Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

45 ΕΙΔΗ ΜΑΛΑΚΑ!

Βγες ρε Μαλάκα και ζήτα τουλάχιστον μια ΣΥΓΝΩΜΗ!


http://www.facebook.com/pages/%CE%92%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CF%81%CE%B5-%CE%9C%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%A3%CE%A5%CE%93%CE%9D%CE%A9%CE%9C%CE%97/121498354532682

Ομάδα στο face book με 32880 φίλους!!
Ρε τι σκαρφίζονται ορισμένοι τώρα να νέα  ομάδα για τον Παπανδρέου έχω απορία πόσους φίλους  θα μαζέψει 

Τα έξοδα πρός τρίτους...

Πληροφορίες τού Voliotaki αναφέρουν,  ότι τα έξοδα τού Επιμελητηρίου Μαγνησίας πρός τρίτους, χωρίς μισθοδοσίες κλπ, κατά τα έτη 2007, 2008, 2009 καί 2010 ανήλθαν στό αστρονομικό ποσό τών 980.000 ευρώ!...Μιλάμε γιά πραγματική διασπάθιση τού Επιμελητηριακού χρήματος!..

 ΕΣΥ κ. ΤΣΑΜΠΑΡΔΟΥΚΑ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ... ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΑΝ!...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ!!... ΕΣΥ ΡΕ ΜΠΟΥΡΟΥΝΑ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ? ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ, ΘΕΣΠΕΣΙΑ, ΟΜΟΡΦΗ, ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΠΑΡΕΑ!! ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!!

Καταγγείλτε όσους κόβουν αυτιά και ουρές σκύλων!

Εάν πέσει στην αντίληψή σας κτηνίατρος που προχωρά στην επέμβαση κοψίματος αυτιών - ουράς ή ιδιοκτήτης ζώου που πάει το ζώο για κοπή αυτιών - ουράς καταγγείλτε το άμεσα! Είναι παράνομο.

Από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμος 2017) στην Ελλάδα απαγορεύεται το κόψιμο των ουρών και αυτιών των σκύλων από το 1992.

Η Ελλάδα προέβη στην Κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, η οποία υπογράφηκε από την Ελλάδα στις 13 Νοεμβρίου 1987, δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό 31, στις 27 Φεβρουαρίου του 1992 και έχει την ισχύ που προβλέπει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος. Στο άρθρο 10 της Σύμβασης αναφέρονται επί λέξει τα παρακάτω:

1.Οι χειρουργικές επεμβάσεις, που προορίζονται να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου συντροφιάς ή που προορίζονται για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς πρέπει να απαγορευτούν και κυρίως

α) το κόψιμο της ουράς,

β) το κόψιμο των αυτιών,

γ) η τομή των φωνητικών χορδών,

δ) η αφαίρεση των νυχιών και των δοντιών.

2. Δεν πρέπει να επιτραπούν εξαιρέσεις ως προς την απαγόρευση παρά μόνο:

α)Εάν ένας κτηνίατρος κρίνει αναγκαία μια μη θεραπευτική επέμβαση είτε για λόγους κτηνιατρικούς, είτε προς όφελος ενός συγκεκριμένου ζώου

β)είτε για να εμποδίσει την αναπαραγωγή.

Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 10 της Σύμβασης τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες ποινές από την παράγραφο 2 του άρθρου 8 του Νόμου 1197/1981 (ΦΕΚ 240’Α), στο οποίο προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι έξι μηνών ή χρηματικό πρόστιμο ή και τα δύο και προβλέπεται επίσης, σε περίπτωση υποτροπής ο διπλασιασμός των ποινών.

Στην Ελλάδα όμως δεν μιλά κανείς, δεν υπάρχει υπηρεσία ελέγχου. Ας κάνουμε όμως μια προσπάθεια!!!

Ήδη πολλά εκτροφεία σε εξωτερικό και Ελλάδα έχουν σταματήσει να κόβουν αυτιά και ουρές σκύλων καθώς δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε ορισμένες εκθέσεις. Όμως ακόμα υπάρχουν εκτροφείς που κόβουν ουρές και αυτιά, καθώς οι αγοραστές δεν ενδιαφέρονται για κουτάβια με άκοπη ουρά ή αυτιά και σίγουρα θα πάνε να αγοράσουν από γέννες αμφίβολης ποιότητας.

Πρέπει όμως όλοι να ενημερωθούμε και να σταματήσουμε να κόβουμε τα αυτιά και τις ουρές των καθαρόαιμων σκύλων μας, που είναι μόνο και μόνο για λόγους εμφάνισης και επειδή έτσι έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε σε φωτογραφίες.
Kόβουμε αυτιά ή ουρές, αναγκάζουμε το ζώο να φορά επί εβδομάδες κολλάρο  - χωνί και επιδέσμους στα αυτιά και όλα αυτά απλά για να δούμε τα αυτιά όρθια; Τι διαφορά έχουν αν είναι κάτω; Η φύση τα δημιουργεί με τα αυτιά κάτω και τις ουρές μακριές. Άλλα ζώα έχουν όρθια αυτιά από μόνα τους. Γιατί να αλλάζουμε όσα τα έχουν κάτω; Το σκεφτήκατε ποτέ;

Μόνο για τη δική σας ευχαρίστηση υποβάλλετε το ζώο σε χειρουργείο-ακρωτηριασμό αλλά όταν είναι να στειρωθεί για να μην ταλαιπωρείται και ταλαιπωρήστε με ανεπιθύμητη γέννα το λυπάστε και δεν το κάνετε...

Πήρατε Ντόμπερμαν, Ροτβάιλερ, Κόκερ; Αφήστε τις ουρίτσες και τα αυτάκια τους άκοπα, θα δείτε πόσο όμορφα και μοναδικά θα είναι!!!
http://www.adespoto.gr 

Ρε μάζωμα δεν χόρτασες ακόμα?

Ε  πσιτ σε εσένα το λέω που μαζεύτηκες στην Σκόπελο και κονόμησες εσένα που ήρθες ξεβράκωτος βρωμάγανε τα χνώτα σου και έγινες κάποιος
Εκμεταλλευόμενος την φιλοξενία μας και την αγνότητα μας  σε αγκαλιάσαμε η Σκοπελίτες  και έγινες ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας του νησιού αυτό μην σε παραπλάνα όμως γιατί σου λέμε
ΣΚΑΤΑ  στα λεφτά σου ΣΚΑΤΑ  και στα μούτρα σου παλιορουφιανε
Σκάσε τουλάχιστον και μην θέλεις να γίνεις και ο σωτήρας μας
ΛΑΜΟΓΙΟ  δεν κατεβήκαμε από τα βουνά η Σκοπελίτες  μην κανείς το λάθος να μας υποτίμησης ούτε εσύ ούτε η σκυλοπαρέα σου
Θα φύγεις νύχτα απ το νησί μας αν συνέχισης να δημιουργείς προβλήματα στους ντόπιους
Ένας  αναγνώστης

To Facebook κυκλοφόρησε πλατφόρμα για σχόλια μέσα ...

tromaktiko: To Facebook κυκλοφόρησε πλατφόρμα για σχόλια μέσα ...: "Η ανανεωμένη πλατφόρμα του Facebook για τις ιστοσελίδες είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους. Οι διαχειριστές σελίδων μπορούν να ενσωματώσουν το π..."

sibilla - σίβυλλα: ΛΑϊκός Ορθόδοξος Συρφετός

sibilla - σίβυλλα: ΛΑϊκός Ορθόδοξος Συρφετός

sibilla - σίβυλλα: 5 του Μάρτη 1943

Τα ΜΑΤ χτύπησαν την ομάδα ΔΙΑΣΣε δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να μην υπάρξει από κανέναν αντίδραση στην ανικανότητα της παρέας των γελοίων που κυβερνούν την χώρα.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός στο μεγαλείο του. Αστυνομικοί (σε διατεταγμένη υπηρεσία) χτυπούν αστυνομικούς και για την ακρίβεια, τους περιλούουν με χημικά!!! Η πρόφαση, είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών, αλλά η ουσία του περιστατικού δεν αλλάζει. Η κυβέρνηση των ηλιθίων τοποθετεί σε αντίπαλα στρατόπεδα ακόμη και πολίτες που ανήκουν στην ίδια επαγγελματική ομάδα!!!

Βέβαια, οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκαν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν για την γενικότερη απάθεια, ανευθυνότητα και την κωματώδη κατάσταση των προϊσταμένων τους (υπηρεσιακών και πολιτικών, αν και είναι το ίδιο...). Τέτοιες αυθαιρεσίες, όμως, δεν σηκώνει η χούντα Παπανδρέου - ΔΝΤ. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί (ακόμη και μετά από τραγικά συμβάντα) το αλάθητο των ανθυποκυβερνώντων θρασιμιών που καβάλησαν την εξουσία και βυσοδομούν στο Σύνταγμα της χώρας...

Όμως, προφανώς, η κυβέρνηση των ηλιθίων αντιπροσωπεύει την ποιότητα των πολιτών...

Σε ένα πολύ καλό κείμενο του "Πιτσιρίκου", αποτυπώνεται το απαύγασμα της κυβερνητικής σκοπιμότητας. Αξίζει να το διαβάσουμε και μετά να κάνουμε (όλοι μαζί) μία προσπάθεια να σκεφτούμε επιτέλους (όσοι από εμάς μπορούμε ακόμη να σκεφτόμαστε)!

"Αποδεικνύεται πως διαθέτω μαντικές ικανότητες και επαληθεύομαι διαρκώς.

Χτες το πρωί, έγραψα πως φοβάμαι ότι θα πλακωθούν οι άνδρες των ΜΑΤ με αυτούς της ομάδας ΔΙΑΣ και χτες το βράδυ, στο Σύνταγμα, οι άνδρες των ΜΑΤ ψέκασαν με χημικά τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που έκαναν συγκέντρωση για τους δυο άτυχους συναδέλφους τους.

Αν και υποστηρίζω τα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ, θα πρέπει να παραδεχτώ πως οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν δίκιο χτες στο Σύνταγμα.

Δεν γίνεται μερικές δεκάδες άνθρωποι -ακόμα κι αν είναι αστυνομικοί- να κλείνουν τους δρόμους και να παρεμποδίζουν τους νομιμόφρονες πολίτες. Πρέπει να τηρηθεί η τάξη και η ασφάλεια.

Όταν οι αστυνομικοί κλείνουν τον δρόμο το βράδυ,
  • Πώς θα πάνε οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους;
  • Πώς θα πάει η πουτάνα βίζιτα;
  • Πώς θα πάει ο ντίλερ στο πρεζόνι;
  • Πώς θα κινηθεί η αγορά;

(Φυσικά, ειδήσεις όπως αυτή -ή όπως η εκδίωξη των πολιτικών από την κηδεία του αστυνομικού- δεν πρόκειται ποτέ να παιχτούν από τα καθεστωτικά μέσα. Οι λόγοι είναι προφανείς)."


Τελικά, ο πρώτος χειρούργος, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο δικτάτορας, ήταν πολύ μικρός μπροστά στον Γεώργιο Παπανδρέου και στα λοιπά φασιστοειδή που βρίσκονται στην σημερινή εξουσία της χώρας...

 
Κωνσταντίνο

ΗΠΑ προς Λιβύη: Ή θα επέμβουμε ή θα ανεβάσετε το πετρέλαιο στα 200$!!!Αντίθετοι σε ξένη στρατιωτική επέμβαση -την οποία θεωρούν “παράνομη”- έχουν ταχθεί Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία , Βενεζουέλα αλλα και η λιβυκή αντιπολίτευση οι αρχηγοί της οποίας παρ’ όλο που δεν θέλουν να ανέχονται πια τον Καντάφι ως ηγέτη της χώρας, ταυτόχρονα δεν θέλουν να δουν και τους κατακτητές στο έδαφος της χώρας τους.

Αυτό καταμαρτυρά ότι η επανάσταση στη Λιβύη θεωρείται ως μια υποκινούμενη εξέγερση, με προφανή δάκτυλο των ΗΠΑ, οι οποίες είχαν σχεδιάσει ένα άλλο Ιράκ για να βάλουν στο χέρι τα πετρέλαια της Λιβύης, εκβιάζοντας να φτάσει το βαρέλι Πετρέλαιο στα $200. Θαμμένο επίσης κρατείται το γεγονός ότι στη Λιβύη συλλαμβάνονται Ολλανδικές και Βρετανικές ειδικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύουν και πυροδοτούν τις εξεγερθέντες μάζες.

Στη Λιβύη η κατάσταση είναι τόσο τεταμένη, που ακόμα και η παραμικρή ώθηση θα είναι αρκετή για να πυρποληθεί όλη η περιοχή. Μάλιστα, η ουσία του ζητήματος δεν συνίσταται στο ότι ο Καντάφι είναι έτοιμος να βάλει φωτιά στις πετρελαϊκές πηγές, άλλα στο γιατί απειλεί να το κάνει αυτό. Ο Λίβυος ηγέτης υπόσχεται σε περίπτωση ένοπλης επέμβασης από τα έξω να ξεσηκώσει στον αγώνα όλη τη χώρα και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για την αποτροπής της κατοχής.

Οι ένοπλες συγκρούσεις στη Λιβύη εγκυμωνούν κινδύνους μετεξέλιξής τους σε μακρόχρονο εμφύλιο πόλεμο. ΄Ετσι δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Μάλιστα, η ξένη στρατιωτικο-πολιτική πίεση μπορεί μόνο να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της χώρας.

Παρόμοια γνώμη έχουν επίσης η Σαουδική Αραβία, η Γερμανία και η Τουρκία. Ο πρόεδρος της μακρινής Βενεζουένας Ούγκο Τσάβες πρότεινε να ιδρυθεί διεθνής διαμεσολαβητική Επιτροπή για τη διευθέτηση της κατάστασης. Την πρωτοβουλία του την δέχτηκαν με σκεπτικισμό στην Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε κατηγορηματικά ο Καντάφι θα πρέπει να παραιτηθεί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμα και αν καταλήξει σε συμφωνία με την αντιπολίτευση. Εξάλλου, όλα αυτά είναι απλώς λόγια και αν και η ενθαρρυμένη από τη θέση των ΗΠΑ αντιπολίτευση αρνιέται οποιεσδήποτε συνομιλίες με τις αρχές.

Σε σχέση με αυτό ο αρχισυντάκτης του ρωσικού περιοδικού «Εθνική ΄Αμυνα» Ιγκόρ Κορότσενκο είπε: «Η αντιπολίτευση, απορρίπτωντας τα ειρηνικά σχέδια διευθέτησης, στηρίζεται στη Δύση. Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία ακολουθούν τη θέση για την ένοπλη επέμβαση, η οποία από μέρα σε μέρα γίνεται όλο και πιο πιθανή. Μάλιστα, για να δεχθεί η διεθνής κοινότητα θετικά αυτό το σχέδιο, δαιμονοποιείται η μορφή του Καντάφι»,- σημείωσε ο Ιγκόρ Κορότσενκο.

Τα δυτικά ΜΜΕ γράφουν για χιλιάδες νεκρούς από τις συγκρούσεις της αντιπολίτευσης με τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης. Γράφουν για την ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα και στα σύνορά της. 80 χιλιάδες, 140 χιλιάδες, 200 χιλιάδες – ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται με τέτοια ταχύτητα που, προκαλεί αμφιβολίες για την αυθεντικότητά του.

Οι εμπειρογνώμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Δύση με τέτοιες πληροφορίες προετοιμάζει την κοινή γνώμη να συνειδητοποιήσει την σκοπιμότητα και την ανάγκη ακόμα της ξένης ένοπλης επέμβασης. Την συγκρατούν προς το παρόν -όσο παράξενα κι αν είναι,- οι δηλώσεις της λιβυκής αντιπολίτευσης οι αρχηγοί της οποίας παρ’ όλο που δεν θέλουν να ανέχονται πια τον Καντάφι ως ηγέτη της χώρας, ταυτόχρονα δεν θέλουν να δουν και τους κατακτητές στο έδαφος της χώρας τους.

Η τιμή του αργού πετρελαίου δεν είναι απίθανο να διπλασιασθεί και να φθάσει τα 200 δολάρια, πολύ παραπάνω από την τιμή ρεκόρ των 147 δολαρίων που είχε φθάσει τον Ιούλιο του 2008, σε περίπτωση που συνεχισθεί η αναταραχή στον αραβικό κόσμο, προειδοποιεί βρετανός υπουργός, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Τάιμς.Ο Άλαν Ντάνκαν, υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης και ειδικός σε θέματα πετρελαίου, τόνισε πως η τιμή του αργού μπορεί να φθάσει έως και τα 250 δολάρια, εάν οι εξτρεμιστές εκμεταλλευθούν την αστάθεια στον αραβικό κόσμο για να βομβαρδίσουν τις δεξαμενές πετρελαίου, τους πετρελαιαγωγούς και τα αποθέματα στη Σαουδική Αραβία.«Εγώ στην κυβέρνηση το λέω επί δύο μήνες πως το πετρέλαιο θα φθάσει τα 200 δολάρια εάν τα πράγματα λάβουν άσχημη τροπή», τονίζει ο ίδιος στη βρετανική εφημερίδα.

 Χθες, Παρασκευή, το πετρέλαιο έκλεισε πάνω από τα 104 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, τροφοδοτώντας περαιτέρω του φόβους για κατακόρυφη αύξηση των τιμών στην ενέργεια, γεγονός που θα αποτελέσει τροχοπέδη για την παγκόσμια ανάπτυξη.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/200.html?utm_source=BP_recent 

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Στην τελική ευθεία το Ανταλλακτήριο Αγροτικών Προϊ...

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Στην τελική ευθεία το Ανταλλακτήριο Αγροτικών Προϊ...: " Αγρότες: Δηλώστε συμμετοχή. Ελεύθεροι bloggers: Διαδώστε την προσπάθεια την καλή. ΜΜΕ της περιφέρειας: Γνωστοποιείστε το στους αγρότε..."

Ή ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ Ή (ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ) ΜΑΛΑΚΑΣ ΛΕΝ Ε ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ…


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μερικές φορές τα «πολλά λόγια είναι φτώχεια». Κάποτε στην Ισπανία του «Φουέντε οβεχούνα» ή στην Ιταλία του Βιττόριο Εμμανουέλε η Βασιλεία ήταν η «προοδευτική» κοινωνική πρόταση. Εξετράπη ως καθεστώς. Όπως εξετράπη στην συνέχεια η παραγωγική δύναμη του Καπιταλισμού, η φενάκη του «υπαρκτού Σοσιαλισμού» έως και το κίνημα του Μάη του ΄68 ή στα καθ΄ Ημάς η συναισθηματική φόρτιση που είχε επενδύσει το «όραμα» της λεγόμενης Γενιάς του Πολυτεχνείου…
*Θυμάμαι λοιπόν τις περιπτώσεις δύο-τριών τρανταχτών στελεχών της υπεράσπισης των «μεταναστών» της οδού Υπατίας:
-ο ένας έφερνε λίγο καιρό πριν πέσει το καθεστώς του Χότζα σε… γυάλινα μπουκαλάκια χώμα από την Αλβανία, για την πασίγνωστη ομάδα του, πριν από Σταλινικός-Χοτζικός μεταλλαχθεί σε αυτόνομο και «αναρχικό»!
-η άλλη ήταν στον υπόγειο του ηλεκτρικού απέναντι στο φοβισμένο «τείχος» των πρώτων 500 φυγάδων από την Αλβανία. Οι «μικροαστοί» τους πήγαιναν τα αναγκαία αλλά η συγκεκριμένη νυν ανθρωπίστρια κραύγαζε «γυρίστε πίσω στην χώρα σας να οικοδομήσετε τον σοσιαλισμό, εδώ είναι χειρότερα, θα υποφέρετε…»
-ο τρίτος μισούσε ως μέλος αριστερού κόμματος τους «ξένους που του έπαιρναν τις δουλειές» έως την στιγμή που κατάλαβε ότι αν τους… προσελάμβανε θα γινόταν από εργατάκι «εργολάβος».
Στην μητρίδα γη μου λένε (συγχωρείστε με) «ή ρουφιάνος ή μαλάκας». Δεν με ενδιαφέρει να επιλέξω για ποια περίπτωση πρόκειται κάθε φορά.
Απλώς οι ίδιοι που τότε …σιχαίνονταν να αγγίξουν τους «χωρίς ίχνος ταξικής συνείδησης» λαθρομετανάστες, τώρα αναγορεύονται σε «προστάτες» τους. Με φανερή προτίμηση σε εκείνος που προέρχονται από Ισλαμικές χώρες, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας άλλο.
Ας αναζητήσουμε την μόνη πιθανή εξήγηση που θα μπορούσε να αποκλείει την «θεωρία συνωμοσίας» που τα θέλει όλα αυτά κατευθυνόμενα-σαν βολή από Καλάσνικωφ:
Ας υποκριθούμε ότι πρόκειται για μια «ηθικολογικού τύπου» έκφραση κάποιου από τους Μηχανισμούς Άμυνας. Αντιγράφω στην τύχη…
ΗΘΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
«…Η ηθικοποίηση συνδέεται στενά με την εκλογίκευση. Στην εκλογίκευση το άτομο αναζητά σε ασυνείδητο επίπεδο λογικές αιτίες για τις πράξεις του. Στην ηθικοποίηση αναζητά τρόπους προκειμένου να αισθανθεί ότι έχει καθήκον να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη πορεία. Η εκλογίκευση προσφέρει λογικές αιτίες σε αυτό που το άτομο ήδη επιθυμεί. Η ηθικοποίηση τοποθετεί την επιθυμία στη σφαίρα της ηθικής υποχρέωσης. Στην εκλογίκευση το άτομο θα μιλήσει για τη «μαθησιακή εμπειρία» την οποία αποκόμισε από κάποια απογοήτευση που βίωσε, ενώ στην ηθικοποίηση θα επιμείνει ότι η απογοήτευση «χαλύβδωσε το χαρακτήρα» του.
Μέσω της ηθικοποίησης το άτομο φτάνει στην αυτοδικαίωση σε συγκεκριμένες πολιτικές και κοινωνικές περιστάσεις οι ηγέτες που εκμεταλλεύονται την επιθυμία των ψηφοφόρων τους να αισθάνονται ηθικά ανώτεροι μπορούν να επιφέρουν μαζική ηθικοποίηση, και μάλιστα τόσο εύκολα ώστε το κοινό τους ούτε καν να το αντιληφθεί. Η πεποίθηση των αποικιοκρατών ότι μετέδιδαν έναν ανώτερο πολιτισμό στους ανθρώπους που λεηλατούσαν αποτελεί ένα καλό παράδειγμα ηθικοποίησης…Η ισπανική Ιερά Εξέταση ήταν άλλη μία κοινωνική οργάνωση που χρησιμοποίησε την ηθικοποίηση της επιθετικότητας, της απληστίας και της επιθυμίας για παντοδυναμία.
Η ηθικοποίηση μπορεί να γίνει αντιληπτή και ως μια εξελικτικά προηγμένη εκδοχή της διχοτόμησης. Να είναι ένα φυσιολογικό μεταγενέστερο στάδιο της πρωτόγονης διάκρισης καλού-κακού. Ενώ η διχοτόμηση συντελείται φυσιολογικά σε ένα παιδί προτού επιτευχθεί η δημιουργία ενός σύνθετου εαυτού που έχει την ικανότητα να βιώνει αμφιθυμία, η ηθικοποίηση αντιμετωπίζει τα ανάμικτα συναισθήματα καταφεύγοντας σε κάποια ηθική αρχή. Από την ηθικοποίηση μπορεί κανείς να συμπεράνει τη λειτουργία ενός Υπερεγώ το οποίο είναι συνήθως αυστηρό και τιμωριτικό.
Η ηθικοποίηση συνιστά μια κεντρικής σημασίας άμυνα σε άτομα με οργάνωση του χαρακτήρα που οι αναλυτές αποκαλούν ηθικό μαζοχισμό. Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι και ορισμένοι ιδεοψυχαναγκαστικοί ασθενείς καταφεύγουν σε αυτή την άμυνα.
Η ηθικοποίηση επομένως ως αμυντική διεργασία φανερώνει ότι, ακόμα και αν μια δεδομένη άμυνα μπορεί να θεωρηθεί ένας «ώριμος» μηχανισμός, είναι δυνατόν να αποδεχτεί εκνευριστικά απροσπέλαστη στη θεραπευτική επίδραση. Η εργασία με κάποιον ασθενή που βρίσκεται στο νευρωτικό φάσμα, του οποίου ο χαρακτήρας καθορίζεται από τη χρόνια, ανελαστική χρήση μιας συγκεκριμένης αμυντικής στρατηγικής, μπορεί να είναι τόσο κοπιώδης όσο και η εργασία με ολοφάνερα ψυχωτικούς ασθενείς…»
ΜΑΚΗΣ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

tromaktiko: Aπάντηση στη ερώτηση για τον Καραμανλή

tromaktiko: Aπάντηση στη ερώτηση για τον Καραμανλή: "Ο Καραμανλης εχασε της εκλογες με +10 γιατι σαν ευκολοπιστος λαος που ειμαστε,πιστεψαμε στα ψεμματα του παπανδρεου!!!Ο καραμανλης ηταν ο μον..."

tromaktiko: Καθαρά Δευτέρα: Προσοχή στις διατροφικές παγίδες

tromaktiko: Καθαρά Δευτέρα: Προσοχή στις διατροφικές παγίδες: "Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας φέρνει στο μυαλό όλων μας πλήθος εδεσμάτων, πολλά από τα οποία τον υπόλοιπο χρόνο..."

OXI, δεν συμμετέχουμε στην ανοησία, ΔΕΝ σβήνουμε τα φώτα!

Τέρμα τα καύσιμα στην Σκόπελο

Δύστυχος στην μεγαλύτερη κακοκαιρία του χειμώνα που περιμένουμε ξέμεινε από καύσιμα η  Σκόπελος  
Κάποιος υπεύθυνος να κάνη κάτι ρε  θα ψοφήσουμε από το κρύο

Το αόρατο τείχος - Welcome to Greece Καμαρώστε την Ελλάδα μας !

Δεν κάνουν θεραπείες επειδή δεν έχουν να πληρώσουν!

Αναγκαία η πάλη όλου του λαού για δημόσια δωρεάν Υγεία
Επικίνδυνες καταστάσεις ζουν οι ασθενείς απ' τα φτωχά λαϊκά στρώματα ως αποτέλεσμα της πολιτικής που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες. Με δραματικό τρόπο βιώνουν τις περικοπές οι καρκινοπαθείς.Ενας καρκινοπαθής, ο οποίος χρειάζεται ακτινοθεραπεία, κατά μέσο όρο περιμένει από 2 έως 4 μήνες μέχρι να ξεκινήσει η θεραπεία του. «Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της αναμονής του - ιδιαίτερα σε ορισμένα πολύ κοινά είδη καρκίνου όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, του τραχήλου της μήτρας, το λέμφωμα κλπ. - ο ασθενής θα έχει αλλάξει στάδιο. Π.χ. αν κατά την έλευσή του στο εξωτερικό ιατρείο ο καρκίνος ήταν ιάσιμου σταδίου, όταν θα ξεκινήσει τη θεραπεία το στάδιό του θα έχει προχωρήσει σε μη ιάσιμος», λέει στον «Ρ» ο Νίκος Μπουντούρογλου, επιμελητής ογκολόγος - ακτινοθεραπευτής στο νοσοκομείο «Μεταξά».
Για να ξεκινήσει κάποιος καρκινοπαθής να κάνει ακτινοθεραπεία πρέπει να υποβληθεί σε μια διαδικασία που λέγεται εξομοίωση, εξέταση αναγκαία για το σχεδιασμό της θεραπείας που κοστίζει στο δημόσιο νοσοκομείο από 180 έως και 300 ευρώ. Ο ασθενής πρέπει να προπληρώσει αυτά τα χρήματα στο νοσοκομείο, ενώ κάποια ταμεία δεν την καλύπτουν. «Πρόσφατα είχαμε στο νοσοκομείο δυο περιπτώσεις ηλικιωμένων που χρειάζονταν θεραπεία για καρκίνο στον προστάτη και καρκίνο του πνεύμονα. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να προπληρώσουν την εξέταση - γιατί έπαιρναν συντάξεις πείνας - και τελικά δεν έκαναν ακτινοθεραπεία στο "Μεταξά"», τόνισε.
Αντίστοιχα, όπως ανέφερε, το ΙΚΑ ενώ στο παρελθόν κάλυπτε τα συμπληρώματα διατροφής για τους καρκινοπαθείς, πρόσφατα θέσπισε πλαφόν στο ποσό που θα αποζημιώνει.
«Κάποιοι ασθενείς με καρκίνο του οισοφάγου δεν μπορούν να τραφούν πλήρως απ' το στόμα τους, οπότε γίνεται γαστροστομία και τρέφονται με συμπληρώματα διατροφής και αλεσμένες τροφές. Το κόστος των συμπληρωμάτων κυμαίνεται σε 1.500-1.800 ευρώ το μήνα και πλέον δεν καλύπτονται στο σύνολό τους», υπογράμμισε.
Επικίνδυνες περικοπές σε εξετάσεις
Την ίδια ώρα εκατοντάδες εξετάσεις παύουν να καλύπτονται απ' τα ασφαλιστικά ταμεία ακόμα και στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν και εξετάσεις που δεν καλύπτονται γιατί δεν είναι κοστολογημένες. Π.χ η εξέταση για πεψινογόνο 1 και 2, χωρίς την οποία δεν μπορεί να διαγνωστεί ο καρκίνος του στομάχου. Επίσης, η καλπροτεκτίνη κοπράνων που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της ελκώδους κολίτιδας, της νόσου του Crohn και του καρκίνου του παχέος εντέρου.
«Παράλληλα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία και αντιδραστήρια για απλές καθημερινές εξετάσεις επειδή οι προμηθευτές εκβιάζουν για να πληρωθούν, συνέπεια της εξάρτησης των προμηθειών των νοσοκομείων απ' τους μονοπωλιακούς ομίλους. Π.χ. οι εξετάσεις Τ3 και Τ4 για το θυροειδή, που δείχνουν αν έχει ρυθμιστεί σωστά ένας πάσχοντας θυροειδής ή αν υπάρχει καρκίνος», τονίζει ο Ν. Μπουντούρογλου.
«Ενα μεγάλο κομμάτι των ασθενών δεν εξετάζεται σύμφωνα με τη σύγχρονη επιστημονική γνώση για να μπορέσει να διαγνωστεί με ακρίβεια η νόσος από την οποία πάσχει και άρα να του δοθεί η κατάλληλη θεραπεία. Στην πράξη αυτό σημαίνει ελλιπή διάγνωση, άρα και ελλιπή θεραπευτικό χειρισμό. Σε ό,τι αφορά δε την πρόληψη ούτε κουβέντα να γίνεται. Γιατί η πρόληψη βασίζεται καθαρά σε εξετάσεις που πρέπει να είναι ακριβείς, να γίνονται στην ώρα τους και σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εξέταση για καρκινικούς δείκτες (εξετάσεις που διαγιγνώσκουν τον καρκίνο ή πιθανές υποτροπές και καθοδηγούν τη θεραπεία και παρακολούθηση μετά τη θεραπεία). Το ΙΚΑ καλύπτει για τους ασφαλισμένους του την εξέταση μόνο μια φορά το χρόνο και μόνο για ορισμένους καρκινικούς δείκτες, ενώ η παρακολούθηση των ασθενών απαιτεί να γίνεται τουλάχιστον ανά τρίμηνο και σε μερικές περιπτώσεις ανά μήνα (π.χ. καρκίνος των όρχεων ή των ωοθηκών)», υπογράμμισε.
Και κατέληξε: «Οσο η υγεία αποτελεί εμπορεύσιμο είδος και υπόκειται στους νόμους της αγοράς δεν μπορεί να εξασφαλίσει σε κανέναν ασθενή την έγκαιρη και ακριβή αντιμετώπιση της ασθένειάς του. Για παράδειγμα, ο καρκινοπαθής χρειάζεται να υποβάλλεται σε τακτικό έλεγχο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία, ο οποίος εξασφαλίζει, σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης επιστήμης, το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Οταν αυτά μπαίνουν στη λογική του κόστους, τότε οι ανάγκες του ασθενούς παραμερίζονται, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της συνολικής του κατάστασης».
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6137160 

Αιολικό Πάρκο στο Δήμου Σκοπέλου ?

Αιολικό Πάρκο ισχύος 2,4 MW στις θέσεις «Θλικάκια» και «Παλούκι-Καφάσι», του Δήμου Σκοπέλου του Νομού Μαγνησίας (ΜΠΕ 246)
Πρόκειται για την ΠΠΕ του ως άνω έργου.
 Σε 4 γήπεδα πρόκειται να εγκατασταθούν οι 3 ανεμογεννήτριες, και ο οικίσκος ελέγχου για το Αιολικό αυτό πάρκο που θα έχει ισχύ 2,4 ΜW. Στη μελέτη εξετάσθηκαν και αξιολογήθηκαν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου και προτάθηκαν κατάλληλα επανορθωτικά μέτρα.

ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ?

«Οικοτουριστικές διαδρομές Σκοπέλου»,

ΒΥΤΙΝΑ
  Η Γενική Γραμματεία Τουρισμού, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010, απορρόφησε κονδύλια από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση δράσεων που αφορούν τον τουρισμό, ενώ η προετοιμασία που έχει γίνει οδηγεί μέσα στο ορισμένο χρονοδιάγραμμα στην πλήρη απορρόφηση των προβλεπόμενων κονδυλίων. Έμφαση δόθηκε κατά το δυνατόν στη ζεύξη έργων πολιτισμού και τουρισμού.

Η διαδικασία διαβούλευσης με τις Περιφέρειες και αξιολόγησης των έργων έχει ολοκληρωθεί, όπως επίσης και η προετοιμασία για την ωριμότητά τους. Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Τουρισμού στο πλαίσιο του προγραμματισμού και της υλοποίησης των έργων που αφορούν σε υποδομές στον τομέα του τουρισμού, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης και τη δημοπράτηση σημαντικού αριθμού έργων τουριστικού ενδιαφέροντος σε όλη την Ελλάδα.
    ΥΠΟΔΟΜΕΣ
    Ο προγραμματισμός των έργων υποδομών αγγίζουν μέχρι σήμερα τα 72 εκατ. ευρώ και αποτυπώνουν τη σημασία που δίνει η σημερινή ηγεσία στην ανάδειξη της συνέργιας μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού.
    Α. Ήδη έχουν εκδοθεί αποφάσεις ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» για έντεκα (11) έργα, συνολικού προϋπολογισμού € 18.531.730:
    1. «Υποδομές προσέλκυσης, διαχείρισης, πληροφόρησης επισκεπτών περιοχής Αρχαίας Ολυμπίας»
    2. «Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στη Σύμη»,
    3. «Ανάδειξη - ανάπλαση μονοπατιών γύρω από το Μικρό Θέατρο της Παλαιάς Επιδαύρου»,
    4. «Ανάδειξη ορειβατικής διαδρομής Αστράκας (Όρος Τύμφη) - Εγκατάσταση συστημάτων προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας»,
    5. «Τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη παραλίμνιας περιοχής του Δήμου Περάματος Ν. Ιωαννίνων»,
    6.«Οικοτουριστικές διαδρομές Σκοπέλου»,
    7. «Οικοτουριστικές διαδρομές Δήμου Βυτίνας»,
    8. «Οικοτουριστικές διαδρομές Ιθάκης»,
    9. «Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο Λιμένα Μαραθόκαμπου Σάμου»
    10. «Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στη Βολισσό Χίου»
    11. «Ηλεκτροφωτισμός Φρουρίου Σπιναλόγκας»

Με τη συνεργασία του Κέντρου Φωτογραφίας της Νίκαιας και του Φωτογραφικού Κέντρου Σκοπέλου.

Ο ιταλός φωτογράφος εξηγεί στο «Βήμα» τη φωτογραφική του γλώσσα και σχολιάζει τη σύγχρονη φωτογραφική σκηνή με αφορμή την παρουσίαση της δουλειάς του για τη Νίκαια στον 7ο Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας
Γκαμπριέλε Μπαζίλικο
εικαστικά
Γκαμπριέλε Μπαζίλικο Ο αρχιτέκτονας της φωτογραφίας

Δεν υπάρχει τίποτε στις φωτογραφίες του Γκαμπριέλε Μπαζίλικο που να αποπροσανατολίζει το βλέμμα. Φως διαυγές που αποστρέφεται τις σκιές, λήψεις συνήθως μετωπικές, φόρμες καθαρές που αναπτύσσονται ευτάκτως στα όρια του κάδρου. Μια γεωγραφία του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος που εξελίσσεται σε έργο καλλιτεχνικό με την αυστηρότητα ενός αρχιτέκτονα και την εσωτερικότητα ενός δημιουργού. Η δουλειά του, «καρπός» δημόσιας παραγγελίας, με την οποία μετέχει στην ομαδική έκθεση με τίτλο «Νίκαια» που εγκαινιάζεται την Πέμπτη στην γκαλερί «Νέες Μορφές» στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας, αποτελεί το δεύτερο «κομμάτι» των φωτογραφικών του διαδρομών που βλέπουμε στην Ελλάδα. Ο Μπαζίλικο μάς συστήθηκε πριν από οκτώ χρόνια με τα «Λιμάνια της θάλασσας» ­ μια έκθεση που διοργάνωσε το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Φωτογραφικής Συγκυρίας ­ ως ευαίσθητος παρατηρητής, σε ένα πρώτο επίπεδο, του αστικού ιστού, αν και ο ίδιος φαίνεται ότι αποφεύγει τους όποιους ορισμούς. «Κάποιοι με χαρακτηρίζουν αρχιτέκτονα φωτογράφο, άλλοι πιστεύουν το αντίθετο. Εγώ θα σας έλεγα πως σκέφτομαι ως ένας φωτογράφος που είναι εξοικειωμένος με την αίσθηση του χώρου» εξηγεί στο «Βήμα» από το Μιλάνο όπου βρίσκεται, πόλη γενέθλια και πυρήνα της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Εχοντας σπουδάσει αρχιτεκτονική στα τέλη της δεκαετίας του '60 («πάντα ένιωθα την ανάγκη να εκφράζομαι με μολύβι») ο Μπαζίλικο ενέδωσε αρχικά στη φωτογραφία του «κοινωνικού ντοκουμέντου» επηρεαζόμενος από το έντονο πολιτικό κλίμα των χρόνων εκείνων και από φωτογράφους όπως ο Μπιλ Μπραντ, ο Ούγκο Μούλας και ο Τζιάνι Μπερένγκο Γκάρντιν. «Σταδιακά άρχισα να ενδιαφέρομαι για μια περισσότερο φορμαλιστική φωτογραφία, συνδεδεμένη στενά με τις δομές του χώρου. Το βασικότερο στοιχείο της φωτογραφίας είναι για μένα η οπτική. Η φωτογραφία είναι ένα μέσο για να χτίσεις κάτι γύρω από τον τρόπο του οράν. Η οπτική μου είναι κλασική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι συνθέσεις μου είναι πάντα συμμετρικές» λέει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η καλλιτεχνική του δραστηριότητα εντάσσεται από τα τέλη της δεκαετίας του '80 σε μια «σχολή» που στην Ιταλία ονομάζεται «φωτογραφία έρευνας».Η πρώτη μεγάλη δουλειά του Μπαζίλικο ήταν για τη βιομηχανική ζώνη του Μιλάνου το 1983. Στη συνέχεια τα ταξίδια του τον οδήγησαν σε πόλεις ευρωπαϊκές ­ το 1990 τιμήθηκε μάλιστα με το βραβείο του παρισινού Μήνα Φωτογραφίας για τα «Λιμάνια της θάλασσας»­ αλλά και στη Βηρυτό, όπου βρέθηκε το 1991 σε μια ομαδική ανάθεση μαζί με φωτογράφους όπως ο Ρόμπερτ Φρανκ, ο Γιόζεφ Κουντέλκα, ο Ρεϊμόν Ντεπαρντόν και ο Ρενέ Μπουρί. «Αρχισα να δουλεύω πραγματικά στη Βηρυτό από τη στιγμή που την είδα ως μια σύγχρονη πόλη. Μια πόλη κατεστραμμένη από τον πόλεμο εμπεριέχει, βλέπετε, καλλιτεχνικά, πολλούς κινδύνους. Ο θάνατος μετατρέπεται συχνά σε αντικείμενο αισθητικό και αυτό είναι τρομερό» σχολιάζει ο φωτογράφος και επανέρχεται στην έννοια της αστικής εμπειρίας. «Διασχίζοντας τους δρόμους μιας πόλης αναζητώ τη μνήμη των πόλεων που έχω συναντήσει. Δεν γυρεύω τόπους όμορφους ή ενδιαφέροντες αλλά τόπους που να μου δίνουν συγκινήσεις τις οποίες έχω βιώσει ήδη αλλού, που μπορούν με άλλα λόγια να αποτελέσουν μέρος της ίδιας, της προσωπικής μου, ιστορίας. Με απασχολεί η εξέλιξη της σύγχρονης πόλης ­ τη θεωρώ ζωντανό σώμα. Νιώθω σαν ένα είδος αφηγητή που διηγείται με αργούς ρυθμούς την ιστορία του κόσμου».
Η «βραδύτητα του βλέμματος» αποτελεί άλλωστε τον πυρήνα της οπτικής του Μπαζίλικο, «όχι ως απάντηση στην "αποφασιστική στιγμή" του Ανρί Καρτιέ-Μπρεσόν αλλά ως έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Για μένα αποφασιστική είναι η αντιστιγμή. Το βλέμμα δεν πρέπει να φυλακίζεται ανάμεσα στο πριν και στο μετά αλλά να μένει στο τώρα όσο το δυνατόν περισσότερο». Σε αυτή τη διαστολή της στιγμής εντοπίζεται για τον φωτογράφο και εκείνη «η λεπτή διαφορά ανάμεσα σε εκείνο που βλέπουμε και σε εκείνο που φανταζόμαστε», μια διαφορά που απεγκλωβίζει τις γεωμετρικές συνθέσεις του από το ρεαλιστικό επίπεδο. «Τα τοπία μου είναι φορτωμένα με ίχνη εσωτερικών διεργασιών αν και απέχουν από την όποια εννοιολογική προσέγγιση», εξηγεί χωρίς να διστάσει να εντάξει τη δουλειά του σε μια «σχολή» που ορισμένοι θεωρητικοί υποστηρίζουν ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της· τη φωτογραφία τοπίου. «Επί χρόνια ήταν μια τάση κυρίαρχη με κορυφαίους φωτογράφους, όπως ο Ρόμπερτ Ανταμς και ο Τόμας Στρουθ. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχουμε φθάσει στο τέλος της. Απλώς το τοπίο από εδώ και στο εξής ίσως να εξελιχθεί σε ένα τοπίο ιδιωτικό, περισσότερο συμβολικό θα έλεγα».
Τον καιρό αυτόν ο Μπαζίλικο ολοκληρώνει τη δουλειά του για το Βερολίνο ­ πρόκειται για μια ανάθεση της Deutsche Akademische Architektur Denst ­, «την πόλη που διακατέχεται από την εμμονή της αναδόμησης». Τμήματα της δουλειάς αυτής μαζί με εκείνη, την παλαιότερη του Μιλάνου, και μια καινούργια για τη Βαλένθια που θα ακολουθήσει, θα παρουσιαστούν σε μια μεγάλη έκθεση η οποία θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο του 2001 στο «Istituto Valenciano de Arte Moderna». Εν τω μεταξύ η αναδρομική του έκθεση με τίτλο «Cityscapes», μέρος της οποίας πρωτοπαρουσιάστηκε στο «Stedelijk Museum» του Αμστερνταμ, πρόκειται να περιοδεύσει σε μουσεία της Ιταλίας και της Αργεντινής. «Υπάρχουν περίοδοι διαφορετικές στη δουλειά μου. Σήμερα οι εικόνες μου είναι πιο σκληρές από ό,τι ήταν δέκα χρόνια πριν. Το φως έχει φύγει από τα κάδρα μου και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις αλλά και με τη δική μου, εσωτερική, ιστορία».
Η ταυτότητα
Η έκθεση με τίτλο «Νίκαια» των Γκαμπριέλε Μπαζίλικο, Ερίκ Μπουρέ, Ντανιέλ Γκιγιόμ και Μπόγκνταν Κονόπκα εγκαινιάζεται την Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην γκαλερί «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9, τηλ. 3616.165). Θα μείνει ανοικτή ως τις 7 Οκτωβρίου. Διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας που αρχίζει αύριο και θα ολοκληρωθεί στις 22 Οκτωβρίου με κεντρικό θέμα «(Αν)οίκεια πόλις». Με τη συνεργασία του Κέντρου Φωτογραφίας της Νίκαιας και του Φωτογραφικού Κέντρου Σκοπέλου.
http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=126183

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου