Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη με Βόρειες Σποράδες


Αναλαμβανουμε πρωτοβουλια να συγκεντροσουμε
υπογραφες για την Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη με Βόρειες Σποράδες
σταθερη  ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση και από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΎΘΥΝΣΉ http://skopelos-news.blogspot.com/

Σκορδά-Μενεγάκη: Η κρυφή συνάντηση…

Σκορδά-Μενεγάκη: Η κρυφή συνάντηση…

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011, 10:43
… που δεν έγινε ποτέ! Πριν από μερικούς μήνες σε κεντρικό μαιευτήριο της Αθήνας παραλίγο να συναντηθούν η Ελένη Μενεγάκη και η Φαίη Σκορδά. Ο λόγος που οι δυο παρουσιάστριες και αντίπαλες στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη βρέθηκαν εκεί ξεσηκώνοντας δεκάδες σχόλια ήταν επειδή είχαν πάει να επισκεφτούν την Ζίνα Κουτσελίνη που μόλις είχε γεννήσει…

Τώρα λίγους μήνες μετά το ευχάριστο γεγονός της Κουτσελίνη, η ίδια μίλησε για τις πρώην συνεργάτιδές της. Χαρακτήρισε «Σταρ» την Ελένη Μενεγάκη και για τη Φαίη δήλωσε: «Για μένα η Φαίη είναι το κορίτσι που ήρθε με φόρα από τη Θεσσαλονίκη και είχε όνειρο να κάνει πρωινό. Τα κατάφερε με όποια θυσία. Ο Γιώργος μου αρέσει στην ψυχαγωγία. Ταιριάζουν μαζί».

ΠΗΓΗ: Espresso

Ο χάρτης νατούρα στη Μαγνησία

Ο χάρτης νατούρα στη Μαγνησία
Σε νέα συνεδρίαση του ΚτΕ Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ παραπέμπεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο περί βιοποικιλότητας, καθώς κατά τη  χθεσινή  συνεδρίαση του οργάνου αρκετά από τα μέλη του διατύπωσαν σοβαρές διαφωνίες για άρθρα που περιλαμβάνονται σε αυτό και αφορούν στη δυνατότητα οικοδομικής δραστηριότητας στις ζώνες Natura.
Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος επέκριναν αρμόδια υπουργό, Τίνα Μπιρμπίλη, γιατί όπως είπαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διαπνέεται από μια ισοπεδωτική λογική που αφορά στα 10 στρέμματα και άνω, της επιτρεπόμενης οικοδομικής δραστηριότητας.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΚτΕ διευκρινίστηκε ότι οι νόμιμοι κάτοχοι των τεσσάρων στρεμμάτων αγροτοτεμαχίων θα μπορούν να χτίζουν και μετά την ισχύ του νέου νομοσχεδίου. Ωστόσο το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει τη θέσπιση του ορίου των 10 στρεμμάτων για οικοδομική δραστηριότητα σε ζώνες Νατούρα.

Στα χαρτιά
Με δεδομένο ότι το 70% των Natura δεν έχουν κάποιο ειδικότερο καθεστώς (λ.χ. εθνικό πάρκο), η προστασία τους σήμερα στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά «στα χαρτιά». Είναι η δεύτερη υπόθεση σε διάστημα λίγων ημερών, για την οποία η υπουργός Περιβάλλοντος δέχεται ισχυρά εσωκομματικά πυρά. Την προηγούμενη εβδομάδα η υπουργός φέρεται να συνάντησε την έντονη αντίδραση του υπουργού Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλου στο σχέδιο νόμου για τη θαλάσσια στρατηγική σε σχέση με θέματα εθνικής κυριαρχίας. Κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα επαναδιαμορφωθεί με τη συμμετοχή των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας.
 
Οι περιοχές Νατούρα στη Μαγνησία
Σημειώνεται πως περιοχές    Νατούρα    στο Νομό Μαγνησίας είναι οι παρακάτω: Στα Εθνικά   Θαλάσσια Πάρκα (Ν.1650/86) η   Αλόννησος, στα    Αισθητικά Δάση 9 Ν.Δ996/71)   τα δάση της νήσου Σκιάθου, και το δρυοδάσος Κουρί στον Αλμυρό, στα Διατηρητέα Μνημεία της Φύσης (Ν.Δ996/71) το νησί Πιπέρι στις Βόρειες Σποράδες, στις   περιοχές της Σύμβασης της Βαρκελώνης   το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων και το Αισθητικό Δάσος Σκιάθου και στα Βιογενετικά Αποθέματα   το αισθητικό δάσος Κουρί Αλμυρού.
Ειδικότερα στις περιοχές Νατούρα   περιλαμβάνονται   οι παρακάτω περιοχές: Το όρος Πήλιο και η παράκτια θαλάσσια   ζώνη, συνολική έκταση 31.112,16 στρέμματα, οι Κουκουναριές   και η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στη Σκιάθο   88,82 στρέμματα, το Εθνικό   Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και η ανατολική Σκόπελος   24.915, 6 στρέμματα, τα νησιά Κυρά   Παναγιά, Πιπέρι, Ψαθούρα και γύρω νησίδες, Αγιος Γεώργιος, νησιά Αδελφοί, Λεχούσα και Γαιδουρονήσια 12.967,39 στρέμματα, το   όρος Όθρυς, τα βουνά της Γκούρας και το φαράγγι της Παλαιοκερασιάς   31.079,47 στρέμματα.  
 
Η επίμαχη  διάταξη
Η επίμαχη διάταξη   του Σχεδίου Νόμου της Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που έχει διχάσει   ήδη   και   τον τεχνικό κόσμο της Μαγνησίας   έχει ως εξής:
«Άρθρο 5 - Ρυθμίσεις για την προστασία και διαχείριση των περιοχών του Δικτύου Natura 2000
  1. Με την επιφύλαξη της παρ. 3, στις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 ισχύουν οι εξής περιορισμοί:
α) Απαγορεύεται η εγκατάσταση ιδιαιτέρως οχλουσών και επικίνδυνων βιομηχανικών εγκαταστάσεων που εμπίπτουν στις διατάξεις της Οδηγίας 96/82/ΕΚ (Seveso), όπως ισχύει.
β) Απαγορεύεται η εγκατάσταση βιομηχανικών εγκαταστάσεων υψηλής όχλησης, όπως αυτές ορίζονται στο Παράρτημα της ΚΥΑ 13727/724/2003 (ΦΕΚ Β’ 1087/5.8.2003).
γ) Απαγορεύεται ο καθορισμός περιοχών των κατηγοριών α και β της παρ. 2 του άρθρου 1, και Περιοχών Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.) του άρθρου 29 του ν. 2545/1997.
δ) Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθορίζονται κριτήρια και ρυθμίσεις για τη λειτουργία ή την απομάκρυνση υπαρχουσών εγκαταστάσεων των ανωτέρω περιπτώσεων.
ε) Απαγορεύεται η χρήση μη φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων παραγωγής γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό επιβάλλεται η εφαρμογή του καθεστώτος της πολλαπλής συμμόρφωσης σε όλη την έκταση των περιοχών Natura 2000.
στ) Απαγορεύεται η τοποθέτηση κάθε είδους διαφημιστικών πινακίδων, πλην εκείνων που ενημερώνουν τον επισκέπτη για την περιοχή ή προωθούν τις ήπιες φυσιολατρικές δραστηριότητες.
2. α) Στα γήπεδα που βρίσκονται εκτός των εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως ή εκτός των ορίων των προ του έτους 1923 νομίμως υφιστάμενων οικισμών ή εκτός των ορίων των οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους, σε Ειδικές Ζώνες Διατήρησης και Ζώνες Ειδικής Προστασίας, το ελάχιστο εμβαδόν για τη δόμηση καθορίζεται σε 10.000 τ.μ. Δεν εφαρμόζονται κανενός είδους σχετικές παρεκκλίσεις. Με πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μπορεί να αυξηθεί με Προεδρικό Διάταγμα το ελάχιστο εμβαδόν.
β) Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και των κατά περίπτωση συναρμόδιων υπουργών, εξειδικεύεται η ως άνω διάταξη.
γ) Στα κάθε είδους σχέδια χρήσεων γης δεν επιτρέπεται ο καθορισμός ελάχιστου εμβαδού γηπέδων μικρότερου από το ως άνω προβλεπόμενο ούτε η επαναφορά σε ισχύ σχετικών παρεκκλίσεων κανενός είδους.
δ) Ειδικότερες υφιστάμενες διατάξεις ρύθμισης του χώρου, οι οποίες προβλέπουν μεγαλύτερα όρια αρτιότητας ή περιορίζουν τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης, διατηρούνται σε ισχύ».

Η νέα πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος

Του Γιωργου Λιαλιου
Σημαντική υποχώρηση έναντι των αρχικών προθέσεων του σχεδίου νόμου σηματοδοτεί η πρόταση του υπουργείου Περιβάλλοντος για διατήρηση εσαεί του δικαιώματος δόμησης σε οικόπεδα που είναι σήμερα 4 στρέμματα μέσα σε περιοχές Natura. Η πρόταση, που παρουσίασε η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη, αφορά τον περιορισμό μόνο του δικαιώματος κατάτμησης των οικοπέδων, τα οποία από την επαύριο της ψήφισης δεν θα μπορούν να «κοπούν» σε τμήματα μικρότερα των 10 στρεμμάτων, αν πρόκειται να χτιστούν. Επίσης στην κατάργηση των παρεκκλίσεων που επέτρεπαν τη δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων. Τα δεδομένα αυτά, βέβαια, ενδέχεται να μεταβληθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, πριν το σχέδιο νόμου κατατεθεί και πάλι για συζήτηση στη Βουλή. Η νέα πρόταση, που κατέθεσε ως εναλλακτική χθες η κ. Μπιρμπίλη κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω σε σχέση με το αρχικό της σχέδιο: επαναφέρει στις Natura την ισχύ της νομοθεσίας περί δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές, καταργώντας όμως τις παρεκκλίσεις (υπάρχει πλούσια νομολογία του ΣτΕ επί του ζητήματος). Με άλλα λόγια ένας πολίτης θα συνεχίσει να μπορεί να κτίσει σε οικόπεδο από 4 στρέμματα και άνω, αλλά όχι σε μικρότερο οικόπεδο (όπως προβλέπεται σήμερα λ. χ. για όσα έχουν «πρόσωπο» σε δημοτικό δρόμο).
Αν θέλει να κτίσειΑυτό που αλλάζει είναι ότι ένας ιδιοκτήτης μεγάλης έκτασης δεν θα μπορεί πλέον (από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης) να την κατατμήσει σε οικόπεδα μικρότερα των 10 στρεμμάτων, αν επιθυμεί να τα κτίσει. Αν η αλλαγή αυτή διατηρηθεί, θα πρόκειται για μια σημαντική (από περιβαλλοντικής άποψης) υποχώρηση του υπουργείου Περιβάλλοντος, έναντι των αρχικών ισχυρών δεσμεύσεων. Επιπλέον θα στείλει τους ενδιαφερομένους άμεσα σε τοπογράφους και δικηγόρους, προς αναζήτηση τρόπου άμεσης κατάτμησης των οικοπέδων τους. Στην αρχική πρόταση του υπουργείου το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης μέσα σε περιοχές Natura θα ήταν τα 10 στρέμματα. Δηλαδή οποιοσδήποτε είχε ένα οικόπεδο μικρότερο των 10 στρεμμάτων δεν θα μπορούσε να κτίσει. Ενώ ένας πολίτης που κατέχει οικόπεδο από 10 στρέμματα και άνω θα μπορούσε να το κτίσει, αλλά όχι και να το κατατμήσει σε «κομμάτια» μικρότερα των 10 στρεμμάτων. Ενα ακόμα σημείο που έτυχε έντονης ενδοκομματικής κριτικής, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα αποσυρθεί, αφορά την παροχή δυνατότητας στον εκάστοτε υπουργό Περιβάλλοντος να αποφασίζει μονομερώς τους όρους δόμησης στις Natura. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διάταξη, ο υπουργός Περιβάλλοντος μπορεί να επιβάλει (με προεδρικό διάταγμα) ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της αρτιότητας ανά περιοχές, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι αυτή θα ήταν μια ακίνδυνη από περιβαλλοντικής άποψης πρόβλεψη, καθώς δεν δίνεται στον υπουργό η αντίστροφη δυνατότητα, δηλαδή η κατά το δοκούν μείωση της αρτιότητας.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»

Σύμφυτα τα περιστατικά με τις πολιτικές ευθύνες
Ολοκληρώνεται αύριο με την κατάθεση των πορισμάτων η διερεύνηση από την Εξεταστική
Αυτό που περίτρανα επιβεβαίωσε κάθε πτυχή της υπόθεσης «Ζήμενς», είναι η σύμφυτη διαπλοκή του κεφαλαίου με τα κόμματά του
Αύριο κατατίθεται στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της «Siemens», από τα οποία χρηματοδοτούνταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες δημόσιων οργανισμών, που έκαναν συμφωνίες με τη γερμανική πολυεθνική.Χτες, η Εξεταστική συνεδρίασε με θέμα συζήτησης το κείμενο των «πραγματικών περιστατικών» της υπόθεσης, όπως το βάφτισε ο πρόεδρός της Σ. Βαλυράκης. Σήμερα, θα γίνει συζήτηση επί ονομάτων πρώην υπουργών, για τις πράξεις των οποίων θα ζητηθεί περαιτέρω διερεύνηση από Προανακριτική Επιτροπή.
Eνόψει της κατάθεσης του πορίσματος, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή Θ. Παφίλης δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να απαλλαχθούν από τις πολιτικές ευθύνες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και να διαχυθούν σε κάποιους επίορκους για να βγει λάδι η αντιλαϊκή τους πολιτική, που γεννά σκάνδαλα τύπου Siemens. Πρέπει να υπάρξει σαφής πολιτική καταδίκη από το λαό».
Σχετικά δε με τη συζήτηση που έγινε χτες στην Εξεταστική για την καταγραφή των «πραγματικών περιστατικών της υπόθεσης», ο Θ. Παφίλης παρατήρησε ότι «τα πραγματικά περιστατικά, χωρίς τις γενικότερες πολιτικές επιλογές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από εμάς. Πολύ περισσότερο όταν κάποια περιστατικά παραλείπονται ή άλλα προβάλλονται λιγότερο. Το σκάνδαλο της Siemens δεν υπήρξε γιατί η εταιρεία έδινε μίζες, αλλά γιατί τις μίζες τις προκάλεσαν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σε αυτό πρέπει να σταθεί η κρίση του λαού, δηλαδή στην πολιτική καταδίκη του δικομματισμού».
Στο μεταξύ, ο Σ. Βαλυράκης ενημέρωσε χτες τα μέλη της Εξεταστικής ότι, με έγγραφό της, η εισαγγελία του Μονάχου αρνείται την έκδοση στην Ελλάδα του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens ΕΛΛΑΣ Φ. Γιούγκ, με το σκεπτικό ότι οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται έχουν παραγραφεί με βάση το γερμανικό δίκαιο. Ο Γιούγκ αντιμετώπιζε στη χώρα μας κατηγορίες για συνέργεια σε δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά διέφυγε στο εξωτερικό το Νοέμβρη από την Πάρο, όπου είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.
Τέλος, το διορισμό δικηγόρων στο εξωτερικό, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Δημόσιο σε αιτήματα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Siemens ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Καστανίδη.

Περισσότεροι από 700 οι νεκροί από πλημμύρες σε προάστιο του Ρίο

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις λάσπης που ακολούθησαν στο γραφικό προάστιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, Σεράνα, έφτασε την Τρίτη τους 702.

Αναμένεται δε να αυξηθεί το νούμερο σε μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της χώρας.

Οι αρχές λένε ότι πολλοί κάτοικοι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ αρκετοί πιστεύεται πως έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης.

Εκατοντάδες παραμένουν αποκλεισμένοι, καθώς έχουν καταστραφεί δρόμοι και γέφυρες, ενώ άλλοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από το φόβο των λεηλασιών.

Ο αριθμός των θυμάτων συνεχώς και αυξάνει, καθώς ξεθάβονται πτώματα, ενώ οι αρχές δεν αποτολμούν να δώσουν μια εκτίμηση για τον τελικό αριθμό των νεκρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

ΕΚΤΟΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ…

Τα ονόματα των πολιτικών που προτείνονται για το πόρισμα είναι:

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛΕΣΙΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΠΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

(ΒΕΡΕΛΗΣ & ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ δεν θα είναι στην ίδια κατηγορία, πιθανότατα να έχουν τελείως άλλη αντιμετώπιση)

Για ότι νεώτερο, θα σας κρατούμε ενήμερους.

ΠΟ ΠΟ ΠOΣΟ ΓΡΉΓΟΡΑ ΤΑ ΛΕΙ ΦΟΒΕΡΌ VIDEO!!

Έμη Λιβανίου: Μας ''τύφλωσε'' η γκλαμουριά - Newsbomb.gr

Έμη Λιβανίου: Μας ''τύφλωσε'' η γκλαμουριά - Newsbomb.gr

VIDEO: Η Μενεγάκη κάνει το "θα καταρρεύσω" της Μανωλίδου!


Νομίζαμε ότι βλέπαμε το master chef σε επανάληψη το πρωί της Τρίτης, αλλά,όχι, τα μάτια μας δεν μας γελούσαν. 

Βλέπαμε την Ελένη. Η οποία Ελένη έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας με το γνωστό πλέον «θα καταρρεύσω» της Ευγενίας Μανωλίδου. Αρχικά, αφού έκαναν κουβέντα με μεγάλη πλάκα με τον Μουτσινά για το «θα καταρρεύσω», η Ελένη επαναλάμβανε συνεχώς την φράση σε ό,τι σχεδόν κι αν της έλεγε το πάνελ στην συζήτηση που ακολούθησε! Το τι έγινε στο στούντιο δεν περιγράφεται.

«Το να βάλεις έτσι όπως έβαλε τα χέρια της η Ευγενία κάτω από τα μάτια της για να πεις θα καταρρεύσω, δεν είναι φυσιολογική κίνηση, είναι κίνηση… εξωγήινης», είπε ο Νίκος Μουτσινάς και η Ελένη αντέδρασε: «Οκ, δηλαδή εσύ πώς θα το έλεγες εάν ένιωθες ότι καταρρέεις;», του είπε. «Θα έβαζα απλά το χέρι μου στο κούτελό μου και θα έλεγα θα καταρρεύσω. Δεν θα το έκανα έτσι, σα να έχω κάνει τις χίλιες μύριες πρόβες για να φανεί το μανικιούρ…», είπε ο Μουτσινάς.

«Εγώ πάλι παιδιά, δεν θα έκανα τίποτα» είπε η Ελένη, κουνώντας απλά το κεφάλι της. «Θα έλεγα απλά, θα καταρρεύσω». Η κουβέντα για το «θα καταρρεύσω» κράτησε ένα τέταρτο. «Και γώ μπορεί να φορούσα μάσκαρα και να έβαζα προσεκτικά τα δάχτυλά μου για να μην πασαλειφτώ. Αλλά μπορεί και να ήθελα να φαίνομαι πασαλειμμένη και να μην έκανα τίποτα. Άρα, γιατί ψάχνουμε να πούμε γιατί το είπε έτσι; Ετσι της ήλθε να το πει και έτσι το είπε η γυναίκα!»

Εκείνη την στιγμή είπε αυτά η Ελένη και δικαιολόγησε την Ευγενία. Μετά να δείτε τι έγινε. Ξεκίνησαν συζήτηση για το Μοντ Παρνές. Ποια Ευγενία και ποιο master chef… Την Ελένη να βλέπατε.

«Εμένα όταν πήγα για πρώτη φορά με τον παππού μου για βόλτα στο καζίνο του Μοντ Παρνές, δεν θυμάμαι να μας δώσανε ποτό. Τώρα δίνουν;» Τώρα έχει περάσει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και είναι διαφορετικά τα πράγματα, της είπαν. Μετά τα γέλια η Ελένη το πέταξε: Θα καταρρεύσω!

«Στο ξενοδοχείο του Μοντ Παρνές μένουν μόνο όσοι παίζουν ή και εκείνοι που θέλουν απλά να πάνε εκεί ανεξάρτητα από το τζόγο;Θα καταρρεύσω!»

Το θέμα συνεχίστηκε ακόμη και την στιγμή που στο πάνελ συζητήθηκε το θέμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Καταρρέω», της είπε ο Μουτσινάς και η Ελένη επανέλαβε: «Καταρρέω… έχεις καταρρεύσει με δέκα διαφορετικούς τρόπους σήμερα. Αποφάσισε πώς θα καταρρεύσεις!» Είναι γεγονός πάντως ότι τις μέρες που έχει τα κέφια της, κυριολεκτικά δεν παίζεται… καταρεέει! Αντε, βρε...με το καλό και στην Επίδαυρο!

Τέλος ο Κούπερ από τον Άρη!

Είδηση "βόμβα"! Μετά από 14 μήνες δουλειάς παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Άρη αποτελεί από σήμερα ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ.
Ο Αργεντινός προπονητής ευχαρίστησε σε δηλώσεις του τη διοίκηση του συλλόγου για την συμπαράσταση προς το πρόσωπό του, ενώ υπογράμμισε πως αυτή η απόφασή του είναι αμετάκλητη.
Αιτία για την παραίτηση του Ισπανού τεχνικού, ήταν τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας με τελευταία, την εντός έδρα ήττα του Άρη από τον Πανιώνιο

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ γνωστοποιεί την παραίτηση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Ο Αργεντίνος τεχνικός πραγματοποίησε την παρακάτω δήλωση στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ:
«Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας για την αμέριστη συμπαράσταση και για την στήριξη που μου παρείχαν καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεργασίας μας.
Παρόλα αυτά μετά τα άσχημα αποτελέσματα, το καλύτερο για την ομάδα είναι η αποχώρησή μου.
Η απόφαση μου αυτή πιστεύω ότι θα οδηγήσει στην αγωνιστική ανάταση της ομάδας.
Η απόφασή μου είναι αμετάκλητη παρά τις επίμονες πιέσεις και προσπάθειες των διοικούντων της ομάδας να με μεταπείσουν να παραμείνω στον ΑΡΗ.
Εύχομαι στον ΑΡΗ κάθε επιτυχία και υλοποίηση όλων των στόχων του».
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ από την πλευρά της θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ για την μέχρι τώρα προσφορά του στον σύλλογο και να του ευχηθεί καλή συνέχεια στην καριέρα του».
 

Οδηγίες για τις αποδείξεις

Σε κλειστό φάκελο, με αναγραφή του συνολικού αριθμού των αποδείξεων και της συνολικής αξίας τους, θα παραδίδονται οι αποδείξεις για την κατωχύρωση του αφορολόγητου ορίου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σε περιπτωση ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων, οι αποδείξεις θα κρατούνται σε φάκελο από τον φορολογούμενο και θα παραδίδονται στην εφορία εφόσον ζητηθούν σε περίπτωση ελέγχου.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ελλάδα, 19 Ιανουαρίου

1947: Ναυτική τραγωδία στο νότιο Ευβοϊκό, που αποκλήθηκε ο «ελληνικός Τιτανικός». Το ατμόπλοιο «Χειμάρα», με 544 επιβάτες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Πειραιάς, βυθίζεται μεταξύ Νέων Στύρων και Αγίας Μαρίνας, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 400 άτομα.

1953: Οι Ελληνίδες ψηφίζουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές, στην επαναληπτική εκλογή της Θεσσαλονίκης.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου