Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Mε ελληνικές βόμβες οι ανθρωπιστικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ ΣΕ Λιβύη;

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1318549
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού οριοθέτησε τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό όταν με την ακραία αστυνομική βία απαγόρευσε την ενασχόληση του κόσμου της εργασίας με την εσωτερική πολιτική και με την Πειρατεία των ΟΥΚάδων, ξανά του Παπουτσή, κατά του Στόλου της Ελευθερίας, απαγόρευσε και την ενασχόληση με την εξωτερική πολιτική, αλλά και την Διεθνιστική Αλληλεγγύη στο σκλαβωμένο λαό της Παλαιστίνης, φαίνεται αποφασισμένη να προσφέρει κάθε πολεμική υπηρεσία στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ.
Ενώ η ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ και η «Συμμαχία των Προθύμων Ανθρωπιστών» φαίνεται να βγαίνουν πολιτικά και χρονικά εκτός των αρχικών σχεδιασμών, σημειώνουν μια νεά παράπλευρη απώλεια, αυτή τη φορά στην αξιοπιστία τους ως πολεμικές μηχανές. Πλήγμα που το προκαλεί η αποτυχία τους στα πεδία των μαχών, αλλά και η εξάντληση των οπλοστασίων τους. Τόνοι βομβών, συχνά απεμπλουτισμένου ουρανίου, χρήση των πιο σύγχρονων φονικών όπλων, εκατοντάδες απώλειες αμάχων δεν λύγισαν το πείσμα του αντιπάλου τους.
Ήδη το ΝΑΤΟ ζητά από τις χώρες που διαθέτουν βάσεις για τις αεροπορικές επιχειρήσεις να συνεισφέρουν με όπλα αέρος-εδάφους, κυρίως κατευθυνόμενες βόμβες, από τα δικά τους αποθέματα!
Όμως και σε αυτή την δύσκολη φάση η ελληνική κυβέρνηση, που ήδη παίζει κομβικό ρόλο στην ιμπεριαλιστική επέμβαση (παραχώρηση αεροπορικών βάσεων, στρατηγικός ρόλος Σούδας, συμμετοχή δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορίας, κάλυψη αναγκών επιμελητείας των ξένων δυνάμεων που δρουν στις ελληνικές βάσεις κλπ.) φορτώνοντας ένα τεράστιο οικονομικό βάρος στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού μας, που πολλοί εκτιμούν σε 1 εκατομμύριο ευρώ τη μέρα, ετοιμάζεται και πάλι να δώσει λύση στα ιμπεριαλιστικά αδιέξοδα.
Έτσι λοιπόν, μπορεί οι βόμβες να μην εκτοξεύτηκαν από τα ελληνικά F16, αλλά όπως καταγράφει το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ "Η ελληνική πλευρά προσανατολίζεται να ικανοποιήσει το αίτημα του ΝΑΤΟ για παροχή όπλων στις αεροπορικές δυνάμεις της Συμμαχίας που επιχειρούν από ελληνικά αεροδρόμια κατά της Λιβύης"!
Πριν από είκοσι ημέρες η Υπηρεσία Συντήρησης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ (NAMSA) κατέθεσε αίτημα για συνεισφορά σε πυρομαχικά στο ΓΕΕΘΑ. Το ΝΑΤΟ ενδιαφέρεται για παροχή πυρομαχικών από τους παρακάτω τύπους πυρομαχικών: GDU-31A JDAM, GBU-50 Enhanced Paveway, GBU-24A/B Paveway III, 1.162 Paveway I/II, 40 ΑGM-154C JSOW.
To αίτημα του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από πλευράς Π.Α., καθώς με εξαίρεση τις Paveway I/II, τα υπόλοιπα όπλα βρίσκονται σε ποσότητες που δεν επαρκούν. Οι Γάλλοι φαίνεται να ζήτησαν "δανεικά" βλήματα SCALP, για χρήση από τις δυνάμεις που επιχειρούν από την Κρήτη. Οι Βέλγοι που εφορμούν από τη βάση του Αράξου και οι Νορβηγοί από την Κρήτη πιθανότατα έχουν εφοδιαστεί με ελληνικά όπλα.
Εντύπωση προκαλεί η στάση της Γερμανίας, μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης που πρωταγωνίστησε στην απόφαση επίθεσης στη Λιβύη, έστειλε στρατιωτικές δυνάμεις για να τις αποσύρει στη συνέχεια και αναβάθμισε την πολεμική της παρουσία στο Αφγανιστάν επιτρέποντας στις ΗΠΑ να αποσύρουν στρατεύματα για να τα χρησιμοποιήσουν στη Λιβύη. Με διαταγή του υπουργού Άμυνας Thomas de Maiziere σπεύδει να αποδεσμεύσει όπλα από τα αποθέματα της Luftwaffe, όπως γράφει το Der Spigel.
Για εμάς επικαιροποιείται το αίτημα για ανατροπή της κυβέρνησης της αντεργατικής λαίλαπας, του στυγνού κρατικού τραμπουκισμού και του πολεμικού τυχοδιωκτισμού. Ανάγκη εξόδου της χώρας από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και απεμπλοκή από κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση και κατοχή λαών.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspopt.com
diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger