Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Σαουδαραβικά τεθωρακισμένα στους δρόμους της Manama ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!

Οι Σιιτικές οργανώσεις στο Μπαχρέιν κάλεσαν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο κατοίκους να συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται.
Ταυτόχρονα η Σουνιτική κυβέρνηση του Μπαχρέιν φαίνεται πως έδωσε το πράσινο φως σε Σαουδαραβικά στρατεύματα να εισέλθουν στη χώρα. Η δύναμη αποτελείται από 150 άρματα μάχης και 100 περίπου ΤΟΜΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τεθωρακισμένα στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν Manama εμπόδισαν ασθενοφόρα να μεταφέρουν τραυματίες, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης φέρεται πως προπηλάκισαν συνεργεία πρώτων βοηθειών από το να βοηθήσουν τους τραυματίες. Στο Μπαχρέιν υπενθυμίζεται πως ελλιμενίζεται ο 5ος αμερικανικός Στόλος. 
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=17657&Itemid=56 

Δημήτρης Βουνάτσος: Τιμή μου που με διέγραψαν τα λαμόγια!

Φεβρουάριος στο αγρόκτημα

Φεβρουάριος στο αγρόκτημα

Σπέρνουμε: Σπανάκια, σέσκλα, πράσα. Ξεκινάμε την πρώιμη σπορά λαχανικών όπως ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγούρια, κολοκύθια, για καλλιέργεια σε θερμοκήπιο (σε προστατευμένο και θερμαινόμενο σπορείο στις νότιες πεδινές περιοχές της Ελλάδος).

Φυτεύουμε: Κρεμμύδια-σκόρδα για ξερά το καλοκαίρι, συμπληρώνουμε μπιζέλια και κουκιά για όψιμη συγκομιδή.


Μεταφύτευουμε: Μαρούλια, πράσα, αγκινάρες.

Με τις πολλές βροχές αυτό γίνετε κάπως δύσκολο...

Συγκομιδή:Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, νεράντζια, περγαμότα , μαρούλια, μπρόκολα, κουνουπίδια, χλωρά κρεμμύδια-σκόρδα, ραδίκια, ζοχούς, ρόκα, σπανάκι, σέσκλα, λάπατα, σινάπια, βρούβες, τσουκνίδες, μάραθο, σέλινο.Δεντροκομικές εργασίες μηνός Φεβρουαρίου


Οι δεντροκομικές εργασίες καθίστανται πλέον ενδιαφέρουσες και επείγουσες καθώς η εποχή πλησιάζει την άνοιξη.
Στους οπωροκήπους τα κλαδεύματα πρέπει να γίνονται γρήγορα, με σκοπό να τελειώνουν το συντομότερο δυνατό, κυρίως για τα πυρηνόκαρπα στους θερμότερους τόπους.
Πάντως αυτά είναι δυνατόν να εκτελεστούν σε όλα τα οπωροφόρα με σειρά προτιμήσεως τις ροδακινιές, βερικοκιές, δαμασκηνιές κερασιές, συκιές, αχλαδιές, κυδωνιές και τελικώς τις μηλιές.
Παράλληλα ακόμα εφαρμόζονται όλες οι σχετικές εργασίες της τακτοποιήσεως των βραχιόνων των υπό σχηματισμό δέντρων, με την πρόσδεση αυτών επί στηριγμάτων, στεφάνων, διχάλων κλπ. αναλόγως των σκοπών που επιδιώκουμε.
Επίσης οι φυτεύσεις των οπωροφόρων πρέπει να επισπεύδονται για τους ελαφρούς και ξηρούς τόπους ή στα συνεκτικά εδάφη, όπου δεν έγινε δυνατό να πραγματοποιηθούν νωρίτερα. Εφ όσον ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός φυτεύονται σύντομα και τα αειθαλή οπωροφόρα.
Την εποχή αυτή κόβονται και διατηρούνται τα αναγκαία εμβόλια μέσα σε νωπή άμμο σε ψυχρό μέρος, για να χρησιμοποιηθούν για τους πρώιμους ενοφθαλισμούς ή εγκεντρισμούς.
Στα σπορεία και φυτώρια εξακολουθούν οι μεταφυτεύσεις των δενδρυλλίων και οι προετοιμασίες των βραγιών επικείμενες σπορές. Κόβονται μοσχεύματα κυδωνιάς, συκιάς, ροδιάς, φουντουκιάς κ. α. και παραχώνονται σε θερμό και ελαφρό μέρος, με σκοπό να φυτευτούν αργότερα. Ενστρωματώνονται οι λεπτοί σπόροι της μηλιάς, αχλαδιάς, μαχλεπίου κερασιάς κλπ. σε καθαρή άμμο και διατηρούνται μέχρι της προβλαστήσεώς τους σε περιβάλλον θερμό και προφυλαγμένο.
Εξακολουθεί η προσεκτική αναζήτηση και καταστροφή των αυγών και προνυμφών των διαφόρων επιβλαβών εντόμων, καθώς και η συλλογή και το κάψιμο των παραμενόντων ξηρών φύλλων και καρπών, διότι περικλείουν πάντοτε έντομα ή σπόρια πολλών κρυπτογαμικών ασθενειών.
Όλα αυτά καίγονται μαζί με τις προγενέστερες τοποθετημένες χορτοπαγίδες.
Οι κορμοί και τα χοντρά κλαδιά των δέντρων επαλείφονται με γαλάκτωμα ασβέστη, σε αναλογία 8-10 μέρη ασβέστη σε εκατό μέρη νερού.
Κατά το Φεβρουάριο ωριμάζουν και διατηρούνται στην αποθήκη περίπου τα ίδια είδη και οι ποικιλίες που υπάρχουν τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: Πλήρης οδηγός του Δενδροκαλλιεργητού-Παράρτημα "Γεωργικού δελτίου" μηνός Ιουλίου 1937

Βότανα
Φυτεύουμε από μικρά παρακλάδια, αψιθιά, θυμάρι, δενδρολίβανο, απήγανο κ.α.

Γενικές εργασίες και φροντίδες
Σκαλίζουμε τα λαχανικά μας και τα λιπάρουμε με φουσκί, κομπόστα ή βιολογικό λίπασμα κατά προτίμηση.
Ξεβοτάνισμα ζιζανίων από τα κηπευτικά μας, αλλά και συγκομιδή και αποξήρανση των ωφέλιμων όπως η τσουκνίδα, την οποία δεν την πετάμε ποτέ αλλά την φυλάμε αποξηραμένη, για χρήση σαν λίπασμα και προστασία των φυτών μας.Ψεκάζουμε με χειμερινό πολτό ή χαλκό τα δένδρα μας. Ετοιμάζουμε το χωράφι μας για να είναι έτοιμο για την καλοκαιρινή καλλιέργεια μας. Μαζεύουμε φύλλα και υλικά για την κομπόστα μας.

Σκαλίζουμε όταν τα ζιζάνια είναι μικρά ακόμα και εφαρμοζουμε κομπόστα και εδαφοκάλυψη.

Τα μπίζα μας τα στυλώνουμε σε κλαδιά από δέντρα που έχουμε κλαδέψει

Τα πρώιμα κουκιά και μπίζα έχουν αρχίσει να ανθίζουν.http://www.ftiaxno.gr/2009/03/blog-post_04.html

Ερωτικό βίντεο καθηγήτριας με μαθητές, σε ακριτική πόλη!Σάλο έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ακριτικής πόλης της Ελλάδας τα ερωτικά καμώματα...
μιας νεαρής καθηγήτριας με μεταπτυχιακό στο σεξ, η οποία μαθαίνει σε επτά «άτακτους» μαθητές της όλες τις στάσεις του εγχειριδίου του έρωτα! Η απίστευτη ερωτική ιστορία που έχει κάνει τον γύρο της πόλης και του διαδικτύου μέσω ενός...

καυτού ροζ βιντεο
λαμβάνει χώρα -σύμφωνα πάντα με τα πλάνα από το κινητό τηλέφωνο του ενός εκ των μαθητών- στην τάξη ενός σχολικού κτηρίου στην πόλη σε ώρες κενού!

Η καθηγήτρια που διδάσκει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νυχτερινό σχολείο της περιοχής, δείχνει να αφήνεται στις σεξουαλικές της παρορμήσεις με τους μαθητές της και να απολαμβάνει εναλλάξ, σε διαφορετικές κάθε φορά ερωτικές στάσεις, την παρέα των επτά.

Το σκηνικό, έτσι όπως αποδίδεται μέσα από τα ερασιτεχνικά πλάνα του κινητού τηλεφώνου, είναι ξεκάθαρο. Μια απλή σχολική διακόσμηση, με το μαυροπίνακα, τη βιβλιοθήκη και κάποια παραδοσιακά κάδρα (ξέρετε, Παπαφλέσσας, Καραϊσκάκης, Κολοκοτρώνης) να αποκαλύπτονται κάποιες στιγμές στα πλάνα και την καθηγήτρια ξαπλωμένη πάνω σε δύο ενωμένα θρανία να απολαμβάνει το μαθητικό ερωτικό γαϊτανάκι.

Δίπλα της, δεξιά και αριστερά, από πάνω και κάτω, βρίσκονται οι ερωτικοί σύντροφοι -επτά τον αριθμό-, όλοι τους μαθητές, που μεταξύ της μιας ερωτικής στάσης και της άλλης χαριεντίζονται σχολιάζοντας τις επιδόσεις των συμμαθητών τους και φυσικά της καθηγήτριας.

Σε κανένα από τα πλάνα δεν φαίνεται ίχνος δυσαρέσκειας. Αντιθέτως, η καθηγήτρια του νυχτερινού σχολείου έχει πάρει πολύ ζεστά το ρόλο της και προσπαθεί όσο το δυνατόν περισσότερο να ευχαριστήσει τους γεμάτους ερωτικές ορμές μαθητές της. Από την άλλη, οι μαθητές της δείχνουν μέσα στο βιντεάκι πως, τουλάχιστον, έχουν βάλει τα δυνατά τους έτσι ώστε να μην αφήσουν ούτε για μια στιγμή ανικανοποίητη τη «στοργική» ερωτική τους σύντροφο.

Στο ερωτικό βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, δηλαδή και των επτά μαθητών που εναλλάσσονται στις ερωτικές στάσεις, και της καθηγήτριας που δεν διστάζει να ρίχνει κλεφτές ματιές στην κάμερα.

Οπως ήταν φυσικό, το ερωτικο βιντεάκι έχει προκαλέσει τεράστιο σάλο και έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία της ακριτικής πόλης. Φαίνεται πως οι μαθητές μετά το ερωτικό... πάρτι ξεκίνησαν να διανέμουν, μέσω μηνυμάτων, την ερωτική τους περιπέτεια με την καθηγήτρια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι ανέβασαν το συγκεκριμένο βιντεάκι με τις ερωτικές περιπτύξεις κοινοβιακού χαρακτήρα των επτά μαθητών και της καθηγήτριας σε γνωστή ιστοσελίδα με πορνογραφικό υλικό.

Μάλιστα, έχουν κοσμήσει το εν λόγω βιντεάκι με διάφορα «μπιπ», για να καλύψουν επιμελώς τα όποια ονόματα και αν ακούγονται, ενώ έχουν μοντάρει τα πλάνα με ραπ μουσική που συνοδεύει ρυθμικά τις ερωτικές κινήσεις της καθηγήτριας.

Σύμφωνα με τα όσα βλέπει κάνεις κατά τη διάρκεια της προβολής του ερωτικού αποσπάσματος, καταλαβαίνει πως οι μαθητές διασκέδασαν αρκετά με τη συγκεκριμένη ερωτική περιπέτεια και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ενώ με την κίνησή τους να «διανείμουν» το ερωτικό πάρτι σε δεκάδες άλλα κινητά συμμαθητών τους και σε γνωστή πορνογραφική ιστοσελίδα φαίνεται να το διασκεδάζουν ακόμη...

espressonews.grhttp://www.ierosagon.org/2011/02/blog-post_1150.html

Γέννησε το εγγόνι της!

Γέννησε το εγγόνι της!
Η μητρική αγάπη λένε πως δεν έχει όρια, αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε και η 61χρονη από το Ιλινόις των ΗΠΑ, Kristine Casey που έγινε παρένθετη μητέρα και έφερε στον κόσμο το παιδί της κόρης της!
Αψηφώντας όλους τους κινδύνους, που θα μπορούσε να της δημιουργήσει η εγκυμοσύνη στην ηλικία της, τα κατάφερε και γέννησε το εγγονάκι στις 11 Φεβρουαρίου!

Η ίδια δήλωσε πανευτυχής που έδωσε τόση χαρά στην κόρη της και είπε πως ένιωσε την ίδια ευτυχία που αισθανόταν όταν γέννησε τις τρεις κόρες της. Ενώ το ζευγάρι από την στιγμή που άκουσε το πρώτο κλάμα του μωρού πλέει σε πελάγη ευτυχίας. ''Όταν άκουσα το κλάμα του γιου μου μετά την καισαρική τα έχασα'', είπε η Connell, η κόρη της 61χρόνης που χαρακτήρισε ''θαύμα'' αυτό που συνέβη στη ζωή της.
Αυτή η γιαγιά θα έχει κάθε λόγο να λέει πως: «Του παιδιού μου το παιδί, είναι δύο φορές παιδί!»
http://www.digitalcrete.gr/2011021720093/epikairotita/paraksena/gennise-to-eggoni-tis.html

ΠΑΤΗΡ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

ΠΑΤΗΡ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ


Υπουργικό Συμβούλιο - Φορολογικό νομοσχέδιο Φυλάκιση έως 20 χρόνια για φοροδιαφυγή - Αυτόφωρο για χρέη στο Δημόσιο και ΦΠΑ Διαβάστε περισσότερα:

Αυστηρές ποινές κατά της φοροδιαφυγής που μπορεί να φθάσουν μέχρι και 20 χρόνια φυλακής προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ωστόσο ενώ υπήρξε συμφωνία για την αυστηροποίηση των ποινών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ακόμη και του χαρακτηρισμού ως «συνεχούς αυτοφώρου» των αδικημάτων μη καταβολής ΦΠΑ και ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, σοβαρές ενστάσεις υπήρξαν από υπουργούς για τις αρμοδιότητες του οικονομικού εισαγγελέα.
Μετά από ένσταση του υπουργού Προστασίας Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή εξαιρέθηκε από τις αρμοδιότητες του «εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος» ο συντονισμός της αστυνομίας και του λιμενικού και ανατέθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. καστανίδη να συντάξει τη σχετική ρύθμιση.
Σημαντική είναι η ρύθμιση που αποφασίστηκε να είναι κακούργημα το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας αν τα ωφελήματα για υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών υπερβαίνουν τα 73.000 ευρώ. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις θα διατάσσεται αν προσωρινή κράτηση των συλληφθέντωνποσά που παίρνουν υπάλληλοι της κίνησης της αυτόφωρης διαδικασίας για τη δίωξη όσων χρωστούν στο δημόσιο μεγάλα ποσά, αδίκημα το οποίο χαρακτηρίζεται «κακούργημα».   Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αναδιοργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου και τη θεσμοθέτηση τριετούς επιχειρησιακού προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Τα 10 μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
1. Θεσπίζονται ως διαρκή και επομένως ως συνεχή αυτόφωρα, τα αδικήματα:
_ της μη καταβολής βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, με χρόνο τέλεσης του αδικήματος το χρονικό διάστημα από την παρέλευση των τεσσάρων μηνών μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου αντίστοιχου με το 1/3 της κατά περίπτωση προβλεπόμενης προθεσμίας παραγραφής. Η πράξη στην περίπτωση αυτή μπορεί να κριθεί ατιμώρητη, αν το ποσό που οφείλεται στο Δημόσιο εξοφληθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε οποιονδήποτε βαθμό,
_ της φοροδιαφυγής με την παράλειψη υποβολής ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης στη φορολογία εισοδήματος και _ της φοροδιαφυγής για μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών

2. Αυξάνονται οι πλημμεληματικές ποινές της μη καταβολής βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

3. Αυξάνονται οι κακουργηματικές ποινές που σχετίζονται με φοροδιαφυγή (πλην των ληξιπροθέσμων) από κάθειρξη μέχρι δέκα ετών, σε κάθειρξη μέχρι είκοσι έτη.

4. Η ποινική δίωξη δεν αρχίζει για καμία από τις περιπτώσεις των αδικημάτων αυτών, αν αυτός κατά του οποίου πρόκειται να ασκηθεί η ποινική δίωξη έχει βέβαιη και εκκαθαρισμένη απαίτηση, κατά του Δημοσίου, ποσού ίσου ή μεγαλύτερου από αυτό για το οποίο διώκεται.

5. Στα πλημμελήματα της φοροδιαφυγής προβλέπεται ότι δεν χωράει μετατροπή ή αναστολή εκτέλεσης της ποινής σε περίπτωση δεύτερης και κάθε περαιτέρω υποτροπής στα πλημμελήματα αυτά. Η μετατροπή της ποινής, στην περίπτωση αυτή, προβλέπεται να γίνεται με ελάχιστο ποσό ανά ημέρα εξαγοράς τα 20 ευρώ, αντί των 3 ευρώ που ισχύει σήμερα, ανώτατο δε ποσό εξαγοράς ορίζονται τα 100 ευρώ.
6. προβλέπεται το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας του άρθρου 235 Π.Κ., ως κακούργημα, αν η αξία των ωφελημάτων για τον υπάλληλο υπερβαίνει το ποσό των 73.000 ευρώ, ανεξαρτήτως δε ποσού προκειμένου για υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, των οποίων μπορεί να διατάσσεται προσωρινή κράτηση για την οποία αρκεί και η αιτιολογημένη κρίση ότι αν αφεθούν ελεύθεροι, όπως προκύπτει από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, είναι πολύ πιθανό να διαπράξουν και άλλα αδικήματα.
7. Κάρτα αποδείξεων. Για την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων ως προς την καταγραφή του ποσού των αποδείξεων δαπανών που απαιτείται να συγκεντρωθούν, καθορίζεται εναλλακτικό σύστημα καταγραφής των στοιχείων των αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών μέσω μαγνητικής κάρτας που είναι ανώνυμη και προαιρετική.

8. Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος. Θεσπίζεται ο θεσμός του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ο οποίος είναι ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός και έχει κατά προτεραιότητα αρμοδιότητα σε ολόκληρη τη χώρα να διενεργεί προανακριτικές πράξεις καθώς και να εποπτεύει, να συντονίζει και να καθοδηγεί τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων από τους γενικούς ή ειδικούς ανακριτικούς υπαλλήλους (υπαλλήλους ΣΔΟΕ, Εφοριών, Τελωνείων κλπ.). 

9. Αναδιάρθρωση των φορολογικών και ελεγκτικών υπηρεσιών. Τα κριτήρια και η επιλογή γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγεί σε μεγάλης έκτασης ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού των ελεγκτών.
* Οι υποψήφιοι υποβάλλουν Ειδική Αναλυτική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (πόθεν έσχες).
* Τα στελέχη αξιολογούνται ανά 8μηνο, οι Προϊστάμενοι Δ/νσεων, Υποδιευθύνσεων και Τμημάτων ανά 12μηνο ή 18μηνο.
* Κατά τη διάρκεια της θητεία τους υπάγονται σε ειδικό πειθαρχικό συμβούλιο.

10. Σύσταση «Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων» στο υπουργείο Οικονομικών. Αποστολή της είναι η συλλογή, επεξεργασία, αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, που αφορούν την εμπλοκή υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευόμενων από αυτό Νομικών Προσώπων, στη διαφθορά, διαπλοκή και άλλα σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα και εγκλήματα (καταχρήσεις, εκβιασμούς, παθητικές ή ενεργητικές δωροδοκίες, περιπτώσεις κακοδιοίκησης, κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπαλλήλων κ.λπ.), καθώς και την εξιχνίαση και δίωξη αυτών, σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. Η Υπηρεσία θα μπορεί να προβαίνει και στον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=385175&dt=17/02/2011

«Μην πουλήσουμε ρε σε κανέναν»

Καλύτερα να πεινάσουμε...
Ναι, ναι, αυτό μας πείραξε τώρα. Ότι το ελληνικό κράτος θα πουλήσει τα νησιά μας στους ξένους. Και καταθίχτηκε η εθνική μας αξιοπρέπεια. Ενώ όταν ο καθένας μας πουλάει το χωράφι του ή το μισογκρεμισμένο πατρικό του στην πλατεία του χωριού σε Γερμανούς και Άγγλους, δεν τρέχει τίποτα.
Ο Βάμος ή η Μονεμβασιά ή οι Παξοί ή Σκοπελος η Αστυπάλαια έχουν πουληθεί κομμάτι-κομμάτι και αγκωνάρι-αγκωνάρι στους συνταξιούχους Ευρωπαίους, όμως εκεί δεν είχαμε sell out αλλά ελεύθερη οικονομία. Όταν η μισή Χαλκιδική ή η Θάσος ανήκουν στην αφρόκρεμα της Ρώσικης και Βουλγαρικής μαφίας, προφανώς δεν υφίσταται θέμα πατριωτισμού. Αυτές ήταν απλές αγοραπωλησίες χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Σωστά;

Όταν το κράτος πουλά εκτάσεις σε ιδιώτες, ζητώντας εναγωνίως 50 δισ. ευρώ για να πληρώσει το χρέος, είναι κράτος – επαίτης. Όταν ο καθένας μας χωριστά πουλά το χωράφι του σε ξένους για 50.000 ευρώ, ώστε να πληρώσουμε το χρέος της πιστωτικής μας κάρτας, είμαστε άνθρωποι του λαού με ανάγκες. Σωστά;

Ο πατριωτισμός, τελικά, είναι υπόθεση κρατική. Το κράτος πρέπει να κρατά ψηλά την πατριωτική σημαία, για να μπορούμε εμείς κάτω από τη γαλανόλευκη σκιά της, να διαπραγματευόμαστε με τους ξένους καλύτερες τιμές για τα κομμάτια της πατρίδας. Κι έπειτα, αν το κράτος βγάλει στο σφυρί τα ακίνητα του, τι θα έχουμε εμείς να καταπατήσουμε;

Το 40% της κρατικής ιδιοκτησίας είναι ήδη καταπατημένο. Όχι από ξένους τοκογλύφους, αλλά από Έλληνες πατριώτες. Αν ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αποκτήσει νόμιμους ιδιοκτήτες, πώς θα μπορέσουμε να αυξήσουμε το ποσοστό των καταπατημένων σε 60% ή 70%; Διότι το κράτος δεν πήγε ποτέ στον καταπατητή να του κάνει έλεγχο. Κι αν κάποιος κρατικός υπάλληλος κατάφερε ποτέ να φτάσει ως εκεί, έφυγε μ’ ένα γερό μπαξίσι στην τσέπη και με τον καταπατητή ανέγγιχτο. Ενώ ο νόμιμος ιδιοκτήτης θα πάει, και θα ρωτήσει και θα καταγγείλει…

Αν πουλήσουμε ένα οικόπεδο ή μια εξοχική κατοικία σ’ έναν Γερμανό ή Φιλανδό μάνατζερ που ψάχνει για ήλιο, είμαστε προδότες. Κι ας ξέρουμε ότι ο άνθρωπος θα ακολουθήσει τους πολεοδομικούς κανονισμούς, θα σεβαστεί το περιβάλλον και θα προσέξει την περιοχή. Αν, όμως, πουλήσουμε όλη την πλαγιά στον Έλληνα μιζαδόρο, στον μεγαλογιατρό που πλούτισε απ’ το φακελάκι και στον φοροφυγά, είμαστε πατριώτες πρώτης γραμμής. Κι ας ξέρουμε εκ των προτέρων ότι θα φτιάξει αυθαίρετη πισίνα, θα κλείσει την παραλία για πάρτη του και θα πετάξει το ξεκοιλιασμένο στρώμα του στο παραδίπλα ρέμα.

Α ρε Ελληνάρες αθάνατοι, αιώνιοι και ανερυθρίαστοι υποκριτές. Να μην πουλήσουμε ρε. Συμφωνώ. Σε κανέναν κερατά, ούτε Έλληνα ούτε ξένο. Να μην πουλήσουμε, αλλά να πεινάσουμε. Να κρατήσουμε τα νησιά και τα κρατικά χωράφια μας και την περηφάνια μας, αλλά να καταβάλλουμε το κόστος της επιλογής μας. Όχι και να μην πουλήσουμε και να μην πεινάσουμε και να μην πληρώσουμε τα χρέη και να συνεχίσουμε να παίρνουμε τα ξένα λεφτά. Όλα αυτά μαζί δεν περιγράφουν κανέναν πατριωτισμό, την εθνική μας υποκρισία περιγράφουν που μας έφτασε ως εδώ. Α να χαθούμε πια…

Του Δημήτρη Καμπουράκη από την
aixmi.grhttp://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_205.html#more

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ

 
Κλείνουμε τα μαγαζιά μας στις 23 του Φλεβάρη
 • Στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 το πρωί, η συγκέντρωση των ΕΒΕ στις 23 του Φλεβάρη
 • Υπονομεύει τις διεκδικήσεις των ΕΒΕ η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ
Να «πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους» καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η οποία καλεί σε κλείσιμο καταστημάτων την Τετάρτη 23 του Φλεβάρη και στην Αθήνα σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί. Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η οποία τονίζει στο κάλεσμά της: «Αντιστεκόμαστε στην πολιτική που μας αφανίζει. Οχι στη λεγόμενη απελευθέρωση επαγγελμάτων που θα οδηγήσει στη μονοπώληση ολόκληρων κλάδων που σήμερα απασχολούν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους. Διεκδικούμε μέτρα ανακούφισης και προστασίας από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης».
Η ΟΒΣΑ προσθέτει ότι πρέπει «την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, οι τράπεζες» και καλεί τα σωματεία - μέλη της:
 • Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο κλείσιμο.
 • Να κινητοποιηθούν και να οργανώσουν τη μαζική παρουσία των συναδέλφων στην απεργία.
 • Να καταγγείλουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ που υπονομεύει την κινητοποίηση και στηρίζει την κυβέρνηση να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα».
Και καταλήγει: «Συμπαρατασσόμαστε με τις αγωνιστικές δυνάμεις, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ».
«Ολοι στο δρόμο», προτρέπει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ) που καλεί στο κλείσιμο των καταστημάτων στις 23 του Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις για: «Το Ασφαλιστικό - το Φορολογικό - τους Μισθούς - τις Συντάξεις - το Ωράριο - την Υγεία - την Παιδεία - τα Δικαιώματα - το Ψωμί - τη Δουλειά - την Αξιοπρέπεια». Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, που έχει πάρει απόφαση για κλείσιμο των καταστημάτων, με επιστολή του προς τους φορείς του Αγρινίου προτείνει στις 23 του Φλεβάρη «να νεκρώσουμε την πόλη με γενική απεργία».
«Είναι επικίνδυνοι»
Σε εντελώς αντίθετη ρότα, η ΓΣΕΒΕΕ παρεμβαίνει υπονομευτικά στην κινητοποίηση, με επιστολή της προς τις Ομοσπονδίες - μέλη της. Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ σχολιάζει:
«Ο λαός μας λέει: "Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει...".
Αυτό ισχύει απόλυτα για την ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ, όπου με την επιστολή της στις κλαδικές και τοπικές ομοσπονδίες, τους ενημερώνει ότι "η διαδικασία και οι τρόποι(!!!) κινητοποιήσεων θα προσδιορισθούν και θα αναζητηθούν νέοι μέθοδοι πιο αποτελεσματικοί(!!!) στη ΓΣ της ΓΣΕΒΕΕ την Κυριακή 20/2/2011".
Δηλαδή δυο μέρες πριν την πανελλαδική απεργία που κήρυξαν δεκάδες τριτοβάθμια - δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια όργανα ΕΒΕ και εργαζομένων, έστω και κάτω από την πίεση των αγωνιστικών δυνάμεων, η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε να συζητήσει(!!!) το θέμα "... με υπευθυνότητα και προπάντων αποτελεσματικότητα". Μάλλον τους απασχολεί περισσότερο το να μαζέψουν "κουκιά" για το επερχόμενο Συνέδριο...
Είναι επικίνδυνοι... Με την παρελκυστική τακτική τους ο στόχος τους είναι ολοφάνερος. "... μια συνεχής διαδικασία αποσυμπίεσης της δυσαρέσκειας..." κάτι που υποκριτικά αποκηρύττουν στην επιστολή τους.
Αναφορικά με την "αναζήτηση κατάλληλων συμμαχιών", όπως χαρακτηριστικά λένε στην επιστολή τους, δε χρειάζεται να ψάξουν μακριά. Είναι σίγουρο ότι μετά από τόσους "κοινωνικούς διαλόγους", κάπου θα έχουν τις διευθύνσεις των "αξιότιμων συνομιλητών τους", των ΣΕΒ, ΣΕΛΠΕ, ΣΕΣΜΕ, ΕΒΕΑ, ΒΕΑ και Υπουργείων.
Αν έχουν κάποια δυσκολία συνεννόησης με τους παραπάνω, ας αποταθούν στα πρότυπά τους. Στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ των εργαζομένων. Είναι σίγουρο ότι αυτοί θα ανταποκριθούν άμεσα και θα τους δείξουν πλήρη κατανόηση.
Κύριοι της ΓΣΕΒΕΕ. Σας ενημερώνουμε ότι και η τόσο δυσκίνητη ΕΣΕΕ, κάτω από την πίεση της βάσης και των αγωνιστικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ μέσα από δεκάδες Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις, πήραν απόφαση να κλείσουν τα καταστήματά τους πανελλαδικά.
Εσείς ακόμα το ψάχνετε!!! Οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αυτοκινητιστές σας πήραν χαμπάρι... Δεν χρειάζεται να αραδιάζετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (όπως κάνετε στην επιστολή σας), γιατί τα γνωρίζουν καθημερινά στο πετσί τους.
Οι αυτοαπασχολούμενοι μικροί ΕΒΕ πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους ΤΩΡΑ! Να σας γυρίσουν την πλάτη. Εχουν πραγματικούς συμμάχους. Είναι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που συμπαρατάσσονται με τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Είναι το πιο αγωνιστικό τμήμα της νεολαίας μας, το ΜΑΣ, είναι οι αγρότες της ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς ΕΒΕ να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους. Με αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και ενώσεων να πάρουν ενεργό μέρος και να διεκδικήσουν μαζί με τους συμμάχους τους την ανατροπή της πιο βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόστηκε τις τελευταίες δεκαετίες».

Κερατέα - η στάση της αστυνομίας προκαλεί φόβους στη κυβέρνηση

...
Επείγουσα ενημέρωση ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες του lavreotiki.com ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις απίστευτες βιαιοπραγίες των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή της Λαυρεωτικής με αποκορύφωμα την εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας.

Ο πρωθυπουργός φέρεται σφόδρα ενοχλημένος από τις αρνητικές – επικοινωνιακά – διαστάσεις που πήρε η υπόθεση της Κερατέας,

κυρίως μέσω των συγκλονιστικών εικόνων που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός και έκαναν το γύρο του κόσμου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου που η πολιτική του παραπαίει από γκάφα σε γκάφα ζήτησε άμεση ενημέρωση και εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, καθώς πλέον υπάρχουν φόβοι στο πρωθυπουργικό περιβάλλον ότι η υπόθεση της Κερατέας ενέχει τρομακτικούς κινδύνους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε πτώση της κυβέρνησης!


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πριν από δύο ημέρες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάστηκε ένας τεράστιος σε όγκο φάκελος που ξεπερνά τις 70 σελίδες με οπτικοακουστικό υλικό, δημοσιεύματα του Ελληνικού και ξένου τύπου καθώς και καταγραφή όλων των ξένων ηλεκτρονικών μέσων που ανέδειξαν την υπόθεση της Κερατέας.


Την ίδια ώρα μαύρα σύννεφα έχουν μαζευτεί στο κτίριο της Κατεχάκη και όπως δείχνουν τα πράγματα πολύ σύντομα θα ξεσπάσει ισχυρή καταιγίδα με επίκεντρο τον αστυνομικό διευθυντή Μπόμπο.


Ο συγκεκριμένος αξιωματικός της αστυνομίας είχε μεν προσφερθεί να σηκώσει το βάρος της όλης επιχείρησης αλλά εκ του αποτελέσματος κατάφερε να οδηγήσει ολόκληρη την ΕΛ.ΑΣ. σε ένα εξευτελιστικό Βατερλό.


Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και όσοι γνωρίζουν κάνουν λόγο για ραγδαίες εξελίξεις.
( από antixyta ) http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1262825


Μια μεγάλη πρόσφορα του skopelosnews για τους επισκέπτες της σκοπέλου και για νέους σκοπελίτες που δεν γνωρίζουν καλά τα σκοπελίτικα


Έλληνες προσοχή μεγάλη αύριο στην Αλβανία


Η αμερικανική πρεσβεία στην Αλβανία συνέστησε στους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στα Τίρανα να είναι προσεκτικοί αύριο, λόγω της διαδήλωσης που διοργανώνει η αντιπολίτευση.
Φωτογραφία από τη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στις 4 Φεβρουαρίου Φωτογραφία από τη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στις 4 Φεβρουαρίου Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αλβανία, εφιστάται η προσοχή των Αμερικανών πολιτών στα Τίρανα. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις προηγούμενες διαδηλώσεις που διοργάνωσε η αντιπολίτευση στην αλβανική πρωτεύουσα και στα προβλήματα που αυτές δημιούργησαν.
«Υπενθυμίζουμε στους Αμερικανούς υπηκόους ότι ακόμη κι αν υπάρχει πρόθεση για ειρηνικές διαδηλώσεις, μπορεί να μετατραπούν σε βίαιες και απρόβλεπτες», σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία γίνεται αναφορά στη διαδήλωση της 21ης Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασαν βίαια επεισόδια όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν πολλοί διαδηλωτές και αστυνομικοί.

Βάλτε να δείτε αλλά site σε ποια θέση βρίσκονται στην Ελλάδα !

4.000% ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ TO SKOPELOSNEWS ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ALEXAΤο skopelosnews θέλει να σας ευχαριστήσει 20.000! Επισκέψεις και δεν έχουμε ούτε μήνα που ανοίξαμε το blog
7+1 Κρίσιμες ερωτήσεις γαι τη φετινή γρίπη

eikona_gripis_2
Σε τι διαφέρει η “κοινή εποχιακή” γρίπη από την γρίπη Η1Ν1 (γρίπη των χοίρων);
Σε τίποτα. Η “εποχική” γρίπη του φετινού (2010-2011) χειμώνα, στην Ελλάδα, οφείλεται σε ποσοστό μεγαλύτερο από 99% στο στέλεχος Η1Ν1v της “πανδημικής” ή “γρίπης των χοίρων”.

Ποια είναι τα συμπτώματα της γρίπης;
Η γρίπη συνήθως εισβάλει αιφνίδια και τα συχνότερα συμπτώματα είναι:
 • Πυρετός (συνήθως υψηλός >38,3C)
 • Πονοκέφαλος
 • Κόπωση που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σημαντική
 • Βήχας συνήθως ξηρός
 • Πονόλαιμος
 • Καταρροή ή/και ρινική συμφόρηση
 • Πόνοι στους μύες και στις αρθρώσεις
 • Διάρροιες και εμετοί (συχνότερα στα παιδιά)
Πώς γίνεται η διάγνωση της γρίπης;
Η διάγνωση της γρίπης είναι κλινική-εργαστηριακή και βασίζεται στα συμπτώματα που αναφέρθηκαν και στην κλινική εξέταση. Επειδή υπάρχουν και άλλες ιογενείς λοιμώξεις που προκαλούν παρόμοια κλινική εικόνα έχουν αναπτυχθεί εργαστηριακές μέθοδοι που επιβεβαιώνουν τη λοίμωξη από τους ιούς της γρίπης. Οι ευρύτερα χρησιμοποιούμενες είναι τα λεγόμενα “γρήγορα test” που με τη λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος (υλικό από τη μύτη ή από το φάρυγγα του ασθενούς) επιβεβαιώνουν μέσα σε 5 λεπτά την ταυτότητα του ιού. Αυτά τα test είναι εξαιρετικά χρήσιμα διότι μπορούν να μας καθοδηγήσουν στη χρήση των ειδικών αντι-ιικών φαρμάκων και να περιορίσουν την κατάχρηση αντιβιοτικών.
Πώς και πότε μεταδίδεται η γρίπη;
Η γρίπη μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη βοήθεια των σταγονιδίων που εκτινάσσονται όταν ένας ασθενής βήχει ή φταρνίζεται, αλλά, και με τη χειραψία. Επιπλέον η μετάδοση είναι πιθανή όταν κάποιος υγιής έρθει σε επαφή, μέσω των χεριών, με επιφάνειες που λίγο πριν μολύνθηκαν από ασθενή (πόμολα, βρύσες, κουπαστές, πάγκοι κλπ) και στη συνέχεια μεταφέρει τον ιό στο στόμα, τη μύτη ή τα μάτια του.
Οι πάσχοντες μεταδίδουν τον ιό τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων και για τουλάχιστον 5-7 ημέρες μετά.
Υπάρχει πρόληψη για τη γρίπη;
Ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος για να προφυλαχθούμε εμείς και οι γύρω μας από τη γρίπη είναι ο ετήσιος εμβολιασμός.
Εάν δεν έχουμε εμβολιαστεί, προσπαθούμε να αποφύγουμε την επαφή με πάσχοντες, πλένουμε τακτικά τα χέρια μας και χρησιμοποιούμε αντισηπτικά διαλύματα εφόσον δεν είναι διαθέσιμο σαπούνι και νερό.
Εάν πάσχουμε από γρίπη, χρησιμοποιούμε χαρτομάντηλο ή χαρτοπετσέτα που αμέσως μετά τη χρήση απορρίπτουμε σε κλειστό δοχείο και παραμένουμε στο σπίτι για πέντε ημέρες από την έναρξη της ασθένειας.
Είναι σοβαρή ασθένεια η γρίπη;
Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι αναρρώνουν πλήρως από τη γρίπη σε διάστημα μικρότερο από μια εβδομάδα. Ωστόσο, ορισμένοι ασθενείς ενδέχεται να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές όπως πνευμονία, αφυδάτωση και επιδείνωση χρόνιων ασθενειών (καρδιακή ανεπάρκεια, άσθμα, διαβήτης). Συχνότερες είναι οι λιγότερο σοβαρές επιπλοκές όπως η ιγμορίτιδα και η ωτίτιδα.
Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη γρίπη;
Αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών διατρέχουν οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα πολύ μικρά παιδιά, οι έγκυες και αυτοί που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις (άσθμα, διαβήτης, χρόνια πνευμονοπάθεια, χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, ανοσοκαταστολή, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κλπ)
Υπάρχουν φάρμακα για τη γρίπη και πότε πρέπει να χορηγούνται;
Πέρα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των γενικών συμπτωμάτων (αντιπυρετικά, αντιβηχικά, αποσυμφορητικά) η χορήγηση των νεώτερων αντι-ιικών προφυλάσσει τα άτομα που έχουν εκτεθεί στη γρίπη από την εμφάνιση νόσου ή επιπλοκών, και μικραίνει την διάρκεια της νόσου. Επίσης, η αντι-ιική θεραπεία συνδέεται με μειωμένη νοσηρότητα και θνητότητα στους ασθενείς με βαριά νόσο από τον ιό Η1Ν1v.  Η χορήγηση αντι-ιικών πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Στην κοινότητα τα αντι-ιικά πρέπει συνήθως να χορηγούνται μέσα σε 48 ώρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Να πουν τώρα την αλήθεια και να μην την κρύβουν !

  Το ρευστό πολιτικό και κοινωνικό κλίμα καταγράφει η μεγάλη δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του...
 
περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», που κυκλοφορεί σήμερα (Πέμπτη). Στη δημοσκόπηση καταγράφεται με το πιο άμεσο τρόπο η άποψη των ελλήνων πολιτών για την τρέχουσα κατάσταση καθώς και οι τάσεις που διαμορφώνονται στο εκλογικό σώμα, τείνοντας να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό.
Στη δημοσκόπηση είναι εμφανείς οι μετατοπίσεις γνώμης και ενδεχόμενης εκλογικής συμπεριφοράς των εκλογέων σε σύγκριση με τις τελευταίες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Οι πολίτες που ρωτήθηκαν εκφράζουν, με ποσοστό που είναι αξιοσημείωτο, τη γνώμη τους για το που πάει η χώρα και στην πρόθεση ψήφου, αν γίνονταν αυτή την περίοδο εκλογές, τα αποτελέσματα χρήζουν μεγάλης ανάλυσης και συζήτησης. Η στάση απέναντι στο μνημόνιο και κατ’ επέκταση στην κυβέρνηση πρέπει να προβληματίσει τους ασκούντες εξουσία αλλά και τους επίδοξους διαδόχους. Ζητήματα όπως η ανεργία, οι απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το κίνημα δεν πληρώνω, τα οικονομικά σκάνδαλα και οι εξεταστικές επιτροπές καθώς και οι χειρισμοί των παραπάνω από τα πολιτικά κόμματα απασχολούν έντονα τους έλληνες πολίτες.
Η μεγάλη αυτή δημοσκόπηση καταγράφει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο το σκηνικό που αλλάζει και τα αποτελέσματά της ίσως καταδεικνύουν τι σκέφτεται και τι αισθάνεται η ελληνική κοινωνία για το «τσουνάμι»  που έχει δεχθεί, με βασικό δεδομένο ότι μια δημοσκόπηση αποτυπώνει πάντα την περίοδο και τη συγκυρία στην οποία πραγματοποιήθηκε.
Δείτε τα ευρήματα της δημοσκόπησης της VPRC.

Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της Ελλάδος !


Επειδή όμως έξοδος απ την ΕΕ και το ΔΝΤ και κήρυξη της χώρας σε πτώχευση με λίγα λόγια ΔΈΝ γίνεται με τις σημερινές επονομαζόμενες «δημοκρατικές διαδικασίες» για τον απλούστατο λόγο ότι οι δανειστές έχουν εδώ μπόλικα τσιράκια για να σαμποτάρουν μια τέτοια κίνηση της χώρας η λύση εφαρμόζεται με άλλες πιο .. δημοκρατικές διαδικασίες απ τις σημερινές.
Αναλαμβάνει κάποιος την εξουσία «διά των όπλων»
Μαζώνει όλα τα εδώ τσιράκια των δανειστών και τα στέλενι στο .. Γουδί διά τα περαιτέρω.
Βγάζει την Ελλάδα απ την ΕΕ.
Διώχνει το ΔΝΤ απ την χώρα
Κηρύσσει πτώχευση (τα λεφτά τους τάχουν ήδη βγάλει οι δανειστές και με το παραπάνω, δεν χρειάζεται να μας πάρουν και τα σώβρακα.. έλεος!)
Τσακίζει αμείλικττα κάθε κίνηση εναντίον των παραπάνω επιλογών ακόμα και με όχι τόσο .. νόμιμες πρακτικές αν χρειαστεί (και σήμερα το ίδιο γίνεται)
Πετάει έξω απ την χώρα όλο το λεφούσι που μας μάζεψαν εδώ τα τσιράκια των δανειστών μας και του Σόρος και της ΕΕ.
Καταργεί τις ευεργετικές για τους πολιτικάντηδες συνταγματικές διατάξεις.
Παίρνει πίσω τα λεφτά απ όσους τα άρπαξαν με μίζες απ τον ελληνικό λαό και χώνει τους ίδιους το υπόλοιπο της ζωής τους σε υποχρεωτική προσφορά κοινωνικής εργασίας, να καθαρίζουν δηλαδή τους δρόμους (όχι φυλακή, αρκετά τους ταΐσαμε τζάμπα)
..και αφού αποκατασταθεί η ομαλότης εις την χώραν..
ξανακάνει εκλογές με απλή αναλογική που συνταγματικά θα έχει κατοχυρωθεί ως ο μόνος τρόπος διεξαγωγής εκλογών.
Πιο κάτω  αυτός που θα δώσει λύση το πρόβλημα βγάζει τον πρώτο του λόγο 

ΣΔΟΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ !


Κλιμακώνεται ο πόλεμος των περιπτερούχων Κρήτης με τις καπνοβιομηχανίες, μετά την απόφαση του Σωματείου να προχωρήσει σε αυξήσεις 10 λεπτών στα καπνικά προϊόντα.
Στη διαμάχη μπαίνουν τόσο το ΣΔΟΕ, όσο και η Ένωση Καταναλωτών που αντιτίθενται στη δράση των περιπτερούχων.
Το ΣΔΟΕ μάλιστα κοινοποίησε στα Μέσα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ενημέρωνε για το παράνομο της ενέργειας. Στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ υποστηρίζει πως η ενέργεια των περιπτερούχων είναι παράνομη, ενώ τονίζει πως η υπηρεσία θα εφαρμόσει τον τελωνειακό κώδικα εφόσον διαπιστώσει στην αγορά πακέτα με διαφορετική τιμή πώλησης από την αναγραφόμενη.
Στο μεταξύ, απεργία πείνας έχει αρχίσει από χθες η πρόεδρος του Σωματείου Ελένη Χαιρέτη, τονίζοντας πως «προτιμά να πεθάνει, από το να τη σκοτώσουν με τη στάση τους οι καπνοβιομηχανίες και τα διάφορα συμφέροντα.
Η κατάσταση έχει προκαλέσει την αναστάτωση τόσο των καταναλωτών, όσο και των περιπτερούχων, που δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, τι είναι δίκαιο και τι νόμιμο τελικά.
Το Σωματείο περιπτερούχων και καπνοπωλών ωστόσο, αναδιπλώθηκε μερικώς, ενώ έχει δώσει εντολή σήμερα να μην υπάρχουν διπλές τιμές στα πακέτα των τσιγάρων.
Τις αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων στην Κρήτη φαίνεται να μελετά ήδη η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Το Σωματείο εμμένει στην άποψη του πως η τιμή είναι ενδεικτική και όχι η ανώτατη και τονίζει πως σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τη δυνατότητα να πωλούν ακριβότερα τα τσιγάρα.
Να σημειωθεί ότι στην εφαρμογή της απόφασής τους να πωλούν τα τσιγάρα κατά 10 λεπτά επιπλέον από την αναγραφόμενη τιμή του πακέτου προχώρησαν οι περιπτερούχοι της Κρήτης πριν περίπου 2 ημέρες, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας στη στάση των καπνοβιομηχανιών για τη μη αύξηση του ποσοστού κέρδους του κλάδου από την πώληση των καπνικών προϊόντων.http://news247.gr/ellada/paranomes_oi_aykshseis_sta_paketa_twn_tsigarwn_sthn_krhth.781236.html

ΓΡΑΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΕΞΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Από έναν Αγνο Δεξιό μερικές παρατηρήσεις... -Αντωνης Σαμαράς Πρωην Αποσταστης/Υπουργος που εδωσε Ελευθερας στους Λαθρομεταναστες -Κεφαλογιαννης (ο Παπους) Που πηγανε οι ιστοριες με τα Δικαστηρια??? -Καραογλου Ενας Λογιστακος απο θεσσαλονικη -Καλαφατης Ενας Αποτυχημενος στην θεσσαλονικη - Φαφλατας -Αρης Σπηλιοτοπουλος Ο Υπουργος ΤΟυριμου που εκανε ΠΟΛΥΤΕΛΗ Τουρισμο με τα λεφτα του Κοσμακη. Για το ..."σπιτι" ακομα κανείς δεν του ζητησε τον λόγο -Φωτης Μανουσης Απο Διευθυντης του FM 100/Δημ. Ραδιοφωο Θεσ/νικης εγινε ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ... από που κ ως που θα μου πεις... ε?! -Γκιουλέκας Ενας πρωην μέτριος Δημοσιογραφος -Και ...Λοιποί Εκπροσωποι, Κοινοβουλευτικοί Εκπροσωποι ΟΛΟΙ ΑΠΡΟΣΩΠΟΙ Δικηγόροι, Φλωροι, Γιατροι ... στην λαική της Γειτονιάς τους δεν εχουνε πάει ποτέ τους! Εαν τους ρωτησεις ¨"ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ Η ΝΟΤΜΑΤΑ ΤΟ ΚΙΛΟ", οχι μονον δεν θα ξέρουνε να σου πούνε αλλά πιθανον να σου κάνουνε και την χαζη ερωτηση "ΤΙ ΕΙΝΙ ΝΤΟΜΑΤΑ??" ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ? ΦΛΩΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΡΙΒΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ...ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ "ΕΥΓΕΝΩΝ" ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ (ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ) ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥΣ! ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΧΟΜΠΥ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝΕ "ΛΕΕΙ" ΝΑ ΜΑΣ ...ΣΩΣΟΥΝΕ!!! ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ "ΑΥΤΟΥΣ" ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ??? ΕΕεεε?!?!?!

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων

Από αύριο το απόγευμα, σύμφωνα με την ΕΜΥ

 
Μεταβολή του καιρού προβλέπει από το απόγευμα της Παρασκευής και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, και ενισχυμένους νοτιάδες, που θα φθάνουν στα πελάγη τα 9 μποφόρ.

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου σταδιακά τα φαινόμενα θα ασθενήσουν στα δυτικά και βόρεια και από το βραδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.

Παράλληλα οι άνεμοι αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βορείους και τη νύχτα θα ασθενήσουν.

Αναλυτικά, από το απόγευμα της Παρασκευής ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την ήπειρο, τη δυτική στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τη Στερεά.

Από το βραδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νοτια).


Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση και ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλώνονται στην ανατολική Θεσσαλία- Σποράδες, την ανατολική στερεά- Εύβοια, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής (κυρίως στα βορειοανατολικά), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα και σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

«Σοβαρός κρίκος στην αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων»
Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ
Σε άμεση αντίσταση στην απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών καλεί η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, που είναι κομμάτι των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Η ΚΟΑ καλεί τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς της γειτονιάς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές με τα εκλεγμένα συμβούλιά τους να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις των σχολείων, που τις προηγούμενες μέρες ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, είναι ένας ακόμη σοβαρός κρίκος στην αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση. Οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις, μαζί και με τα υπόλοιπα αντιδραστικά μέτρα που ήδη θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως ο δραματικός περιορισμός των διορισμών και η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στους εκπαιδευτικούς, η διείσδυση των επιχειρήσεων στο σχολείο που θα έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν ακόμη και το περιεχόμενο μαθημάτων, κάνει την κατάσταση πολύ δύσκολη για τα παιδιά της εργατικής τάξης, για τη λαϊκή οικογένεια που βάζει ολοένα και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και στην Παιδεία, όπως και στην υπόλοιπη ζωή της εργατικής τάξης, αξιοποιείται ως πρόσχημα η καπιταλιστική οικονομική κρίση για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
Οι συνέπειες είναι ήδη εμφανείς: Οι μαθητές ειδικά στις πιο λαϊκές περιοχές να στοιβάζονται σε 30άρια τμήματα με αποτέλεσμα η παιδαγωγική διαδικασία να πηγαίνει περίπατο, η λειτουργία του σχολείου να υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο. Από αυτά που ήδη έχουν γίνει γνωστά, φαίνεται πως το υπουργείο Παιδείας έχει σκοπό να μειώσει σε ορισμένους δήμους της Αθήνας ακόμη και κατά το μισό τα σχολεία!!!
Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι επίσης ξεκάθαρος: Αυτό που θέλει είναι η εδραίωση του σχολείου της αγοράς, της ταξικής διαφοροποίησης, της επέλασης των "χορηγών", της ολοένα και μεγαλύτερης σχολικής διαρροής και εγκατάλειψης του σχολείου από τα πιο φτωχά στρώματα. Να παράγονται μαζικά ευέλικτοι, καταρτίσιμοι αυριανοί εργαζόμενοι, χωρίς ολοκληρωμένες γνώσεις και εφόδια, εύκολη λεία για το μεγάλο κεφάλαιο.
Κάλεσμα σε αντίσταση
Κανείς εργάτης, υπάλληλος, εκπαιδευτικός, φτωχός αυτοαπασχολούμενος, νέος να μην πέσει στην ύπουλη παγίδα που στήνει το ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση προκαλεί όταν λέει πως κάνει τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις για "παιδαγωγικούς λόγους"! "Παιδαγωγικό" για το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που στηρίζουν αυτήν την κατεύθυνση και τις επιλογές, είναι ό,τι συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο. Η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. στηρίζουν ανοιχτά τα μέτρα. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις του, δεν αμφισβητεί τον πυρήνα των μέτρων, συσκοτίζει τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την εκπαίδευση, έχει ενσωματώσιμα αιτήματα στη γραμμή του κεφαλαίου.
Το ΚΚΕ καλεί σε άμεση αντίσταση σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς της γειτονιάς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές με τα εκλεγμένα συμβούλιά τους να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική. Να απορρίψουν τη νέα διοικητική δομή στα πλαίσια του "Καλλικράτη", τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολείων. Να παλέψουν για σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών. Καμία τάξη να μην έχει πάνω από 20 μαθητές. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.
Πάλη για την αμφισβήτηση των επιλογών του κεφαλαίου, συγκέντρωση δυνάμεων για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Λύση αποτελεί η λαϊκή εξουσία, ο σοσιαλισμός, το κοινωνικό σύστημα όπου οι εργάτες απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν, όπου ικανοποιούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6108288&publDate=17/2/2011 

Είναι η πραγματικότητα σε σκίτσα

Πάντα έγκαιρα φάνηκε στο σφουγγαρ του πηδμα το εξπρές Σαντορίνη !
Κανονικά ο απόπλους του «Εξπρές Σαντορίνη» ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ!

Παρουσίασε χθες μηχανική βλάβη

Κανονικά πραγματοποίησε σήμερα το επιβατηγό πλοίο «Εξπρές Σαντορίνη» το προγραμματισμένο δρομολόγιο του από το Βόλο για Σποράδες με 109 επιβάτες.

Χθες το πλοίο είχε παρουσιάσει βλάβη στη στο δεύτερο κύλινδρο της δεξιάς κύριας με αποτέλεσμα να παραμένει δεμένο και οι επιβάτες του δρομολογίου να εξυπηρετούνται με το Flying Dolphin 15.

Επιτέλους τιμούν τους νεκρούς ήρωες των Ιμίων: Tα ονόματα τους παίρνουν οι δύο νέες πυραυλακάτοι

ImageΡ72 "Υποπλοίαρχος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ" και Ρ73 "Υποπλοίαρχος ΒΛΑΧΑΚΟΣ", θα ονομαστούν οι δύο τελευταίες πυραυλάκατοι του ΠΝ, που ναυπηγούνται τώρα από τα ναυπηγεία Ελευσίνας ως ένδειξη τιμής για τους δύο από τους τρεις ηρωϊκούς αξιωματικούς του ΠΝ που χάθηκαν στα Ίμια. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και σίγουρα αποτελεί μία ορθή επιλογή του υπουργού. Ελπίζουμε να βρεθεί σύντομα και μία ακόμα πυραυλάκατος ή ένα ανάλογο σκάφος για να λάβει και το όνομα του Γιαλοψού, του τρίτου αδικοχαμένου παλικαριού του μοιραίου ελοκοπτέρου ΠΝ21 Και σε ότι αφοροά τις δύο πυραυλακάτους και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις πληρωμές, αυτό βαίνει προς επίλυση και πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει κλείσει το θέμα.
Τα σχέδια των σκαφών Super Vita βασίζονται στα μικρότερα σκάφη κλάσσεως Vita που υπηρετούσαν στο πολεμικό ναυτικό του Κατάρ, όπως επίσης και παρόμοιων διαστάσεων σκάφη που κατασκευάστηκαν για το Ομάν και άλλες χώρες.
Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο, ενώ η εταιρεία Vosper Thornycroft Controls παρέχει το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το σύστημα διαχείρισης του σκάφους, τον ηλεκτρικό εξοπλισμό και τα συστήματα αντιμέτρων.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Εκτόπισμα 541 τόνοι (πλήρες 580 τόνοι)
Μήκος / πλάτος / βύθισμα 61,9μ / 9,5μ / 2,6μ
Ταχύτητα (μέγιστη) 34,25 κόμβοι
Εμβέλεια (ν.μ. / κόμβους) 2.2250/18, 750/34
Πλήρωμα 45
Κινητήρες 4 πετρελαιοκινητήρες ΜΤU 16V 595
TE90 των 23.500 ίππων
Οπλισμός 4 εκτοξευτές MM.40 Block 2 Exocet, 1 α/α και αντιπυραυλικό σύστημα RAM
1 πυροβόλο ΟΤΟ Breda Super Rapido, 2 πυροβόλα ΟΤΟ Breda
ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΘΕΛΚΥΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ P67 ΡΟΥΣΣΕΝ 12/11/2002 20/12/2005
P68 ΔΑΝΙΟΛΟΣ 08/07/2003 22/02/2006
P69 ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ 06/04/2004 08/05/2006
P70 ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ 20/12/2005 01/10/2010
Ρ71 ΡΙΤΣΟΣ
Oι επόμενες δύο πυραυλάκατοι που θα λάβουν και τα ονόματα των ηρώων των Ιμίων είναι οι P72 Υποπλοίαρχος Καραθανάσης και P73 Υποπλοίαρχος Βλαχάκος.
Οπλισμός πυραυλάκατων Super Vita
Κάθε σκάφος εξοπλίζεται με πυραύλους επιφανείας Exocet ITL 70A MM40 Block II που χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει τα 70 χιλιόμετρα. Οι δύο εκτοξευτές έχουν τοποθετηθεί στην πλώρη και την πρύμνη του πλοίου, ενώ η αντιαεροπορική προστασία εξασφαλίζεται με συστήματα RAM (Rolling Airframe Missile) που παρέχονται από την εταιρεία RAMSYS. Πρόκειται για τα συστήματα GMWS Mk 31 που χρησιμοποιούν τους πυραύλους RIM-116A Block I με διπλό σύστημα ανίχνευσης μέσω ραντάρ και υπερύθρων, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει τα 10 χιλιόμετρα. Το κυρίως πυροβόλο είναι το Otobreda Super Rapid 76mm της Alenia, ικανό για εκτέλεση 85 βολών/λεπτό σε απόσταση 16 χιλιομέτρων. Δύο πυροβόλα Otobreda 30mm της ίδιας εταιρείας συμπληρώνουν τον οπλισμό των σκαφών, ενώ το σύστημα αντιμέτρων Argo Systems AR900 και ο εκτοξευτής "δολωμάτων" (decoy launcher) Sippican SRBOC προσφέρουν την απαραίτητη προστασία.
Η πυραυλάκατος ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ (Ρ70) εξοπλίζεται με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block 3, ενώ θα αντικατασταθούν και τα βλήματα MM40 Block 2 Mod1 που εξοπλίζουν το τρίτο σκάφος ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ (Ρ69).
Η νέα έκδοση αυξάνει τη μέγιστη απόσταση βολής από 72km σε 180km, ενώ περιλαμβάνει την ικανότητα μεταβολής πορείας σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής (waypoints), τα οποία κατά πληροφορίες μπορούν να υπερβούν τα 10.
Πρόκειται για τετραδιάστατα σημεία -γεωγραφικό μήκος και πλάτος, υψόμετρο, χρόνος- επιτρέποντας την παράκαμψη νησιών ή εξάρσεων της ακτογραμμής, για την αιφνιδιαστική εμφάνιση σε περιορισμένη απόσταση από τον στόχο, καθώς και για τον κορεσμό των αμυντικών συστημάτων με ταυτόχρονη άφιξη πολλαπλών βλημάτων. Παρέχεται επίσης ικανότητα βολής σε γεωγραφικές συντεταγμένες με καθοδήγηση GPS, για προσβολή ελλιμενισμένων πλοίων και επάκτιων στόχων.
Το σύστημα μάχης Tacticos προέρχεται από την εταιρεία Thales Nederland (πρώην Signaal) και παρέχει αυτόματη εκτίμηση κινδύνου, καθώς και χρήση των αισθητήρων και του οπλισμού του πλοίου για τον εγκλωβισμό στόχων. Το σύστημα ελέγχει το σύνολο του εξοπλισμού (πύραυλοι Exocet, πυροβόλα των 76mm και 30mm, συστήματα RAM και DR 3000), ενώ το σύστημα ελέγχου πυρός ονομάζεται Sting και προέρχεται επίσης από την εταιρεία Thales Nederland.
Οι αισθητήρες του σκάφους περιλαμβάνουν το ραντάρ Thales MW08 3D, τον ηλεκτροοπτικό ανιχνευτή Thales Nederland Mirador, το Scout Mark II και το ραντάρ πλοήγησης Marine Bridgemaster-E της Northrop Grumman (πρώην Litton). Οι επικοινωνίες βασίζονται στο σύστημα Data Link 11, model MDM 2002 της εταιρείας Rockwell Collins, η εταιρεία Intercom Systems A/S παρέχει το σύστημα επικοινωνιών ICS 2000, ενώ η Aeromaritime παρέχει το σύστημα αναγνώρισης φίλων/εχθρών IFF Mk 12.
Προγράμματα ναυπήγησης
Το πρόγραμμα ναυπήγησης των πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού περιελάμβανε την κατασκευή τριών (3) σκαφών τύπου Super Vita και υπεγράφη στις 7/01/2000. Η ναυπήγηση πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία Ελευσίνας με την εταιρεία Vosper Thornycroft να παρέχει τα σχέδια, την απαραίτητη λογιστική υποστήριξη και τον εξοπλισμό των σκαφών. Το ύψος του προγράμματος ανήλθε σε 150.000.0000.000 δραχμές με Ε.Π.Α. 19%. Στα πλαίσια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων παραδόθηκαν 2 μεταχειρισμένα ναρκοθηρικά τύπου Hunt, ενώ προβλεπόταν το δικαίωμα προαίρεσης για 4 ακόμη σκάφη Super Vita.
Στις 28 Αυγούστου 2003 ασκήθηκε το δικαίωμα προαίρεσης για δύο ακόμη πυραυλάκατους Super Vita, με συνολικό κόστος τα 268.160.554 ευρώ. Η κατασκευή τους ανατέθηκε ξανά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας σε συνεργασία με την αγγλική εταιρεία VOSPER και η καθέλκυση της πυραυλάκατου "Υποπλοίαρχος Κρυσταλλίδης" πραγματοποιήθηκε στις 06.04.2004. Νονά του πλοίου ήταν η ανιψιά του υποπλοιάρχου που σκοτώθηκε το 1941.
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2008 υπογράφηκε σύμβαση ύψους 299.000.000 ευρώ μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) και των Ναυπηγικών και Βιομηχανικών Επιχειρήσεων Ελευσίνας (ΝΒΕΕ) για την προμήθεια δύο ακόμη Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) τύπου Super Vita κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ.
Τα δύο εν λόγω σκάφη είναι το έκτο και έβδομο από την έναρξη του σχετικού προγράμματος, για την απόκτηση των οποίων ασκήθηκε το δικαίωμα προαίρεσης της αρχικής σύμβασης. Η παράδοσή τους προβλέπεται να πραγματοποιηθεί 46 και 52 μήνες από την ενεργοποίηση της σύμβασης αντίστοιχα, δηλαδή τον Αύγουστο του 2012 και τον Φεβρουάριο του 2013. Τα δύο νέα σκάφη δεν έχουν σχεδιαστικές τροποποιήσεις σε σχέση με τα υπάρχοντα και μόνη διαφορά τους είναι ο εφοδιασμός με βλήματα επιφανείας-επιφανείας MM40 Exocet Block 3 αντί των Block 2 που φέρουν τα τρία αρχικά ΤΠΚ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έφοδος εναντίον των διαδηλωτών στο Μπαχρέιν

Έκτακτο τώρα στην Σκόπελο!

http://skopelos-news.blogspot.com
Έκτακτο περιστατικό τώρα στην Σκόπελο μεταφέρεται με το σκάφος του ΚΟΣΜΑ  προς το νοσοκομείο του βόλου
Εμείς ευχόμαστε να είναι περαστικά

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου