Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Επιτέλους ανωνυμία στο ίντερνετ μπράβο στον δήμο Σκοπέλου !!!

Διαβάστε τη   πρέπει  να δώσουμε για  να δούμε την  σελίδα του δήμου σκοπέλου  ξεχάσαμε να σας δώσουμε ποτέ χέζουμε ρε
http://www.skopelos.gov.gr/index.php?option=com_ots&task=CreateCitizenUser&path=authorization&Itemid=604
http://skopelos-news.blogspot.com

Ας μιλήσουμε επιτέλους!: Παγίδα θανάτου από εκπαιδευμένους στρατιώτες-δολοφόνους

Ας μιλήσουμε επιτέλους!: Παγίδα θανάτου από εκπαιδευμένους στρατιώτες-δολοφόνους: "– Απεστάλη με Google Toolbar"

Του πέταξες τα μάτια έξω! - Newsbomb.gr

Του πέταξες τα μάτια έξω! - Newsbomb.gr: "– Απεστάλη με Google Toolbar"

Πιο σέξι Ελληνίδα στο κόσμο η Κατερίνα Στικούδη

Στη λίστα των δέκα πιο σέξι γυναικών στο πλανήτη κατάφερε να μπει η Κατερίνα Στικούδη σύμφωνα με το guyism.com, στο οποίο πριν από μερικές μέρες διεξήχθη ψηφοφορία, με θέμα: «Οι πιο σέξι γυναίκες του πλανήτη».
Η όμορφη παρουσιάστρια επικράτησε του στην εγχώρια «μάχη» των Κάτια Ζυγούλη, Νάταλι Θάνου, Σάσα Μπάστα, Ρία Αντωνίου και Χριστίνα Στεφανίδη.
Συνολικά, η χώρα μας κατέλαβε την όγδοη θέση στο κόσμο, ωστόσο πολλοί χρήστες του διαδικτύου φάνηκαν δυσαρεστημένοι, καθώς όπως έγραψαν: «οι Ελληνίδες είναι θεές και θα έπρεπε να ήταν στην πρώτη τριάδα».

Tην πρώτη τριάδα στον διαγωνισμό πήρε η Βραζιλία, έχοντας ως «σημαιοφόρους» τις Ζιζέλ και Αλεσάντρα Αμπρόζιο. Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι ΗΠΑ με την Μαρίσα Μίλερ, ενώ τρίτη βγήκε η Μιράντα Κερ.
http://www.newsbomb.gr/gossip/story/pio-sexi-ellhnida-sto-kosmo-h-katerina-stikoydh 

sibilla - σίβυλλα: Κεντρικό πολιτικό πρόσωπο στο σημερινό ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παναγιωτακόπουλος. Θα μιλήσει, ή θα σιωπήσει, στη σημερινή συνεδρίαση;

sibilla - σίβυλλα: Κεντρικό πολιτικό πρόσωπο στο σημερινό ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παναγιωτακόπουλος. Θα μιλήσει, ή θα σιωπήσει, στη σημερινή συνεδρίαση;

: Ξύπνα, μαλ…κα!!!

Ξύπνα, μαλ…κα!!!:

ΨΕΥΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΤΑΝ !Ο ρωσικός στρατός ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και που μεταδόθηκαν στον παγκόσμιο τύπο, για αεροπορικές επιθέσεις από πλευράς του Καντάφι, δεν ευσταθούν.
Αφήνουν μάλιστα να εννοηθεί, ότι πρόκειται περί συνειδητής παραπληροφόρησης από πλευράς κάποιων μέσων, ώστε στη συνέχεια να δικαιολογηθεί στη κοινή γνώμη μια επέμβαση στη χώρα, με το πρόσχημα της «ανθρωπιστικής» βοήθειας.
Σύμφωνα με το δίκτυο Russia Today, οι ανώτατοι στρατιωτικοί της Ρωσίας που παρακολουθούν τις εικόνες από τους δορυφόρους, έχουν καταλήξει στο ότι «κάποιες αναφορές των δυτικών ΜΜΕ δεν ανταποκρίνονται στη πραγματική εικόνα που οι ίδιοι έχουν από τους δορυφόρους».
Πιο συγκεκριμένα, οι υποτιθέμενες επιθέσεις της 22 Φεβρουαρίου στη Βεγγάζη και στη Τρίπολη, που μεταδόθηκαν (μεταξύ άλλων) από το BBC και το Al Jazeera, δεν καταγράφηκαν από τους ρωσικούς δορυφόρους.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Russia Today, δεν υπάρχει κανένα βίντεο τηλεοπτικού συνεργείου, που να καταγράφει τέτοιες επιθέσεις.
Αν και υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το καθεστώς του Καντάφι όντως χρησιμοποιεί την αεροπορία του εναντίον των αντικαθεστωτικών στην ανατολική πλευρά της χώρας, εν τούτοις οι φήμες για αεροπορική επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, που μεταδόθηκαν κατά κόρον από τα ΜΜΕ όλου του κόσμου, δεν βασίζονται σε απτές αποδείξεις.
Ο τρόμος που έρχεται από τον ουρανό και σφαγιάζει αμάχους και γυναικόπαιδα επαναλαμβάνεται συνεχώς από τα ΜΜΕ, και τους πολιτικούς της Δύσης, και χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να επέμβουν στρατιωτικά το ΝΑΤΟ και η Αμερική, για δήθεν ανθρωπιστικούς λόγους. Καθόλου βέβαια δεν αναφέρεται το γεγονός ότι στη Λιβύη υπάρχουν τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα ολόκληρης της Αφρικής.
Η ιστορία μας διδάσκει πως κάθε φορά που οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε σύγκρουση, αυτή ξεκινάει από κάποιο στημένο πρόσχημα, που να δικαιολογεί αυτή την εμπλοκή. Οι «ανθρωπιστικοί» πόλεμοι  είναι πολύ εύκολο να περάσουν στη κοινή γνώμη, αφού τα ανθρώπινα συναισθήματα, και η συμπάθεια προς αθώα θύματα, είναι εύκολο να χειραγωγηθεί.
Ποιος δεν θυμάται τις μαϊμού ιστορίες για τις θερμοκοιτίδες του Κουβέιτ, όπου υποτίθεται ότι με εντολή του Saddam Hussein, οι Ιρακινοί στρατιώτες έβγαζαν τα βρέφη από τις θερμοκοιτίδες τους, και τα άφηναν να πεθάνουν αβοήθητα στο παγωμένο δάπεδο. Αυτή τη πληροφορία την είχαν υπερεκμεταλλευτεί  τότε τόσο τα ΜΜΕ, όσο και ο ίδιος ο Bush για να ξεκινήσει την καταιγίδα της ερήμου.
Στην συνέχεια βέβαια, αποκαλύφτηκε ότι η όλη ιστορία ήταν ένα κατασκεύασμα της εξόριστης κυβέρνησης του Κουβέιτ, σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρία δημοσίων σχέσεων Hill & Knowlton της οποίας διευθύνων σύμβουλος ήταν ο  συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου Craig Fuller.
Κάτι παρόμοιο έγινε και λίγο αργότερα στη δεκαετία του 1990, όταν ο Bill Clinton διέταξε φουλ επίθεση εναντίον της Σερβίας, εκμεταλλευόμενος τεχνητές εικόνες από ένα υποτιθέμενο ναζιστικού τύπου στρατόπεδο συγκέντρωσης , στο οποίο οι Σέρβοι δήθεν φυλάκιζαν Βόσνιους Μουσουλμάνους.
Το όλο σκηνικό που αναμεταδόθηκε από τα παγκόσμια ΜΜΕ ήταν έτσι στημένο, ώστε να φαίνεται πως οι κρατούμενοι ήταν κλεισμένοι μέσα σε συρματοπλέγματα, ενώ στη πραγματικότητα το βρετανικό τηλεοπτικό συνεργείο ήταν μέσα σε περιφραγμένο από συρματοπλέγματα χώρο, κινηματογραφώντας προς τα έξω, όπου είχαν μαζευτεί διάφοροι περίεργοι Βόσνιοι. Ένα μάλιστα  άγρια «βασανισμένο» θύμα, αποδείχτηκε αργότερα ότι ήταν απλά ένας Βόσνιος με μια γενετική παραμόρφωση.
Για αυτό, ότι και να βλέπουμε σε σχέση με τη Λιβύη, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε αυτό που αναφέρεται στο Η Τέχνη του Πολέμου του Sun Tzu, «Κάθε πόλεμος βασίζεται στη παραπλάνηση…, και το πρώτο  πάντα θύμα είναι  η αλήθεια».

S.A.-Prison Planet
http://www.antinews.gr/2011/03/04/88970/ 

Ζητά από συγγενείς νεκρού νεφροπαθή 400.000 ευρώ

Στόχος πάλης για την εργατική λαϊκή οικογένεια είναι η δημόσια δωρεάν Υγεία και η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης
Το ποσόν των 400.000 ευρώ, ζητά το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ) από νεφροπαθή που έχει πεθάνει. Το ποσόν αφορά τη νοσηλεία του στο Τμήμα Αιμοκάθαρσης από το 2007 έως το 2010! Επρόκειτο για ανασφάλιστο ασθενή, ο οποίος πέθανε στις 15 Οκτώβρη 2010 σε ηλικία 58 ετών. Σήμερα, το νοσοκομείο, και επειδή ο ίδιος δε βρίσκεται εν ζωή, ζητά από την οικογένεια του θανόντος να καταβάλει το ποσό αυτό.
Ο ασθενής ξεκίνησε να κάνει αιμοκάθαρση πριν το 1998 και έχασε τη ζωή του τον περασμένο Οκτώβρη στην Εντατική του ΠΕΠΑΓΝΗ. Αρχικά, το χαρτί που έλαβαν οι συγγενείς από το νοσοκομείο ανέφερε ότι οφείλονταν 14.000 ευρώ για νοσηλεία 12 ημερών στη ΜΕΘ. Οταν απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο για να ενημερωθούν σχετικά, τούς είπαν ότι οφείλει συνολικά 402.000 ευρώ για νοσηλεία στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού την τριετία 2007- 2010.
Μάλιστα, οι συγγενείς όταν ζήτησαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου να γίνει ρύθμιση του χρέους ώστε να δώσουν ένα μέρος του ποσού, πουλώντας περιουσιακά στοιχεία τους, το ΔΣ του νοσοκομείου αρνήθηκε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση για να κάνει συμψηφισμό.
Η υποδιοικητής του ΠΕΠΑΓΝΗ, με δήλωσή της στην τοπική εφημερίδα «Πατρίδα» για την υπόθεση, σημείωσε: «Από έλεγχο που έχουμε κάνει την τελευταία 3ετία, διαπιστώσαμε ότι δεν είχαν γίνει οι απαιτούμενες διαδικασίες για την είσπραξη νοσηλίων από διάφορα τμήματα, ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ. Μέσα στο ποσόν αυτό, ήταν και τα 400.000 ευρώ του συγκεκριμένου ασθενούς. Δε γνωρίζουμε τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια πριν το 2007, όμως τώρα πρέπει να εισπράξουμε τα χρήματα».
Επιβεβαιώνει έτσι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι στο μοντέλο δημόσιο νοσοκομείο - επιχείρηση που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε χωρούν ανασφάλιστοι, άποροι, χαμηλοσυνταξιούχοι, μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι αν δεν έχουν γεμάτη την τσέπη. Και βέβαια ο θάνατος δε σβήνει τα χρέη, αλλά τα κληρονομεί η οικογένεια.
Το παραπάνω περιστατικό - δυστυχώς δε θα είναι σε λίγο καιρό μεμονωμένο - αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να αντιταχθούν στη βάρβαρη πολιτική που τους αντιμετωπίζει σαν πελάτες και μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και την Υγεία - Πρόνοια από κοινωνικό αγαθό σε προνόμιο των λίγων. Γι' αυτό είναι ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, να περάσουν στην επίθεση, διεκδικώντας αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6134988 

Ποιοι επιδιώκουν τη διάσπαση και τη διάλυση της Λιβύης;
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι ο Καντάφι είναι δικτάτορας. Υπήρξε δικτάτορας για 42 χρόνια. Όμως, όπως φαίνεται, οι εντάσεις στο εσωτερικό της Λιβύης, μπορεί να είναι υποκινούμενες απ έξω. Για παράδειγμα, η δήλωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, ότι ο Καντάφι διέφυγε στη Βενεζουέλα, δυνάμωσε σημαντικά την εξέγερση των αντικαθεστωτικών.
Παρά το γεγονός ότι και οι τρείς είχαν δικτατορία, η Λιβύη του Καντάφι διαφέρει σημαντικά από τη Τυνησία του Ben Ali, και την Αίγυπτο του Μουμπάρακ. Η ηγεσία της Λιβύης δεν είναι αδιάντροπα υποτακτική στις ΗΠΑ και στην ΕΕ. Και σε αντίθεση με αυτό που ίσχυε στη Τυνησία και στην Αίγυπτο, η σχέση του Καντάφι με την Αμερική και την ΕΕ είναι καθαρά ένα modus Vivendi. Πολύ απλά, ο Καντάφι είναι ένας «ανεξάρτητος δικτάτορας», και όχι ένας «διαχειρίσιμος  δικτάτορας», όπως ήταν οι άλλοι δυο.
Στη Τυνησία και στην Αίγυπτο, το status quo παραμένει. Ο στρατός και ο νεοφιλελευθερισμός παραμένουν ακέραιοι. Αυτό βολεύει αφάνταστα τα συμφέροντα των Αμερικανών και της ΕΕ. Όσον αφορά στη Λιβύη, η ανατροπή του εκεί status quo, αποτελεί τον απώτερο σκοπό τόσο των ΗΠΑ όσο και της ΕΕ.
Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι προσπαθούν τώρα να κεφαλαιοποιήσουν την εξέγερση εναντίον του Καντάφι, με την ελπίδα να αποκτήσουν ένα γερό προγεφύρωμα στη χώρα. Μεγάλες ποσότητες οπλισμού εισάγονται στη Λιβύη από τα νότια σύνορά της, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εξέγερσης. Η αποσταθεροποίηση όμως της Λιβύης, θα προκαλέσει τριγμούς στη Βόρειο Αφρική, στη Δυτική Αφρική, καθώς και στη παγκόσμια προμήθεια ενέργειας.
Όλες οι κυβερνήσεις των ισχυρών χωρών της ΕΕ γνώριζαν εδώ και καιρό, πολύ καλά, τον δεσποτισμό του Καντάφι. Αυτό όμως δεν τις εμπόδισε να κλείνουν κερδοφόρες συμφωνίες μαζί του. Ένα ερώτημα για τα ΜΜΕ που καλύπτουν τα γεγονότα της Λιβύης, είναι το από πού προέρχεται όλος αυτός ο οπλισμός; Μήπως ο πλήρης εξοπλισμός της Λιβύης αποτελεί μέρος του εκδημοκρατισμού της από πλευράς της Δύσης;

Από τότε που οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ- Λιβύης αναθερμάνθηκαν, οι στρατοί των δυο χωρών έχουν έρθει πολύ κοντά. Η Λιβύη αποτελεί καλό πελάτη των αμερικανικών οπλικών συστημάτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πενταγώνου το 2009, η Αμερική διατίθεται να πουλήσει όπλα στη Λιβύη, «εφόσον αυτό προάγει τα κοινά μας συμφέροντα». Με άλλα λόγια η Αμερική θα εξοπλίσει τη Λιβύη για τα δικά της συμφέροντα.
Έτσι, εν μια σχεδόν νυκτί, η Λιβύη μοιάζει να πλημμύρισε από αμερικανικά οπλικά συστήματα. Μαχητικά F-16 , ελικόπτερα Apache, οχήματα εδάφους, κλπ. που σήμερα τα χρησιμοποιεί ο Καντάφι εναντίον των διαδηλωτών. Αν αυτό αληθεύει, τότε αποτελεί μεγάλη έκπληξη, καθώς δεν υπάρχουν δημόσιες καταγραφές ότι η Αμερική έχει προμηθεύσει επίσημα τη Λιβύη με αυτού του είδους το οπλοστάσιο. Μέχρι τώρα, η Λιβύη διέθετε αποκλειστικά γαλλικά Mirage, και ρωσικά MiGs.
Την ίδια υποστήριξη προς το λιβυκό καθεστώς επιδείκνυε ανέκαθεν και η Ιταλία του Silvio Berlusconi. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες μέσα από τη Λιβύη, ότι η αεροπορία του Καντάφι χρησιμοποιεί Ιταλούς πιλότους. Παράλληλα, φημολογείται ότι χρησιμοποιεί μισθοφόρους από αφρικανικές χώρες. Το δεύτερο έχει επιβεβαιωθεί από αρκετά βίντεο των μαχών που διεξάγονται. Λέγεται επίσης πως ο Καντάφι σκέφτεται να προσλάβει αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρίες ασφάλειας (μισθοφόρων).
Ο Καντάφι και οι γιοι του διοικούν τη Λιβύη σαν να είναι ιδιωτικό τους φέουδο. Έχουν καταληστέψει το πλούτο της και τους φυσικούς της πόρους. Ένας μάλιστα από τους γιους του δικτάτορα είναι γνωστό ότι πλήρωσε ένα εκατομμύριο δολάρια στην Αμερικανίδα τραγουδίστρια Beyoncé Knowles, για μια «ιδιωτική συναυλία».
Παράλληλα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον σημαντικό ρόλο των ξένων επιχειρήσεων στη Λιβύη. Η εξέταση του ρόλου αυτού, όπως και του ρόλου των κυβερνήσεων της Αμερικής και της ΕΕ, είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.
Είναι φανερό, ότι η δημοκρατία αποτελεί απλά ένα πρόσχημα για να πέσουν οι δικτάτορες, και να ανατραπούν οι κυβερνήσεις που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Αμερικανών και των Ευρωπαίων. Αρκεί μόνο να θυμηθούμε πως οι Αμερικάνοι υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες τον Καντάφι στη Ουάσιγκτον το 2009. Με το που συναντήθηκαν, η Hillary Clinton δήλωσε το πόσο πολύ οι ΗΠΑ εκτιμούν τη συνεργασία με τη Λιβύη, και το πόσο ελπίζουν στην ακόμη στενότερη συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.

Αυτό που οι ΗΠΑ και η ΕΕ θέλουν τώρα να πετύχουν, είναι η μεγιστοποίηση των κερδών τους στη Λιβύη. Και ο τρόπος με τον οποίο θα το πετύχουν, πιστεύουν πως είναι ο εμφύλιος πόλεμος. Προς αυτό το σκοπό συντείνουν δυο παράγοντες: Ο ένας είναι η φύση του καθεστώτος του Καντάφι. Ο άλλος είναι μια επιθυμία να διαιρέσουν και να εξασθενήσουν τη Λιβύη.
Ο Καντάφι πάντα επεδίωκε την διαίρεση των Λίβυων. Πολλοί πίστευαν πως θα ξεκινήσει εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των γιων του, ή κάποιων στρατηγών, με την αποχώρηση του Καντάφι. Υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος για έναν εμφύλιο σπαραγμό μεταξύ φυλών, εθνοτήτων κλπ. Πολλές από αυτές τις διαιρέσεις ενθαρρύνονται προκειμένου να διασπαστεί η χώρα.
Το χάος που επικρατεί στον αραβικό κόσμο βολεύει κάποιες στρατηγικές των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Βρετανίας, και του ΝΑΤΟ. Αν η Λιβύη βαλκανοποιηθεί, θα κερδίσουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ μακροπρόθεσμα. Παράλληλα, θα αποσταθεροποιηθούν και όλες οι γειτονικές χώρες. Το ίδιο και Δυτική και Κεντρική Αφρική. Οι φυλετικοί διαχωρισμοί της Λιβύης εκτείνονται μέχρι μέσα στο Τσαντ, το Σουδάν, τον Νίγηρα, και την Αλγερία. Θα επηρεαστεί επίσης η Ευρώπη, αλλά και  ολόκληρος ο κόσμος σε ενεργειακό επίπεδο. Ήδη τα γεγονότα της Λιβύης χρησιμοποιούνται ως πρόφαση για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων του Αρκτικού κύκλου.
Το πιο πιθανό είναι πως ο Καντάφι δεν θα τη γλιτώσει τόσο φτηνά όσο ο Ben Ali και ο  Mubarak. Δύσκολα θα βρεθεί χώρα να του προσφέρει καταφύγιο. Αποτελεί ρίσκο για κάθε κυβέρνηση. Με τη Σαουδική Αραβία δεν έχει καλές σχέσεις, ενώ είναι υπό έρευνα στον Λίβανο. Γενικά, οι σχέσεις του με τις άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες της περιοχής είναι τεταμένες. Κανένας στον Περσικό Κόλπο δεν τον θέλει. Εξάλλου, οι αραβικές κυβερνήσεις φοβούνται να του προσφέρουν άσυλο. Στις προσπάθειές του να ηγηθεί του αραβικού κόσμου, ο Καντάφι με την ειλικρίνειά του, έχει προσβάλλει πολλούς από τους υπόλοιπους ηγέτες.
Οι επιλογές του είναι μηδαμινές. Για αυτό και θα προσπαθήσει πάση θυσία να κρατηθεί στην εξουσία. Ο εμφύλιος πόλεμος είναι μια σοβαρή πιθανότητα.
Η Λιβύη βρίσκεται στο στόχαστρο του πενταγώνου εδώ και πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό του ΝΑΤΟ στρατηγό Wesley Clark, η Λιβύη ήταν στη λίστα των κρατών για εισβολή μετά από το Αφγανιστάν. Άλλες χώρες στην ίδια λίστα ήταν η Σομαλία, το Σουδάν, ο Λίβανος, η Συρία, και το Ιράν.
Οι περισσότερες από τις παραπάνω χώρες έχουν ήδη δεχτεί έμμεση επίθεση, και όλες εκτός της Συρίας και του Ιράν, έχουν υποκύψει στις ΗΠΑ. Η Λιβύη ξεκίνησε μυστικές διαπραγματεύσεις με τη Ουάσιγκτον το 2001, που μετά τη πτώση της Βαγδάτης το 2003, κατέληξαν σε επίσημη σχέση. Παρόλα αυτά, οι ΗΠΑ πάντα είχαν το μάτι τους στο πως θα ελέγξουν τα πετρελαϊκά αποθέματα της Λιβύης. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουν είναι ο εμφύλιος πόλεμος.

Ο λαός της Λιβύης θα πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι ΗΠΑ και η ΕΕ υποστηρίζουν και τις δυο πλευρές. Κάθε άλλο παρά σύμμαχοι των λαών είναι σε αυτή τη ταραγμένη περίοδο για τον αραβικό κόσμο. Η Αμερική στηρίζει τον Καντάφι μέσω οπλικών συστημάτων, ενώ παράλληλα δηλώνει υποστηρίκτρια της αντιπολίτευσης. Αν η Δύση εννοούσε όλα όσα  έλεγε για τη δημοκρατία, δεν θα διατηρούσε τόσο στενές εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με τη Λιβύη, ειδικά σε θέματα ενέργειας, πριν από το 2011.
Η Αμερική και η ΕΕ στήριξαν τον Καντάφι, αλλά ποτέ δεν μπόρεσαν να τον ελέγξουν όπως ήλεγχαν τον Ben Ali και τον  Mubarak. Ο σκοπός τους τώρα είναι να ενισχύσουν τον έλεγχό τους επί της Λιβύης, είτε μέσω αλλαγής καθεστώτος, είτε μέσω εμφύλιου πολέμου. Οι αντιπολιτευτικές δράσεις εναντίον του Καντάφι είναι ισχυρές, αλλά δεν υπάρχει κάποιο ισχυρό και οργανωμένο κίνημα αντιπολίτευσης. Ούτε είναι εγγυημένη η μετάβαση στη δημοκρατία, αφού από τη φύση του, ο συνασπισμός των δυνάμεων που πολεμάνε τον Καντάφι είναι διεφθαρμένος, καθώς αποτελείται από πολλούς διεφθαρμένους  μέχρι πρότινος αξιωματούχους του καθεστώτος.
Τώρα ακούγεται πολύ το ενδεχόμενο «ανθρωπιστικής βοήθειας» προς τη Λιβύη. Κάτι παρόμοιο δηλαδή, με αυτό που έγινε στη Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ. Η απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Λιβύη συζητιέται έντονα. Το ίδιο συζητιέται και μια  στρατιωτική επέμβαση από πλευράς ΝΑΤΟ.
Ο σκοπός αυτών των συζητήσεων δεν είναι ανθρωπιστικός, αλλά μια απόπειρα να δικαιολογηθεί η ξένη παρέμβαση, που κάλλιστα μπορεί να οδηγήσει σε εισβολή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Λιβύη θα τελεί υπό κατοχή. Οι φυσικοί της πόροι θα λεηλατηθούν, τα δημόσια περιουσιακά της στοιχεία θα ιδιωτικοποιηθούν, και θα ελέγχεται στην ουσία από ξένες πολυεθνικές, όπως έγινε και στο Ιράκ.
Το να φύγει ο Καντάφι και οι γιοι του δεν είναι από μόνο του  λύση. Θα πρέπει παράλληλα να εξαρθρωθεί όλο το σύστημα πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς, που χαρακτηρίζει τη μέχρι σήμερα διακυβέρνηση της χώρας. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να επιτραπεί στη ξένη κυριαρχία να ριζώσει. Αν οι Λίβυοι το συνειδητοποιήσουν, και κινηθούν άμεσα, αντιδρώντας, ίσως μπορέσουν και αντιμετωπίσουν με επιτυχία αυτά τα νοσηρά σχέδια.
http://www.antinews.gr/ 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

4 Μαρτίου
  • Γεγονoτα
1877: Ο γερμανοαμερικανός μηχανικός Εμίλ Μπέρλινερ εφευρίσκει το μικρόφωνο.
1881: Ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ αρχίζει να γράφει την πρώτη του ιστορία με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς. Τίτλος της: «Σπουδή στο Κόκκινο».
1910: Το θωρηκτό «Αβέρωφ» καθελκύεται στο Λιβόρνο.
1912: Οι σουφραζέτες πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους του Λονδίνου και σπάνε κάθε παράθυρο που βρίσκουν στο διάβα τους, επειδή η αγγλική κυβέρνηση δεν τους χορηγεί δικαίωμα ψήφου.
1928: Πρώτη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με 2-1 σε φιλικό παιγνίδι, μετά από 10 αγώνες (6 νίκες των «πρασίνων» και 4 ισοπαλίες).
1966: Ο Τζον Λένον δηλώνει: «Είμαστε (οι Beatles) πιο δημοφιλείς και από τον Χριστό» και προκαλεί αντιδράσεις στις ΗΠΑ.
  • Γεννησεις
1678: Αντόνιο Βιβάλντι, βενετσιάνος συνθέτης. [θαν. 28/7/1741]
1851: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, διηγηματογράφος και ποιητής. [θαν. 3/1/1911]
1943: Λούτσιο Ντάλα, ιταλός τραγουδοποιός.
  • Θανατοι
1193: Σαλάχ Αλ Ντιν Γιουσούφ, γνωστότερος ως Σαλαντίν, σουλτάνος της Αιγύπτου και τη Συρίας, που κατατρόπωσε τους Σταυροφόρους. [γεν. 1138]
1852: Νικολάι Γκόγκολ, ρώσος συγγραφέας. («Ο Επιθεωρητής», «Νεκρές Ψυχές», «Το ημερολόγιο ενός τρελού», «Τάρας Μπούλμπα») [γεν. 1/4/1809]
2006: Μαρία Πλυτά, κινηματογραφίστρια, η πρώτη ελληνίδα σκηνοθέτιδα με 25 ταινίες στο ενεργητικό της. («Τα Αρραβωνιάσματα», «Ο Λουστράκος», «Ο Ανήφορος») [γεν. 26/11/1915]
http://www.sansimera.gr/almanac/0403 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου