Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Έξω η Χίλαρι Κλίντον από την Ελλάδα!

Κάτω η πολεμοκάπηλη και φιλοϊμπεριαλιστική
κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Κυριακή 17/7, 7:00 μμ, πλατεία Κλαυθμώνος
Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: klinton_072011.doc (application/msword)
Έξω η Χίλαρι Κλίντον από την Ελλάδα!
Κάτω η πολεμοκάπηλη και φιλοϊμπεριαλιστική
κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Κυριακή 17/7, 7:00 μμ, πλατεία Κλαυθμώνος

Στις 17 Ιούλη έρχεται στη χώρα μας η Χίλαρι Κλίντον, γνωστή για το ρόλο που έπαιξε μαζί με τον «αξιότιμο» σύζυγό της Μπιλ στη σφαγή των λαών της Γιουγκοσλαβίας και σε πολλά άλλα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Σήμερα, από τη θέση της υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση Ομπάμα επισκέπτεται την Ελλάδα και άλλες χώρες, σε μια «αποστολή» που μόνο νέα δεινά έχει να φέρει στον ελληνικό λαό και στους λαούς της περιοχής.
Η επίσκεψη αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία και πραγματοποιείται σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τις διεθνείς εξελίξεις. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση, τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης, όσο και λόγω των εξεγέρσεων και των αγώνων των εργαζομένων και των λαών σε Ανατολή και Δύση. Έτσι, οι διαβουλεύσεις της Κλίντον με την άθλια κυβέρνηση του Γιωργάκη έχουν πολλαπλούς στόχους και σκοπιμότητες. Ο πρώτος άξονας αφορά βεβαίως τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και την αμέριστη βοήθεια της Ελλάδας σε αυτούς. Ήδη η συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή του λαού της Λιβύης κοστίζει στους άγρια φορολογούμενους Έλληνες εργαζόμενους σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα - και η Κλίντον έρχεται να ζητήσει να διατεθούν βόμβες από τα αποθέματα της ελληνικής αεροπορίας! Παράλληλα, επιδιώκει να διασφαλίσει την ολόπλευρη στήριξη της Ελλάδας στο σιωνιστικό Ισραήλ και στη συνέχιση της σφαγής του παλαιστινιακού λαού. Ενέργειες όπως η απαγόρευση της ελληνικής κυβέρνησης στα πλοία της διεθνούς αποστολής αλληλεγγύης να αποπλεύσουν για τη μαρτυρική Γάζα δίνουν πολύτιμες ανάσες σε ΗΠΑ και Ισραήλ, σε μια περίοδο που το δεύτερο είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένο, λόγω των ηρωικών αραβικών εξεγέρσεων.
Ο δεύτερος άξονας της επίσκεψης Κλίντον έχει να κάνει με τα ζωτικά οικονομικά συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Είναι βέβαιο ότι οι αμερικάνικες εταιρίες δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να μείνουν έξω από το μεγάλο φαγοπότι που στήνεται με το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού, ούτε από πιθανές ελληνοτουρκικές συμφωνίες συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Από την άλλη πλευρά,  η εξέλιξη της κρίσης στην Ευρώπη αφορά άμεσα τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, που απειλείται, κατ’ ομολογία του ίδιου του Ομπάμα, με κατάρρευση και στάση πληρωμών! Έτσι, οι ΗΠΑ επιχειρούν και μέσω της Ελλάδας να παρέμβουν στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, επιδιώκοντας να αποτρέψουν ένα ντόμινο χρεοκοπιών και να διασφαλίσουν ότι την κρίση θα πληρώσουν οι ανταγωνιστές τους, αλλά πρώτα και κύρια οι εργαζόμενοι.
Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να διακηρύξουμε μαχητικά ότι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι εκπρόσωποί του είναι ανεπιθύμητοι και να ακυρώσουμε στην πράξη τις βρώμικες συμφωνίες που υπογράφει μαζί τους κάτω από το τραπέζι η κυβέρνηση των δωσίλογων. Όλοι στους δρόμους και στις πλατείες στις 17 Ιούλη!

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις!
Καμιά συμμετοχή στους βρώμικους πολέμους των ιμπεριαλιστών!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
www.okde.gr – ergatikipali@okde.gr
www.okde.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger