Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

«Μέτρα για την προστασία του τουρισμού».


1. Όπως είναι γνωστό, ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.
Μεσούσης της τουριστικής περιόδου και στο πλαίσιο της προσπάθειας της Υπηρεσίας μας για τη βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Ελλάδας τόσο στην ημεδαπή, όσο και στην αλλοδαπή, επισημαίνουμε τα ακόλουθα θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών σας.

ΑΓΡΑ ΠΕΛΑΤΩΝ
2. Το φαινόμενο της άγρας πελατών σε χώρους μεγάλης συγκέντρωσης τουριστών παρουσιάζει έξαρση τη θερινή περίοδο. Η παραβατική αυτή δραστηριότητα, πέραν του γεγονότος της όχλησης των τουριστών, προκαλεί υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας. Είναι απαράδεκτο, παρουσία αστυνομικών οργάνων, ιδιοκτήτες ή υπαλληλικό προσωπικό ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ενοικιαζομένων δωματίων και διαφόρων μεταφορικών μέσων (ταξί, πλοίων κ.λπ.), να παροτρύνουν και να παρενοχλούν τους περιηγητές που καταφθάνουν σε μια περιοχή, προκειμένου αυτοί να δεχθούν ταξιδιωτική, μεταφορική ή άλλη υπηρεσία εστίασης, διαμονής ή ψυχαγωγίας.
Κατόπιν τούτου, παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού:
     α) Καθ΄ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου, να διενεργείτε εντατικούς, συστηματικούς και αυστηρούς ελέγχους στους χώρους αρμοδιότητάς σας και σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης διάπραξης του εν λόγω παραβατικού φαινομένου, να ενεργείτε τα νόμιμα για τον ποινικό κολασμό και διοικητικό έλεγχο των παραβατών.
     β) Συνεργασθείτε με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και φορείς, για τη λήψη κάθε πρόσφορου και προληπτικού μέτρου, προκειμένου παγιωθεί η νομιμότητα στους χώρους δικαιοδοσίας σας, στον τομέα αυτό.
Σε συνάφεια με τα προμνημονευθέντα, υπενθυμίζουμε τα διαλαμβανόμενα στις αριθ.: Μ.Φ. 2115.6/01/05/12-07-2005 και Μ.Φ. 2115.6/06/10/22-09-2010 δ/γές μας, των οποίων παραγγέλλουμε εκ νέου την πιστή εφαρμογή, καθώς και την εμπεριστατωμένη ανάλυσή τους σε συγκέντρωση προσωπικού, με τη λήψη της παρούσης.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
    3. Η εγκατάσταση σκηνών ή η στάθμευση τροχόσπιτων πλησίον αρχαιολογικών χώρων, αιγιαλών και γενικά κοινόχρηστων χώρων, προσβάλλει και υποβαθμίζει το περιβάλλον και αλλοιώνει το φυσικό κάλλος των περιοχών, εγκυμονώντας κινδύνους πυρκαγιών και δημόσιας υγείας. Για τους λόγους αυτούς επιβάλλεται η άμεση απομάκρυνση σε περίπτωση εντοπισμού τους στους χώρους δικαιοδοσίας σας.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ
4. Η ανάγκη προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού στη χώρα, επιβάλλει την επίδειξη εκ μέρους όλων, του απαιτούμενου σεβασμού, μεταξύ των άλλων και προς τους τουρίστες που διακινούνται με τα κάθε είδους τουριστικά σκάφη (επαγγελματικά - ερασιτεχνικά) στις ελληνικές θάλασσες. Ιδιαίτερα επισημαίνεται, ότι η εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τις διαδικασίες κατάπλου, απόπλου και ελέγχου των σκαφών και των επιβαινόντων σε αυτά, πρέπει να γίνεται χωρίς υπερβολές και με την απαιτούμενη ευγένεια και διακριτικότητα.
5. Ενημερώσατε κατάλληλα υποτεταγμένα σας κλιμάκια για όμοια εφαρμογή.
6. ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα να ελέγχουν με σχολαστικότητα την εφαρμογή των διαλαμβανομένων στην παρούσα και να δώσουν τις κατά κρίση τους ιδιαίτερες εντολές/ οδηγίες, εφ΄όσον κρίνεται σκόπιμο.
                   
       
             Ο ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ

ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΛΣ ΒΑΛΕΡΓΑΚΗΣ Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger