Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Έμπειροι οι εκπαιδευτικοί που …αντέγραψαν ΡΕ ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

Έμπειροι οι εκπαιδευτικοί που …αντέγραψαν
Σάλος ξέσπασε χθες στην εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού Μαγνησίας μετά την αποκάλυψη πως δύο υποψήφιοι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, έκαναν «σκονάκι» για να περάσουν τη διαδικασία της συνέντευξης και να προωθηθούν στις διευθυντικές θέσεις. Οι υποθέσεις που εξετάστηκαν από το ΠΥΣΔΕ είναι δύο και αφορούν μάλιστα σε εκπαιδευτικούς με μεγάλη διδακτική εμπειρία, ενώ ο ένας εκ των δύο κατείχε στο παρελθόν διευθυντική θέση!
Δεν σταμάτησαν να χτυπούν τα τηλέφωνα των μελών της Διοίκησης της ΕΛΜΕ Μαγνησίας χθες από εκπαιδευτικούς και κυρίως από υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων μετά την δημοσιοποίηση πως δύο υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων έκαναν σκονάκι για να περάσουν τις εξετάσεις της συνέντευξης.
Οι εκπαιδευτικοί και κυρίως όσοι βρίσκονται στη διαδικασία για την επιλογή τους σε διευθυντή θέση, θορυβήθηκαν ιδιαιτέρως από τις δύο υποθέσεις, σημειώνοντας πως η διαδικασία της συνέντευξης θα πρέπει να είναι αδιάβλητη.
Οι δύο υποψήφιοι οι οποίοι φέρονται να βρήκαν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που τους έθεσε το Συμβούλιο Επιλογής με το laptop τους διαμέσου του διαδικτύου, πέρασαν χθες από το ΠΥΣΔΕ και έδωσαν τις εξηγήσεις τους για το ζήτημα.
Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μεγάλη διδακτική εμπειρία, ενώ ένας εκ των δύο κατείχε και διευθυντική θέση, ενώ η υπόθεση έχει διαβιβαστεί και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Επειδή όμως το ζήτημα χαρακτηρίζεται άκρως σοβαρό, μιας και ο Διευθυντής κάθε σχολείου από τον Σεπτέμβριο θα έχει αυξημένες ευθύνες και διοικητικά καθήκοντα, μετά την κατάργηση γραφείων των Διευθύνσεων, ενδέχεται ακόμη και η εμπλοκή ανωτέρου κλιμακίου της εκπαίδευσης, που θα διαλευκάνει το ζήτημα.
Στην περίπτωση που από τις διαδικασίες αποκαλυφθεί πως οι εκπαιδευτικοί που …αντέγραψαν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι, τότε αρμόδιος για τις πειθαρχικές τους διώξεις είναι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εάν όμως- αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και να διερευνηθεί ενδελεχώς- είχαν εμπλοκή και μέλη του Συμβουλίου Επιλογής, τότε υπεύθυνη είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ακόμη και το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τη νομοθεσία.
Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης επεσήμανε πως «δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ως ΕΛΜΕ κάτι για τους εκπαιδευτικούς αν δεν πέσει φως στην υπόθεση. Ούτε βεβαίως και να αποδώσουμε ευθύνες. Εκείνο όμως που συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε είναι πως θα βρισκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και θα καταγγέλλουμε και θα δημοσιοποιούμε τα κακώς κείμενα».
Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι για τις θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στη Μαγνησία είναι 152, ενώ όλη η εκπαιδευτική κοινότητα ανησυχεί εξαιτίας του ζητήματος που έχει ανακύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger