Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας Κ. Λεβέντης.

Θεαματική η αύξηση των ξένων τουριστών

Εντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζουν τα στοιχεία για τις αφίξεις ξένων τουριστών στην ηπειρωτική Μαγνησία, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας Κ. Λεβέντης.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας εκτιμά ότι κατά τη φετινή τουριστική περίοδο η αύξηση στις αφίξεις θα είναι διψήφια, καθώς εκτιμάται ότι με το τέλος της τουριστικής περιόδου, θα έχουν επισκεφθεί την περιοχή μας 30.000 περισσότεροι ξένοι τουρίστες σε σύγκριση με πέρυσι. Το 2010 την ηπειρωτική Μαγνησία την είχαν επισκεφθεί 70.000 ξένοι τουρίστες. Αντίθετα, όπως λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών που θα επισκεφθεί φέτος για διακοπές την ηπειρωτική Μαγνησία θα κινηθεί στα ίδια ή σε μικρότερα από τα περυσινά επίπεδα, εκτός και αν το επόμενο διάστημα μέχρι τα τέλη Αυγούστου υπάρξει αύξηση που θα αναπληρώσει τη μείωση που παρατηρείται μέχρι σήμερα.
Εξάλλου θέματα που έχουν να κάνουν με την τουριστική προβολή της περιοχής μας και του τουριστικού κλάδου θα συζητηθούν κατά την άφιξη του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ και Βολιώτη στην καταγωγή Γ. Κολέτσου την ερχόμενη Τρίτη στο Βόλο. Κατά την άφιξή του στην περιοχή μας ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με το Δήμαρχο Βόλου και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας. Η τελευταία σύμφωνα με τον Πρόεδρό της θα θέσει στον κ. Κολέτσο μία σειρά από θέματα του κλάδου που χρονίζουν όπως η λειτουργικότητα του προγράμματος του Οργανισμού για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, το ειδικό σήμα του Οργανισμού για τα καταλύματα, η ανυπαρξία νομοθετικού πλαισίου για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που ενδιαφέρει τους επιχειρηματίες του Πηλίου κ.α.
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας επαναλαμβάνει για την επιθετική πολιτική που εγκαινιάζει η Ένωση προς την ιδιωτική πρωτοβουλία, προκειμένου η κρίση της χώρας να μην αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για τη μείωση των αφίξεων προς την περιοχή μας. Αυτή την καραμέλα δεν έχουμε λεφτά για να προβληθούμε ως περιοχή πρέπει να την ξεχάσουμε, λέει ο κ. Λεβέντης. Στην κρίση που βιώνουμε, όπως προσθέτει, ωφελημένοι θα είναι όσοι με συνέργειες και οικονομίες κλίμακας θα βγουν επιθετικά στις ξένες αγορές για την προβολή των τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Με βάση τα παραπάνω, σημειώνει ο κ. Λεβέντης, μαζί με ιδιώτες ξενοδόχους και τους τοπικούς φορείς θα επιδιωχθεί η προβολή της περιοχής μας στις χώρες από τις οποίες έχουμε αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και η προσέλκυση τουριστών από τις αγορές της Ρωσίας και του Ισραήλ. Για τις τελευταίες αγορές θα ζητηθεί από τον κ. Κολέτσο κατά την επικείμενη άφιξή του στο Βόλο να συνδράμει ο ΕΟΤ με τις υπηρεσίες του και όχι μόνο στη στήριξη της παραπάνω προσπάθειας.
ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΛΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger