Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Μαζί τα φάγανε

Ευτράπελα, παράδοξα, ατζέντηδες, golden boys, κατασπατάληση του χρήματος των μετόχων και του κόσμου της ΑΕΚ. Ο διαχειριστικός έλεγχος που δόθηκε στη δημοσιότητα, ανέδειξε το πραγματικό πρόβλημα της Ένωσης. Χιμένεθ: "Επιβίωση ή θάνατος". 
Μετά από μια πρώτη ανάγνωση, τα γκρίζα σημεία που παρατηρούνται στον διαχειριστικό έλεγχο, είναι πάρα πολλά. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα πιο τρανταχτά, ενώ πίσω από τις 115 σελίδες της έκθεσης κρύβονται ακόμη περισσότερα.

Ίσως το πιο αξιοπερίεργο απόσπασμα του διαχειριστικού ελέγχου, είναι το εξής:

"Στις 30/8/2008 µεταξύ της ΑΕΚ ΠΑΕ εκπροσωπούµενη από τον κ. Θ. Νικολαϊδη και της ποδοσφαιρικής οµάδας της Αργεντινής CLUB ATHLETICO LANUS συµφωνήθηκε η µεταβίβαση στην ΑΕΚ ΠΑΕ του δικαιώµατος αγοράς του ποδοσφαιριστή Fabian Gustavo Moyano έναντι τιµήµατος € 650.000 χωρίς να αναφέρονται στο συµφωνητικό χρονικοί περιορισµοί. Σύµφωνα µε το συµφωνητικό στην περίπτωση που η ΑΕΚ ΠΑΕ εξασκούσε το δικαίωµα αγοράς του ποδοσφαιριστή, υποχρεούταν να καταβάλει ως πρόσθετη αµοιβή το ποσό των € 3.500.000.

Το ποσό των € 650.000 καταβλήθηκε από την ΑΕΚ ΠΑΕ µέσω τραπεζικού εμβάσματος στην CLUB ATHLETICO LANUS SABADELL ES αλλά το αντίγραφο του τραπεζικού εμβάσματος φέρει ως αιτιολογία «αµοιβή µεταγραφής για τον ποδοσφαιριστή Pelletieri»
.

Το δικαίωµα εξάσκησης της αγοράς του ποδοσφαιριστή Fabian Gustavo Moyano µέχρι και την ημερομηνία του ελέγχου µας δεν έχει εξασκηθεί", αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω απόσπασμα.

Από 'κεί και πέρα γεννώνται ουκ ολίγα ερωτηματικά από σειρά αποσπασμάτων του διαχειριστικού ελέγχου και χρειάζονται εξηγήσεις για να αποσαφηνιστούν.
Ενδεικτικά:

1. Στη μεταγραφή του Ενσαλίβα από τον Πανιώνιο, το ιδιωτικό συμφωνητικό έγραφε για 660.000 ευρώ και το επαγγελματικό συμβόλαιο, που υπεγράφη μία ημέρα μετά, 960.000 ευρώ.

2. Εντύπωση προκαλούν ακόμη οι διαφορές στα έξοδα για τα ταξίδια στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, η αποστολή της ΑΕΚ ταξίδεψε στη Μαδρίτη για το παιχνίδι με τη Χετάφε με 178.000 ευρώ, ενώ στην Σουηδία, για το ματς με την Έλφσμποργκ, με 29.000 ευρώ. Στο Παρίσι, για τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, το ταξίδι κόστισε συνολικά 197.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο στο Μπόλεσλαβ μόλις 82.000.

3. Σχετικά με τις πωλήσεις παικτών, στις 30/6/2007 η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει καταγράψει έσοδα ύψους 500.000 ευρώ από την... πώληση του Παναγιώτη Λαγού!

4. Όπως προκύπτει, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ (και διευθύνων σύμβουλος), Νίκος Θανόπουλος λάμβανε μισθό που αντιστοιχούσε στο ποσό των 6.460 ευρώ έως την 31/12/2008, 8700 για το έτος 2009 και 10.500 ευρώ για το έτος 2010. Σε περίπτωση μάλιστα που η ΑΕΚ ήθελε να σπάσει το συμβόλαιο του Θανόπουλου, χωρίς τη συναίνεσή του, θα έπρεπε να του καταβάλλει και 100.000 ευρώ!

5. Γκρίζο σημείο και αυτό της προσπάθειας ανέγερσης προπονητικού κέντρου στις Λεκάνες Αχαρνών ή στην περιοχή των Άνω Λιοσίων απευθείας από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Όπως περιγράφεται στη σελίδα 79 του διαχειριστικού ελέγχου, αυτή η μελέτη κόστισε συνολικά στην ΠΑΕ 182.000 ευρώ για ένα έργο που δεν έγινε ποτέ, από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα μέρη δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσουν το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ.

6. Η μεταγραφή του Σίμου Κρασσά στην ΑΕ Λεμεσού κοστολογήθηκε 177.000 ευρώ, ωστόσο, σύμφωνα με τους Κύπριους, οι ίδιοι πλήρωσαν 80.000 ευρώ, ενώ ο μάνατζερ Αγαθοκλής Αγαθοκλέους πήρε 24.000 ευρώ. Έτσι, το συνολικό κόστος είναι 104.000 και υπάρχει «κενό» 73.000 ευρώ χωρίς παραστατικά.

7. Ο λογιστής του Ντέμη Νικολαϊδη, Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος, συμφωνήθηκε να παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες στον τομέα των οικονομοτεχνικών μελετών και εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 331.595,00 για 4 χρόνια. Η ΠΑΕ ΑΕΚ επιβεβαίωσε και επίσημα την πληροφορία πως αυτός δεν παρέδωσε τα στοιχεία για τις χρήσεις λήξης 30.06.2005 και 30.06.2006, που απουσιάζουν από το πόρισμα του διαχειριστικού!

8. Σχετικά με το δανεισμό του Μπλάνκο από την Κολόν τον Αύγουστο του 2007. Η ΑΕΚ κατέβαλε με δύο τραπεζικά εμβάσματα το ποσό σε λογαριασμό της εταιρείας «ALHEC TOURS SA» στην τράπεζα Wachovia Bank NA στη Νέα Υόρκη με τελικό δικαιούχο, όπως προκύπτει από την αιτιολογία του εσωτερικού λογιστικού σημειώματος της ΑΕΚ ΠΑΕ και του αντιγράφου του εμβάσματος, την ATLETICO COLON CLUB DE SANTA FE. Όπως τονίζουν μάλιστα οι λογιστές που πραγματοποίησαν τον έλεγχο: «δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη σχέση μεταξύ της εταιρείας «ALHEC TOURS SA» και της ATLETICO COLON CLUB DE SANTA FE. Από διενεργηθείσα έρευνα στο διαδίκτυο, η «ALHEC TOURS SA» είναι εταιρεία παροχής τουριστικών υπηρεσιών, αγοραπωλησίας νομισμάτων και μεταφοράς κεφαλαίων».

9. Ο Ριβάλντο είχε συμβόλαιο 1.383.000 ευρώ, με την ΠΑΕ να του νοικιάζει δύο σπίτια σε Κηφισιά και Γλυφάδα.

10. Στη μεταγραφή του Τσάνκο τον Αύγουστο του 2005, ο μάνατζέρ του χρεώθηκε ότι πήρε 50.000 ευρώ, αλλά δεν υπάρχει έμβασμα πληρωμής ούτε φορολογικό παραστατικό.

11. Η αποζημίωση για τον Λορένθο Σέρα Φερέρ είναι 2.049.870 καθαρά (μεικτά 2.601.357,87), ενώ για τον βοηθό του, Αλομάρ, 509.604,57 ευρώ.

17 παραβιάσεις στο Αιγαίο από τους «βαρβάρους» (κατά τον Κ.Παπούλια) - Nυχτερινές ασκήσεις της ΠΑ

 ImageΜεγάλος αριθμός παραβιάσεων από την τουρκική Αεροπορία τη σημερινή ημέρα σε ένα ήδη βεβαρημένο πολιτικό περιβάλλον από άποψη προκλήσεων. Μετά τον εντοπισμό του τουρκικού υποβρυχίου βόρεια της Κέας από ελικόπτερα του ΠΝ,  αλλά και τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών που είχαν προηγηθεί της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία, σήμερα τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σε μαζικούς σχηματισμούς επιθετικές κινήσεις στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής αεροναυτικής άσκησης «NEXUS» (τουρκικά πακέτα COMAO και συμμαχικά AWACS) . Ταυτόχρονα η ΠΑ από την πλευρά της διεξάγει από αργά το απόγευμα σήμερα εκτεταμένες νυκτερινές ασκήσεις που περιλαμβάνουν τις κύριες μονάδες μαχητικών της με σενάρια που περιστρέφονται κύρια σε αποστολές νυκτερινής διείσδυσης και βαθιάς νυκτερινής διείσδυσης, σε προσομοιούμενα σενάρια τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στον Αιγιακό χώρο. .
Σε ότι αφορά τώρα τις τουρκικές παραβιάσεις συνολικά 5 σχηματισμοί από 14 αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 17 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου (ΕΕΧ) και 5 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών διαγράφοντας πιθανότατα τις απαρχές μιας «θερμής» περιόδου στο Αιγαίο.
Τα ελληνικά μαχητικά που παρακολουθούσαν από απόσταση τα τουρκικά να πετούν εντός του ΕΕΧ, δεν επιχείρησαν να τα αναχαιτίσουν, ενώ αντίστοιχα τα τουρκικά τα αγνόησαν επιδεικτικά και για αυτό το λόγο δεν υπήρξαν εμπλοκές, κατά την πρωινή τουρκική «επίδειξη δύναμης» στο πλαίσιο πάντα της τουρκικής άσκησης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΟΗΘΆ ΠΑΝΑΓΊΑ ΤΗΝ ΣΚΌΠΕΛΟ ΓΙΑΤΗ ΦΕΝΕΤΕ ΈΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΏ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΑΠΌ ΌΤΙ ΑΚΟΎΜΕ

Πωλητήριο έχουν βάλει πάνω από 500 ξενοδοχεία

Πωλητήριο έχουν βάλει πάνω από 500 ξενοδοχεία

Πωλητήριο έχουν βάλει πάνω από 500 ξενοδοχεία σε όλη την επικράτεια! Οι ιδιοκτήτες αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τα χρέη τους και έτσι βγάζουν στο… σφυρί τις περιουσίες τους με στόχο να ανασάνουν οικονομικά. Η είδηση αφορά κυρίως μικρές και μεσαίες μονάδες,
Ωστόσο ο αριθμός των πωλητηρίων δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος. Εν τω μεταξύ, λόγω της υπερπροσφοράς ΟΙ επενδυτές δεν αγοράζουν, αλλά αυξάνουν την πίεση για ακόμη μεγαλύτερη μείωση των τιμών πώλησης, περιμένοντας και κρατώντας στον… πάγο τους ιδιοκτήτες.

Στις Κυκλάδες, ακόμη και στη Σαντορίνη και τη Μύκονο, στη Ρόδο, την Κρήτη αλλά και τα πιο τουριστικά νησιά του Ιονίου υπάρχουν ξενοδοχεία μεγάλης αξίας που πωλούνται σε τιμές πολύ μειωμένες...

Συγκεκριμένα 2,5 εκατομμύρια πωλείται ξενοδοχείο εντός 12 στρεμμάτων μέσα στην πόλη της Ρόδου, ενώ στο Φαληράκι η τιμή για μονάδα 84 δωματίων πωλείται προς 3,2 εκατομμύρια.

Στη Μύκονο έχουν βγει στο σφυρί δυο μονάδες έναντι 2 και 3,8 εκατομμυρίων, ενώ μια ακόμη με πισίνα και 18 πολυτελή δωμάτια πωλείται προς 1,4 εκατομμύρια στη Σαντορίνη.
Στην Κρήτη τα ξενοδοχεία που πωλούνται είναι δεκάδες σε τιμές από 300.000 ως και 3,5 εκατομμύρια.

Διαγωνισμός εξευτελισμού: "Όποια δείξει τα περισσότερα κερδίζει"

Διαγωνισμός εξευτελισμού: "Όποια δείξει τα περισσότερα κερδίζει"

Σάλος έχει γίνει με το ριάλιτι αμερικανικής παραγωγής «Τα κορίτσια που γίνονται άγρια….». Πρόκειται για κορίτσια της διπλανής πόρτας όπως τα χαρακτηρίζουν οι υπεύθυνοι, που γυρίζουν από κλαμπ σε κλαμπ, πίνουν και όταν τελικά αγριεύουν βγαίνουν εκτός ελέγχου… μπροστά στην κάμερα!!

Διοργανώνουν πάρτι, βγαίνουν τις νύχτες και κάνουν διαγωνισμό εξευτελισμού. Ποια θα δείξει τα περισσότερα απόκρυφα σημεία του κορμιού της…?

Σκοπός του ριάλιτι υποτίθεται είναι να ανακαλύψει την πιο hot Αμερικανίδα ενώ αντάλλαγμα για όλες τις υπόλοιπες που δεν θα κερδίσουν το τίτλο, παρά μόνο τον διασυρμό, είναι ένα t-shirt με την επιγραφή του show.

Το συνεργείο βέβαια που συνοδεύει τα κορίτσια στις βόλτες τους είναι νέοι ωραίοι άνδρες που τις ενθαρρύνουν να κάνουν όλο περισσότερα.

Το show προβάλλεται στην αμερικανική τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις… Οι Βρετανοί συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου να μην προβληθεί και στις δικές τους τηλεοράσεις.

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Λος Άντζελες - Κόσμος

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Λος Άντζελες - Κόσμος

«Εξέγερση» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τους όρους δόμησης σε περιοχές Natura ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΙΝΑ?

Ενώπιον σφοδρότατων αντιδράσεων από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, με αφορμή το νομοσχέδιο το αυξάνει το όριο (αρτιότητα) των τεσσάρων στρεμμάτων σε δέκα, για δόμηση σε οικόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας, τις λεγόμενες Νatura. Οι περιοχές αυτές καλύπτουν περίπου το 25% της ελληνικής επικράτειας.

Η κ. Μπιρμπίλη δέχτηκε οξύτατη κριτική στον αρμόδιο κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές να υποστηρίζουν ότι «µε τη γενική (οριζόντια) αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων από τα τέσσερα στα δέκα στρέμματα, ουσιαστικά μηδενίζεται η ήδη υποτονική, λόγω ύφεσης, οικοδομική δραστηριότητα».

Οι βουλευτές ζήτησαν από την υπουργό Περιβάλλοντος να μην προχωρήσει σε οριζόντια εφαρμογή του μέτρου, απειλώντας μάλιστα ότι χωρίς τροποποιήσεις δεν θα ψηφίσουν τα επίμαχα άρθρα, όταν το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα έρθει στη Βουλή.

«Ακούω τις τελευταίες ημέρες μια σπέκουλα από οικολάγνους περί του περιβάλλοντος. Δεν αναγνωρίζω ότι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία κάποιοι που ζουν στην Κυψέλη από τους βουλευτές της επαρχίας» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Δριβελέγκας, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για «κάποιους ανέξοδα οικολογούντες».

«Καλή είναι η οικολογία, αλλά δεν πρέπει να καταντά οικολαγνεία» δήλωσε ο κ. Γιάννης Βούρος, προσθέτοντας χαρακτηρστικά: «Δεν μπορεί να σκέφτεται που θα γεννήσει ένας πελεκάνος και ένα αναπτυξιακό σχέδιο να τινάζεται στον αέρα».

«Δεν είναι δυνατόν να καταργούνται αναδρομικά όλες οι μέχρι τώρα παρεκκλίσεις. Αυτός που έχτιζε στα δύο στρέμματα ήταν ο φτωχός» δήλωσε ο κ. Νίκος Ζωίδης. Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο είναι άδικο και δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο για όλες τις περιοχές Νatura.

Άλλοι βουλευτές εξέφρασαν παράπονα πως το υπουργείο Περιβάλλοντος αδιαφορεί για τη γνώμη των βουλευτών και των τοπικών κοινωνιών και σχεδιάζει με βάση μόνο τα δικά του κριτήρια. «Δεν μας ακούτε και δεν μας λαμβάνεται υπόψη σας. Δεν μας θεωρείτε συμμάχους και μας έχετε στην λογική της ομηρίας» είπε ο κ. Δημήτρης Βαρβαρίγος.

Η κα Μπιρμπίλη, τελικώς, κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση, σύμφωνα με την οποία διατηρείται το δικαίωμα όσων κατέχουν σήμερα (μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου) τέσσερα στρέμματα να οικοδομήσουν. Από την ψήφιση του νόμου και μετά το δικαίωμα θα το έχουν μόνον όσοι κατέχουν οικόπεδα έκτασης δέκα στρεμμάτων.

Η πρόταση φαίνεται πως ήταν αποτέλεσμα σύσκεψης που προηγήθηκε μεταξύ της κ. Μπιρμπίλη, του αναπληρωτή υπουργού Ν.Σηφουνάκη, της διευθύντριας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνας Βάρτζελη, του γραμματέα του κόμματος Μ.Καρχιμάκη και του γραμματέα της ΚΟ Β.Έξαρχου.

Εντούτοις, οι βουλευτές δεν εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι. Εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να ψηφίσουν το νομοσχέδιο επί της αρχής, ζήτησαν όμως «διορθώσεις» και να γίνει νέα συζήτηση επί των άρθρων στις Επιτροπές της Βουλής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το θέμα έφτασε έως τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των συναντήσεων του κ. Γ.Παπανδρέου με προέδρους των επιτροπών της Βουλής. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κ. Δριβελέγκας έθεσε στον πρωθυπουργό το ζήτημα και επανέλαβε τις αντιρρήσεις του. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση του για διαβούλευση.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η ρύθμιση για όριο αρτιότητας στα δέκα στρέμματα έχει τη θερμή υποστήριξη των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Οι WWF Ελλάς, Greenpeace, Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, MOm, Καλλιστώ και Δίκτυο Μεσόγειος SOS υποστηρίζουν ότι ενδεχόμενη απόρριψη της διάταξης «θα αποτελέσει ιστορική ντροπή για την κοινοβουλευτική ζωή της χώρας».

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΕΝΑ ΘΡΙΛΕΡ

Hyenas (2011) Ενσωματωμένοι Υπότιτλοι


Hyenas (2011)
Ειδος ταινιας:Horror
Σκηνοθεσια:Eric Weston
Σεναριο:Eric Weston
Ηθοποιοι:Christa Campbell, Costas Mandylor, Rudolf Martin, Joshua Alba, Meshach Taylor, Andrew James Allen, Christina Murphy, Bar Paly, Maxie J. Santillan Jr., Michael Nardelli, Stephen Taylor, John Bryant Davila, Mike Rad, Derrick Kosinski
Πρεμιερα:22 Ιανουαρίου 2011 ΗΠΑ
Γλωσσα:English
Διαρκεια:92 min
more info:Hyenas (2010) Υπόθεση:
Αγέλες από ανθρώπους που μεταμορφώνονται σε ανθρωποφάγες ύαινες
σκοτώνουν την γυναίκα και το μωρό του Γκάνον. Εκείνος ορκίζεται να πάρει εκδίκηση και να απονείμει δικαιοσύνη.
Hyenas (2011) DVDRip
ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ

http://www.fileserve.com/file/MKxhtRR/ABSENTH19.part1.rar
http://www.fileserve.com/file/tNQ8eZZ/ABSENTH19.part2.rar
or
http://rapidshare.com/files/443114345/ABSENTH19.part1.rar
http://rapidshare.com/files/443127563/ABSENTH19.part2.rar
Ανταλλάξιμα Αρχεία

http://www.fileserve.com/file/4sHGVWh/ienas.part1.rar
http://www.fileserve.com/file/83bJ8ru/ienas.part2.rar
http://www.fileserve.com/file/hzDqG5p/ienas.part3.rar
http://www.fileserve.com/file/KTzPWnP/ienas.part4.rar
or
http://rapidshare.com/files/443188727/ienas.part1.rar
http://rapidshare.com/files/443188732/ienas.part2.rar
http://rapidshare.com/files/443188919/ienas.part3.rar
http://rapidshare.com/files/443188921/ienas.part4.rar
or
http://hotfile.com/dl/97649114/c5efef1/ienas.part1.rar
http://hotfile.com/dl/97649314/16809e5/ienas.part2.rar
http://hotfile.com/dl/97649274/b960164/ienas.part3.rar
http://hotfile.com/dl/97648785/aaf60d3/ienas.part4.rar
Ανταλλάξιμα Αρχεία
Δηλαδή:
Στις παραπάνω εταιρίες τα αρχεία είναι τα ίδια, άρα μπορείτε να κατεβάζετε
(για παράδειγμα το part.1 από την hotfile, το part.2 από την fileserve,)
πολύ πιο γρήγορα χωρίς τον απαιτούμενο χρόνο αναμονής.

Πυρ ομαδόν κατά ΜπιρμπίληΜείζον θέμα δημιουργήθηκε στην κυβερνητική παράταξη με αφορμή το νομοσχέδιο της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, το οποίο θεσπίζει όριο 10 στρεμμάτων, αντί για 4, για δόμηση σε οικόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας, τις λεγόμενες Νatura.

Η Τίνα Μπιρμπίλη δέχτηκε οξύτατη κριτική από τους βουλευτές του αρμόδιου κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, πολλοί από τους οποίους μάλιστα απειλούν ότι εάν η υπουργός δεν κάνει τροποιήσεις στο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, δεν θα ψηφίσουν τα επίμαχα άρθρα.

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Δριβελέγκας, ο οποίος τόνισε καυστικά: "Ακούω τις τελευταίες ημέρες μια σπέκουλα από οικολάγνους περί του περιβάλλοντος. Δεν αναγνωρίζω ότι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία κάποιοι που ζουν στην Κυψέλη από τους βουλευτές της επαρχίας. Το μέτρο των 10 στρεμμάτων θα προκαλέσει διπλό κακό. Οι βουλετές δεν είναι υποχείρια τοπικών και κομματικών συμφερόντων και έχουν μεγαλύτερη αγωνία από κάποιους ανέξοδα οικολογούντες".

Αρκετοί βουλευτές, μάλιστα, επέκριναν την κ. Μπιρμπίλη ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την οικολογία και λιγότερο για την ανάπτυξη της περιφέρειας. "Καλή είναι η οικολογία, αλλά να μην καταντά οικολολαγνεία. Δεν μπορεί να σκεφτόμαστε πού θα γεννήσει ο πελεκάνος και να τινάζεται στον αέρα το αναπτυξιακό σχέδιο μιας περιοχής" είπε ο Γιάννης Βούρος, ενώ ο Νίκος Ζωίδης τόνισε: "Δεν είναι δυνατόν να καταργούνται αναδρομικά όλες οι μέχρι τώρα παρεκκλίσεις. Αυτός που έχτιζε στα 2 στρέμματα ήταν ο φτωχός".

Άλλοι βουλευτές εξέφρασαν παράπονα πως το υπουργείο Περιβάλλοντος αδιαφορεί για τη γνώμη των βουλευτών και των τοπικών κοινωνιών και σχεδιάζει με βάση μόνο τα δικά του κριτήρια. Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του Δημήτρη Βαρβαρίγου, ο οποίος είπε: "Δεν μας ακούτε, δεν μας λαμβάνετε υπόψη, γιατί δεν μας θεωρείτε συμμάχους σας. Μας έχετε στη λογική της ομηρείας"

Οι περισσότεροι βουλευτές ζήτησαν από την υπουργό Περιβάλλοντος να μην προχωρήσει σε οριζόντια εφαρμογή του μέτρου για τα 10 στρέμματα, αλλά να υπάρχει ευελιξία στον νόμο ανάλογα με την περιοχή όπου εφαρμόζονται οι προϋποθέσεις Νatura.

Για "νομικά κενό" νομοσχέδιο έκανε λόγο ο Παναγιώτης Κουρουπλής, ενώ ο Αλέκος Αθανασιάδης τόνισε: "Είναι άδικο. Είμαι απέναντι. Δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο κριτήριο σε όλες της ζώνες Νatura".

"Διαφωνώ με την οριζόντια λογική των 10 στρεμμάτων. Πρέπει να πάμε σε διαχειριστικές μελέτες για τις ζώνες Νatura" ήταν η θέση που διατύπωσε η Σούλα Μερενιτη, ενώ η Χρύσα Αράπογλου σημείωσε: "Με ενοχλεί η ισοπεδωτική αντιμετώπιση όλης της χώρας".

Μετά από μια πολύωρη συζήτηση, η υπουργός έκανε μια συμβιβαστική πρόταση που προβλέπει ότι όσοι κατέχουν 4 στρέμματα, μέχρι την ψήφιση του νόμου, θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν και στο μέλλον. Μετά την ψήφιση του νόμου, όμως, όσοι θελήσουν να αγοράσουν οικόπεδα σε περιοχές Νatura για να τα αξιοποιήσουν θα πρέπει να διαθέτουν 10 στρέμματα.

Οι βουλευτές εμφανίσθηκαν διατεθείμένοι να ψηφίσουν το νομοσχέδιο επί της αρχής, ζήτησαν όμως από την υπουργό, αφού συναντηθεί με όλους τους φορείς, να προχωρήσει σε διορθώσεις και να γίνει νέα συζήτηση επί των άρθρων στις επιτροπές της Βουλής.

Είχε προαναγγείλει την τραγωδία η μοιραία γυναίκα στα Τρίκαλα και επέλεξε τα γενέθλια του παιδιού

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες της τραγωδίας στα Τρίκαλα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Είχε προαναγγείλει την τραγωδία η μοιραία γυναίκα στα Τρίκαλα και επέλεξε τα γενέθλια του παιδιού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του trikalanews.gr, χθες ημέρα που η 36χρονη Βασιλική Ζερδάλη-Καλύβα έβαζε τέλος στην ζωή της συμπαρασύροντας στον θάνατο και τον 10χρονο γιό της Χρήστο, ο 10χρονος που ήταν αυτιστικός είχε γενέθλια…

Οι κηδείες, θα γίνουν σήμερα το μεσημέρι στις 4 στο Διάσελλο, ενώ μένουν ορφανά τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας ηλικίας 14 και 8 ετών…

Οι πληροφορίες, αναφέρουν πως μετά τον θάνατο του Κώστα Καλύβα, η 36χρονη σύζυγος, σε συγγενικά της πρόσωπα είχε προαναγγείλει την τραγωδία , λέγοντας πως δεν αντέχει πια να ζει και για τον λόγο αυτό παρακολουθούνταν από Ψυχολόγο…

Χθες το απόγευμα ξεκίνησε για την σχεδόν καθημερινή της βόλτα στις όχθες του Ληθαίου ποταμού και λίγες ώρες αργότερα, ήταν απενεργοποιημένο το κινητό της τηλέφωνο που βρέθηκε στο ποτάμι.

Οι συγγενείς ειδοποίησαν στις 10 το βράδυ τις Αρχές, άρχισε η έρευνα και από τις πληροφορίες δεν άργησε να εντοπιστούν οι δύο σωροί με την γυναίκα να επιπλέει και από κάτω από το άψυχο σώμα της να υπάρχει το παιδί…

Δίπλα τους στις όχθες  βρέθηκαν και ρούχα τους…

Αιματηρή επίθεση αμερικανικού αεροσκάφους στο Πακιστάν

Πέντε αντάρτες σκοτώθηκαν την Τρίτη σε επίθεση αμερικανικού, μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον του στρατοπέδου τους, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

"Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο έριξε δύο πυραύλους σε στρατόπεδο ανταρτών στην πόλη Ντασγκά και σκότωσε τουλάχιστον πέντε άτομα", δήλωσε ένας εκπρόσωπος των πακιστανικών αρχών ασφαλείας.

"Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε την εθνικότητα των νεκρών ανταρτών", πρόσθεσε. Η Ντασγκά βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της Μιρανσάχ, της μεγαλύτερης πόλης του Βόρειου Ουαζιριστάν, την περιοχής των φυλών που συνορεύει με το Αφγανιστάν.

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Άλλοι τρεις νεκροί από τη νέα γρίπη στα Βαλκάνια - Κόσμος

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Άλλοι τρεις νεκροί από τη νέα γρίπη στα Βαλκάνια - Κόσμος

blockquote

Δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος ''Εθνικού Ποινικού Μητρώου'

Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα ''Εθνικού Ποινικού Μητρώου'', όπου θα καταχωρούνται και θα διαχειρίζονται τα ποινικά μητρώα των πολιτών από το σύνολο των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της χώρας, δημιουργείται με σκοπό τη γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη κατά τις συναλλαγές του με τα Τμήματα Ποινικού Μητρώου.
Το σύστημα εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και αποτελεί έργο αποκλειστικά ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, την υποστήριξη της πολιτείας στην άσκηση πολιτικής, τον περιορισμό των δαπανών και, την ορθολογικότερη διαχείριση και αξιοποίηση των διαθέσιμων ανθρώπινων και μη πόρων της Δημόσιας Διοίκησης.
Οι προσφερόμενες υπηρεσίες από το σύστημα είναι:
- Ηλεκτρονικό Ποινικό Μητρώο : Κατάθεση αίτησης, ενημέρωση κατάστασης / αποτελέσματος της αίτησης, λήψη αντιγράφου Ποινικού Μητρώου και επαλήθευση εγκυρότητας ηλεκτρονικά εκδοθέντος αντιγράφου Ποινικού Μητρώου
- Ηλεκτρονική διακίνηση πληροφοριών με τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα
- Υπηρεσίες πληροφόρησης/ενημέρωσης σχετικά με το νομικό πλαίσιο του θεσμού του Ποινικού Μητρώου (νόμοι, κανονιστικές διατάξεις, εγκύκλιοι κ.α.), σχετικά με τις απαιτούμενες διαδικασίες για έκδοση αντιγράφων Ποινικού Μητρώου - τμήμα «Οδηγός του πολίτη» καθώς και σχετικά με στοιχεία επικοινωνίας με την κεντρική υπηρεσία καθώς και με τα κατά τόπους Τμήματα Ποινικού Μητρώου των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της χώρας (προς το ευρύ και ξενόγλωσσο κοινό).
- Ηλεκτρονική διάθεση στατιστικών στοιχείων για τα δελτία Ποινικού Μητρώου που περιέχονται στις βάσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Τμημάτων Ποινικού Μητρώου της επικράτειας (καταδικαστικές αποφάσεις, αξιόποινες πράξεις κτλ) μετά από έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΩΡΑ !!Διατηρείται το δικαίωμα δόμησης στα 4 στρέμματα

Υπαναχώρησε τελικά η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, στη ρύθμιση που έκανε λόγο για δόμηση οικοπέδων άνω των 10 τ.μ. σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα NATURA.
Η λύση που πρότεινε σήμερα για να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις και διαφωνίες ακόμα και μέσα από το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι το δικαίωμα δόμησης όσων κατέχουν σήμερα 4 στρέμματα διατηρείται αλλά από την ψήφιση του νόμου και μετά το δικαίωμα θα το έχουν μόνον όσοι κατέχουν οικόπεδα έκτασης 10 στρεμμάτων.
Αυτό σημαίνει πως όποιος έχει οικόπεδο δέκα στρεμμάτων και μετά την ψήφιση του νόμου το "κόψει" σε δύο οικόπεδα των πέντε δεν θα μπορεί να τα χτίσει.

Παραμένουν 4 στρέμματα για τη δόμηση στη Natura?

Απεμπλοκή από το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με τη δόμηση στις περιοχές Natura επιχειρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ η διάταξη για την καθιέρωση των 10 στρεμμάτων ως όριο αρτιότητας η κ. Μπιρμίλη κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση.
 
Σύμφωνα μ’ αυτήν την πρόταση, την οποία παρουσίασε η υπουργός ΠΕΚΑ κατά τη διάρκεια της ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα (όπου περιλαμβάνεται η σχετική διάταξη) θα ισχύει η αρτιότητα των 4 στρεμμάτων στις προστατευόμενες περιοχές.

Έτσι, δεν θα θιγούν όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα που είναι σήμερα άρτια και οικοδομήσιμα. Ωστόσο, όσοι αποκτήσουν ακίνητα μετά την ψήφιση του νόμου θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν μόνο εάν έχουν επιφάνεια τουλάχιστον 10 στρεμμάτων.
Με άλλα λόγια, το όριο αρτιότητας και κατάτμησης των ακινήτων σε περιοχές Natura θα αυξηθεί στα 10 στρέμματα για τις συναλλαγές που θα γίνουν μετά την ψήφιση του νόμου.

Πάντως, η συμβιβαστική πρόταση της κ. Μπιρμπίλη θα εξετασθεί σε νέα συνεδρίαση της ΚΤΕ που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η Μπιρμπίλη ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΙΝΕ Μ@Λ@ΚΙΣΜ@ΝΗ


Στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας (για πολλοστή φορά), βρίσκεται η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση η "πράσινη" Τίνα στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα προβλέπει αύξηση του ορίου αρτιότητας στις περιοχές Natura και κατάργηση των παρεκκλίσεων. Αποκλείεται η υλοποίηση οχλουσών δραστηριοτήτων, ενώ θα επιτρέπονται πράσινες επενδύσεις που διαθέτουν μόνο προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση.

Το μέτρο αυτό έχει ανάψει φωτιές σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μετατρέψουν...σε χωράφι τις ιδιοκτησίες τους, δεδομένου ότι ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ελληνικού real estate βρίσκεται σε περιοχές Natura.

Ιδιαίτερα στη Χαλκιδική το πρόβλημα είναι σοβαρό και στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειακός Σύμβουλος του Νομού Δημήτρης Τζηρίτης, ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος απαξίωσης των μικρών ιδιοκτησιών, αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος της Χαλκιδικής.

Ψήφισμα

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σιθωνίας "το περιεχόμενο του νομοσχεδίου σχετικά με τους όρους δόμησης στην ευρύτερη περιοχή της Σιθωνίας θα αποδομήσει την οικοδομική δραστηριότητα, θα συρρικνώσει την τουριστική ανάπτυξη και θα διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της περιοχής".

"Σχετικά με τα ζητήματα πολεοδομικής νομοθεσίας υπάρχουν εγκεκριμένα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια των πρώην Δήμων Σιθωνίας και Τορώνης που αποτελούν τους δύο Δήμους που συγκροτούν σήμερα τον Δήμο Σιθωνίας.

Κατά την σύνταξη αυτών λήφθηκαν υπόψιν οι περιοχές NATURA όπως φαίνεται ακόμα και από την αλληλογραφία που ακολουθήθηκε, καθώς και από τις περιοχές ΠΕΠ (προστασίας) που δημιουργήθηκαν που απαγορεύουν ή περιορίζουν την δόμηση και μάλιστα και σε περιοχές που δεν είναι στο δίκτυο NATURA. Αν η εφαρμογή του νόμου αναιρεί στην ουσία τα Γ.Π.Σ. ποιος ο λόγος της κατάρτισης αυτών και της οικονομικής δαπάνης που απαιτήθηκε.

Άλλωστε εκκρεμεί εδώ και χρόνια το ειδικό χωροταξικό που θα κατηγοριοποιούσε τις περιοχές αυτές.

 Εκτός από τα Γ.Π.Σ. θέλουμε να σημειώσουμε και κάποιες ακόμα παραμέτρους που καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή του νόμου στην περιοχή μας όπως είναι: η αλματώδη αύξηση της αυθαίρετης δόμησης στην περίπτωση που αυτό ψηφιστεί, το ότι στην περιοχή μας υπάρχει ήδη δασικός χάρτης (από τις λίγες περιοχές), ότι οι μεταβιβάσεις όλων των ακινήτων έχουν φορολογηθεί αδρά, ότι είμαστε η περιοχή στην οποία όπως φαίνεται και από εθνικό κατάλογο των περιοχών στον δίκτυο υπάγονται δεκάδες χιλιάδες στρέμματα που αποτελούν, με πολύ μικρές εξαιρέσεις, το σύνολο τις έκτασης του Δήμου και φυσικά το αν ισχύσει η τουριστική ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας που σαν αιχμή της έχει την Χαλκιδική και ειδικότερα την Σιθωνία και την Κασσάνδρα χάνει τον ένα πόλο εισαγωγής συναλλάγματος.
 
 Οι κάτοικοι του Δήμου Σιθωνίας εδώ και τέσσερις (4) δεκαετίες προστάτευσαν και προστατεύουν την βιοποικιλότητα της περιοχής όταν εναντιώθηκαν στην πώληση 53.800 στρεμμάτων από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος προς την «Σ.Ε.Κ.Α. Α.Ε.»

Εκφράζουμε κατά συνέπεια την έντονη διαφωνία μας και δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ που αφορά την βιοποικιλότητα όπως και δεν δεχόμαστε τον φράχτη που θέλει να δημιουργήσει το νομοσχέδιο στην περιοχή Σιθωνίας με αποτέλεσμα την μετανάστευση του ντόπιου πληθυσμού. 

Τέλος καλούμε το ΥΚΕΠΑ να ανακατασκευάσει το σχέδιο νόμου για την βιοποικιλότητα έτσι ώστε να ισχύουν τα Γ.Π.Σ. όπως αυτά έχουν εγκριθεί από τον ίδιο φορέα και έχουν γίνει νόμος του κράτους" επισημαίνεται στο ψήφισμα.

Κι ενώ η υπουργός προσπαθεί να ρυθμίσει τις επενδύσεις σε περιοχές δικτύου Natura, "φάκελοι", όπως το δασολόγιο, το κτηματολόγιο και βέβαια η διαχείριση των απορριμμάτων παραμένουν ακόμη ανοιχτοί... Πηγή:www.capital.gr

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

Σας καλούμε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 22α του μηνός Ιανουαρίου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00'', για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
 1. Ορισμός Επιτροπής για την εξέταση των ζητημάτων του Προελέγχου πριν από τη χορήγηση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
 2. Συγκρότηση Επιτροπής για τη Διενέργεια Διαγωνισμών, Αξιολόγηση των Αποτελεσμάτων αυτών, και Απευθείας Ανάθεσης προμηθειών, κάθε φύσεως υλικών, αναλωσίμων ή μη.
 3. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Υλικών, βάσει των παρ. 1,2 του άρθρου 28 του ΕΚΠΟΤΑ.
 4. Ορισμός μελών για την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Σκοπέλου (ΝΠΙΔ).   
 5. Περί ορισμού εκπροσώπου επιτροπής άρθρου 41 Ν.1249/82.
 6. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων - μελών  Επιτροπής  Παραλαβής Έργων πρ/σμού  έως 5.869,41€ πλέον ΦΠΑ, καθώς και 10.271,46€ πλέον ΦΠΑ χωρίς τεχνική μελέτη.
 7. Ορισμός  Δημοτικού Συμβούλου - μέλους  για να συμμετάσχει στην Επιτροπή Παραλαβής Έργων άνω των 5.869,41€ πλέον ΦΠΑ (άρθρο 1 του Π.Δ. 229/99) με τεχνική μελέτη.
 8. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου - μέλους της Επιτροπής Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Υπηρεσιών, σύμφωνα με τα άρθρα 67, παρ.1 & 70, παρ. 1 του Π.Δ. 28/80 για το έτος 2011.
 9. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων - μελών της Επιτροπής του άρθρου 7 του Π.Δ. 270/81 για το έτος  2011.
 10. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου για τη συμμετοχή του ως μέλους στην υπό συγκρότηση Επιτροπή του Π.Δ 23/2000 (άρθρο 1, παρ. 1γ).
 11. Συγκρότηση Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών με Συμβιβασμό και ορισμός Γραμματέα για το έτος 2011.
 12. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου - μέλους για τη συγκρότηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Ν. 2881/2001 (ΦΕΚ 16 Α΄).
 13. Κατάργηση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Σκοπέλου με την  επωνυμία «Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκοπέλου».
 14. Εκτέλεση του πρ/σμού εξόδων μέχρι την 31η Μαρτίου 2011 και διάθεση - ψήφιση  πιστώσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω αρμοδιότητας.
 15. Καθορισμός του ανώτατου χρηματικού ορίου κλήσεων κινητής τηλεφωνίας.
 16. Έγκριση Επιχειρησιακού Σχεδίου Μερικής Απασχόλησης Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικού χαρακτήρα έτους 2011.
 17. Οδοιπορικά έξοδα εκτός έδρας Δημάρχου.
 18. Οδοιπορικά έξοδα εκτός έδρας Αντιδημάρχου.
 19. Οδοιπορικά έξοδα εκτός έδρας Αντιδημάρχου.
 20. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου σε Τουριστική Έκθεση στη Βουλγαρία (Περίπτερο του ΕΟΤ). Προφορική εισήγηση του Δημάρχου.
 21. Δημιουργία Γραφείου Εθελοντισμού στον Δήμο Σκοπέλου.
 22. Θέσπιση εισιτηρίου 5 ευρώ για εξέταση σε εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Η θέση του Δήμου.
 23. Συγκρότηση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (άρθρο 13, παρ. 3, Ν. 3013/2002).

ΤΗΝ ΞΕΧΕΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑ!!!

Τωρα στο ΜΕΓΑ το μεγαλητερο μερος τον ειδησεω κεντρικο θεμα εινε το νομοσχεδιο για την νατουρα

Δήμος Σκοπέλου: Καταστροφική η ψήφιση του νόμου για τη βιοποικιλότητα

Την αντίθεση του στην πρόταση του σχεδίου νόμου περί «Διατήρησης της βιοποικιλότητας», με την οποία περιορίζεται η αρτιότητα και η δόμηση αδιακρίτως και ανεξαιρέτως σε όλη την έκταση των ορίων των περιοχών NATURA σε γήπεδα άνω των 10 στρεμμάτων, εκφράζει το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου, προειδοποιώντας για καταστροφικές επιπτώσεις στο νησί.
Με σχετική του απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης όρων για τον περιορισμό της άναρχης δόμησης, όπως τονίζει ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένα μεγάλο μέρος που είναι εντός της περιοχής NATURA Σκοπέλου ενσωματώνει όλες τις αναγκαίες παραμέτρους για μια αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος όπου συναντώνται αρμονικά η ήπια ανάπτυξη του αγροτουρισμού με την αναβίωση της πρωτογενούς παραγωγής.
«Αυτό κατά τη γνώμη μας θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του νησιού και όχι η ισοπεδωτική προσέγγιση του νομοσχεδίου», σημειώνουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που εκτιμούν ότι η ψήφιση του νόμου θα αποβεί καταστροφική στη λιγοστή δραστηριότητα που έχει απομείνει στο νησί και σχετίζεται με τον δευτερογενή τομέα της οικονομίας, αλλά και στην απασχόληση του πληθυσμού.
Κρούουν παράλληλα των κώδωνα του κινδύνου για τη συρρίκνωση στο εισόδημα των, κατά τεκμήριο, φτωχών αγροτών που κατέχουν μικρούς αγρούς στη ζώνη NATURA, αλλά και την επιδείνωση του δημογραφικού προβλήματος, αφού, όπως εκτιμούν, πολλοί θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το νησί.
«Η πρόβλεψη του νομοσχεδίου για δόμηση σε γήπεδα άνω των 10 στρεμμάτων», προσθέτουν, «είναι προφανές ότι θα εισάγει από το παράθυρο την ιδιωτική πολεοδόμηση εις βάρος των μικρών ιδιοκτητών - κατοίκων του νησιού».
Εμφανίζονται εξάλλου αποφασισμένοι να αντιδράσουν «με αποφασιστικότητα» σε περίπτωση που το υπουργείο Περιβάλλοντος επιμείνει στην ψήφιση του νομοσχεδίου, ζητώντας τέλος, να διατηρηθούν οι υφιστάμενοι όροι δόμησης και να αρχίσει μια ουσιαστική συζήτηση για την χωροταξική πολιτική.

ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΗ ? ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

Νέες Τιμές για Χίο-Μυτιλήνη από 01/11/2010

Νέες Τιμές από 01/11/2010

Ταξιδέψτε για Μυτιλήνη με το Νήσος Χίος

Εισιτήρια Οικονομικής Θέσης από 19€

Μυτιληνη-Πειραιας 183 μιλια

βγαλτε συμπερασματα γιατη αυτη η μεγαλη διαφορα ειμαστε μ@λακες εδω?οχι απλος εινε μονοπωλειο αυτο εινε

ΓΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟ 60 ΜΙΛΙΑ 27,50 ΕΥΡΟ
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΕ Η ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ hellenic seaways

Επεισόδιο προέδρου ΚΑΠΗ Σκοπέλου - εργαζομένης

Επεισόδιο προέδρου ΚΑΠΗ Σκοπέλου - εργαζομένης
Σοβαρές καταγγελίες στην αστυνομία και το Δήμαρχο έκανε την Πέμπτη εργαζόμενη στο ΚΑΠΗ Σκοπέλου για τη συμπεριφορά που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΚΑΠΗ. Στην καταγγελία της η εργαζόμενη κάνει λόγο για εξύβριση, απειλές ακόμα και χειροδικία, ενώ αναφέρει ότι είναι η τρίτη φορά που δέχεται απειλές από το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη το πρωί δημιουργήθηκε επεισόδιο στο ΚΑΠΗ μεταξύ της εργαζομένης και του Προέδρου, με την πρώτη να καταγγέλλει εξύβριση, απειλές αλλά ακόμα και χειροδικία.
Η εργαζόμενη μάλιστα σε έγγραφη και ενυπόγραφη καταγγελία της αναφέρει: «Θέλω να πηγαίνω στην εργασία μου χωρίς να φοβάμαι μήπως πεταχτεί μπροστά μου οποιοσδήποτε παλικαράς με σκοπό να με δείρει ή να με απειλήσει και μάλιστα μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών μου. Ο συγκεκριμένος κύριος είναι η τρίτη φορά που με απειλεί. Μόνο που αυτή τη φορά χειροδίκησε κιόλας. Εάν μου επιτεθεί άλλη φορά, θα χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα που μου παρέχει ο νόμος για την προστασία του εαυτού μου και της εργασίας μου».
Εν τω μεταξύ ερωτηθείς ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής για το συγκεκριμένο συμβάν τόνισε πως δεν πιστεύει ότι είναι κάτι ιδιαίτερα σοβαρό και θα λυθεί άμεσα.
«Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι πολύ σοβαρό και το ζήτημα θα λυθεί. Τη Δευτέρα θα πάω στο ΚΑΠΗ για να μιλήσω και με τους δύο, με τον πρόεδρο και την εργαζόμενη, ώστε να τελειώσει η διένεξή τους και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνεργασία τους», τονίζει ο κ. Μιχελής.

Eρωτήματα για ποιους λόγους δεν είχε συλληφθεί νωρίτερα, καθώς δεν ήταν «αγνώστου διαμονής

Τον συνέλαβαν ως «Voliotaki»
Στη σύλληψη του ραδιοφωνικού παραγωγού Αντώνη Κουμιώτη ως διαχειριστή του blog «Voliotaki» οδηγήθηκαν χθες αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Μαζί με τον Αντ. Κουμιώτη... παρεμπιπτόντως συνελήφθη και ο πατέρας του, δημοσιογράφος Γιώργος Κουμιώτης, για διαφορετικές σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υποθέσεις και συγκεκριμένα για αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του.
Την «επίσκεψη» κλιμακίου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Αντώνης Κουμιώτης στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού του πατέρα του (ΜΑΡΚΟΝΙ 9,61). Τη σύλληψή του προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγελία την οποία κατέθεσε τον περασμένο Νοέμβριο ο Δήμαρχος Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτης, εμφανιζόμενος ως θιγόμενος από αναρτήσεις του Voliotaki.blogspot.com για υπόθεση ελλείμματος στο Δήμο Σκιάθου.
Ακολούθησε έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στην οποία επίσης απευθύνθηκε ο κ. Πλωμαρίτης.
Το «σπάσιμο» του IP, του κωδικού δηλαδή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που προέκυψαν από τα «αποτυπώματα» ως γραμμή του ΟΤΕ μέσω της οποίας έγιναν αναρτήσεις στο «Voliotaki», οδήγησε στα στοιχεία του Αντώνη Κουμιώτη. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία.
Χθες το μεσημέρι κλιμάκιο ήρθε στο Βόλο και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας προχώρησαν στη σύλληψη του Αντώνη Κουμιώτη ως «Voliotaki». Οι ίδιες ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε κατάσχεση δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών, στους οποίους εντοπίστηκαν ίχνη πρόσβασης στο blog. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές εστάλησαν για ψηφιακή ανάλυση.
Την ίδια ώρα αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα του Αντώνη Κουμιώτη, γνωστό δημοσιογράφο - ραδιοφωνικό παραγωγό του Βόλου Γιώργο Κουμιώτη, για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του για ανεξόφλητες εισφορές.
Η ταυτόχρονη σύλληψη πατέρα και γιου για διαφορετικές υποθέσεις δημιούργησε ερωτήματα για ποιους λόγους δεν είχε συλληφθεί νωρίτερα, καθώς δεν ήταν «αγνώστου διαμονής», αλλά ένα πρόσωπο που συγκεκριμένες ώρες καθημερινά βρισκόταν είτε σε ραδιοφωνικό είτε σε τηλεοπτικό στούντιο.
Το μεσημέρι ο Αντώνης Κουμιώτης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ επανάληψη, προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα υπηρεσίας. Με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος έως ότου προκύψουν περισσότερες διευκρινίσεις για την υπόθεση.
 

Εσπευσμένη μεταφορά βρέφους από τη Σκόπελο

Εσπευσμένη μεταφορά βρέφους από τη Σκόπελο
Η έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με μικρά παιδιά στο νησί των Βορείων Σποράδων αναδεικνύεται γι’ ακόμη μια φορά. Το Σάββατο βρέφος 14 μηνών με βρογχιολίτιδα μεταφέρθηκε εσπευσμένα με πλωτό σκάφος από τη Σκόπελο στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται.

Βρέφος 14 μόλις μηνών μεταφέρθηκε το Σάββατο με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Πλατανιά με το Ε/Γ-Τ/Ρ «Ευαγγελίστρια ΙΙ» Ν. Σκιάθου 32 κι έπειτα εισήχθη στο Νοσοκομείο Βόλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το μωρό έπασχε από βρογχιολίτιδα, πάθηση η οποία οφείλεται συνήθως σε ιό που λέγεται αναπνευστικός συγκυτιακός ιός και προσβάλλει τους πνεύμονες με αποτέλεσμα να επιφέρει μεγάλη δύσπνοια.
Το βρέφος ανέπνεε με πολύ μεγάλη δυσκολία και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας συνέστησαν τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Βόλου και την εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική, προκειμένου οι νοσοκομειακοί γιατροί να συνεχίσουν την παρακολούθησή του με τα μέσα που τους παρέχει στο Αχιλλοπούλειο.
Η δύσπνοια που επήλθε στο μωρό από τη νόσο ήταν βαριάς μορφής και αμέσως οι γιατροί του Νοσοκομείου ξεκίνησαν ανάλογη θεραπεία.
Το μωρό εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βελτίωση, ωστόσο η παραμονή του θα συνεχιστεί για περαιτέρω παρακολούθηση.
Το εν λόγω περιστατικό όμως φέρει στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά το ζήτημα της έλλειψης του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.
Η θέση έχει χηρέψει εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ αν και με τις πρόσφατες κρίσεις στο Νοσοκομείο Βόλου καλύφθηκε η θέση, ο παιδίατρος δεν έχει αναλάβει ακόμη υπηρεσία καθώς καθυστερεί η έκδοση του Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν υπήρχε παιδίατρος στο νησί, θα μπορούσε να αναλάβει το παραπάνω περιστατικό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, αν και το βρέφος έχρηζε υποστήριξης από το Νοσοκομείο.
Ωστόσο εκατοντάδες οικογένειες στη Σκόπελο βρίσκονται σε απόγνωση καθώς ακόμη και για απλές ιώσεις θα πρέπει να μετακινηθούν με το καράβι στο Βόλο για μια επίσκεψη σε παιδίατρο.
Οι κάτοικοι του νησιού ζητούν επιτακτικά την έλευση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν διαμαρτυρηθεί εντόνως για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας.

ΣΟΚ!! ΦΙΔΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙ .....ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ!!!

ΣΥΜΦΟΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ skopelosnews ΦΙΔΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΚΡΥΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ ΝΑΤΟΥΡΑ 2000
ΓΙΑ ΤΟ skopelosnews ο ανορθογραφοσ
Elaphe situla.εινε το φιδι που γινετε σχεδιο νομου για προστασια του στην σκοπελο και εινε η πιο πανω φωτογραφια ακομη διαβαστε Στη Σκόπελο σχηματίζονται κοιλάδες με απότομες πλαγιές και χείμαρροι. Η βλάστηση αποτελείται κυρίως από δάση χαλεπίου πεύκης, μακκί Quercus coccifera, ένα μικρό δάσος Quercus ilex, μακκία Oleo-Ceratonion, οπωροφόρα δέντρα και ελαιώνες.ενα καρο μ@λακιες που κολανε αυτα για να φιγουμε απο το νησι μας?ε

ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΘΑ ΓΙΝΗ ΚΑΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΕ ΤΟ NATURA 2000?

Αφορά τα αγροτεμάχια περιοχών Natura, σύμφωνα με το υπ. Περιβάλλοντος * Δεν αποκλείονται αλλαγές, μετά τις αντιδράσεις των «πράσινων» βουλευτών * Η ρύθμιση, αν ισχύσει, θα αφορά το Πήλιο, τον κάμπο και τις Βορ. Σποράδες Στα δέκα στρέμματα η αρτιότητα δόμησης 
Δεν απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα και ειδικά στις προβλέψεις για τη δόμηση στις προστατευόμενες περιοχές που ανήκουν στο δίκτυο Natura.
Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος προβλέπει την αυστηροποίηση των όρων, ώστε δικαίωμα δόμησης να έχουν μόνον όσα αγροτεμάχια έχουν εμβαδόν τουλάχιστον 10 στρεμμάτων. Αυτές οι διατάξεις προκάλεσαν, όμως, την αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται να έχουν διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Το νομοσχέδιο, που φτάνει σήμερα, Τρίτη, προς συζήτηση στην αρ΅όδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των βουλευτών επειδή, όπως υποστηρίζουν, «΅ε τη γενική αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων από τα 4 στα 10 στρέμματα, ουσιαστικά μηδενίζεται η ήδη υποτονική, λόγω ύφεσης, οικοδομική δραστηριότητα».
"Είναι υπό συζήτηση το τελικό κείμενο", ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. "Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας", πρόσθεσε. Ερωτηθείς για το αν η στάση των διαφωνούντων βουλευτών αποτελεί "ανταρσία", ο Γ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, καθώς και ότι οι βουλευτές "έχουν τις απόψεις τους"
Το νομοσχέδιο
Ειδικότερα με το νέο νομοσχέδιο το όριο αρτιότητας στις περιοχές Natura, που καλύπτουν περίπου το 25% της επικράτειας, αυξάνεται στα δέκα στρέμματα. Με το ίδιο σχέδιο νόμου δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα να χαρακτηριστούν ως «περιφερειακά πάρκα» μεγάλες ελεύθερες περιοχές κοντά σε πόλεις, προκειμένου να προστατευθούν, χωρίς απαραίτητα σε αυτές να βρίσκεται κάποιο προστατευόμενο είδος χλωρίδας ή πανίδας. Επιπλέον, για τις προστατευόμενες περιοχές προβλέπεται οριοθέτηση της παράκτιας ζώνης από τη στεριά, με ήπιες χρήσεις που δεν θα θίγουν το φυσικό ανάγλυφο, ενώ για όσες εκτάσεις υπάρχει οριστική πράξη χαρακτηρισμού, με την οποία πιστοποιείται ο μη δασικός χαρακτήρας τους, δεν θα ισχύει η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών.
Περί της εκτός σχεδίου δόμησης
Εδώ διατυπώνονται και δύο διαφορετικές απόψεις σε ότι αφορά τις παρεκκλίσεις. Η κατάργηση των παρεκκλίσεων, που επιχειρείται μέσα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τις περιοχές ειδικού κάλλους (natura), αποτελεί τμήμα της συνολικής πολιτικής του ΥΠΕΚΑ για την εκτός σχεδίου δόμηση. Και όπως φαίνεται το Υπουργείο δεν έχει αποκρυσταλώσει την οριστική του θέση για το μεγάλο αυτό κεφάλαιο, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο μέχρι να κατατεθούν τα Ρυθμιστικά και να κινηθεί με γνώμονα την εκτός σχεδίου δόμηση στις δύο μεγάλες πόλεις.
«Οι παρεκκλίσεις των 750 μέτρων εντός του αστικού ιστού ή των τεσσάρων στρεμμάτων στα όρια του, θα πρέπει να θεωρούνται παρελθόν,» σχολιάζουν οι αρμόδιοι «καθώς δημιουργούν πόλη «χταπόδι», μια πόλη δηλαδή ενεργοβόρα που αναπτύσσεται κατά μήκος των αξόνων της, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ενεργειακές, συγκοινωνιακές και πολιτιστικές παραμέτρους».
Σε ότι αφορά την εφαρμογή της κατάργησης των παρεκκλίσεων, νομικοί κύκλοι τόνιζαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι η «διατύπωση του ν/σ είναι ασαφής σε ότι αφορά τις περιοχές natura. Συνήθως όταν αλλάζουν οι όροι δόμησης αφορούν το νέο ιδιοκτήτη, στην κυριότητα του οποίου θα περιέλθει το ακίνητο μετά την μεταβίβαση. Κάθε άλλη περίπτωση ισοδυναμεί με απομείωση της περιουσίας και ο θιγόμενος δύναται να προσφύγει στα δικαστήρια όπου και θα δικαιωθεί».
Έστω και αν δεν θίγονται όμως περιουσίες, είναι σίγουρο ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουν οι ίδιοι την ικανότητα να οικοδομήσουν και η αξία του οικοπέδου τους μειώνεται πλέον σημαντικά, γεγονός που έχει δρομολογήσει την πίεση των τοπικών κοινωνιών προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα έχει απασχολήσει κορυφαία στελέχη στο Μαξίμου, καθώς αφορά μεγάλες περιοχές της χώρας όπως ολόκληρα νησιά στο Αιγαίο, τμήμα της Χαλκιδικής, το 65% του Ν. Τρικάλων κ.ά.
Οι περιοχές Natura στην Σκοπελο 
 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΚΟΠΕΛΟΣ (Κωδικός GR 1430004) � Μέσο υψόμετρο 285μ. � Έκταση 2.514.400 στρέμματα

Ποιος ηθοποιός έχει μεγάλο παράπονο από την Ελένη Μενεγάκη;

Υποστηρίζει πως τη στήριξε όσο κανένας άλλος αλλά πλέον δεν έχουν καμία σχέση. Αυτό τουλάχιστον είναι το παράπονο πολύ γνωστού ηθοποιού για την Ελένη Μενεγάκη. Για ποιον πρόκειται; Ο λόγος για τον Μάρκο Σεφερλή, ο οποίος μιλώντας σε εκπομπή του Star, είπε πως η Ελένη Μενεγάκη τον έχει αποκλεισμένο από την εκπομπή της. «Τα τελευταία χρόνια δεν με έχει καλέσει στην εκπομπή της είναι η αλήθεια αυτή» είπε ο Μάρκος Σεφερλής και συνέχισε: «Αλλά δεν έχει να κάνει η σάτιρα μου, γιατί τόσα χρόνια που δεν με έχει καλέσει θα μπορούσα να την σατιρίσω άνετα, απλά τώρα έγινε το θέμα και την σατίρισα'». Επίσης πρόσθεσε με δόση πικρίας: «Τώρα, γιατί έπαψα να είμαι ο αγαπημένος της, ο οποίος πιστεύω ότι την έχω στηρίξει όσο κανένας άλλος στην ελληνική τηλεόραση από τότε που ξεκίνησε δεν το ξέρω.''

Γιατί θύμωσε η Ευγενία με τον Άδωνη Γεωργιάδη;

Είχε πολύ σοβαρό λόγο που θύμωσε με τον Άδωνη Γεωργιάδη η Ευγενία Μανωλίδου και το είπε δημόσια μέσα από την εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη. «Θύμωσα με τον Άδωνη Γεωργιάδη όταν μιλούσε για μένα. Το ίδιο θύμωσα και με τον αδελφό του» είπε η παρουσιάστρια ενώ παραδέχτηκε πως στο γάμο της πέρασε δύσκολες στιγμές. «Περάσαμε δύσκολες στιγμές με τον Άδωνη αλλά τις ξεπεράσαμε».

Σφάχτηκαν δυο παρουσιάστριες μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού!

Μαλλί με μαλλί πιάστηκαν δύο παρουσιάστριες μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού έξω από το γραφείο του διευθυντή τους...

μετά από σύσκεψη που είχαν μαζί του για πρόβλημα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στις δυο τους.

Οι δύο παρουσιάστριες παραπονέθηκαν στον διευθυντή τους η κάθε μια με τη σειρά της για τη συμπεριφορά της άλλης .Δεν μπόρεσαν να βρουν μια λύση μέσα στο γραφείο ούτε να δώσουν τα χέρια και όταν αποχώρησαν έστησαν ένα τρικούβερτο καυγά αφήνοντας τους γύρω τους με ανοικτό το στόμα.

Τον τελευταίο καιρό η μια εξαπολύει κατηγορίες και αρνητικά σχόλια για την άλλη , γεγονός που έχει δημιουργήσει άσχημο κλίμα στο κανάλι. Λίγες μέρες πριν έγιναν συστάσεις από τις δημόσιες σχέσεις του καναλιού στις δύο κυρίες προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα αλλά φαίνεται ότι οι κακές γλώσσες δεν τις αφήνουν να λύσουν την παρεξήγηση αντίθετα βοηθούν να γίνεται πιο έντονο το πρόβλημα ανάμεσά τους.

Η πέτρα του σκανδάλου είναι ένα νέο κόνσεπτ εκπομπής στο οποίο ο τηλεοπτικός σταθμός ποντάρει πολλά και προσπαθεί να επιλέξει τη μία από τις δύο που ήδη έχουν εκπομπή έτσι κι αλλιώς. Όμως η πιο καινούρια σε εμπειρία παρουσιάστρια ήταν αυτή που ξεκίνησε τον πόλεμο αφού συνεχώς μπαινοβγαίνει στα γραφεία των υπευθύνων προσπαθώντας να ενισχύσει τη θέση της και να γίνει εκείνη η παρουσιάστρια της νέας εκπομπής που θα αρχίσει από τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Όμως το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο όταν η παλαιότερη παρουσιάστρια έμαθε και όλα όσα λέει η αντίπαλός της γι αυτήν κι έτσι άρχισε ο πόλεμος ανάμεσά τους.


gossip

Η γυμνή φωτογράφηση της Σύλβιας Δεληκούρα !!!

ξέρατε ότι η Σύλβια Δεληκούρα έχει κάνει γυμνή φωτογράφηση...? Η μάλλον καλύτερα το περιμένατε...?

Εμείς πάντως όχι..! Η συγκεκριμένη, φωτογράφηση, δεν γνωρίζουμε πότε χρονολογείται, αλλά για να κρατάει μικρόφωνο και κιθάρα, ίσως να είναι από την περίοδο που συμμετείχε στο Fame Story... ποιος ξέρει.. σημασία έχει ότι είναι γυμνή και sexy... για τα μάτια σας μόνο.. απολαύστε την..!

athensbars

Τι έκανε η Βίσση στις γυναικείες φυλακές;


Την προηγούμενη Παρασκευή η Άννα Βίσση μας έλεγε, μέσω twitter, πως έδωσε την καλύτερη παράσταση της ζωής της και δεν ήταν στο «Αρένα» …αλλά κάπου αλλού που όμως δεν μας αποκάλυπτε! Χθες λοιπόν, έγραψε στο twitter της: «Τραγούδησα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, κάτι που ένιωσα καιρό και ήθελα να το κάνω. Εγώ έδωσα χαρά κι εκείνες μου έδωσαν μάθημα επιβίωσης». Αυτό θα πει να 'σαι καλλιτέχνης!

Πάνω από 14 νεκροί και 32 τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον κέντρου κατάταξης αστυνομικών στην πόλη Τικρίτ, 160 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, ανακοίνωσε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

"Ένας καμικάζι ανατινάχτηκε κοντά σε κέντρο κατάταξης της αστυνομίας, στο Τικρίτ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν 32", διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο απολογισμός επιβεβαιώθηκε και από αξιωματούχο της στρατιωτικής διοίκησης της επαρχίας Σαλαχεντίν, της οποίας πρωτεύουσα είναι το Τικρίτ.

Τι διαφορετικό θα δούμε στο "50-50";


Καλώς εχόντων των πραγμάτων η αγαπημένη τρελοπαρέα του «50-50» επιστρέφει το Μάρτιο στους τηλεοπτικούς μας δέκτες! Τι αλλάζει όμως και τι μένει ίδιο;
«Οι κόντρες με τις γυναίκες υπάρχουν και όσο περνάνε οι καταστάσεις οξύνονται», αποκαλύπτει ο Παύλος Χαϊκάλης στην «Espresso», προσθέτοντας πως το concept πάνω – κάτω παραμένει ίδιο. Όσο για το τι διαφορετικό θα δούμε… αυτό είναι τα σπίτια. «Το δικό μου είναι στη Βούλα και του Πέτρου στο Μαρούσι. Μόνο το σπίτι της Ειρήνης (Βάνα Ραμπότα) παραμένει στην Καστέλα», συνεχίζει ο ηθοποιός που δεν αποκλείει να το ενδεχόμενο να τον δούμε στο πρώτο «Aλ Τσαντίρι» του 2011 στα μέσα Φεβρουαρίου.

Αυστραλία: Πλημμύρες στο νότο, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός παιδιού.

Οι πλημμύρες που πλήττουν τώρα τη νότια Αυστραλία στοίχισαν τη ζωή σε άλλον έναν άνθρωπο, ένα οκτάχρονο παιδί το πτώμα του οποίου βρέθηκε σήμερα, ενώ ανακοινώθηκε πως το κόστος των ζημιών μπορεί να φτάσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.
Αφού προκάλεσαν τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και 40 χρόνια στις βορειανατολικές περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων, οι σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν τώρα περισσότερες από 50 πόλεις και χωριά της Πολιτείας της Βικτόριας (νότια Αυστραλία).
Το Χόρσαμ, μια πόλη 14.200 κατοικων, 300 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Πολιτείας, της Μελβούρνης, έχει κοπεί στα δύο από τα νερά και χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό. Το νερό στον κεντρικό δρόμο της πόλης έχει βάθος ένα μέτρο και το κέντρο του Χόρσαμ μοιάζει με μεγάλη λίμνη.
Η στάθμη του ποταμού Ουιμέρα αναμένεται ότι θα φτάσει στο υψηλότερο σημείο της εντός της ημέρας "προκαλώντας νέες πλημμύρες" και απειλώντας εκατοντάδες κατοικίες, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης.
Το πτώμα ενός παιδιού 8 ετών ανακαλύφθηκε σήμερα από δύτες στην πόλη Σέπαρτον. Το παιδί ήταν αγνοούμενο από χθες και είναι το πρώτο θύμα των πλημμυρών στη νότια Αυστραλία.
Οι πλημμύρες, οι οποίες πλήττουν συνολικά πέντε πολιτείες της Αυστραλίας, μπορεί να συνεχιστούν στο νότο για σχεδόν δύο εβδομάδες.
Στην Πολιτεία Κουίνσλαντ (βορειοανατολική Αυστραλία), όπου εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη δέκα ανθρώπων, οι κάτοικοι συνεχίζουν τον καθαρισμό. Η περιοχή νοτίως του Μπρισμπέιν απειλείται από νέες ισχυρές βροχοπτώσεις "με πολύ ισχυρούς ανέμους, άνοδο της στάθμης των υδάτων και χαλάζι", ανακοίνωσε η
μετεωρολογική υπηρεσία.

Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ απηύθυνε έκκληση στη γενναιοδωρία του
οικονομικού κόσμου και ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας ομάδας εργασίας με συμμετοχή επικεφαλής επιχειρήσεων για τη συγκέντρωση κεφαλαίων. "Ο αυστραλιανός οικονομικός τομέας φάνηκε ήδη εξαιρετικά γενναιόδωρος. Όμως με δεδομένη την έκταση της καταστροφής, πρέπει να κάνουμε περισσότερα", δήλωσε η
Γκίλαρντ.

Η τράπεζα ΑΝΖ εκτιμά ότι η ανοικοδόμηση της Κουίνσλαντ, όπου οι κύριες δραστηριότητες είναι τα ορυχεία και η γεωργία, "μπορεί να έχει κόστος της τάξης των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας" (14,9 δισεκατομμύρια ευρώ).
Η Γκίλαρντ, η οποία υποσχέθηκε πως ο προϋπολογισμός της χώρας θα είναι και πάλι πλεονασματικός το 2013, αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Καμπέρα εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει ένα φόρο "πλημμυρών" για να χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση και χαρακτήρισε τις σχετικές φήμες "ανεύθυνες".

Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας και Άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας


Ο Αθανάσιος Αλεξανδρείας, Μέγας Αθανάσιος ή Άγιος Αθανάσιος (περ. 2981 – 2 Μαΐου 373) ήταν Χριστιανός επίσκοπος και Πατριάρχης Αλεξανδρείας της Αιγύπτου κατά τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Τιμάται ως άγιος τόσο από την Ανατολική Ορθόδοξη όσο και από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Αποτελεί έναν από τους τέσσερις μεγάλους Πατέρες της Ανατολικής εκκλησίας και έναν από τους 33 Πατέρες της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Από πολύ νέος έδειξε την πνευματική κλίση του. Σε ηλικία 25 ετών χειροτονήθηκε διάκονος από τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολούθησε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325, στη Νίκαια της Βιθυνίας. Εκεί αναδείχθηκε πρωτεργάτης στην καταδίκη της διδασκαλίας του Αρείου που χαρακτηρίστηκαν αιρετικές. Το 328 και σε ηλικία 33 ετών εξελέγη πατριάρχης Αλεξανδρείας.Ο βίος του

Παιδική ηλικία και μόρφωση
Γεννήθηκε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αφού κατά τον ιστορικό Σωκράτη τον Σχολαστικό, εκεί είχε και πατρικό και οικογενειακό τάφο. (Εκκλ. Ιστορία 4,13) Οι γονείς του ήταν Χριστιανοί και από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του, αφού παρίστανε τον ιερέα που βάπτιζε τους πιστούς (φίλους του).

Από τα συγγράμματα του και τις περιγραφές του Γρηγορίου Θεολόγου συμπεραίνουμε, ότι ανατράφηκε θεολογικά και απέκτησε λίγες εγκύκλιες γνώσεις. Τη θεολογική μόρφωση την απέκτησε από τη θεολογική Κατηχητική Σχολή της Αλεξάνδρειας. Μεγάλη επίδραση για τη διαμόρφωση του ήθους του και της πορείας του, συνέβαλε η γνωριμία του με τον Μέγα Αντώνιο του οποίου και συνέγραψε τον «Βίο και Πολιτεία».

Η Ιεροσύνη
Κατά τη δεύτερη δεκαετία του 4ου αιώνα και προκαλείται αναστάτωση στην Εκκλησία όσον αφορά τον προσδιορισμό της φύσης του Θεού, λίγο μόλις καιρό μετά την κατάπαυση του κύματος διωγμών από τους Ρωμαίους Αυτοκράτορες. Ο Αθανάσιος από νωρίς, ως λαϊκός ακόμα, έδειξε έντονο ζήλο στην προσπάθεια καταπολέμησης των θέσεων που προασπιζόταν ο Άρειος, συγγράφοντας κείμενα όπως το Κατά Ειδώλων και το Περί Ενανθρωπήσεως του Λόγου. Το 325 μ.Χ. πληροφορούμαστε ότι ήδη έχει χειροτονηθεί διάκονος όπου και συμμετέχει ενεργώς ως γραμματέας στην Α΄ Οικουμενική σύνοδο, συγκληθείσα υπό του Μεγάλου Κωνσταντίνου με σκοπό τη διευθέτηση των θεολογικών συγκρούσεων που ταλάνιζαν τις χριστιανικές εκκλησίες. Το 328 μ.Χ, μετά την κοίμηση του πνευματικού του Πατέρα και επισκόπου Αλεξανδρείας Αλεξάνδρου, με σύμφωνη απόφαση κλήρου και λαού, χειροτονήθηκε επίσκοπος (εκ των υστέρων χαρακτηρίστηκε Πατριάρχης), ένεκα του μεγάλου ζήλου και της φήμης που είχε αποκτήσει ως «ανυποχώρητου μαχητή».

Το έργο του ως Επισκόπου
Χειροτονήθηκε σε ηλικία 33 ετών, στις 8 Ιουλίου του 328 μ.Χ. Μετά την εκλογή του, άρχισε σημαντικό ποιμαντικό έργο, μελέτησε τις ανάγκες των μοναχών, κληρικών και λαϊκών για τη καλύτερη δυνατή συμβίωση και εναρμόνιση των ρόλων τους στο εκκλησιαστικό πλαίσιο. Επίσης ανέπτυξε έντονη αντιαιρετική δράση, με κύριο στόχο την διάδοση του «ορθού» δόγματος της ομοουσιότητας του Πατρός και του Υιού. Υπήρξε και προεξάρχων μεγάλου φιλανθρωπικού έργου στη περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Διωγμοί
Ο Μέγας Αθανάσιος, ο επονομαζόμενος και «στύλος της ορθοδοξίας», διετέλεσε Επίσκοπος για 46 έτη, εκ των οποίων τα 17 τα πέρασε στην εξορία.

Μετά την καταδίκη του από την Α' Οικουμενική Σύνοδο, ο Άρειος δεν συμμορφώθηκε προς τις αποφάσεις της. Μολονότι καθαιρέθηκε και εξορίστηκε, δεν μετανόησε. Την ομολογία της πίστεως του Αρείου, η οποία απέφευγε τα ακραία στοιχεία που είχε προ της συνόδου εκφράσει, την έκανε δεκτή και ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος επηρεασμένος από έναν πρωτοστάτη των απόψεων, που χαρακτηρίστηκαν αργότερα αρειανιστικές, τον Ευσέβιο Νικομήδειας, με αποτέλεσμα να διατάξει, ο Άρειος να γίνει δεκτός στην εκκλησιαστική κοινωνία. Ο Αθανάσιος εναντιώθηκε, διότι ερχόταν σε σύγκρουση με τα επιχειρήματα και τις αποφάσεις της οικουμενικής συνόδου της Νίκαιας. Αυτό είχε αποτέλεσμα την μήνη των «αρειανιστών» επισκόπων, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να εκδιώξουν τον Αθανάσιο λόγω της μαχητικότητας και της αποτελεσματικότητάς του εναντίον τους. Οι επίσκοποι που συντάχθηκαν με τις θέσεις του Αρείου συνασπίστηκαν με άλλους επισκόπους, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν αργότερα ως «αίρεση των Μελιτιανών», στέλνοντας αντιπροσωπεία στον αυτοκράτορα, κατηγορώντας το Αθανάσιο για επιβολή φόρων υπέρ της εκκλησίας, για μαγεία και πορνεία. Αρχικά συγκλήθηκε σύνοδος στην Καισάρεια, την οποία και δεν παραβρέθηκε, γνωρίζοντας ότι ήταν προμελετημένη σκευωρία των αντιπάλων επισκόπων. Ο Αυτοκράτορας όμως συγκάλεσε και δεύτερη σύνοδο στην Τύρο, διαμηνύοντάς του, ότι αν δεν παρευρισκόταν, θα ασκούνταν βία προκειμένου να παραστεί. Έτσι εμφανίστηκε, καταρρίπτοντας όλες τις κατηγορίες.

Ο Αθανάσιος βρέθηκε, μετά τη σύνοδο, σε δύσκολη θέση παίρνοντας μηνύματα, σε βάρος της ζωής του. Γι' αυτό το λόγο εμφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να δει τον Αυτοκράτορα και να του ζητήσει την προστασία του. Οι αντίπαλοί του όμως πέτυχαν όχι μόνο να μην ακροαστεί, αλλά και να διωχθεί στη Γαλατία, πείθοντας τον Αυτοκράτορα με ψευδής κατηγορίες. O ίδιος δε, φαίνεται να ήταν δυσαρεστημένος σε βάρος του Αθανασίου για την έντονη κριτική που του ασκούσε2. Αυτή ήταν η πρώτη του εξορία του, που διήρκεσε 2 έτη και 4 μήνες, επιστρέφοντας το 337 μ.Χ μετά το θάνατο του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου.

Η επιστροφή του Αθανασίου, συνεχίστηκε με πολλές συκοφαντίες, και στη προσπάθεια να τους αντικρούσει, συγκάλεσε σύνοδο 100 επισκόπων που διακύρηξαν την αθωότητα του. Το ίδιο και Αρειανοί, πράττοντας το ακριβώς αντίθετο, πείθοντας και το νέο φιλοαρειανό Αυτοκράτορα Κωνστάντιο. Έτσι εξορίζεται στη Ρώμη όπου ο Ιούλιος, επίσκοπος Ρώμης, συγκαλεί σύνοδο και κηρύσσει την αθωότητά του και την πίστη στο σύμβολο της Νίκαιας. Ο Αυτοκράτορας Κωνστάντιος πιέζει τον αδερφό του Κώνστα, να παρατείνει την εξορία του, παρά τη συνοδική απόφαση της Ρώμης. Αποτέλεσμα η επιστροφή του, το 346μ.Χ., 6 έτη μετά την εξορία του. Ο Αθανάσιος λόγω του ποιμαντικού έργου που διενήργησε, φαίνεται να αγαπήθηκε και να αγκαλιάστηκε από τους Χριστιανούς της πόλης.

Το 356 ο Κώνστας δολοφονείται, ο Κωνστάντιος γίνεται μονοκράτορας του Δυτικού και του Ανατολικού μέρους της Αυτοκρατορίας και οι Αρειανοί επίσκοποι, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία αυτή, κινούνται αποφασιστικά. Καλούν σύνοδο, καθαιρούν τον Αθανάσιο και στέλνουν άγημα 5000 στρατιωτών με τον Ρωμαίο στρατηλάτη Συριανό, με σκοπό να τον εξοντώσουν οριστικά. Την ώρα που τελεί την παννυχίδα3 σε ναό, με πλήθος πιστών, ο ίδιος φυγαδεύεται στη έρημο, όπου για έξι χρόνια διαφεύγει τη σύλληψη με τη βοήθεια φιλικά διακείμενων μοναχών και παρθένων4. Εκείνη την περίοδο ο Αθανάσιος βρήκε την ευκαιρία να γράψει έναν πολύ μεγάλο αριθμό έργων του, ενώ ταυτόχρονα διεξήγαγε δριμεία εκστρατεία, ώστε να κατασταλεί κάθε αρειανή επιρροή.

Στην επιστροφή του, μετά το θάνατο του Κώνστα, στο θρόνο ανεβαίνει ο Ιουλιανός. Ο Ιουλιανός ανακαλεί όλους του εξορισμένους επισκόπους, μεταξύ αυτών και τον Αθανάσιο. Η σύγκρουση μεταξύ των δύο θέλω των ανδρών εμφανίζεται άμεσα. Ο Ιουλιανός θέλει να επαναφέρει το καθεστώς του πανθέου, από την άλλη ο Αθανάσιος μάχεται με όλες του τις δυνάμεις για την αποκατάσταση της εκκλησίας. Ο Ιουλιανός πληροφορείται για τη δράση του Αθανασίου και διατάσσει εξορία. Το 362 μ.Χ. εξορίζεται στη Θηβαΐδα μέχρι το θάνατο του Ιουλιανού. Όμως εξορίζεται ακόμα μια φορά. Ενώ επέστρεψε και αρχικά προχώρησε, απρόσκοπτα το έργο του, επί εποχής Ιοβιανούμέχρι το 364μ.Χ. και το θάνατό του, τον διαδέχεται ο Ουαλεντινιανός Α΄, ο οποίος ήταν οπαδός του Αρείου και εκδιώκει τον Αθανάσιο. Έτσι πληροφορούμαστε οτι αυτή την εποχή κρυβόταν « εν πατρώο μνήματι». Μέσα σε τέσσερις μήνες όμως φοβούμενος εξέγερση απο την αγανάκτηση των κατοίκων της Αλεξάνδρειας, ανακάλεσε απο την εξορία τον Αθανάσιο. Έκτοτε μέχρι και τον θάνατο του, παρέμεινε στο θρόνο του, χωρίς διωγμούς.Ιστορική σπουδαιότητα

Αντίθεση κατά του Αρειανισμού
Περίπου στα 319.Χ., όταν ο Αθανάσιος ήταν διάκονος, ένας πρεσβύτερος που ονομαζόταν Άρειος άρχισε να διδάσκει ότι υπήρχε χρονική περίοδος πριν γεννήσει ο Θεός και Πατέρας τον Ιησού, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Υιός δεν υπήρχε. Ο Αθανάσιος συνόδευσε τον Αλέξανδρο, επίσκοπο Αλεξανδρείας στην Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο της Νικαίας το έτος 325μ.Χ., από την οποία προέκυψε το Σύμβολο της Πίστεως και κατά την οποία αναθεματίστηκε ο Άρειος και οι ακολουθούντες αυτόν. Στις 8 Ιουλίου 328μ.Χ., ο Αθανάσιος διαδέχθηκε τον Αλέξανδρο ως επίσκοπος Αλεξανδρείας. Ως αποτέλεσμα της μείωσης της επιρροής του Αρειανισμού, εξορίστηκε αρχικά από την Αλεξάνδρεια στην Τύρο από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Α' για να επανέλθει μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου πέντε φορές. Η κατάσταση αυτή γέννησε την έκφραση "Athanasius contra mundum" ή "Ο Αθανάσιος εναντίον του κόσμου", από τους αντιπάλους του. Κατά τη διάρκεια μερικών εξοριών του, έμεινε κοντά σε Πατέρες της Ερήμου, μοναχούς και ερημίτες που ζούσαν σε απομακρυσμένες περιοχές της Αιγύπτου. Παρά τη δογματική του σταθερότητα, επέδειξε διπλωματία υπερασπιζόμενος την Ορθοδοξία στη Σύνοδο της Αλεξανδρείας το 362.

Χαρακτηριστικές φράσεις
Χαρακτηριστική φράση του Αγίου Αθανασίου είναι η «"Ο Πατήρ διά του Λόγου εν τω Πνεύματι ενεργεί και δίδωσι τα πάντα"». Ο Μέγας Αθανάσιος έχει τονίσει ότι το Άγιο Πνεύμα δεν είναι κτίσμα, αλλά είναι κατά φύση άκτιστο (δηλαδή αδημιούργητο) και ομοούσιο (δηλαδή έχει την ίδια ουσία) με τον Πατέρα και τον Υιό5.Συγγραφικό έργο

Γενικά
Το εξαιρετικό στην περίπτωση του Αγίου Αθανασίου, είναι το πλούσιο συγγραφικό έργο, παρά τις πολύ μεγάλες διώξεις και εξορίες τις οποίες υπέστη. Δεν σώθηκαν όλα τα έργα του και από τα διασωθέντα, πολλά νοθεύτηκαν απο αιρετικούς και αποδόθηκαν σε αυτόν χωρίς να είναι γνήσια.

Κατηγοριοποίηση
Ανάλογα με το περιεχόμενο τους οι πατρολόγοι κατατάσσουν τα έργα του Μεγάλου Αθανασίου σε πέντε (5) ενότητες. Στα απολογητικά, υπέρ του Χριστιανισμού, αντιαιρετικά, ερμηνευτικά - ασκητικά και πρακτικά - επιστολές.

Κύρια έργα του
Είναι συγγραφέας πολλών έργων όπως "Κατά ειδώλων", "περί ενανθρωπήσεως του Λόγου" και διαφόρων επιστολών με κυριότερη την ΛΘ΄ (39η) όπου υπάρχει κανόνας (κατάλογος) των βιβλίων της Καινής Διαθήκης. Του αποδίδεται επίσης το Σύμβολο του αγίου Αθανασίου ή Symbolum Quicunqve, ένα από τα πρώτα σύμβολα της χριστιανικής πίστης το οποίο πολλοί δυτικοί μελετητές ισχυρίζονται ότι πρωτογράφτηκε στα Λατινικά. Οι ίδιοι θεολόγοι θεωρούν λανθασμένη την άποψη που έχει επικρατήσει ότι ο Αθανάσιος έγραψε το συγκεκριμένο σύμβολο και ο J.N.D. Kelly, σύγχρονος μελετητής των πατερικών κειμένων, θεωρεί ως πιθανότερο συγγραφέα τον Βικέντιο του Λερίν6. Η υπόθεση αυτή ωστόσο δεν έχει γίνει αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα καθότι ο Βικέντιος είχε ελλιπή γνώση της ελληνικής γλώσσας στην οποία είναι πιο πιθανό να συντάχθηκε αρχικά το κείμενο. Σε αντίθετη περίπτωση, η διαμάχη γύρω από το Filioque θα είχε ξεκινήσει αμέσως εφόσον οι Ανατολικοί Πατέρες δεν υπήρχε καμία περίπτωση να δεχτούν άλλη εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος εκτός από αυτή του Πατέρα.

Την πρώτη συγγραφική του προσπάθεια την έκανε με το έργο «Κατά Ελλήνων» στρέφοντας τα βέλη του κατά των ειδωλολατρών. Το δεύτερο επιγράφεται «Λόγος περί ενανθρωπήσεως του λόγου», συνοψίζοντας τη διδασκαλία της εκκλησίας περί σωτηρίας του ανθρώπου. Μεγάλο τμήμα της συγγραφής του, αφορά την αίρεση των αρειανών με κυριότερα, «4 λόγοι κατά Αρειανών», «Απολογητικός κατά Αρειανών», «Απολογία προς βασιλέα Κωνστάντιο», «Απολογία περί φυγής αυτού» που πραγματεύονται τις διδασκαλίες της Α΄ Οικουμενικής συνόδου, τις απολογίες σε βάρος του, απο τους Αρειανούς και τη φυγάδευση του στην έρημο το 356μ.Χ. Από τα ερμηνευτικά, τα περισσότερα έχουν χαθεί, διασώζονται όμως οι ερμηνείες περί ψαλμών. Τέλος απο τα ασκητικά και πρακτικά, διασώζονται τα «Βίος και Πολιτεία Πατρός Αντωνίου» και «Περί Παρθενίας» . Από τις επιστολές διακρίνονται οι εορταστικές, προς μοναχό Αμούν, προς Ρουφινιανό, προς Σαρπίωνα, προς Επίκτητο προς Αδέλφιο, προς Μάξιμο και προς Δρακόντιο.

Κανόνας Καινής Διαθήκης
Στην 39η Εορταστική Επιστολή του, το 367 μ.Χ., ο Αθανάσιος απαριθμεί τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης, γεγονός που αποτελεί την αρχαιότερη σωζόμενη εμφάνιση του κανόνα με την μορφή που έχει μέχρι και σήμερα. Από πληροφορίες που μαθαίνουμε από τον Ωριγένη, στα ταξίδια τα οποία διενήργησε σε κατά τόπους Εκκλησίες, ανέφερε ανάγνωση χωρίων, που απαγγέλονταν ως Κανονικά. Το εύρος των βιβλίων που χρησιμοποιούνταν με αυτό τον τρόπο ήταν αρκετά μεγαλύτερο από τον πυρήνα των βιβλίων που χαρακτηρίστηκαν ως θεόπνευστα και κανονικά.

Από τον Ευαγγελιστή Λουκά [1: 1-4] και άλλες έμμεσες ιστορικές πηγές, γνωρίζουμε οτι τα πρώτα μεταχριστιανικά χρόνια πολλά έργα και προφορικές παραδόσεις είχαν διασωθεί, με αποτέλεσμα η εκκλησία να θεωρεί, πως χάνεται το σωτήριο μήνυμα των Ευαγγελίων. Από την άλλη, πολλοί αιρετικοί χάλκευαν τα ευαγγέλια προσθέτοντας ή απορρίπτοντας κομμάτια τους ή και συντάσοντας νέα κείμενα με τη μορφή Ευαγγελίου, με σκοπό να εξυπηρετήσουν τη δική τους δογματική αντίληψη. Έτσι η Εκκλησία έθεσε κριτήρια επιλογής. Αυτά τα κριτήρια αφορούσαν διάφορες παραμέτρους όπως οτι τα κείμενα πρέπει να'ναι αποδεδειγμένα αποστολικά, το περιεχόμενό τους να χει πνευματικό αντίκρυσμα και να είναι αποδεκτό απο όλες τις Εκκλησίες. Τρείς σύνοδοι ασχολήθηκαν με το ζήτημα του Κανόνα της Καινής Διαθήκης, της Λαοδίκειας, της Ρώμης και Γ΄ Καρθαγένης. Ο κανόνας της πρώτης συνόδου θεωρήθηκε μη γνήσιος, ενώ στις επόμενες πρωτοστατούντων των Ιερονύμου και Αυγουστίνου, έθεσαν ως κανονικό, τον κανόνα του Μεγάλου Αθανασίου. Βεβαίως, ενώ οι Εκκλησιαστικοί Πατέρες και οι τοπικές σύνοδοι αποφαίνονταν για την εγκυρότητα των Χριστιανικών συγγραμμάτων, η χρήση από τις Χριστιανικές κοινότητες παρείχε την πραγματική αξιολόγηση του τι θα περιλάμβανε ο κανόνας. Η Καινή Διαθήκη βασίστηκε τελικά στα συγγράμματα που είχαν ευρεία αποδοχή και ήταν χρήσιμα για την ανάγνωση στις κατά τόπους εκκλησίες.Η διδασκαλία του

Η τριαδικότητα και ο άνθρωπος
Το πιστεύω του Μεγάλου Αθανασίου συνοψίζονται από τα πεπραγμένα της Α΄ Οικουμενικής συνόδου. Δηλαδή «Ο Υιός και Λόγος του Θεού, τέλειον γέννημα του Πατρός, γέννημα δε όχι κατά θέλησιν, αλλά κατά φύσιν. Δεν προήλθε διότι το ηθέλησεν ο Πατήρ, αλλά διότι είναι μέσα είς την φύσιν του Πατρός να γεννά τον Υιόν και μέσα εις την φύσιν του Υιού να γεννάται. Τούτο ακριβώς συνιστά την διαφοράν αυτού από τα κτίσματα. Είναι εικών και ομοίωσις του Πατρός, ενώ ο άνθρωπος είναι απλώς κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν, άναρχος και Αυτός, όπως ο Πατήρ». Η ψυχή είναι «αυτοκίνητη» και ζεί και μετά το θάνατο του σώματος. Η αθανασία αυτή δεν οφείλεται στη φύση της, αλλά στο θέλημα του Θεού.

Η παράδοση της εκκλησίας
Με το όρο αυτό εννοεί τόσο την Αγία Γραφή, όσο και την παράδοση των Αποστόλων και των Πατέρων της εκκλησίας, την οποία δίδαξε ο Κύριος και κήρυξαν οι Πατέρες. Σε αυτήν την παράδοση θεμελιώδης είναι η ύπαρξη της εκκλησίας του Χριστού και όποιος ξεφεύγει από αυτή χάνει την ιδιότητα του Χριστιανού. Τη δε δογματική διδασκαλία, έχει τη δυνατότητα, μόνο η εκκλησία να διατυπώνει.

Η ενανθρώπηση του λόγου
Ο Ιησούς Χριστός κατά τον Αθανάσιο « υιοποίησεν ημάς τω Πατρί και εθεοποίησε τους ανθρώπους, γενόμενος αυτός άνθρωπος. Ουκ άρα άνθρωπος ων ύστερον γέγονεν άνθρωπος, ινα μάλλον ημάς θεοποίηση» ( Λόγος κατα Αρειανών 1,30 ). Υποστηρίζει ότι όποιος υιοθετεί το δόγμα του Αρείου, ουσιαστικά υποστηρίζει οτι ο Χριστός είναι κτίσμα, και καταντάει και αυτός ειδωλολάτρης, όπως οι εθνικοί. Επίσης το Άγιο Πνεύμα «συναριθμείται» και «συνδοξάζεται» αφού «της αυτής Θεότητος εστί και της αυτής ουσίας».Εορτή

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου ετησίως δύο φορές το χρόνο. Στις 2 Μαΐου, που είναι και η ημερομηνία κοίμησης του αγίου, το οποίο το μαθαίνουμε από Κώδικα των Καυσοκαλυβίων. Υπήρχε διάσταση απόψεων κατά πόσο βέβαιο είναι, αν πρόκειται για την κοίμηση του ή την ανακομιδή των λειψάνων όπως ο Λαυριώτικος Κώδικας υποστηρίζει. Η δεύτερη εορτή του τιμάται στις 18 Ιανουαρίου μαζί με τον Άγιο Κύριλλο, χωρίς να είναι ακόμα μέχρι σήμερα γνωστό, το γιατί και πότε καθιερώθηκε αυτή η εορτή.Αγιογραφία

Η απεικόνιση του αγίου εμφανίζεται σε δύο μορφές. Στην πρώτη μεταξύ των τριών ιεραρχών και του Κυρίλλου Αλεξανδρείας στην παράσταση μελισμού, στο εσωτερικό της κόγχης του Ιερού Βήματος ή σε κατενώπιο απεικόνιση σε φορητές εικόνες

Ενισχύεται το ευρώ


Ενισχύεται το ευρώΑνοδικά έναντι του δολαρίου κινείται σήμερα το ευρώ ωστόσο τα κέρδη περιορίζονται λόγω της αβεβαιότητας για το αν θα αυξηθούν τα κεφάλαια του ταμείου διάσωσης της Ευρωζώνης.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδρίασαν χθες, αλλά δεν έλαβαν κάποια συγκεκριμένη απόφαση σχετικά με τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, με την προσοχή της αγοράς να στρέφεται τώρα στο Ecofin. «Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν φαίνεται να συμμερίζονται την αίσθηση του επείγοντος που έχουν οι αγορές για την κατάσταση» σχολιάζει ο Todd Elmer της Citi στη Σιγκαπούρη.
«Πιστεύω ότι αυτό σημαίνει πως προς το παρόν το ευρώ θα κινηθεί πτωτικά» πρόσθεσε, λέγοντας ότι το ευρώ μπορεί να υποχωρήσει στα 1,30 δολάρια τις επόμενες εβδομάδες.
Στις 09:30 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου ήταν 1,3345 και δολαρίου- γεν 82,43.

Ρέστα ΑΕΚ για Γεωργιάδη

Φουλ για την απόκτηση του Γιώργου Γεωργιάδη πηγαίνει η ΑΕΚ. Η Ένωση ετοιμάζεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να κάνει την κίνησή της για την απόκτηση του Έλληνα διεθνή άσου.
Οι «κιτρινόμαυροι» εδώ και μέρες έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον 23χρονο άσο ο οποίος δεν έχει κρύψει ότι θέλει να αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Το πρόβλημα, όμως είναι οι απαιτήσεις του Πανσερραϊκού οι οποίες φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ. Ο Δικέφαλος δεν μπορεί να φτάσει σε τέτοια επίπεδα την προσφορά της, αλλά όπως τονίζουν ετοιμάζονται να καταθέσουν την καλύτερη δυνατή πρόταση που επιτρέπουν τα οικονομικά της. Η πρόταση αυτή αναμένεται να είναι 450.000 ευρώ ενώ θα υπάρχει και μία λίστα από ποδοσφαιριστές τους οποίους η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να τους παραχωρήσει ως δανεικούς στον Πανσερραϊκό. Μάλιστα, η Ένωση είναι διατεθειμένη να παραχωρήσιε ακόμα και με ελεύθερη μεταγραφή τον Λεονάρντο, εφόσον το όνομά του έρθει στο προσκήνιο. Μετά τον ΠΑΟ νέα πρόταση Φαίνεται πως στην ΑΕΚ είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν τον Ισμαέλ Μπλάνκο μετά και την αποχώρηση του Ράφικ Τζιμπούρ. Οι μέχρι στιγμής επαφές μεταξύ των δύο πλευρών δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, αλλά οι διοικούντες της Ένωσης είναι αποφασισμένοι να κάνουν νέα κίνηση με πρόταση που δύσκολα ο Αργεντινός επιθετικός θα την αρνηθεί. Αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι ότι στην ΑΕΚ έχουν αποφασίσει άμεσα να καταθέσουν τη νέα πρόταση η οποία θα είναι κατά πολύ βελτιωμένη σε οικονομικό επίπεδο, μόλις περάσει και ο αγώνας της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό, μία πρόταση που όπως τονίζουν στην Ένωση δύσκολα θα αρνηθεί.

ΓΣΕΒΕΕ Προτάσεις για το πώς θα... πληρώσουν οι ΕΒΕ

Τη θέσπιση ρυθμίσεων που δεν ανταποκρίνονται στις δυνατότητες των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), για την αντιμετώπιση των χρεών τους, συζήτησαν το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη, και τους διοικητές του ΟΑΕΕ, Γ. Βουδούρη, και του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλο. Είναι ενδεικτικό ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για τη χρηματοδότηση του Ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, ή την αύξηση των συντάξεων και τη διεύρυνση των παροχών, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης επαναλήφθηκε η προώθηση μέτρων δόσεων ή εκπτώσεων, σε συνάρτηση πάντα με τη δυνατότητα των μικρών ΕΒΕ να πληρώνουν τις τρέχουσες οφειλές τους.
Ετσι, θα παραμείνουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ που δεν έχουν να πληρώσουν. Εξετάζεται η ρύθμιση με δόσεις έως 20% επί της τρέχουσας εισφοράς, και «μπόνους» μείωσης 10 - 25% έως το 2013 για τους «συνεπείς» που θα ενταχθούν και στο σύστημα καταγραφής ωραρίου εργασίας. Η ΓΣΕΒΕΕ έθεσε θέμα επασφάλιστρου επί του τζίρου σε όλες τις επιχειρήσεις για τη στήριξη του ΟΑΕΕ και ρύθμισης οφειλών προς το ΙΚΑ, «αδειάζοντας» όλους εκείνους που αδυνατούν να πληρώσουν.
Η ΠΑΣΕΒΕ, αντιθέτως, διεκδικεί: Δωρεάν περίθαλψη, ανανέωση όλων ανεξαιρέτως των βιβλιαρίων, χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων, μείωση 10% στις εισφορές, πάγωμα χρεών και παύση δικαστικών διώξεων. Κατώτερη σύνταξη στα 1.150 ευρώ.

Βόλος: Πτώση ΙΧ στη θάλασσα

Στη θάλασσα έπεσε τα ξημερώματα ΙΧ αυτοκίνητο ενώ κινείτο στην επαρχιακή οδό Βόλου-Αγρίας. Ο 63χρονος οδηγός του εξήλθε μόνος του από το όχημα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Τρίκαλα Βρέθηκε νεκρή γυναίκα στον Ληθαίο ποταμό μαζί με τον 10χρονο γιο της

Μία 36χρονη γυναίκα και ο 10χρονος γιος της βρέθηκαν νεκροί στον Ληθαίο ποταμό των Τρικάλων.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό και ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύζυγος της γυναίκας είχε σκοτωθεί σε τροχαίο, στις αρχές Ιανουαρίου, και το παιδί αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η γυναίκα έφυγε το απόγευμα της Δευτέρας από το σπίτι της, μαζί με τον γιο της.

Το γεγονός ότι καθυστέρησαν να επιστρέψουν ανησύχησε τους γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Έπειτα από έρευνες, τα ξημερώματα της Τρίτης οι αρχές εντόπισαν δεμένες μεταξύ τους τις σορούς της γυναίκας και του παιδιού στον ποταμό, σε βάθος μόλις 70 εκατοστών.

«ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ…» by Harry KlynnΑντώνη Σαμαρά
Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων παρουσιάζουν το κόμμα του οποίου ηγείσαι να υπολείπεται, κολλημένο στο 20%, κατά 4 έως 8 ποσοστιαίες μονάδες του ΠΑΣΟΚ!
Βρήκε εδώ και καιρό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ να στριμώχνει στα σκοινιά τη Νέα Δημοκρατία με δημοσκοπήσεις που, κατά πολλούς, βγάζουν μάτι για τη πιθηκοειδή καταγωγή τους!
Εκείνο, όμως, που βγάζει δυο μάτια είναι η ανεξήγητα χλιαρή έως κρύα, μην πω και παγωμένη, αντίδραση του αρμόδιου τομέα της ΝΔ (Αλήθεια Αντώνη υπάρχει τέτοιος τομέας ή σας ξέφυγε όταν προχωρούσατε στο σχεδιασμό της σκιώδους κυβέρνησης)
Αλλά το πιο σοβαρό είναι αυτό που συζητά κατά κόρον πλέον ο κόσμος, «Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΑΡ’ ΟΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ… ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…»
Αυτά συζητάει ο κόσμος Αντώνη, που μάταια περιμένει, ως φαίνεται, από τη ΝΔ να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες.
Ως προς τις δημοσκοπήσεις δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή λένε την αλήθεια ή λένε ψέματα. Τόσο όμως στη μια, όσο και στην άλλη περίπτωση η ΝΔ είναι βοερά απούσα!
Και ο λαός, που έχει καεί στο χυλό, τείνει να πεισθεί ότι η ΝΔ στερείται σχεδίου, στερείται λύσεων και όλα όσα προτείνει, αφού επιμελώς αποφεύγει να τα εφαρμόσει, δεν είναι παρά θεωρητικές απόψεις που δεν έχουν καμιά, απολύτως, πρακτική αξία.
Εν τω μεταξύ ο συμμαθητής σου «ετσιγουστάροντας» προχωρεί ακάθεκτος στην εφαρμογή του σχεδίου του γενικού ξεπουλήματος της χώρας, πιστός «τοις κείνων ρήμασι…»
Το τραγικό, όμως, Αντώνη, είναι ότι ο κόσμος άρχισε πλέον να πιστεύει ότι «…ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ…»
Βασίλης N. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)
Καλαμαριά

«Καμία αναθεώρηση του αντικαπνιστικού νόμου»

Μετά τις παλινωδίες και τις σκέψεις για ελαστικοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου, ακόμα και με τη θέσπιση καπνο-φόρου στα καταστήματα, η κυβέρνηση ανακρούει πρύμναν. Δεν υπάρχει θέμα αναθεώρησης του αντικαπνιστικού νόμου ή αναπροσαρμογής του, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.
Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις την Τρίτη σε συνέντευξη τύπου από τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος ήδη ζήτησε τη συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας για εντατικοποίηση των ελέγχων.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου