Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Α. Κοπάνας: "Κοινό μέτωπα απέναντι στα προβλήματα της Σκοπέλου" ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ ΡΕ ΚΟΠΑΝΑ )


Α. Κοπάνας: "Κοινό μέτωπα απέναντι στα προβλήματα της Σκοπέλου"
Την πρώτη του επίσκεψη στη Σκόπελο με την ιδιότητα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη πραγματοποίησε ο Αργύρης Κοπάνας, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο, Φίλιππο Χήρα.

Ο κ. Κοπάνας, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την ομιλία του τόνισε την ανάγκη για συνεργασία και συνέργεια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

"Είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε όλοι μαζί μια δεμένη και συμπαγή ομάδα. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Διαμορφώνουμε ένα αρραγές μέτωπο απέναντι στα προβλήματα. Ο Φίλιππας ο Χήρας ως Eντεταλμένος Σύμβουλος και εγώ ως Αντιπεριφερειάρχης, ευελπιστούμε να είμαστε η γέφυρα που θα συνδέει απευθείας το Δήμο με τη Περιφέρεια. Η επικοινωνία μας θα είναι τακτική και θα είμαστε παρόντες όταν και όπου παραστεί ανάγκη. Άλλωστε αυτή την εντολή λάβαμε από τον Περιφερειάρχη μας Κώστα Αγοραστό."

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής, ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασιλούδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κατέθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη τους προβληματισμούς τους και έθεσαν υπόψη του μια πρώτη ατζέντα θεμάτων. Ο κ. Κοπάνας ενημερώθηκε για την πορεία και την εξέλιξη έργων ενταγμένων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα όπως είναι οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στο Έλιος, οι οικοτουριστικές διαδρομές καθώς και το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στη Γλώσσα (ΕΠΠΕΡΑΑ), ζητώντας να υπάρξει συντονισμός και στενή παρακολούθηση.

Ο κ. Βασιλούδης έθιξε το ζήτημα της στελέχωσης με γεωπόνο του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Σκόπελο. Αναφορά έγινε και στο λείτερ αλιείας, το οποίο όπως είπε ο κ. Κοπάνας διεκδικεί επίμονα ο Περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης περιόδευσε στο Κλήμα και στη Γλώσσα, όπου συνομίλησε με δημότες και είχε συνεργασία με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κλήματος κα Μαρία Δαλακιάρη και την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γλώσσας κα Ελισάβετ Παπαχρήστου.

Ο κύκλος των συναντήσεων και των επαφών γνωριμίας συνεχίστηκε με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων κ.κ. Γιολβάση και Διαμάντη αντίστοιχα, καθώς και με τον πρόεδρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κ. Μπετζάνη, οι οποίοι ανέλαβαν να καταθέσουν προτάσεις εν όψει του σχεδιασμού Τουριστικής Προβολής.

Με τον αντιπεριφερειάρχη επικοινώνησε επίσης ο τέως Δήμαρχος κ. Περίσσης, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, αλλά και παραγωγοί δαμάσκηνου, οι οποίοι ζήτησαν να στηριχθεί η καλλιέργεια και να συνεχιστεί η διαδικασία αναγνώρισης ΠΟΠ.

Ο Αργύρης Κοπάνας ανανέωσε το ραντεβού του και είπε ότι είναι στις προθέσεις του μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να έρθει σε επαφή με όλους του φορείς του νησιού και να διεξαχθεί μια ειδική συνεδρίαση με θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.
1.jpg
2.jpgΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΝΟΙΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΑΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝΤΕ ΡΕ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger