Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Γιατροί: ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ «Οδηγείτε τους Βολιώτες στην πλατεία»!

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο





Επιστολή για την κατάσταση που επικρατεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με την οποία αναφέρει ότι η κατάσταση στο θεραπευτικό ίδρυμα έχει φτάσει στο απροχώρητο και τονίζει ότι «Οδηγείτε και τον Βολιώτη ασθενή στην πλατεία. Εμείς οφείλουμε από το λειτούργημα μας να τον θεραπεύσουμε πρώτα. Η υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα στην κοινωνία μας. Όντας υγιής ας αγανακτήσει αν θέλει».


Όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας «με προβληματισμό ακούσαμε πρόσφατα ότι το νοσοκομείο έπιασε τους οικονομικούς του στόχους, και ότι είναι το πρώτο πανελλήνια στην οικονομία.

Περιορίζοντας τις χημειοθεραπείες, γιατί τα φάρμακα αυτά είναι ακριβά, άσχετα αν μετακυλύεις τα έξοδα στα όμορα νοσοκομεία, στα ασφαλιστικά ταμεία με τις άσκοπες μετακινήσεις και στους ίδιους τους ασθενείς, ναι πραγματικά κάνεις οικονομία.


Πράγματι κάνεις οικονομία αν περιορίζεις ακόμη και το ψωμί στους εφημερεύοντες, αν το φαγητό που προσφέρεται στους ασθενείς είναι επιεικώς άθλιο, αν τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι γεννόσημα της μιας βραδιάς, αρκεί να είναι τα φθηνότερα, αν δεν πληρώνεις τις εφημερίες στους ηρωικούς πλέον γιατρούς του ΕΣΥ, που με τις μειώσεις των μισθών τους αδυνατούν να καλύψουν συμβατικές τους ανάγκες, κάνεις οικονομία».


Σύμφωνα με τους γιατρούς, στο νοσοκομείο Βόλου, οι ανάγκες είναι τεράστιες και στην εξαθλιωμένη παλιά πτέρυγα, λειτουργούν τμήματα με τον ηρωισμό κάποιων κακοπληρωμένων γιατρών και λίγου και εξαντλημένου παραϊατρικού προσωπικού, όπως η Β’ παθολογική, η ψυχιατρική, το τμήμα χημειοθεραπειών και μεσογειακής αναιμίας και η παραλαβή επειγόντων περιστατικών.

«Χωρίς υλικά η Ορθοπεδική»
Ακόμη οι γιατροί αναφέρονται στις προθέσεις του υπουργείου που είναι η μείωση των κλινών σε 330, ενώ προβλέπονται από το οργανόγραμμα σε 470 και η ενοικίαση του 20% των κλινών στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. «Συνεχίζετε να μιλάτε για υπολειτουργία τμημάτων, χωρίς να υπολογίζετε ότι στους γιατρούς δεν δίνετε υλικά να κάνουν την δουλειά τους (στοιχεία από την ορθοπεδική κλινική έχουμε στην διάθεση σας).

Μιλάτε για μείωση προσωπικού, ειδικά στο νοσοκομείο μας οι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν ρεπό χρόνων και όλα τα τμήματα δουλεύουν με πολύ μειωμένο προσωπικό μια και τα τελευταία χρόνια όλες οι προσλήψεις ήταν με συμβασιούχους που δεν υπάρχουν πια», αναφέρει η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου προς τον υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger