελληνες. Στη Θεσσαλονίκη: “Ο πρόξενος μαζί με δύο άλλους κυρίους μάς εξήγησαν ότι θα πηγαίναμε να μείνουμε σε σπίτι πιο άνετο και σε συνοικία που μένουν Εβραίοι. Εμείς κοιταχτήκαμε και τότε συνειδητοποιήσαμε ότι είμαστε Εβραίοι.” Το γεγονός οτι η οικογένεια δεν ανήκε στη σεφαραδίτικη  (άρα ισπανόφωνη) πλειοψηφία των Εβραίων της πόλης, υπήρξε καθοριστικό για την διάσωσή της από την εκτόπιση των ναζί. Η οικογένεια διαχώρισε τη στάση της από αυτήν της πλειοψηφίας της κοινότητας: ο Μπουρλάς αρνήθηκε να φορέσει το κίτρινο άστρο (“ούτε λεπτό”) και από την αρχή τήρησε μια στάση ανυπακοής. Η ενεργητική του στάση (την οποία μοιράστηκαν και  άλλοι νέοι Εβραίοι)  ανατρέπει τον μύθο της δήθεν “παθητικότητας” των Εβραίων. Εχει όμως σημασία να δούμε, και το βιβλίο του Μπουρλά είναι πολύτιμη πηγή γι’ αυτό, με ποιούς όρους αυτό καθίστατο δυνατόν.
Ο Μπουρλάς καταγγέλλει ανοιχτά στο βιβλίο του τον “προδότη ραββίνο” Κόρετς ως υπεύθυνο για την εκτόπιση της κοινότητας. Αντί να αφυπνίσει τους Εβραίους και να τους παροτρύνει να φύγουν, ο Κόρετς, τηρώντας μια αμφίσημη στάση  για την οποία η επιστημονική έρευνα παραμένει ακόμη διχασμένη, τους παρότρυνε να υπακούσουν και να δεχθούν την εκτόπιση. Ο νεαρός Μπουρλάς αρνήθηκε την κοινή μοίρα, και με άλλους δώδεκα Θεσσαλονικείς Εβραίους βγήκαν στο βουνό και εντάχθηκαν στον ΕΛΑΣ. Εδώ είναι που η τρίτη ιδιότητα υπήρξε καθοριστική: ο Μπουρλάς ήταν ήδη μέλος της ΟΚΝΕ από το 1935, με εμπειρία από συνδικαλισμό στα μηχανουργεία της Θεσσαλονίκης,όπου εργαζόταν ως τορναδόρος, με εμπειρία παρανομίας επί Μεταξά, με εμπειρία σύλληψης και βασανισμού του. Ο νεαρός Οκνίτης ακολουθεί την τύχη των συντρόφων του και βγαίνει στο βουνό. Δεν ενδίδει στους δισταγμούς των περισσότερων Εβραίων νέων, που διστάζουν να εγκαταλείψουν τις οικογένειες. Εξάλλου τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς του θα διασωθούν επίσης,  καθώς τη μέρα της εκτόπισης στη  Θεσσαλονίκη φίλος τους Ελληνας θα τοιχοκολλήσει στο σπίτι τους επίσημο χαρτί της χωροφυλακής με την ένδειξη : “επιταγμένο”. Ετσι οι Γερμανοί δεν θα μπουν να ψάξουν για Εβραίους. Αμέσως μετά διαφεύγουν στη Νάουσα, όπου θα βρούν καταφύγιο χάρη στους φιλικούς δεσμούς που είχαν συνάψει όσο ζούσαν εκεί. Η περίπτωση μιας ελληνόφωνης οικογένειας, με υψηλό βαθμό ένταξης στην περιβάλλουσα κοινωνία, αποδεικνύεται σωτήρια.  Ο πατέρας και ο αδελφός θα ενταχθούν αργότερα στον ΕΛΑΣ. Σε μάχη του ΕΛΑΣ θα σκοτωθεί ο εικοσάχρονος αδελφός.       Ο νεαρός Ελασίτης (με το ψευδώνυμο Βύρων) περιγράφει λεπτομερώς τις μάχες που έδωσε το 30ό Σύναγμα του ΕΛΑΣ στο Πάικο (μάχες εναντίον των Γερμανών αλλά και  της ΠΑΟ, της εθνικιστικής οργάνωσης που λυμαίνεται την περιοχή). Ως στρατιώτης έζησε τον πόλεμο εναντίον των Ιταλών  (“Φεύγω περήφανος που πάω να υπηρετήσω την τιμή της πατρίδας μας“, έγραφε στην οικογένειά του), αλλά το αληθινό βάπτισμα του πυρός το παίρνει στην πρώτη μάχη του ΕΛΑΣ.
*
Ακολουθεί η απελευθέρωση, η ακροβασία μεταξύ παρανομίας και νομιμότητας για την αριστερά, ώσπου να έρθει η εξορία. Επτά χρόνια: Ικαρία, Μακρόνησος, Αη-Στράτης.  Το τέλος της εξορίας του θα δοθεί το 1951,  όταν το νεαρό κράτος του Ισραήλ και η Ελλάδα θα υπογράψουν συμφωνίαμε την οποία η Ελλάδα παραχωρεί τους Εβραίους κομμουνιστές εξόριστους σε αντάλλαγμα ορισμένων ορθόδοξων μονών που βρίσκονται στο Ισραήλ!  Περίεργα παιχνίδια της μοίρας: ο Μπουρλάς αντιτάσσεται, δεν επιθυμεί αυτή την αναγκαστική μετανάστευση, αλλά στο τέλος την υφίσταται. Τίμημα: απώλεια της ελληνικής ιθαγένειας και ακούσιος εκπατρισμός.
Ενδιαφέρον είναι πως τα χρόνια της  παραμονής του στο Ισραήλ (1951-1967) ζει ως ενεργός κομμουνιστής, μέλος από την αρχή του ισραηλινού ΚΚ. Συνδικαλίζεται σε όλα τα εργοστάσια όπου διαδοχικά εργάζεται, και απολύεται ανελλιπώς. Αριστος τορναδόρος, βρίσκει εύκολα ξανά δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό πως το κλίμα του άκρατου πατριωτισμού και ενθουσιασμού το οποίο βασιλεύει στα πρώτα χρόνια του Ισραήλ δεν φαίνεται να τον επηρεάζει. Η ιδιότητα του “αριστερού” είναι πολύ καθοριστικότερη γι’ αυτόν από την ιδιότητα του Εβραίου αυτήν την εποχή. Δεν είναι τυχαίο που η δεύτερη σύζυγος θα είναι Ρωσοεβραία. Μαζί  θα εγκαταλείψουν το Ισραήλ, διωγμένοι από το αντιρωσικό κλίμα που επικρατεί, και θα πάνε να ζήσουν στα Ουράλια της Σοβιετικής ‘Ενωσης. Ανορθόδοξο δρομολόγιο, σε αντίθετη φορά από το μεταναστευτικό κύμα των Εβραίων, που μαζεύονται τότε από όλα τα μέρη του κόσμου στο Ισραήλ.
‘Οταν το 1982 θα πάρει σύνταξη, θα αρχίσει ενέργειες για να επιστρέψει στην Ελλάδα, που τη νιώθει πάντα πατρίδα. Η ελληνική πλευρά της ταυτότητάς του αρχίζει να παίρνει όλο και μεγαλύτερη θέση στην ψυχή του. Θα  κατορθώσει να επιστρέψει  το 1990, όπου όμως νέα οδύσσεια τον περιμένει για να ξανααποκτήσει τη χαμένη ελληνική ιθαγένεια. Την απέκτησε μόνο το 1999, και πλήρης ημερών πια, στο εβραϊκό γηροκομείο της Θεσσαλονίκης όπου ζει, έγραψε την αυτοβιογραφία του. Στην τελευταία αυτή περίοδο της ζωής του, η εβραϊκότητά του αναδύεται εντονότερη από πριν, μαζί και με το θρησκευτικό συναίσθημα. Η λιτή και έντονη περιγραφή του, η ολοζώντανη αφήγηση, η έλλειψη περιττολογίας (όλα χωρούν σε 230 μόνο σελίδες!) καθιστούν πολλαπλά ελκυστική τη μαρτυρία αυτή, που ανοίγει δρόμους για πολλές σκέψεις.

Είμαστε όλοι με την NIKH ΒΟΛΟΥ στην Σκόπελο

Ανακοίνωση τής ΠΑΕ Νίκη Βόλου

Την Κυριακή η ομάδα μας δίνει έναν από τους τελικούς για την άνοδο στην Β’ Εθνική.
Μέσα από τα λάθη μας και προσπερνώντας τις αντίξοες συνθήκες, είμαστε ακόμη ζωντανοί.
Οι στόχοι μπορούν να υλοποιηθούν και τα όνειρα μας να γίνουν πραγματικότητα, γιατί έχουμε το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας και τους δυναμικότερους οπαδούς.

Η Νίκη αύριο στο «Παντελής Μαγουλάς» θα κάνει ακόμη ένα βήμα, έχοντας κοντά τον λαό της.
Όμως θα πρέπει ο υπέροχος κόσμος μας να γνωρίζει, πως το θρυλικό γήπεδό μας, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της τιμωρίας από την αρμόδια αθλητική αρχή και για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να το περιφρουρήσει.

Κανένα αντικείμενο δεν θα πέσει στον αγωνιστικό χώρο, παρά μόνο η φωνή μας, που θα ακουσθεί σ’ όλη την πόλη, σ’ όλη την Ελλάδα, για να την ακούσουν όσοι επιβουλεύονται και αμφισβητούν την ιστορία και την δυναμική, της μίας και μοναδικής «ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ 1924».

Γ.Σ. Βόλου «Η ΝΙΚΗ» Π.Α.Ε.

Στον βόλο θα πηγαίνουμε αντί στους ποταμούς για την εφορία η Σκοπελίτες ?

Την επαναξέταση του συνόλου των φοροαπαλλαγών και των φόρων υπέρ τρίτων, παράλληλα με την κατάργηση εφοριών, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, από το βήμα συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Συλλόγου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος εξέτασης των φοροαπαλλαγών. «Χρειάζεται να γίνει και το δεύτερο βήμα, που είναι να ξαναδούμε μία- μία τις φοροαπαλλαγές που υπάρχουν, τους φόρους υπέρ τρίτων» δήλωσε χαρακτηριστικά....

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σειρά συγχωνεύσεων και κατάργηση εφοριών, που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού. «Σε κανένα κράτος της Ευρώπης δεν έχουμε τόσες πολλές ΔΟΥ» επεσήμανε, σημειώνοντας ότι «η χώρα αυτή δεν χρειάζεται 289 ΔΟΥ. Χρειάζεται 100 το πολύ».

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι η νέα πολιτική φορολογικών ελέγχων είοναι μια εντελώς νέα λογική, που θα διαθέτει σύγχρονα εργαλεία καθώς και μετρήσιμους στόχους.

Στο στόχαστρο άλλωστε του φοροελεγκτικού μηχανισμού αναμένεται να τεθούν μηχανικοί και δικηγόροι, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να χαρακτηρίζει «αδιανόητο να υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες που δηλώνουν μέσο ετήσιο εισόδημα 11.000 ευρώ όπως οι μηχανικοί και 14.000 ευρώ όπως οι δικηγόροι, όταν το μέσο εισόδημα των μισθωτών είναι πιο υψηλό».

«Όχι» ΚΚΕ στο «ληστρικό πόλεμο» κατά της Λιβύης

Το κόμμα καλεί το λαό να αντιδράσει

«Άκρως επικίνδυνη» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την πρόθεση της Ελλάδας να στηρίξει και να συμμετάσχει τον σχεδιασμό του «ληστρικού πολέμου» εναντίον της Λιβύης.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «με τη γνωστή ιμπεριαλιστική δολιότητα οι ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία πρωτοστατούν και προχωρούν σε πόλεμο κατά της Λιβύης, με στόχο να αρπάξουν τα μονοπώλιά τους το πετρέλαιο και το φυσικό της αέριο και να ενισχύσουν τη θέση τους στην περιοχή.

Είναι άκρως επικίνδυνη για το λαό η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει και να συμμετέχει στη σφαγή και το διαμελισμό της Λιβύης με αεροπλάνα, ελικόπτερα, πλοία, τις βάσεις και άλλες διευκολύνσεις, με γνώμονα τα ειδικά και γενικότερα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Εμπλέκει την Ελλάδα σε ένα νέο γύρο οξυμμένων ανταγωνισμών και ιμπεριαλιστικών πολέμων στην περιοχή. Μεγάλες ευθύνες έχει η ΝΔ, αλλά και τα κόμματα του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη, που συμφωνούν με τον ληστρικό πόλεμο και με την ελληνική συμμετοχή.

Ο λαός έχει χρέος και καθήκον να παλέψει αποφασιστικά κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της συμμετοχής της χώρας, κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που υποστηρίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/141793/ohi-kke-sto-listriko-polemo-kata-tis-livuis/

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινείται η κίνηση στην αγορά.

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινείται η κίνηση στην αγορά. Μπορεί ο κόσμος να κάνει βόλτες, αλλά μένει μόνο σε αυτές και δεν κάνει αγορές. Για άλλη μια φορά ο εμπορικός κόσμος έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην περίοδο του Πάσχα, αν και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα ο κόσμος όλο και περισσότερο σφίγγει το ζωνάρι, περικόπτοντας όλο και περισσότερο τα έξοδά του.
Αυτό το βλέπεις και από τα μαγαζιά της παραλίας και από τα μάρκετ ο κόσμος στην σκόπελο έχει χαρτάκι και ψωνίζει μόνο τα απαραίτητα
Να δούμε που στο διά@λο θα πάει η κατάσταση μας τσάκισαν τα μνημόνια ρεεεεεε
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου