Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Σοκ τα νέα από την Αθήνα και το Κολωνάκι.. Επιτέλους θα έρχονται στην Σκόπελο να θαυμάσουν τις οχιές... Με το νομοσχέδιο δεν θα κάνουμε πια σπίτια,αλλά θα πηγαίνουμε να σώζουμε φίδια...Όμως εμάς ποιος θα μας σώσει από εσάς ρε παλιολαμόγια πολιτικοί?

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή το ν/σχ για τη βιοποικιλότητα

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το νομοσχέδιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, το οποίο περιλαμβάνει την επίμαχη διάταξη για την εκτός σχεδίου δόμηση.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των άρθρων, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ.
Την πρόθεσή της να υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας εξέφρασε εκ νέου η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, εκφράζοντας παρά ταύτα την πεποίθηση, πως, ειδικά σε σχέση με το επίμαχο άρθρο για την εκτός σχεδίου δόμηση, «όταν κανείς αγγίζει τα θέματα της δόμησης, σαφέστατα αδικεί κάποιους και δημιουργεί υπεραξίες σε κάποιους άλλους».
Στη διάρκεια της συζήτησης, η κ. Μπιρμπίλη πρότεινε να παραμείνουν τα 4 στρέμματα ως παρέκκλιση του νόμου που θα προβλέπει 10 στρέμματα υποχρεωτικής αρτιότητας για τα οικοδομήσιμα οικόπεδα στις περιοχές Natura, και να απαγορευτούν πλέον οι κατατμήσεις των οικοπέδων μεγέθους 10 στρεμμάτων, σε μικρότερα.
Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για την αύξηση της αρτιότητας των οικοδομήσιμων οικοπέδων στις περιοχές Natura, από 4 στρέμματα στα 10, η υπουργός επεσήμανε πως η ρύθμιση είναι μάλλον άτολμη, αφού περιορίζεται στις εν λόγω προστατευόμενες περιοχές, τη στιγμή που χρειάζεται να οδηγηθούμε σε ολική απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://skopelos-news.blogspot.com/

Παρέμβαση Γ. Παπανδρέου για την κατάληψη της Νομικής

Εντολή να ληφθούν όλα τα μέτρα και να αποδοθούν οι ευθύνες έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή για το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες.
Τα παραπάνω μετέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Παπουτσής στο περιθώριο της δεξίωσης που δόθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή του διπλωματικού σώματος.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε επίσης ότι η ΕΛΑΣ τη «μόνη όχληση» που είχε σήμερα, ήταν από τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων προκειμένου να παρεμποδιστεί η επιβίβαση μεταναστών.
Στο περιθώριο της ίδιας δεξίωσης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε πως στην προ μηνός δήλωσή του για την ανάγκη κατάργησης του ασύλου δεν έλαβε ποτέ απάντηση απ΄την κυβέρνηση. «Σήμερα, όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του ασύλου, ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί. Πρέπει να καταργηθεί», τόνισε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έκανε λόγο για «κατάχρηση, η οποία πρέπει να εξεταστεί». Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πάντως τόνισε οτι ο υπάρχων νόμος που ψηφίστηκε επί ΝΔ προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες για την άρση του ασύλου και αυτούς ακολουθεί η κυβέρνηση.
Για δυσάρεστο γεγονός που «δείχνει προς τα έξω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος» έκανε λόγο ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
«Μπαλάκι» ευθυνών
«Είναι εξοργιστικό ότι πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία, για να υπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας: «Δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία. Οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν».
«Η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής», συμπλήρωσε η κ. Διαμαντοπούλου και κάλεσε τις πρυτανικές αρχές «να πάρουν την πρωτοβουλία, να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία».
«Οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν με τη συνδρομή όλων των οργάνων της πολιτείας, ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση», κατέληξε η κ. Διαμαντοπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι 230 μετανάστες έχουν εγκατασταθεί σε χώρο της Νομικής Σχολής, με αίτημα να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στη χώρα μας, ενώ ακόμη 50 έχουν καταλάβει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η κινητοποίηση υποστηρίζεται και οργανώθηκε από την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, το ∆ίκτυο και την ΑΡ.Εν (του κομματικού βραχίωνα της νεολαίας Συνασπισμού στα πανεπιστήμια).
Οι μετανάστες που προέρχονται στη συντριπτική τους πλειονότητα από αραβόφωνες χώρες της Βόρειας Αφρικής, σκληραίνουν τη στάση τους, ξεκινώντας από σήμερα απεργία πείνας. Τη χαρακτηρίζουν μάλιστα «ιστορικό γεγονός», καθώς -όπως διευκρινίζουν- «είναι η μεγαλύτερη απεργία πείνας μεταναστών στην ιστορία της Ευρώπης».
Χρ. Παπουτσής: Αποκλειστική ευθύνη των πανεπιστημιακών αρχών η προστασία του ασύλου
«Η προστασία του Πανεπιστημιακού Ασύλου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Πανεπιστημιακών Αρχών», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, απαντώντας στις επικρίσεις για μη επέμβαση της αστυνομίας σχετικά με την κατάληψη της Νομικής [Βλέπε άρθρο] .
«Έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Νομική Σχολή Αθηνών», τόνισε ο κ. Παπουτσής ότι η αστυνομία θα επέμβει μόνο αν ζητηθεί η συνδρομή των εισαγγελικών αρχών.
«Έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα να εκτιμήσουν τις δυνατότητες της Πανεπιστημιακή κοινότητας και με απόφαση των αρμοδίων οργάνων να ζητήσουν τη συνδρομή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, όπως ορίζει ο νόμος του κράτους», είπε χαρακτηριστικά.
Θ. Πελεγρίνης: Η Πολιτεία δεν φρόντισε να αποτρέψει το αδιέξοδο
Αμεση ήταν η απάντηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη που τόνισε ότι «βεβαίως και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι σε ενα ευνομούμενο κράτος, αλλα προέχει η διασφαλιση του δημοσιου συμφεροντος, για το οποίο η πρυτανική αρχή αγωνίζεται».
«Είναι εύκολο να επιρρίπτει κανείς ευθύνες απο δω κι απο εκει. Βέβαια ειναι η Πολιτεια και το υπουργειο Προστασιας του Πολιτη, όμως που δεν φροντισε, ως οφειλε, να ενεργησει ετσι, ωστε να αποτρεψει το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα», είπε χαρακτηριστικά.
Διαβεβαίωσε τέλος ότι «προσπαθούμε να βρούμε λύση απο την οποία το Πανεπιστήμιο θα βγει αλώβητο».
Παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε πως η αστυνομία ουδέποτε έλαβε επίσημο αίτημα για την προστασία των κτηριακών εγκαταστάστων της Νομικής. Ωστόσο, λίγο αργότερα, σε δική του παρέμβαση στο δελτίο, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών τον διέψευσε, επισημαίνοντας ότι είχε ενημερωθεί η Αστυνομία πως υπάρχει κίνδυνος κατάληψης της Σχολής.
Τελεσίγραφο από το ΥΠΕΣ
Εν τω μεταξύ, τελεσίγραφο ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα» έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.
«Αναμφισβήτητη απόδειξη της υλοποίησης της δέσμευσης αυτής αποτελεί το γεγονός ότι σήμερα, δεκαπέντε μήνες μετά την έναρξη της θητείας της κυβέρνησης δεν έχει διενεργηθεί καμία μεμονωμένη ή μαζική νομιμοποίηση, ούτε και πρόκειται να διενεργηθεί στο μέλλον», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.
Το υπουργείο κάνει λόγο για «ακραίο αίτημα γενικής νομιμοποίησης των μεταναστών που παραμένουν παράνομα στη χώρα» και καταγγέλλει ότι η «αυθαίρετη ενέργεια» έγινε με την υποστήριξη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων.
Υπενθυμίζει ακόμη ότι οι τελευταίες τέτοιες νομιμοποιήσεις διενεργήθηκαν το 2005 και το 2007 από τη προηγούμενη κυβέρνηση, προσφέροντας μαζικά και αδιακρίτως, όπως υποστηρίζει, νόμιμους τίτλους σε 150.000 περίπου αλλοδαπούς που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
«Η κυβέρνηση θα παραμείνει αταλάντευτη στην πολιτική της υπεύθυνης κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών από τη μια αλλά και της αποφασιστικής αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου μεταναστών από την άλλη», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.
ΝΔ: Παραλυσία της κυβερνητικής πολιτικής
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Φωτεινή Πιπιλή κάνει λόγο για απόπειρα επιβολής ακραίων καταστάσεων από μειοψηφίες, ενώ παράλληλα επικρίνει έντονα την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη μεταναστευτική πολιτική, μιλώντας για παραλυσία.
Όπως επισημαίνει, η κατάληψη πανεπιστημιακού ιδρύματος καταστρατηγεί κάθε έννοια έννομης τάξης και εύρυθμης λειτουργίας της Πολιτείας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια:
α) στη δημιουργία αντιδράσεων που ως αποτέλεσμα θα έχουν την απομάκρυνση της Ελληνικής Κοινωνίας από τις αρχές του ανθρωπισμού
β)στην όξυνση των αντιθέσεων και στη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής που συμπεριλαμβάνει και τους νόμιμους μετανάστες που εργάζονται, δημιουργούν και προσφέρουν στη χώρα.
ΚΚΕ: Εκθέτουν τους μετανάστες στη συκοφάντηση
«Αυτοί που οδήγησαν τους μετανάστες στο υπό ανακαίνιση παλιό κτήριο της Νομικής, με αυτή την ενέργεια δεν υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών - προσφύγων, αλλά τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται», εκτιμά το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το θέμα.
«Ταυτόχρονα», επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, «προσφέρουν υπηρεσίες στις δυνάμεις που επιθυμούν και επεξεργάζονται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Συμβάλλουν στον παραπέρα εκφυλισμό των φοιτητικών συλλόγων εφόσον καλύπτουν τις επιλογές και τις ενέργειές τους με δήθεν συλλογικές διεργασίες και αποφάσεις».
Όπως εκτιμά ο Περισσός, η απόφαση της πρυτανείας, να παύσει τη λειτουργία όλων των τμημάτων της Νομικής, δεν συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος, στοχοποιεί τα θύματα που είναι οι μετανάστες, ειδικά με το να εγκαλεί την κυβέρνηση μόνο για το θέμα περιφρούρησης του κτηρίου.
«Οι μετανάστες - πρόσφυγες που βρίσκονται στο κτήριο της Νομικής και συνολικά στην Ελλάδα κάτω από άθλιες συνθήκες είναι σε τραγικό αδιέξοδο. Είναι θύματα στυγνής εκμετάλλευσης και όμηροι ενός απάνθρωπου νομικού καθεστώτος που έχουν διαμορφώσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις. Οι περισσότεροι είναι άνεργοι ή εργάτες γης, μαύρης εργασίας που δεν μπορούν να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους. Αλλοι, θύματα πολέμου και διώξεων δικαιούνται άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως την ευθύνη έχει η κυβέρνηση που «πρέπει να δώσει λύση αρχίζοντας από την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων τους».
Καταλήγοντας, το ΚΚΕ καλεί τις φοιτήτριες και τους φοιτητές με συλλογικές διαδικασίες να διεκδικήσουν την άμεση επίλυση του προβλήματος, να απορρίψουν την κατάσταση εκφυλισμού των συλλόγων τους, να προστατεύσουν το πανεπιστημιακό άσυλο από την υπονόμευση και την κατάργηση του.
Γ.Καρατζαφέρης: Δεν πάει άλλο με τους μετανάστες
Η κατάσταση με τους μετανάστες δεν πάει άλλο, πρέπει να τολμήσουμε να βρούμε τρόπο για να τους διώξουμε, τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή την κατάληψη του χώρου της Νομικής από δεκάδες μετανάστες.
«Έχουμε μία εισβολή μέσα στο πανεπιστήμιο. Οι εισβολείς-μετανάστες έκαναν επίδειξη ισχύος και δυνάμεων»,παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας την πρωινή εκπομπή του Mega, και κάλεσε την κυβέρνηση να δείξει επιτέλους σοβαρότητα και να βρει τον τρόπο και την απαιτούμενη διαδικασία για «να τους πετάξει έξω σήμερα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υπογράμμισε ότι το καθεστώς που ισχύει για το πανεπιστημιακό άσυλο στην Ελλάδα, δεν ισχύει πουθενά αλλού στον κόσμο και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, ζητώντας από τις πρυτανικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
«Πρέπει να δείξουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε �ξέφραγο αμπέλι� σαν χώρα. Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα στον κόσμο ότι είμαστε μία οργανωμένη χώρα. Δεν μπορεί να είμαστε η �χώρα της ταλαιπωρίας�. Να τολμήσουμε να βρούμε τρόπο για να τους διώξουμε. Δεν αντέχει η χώρα μας το βάρος 2 εκατ. μεταναστών. Ας είμαστε ρεαλιστές. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Το συνειδητοποιούν αυτό τώρα πλέον όλοι οι Έλληνες. Δεν έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία Δουβλίνο II. Όταν ισχυριζόμουν και μίλαγα για αυτά τα θέματα με έλεγαν �φασίστα και ρατσιστή�. Τώρα όλοι τους υιοθετούν τις θέσεις μας. Στέλνουμε το λάθος μήνυμα. Δείχνουμε με τις πράξεις μας και την ατολμία μας, ότι είμαστε η χώρα όπου ο κάθε απελπισμένος βρίσκει άσυλο. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να συζητήσουμε με τον ΟΗΕ για να αποφασίσουμε τι μέτρα θα λάβουμε», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης για το φράχτη στον Έβρο εκτίμησε : «Αργήσαμε να κτίσουμε τον φράκτη. Έπρεπε να τον είχαμε φτιάξει πριν 20 χρόνια. Καθυστερήσαμε πολύ. Το αναγνωρίζουν τώρα σχεδόν όλα τα κόμματα».
«Η λύση που προτείνουμε είναι η ποσόστωση. Απλά και ξεκάθαρα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., ενώ οι βουλευτές του κόμματος, Αθανάσιος Πλεύρης και Αδωνις Γεωργιάδης κατέθεσαν ερώτηση για το θέμα της Νομικής ρος τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την υπουργό Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
ΣΥΝ: Ας μην ψάχνουν για υποκινητές
Για ενορχηστρωμένη προσπάθεια στοχοποίησης πολιτικών δυνάμεων που τάσσονται αλληλέγγυες στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών κάνει λόγο ο Συνασπισμός καλώντας παράλληλα την υπουργό Παιδείας και όσους «έσπευσαν κατά τη συνήθη πρακτική τους σε κυνήγι μαγισσών», να μην ψάχνουν για υποκινητές [Βλέπε άρθρο] .
Σύμφωνα με το ΣΥΝ η εγκατάσταση των μεταναστών στο χώρο της Νομικής Σχολής, έγινε κατόπιν απόφασης του δ.σ. του Συλλόγου φοιτητών της σχολής, την οποία ψήφισαν και οι φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ
Δημοκρατική Αριστερά: Αδιέξοδη και ανώφελη ενέργεια
Αδιέξοδη και ανώφελη ενέργεια χαρακτήριζει η Δημοκρατική Αριστερά την εγκατάσταση μεταναστών στο κτήριο της Νομικής.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας δεν μπορεί να αντικαθίσταται ή και να υποκαθίσταται από επιλογές μεμονωμένων ομάδων ή προσώπων, όπως συνέβη στη Νομική Σχολή σήμερα από καταληψίες μετανάστες και στενόμυαλους «συμπαραστάτες» τους και χθες στον ’γιο Παντελεήμονα από αυτόκλητους ακροδεξιούς «σωτήρες».
Προσθέτει πως η ενέργεια αυτή «το μόνο που καταφέρνει είναι να εγείρει συντηρητικά ανακλαστικά και να επαναφέρει με αρνητικό τρόπο το θέμα του ασύλου».
Όπως επισημαίνει, το πανεπιστημιακό άσυλο από θεσμός που εγγυάται την ανάπτυξη της γνώσης και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, μετατρέπεται σε χώρο υποτιθέμενης προστασίας οποιασδήποτε κοινωνικής ή πολιτικής ομάδας επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί ή να διεκδικήσει κάποιο αίτημα.
Καταλήγοντας καλεί κόμματα, πολιτικές νεολαίες και φοιτητικές παρατάξεις «να επιδείξουν τη σοβαρότητα που απαιτεί το μείζον ζήτημα της μετανάστευσης και να αποφεύγουν κινήσεις εντυπωσιασμού που οδηγούν σε περιθωριοποίηση τα μεταναστευτικά αιτήματα και σε απαξίωση την έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου».
Δημοκρατική Συμμαχία: Η ανομία αντιμετωπίζεται ως θέαμα
«Οι αδυναμίες και η ατολμία της μεταναστευτικής πολιτικής δεν μπορεί να λειτουργούν σαν άλλοθι για όσους, κάνοντας επίδειξη τζάμπα φιλοστοργίας, εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο, συνεχίζουν να κρατούν υπό κατάληψη τη Νομική», σχολιάζει, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο Γιάννης Οικονόμου.
Κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζει την ανομία και την επαναστατική γυμναστική ως θέαμα. Λες και δεν είναι κυβέρνηση άλλα ένας ακόμη τηλεοπτικός σταθμός».
«Απαράδεκτη η διαδικασία πολιτικού ασύλου»
«Δεν είναι τηλεοπτικός σταθμός, είναι κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να λύνουν προβλήματα, άμεσα πριν αυτά αποκτήσουν χαρακτηριστικά ντόμινο», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος.
Εν τω μεταξύ, με επιστολή του προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προς τη δ/νση Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) κάνει λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν όσοι βρίσκονται σε διαδικασία πολιτικού ασύλου».
Όπως σημειώνεται, η πρόσβαση στη διαδικασία υποβολής αιτήματος ασύλου είναι δυνατή μόνο κάθε Σάββατο και μόνο για 15 άτομα (κυρίως Αφρικανούς) εβδομαδιαίως. Δυνατότητα καθημερινής πρόσβασης υπάρχει μόνο για όσους έχουν παραπεμπτικό από το ΕΣΠ και ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (οικογένειες, άτομα με προβλήματα υγείας κ.α.).
Η εξέταση αιτημάτων σε α' βαθμό έχει ουσιαστικά ανασταλεί. Όσο για τα αιτήματα σε β' βαθμό, οι δευτεροβάθμιες Επιτροπές που συγκαλούνται με βάση το μεταβατικό προεδρικό διάταγμα για την εξέταση των 46.000 εκκρεμών αιτημάτων, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.
Συγχρόνως, το ΕΣΠ καταγγέλλει την απέλαση Ιρανού πρόσφυγα, κατόπιν εντολής της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στο Ιράκ, από το Συνοριακό Φυλάκιο Τυχερού στην Τουρκία. Όπως σημειώνεται ο συγκεκριμένος πρόσφυγας, για τον οποίον υπήρχε ήδη έκθεση από το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας Ιράκ, μπήκε στην Ελλάδα από την περιοχή του Έβρου στις 29 Οκτωβρίου 2010. Οι αστυνομικές αρχές δεν κατέγραψαν το αίτημά του και εκδόθηκε εις βάρος του απόφαση απέλασης και κράτησης. Τελικά, το αίτημά του καταγράφηκε ύστερα από παρέμβαση του ΕΣΠ στις 25 Νοεμβρίου 2010, αλλά παρέμεινε κρατούμενος στο Φυλάκιο «υπό συνθήκες που συνιστούν» όπως αναφέρεται «απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και ειδικότερα του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
Στις 10 Ιανουαρίου, κατά παράβαση της βασικής αρχής μη επαναπροώθησης προσφύγων, απελάθηκε στην Τουρκία και κινδυνεύει να απελαθεί στο Ιράν όπου διώκεται λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, αναφέρει το ΕΣΠ.

The Joneses (2010) Ενσωματωμένοι Υπότιτλοι


The Joneses (2010)
Είδος ταινίας: Drama
Σκηνοθεσία: Derrick Borte
Σενάριο: Derrick Borte, Randy T. Dinzler
Ηθοποιοί: Demi Moore, David Duchovny, Amber Heard, Ben Hollingsworth
Πρεμιέρα (US): 16/04/10
Χώρα παραγωγής: USA
Βαθμολογία: 6.6/10 (6,252)
Ο Στιβ, η Κέιτ Τζόουνς και τα δύο παιδιά τους είναι μια ακόμα τέλεια οικογένεια στα μεγαλοαστικά προάστια των ΗΠΑ. Η Κέιτ είναι υπόδειγμα μόδας κι ο Στιβ ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Τα παιδιά τους εξουσιάζουν στο σχολείο επιδεικνύοντας την τελευταία λέξη στο ντύσιμο και στα αυτοκίνητα. Αλλά ενώ οι γείτονες ζηλεύουν τους Τζόουνς, κανείς δεν είναι έτοιμος για την αλήθεια που πρόκειται να ξεσπάσει.

THE JONESES (2009) LIMITED DVDRip XviD-AMIABLE
Ενσωματωμένοι Υπότιτλοι

http://rapidshare.com/files/410215136/joneses.part1.rar
http://rapidshare.com/files/410215280/joneses.part2.rar
http://rapidshare.com/files/410215594/joneses.part3.rar
http://rapidshare.com/files/410215668/joneses.part4.rar
or
http://hotfile.com/dl/58760629/fb42c35/joneses.part1.rar
http://hotfile.com/dl/58760651/bef27df/joneses.part2.rar
http://hotfile.com/dl/58761018/edb8099/joneses.part3.rar
http://hotfile.com/dl/58760204/1e5e0aa/joneses.part4.rar
Ανταλλάξιμα Αρχεία

http://www.fileserve.com/file/VjfGbNW/oi_geitones.part1.rar
http://www.fileserve.com/file/WXf7AGG/oi_geitones.part2.rar
http://www.fileserve.com/file/UkhgkHE/oi_geitones.part3.rar
http://www.fileserve.com/file/J8rZdza/oi_geitones.part4.rar
or
http://www.easy-share.com/1911740254/oi_geitones.part1.rar
http://www.easy-share.com/1911740255/oi_geitones.part2.rar
http://www.easy-share.com/1911740256/oi_geitones.part3.rar
http://www.easy-share.com/1911740257/oi_geitones.part4.rar
or
http://combozip.com/qbj0chy2cwrg/oi_geitones.part1.rar
http://combozip.com/s9fsvman5q5m/oi_geitones.part2.rar
http://combozip.com/fcjnd0nkwwfy/oi_geitones.part3.rar
http://combozip.com/4icoei2t1dl7/oi_geitones.part4.rar
Ανταλλάξιμα Αρχεία
Δηλαδή:
Στις παραπάνω εταιρίες τα αρχεία είναι τα ίδια, άρα μπορείτε να κατεβάζετε
(για παράδειγμα το part.1 από την hotfile, το part.2 από την fileserve,)
πολύ πιο γρήγορα χωρίς τον απαιτούμενο χρόνο αναμονής.

THE JONESES (2009), DVDRip
Ξεχωριστοί Υπότιτλοι
http://www.megaupload.com/?d=95XMUXKQ
http://www.megaupload.com/?d=02UV3ME2
http://www.megaupload.com/?d=EB7O8BQ9
http://www.megaupload.com/?d=VU1AANXD
http://www.megaupload.com/?d=ASH08JVC

Ντόρα Μπακογιάννη: Τουρκικά σχέδια εισβολής σε τρία ελληνικά νησιά

Ντόρα Μπακογιάννη: Τουρκικά σχέδια εισβολής σε τρία ελληνικά νησιά

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα κατέθεσε η  Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με σχέδια, όπως αναφέρει, του τουρκικού ναυτικού για εισβολή σε ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με την ερώτηση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας το τουρκικό ναυτικό είχε έτοιμα σχέδια εισβολής σε τρία ελληνικά νησιά.

Η κ. Μπακογιάννη ρωτά τον υπουργό Εξωτερικών σε ποιες ενέργειες προέβη ώστε να γίνει κτήμα της διεθνούς Κοινότητας η γνώση ότι, μέχρι πρόσφατα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θεωρούσαν απλώς  ρεαλιστική την προοπτική εισβολής στην Ελλάδα, αλλά είχαν και σχέδιο άμεσης εφαρμογής.
"Προς τον
Υπουργό Εξωτερικών
Κο Δημήτρη Δρούτσα

Προσπαθώ να αναλογισθώ τι θα είχε συμβεί παγκοσμίως, και ιδίως στα φιλο-τουρκικά λόμπυ και τις δεξαμενές σκέψης των Η.Π.Α., αν αποκαλυπτόταν  ότι ανώτατοι αξιωματικοί της Ελλάδας είχαν οργανώσει εισβολή σε Τουρκικά εδάφη!
Η Ελλάς θα ήταν δακτυλοδεικτούμενη στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και το ΥΠΕΞ δεν θα προλάβαινε να απαντά στις κατηγορίες των διεθνών ΜΜΕ.
Τώρα γνωρίζουμε ότι το τουρκικό ναυτικό είχε τέτοια ακριβώς σχέδια και σκόπευε να τα προωθήσει, αναμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία.
Σκόπευε δηλαδή - και είχε έτοιμα προς εφαρμογήν σχέδια γι΄αυτό - να εισβάλλει σε τρία Ελληνικά νησιά!

Ερωτάται ο κ. υπουργός Εξωτερικών:
Σε ποιες ενέργειες προέβη ώστε να γίνει κτήμα της διεθνούς Κοινότητας η γνώση ότι, μέχρι προσφάτως, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις όχι μόνον θεωρούσαν ρεαλιστική την προοπτική εισβολής στην Ελλάδα, αλλά είχαν και σχέδιο αμέσου εφαρμογής για την πραγματοποίησή της.

Πράσινο φως για 30.000 «κουλοχέρηδες»

Μέχρι και 30.000 «κουλοχέρηδες» θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα με βάση όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου για τα τυχερά παιχνίδια που παρουσίασε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Το νομοσχέδιο επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο και το διαδικτυακό στοίχημα, ενώ καταργεί το νόμο του 2002 που απαγόρευσε συνολικά όλα τα παιχνίδια στην Ελλάδα και στοίχισε την καταδίκη της χώρας από τα δικαστικά όργανα της Ε.Ε.

Ειδικότερα προβλέπεται η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την εκχώρηση 4 έως 10 αδειών για την εγκατάσταση 25.000 παιγνιομηχανημάτων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο νομοσχέδιο. Παράλληλα, προβλέπεται η προκήρυξη διαγωνισμών για μέχρι και 5.000 "μικρών" αδειών για ισάριθμα μηχανήματα. Οι άδειες που θα εκχωρηθούν έναντι τιμήματος θα έχουν αρχικά 10ετή ισχύ με δυνατότητα παράτασης, η οποία εφόσον δοθεί θα συνοδεύεται από την καταβολή νέου τιμήματος.

Τη συνολική εποπτεία του χώρου των πάσης φύσεως παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που λειτουργούν στο διαδίκτυο, θα έχει η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Οπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο η ΕΕΠ ελέγχει μεταξύ άλλων τα τεχνικά-ψυχαγωγικά παιχνίδια που παίζονται είτε σε δημόσιους χώρους είτε στο διαδίκτυο, καθώς και τα τυχερά παιχνίδια στα οποία περιλαμβάνονται και οι διάφορες μορφές στοιχήματος. Στις αρμοδιότητες της ΕΕΕΠ περιλαμβάνεται και η πιστοποίηση των παιχνιδιών που είναι κατάλληλα για τους ανήλικους, ενδεχομένως με την εφαρμογή ενός συστήματος παρόμοιου με εκείνου που χρησιμοποιείται ευρύτατα στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε.

Προβλέπεται επίσης η δημιουργία ενός πληροφοριακού συστήματος  (που ονομάζεται ΠΣΕΕ) για την "λογισμική παρακολούθηση όλων των μορφών παιγνίων και όλων των πιστοποιημένων παιγνιομηχανημάτων και ιστοτόπων", καθώς και η σε πραγματικό χρόνο παρακολούθησή τους.

Στα τυχερά παιχνίδια μέσω παιγνιομηχανημάτων, οι μετέχοντες θα μπορούν να ποντάρουν από 0,10 μέχρι και 5 ευρώ κάθε φορά. Για την προστασία των ανηλίκων το σχέδιο νόμου προβλέπει πως κάθε παίκτης θα πρέπει να περνά από μια διαδικασία ταυτοποίησης στο πλαίσιο της οποίας θα ενημερώνεται το ΠΣΕΕ. Επιπροσθέτως, το νομοσχέδιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για κάθε παίκτη να εκδίδεται ειδική ατομική κάρτα, όπου θα διαπιστώνονται μεταξύ άλλων η ηλικία και το ΑΦΜ του, "η ροή των χρημάτων, ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής", καθώς και "να διασφαλίζονται τυχόν πρόσθετοι περιορισμοί που θέτει ο ίδιος ο παίκτης".


Το νομοσχέδιο θέτει επίσης περιορισμούς στη διαφήμιση των τυχερών παιχνιδιών, καθώς μέχρι τη θέσπιση σχετικού Κώδικα Δεοντολογίας απαγορεύται κάθε μορφής εμπορική επικοινωνία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 13.

Ειδικά για τα τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου ορίζεται σαφώς πως οι δημιουργοί τους ή οι διαχειριστές τους θα πρέπει να έχουν ζητήσει πρώτα ειδική άδεια. Το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην προκήρυξη για την έκδοση 15 έως 50 τέτοιων αδειών, ενώ θα απαγορευτεί η συμμετοχή στους εν λόγω διαγωνισμούς όσων μετά τη δημοσίευση του νόμου παρέχουν online υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών στην ελληνική επικράτεια.

Τέλος, το νομοσχέδιο βάζει οριστικό τέλος στον νόμο 3037/2002 με τον οποίο είχε απαγορευτεί συλλήβδην κάθε παιχνίδι (τεχνικό, ψυχαγωγικό ή τυχερό) στην Ελλάδα και  είχε προκαλέσει την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Επίθεση με γκαζάκια στο Σύλλογο Δικαστικών Επιμελητών στη Θεσσαλονίκη

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια, εξερράγη νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, έξω από τα γραφεία του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών του Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από τη μικρής ισχύος έκρηξη, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Την ώρα της έκρηξης τα γραφεία του Συλλόγου, που στεγάζονται επί της οδού Ολυμπίου Διαμαντή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ήταν κλειστά.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΟΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΜΙΩΤΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΡΚΟΝΙ 96,1 F.M.:

1. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΑΥΤΟΝ ΕΝΝΟΕΙ ΑΡΑΓΕ?) ΕΠΑΙΡΝΕ 916 (+) ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 480, ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΑ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.

2. ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 260.000 ΕΥΡΩ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΙΩΤΗΣ, ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΜΙΩΤΗ, 
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΜΙΩΤΗ, ΟΡΙΣΕ ΤΡΙΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ. ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΠΟΣΑ. ΑΝΤΕ ΓΙΩΡΓΟ!~~!

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των οφειλετών του Δημοσίου

Αίρει το φορολογικό απόρρητο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών. Προβλέπει ότι θα δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των οφειλετών του Δημοσίου για χρονικό διάστημα πάνω από ένα έτος καθώς και των παραβατών του ΚΒΣ για πλαστά και εικονικά στοιχεία. Θέτει τα κριτήρια ελέγχου για ελεύθερους επαγγελματίες, τις προϋποθέσεις για την φοροκάρτα ενώ αυξάνει και ο φόρος των χρηματιστηριακών συναλλαγών στο 0,2% από το 0,15%.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ Εν αναμονή για την αρτιότητα οικοπέδων στις περιοχές Natura

Πλήττονται ιδιοκτήτες 1.5εκ στρεμμάτων στην Μαγνησία * Οι αντιδράσεις είναι ήδη πολλές από τους φορείς και τους κατοίκους
ΜΑΓΝΗΣΙΑ Εν αναμονή για την αρτιότητα οικοπέδων στις περιοχές Natura
γράφει Η ΣΟΝΙΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Συζητείται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή το επίμαχο νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και ορίζει την αρτιότητα των οικοπέδων στα 10 στρέμματα στις περιοχές Natura.
Όπως είναι ήδη γνωστό αν το νομοσχέδιο αποτελέσει Νόμο του Κράτους, τότε στη Μαγνησία θίγονται περίπου 1.5εκ στρέμματα. Οι αντιδράσεις είναι ήδη πολλές από τους φορείς και τους κατοίκους, που βλέπουν να υποβαθμίζεται η αξία των ακινήτων τους και ζητούν να αποσυρθεί ο περιορισμός των δέκα στρεμμάτων.
Από το νέο νομοσχέδιο φαίνεται ότι «θίγονται» ιδιοκτήτες οικοπέδων και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές Natura που για την περίπτωση της Μαγνησίας, αφορούν στα 1,5 εκατομμύρια στρέμματα περίπου, σε Πήλιο, Όθρυ, Αλμυρό, Κάρλα, Σκιάθο, Σκόπελο και Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων.
Ήδη ο Δήμος Αλοννήσου, έχει αποστείλει σχετική επιστολή προς την Υπουργό κ. Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου, Πέτρου Βαφίνη και της Υπουργού.
Στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Βαφίνης και είναι και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητάει να μην συμπεριληφθεί το άρθρο του σχεδίου Νόμου που ορίζει το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων στα 10.000τ.μ. και δεν επιτρέπεται η εφαρμογή κανενός είδους σχετικών παρεκκλίσεων. Επίσης, προβλέπει ότι στα κάθε είδους σχέδια χρήσεων γης δεν επιτρέπεται ο καθορισμός ελάχιστου εμβαδού γηπέδων μικρότερου των 10.000τ.μ.
Επιπλέον ζητάει να διατηρηθούν οι υφιστάμενοι όροι δόμησης και την επέκταση των οριοθετημένων και μη οικισμών, αλλά και τη διάθεση πιστώσεων για την εκπόνηση μελετών που αφορά στην πολεοδομία των οικιστικών περιοχών.
Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν από την πλευρά τους οι φορείς και οι κάτοικοι της Σκοπέλου, που την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην παραλία του νησιού. Σε δηλώσεις του για το θέμα ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μιχελής ανέφερε ότι: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ψήφιση του νόμου θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη λιγοστή δραστηριότητα που έχει απομείνει στο νησί και που σχετίζεται με τον δευτερογενή τομέα της οικονομίας δηλαδή στις μικρής κλίμακας κατασκευές ιδιωτικών κατοικιών, στην απασχόληση του ενεργού πληθυσμού στον τομέα αυτό, στο εισόδημα των κατά τεκμήριο φτωχών αγροτών που κατέχουν μικρούς αγρούς στη ζώνη ΝΑTURA και στην επιδείνωση του δημογραφικού προβλήματος, αφού πολλοί θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το νησί. Μ' άλλα λόγια η ψήφιση του νομοσχεδίου θα καταδικάσει οικονομικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά ένα μεγάλο μέρος της Σκοπέλου».
Στο μεταξύ, τεράστιες είναι και οι εκτάσεις που «θίγονται» στην περιοχή του Πηλίου. Σύμφωνος με την απόφαση της ΤΕΔΚ Νομού Μαγνησίας που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίζεται ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, κ. Νίκος Φορτούνας. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου και συγκεκριμένα στο Νεοχώρι στην περιοχή natura λειτουργούν λατομεία, στα οποία απασχολούνται δεκάδες εργαζόμενοι. Υπενθυμίζεται ότι η ΤΕΔΚ ζήτησε την άμεση απόσυρση του περιορισμού των δέκα στρεμμάτων που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την έναρξη διαλόγου και την αντιμετώπιση του θέματος της αρτιότητας των οικοπέδων «κατά περίπτωση».
Τέλος, σήμερα το απόγευμα, συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς � Μουρεσίου, για το συγκεκριμένο θέμα, με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Αντώνογλου να εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στο ενδεχόμενο εφαρμογής του νομοσχεδίου, σε περίπτωση που δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. «Πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ο κ. Αντώνογλου «και να μην υπάρχει ανεξέλεγκτη δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές, ωστόσο «κάθετες» εφαρμογές στο πλαίσιο του Νόμου δεν μπορούν να ισχύσουν. Δόμηση στα δέκα στρέμματα δεν μπορεί να ισχύσει παντού και αυτό είναι κάτι που θα υποστηρίξουμε. Υπάρχει ζήτημα με την αδράνεια που έδειξαν για το θέμα οι προηγούμενες δημοτικές αρχές γιατί σήμερα έπρεπε ήδη να έχουμε σχέδια και προτάσεις», τόνισε ο δήμαρχος.
Τέλος, για τις περιοχές της Κάρλας και του Αλμυρού, η οριοθέτηση των 10 στρεμμάτων φαίνεται πως δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς πρόκειται για πεδινές εκτάσεις.
Οι περιοχές Natura στη Μαγνησία
Στη Μαγνησία, το νομοσχέδιο αφορά σε 1,5 εκ. στρέμματα περίπου στις εξής περιοχές:
-Όρος Πήλιο και Παράκτια Θαλάσσια Ζώνη: 311.120 στρ.
-Κουρί Αλμυρού � ’γιος Σεραφείμ: 1.000στρ.
-Σκιάθος: Κουκουναριές και ευρύτερη θαλάσσια περιοχή: 880 στρ.
-Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου �Βορείων Σποράδων , Ανατολική Σκόπελος: 249.145 στρ.
-Νησιά Κυρά Παναγιά, Πιπέρι, Ψαθούρα και γύρω νησίδες ’γιος Γεώργιος, Νήσοι Αδελφοί, Λεχούσα, Γαϊδουρονήσια: 129.670στρ.
-Όρος Όθρυς, Βουνά Γκούρας και Φαράγγι Παλαιοκερασιάς: 310.790 στρ.
-Περιοχή ταμιευτήρων πρώην Λίμνης Κάρλας: 124.160 στρ.
-Όρος Πήλιο: 361.930 στρ.

Και τώρα τα δικά μας καλούδια


Η πανάκριβη μεταξένια προστασίαΔΕΙΤΕ: Αποκαλυπτικό «ατύχημα» για τη Gwyneth Paltrow
Σε μια από τις εξόδους της διάσημης Gwyneth Paltrow, υπήρξε ένα μικρό «ατύχημα». Συγκεκριμένα όταν έβγαινε από το αυτοκίνητο οι paparazzi την απαθανάτισαν σε αποκαλυπτική πόζα στην οποία φαίνεται το πανάκριβο μεταξένιο της βρακάκι.

Απάντηση !!πρώτον δεν ξέρουμε αν είναι μεταξωτό, δεύτερον αν είναι πανάκριβο και τρίτο και σπουδαιότερο έπρεπε να έχει την ιδία απόχρωση με το φουστάνι

“Εκδίκηση” για το μακελειό υπόσχεται ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε σήμερα εκδίκηση για την αιματηρή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες Δευτέρα στο αεροδρόμο Ντομοντέντοβο της Μόσχας και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους.
«Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα, τόσο ως προς τον παραλογισμό του όσο και ως προς την ωμότητά του», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου στη Μόσχα και κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων.
«Δεν αμφιβάλλω ότι το έγκλημα αυτό θα εξιχνιαστεί και ότι η τιμωρία των ενόχων είναι αναπόφευκτη. Έργο της κυβέρνησης είναι να υποστηρίξει τις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών», πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η ασφάλεια πρέπει να ενισχυθεί στις υποδομές του τομέα των μεταφορών.
Νωρίτερα είχε επισκεφθεί τους τραυματίες από την επίθεση που νοσηλεύονται στη Μόσχα.
«Ογδόντα τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Η κατάσταση των περισσοτέρων είναι σοβαρή», δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ο οποίος συνόδευε τον Πούτιν.
Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας Τατιάνα Γκολίκοβα, επτά από τους τραυματίες βρίσκονται σήμερα «σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση».
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε πιθανόν από μια γυναίκα καμικάζι που συνοδευόταν από ένα συνεργό, μια μέθοδος που ακολουθούν οι αντάρτες του Βορείου Καυκάσου, δήλωσε αστυνομική πηγή την οποία επικαλέσθηκε το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
«Η τρομοκράτισσα συνοδευόταν από έναν άνδρα που βρισκόταν στο πλευρό της και το κεφάλι του κόπηκε από την έκρηξη», εξήγησε η πηγή αυτή, σύμφωνα με την οποία η βόμβα μπορεί «να πυροδοτήθηκε από απόσταση».
Μια άλλη αστυνομική πηγή είχε δηλώσει χθες Δευτέρα πως το κεφάλι ενός υπόπτου ως δράστη της επίθεσης, «ενός άνδρα με αραβικά χαρακτηριστικά ηλικίας 30 -35 ετών», είχε βρεθεί στον τόπο της επίθεσης.
Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι άραβες μισθοφόροι συμμετέχουν στην εξέγερση που υπονομεύει τον ρωσικό Καύκασο.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου