Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Η Αλγερία ζεσταίνεταιΓια πρώτη φορά εδώ και επτά  χρόνια, το μεγαλύτερο αντιπολιτευτικό κόμμα της Αλγερίας οργάνωσε συλλαλητήριο, με χιλιάδες ανθρώπους να φωνάζουν συνθήματα απαιτώντας αλλαγές εδώ και τώρα.
Η στάση όμως της κυβέρνησης παραμένει αδιάλλακτη, και οι αναλυτές πιστεύουν πως σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες διαδηλώσεις, που όμως δεν θα είναι οργανωμένες από τα κόμματα, αλλά πιο αυθόρμητες.
Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία πετρελαίου πραγματοποίησαν καταλήψεις απαιτώντας υψηλότερο μισθό, οι σπουδαστές συμμετείχαν σε συλλαλητήρια ζητώντας περισσότερες ευκαιρίες, και διάφορες άλλες ομάδες πολιτών διαμαρτύρονται για την υψηλή ανεργία και την έλλειψη στέγης.
Η κυβέρνηση δείχνει να ανησυχεί, και ήδη έχει εξαγγείλει αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και μέτρα επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος, αλλά  και της ανεργίας.
Μέχρι η στιγμής η στρατηγική αυτή έχει καταφέρει να περιορίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις, που όλες ήταν ειρηνικές, παραχωρώντας προνόμια, αλλά απαγορεύοντας τις πολιτικές διαδηλώσεις στο Αλγέρι. Αν και επιτρέπει τις συγκεντρώσεις σε δημόσιους χώρους όπως είναι οι  κινηματογραφικές αίθουσες, η κυβέρνηση έχει επιβάλλει αυστηρή απαγόρευση σε πορείες και συγκεντρώσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας. Όποια προσπάθεια και αν έγινε από πλευράς αντιπολίτευσης, βρέθηκε απέναντι σε ιδιαίτερα αυξημένη παρουσία της αστυνομίας.
Ο εδώ και πάρα πολλά χρόνια πρόεδρος Abdelaziz Bouteflika έχει αποφύγει μέχρι σήμερα την εκδήλωση λαϊκής εξέγερσης, όπως αυτές που ανέτρεψαν τους Hosni Mubarak και Zine al-Abidine Ben Ali. Το καθεστώς ταρακουνήθηκε τον Ιανουάριο που πέρασε, όταν οι υψηλές τιμές των τροφίμων είχαν ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ταραχών σε ολόκληρη τη χώρα, με τουλάχιστον πέντε νεκρούς. Η κυβέρνηση προχώρησε στη μείωση των φόρων, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές.
Επίσης προχώρησε στην ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της αντιπολίτευσης, να αποσύρει τη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ίσχυε επί 19 χρόνια, και που επέτρεπε τη σύλληψη και κράτηση υπόπτων τρομοκρατίας, χωρίς δίκη.
Πολλοί πιστεύουν πως οι Αλγερινοί θα αποφύγουν τις βίαιες διαμαρτυρίες, αφού είναι ακόμη νωπές οι αναμνήσεις τους από τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο στη δεκαετία του `90, όταν το 1991 ακυρώθηκε η εκλογική νίκη των ισλαμιστών. Το αποτέλεσμα των συγκρούσεων που σπάραξαν τη χώρα, ήταν μεταξύ 150.000 και 200.000 νεκροί.
Ο υπουργός Εσωτερικών Dahou Ould Kablia εξέφρασε τη πεποίθηση ότι οι διάφορες αυθόρμητες διαδηλώσεις και πορείες που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα, δεν θα καπελωθούν από πολιτικά κόμματα. Μια πρόσφατη διαμαρτυρία όμως, απέδειξε το πόσο εύκολα κάποια κοινωνικά παράπονα μπορούν να κλιμακωθούν και να εξελιχθούν σε καθαρά πολιτικά αιτήματα, ακόμη και εκτός ελέγχου από πλευράς των κατεστημένων κομμάτων. Στη διάρκεια μιας φοιτητικής συγκέντρωσης μπροστά από το υπουργείο Παιδείας, που είχε ως αντικείμενο κάποιες  πρόσφατες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, το σκηνικό σύντομα εξελίχθηκε σε αντικαθεστωτική διαδήλωση, με κεντρικό σύνθημα «Να φύγει ο Bouteflika».
http://www.antinews.gr/2011/03/06/89420/

Oι Ρώσοι της Αιγύπτου, το ελληνικό στοίχημα

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις «εξαγωγές» Ρώσων τουριστών, το 2010 επισκέφθηκαν μόνο την Αίγυπτο 1,5 εκατ., ενώ σε σημαντικούς παίκτες «διεκδίκησης» επισκεπτών από τη Ρωσία εξελίσσονταν και άλλες χώρες, όπως τα ΗΑΕ, η Τυνησία, η Αλγερία, η Συρία και η Ιορδανία. Τον Νοέμβριο, οι Αιγύπτιοι ευελπιστούσαν να προσελκύσουν 2,3-2,5 εκατ. Ρώσους φέτος.
Στα τέλη Ιανουαρίου το ρωσικό υπουργείο Τουρισμού απαγόρευσαν στα τουριστικά γραφεία να πωλούν πακέτα για την Αίγυπτο, «ντιρεκτίβα» που ισχύει μέχρι σήμερα.
Η έξοδος
Το ντόμινο των εξελίξεων και η αστάθεια που συνεχίζεται έχουν εκμηδενίσει την τουριστική κίνηση προς την ευρύτερη περιοχή του αραβικού κόσμου. Στη Μόσχα, στο πρώτο δίμηνο καταγράφονται ζημίες 200 εκατ. $ και η τουριστική αγορά αναζητεί διέξοδο προς άλλες, πιο ασφαλείς κατευθύνσεις.
Με δεδομένο ότι το 2010 η Ελλάδα ερχόταν τρίτη στις προτιμήσεις και την επισκεψιμότητα των τουριστικών ιστοσελίδων, μετά την Τουρκία και την Αίγυπτο -πρώτη στην ΕΕ, ακολουθούμενη από Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία-, μπορεί να υποθέσει ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για ένα νέο ποιοτικό άλμα στην προσέλκυση Ρώσων επισκεπτών. Μάλιστα επειδή οι μισοί Ρώσοι που επισκέπτονταν την Αίγυπτο προτιμούσαν τους χειμερινούς μήνες είναι μια μοναδική ευκαιρία να επιμηκύνουμε την τουριστική μας σεζόν επί 1,5-2 μήνες.
Αν οι Ρώσοι που ταξίδεψαν συνολικά το 2010 ανέρχονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΡΟΣΤΟΥΡΙΣΜ, στα 10 εκατ., φέτος μπορεί να ξεπεράσουν τα 12 εκατ.! Οσοι γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα έχει «ρεύμα» από τη Ρωσία παρά τη χειμερία νάρκη στην οποία έχουν περιπέσει άλλοι τομείς της διμερούς συνεργασίας (π.χ. ενεργειακά).
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=56370952

Υπό επιτήρηση

* * Την έναρξη του Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στο Παρίσι κήρυξε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης (σκίτσο) την περασμένη Τρίτη, περιστοιχισμένος από γάλλους δημοσιογράφους, γευσιγνώστες και προσωπικότητες από τον κόσμο της γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων και σεφ βραβευμένοι με αστέρια Μισελέν. \334 Κλείνοντας μια πενθήμερη περιοδεία σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και σε συνέχεια της επίδειξης μαγειρικής από καταξιωμένους σεφ της Ρόδου, της Κρήτης, της Κέρκυρας και της Χαλκιδικής, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στον Αρχέστρατο και στην ελληνική προέλευση της λέξης «γαστρονομία».
* * * * Στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στη γαλλική πρωτεύουσα έχει γίνει συμφωνία με εστιατόρια του Παρισιού τα οποία θα περιλαμβάνουν στο μενού τους ελληνικές συνταγές από τις τέσσερις παραπάνω περιοχές. \334 Ετσι ως το τέλος Μαρτίου όσοι πελάτες των γαλλικών εστιατορίων παραγγέλνουν ελληνικά πιάτα θα παραλαμβάνουν δωρεάν και έναν λαχνό με τον οποίο θα συμμετέχουν σε κλήρωση που θα γίνει στις αρχές Απριλίου με βραβείο ένα ταξίδι για δύο άτομα στην Ελλάδα με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
* * * * Το όνομα Μέρκελ, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Ελληνες, μόνο καλά συναισθήματα προκαλεί στη διοικητική ομάδα της Ιntralot. Και τούτο διότι ο κ. Ρον Μέρκελ (καμία σχέση με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ), υπεύθυνος της ανεξάρτητης αρχής για τις διαδικασίες των δημόσιων διαγωνισμών στην Αυστραλία, δικαίωσε την ελληνική εταιρεία. \334 Η Ιntralot είχε υποβάλει ένσταση για άδικη μεταχείριση σε διαγωνισμό του 2007, όταν διεκδίκησε μία εκ των δύο αδειών για τυχερά παιχνίδια στην Πολιτεία της Βικτόρια. Τότε είχε κερδίσει μαζί με την αυστραλιανή Τattersall΄s τις δύο άδειες για Ξυστό και Λόττο. Οι δύο ανταγωνιστές είχαν κοινό δίκτυο πωλήσεων.
* * * * Στη σύμβαση όμως της Τattersall΄s, την οποία δεν γνώριζε η Ιntralot, προβλεπόταν τα παιχνίδια της αυστραλιανής εταιρείας να ήταν στις προθήκες και στους μπροστινούς πάγκους των πρακτορείων, σε αντίθεση με αυτά της Ιntralot, που έπρεπε να τα αναζητήσει κάποιος στο πίσω μέρος του καταστήματος! \334 Η Ιntralot κατάλαβε την προνομιακή μεταχείριση της Τattersall΄s όταν ξεκίνησε η διάθεση των παιχνιδιών στο τέλος του 2008 και έκανε ένσταση. Δικαιώθηκε και με δηλώσεις του ο υπουργός Τυχερών Παιχνιδιών, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων (δηλαδή, κάτι σαν τους δικούς μας υπουργούς κ. Π. Γερουλάνο και κυρία Τίνα Μπιρμπίλη μαζί) της Βικτόρια κ. Μ. Ομπράιεν ξεκαθάρισε ότι οι άδειες θα επαναδιαπραγματευθούν.
* * * * Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή δεν είχε επιτρέψει στην Ιntralot να επιτύχει τους στόχους της για τη συγκεκριμένη αγορά και οι ανταγωνιστές της είχαν βρει χρυσή ευκαιρία να δώσουν αρνητική δημοσιότητα στις επιδόσεις της. \334 Αν όντως επαναδιαπραγματευθούν οι συμβάσεις, από την Ιntralot εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να τριπλασιάσουν τις πωλήσεις τους στη Βικτόρια, οι οποίες σήμερα προσεγγίζουν τα 70 εκατ. δολάρια Αυστραλίας ετησίως. Ιδωμεν...
* * * * Και μια και ο λόγος για τα τυχερά παιχνίδια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών Ελλάδος (ΟΣΗΠΕ) κ. Αγγ. Καλλινικίδης εκφράζει τις αντιρρήσεις του σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της συγκεκριμένης αγοράς που πρόσφατα ετέθη σε διαβούλευση. \334 Ο πρόεδρος των μικρομεσαίων επαγγελματιών του κλάδου θεωρεί ότι το νομοσχέδιο λανθασμένα αντιμετωπίζει τα τεχνικά παίχνια ως τυχερά, κακώς προωθεί τα VLΤ και αγνοεί την ενδιάμεση κατηγορία των παιγνιομηχανημάτων περιορισμένου κέρδους (ΑWΡS). \334 Για την αγορά των στοιχημάτων υποστηρίζει ότι το σχέδιο νόμου ακολουθεί το μοντέλο της Γαλλίας το οποίο είχε ανεπιτυχή αποτελέσματα. \334 Η μεγαλύτερη ένσταση αφορά τον αριθμό των αδειών στα φρουτάκια (4-10) αφού η ΟΣΗΠΕ επιθυμεί την πρόσβαση στην αγορά κάθε επαγγελματία ώστε να μη δημιουργηθεί μονοπώλιο. Δηλαδή, κάθε κάτοχος χώρου με τεχνικά παίγνια να μπορεί να λάβει ξεχωριστή άδεια αφού έτσι κι αλλιώς, όπως υποστηρίζει η ομοσπονδία, θεσπίζεται έλεγχος μέσω Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος.
* * * * «Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα». Για τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και την ελληνική οικονομία. Αυτό πιστεύει ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Μίμης Ανδρουλάκης. Και όχι απλώς το πιστεύει. Το συζητάει με τους χιλιάδες αναγνώστες του βιβλίου του ( Η έβδομη αίσθηση. Τroika Μοίρα, Καστανιώτης) τους οποίους συναντά σε διάφορες αίθουσες ανά την Ελλάδα.
\334 Εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής στις 24-25 Μαρτίου, ο κ. Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι ήρθε η ώρα για να τεθεί «μεταφορικά αλλά και ωμά» το δίλημμα στην καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
\334 Πώς; Γράφοντάς της μια εξίσωση σε μια χαρτοπετσέτα του καφέ, όπως έκαναν ο Στάλιν με τον Τσόρτσιλ. Η εξίσωση θα «λέει»: 5 Χ 18 δισ. ευρώ + 30 δισ. ευρώ = 6. Δηλαδή, 18 δισ. ευρώ για κάθε ένα από τα πρώτα πέντε σημεία του συμφώνου ανταγωνιστικότητας και 30 δισ. ευρώ για το έκτο, το συνταγματικό φρένο στο χρέος.
\334 Σύνολο, 120 δισ. ευρώ μείωση του ελληνικού χρέους μέσω «αναπρογραμματισμού», με τις «πλάτες» της Μέρκελ και αντάλλαγμα την υπογραφή μας στο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας.
\334 «Τώρα είναι η κατάλληλα στιγμή, εφόσον έχουμε μαζί την Ιρλανδία και την Ισπανία. Σε έναν χρόνο θα μας έχουν τοποθετήσει σε μια υγειονομική ζώνη ασφαλείας, ενδεχομένως και προς την έξοδο» λέει ο κ. Ανδρουλάκης, εννοώντας ότι η δυνατότητά μας να εκβιάσουμε μια λύση θα έχει περιοριστεί, ως και εξαφανισθεί. Γι΄ αυτό προσθέτει ότι «τώρα είναι η ώρα για να αιωρείται μια απειλή»...
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=388275&h1=true

Ο τουρισμός φέτος πάει για διψήφιο άλμα στις αφίξειςΔιψήφιο ποσοστό αύξησης «βλέπει» φέτος στις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νικόλας Κανελλόπουλος και μιλώντας στην «Οικονομία» δίνει έμφαση στην εξυγίανση του Οργανισμού, που επανέρχεται «σε τροχιά σύννομης και συνετής διαχείρισης προκειμένου να εκπληρώσει αποτελεσματικά την αποστολή του». Ερωτηθείς για την πορεία των αφίξεων το 2011, ο κ. Κανελλόπουλος απαντά:

 «Οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι εξόχως ενθαρρυντικές. Οι βασικές μας αγορές (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, ΗΠΑ) πάνε πολύ καλά και δείχνουν ότι θα μιλάμε για αυξήσεις που μπορεί να είναι και διψήφιες. Συγχρόνως, αγορές όπως η Ρωσία και το Ισραήλ συνεχίζουν δυναμικά με αυξητικές τάσεις. Η Ελλάδα συνολικά αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό με σημαντική σχέση ποιότητας/τιμής».
Ομως το υπ' αριθμόν ένα ζητούμενο για τον ΕΟΤ είναι να επανέλθει και πάλι σε σύννομη πορεία. Σε ποια φάση βρίσκεται η αναδιοργάνωσή του;
«Πέρυσι δώσαμε προτεραιότητα σε μια συντονισμένη προσπάθεια για την εξυγίανση και την αναδιάρθρωση των δομών και της λειτουργίας του Οργανισμού. Αυτό το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό με τη συνδρομή και του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και την παραπομπή ορισμένων υποθέσεων κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος στη Δικαιοσύνη» σημειώνει ο κ. Κανελλόπουλος και συνεχίζει αναφερόμενος στα σωρευμένα χρέη: «Αναλάβαμε την υποχρέωση να εξυγιάνουμε τα οικονομικά του ΕΟΤ, ώστε να απαλλαγεί από το βαρύ φορτίο των ανεξόφλητων υποχρεώσεων που είχαν αναληφθεί αλόγιστα στο παρελθόν, και το οποίο έφτασε τα 120 εκατ. ευρώ. Στόχος μας ήταν να αποκαταστήσουμε τη φερεγγυότητα της χώρας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ετσι, ο ΕΟΤ έχει επανέλθει σε τροχιά σύννομης και συνετής διαχείρισης προκειμένου να είναι σε θέση να εκπληρώσει αποτελεσματικά την αποστολή του». Στο ερώτημα τι γίνεται με τα Γραφεία ΕΟΤ Εξωτερικού ο κ. Κανελλόπουλος απαντά ότι η αναδιοργάνωσή τους βρίσκεται στην τελική φάση και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε ότι αποτελούν το σημαντικότερο εργαλείο για την προσέλκυση τουριστών και το άνοιγμα σε νέες αγορές. Πλέον δεν θα αποτελούν Γραφεία Ενημέρωσης Πολιτών, αλλά μέσα από την κατάλληλη στελέχωση και την οργάνωσή τους με area ma­nagers θα ασχολούνται αποκλειστικά με την προσέλκυση τουριστών στη χώρα μας».
Παράλληλα όμως φημολογείται ότι θα κλείσετε και Γραφεία Πληροφοριών. Είναι αλήθεια;
«Προχωρήσαμε σε αλλαγές και μεγιστοποιήσαμε τη λειτουργικότητα και παράλληλα μειώσαμε τις δαπάνες από τα υπέρογκα μισθώματα. Μετά το κλείσιμο του γραφείου του ΕΟΤ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αναζητείται νέος καταλληλότερος χώρος με δυνατότητα δημιουργίας info-kiosk, σε συνεργασία με τη διοίκηση του αεροδρομίου.
Επίσης, σύντομα θα λειτουργήσει στο κέντρο της Αθήνας το νέο Γραφείο στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σε νέο κτίριο που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού».
ΚΑΜΠΑΝΙΑ
Οι μεγάλοι στόχοι για Αθήνα και Θεσσαλονίκη
O κ. Κανελλόπουλος, επισημαίνει ότι ο ΕΟΤ με νέα επικοινωνιακή στρατηγική, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και το Διαδίκτυο, θα προβάλει δυναμικά τη χώρα μας ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κάνει αναφορά στις πρωτοβουλίες που «τρέχουν» για την προώθηση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Οπως λέει, «στην πρωτεύουσα γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από τα συναρμόδια υπουργεία και τον Δήμο της Αθήνας, προκειμένου να εξαλειφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα φαινόμενα (και οι αιτίες που τα προκαλούν), που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης, αποθαρρύνουν τους δυνητικούς τουρίστες και απογοητεύουν τους επισκέπτες της.
Το υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού «τρέχει» παράλληλα δύο προγράμματα. Με το «Athens Εvery Week» επιδιώκεται να καθιερωθεί διεθνώς η Αθήνα ως προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, προσφέροντας στους επισκέπτες της πλούτο εμπειριών, αξιοθέατα και εκδηλώσεις. Με το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» επιδιώκεται η πόλη να αποτελέσει φέτος την μήτρα υποδοχής πολιτιστικών δραστηριοτήτων από χώρες της Μέσης Ανατολής, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην πόλη να αξιοποιήσει τον ιδιαίτερο εμβληματικό ρόλο της όχι μόνο στο κομμάτι του πολιτισμού, αλλά και στην εκμετάλλευση κάθε δυνατότητας για την ειρήνευση σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή».
Η εξυγίανση του οργανισμού
Αναλάβαμε την υποχρέωση να εξυγιάνουμε τα οικονομικά του ΕΟΤ, ώστε να απαλλαγεί από το βαρύ φορτίο των χρεών που έφταναν τα 120 εκατ. Ετσι σήμερα είναι σε θέση να εκ­πλη­ρώσει αποτελεσματικά την αποστολή του
Εφη Καραγεώργου

Μια διευκρίνιση


Μια διευκρίνιση
Ζητάμε συγγνώμη από τον κύριο Νικόλαου τώρα είδα το σχολειό του πράγματι έχει δίκιο πρέπει όμως να του πούμε ότι το blog γράφουν αρκετά άτομα και δεν είναι δυνατόν να τα απαγορεύσουμε όσο για την τσόντα πρέπει να του πούμε μόνο σήμερα έγινε αυτό και έγινε λόγο της ημέρας
Σας υποσχόμαστε ότι πραγματικά θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε
Εμείς κάνουμε νέα ανάρτηση και θα παραμείνει εκεί μέχρι να συμπληρώσουμε κάποιες υπόγραφες  διότι είδαμε ότι δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι οπός θα διαπιστώσατε και εσείς

skopelosnews. SKOPELOS- ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη με Βόρειες Σποράδες...

skopelosnews. SKOPELOS- ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη με Βόρειες Σποράδες...: "Αναλαμβανουμε πρωτοβουλια να συγκεντροσουμε υπογραφες για την Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη με Βόρειες Σποράδες σταθερη ακτοπλοϊκή..."

Κοινωνικός τουρισμός:Ξεκινά η διάθεση δελτίων


Ξεκινά η διάθεση δελτίων κοινωνικού τουρισμού
Με τι λεφτά;; 
ααααααααα! ξέχασα λεφτά υπάρχουν!
Ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη 9 Μαρτίου του 2011, στην Αττική η κατ’ αλφαβητική σειρά απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011.
Για πρώτη φορά ταυτόχρονα με την απογραφή τους οι δικαιούχοι θα παραλάβουν και τα δελτία τους. Για να διαπιστωθεί αν ο πολίτης που προσέρχεται για απογραφή είναι δικαιούχος παροχών και αν έχει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων θα χρησιμοποιηθεί ONLINE εφαρμογή που κατασκευάστηκε από τον Οργανισμό, μετά την παραλαβή από το ΙΚΑ ηλεκτρονικού αρχείου με στοιχεία ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Η απογραφή θα γίνει με κριτήρια εισοδήματος για όλους τα οποία είναι:
α Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό / οικογενειακό εισόδημα 17.000 ευρώ
β Δικαιούχοι δύο άτομα με οικογενειακό εισόδημα 25.000 ευρώ
γ Δικαιούχοι τρία άτομα με οικογενειακό εισόδημα 33.000 ευρώ
δ Δικαιούχοι τέσσερα άτομα (ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ) με οικογενειακό εισόδημα 41.000 ευρώ
ε Πολύτεκνοι δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα 50.000 ευρώ

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ: Το ξεπούλημα της Ελλάδας συνεχίζεται - Στο «σφυρί» βγαίνουν 40 αεροδρόμια μεγάλης στρατηγικής σημασία για την εθνική ασφάλεια

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ: Το ξεπούλημα της Ελλάδας συνεχίζεται - Στο «σφυρί» βγαίνουν 40 αεροδρόμια μεγάλης στρατηγικής σημασία για την εθνική ασφάλεια

Προς επέμβαση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στη Λιβύη; Χιλιάδες πεζοναύτες στη Βάση της Σούδας

Χιλιάδες Αμερικανοί ναύτες και πεζοναύτες βρίσκονται από χθες στην ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας, στο Μαράθι...


, έτοιμοι για μετάβαση στη Λιβύη σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης ενάντια στο καθεστώς Καντάφι.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, χθες το πρωί στην προβλήτα των ΗΠΑ στη Ναυτική Βάση στο Μαράθι, κατέπλευσαν δύο πλοία.
Το ένα είναι το πλοίο USS Kearsarge, το οποίο έφτασε από τον Περσικό Κόλπο και το οποίο μεταφέρει και αποβατικά σκάφη. Το άλλο είναι το πλοίο USS Ponce. Και τα δύο έφτασαν από τον Περσικό Κόλπο στη Σούδα και σ’ αυτά επιβαίνουν συνολικά 3.500 ναύτες και πεζοναύτες.
Συγκεκριμένα, το ελικοπτεροφόρο του Αμερικανικού Ναυτικού USS Kearsarge κατέπλευσε στις 8.30 το πρωί, συνοδεία ρυμουλκών, στην προβλήτα Κ14 της Ναυτικής Βάσης Μαραθίου. Το πλοίο έχει πλήρωμα 77 αξιωματικούς, 1.200 ναύτες και 1.000 πεζοναύτες, ενώ μεταφέρει αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, ελικόπτερα και αμφίβια σκάφη. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με πυραύλους και με αντιαεροπορικά πολυβόλα. Βασική αποστολή του, είναι η επιβίβαση, η επέκταση, η προσγείωση και η υποστήριξη μιας θαλάσσιας δύναμης προσγείωσης οπουδήποτε στον κόσμο. Μπορεί, επίσης, να παρέχει υπηρεσίες ελέγχου αεροσκαφών για αποστολές, ενώ διαθέτει και νοσοκομειακή μονάδα που μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 600 ασθενείς με τέσσερα κύρια και δύο λειτουργούντα δωμάτια έκτακτης ανάγκης, τέσσερα οδοντικά δωμάτια, δωμάτιο ακτίνων X, μια τράπεζα αίματος, εργαστήρια και εγκαταστάσεις θαλάμων εντατικής παρακολούθησης.
Ο διάδρομος προσέγγισης απογείωσης εναερίων μέσων είναι 844 πόδια και η χωρητικότητα του πλοίου 40.500 τόνοι.
Την ίδια περίπου ώρα κατέπλευσε και το USS Ponce, το οποίο έχει πλήρωμα 900 ναύτες και 400 πεζοναύτες.
Στα δύο αυτά πλοία προστέθηκαν και οι 400 Αμερικανοί πεζοναύτες από το 1ο Τάγμα του 2ου Συντάγματος Πεζοναυτών της 2ης Εκστρατευτικής Διοίκησης των ΗΠΑ, που αφίχθησαν στη Σούδα με αποστολή να ενισχύσουν τα πληρώματα των δύο πλοίων, που συγκροτούν την 26η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το USS Kearsarge, αναμένεται να τεθεί επικεφαλής της ναυτικής δύναμης η οποία, εφόσον υπάρξει σχετική απόφαση από τα Ηνωμένα Εθνη, θα πραγματοποιεί επιχειρήσεις στη Λιβύη.
Στο μεταξύ, από το Χάλιφαξ του Καναδά με προορισμό τη Λιβύη αναχώρησε και η καναδική πολεμική φρεγάτα HMCS Charlottetown.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την παραχώρηση της Στρατιωτικής Βάσης της Σούδας για υποστήριξη ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων αποφάσισε προχθές η κυβέρνηση σε σύσκεψη, που έγινε το μεσημέρι μεταξύ του πρωθυπουργού και των υπουργών και υφυπουργών Εξωτερικών και Αμυνας.
Συμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, που συμμετείχε στη σύσκεψη για λίγο, καθώς είναι ασθενής, είπε ότι το ΝΑΤΟ έχει ζητήσει τη Σούδα για την υποστήριξη των στρατευμάτων του και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τη δώσουμε. Για να μην κατηγορηθεί η κυβέρνηση ότι στην ουσία παραχωρεί τη Βάση σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, όλα γίνονται υπό το 'καπέλο' των επιχειρήσεων απεγκλωβισμού, άρα δεν χρειάζεται απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_2057.html#more

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ἡ πλουτοκρατία ἦτο καὶ θὰ εἶναι ὁ μόνιμος ἄρχων τοῦ κόσμου, ὁ διαρκὴς ἀντίχριστος.
Αὕτη γεννᾷ τὴν ἀδικίαν, αὕτη τρέφει τὴν κακουργίαν, αὕτη φθείρει σώματα καὶ...
ψυχάς. Αὕτη καταστρέφει κοινωνίας νεοπαγεῖς.

ΑΛΕΞΑΝΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Εντοπίστηκαν οι δράστες της δολοφονίας των δυο αστυνομικών

Εντοπίστηκαν οι δράστες της δολοφονίας των δυο αστυνομικών

ΤΖΟΒΑΝΑ ΔΑΡΙΩΤΗ (ΔΑΡΙΩΤΟΥ)Μεγάλη κακοκαιρία από αύριο στην Σκόπελο!
Συμφώνα με της τελευταίες πρόβλεψης  της ΕΜΥ η περιοχή μας από αύριο και μέχρι την πέμπτη θα έχει πολύ κακοκαιρία με χιονιά και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας καθώς και μεγάλη θαλασσοταραχή
Δήμαρχε  κανόνισες για οχήματα καθαρισμού τον δρόμων ?

Από την Σκόπελο με αγάπη στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη της αφιερώνουμε ένα αποκριάτικο τραγούδι !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ !Η Σμύρνη βρίσκεται στην προέκταση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κ. Νταβούτογλου


Λίγες ημέρες πριν αρχίσει η προκλητική περιοδεία  του στην Θράκη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έδωσε συνέντευξη στη «Καθημερινή» και τον Α. Παπαχελά, όπου συνεχίζοντας τις μεθοδεύσεις για το Αιγαίο και το Καστελόριζο δηλώνει:
«Το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σ΄ ότι αφορά το νησί του Καστελόριζου,η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις, σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης. Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Με άλλα λόγια το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, οπότε τίθεται εκτός διαπραγμάτευσης (που κάνει όπως φαίνεται στα μυστικά η κυβέρνηση Παπανδρέου)
Οπότε δεν έχουμε παρά να απαντήσουμε κι εμείς στον Τούρκο ΥΠΕΞ με αυτό που λέγεται ήδη στο διαδίκτυο: ” Και η Κωνσταντινούπολη ανήκει στον Βόσπορο, κ. Νταβούτογλου ….“.

Και η Σμύρνη βρίσκεται στην προέκταση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, θα προσθέταμε εμείς

Επίσης ο κ. Νταβούτογλου υπερασπίζεται τις «αβλαβείς διελεύσεις», όπως τις χαρακτηρίζει, των τουρκικών πολεμικών πλοίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Και προτρέπει μάλιστα τα ελληνικά πλοία να πράξουν το ίδιο στην Τουρκία. Ναι με καπετάνιο τον Θ. Πάγκαλο των Ιμίων…
http://www.antinews.gr/2011/03/06/89311/#more-89311 

Toυρκικό σχέδιο κατάληψης του Καστελόριζου - "Δεν ανήκει στην Ελλάδα" λέει εμμέσως ο Α.Νταβούτογλου

ImageΣειρά σχεδίων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου σε συνέχεια του σχεδίου SUGA που αποκάλυψε η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ για απόβαση σε τέσσερα νησιά του Αιγαίου, περιήλθαν στην κατοχή του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Στρατού και προβλέπουν σε όλες τις περιπτώσεις είτε πρόκειται για ενέργεια στο βόρειο είτε στο κεντρικό ή νότιο Αιγαίο, απόβαση και κατάληψη του Καστελόριζου!
Το μικρό νησί που βρίσκεται στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας κια κρίνει υπερ της Ελλάδας τα τεράστια κοιτάσματσ φυσικού αερίου και πετρελαίου της Ανατλικής Μεσογείου και αλλάζει ολόκληρο τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής, φαίνεται ότι αποτελεί τον κορυφαίο στόχο της Τουρκίας σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συγκρουσης.
Μία επιχείρηση η οποία δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες επιχειρησιακές δυσχέρειες αυτή καθ'εαυτή για τις τουρκικές δυνάμεις, έστω αν μετά θα κινδυνέψουν (από την στιγμή που υπάρχει ελληνική πολιτική ηγεσία διατεθειμένη να υπερσπιστεί τα ελληνικά εδάφη) με γενική σύγκρουση. Ήδη έχει εντοπιστεί συγκεκριμένο σενάριο κατάληψης από ομάδα Τούρκων πεζοναυτών το νησί, οι οποίοι θα μεταφερθούν με ταχύπλοα από την τουρκική ακτή. Θα είχε προηγηθεί αεραπόβαση ειδικής ομάδας με ελικόπτερα UH-60.
Στυο μεταξύ προς επίρρωσιν αυτών των σχεδίων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας για το Καστελόριζο σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, υποστήριξε ότι  "δεν είναι μέρος του Αιγαίου,αλλά της Μεσογείου». Λίγα 24ωρα πριν αρχίσει την επίσκεψη-πρόκληση στην Ελλάδα, μετά από σχετική άδεια που τυο έδωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου, υποστήριξε τα εξής άκρως αναθεωρητικά: «Το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σ΄ ότι αφορά το νησί του Καστελόριζου,η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις, σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων,συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης. Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο».
Το εντυπωσαικό είνμαι ότι και αυτός όπως πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης Παπαπνδρέου, όπως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος, επιτίθεται στα ελληνικά ΜΜΕ που επιμένουν τα προβάλουν τις τουρκικές προκλήσεις: «Είναι απογοητευτικό για εμάς ότι τα ελληνικά ΜΜΕ και ορισμένοι κύκλοι προσπαθούν να προσδώσουν διαφορετικό νόημα σ΄ αυτές τις διελεύσεις" είπε μιλώντας  για τις τουρκιές κρουαζιέρες φρεγατών σε Σαρωνικό, Σούνιο και Ραφήνα.
"Μου είναι δύσκολο να τους καταλάβω. Δίνουν την εντύπωση ότι η Ελλαδα σταδιακά υιοθετεί τη θέση της πλήρους αποκοπής της Τουρκίας από το Αιγαίο. Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η πραγματική πρόθεση της Ελλάδας. Πολεμικά και εμπορικά πλοία της Τουρκίας, όπως και κάθε άλλης χώρας,έχουν την ελευθερία να κινούνται στο Αιγαίο.
Σε ότι αφορά τα χωρικά ύδατα, η αρχή της «αβαλβούς διέλευσης» στο διεθνές δίκαιο είναι σαφής και δεν αφήνει χώρο για εθνικές ερμηνείες. Πρέπει επίσης να προσθέσω ότι αυτές οι διελεύσεις δεν συνιστούν απειλή για την Ελλάδα ή για οποιαδήποτε άλλη χώρα. Κατ΄ αναλογία,αν ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο πραγματοποιήσει αβλαβή διέλευση από τα τουρκικά χωρικά ύδατα,ακόμη κι αν περάσει πολύ κοντά από την τουρκική ενοχώρα,δεν θα αντιδράσουμε καθόλυ.Τουναντίον θα το καλοσωρίσουμε σε κάποιο από τα λιμάνια μας και θα προσφέρουμε και μία κούπα καφέ στο πλήρωμά του».
Το ότι πολλάκις πάντα τα τουρκικά πολεμικά παραβαίνουν τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης, το κάνει ... γαργάρα ο θρασύτατος Νταβούτογλου...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

 Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των Σιδηροδρομικών
  • Γεγονoτα
1894: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», με πρώτο διευθυντή τον ποιητή Γεώργιο Δροσίνη.
1899: Η γερμανική χημική εταιρεία «Μπάγερ» λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την Ασπιρίνη.
1902: Ιδρύεται η Ρεάλ Μαδρίτης από μία ομάδα ποδοσφαιρόφιλων, με επικεφαλής τον Χουάν Παντρός.
1910: Αγροτική εξέγερση στο Κιλελέρ της Θεσσαλίας.
1933: Αποτυχημένο κίνημα του στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα για την επαναφορά του Ελευθέριου Βενιζέλου στην εξουσία.
1951: Αρχίζει η δίκη της Εθελ και του Τζούλιους Ρόζενμπεργκ, δύο αμερικανών κομμουνιστών που κατηγορούνται ότι έδωσαν πυρηνικά μυστικά στη Σοβιετική Ένωση. Θα καταδικαστούν σε θάνατο και θα εκτελεστούν το 1953.
  • Γεννησεις
1475: Μιχαήλ Άγγελος, ιταλός αναγεννησιακός καλλιτέχνης. [θαν. 18/2/1564]
1928: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, βραβευμένος με Νόμπελ (1982) κολομβιανός συγγραφέας, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λογοτεχνικού ρεύματος που ονομάζεται «μαγικός ρεαλισμός».
1937: Βαλεντίνα Τερέσκοβα, ρωσίδα κοσμοναύτις, η πρώτη γυναίκα που βρέθηκε στο διάστημα.
  • Θανατοι
1900: Γκόντλιμπ Ντάιμλερ, γερμανός μηχανικός, εφευρέτης της ντιζελομηχανής, σχεδιαστής της πρώτης μοτοσικλέτας και συνιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes. [γεν. 17/3/1834]
1932: Τζον Φίλιπ Σούζα, αμερικανός συνθέτης στρατιωτικών εμβατηρίων. [γεν. 6/11/1854]
1994: Μελίνα Μερκούρη, ηθοποιός και πολιτικός. [γεν. 18/10/1920]
http://www.sansimera.gr/ 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου