Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα - Ακυβερνησία Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους στη Λευκάδα



Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 21χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό από τη χώρα, του ιδίου καθώς και μίας 25χρονης αλλοδαπής, η οποία συνόδευε τα τρία ανήλικα τέκνα της.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, η οποία διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε όχημα.

================================

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, εντός λιμένα Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα, μετά από υπόδειξη του οδηγού του, εννέα (09) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός του χώρου του φορτίου (παλέτες με καρπούζια) του ανωτέρω οχήματος, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 34χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατείχε και επέδειξε παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

================================

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε, βραδινές ώρες χθες, το Θ/Γ - Α/Ψ «PAPIER» σημαίας Ιταλίας, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή πριν τη βόρεια είσοδο του λιμένα Λευκάδας, με τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.
Στο σημείο έσπευσε για παροχή συνδρομής το Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Π. 134, το οποίο, παρουσία στελεχών Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμούλκησε το «PAPIER» μέχρι το λιμένα Λευκάδας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.
Από το περιστατικό δεν παρουσιάστηκε εισροή υδάτων ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger