Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Γιάννη μας λείπεις (λέμε τώρα…)

Τι έγινε αυτή η ψυχή; O μπροστάρης των εργαζομένων της χώρας; τέτοιος χαμός αυτές τις μέρες και ο Γιάννης πουθενά. Μόνο που και που εμφανίζεται σαν τον ...  
 
Bin Laden με κάποια δήλωση, απλώς για να υπενθυμίζει ότι συνεχίζει να ζει κάπου ανάμεσα μας.
Από Antista/Chef

Απροσπέλαστων σχεδόν έως σήμερα!!!


Συνεδριάζουν για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες την επόμενη Τρίτη

Πρόσκληση προς τα διευθυντικά στελέχη του Λιμενικού Σώματος καθώς και το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής απέστειλε η Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας προκειμένου να συμμετάσχουν την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου στις 11.00 στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Διεύθυνσης Θαλάσσιων Συγκοινωνιών του Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. (κεντρικό κτίριο πρώην ΥΕΝΑΝΠ, Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε2, αίθουσα 577).
Στο τραπέζι της Συνεδρίασης πρόκειται να τεθούν ζητήματα που αφορούν σε αιτήματα τροποποιήσεων και ακινητοποιήσεων δρομολογίων της τρέχουσας περιόδου, στην προκήρυξη επαναληπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Μεταφορών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας καθώς και σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων.

Μια πολύ σπάνια φωτογραφία τώρα αποκλειστικά για τους αναγνώστες του skopelosnews τι σας θυμίζω !!!!


Το skopelosnews θα ξεκινήσει από σήμερα ένα ιστορικό αφιέρωμα Και σας παρακαλούμε εάν έχετε υλικό να μας στείλετεskopelosnews ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά της ΣΚΟΠΕΛΟΥ με τελικό στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας! Στην προσπάθεια του skopelosnews  μπορούν να βοηθήσουν όλοι με την ελεύθερη - δημόσια έκφρασή τους! ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ! Επικοινωνία:skopelosnews@gmail.com

ΠΡΟΣ COSMOTE! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSUgMs0OZ358ZdnETxBzv8irVHpfUX473qHexhmkiNzH47hz0TOJw

ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 1500 ΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΒΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΓΡΑΜΜΗ (ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ) ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙ'ΑΥΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!
ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ...ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ...ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ....

Στα τσιπουράδικα… του Βόλου

Χώροι χαλάρωσης, αλλά και γαστριμαργίας υψηλών απαιτήσεων

«Τσιπουράδικα σαν του Βόλου δεν υπάρχουν άλλα, όχι στην Ελλάδα, αλλά στον πλανήτη ολόκληρο…». Με τη φράση αυτή, ένας από τους πιο φανατικούς θαμώνες των τσιπουράδικων του Βόλου δίνει την «ταυτότητα» της ατραξιόν αυτής της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Στέκια χαλάρωσης, συναναστροφής και γαστριμαργίας υψηλών απαιτήσεων, τα τσιπουράδικα του Βόλου προσφέρουν στον πελάτη τους πολλά περισσότερα από ένα καλό φαγητό κι ένα ποιοτικό τσίπουρο.

Τα τσιπουράδικα του Βόλου φημίζονταν ανέκαθεν για τους μεζέδες τους. Και σήμερα ακόμη, δύσκολα συναγωνίζονται με άλλα στην υπόλοιπη χώρα, σε ποικιλία μεζέδων και ποιότητα. Το ένα δίπλα στο άλλο, τα περισσότερα μπροστά στην παραλία του Βόλου άνοιγαν από το πρωί για να υποδεχτούν τους πελάτες τους, που όμως κατέφθαναν κυρίως μετά τις δουλειές. Εκεί, γύρω στις τρεις με τέσσερις το μεσημέρι, στήνονταν τα μεγαλύτερα «πηγαδάκια» και οι παρέες γύρω από το τραπέζι, ακόμη και από τους πάγκους, όπου σερβίρονταν το τσίπουρο και οι μεζέδες.

Οι ταμπέλες όλων των τσιπουράδικων στην παραλία γράφουν ότι είναι «παραδοσιακά». Ένα από αυτά μάλιστα, επάνω στη φωτιζόμενη επιγραφή του γράφει ότι λειτουργεί από το 1951. Ίσως να έμειναν παραδοσιακά σε ό,τι αφορά τους μεζέδες τους, όμως η όψη τους προσαρμόστηκε στους νέους καιρούς.

Επιδοτήθηκαν, εκσυγχρονίστηκαν, μεγάλωσαν, κατέλαβαν περισσότερα μέτρα στο πεζοδρόμιο, μέρος του οποίου έκλεισαν με νάιλον για να «βολευτούν» και οι καπνιστές πελάτες τους. Οι φωτεινές επιγραφές, τα υπερσύγχρονα μηχανήματα της κουζίνας, ο καινούργιος εξοπλισμός παραπέμπουν στο αύριο, αλλά το σέρβις, όπως μας διαβεβαιώνουν, μένει πάντοτε ίδιο. Η παράδοση «ζει» στο… πιάτο και στο ποτήρι.

Υπάρχουν όμως και εκείνα που δεν άλλαξε ο καιρός. «Να πάτε στον "Κάβουρα", ο μόνος που έμεινε όπως παλιά», μας είπε ένας περαστικός. Όχι, δεν ήταν ο μόνος, τρία τουλάχιστον στο ίδιο στιλ βρίσκονταν στην πλατεία, αλλά ατμόσφαιρα σαν κι αυτή, πουθενά, όπως μας λέει χαρακτηριστικά ένας από τους θαμώνες. Ο χρόνος του μαγαζιού έχει «κολλήσει» σε μια εποχή, που όλα ήταν φρέσκα, νόστιμα, εκλεκτά, μαγειρεμένα με μαστοριά και μεράκι και κυρίως φθηνά.

Η διακόσμηση θυμίζει καφενείο της δεκαετίας του '60: ο ιστορικός τιμοκατάλογος, τα απλά τραπέζια και οι καρέκλες. Αλλά, το μεγάλο «μυστικό» και η δύναμή του βρίσκεται στην ψηστιέρα. Κομμένες στη μέση, πατάτες λειώνουν στη θράκα, τα χταποδάκια κρέμονται πάνω από τη σχάρα για να πάρουν θέση για ψήσιμο αμέσως μετά. Ψάρια, καβούρια και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή του καλοφαγά, μπορεί να το βρει στο παραδοσιακό τσιπουράδικο. Η ποικιλία απίστευτη, όπως άλλωστε και σε όλα τα τσιπουράδικα της περιοχής.

Το τσίπουρο ρέει άφθονο στα ποτήρια και στις καρδιές. Οι σερβιτόροι δεν ρωτούν, μόνο σερβίρουν, οι πελάτες δεν παραγγέλλουν, μόνο τρώνε και πίνουν. Ο καθένας στο ρόλο του. Κουμάντο κάνει μόνο ο ψήστης. Αυτός θα ταιριάξει και τους μεζέδες.

«Λένε ότι εάν δεν ταιριάξει τους μεζέδες, δεν ανοίγει το μαγαζί», αναφέρει ένας πελάτης από την Αθήνα, που ήρθε με τη σύζυγό του για τσιπουράκι. Η αλήθεια είναι ότι ο μάγειρας ποτέ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να συνδυάσει μεζέδες. Και ποτέ το μαγαζί δεν έμεινε κλειστό.

Πρώτο τσίπουρο σερβίρεται με γαρίδες και καραβίδες, δεύτερο, με πατάτες ψημένες στη χόβολη με φρέσκο βούτυρο, στο τρίτο αστακός και σκουμπρί. Αυτή είναι μια καλή σειρά. Μπορεί να αλλάξει η σειρά, όμως όχι η ποιότητα.

Ο ιδιοκτήτης, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, το έχει καμάρι το όνομά του και το μαγαζί. Όπως και το ότι στο μαγαζί του, που έχει ιστορία εβδομήντα χρόνων, δεν ισχύει απόλυτα το ρητό, «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο». Μπορεί και να έχει, μπορεί και όχι. Όλοι είναι ανοιχτοί στα πειράγματα, όλοι μπορούν να γκρινιάζουν όσο τους κάνει κέφι, όλοι δικαιούνται να κάνουν το καλαμπούρι τους με όλους. Ακόμη και με τον ψήστη. Κι αυτός μπορεί, ώρες ατέλειωτες να τους απαντά με την ίδια θυμόσοφη ενέργεια, αλλά ποτέ με… καμένο μεζέ…
Οι πελάτες των τσιπουράδικων είναι ντόπιοι, αλλά και περαστικοί. Μέχρι και φίλαθλοι ομάδων από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δεν παραλείπουν να κάνουν στάση στο Βόλο για να απολαύσουν ένα τσιπουράκι. Είναι παράδοση.

Τα τραπέζια δεν αδειάζουν σχεδόν ποτέ τα μεσημέρια. Τελευταία, μόνο, επικράτησε αναταραχή με το νόμο για το κάπνισμα, αλλά οι πελάτες τους δεν τους πρόδωσαν. Η ταμπέλα της απαγόρευσης υπάρχει αναρτημένη ευδιάκριτα σε όλα τα καταστήματα και οι πελάτες είτε καπνίζουν έξω και συνεχίζουν μέσα με τσίπουρα, είτε καπνίζουν σε αυτοσχέδιες νάιλον κατασκευές στα πεζοδρόμια. Πολλοί, πάντως, δεν είναι εύκολο να προσαρμοστούν, αν και κάνουν προσπάθειες.

Αυτή είναι η καθημερινότητα του τσιπουράδικου. Κι όταν τα ποτήρια αδειάζουν, πάλι από την αρχή. Είναι από τις μικρές παραδόσεις που κάνουν ξεχωριστό και θελκτικό για τους ταξιδιώτες το Βόλο και ομορφότερες τις στιγμές εκείνων που αποζητούν λίγες ώρες αυθεντικότητας και χαλάρωσης.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/120605/sta-tsipouradika-tou-volou/

Συλλήψεις αγροτών στον Προμαχώνα

Σε συλλήψεις έξι μελών της παράταξης των αδέσμευτων αγροτών, που πέρασαν τον αποκλεισμό των ΜΑΤ λίγο πριν τον κόμβο Πετριτσίου, προχώρησαν άνδρες της αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, μετά από εντολή του Ταξίαρχου Δημήτρη Τσώτα.

Οι αγρότες που συνελήφθησαν κατάφεραν, μέσω αγροτικών παράδρομων, να παρακάμψουν το «μπλόκο» των ΜΑΤ λίγο πριν τη γέφυρα Πετριτσίου και μέσω Αγκίστρου να φτάσουν στον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα.

Την ίδια ώρα, ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αστυνομικών, αγροτών και διερχόμενων οδηγών, όταν οι παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν τη διέλευση όλων των οχημάτων από και προς τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, λίγο πριν τη γέφυρα του Πετριτσίου.

Στην αστυνομική δύναμη συμμετέχουν διμοιρίες των ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και τις Σέρρες, ενώ αναμένεται αστυνομική δύναμη και από την Ημαθία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Ευκαιρία» για τον ελληνικό τουρισμό τα γεγονότα στην Αίγυπτο..ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ !!


Θετικά για την Ελλάδα και την Κύπρο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε επίπεδο τουριστικού τομέα οι πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας Γιούρι Μπαρζίκιν, όπως μεταδίδει η δικτυακή πύλη ellada-russia.ru.
Λόγω των των ταραχών στην Αίγυπτο ήδη αυξήθηκαν κατά 10-15 % στη ρωσική αγορά οι τιμές για τα τουριστικά πακέτα της περιόδου προς τους πιο ήσυχους προορισμούς της ευρύτερης περιοχής και οι Ρώσοι επαγγελματίες του τουρισμού, όπως και οι πελάτες τους βρίσκονται σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων.
Ο κ. Μπαρζίκιν υποστήριξε ότι οι Ρώσοι τουρίστες θα πρέπει αναγκαστικά να προσαρμόσουν τις επιλογές και τα σχέδιά τους και να διαλέξουν άλλους προορισμούς. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του "μπορεί να κλείσει κανείς έγκαιρα κάποιο πακέτο προς την Ελλάδα και να εξασφαλίσει έκπτωση ως και 35 %, εάν λόγος γίνεται για θερινό τουρισμό, τον Απρίλιο επίσης θα μπορούσε να επισκεφθεί την Κύπρο".
Ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι θα υπάρξει στροφή των Ρώσων τουριστών προς το εσωτερικό της χώρας και τα θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας ο κ. Μπαρζίκιν εκτίμησε ότι αυτό είναι μάλλον απίθανο να συμβεί, διότι ο Ρώσος τουρίστας αναζητεί ποιοτικές υπηρεσίες, όπως αυτές που έχει συνηθίσει να λαμβάνει στο εξωτερικό και δεν μπορεί προς το παρόν να βρει στην εσωτερική ρωσική αγορά.
Τα γεγονότα της Αιγύπτου, που απορροφούσε περισσότερα από δύο εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες ετησίως, αναμένεται πάντως να προκαλέσουν ανακατατάξεις σε ολόκληρη τη ρωσική τουριστική αγορά και να επαναπροσδιορίσουν τιμές και προτεραιότητες.
Πηγή: Newscode.gr

Ή εμείς ή κανείς!

ΔΝΤ: δεν επιβάλαμε τα μέτρα, η κυβέρνηση τα πρότεινε !!!

Πολεοδομία είσαι εδώ?


Αναγνώστης του skopelosnews μας ανάφερε πως στην περιοχή καραβοτσάκισμα γίνεται όργιο αυθαιρεσίας από μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα αλήθεια έχει κανένας υπάλληλος της υπηρεσίας επισκεφτεί να δει τι γίνετε?

ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!! HYDROFOIL SHIP - ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΔΕΛΦΙΝΙ

Υδροπτέρυγο
To Υδροπτέρυγο ή εμπορικά λεγόμενο ιπτάμενο δελφίνι, ή υδροφόιλ, (hydrofoil ship) είναι ναυπηγικός τύπος πλοίου που ανήκει στα ταχύπλοα επιβατηγά πλοία χωρίς θαλάσσιο εκτόπισμα (non displacement craft) με "μέση ταχύτητα" και άνω. Ναυπηγικά φέρει υπό τα ύφαλα μόνιμα πτερύγια (καμπυλωτά πέδιλα συνήθως δύο, με ελαφρά ανοδική κλίση προς πλώρη), δια των οποίων πάνω από συγκεκριμένη ταχύτητα, το κύριο μέρος του σκάφους εξέρχεται της επιφάνειας του νερού (θάλασσας, ποταμού ή λίμνης) με αποτέλεσμα μηδενίζοντας τις τριβές ν΄ αναπτύσσει μεγαλύτερη ταχύτητα. Βεβαίως εξυπακούεται ότι οι άξονες στις προπέλλες έχουν μεγάλη κλίση ώστε να διατηρούνται αυτές μέσα στο νερό.
Τα ιπτάμενα δελφίνια μπορούν να αναπτύξουν υψηλές ταχύτητες, 30-40 κόμβοι, πλην όμως είναι ευαίσθητα στους κυματισμούς, γι΄ αυτό και στερούνται ανοικτού καταστρώματος. Συνήθως πλέουν με οικονομική ταχύτητα 25-30 κόμβους. Σύμφωνα με είδικό άρθρο του Δ.Κ.Α.Σ. υποχρεούνται, "εν κινήσει", μέρα ή νύκτα, να φέρουν εκτός των συνήθων φανών ναυσιπλοΐας περίβλεπτο κίτρινο φάρο (ροταλάρμ) στο άνω μέρος του ιστού τους.
Στην Ελλάδα αυτός ο τύπος σκάφους έλαβε τον εμπορικό τίτλο "Ιπτάμενο δελφίνι" στη δεκαετία του "70 όταν τέτοιο σκάφος με το όνομα "express" είχε δρομολογηθεί σε γραμμές του Αργοσαρωνικού.
Τα πρώτα υδροφόϊλς σκάφη κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ και αργότερα σε άλλες χώρες, με κύριο σκοπό τον διάπλου σε λίμνες. Στην Ελλάδα πιο γνωστά είναι τα σοβιετικής κατασκευής ιπτάμενα δελφίνια της κλάσης Μετεόρ, που εφόσον καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν επεκτείνουν τους πλόες τους ακόμα και σε γραμμές του Αιγαίου.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Αυτά που ταξιδεύουν στην σκόπελο είναι  κατασκευής μετεορ ρώσικης και πρέπει να μάθουμε έτος κατασκευής θα πέσει πολύ γέλιο..

37 Χρονών είναι και να τους πούμε και ευχαριστώ που βοηθάνε την σκόπελο με συγκοινωνία .Έτσι δήμαρχε?

Το "Εξπρές Σαντορίνη" ανήκει στην κατηγορία των επιβατηγών - οχηματαγωγών. Κατασκευάστηκε το 1974 στη Γαλλία και αναπτύσσει ταχύτητα 19,5 κόμβους. Στους χώρους του μπορούν να φιλοξενηθούν 1436 επιβάτες και διαθέτει 50 καμπίνες. Στο γκαράζ μπορούν να μεταφερθούν 210 οχήματα.
Ούτε 12 μιλιά δεν πάει τώρα για 60 μίλια σκόπελος βόλος κάνει 5 ώρες !!!
http://skopelos-news.blogspot.com/

Σταματήστε να μας απειλείτε και να προσπαθείτε να μας τρομάξετε το blog skopelosnews δεν μασά !!!

Άρση απορρήτου στο διαδίκτυο..

Σε συνέχεια της νομικής μας ενημέρωσης σχετικά με το δικαίωμά μας στην ελευθερία της έκφρασης του λόγου θα ήθελα να πούμε και δύο λόγια, ως προ το τι ισχύει στην Ελλάδα για την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου επομένως.

Είναι γεγονός ότι με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, πολύ λόγος έγινε με τη γνωμοδότηση Σανιδά και την αντίρρηση της Αρχής Επικοινωνιών κλπ.

Όπως είναι γνωστό για να μπορέσει να εντοπιστεί και να ταυτοποιηθεί κάποιος blogger, ο οποίος τυχόν υπέπεσε σε αδίκημα πρέπει να γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Τότε είναι αναγκαία φυσικά η προσφυγή στο άρθρο 19 του Συντάγματος το οποίο προβλέπει ότι μπορεί το απόρρητο να αρθεί με διάταξη της Δικαστικής Αρχής και μόνο για λόγους εθνικής ασφάλειας και για τη διερεύνηση «ιδιαίτερα σοβαρών αδικημάτων.
Προς εφαρμογή της διάταξης αυτής του Συντάγματος έχει εκδοθεί ο Νόμος 2225/1994, ο οποίος στο άρθρο 4, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί με τους Νόμους 3115/2003 και 3666/2008, ορίζει τα «ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα» για τα οποία μπορεί να αρθεί το απόρρητο.

Αυτά είναι ΜΟΝΟ τα ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ
 
που αναλυτικά αναφέρονται εκεί και περιλαμβάνονται στα άρθρα 134, 135 παρ. 1, 2, 135Α, 137Α, 137Β, 138, 139, 140, 143, 144, 146, 148 παρ. 2, 150, 151, 157 παρ. 1, "159 παρ. 3", 168 παρ. 1, 187 παρ. 1, 2, 207, 208 παρ. 1, "235 περ. β`, 236 περ. β`, 237 περιπτώσεις, β` των παραγράφων 1 και 2" 264περ. β`, γ, 270, 272, 275 περ. β, 291 παρ. 1 εδ. β, γ, 299, 322, 324 παρ. 2, 3, "342 παρ. 1 και 2, 348, 348Απαρ. 3"374, 380, 385 του Ποινικού Κώδικα και που αφορούν αδικήματα σχετικά με την εσχάτη προδοσία, τα βασανιστήρια, την επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας, την εθνική ασφάλεια κλπκαι στα οποία δεν περιλαμβάνονται βέβαια τα πλημμελήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης ή της απλής δυσφήμησης και εξύβρισης.
Τελευταία έγινε μια προσπάθεια στη Βουλή να τροποποιηθεί ο Νόμος 2225/1994 και να προβλεφθεί ότι για ΟΛΑ τα ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ μπορεί να αρθεί το απόρρητο.
Τελικά όμως δεν πέρασε αυτή η διάταξη.
Βλέπετε για περισσότερα στο blog του Ε-lawyer εδώ

Επομένως κατά τη γνώμη μου για την άρση του απορρήτου στο διαδίκτυο (που ταυτίζεται με την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών) ισχύει ότι και στην Google!
Επιτρέπεται μόνο για κακουργήματα!!

ENΗΜΕΡΩΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!

SKOPELOSNEWS
Ενημέρωση περιμένουμε δήμαρχε εκτός αν περιμένουμε να  ξύπνηση το γραφείο τύπου του δήμου ξέρεται για πιο .πρόκειται για το γνωστό blog που είναι το γραφείο τύπου του δήμου σκοπέλου. ρε δεν πατέ καθόλου καλά άντε αφήστε της μαμάκιες και πιάστε δουλειά όπως υποσχεθήκατε που είναι η ενέργειες για συγκοινωνία με Θεσσαλονίκη τι έγινε τη συζήτησες με τους εφοπλισταδες?ποτε θα μας πείτε τι έγινε?

Ε. Αρβανιτάκη: Αισθάνομαι εξαπατημένη! - Newsbomb.gr

Ε. Αρβανιτάκη: Αισθάνομαι εξαπατημένη! - Newsbomb.gr

Η Σοφία Σακοράφα οργανώνεται και εκνευρίζει το Μαξίμου

Η Σοφία Σακοράφα οργανώνεται και εκνευρίζει το Μαξίμου

Gay παρελάσεις και γάμους θέλει τώρα ο Γ. Μπουτάρης

Gay παρελάσεις και γάμους θέλει τώρα ο Γ. Μπουτάρης

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Εμπλοκή Τσοχατζόπουλου σε μίζες 55 εκατ. ευρώ - Πολιτική

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Εμπλοκή Τσοχατζόπουλου σε μίζες 55 εκατ. ευρώ - Πολιτική

Μέτωπο γενικευμένης …αταξίας

Μέτωπο γενικευμένης …αταξίας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΕΟΣ !! Σημερινές φωτογραφίες της ΝΑΣΑ από το πλανήτη ΑΡΗSociaLMagazinE
Πηγή: http://skandalistes.blogspot.com/2011/02/blog-post_7356.html#ixzz1DGUW9heT

Στους δρόμους οι αγρότεςΚινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα, οι αγρότες ζητώντας την αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα και τη διασφάλιση των κατώτατων τιμών στην παραγωγή. Ραντεβού, στο δρόμο προς Προμαχώνα, με προορισμό το τελωνείο έχουν προγραμματίσει Σερραίοι αγρότες, ενώ στους δρόμους κατεβαίνουν και οι Θεσσαλοί αγρότες.
Συγκέντρωσεις σε Λάρισα - Τρίπολη - ΠρομαχώναΟι αγρότες από τη Θεσσαλία, έχουν προγραμματίσει για τις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στη Γυρτώνη.
Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής, σχεδιάζουν να κινηθούν προς τα διόδια Μακρυχωρίου για να σηκώσουν τις μπάρες ώστε να είναι ελεύθερη η διέλευση των διερχόμενων οχημάτων.

Στο μεταξύ, αγροτοκτηνοτρόφοι των νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας οργανώνουν το μεσημέρι, συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης.

Οι αγρότες ζητούν την αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα και τη διασφάλιση των κατώτατων τιμών στην παραγωγή.
Το υπουργείο χαρακτηρίζει άκαιρες και άδικες τις κινητοποιήσεις σημειώνοντας ότι δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και δηλώνει ανοικτό στο διάλογο με όλους τους φορείς αγροτών και κτηνοτρόφων.
Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

7 Φεβρουαρίου


Γιορτάζουν: Παρθένης
  • Γεγονoτα
1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας συγκροτεί τον πρώτο τακτικό ελληνικό στρατό.
1964: Οι Beatles αρχίζουν να κατακτούν και την Αμερική. Κατά την άφιξή τους στις ΗΠΑ, νεαροί οπαδοί κατακλύζουν το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και χρειάζεται ισχυρή αστυνομική δύναμη για να τους συγκρατήσει.
1969: Ο ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης Αλ Φατάχ, Γιάσερ Αραφάτ, αναλαμβάνει πρόεδρος της PLO.
1985: Η επιτυχία του Φρανκ Σινάτρα «New York, New York» γίνεται ο επίσημος ύμνος της πόλης της Νέας Υόρκης.
1990: Καταρρέει η Σοβιετική Ένωση. Η Κεντρική Επιτροπή του κομουνιστικού κόμματος συμφωνεί να παραδώσει το μονοπώλιο της εξουσίας που κατείχε εδώ και 73 χρόνια.
1991: Έπειτα από προσπάθειες του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Γιάννη Σγουρού, έρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία ο μετέπειτα χρυσός ολυμπιονίκης Πύρος Δήμας.
  • Γεννησεις
1478: Τόμας Μορ, άγγλος λόρδος, δικηγόρος και συγγραφέας, δημιουργός του όρου «Ουτοπία» που πρωτοακούστηκε ως τίτλος ενός βιβλίου του. [θαν. 6/7/1535]
1804: Τζον Ντίρι, αμερικανός σιδηρουργός, πρωτοπόρος στην κατασκευή γεωργικών μηχανημάτων. [θαν. 17/5/1886]
1812: Κάρολος Ντίκενς, άγγλος μυθιστοριογράφος. [θαν. 9/6/1870]
  • Θανατοι
1871: Χάινριχ Έγκελχαρτ Στάινβεγκ, γερμανός κατασκευαστής πιάνων. Τη δεκαετία του 1850 μετανάστευσε στις ΗΠΑ, άλλαξε το όνομά του σε Χένρι Στάινγουεϊ και ίδρυσε την ομώνυμη εταιρία κατασκευής πιάνων. [γεν. 17/2/1797]
1981: Φρειδερίκη, βασίλισσα των Ελλήνων (1947-1964). [γεν. 18/3/1917]
1994: Βίτολντ Λουτοσλάβσκι, πολωνός μουσουργός, από τους κορυφαίους συνθέτες του 20ου αιώνα. [γεν. 25/1/1913]
ΑΠΟ Σαν σημερα.gr

Απεργία!


Tο ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και στους λαούς της Αιγύπτου, της Τυνησίας, του Μαρόκο, της Υεμένης και αλλού, που μαζικά, μαχητικά ξεσηκώνονται και επιχειρούν να σπάσουν τις αλυσίδες της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της βίας και του αυταρχισμού.
Η βία, η άγρια καταστολή, ο αποπροσανατολισμός και η κάθε μορφή εργοδοτικής και κρατικής χειραγώγησης μόνο προσωρινά μπορούν να ανακόψουν την πορεία των λαών προς τα εμπρός, προς το δρόμο της κατάκτησης της πραγματικής λαϊκής εξουσίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους λαούς αυτών των χωρών. Όσα περισσότερα θα είναι τα πλήγματα που θα δεχτεί ο ιμπεριαλισμός σε κάθε χώρα, τόσο καλύτερα για όλους τους λαούς του κόσμου.

ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ,
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11πμ

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,
Στην οργάνωση κι αντεπίθεση της τάξης μας έλα κι εσύ, που έως τώρα δεν έχεις απεργήσει. Πρέπει να το κάνεις τώρα για να δείξουμε, ότι δεν ανεχόμαστε και αποδοκιμάζουμε όσα έγιναν σε βάρος μας, ότι δε νομιμοποιούμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, δε σκύβουμε το κεφάλι και ότι δυναμώνουμε την αντίστασή μας στα χειρότερα που φέρνουν. Πρέπει κι εσύ να συμβάλλεις, ώστε η απεργιακή κινητοποίηση να τους ταρακουνήσει. Να δείξουμε τη δύναμή μας σε κυβέρνηση, μεγαλοεργοδότες, ΕΕ, ΔΝΤ. Να ξεθαρρέψουν οι φοβισμένοι.

Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Όχι στα αντεργατικά τελεσίγραφα και στη διαρκή λιτότητα.

Η εργατική τάξη δέχεται πόλεμο και πρέπει να απαντήσει. Από αυτή την απεργία και τους επόμενους αγώνες μπορεί και πρέπει να ηττηθούν οι άρπαγες του κοινωνικού πλούτου που παράγουμε, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, με τα κόμματα και τα στηρίγματά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, που τους υπηρετούν.
Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος, να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται, φτάνει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Με το ΠΑΜΕ μπροστά μπορούμε να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές και να ανοίξουμε το δρόμο για άλλη πολιτική, άλλο δρόμο ανάπτυξης, που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

Καμία συναίνεση, καμία υποταγή.
Απειθαρχία και ανυπακοή στην αντεργατική, αντιλαϊκή λαίλαπα.
Ενιαίος αγώνας παντού. Οργάνωση, αλληλεγγύη.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η επιχείρηση αφαίμαξης του λαού με νέα χειρότερα μέτρα θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Οι εκβιασμοί σε βάρος των εργαζομένων δεν πρόκειται να σταματήσουν. Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε την κρίση, τα ελλείμματα και το χρέος τους. Να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν. Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Μην παρασύρεσαι από τα ψέματά τους, ότι από την επιμήκυνση του χρέους, την επαναδιαπραγμάτευση ή τα ομόλογα θα έχεις όφελος. Ωφελημένοι θα είναι πάλι οι τραπεζίτες, οι κεφαλαιοκράτες. Σε σένα θα έρθει πάλι ο λογαριασμός με πιο βαριές αλυσίδες.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

Με το νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις θέλουν να μειωθούν δραστικά οι μισθοί σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Θέλουν να καταργήσουν τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις. Να επιβάλλουν ατομικές συμβάσεις. Να δουλεύουμε χωρίς ωράρια, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να καταργήσουν την Κυριακή αργία.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ:
Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Καμία διαπραγμάτευση για μειώσεις μισθών και επιδομάτων! Τώρα αυξήσεις σε μισθούς που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.
Η αντιασφαλιστική επίθεση συνεχίζεται. Μειώνονται παραπέρα οι συντάξεις. Οι επικουρικές θα μειωθούν τουλάχιστον 20%. Κόβονται οι μισές αναπηρικές. Η 13η και η 14η σύνταξη καταργούνται οριστικά.
Οι μισοί εργαζόμενοι που ανήκουν στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα πετάγονται έξω. Με αυτό τον τρόπο τα όρια συνταξιοδότησης αυξάνονται 5 – 7 χρόνια. Οι συντάξεις θα μειωθούν τουλάχιστον 20%. Ωφελημένη θα είναι η εργοδοσία.
Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Όριο συνταξιοδότησης 60 για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες.
Οι άνεργοι είναι πάνω από ένα εκατομμύριο. Ο αριθμός τους είναι βέβαιο ότι θα εκτιναχθεί σε νέα ύψη. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει κι άλλο το επίδομα ανεργίας. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Φτάνει πια! Ουσιαστικές αυξήσεις τώρα στο επίδομα ανεργίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Με τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΣΕ και των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών φέρνουν νέες αυξήσεις – φωτιά στα εισιτήρια. Καταργήσεις δρομολογίων, των μειωμένων και «ελευθέρας» εισιτηρίων για ειδικές κατηγορίες ή ευπαθείς ομάδες του λαού.
Με το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία δίνουν τελειωτικό  χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προς όφελος των εμπόρων της Υγείας. Για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για την εργατική – λαϊκή οικογένεια η κατάσταση θα είναι δραματική.
Η κυβέρνηση, οι μεγαλέμποροι – πολυκαταστήματα επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, σκλαβώνοντας τους εμποροϋπαλλήλους, αφού οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται έτσι σε μεσαιωνικά κάτεργα, αφού θα εργάζονται όσο και όποτε το επιθυμεί η μεγαλοεργοδοσία.
Το μέτρο αυτό θα λειτουργήσει και σαν πιλότος για όλους τους κλάδους. Το ωράριο, δηλαδή, να είναι λάστιχο στα χέρια των καπιταλιστών.
Θα αποτελέσει επίσης ένα ακόμη όπλο στα χέρια των μονοπωλίων για να μπορέσουν να αφανίσουν τους μικροεπαγγελματίες του κλάδου.
Απαιτούμε κανένας εργατοϋπάλληλος ανασφάλιστος. Κανένας εργατοϋπάλληλος να μην πληρώνεται κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις και όσα άλλα προβλέπουν.
Καμιά οικογένεια άνεργου χωρίς τα απαραίτητα. Κανένας ανοργάνωτος.

Εργάτη, εργάτρια, άνεργε, άνεργη,
Μη χάνεις άλλο χρόνο
Για να υπάρξει αποτελεσματική άμυνα και να εξασφαλιστεί σχέδιο νικηφόρας αντεπίθεσης από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, χρειάζεται ισχυρή οργάνωση κι ενιαίο μέτωπο απέναντι στα μονοπώλια, στις κυβερνήσεις τους, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Για ένα τέτοιο κίνημα αγωνίζεται το ΠΑΜΕ. Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να υπηρετήσουν αυτόν τον αγώνα. Είναι απέναντι. Ήταν και είναι στρατευμένοι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Αποτελούν μια οργανωμένη γραφειοκρατία με στενούς δεσμούς με την εργοδοσία και το κράτος. Εκφράζουν την εργατική αριστοκρατία που έχει συμφέροντα και σκοπό να συντηρεί την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημά μας.
Η απόφαση για προκήρυξη απεργίας στις 23 Φλεβάρη πάρθηκε κάτω από την πίεση που άσκησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ούτε θέλει, ούτε πρόκειται να παλέψει για την επιτυχία της. Το αποτέλεσμα θα κριθεί από τη συσπείρωση που θα πετύχουν και τη μάχη που θα δώσουν οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, τα Πρωτοβάθμια και οι άλλες οργανώσεις σε κάθε τόπο δουλειάς.
Δίνουμε τη μάχη αποφασιστικά, οργανωμένα, με Συνδικάτα απαλλαγμένα από τους εγκάθετους των εργοδοτών και της κυβέρνησης.
Τώρα να πάρουμε στα χέρια μας την ευθύνη του αγώνα, της οργάνωσής του, της κλιμάκωσής του. Απεργιακές επιτροπές παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Η Απεργία στις 23 Φλεβάρη πρέπει να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός
Μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε μαζί με τις δυνάμεις που παζαρεύουν τι θα χάσουμε. Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας. Απεγκλωβισμός τώρα από τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τους δορυφόρους τους.
Σταθερά, αμετακίνητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ο πλούτος που παράγουμε να γίνει κτήμα της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων.
Κανένας συμβιβασμός, καμιά ανοχή στην αντεργατική πολιτική. Καμιά υποταγή στο μονόδρομο της βαρβαρότητας.
Με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία απαλλαγμένη από μονοπώλια, με τα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία. Εμείς είμαστε η δύναμη που θα σαρώσει και κυβερνήσεις και συμφέροντα και θα επιβάλλουμε τη δική μας λαϊκή εξουσία. Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί πλήρης, σταθερή εργασία για όλους, θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση.
Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.

Σ’ αυτόν τον αγώνα σας καλεί το ΠΑΜΕ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου