Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ευοίωνες είναι οι προοπτικές που ανοίγονται τόσο στον τουριστικό, όσο και στον εμπορικό τομέα, από την αεροπορική σύνδεση Ν. Αγχιάλου - Ηρακλείου

Ευοίωνες οι προοπτικές για τουρισμό και εμπόριο

Συνάντηση στο Δημαρχείο Ηρακλείου για τη σύνδεση





Ευοίωνες είναι οι προοπτικές που ανοίγονται τόσο στον τουριστικό, όσο και στον εμπορικό τομέα, από την αεροπορική σύνδεση Ν. Αγχιάλου - Ηρακλείου, όπως επισημάνθηκε σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Ηρακλείου, μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο αποστολής που οργάνωσε η αεροπορική εταιρεία Κρήτης Sky Express στην Κρήτη.


Την δυναμική της Περιφέρειας Θεσσαλίας παρουσίασε η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου, αναφερόμενη στο πλούσιο τουριστικό προϊόν της περιοχής στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Δημήτρη Καρατζώκη και τον πολιτικό προϊστάμενο πολιτισμού - τουρισμού και πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης πολιτισμού Νίκο Ματζαπετάκη οι οποίοι και υποδέχτηκαν την αποστολή της Θεσσαλίας, στο Δημαρχείο Ηρακλείου εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, που απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων.


Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας σημείωσε ότι η νέα αεροπορική σύνδεση της Sky Express που εγκαινιάστηκε στις 3 Ιουλίου ανοίγει νέες προοπτικές όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά και για το εμπορικό κομμάτι, συμπληρώνοντας ότι ήδη πολύς είναι ο κόσμος που αλλάζει τις διακοπές του εξαιτίας της δυνατότητας που του δίνει η νέα σύνδεση να βρίσκεται από το Βόλο στο Ηράκλειο μέσα σε 1 ώρα και 10 λεπτά.



Η πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της περιοχής που έχει η ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας ενώ επισήμανε ότι ο Βόλος είναι μια κομβική περιοχή, βρίσκεται ουσιαστικά στην μέση της διαδρομής Αθήνα - Λάρισα, και για το λόγο αυτό το αεροδρόμιο ήδη προσελκύει και θα προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο.


Την προβολή και τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας, στην Κρήτη, ζήτησε ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας Κώστας Χαλέβας ο οποίος ζήτησε το συγκεκριμένο εγχείρημα να μην μείνει στα ευχολόγια αλλά να γίνουν συστηματικές ενέργειες ώστε η προσπάθεια που ξεκίνησε η Sky Express, με την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, όχι μόνο να παραμείνει, αλλά και να επεκταθεί.


Ο ίδιος σημείωσε ότι δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει τουριστικός χάρτης της Θεσσαλίας (ένα εγχείρημα που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα) και πρόσθεσε πως η διατήρηση της αεροπορικής σύνδεσης των δύο μεγάλων αυτών Περιφερειών είναι ευθύνη όλων.


Για μια αεροπορική σύνδεση που εξυπηρετεί όχι μόνο την περιοχή του Ηρακλείου αλλά ολόκληρη την Κρήτη μίλησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Δημήτρης Καρατζώκης και πρόσθεσε ότι είναι μια προσπάθεια που πρέπει και θα στηριχτεί από όλους. Επίσης ο κ. Καρατζώκης έκανε λόγο για περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για στροφή στον ποιοτικό τουρισμό καθώς φέτος, όπως είπε, στην Κρήτη παρατηρείται μια μικρή υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος το οποίο χαρακτήρισε μια από τις βασικές βιομηχανίες της περιοχής.


Από την πλευρά του ο προϊστάμενος πολιτισμού-τουρισμού και πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης πολιτισμού Νίκος Ματζαπετάκης, ανέφερε ότι με το νέο αυτό «άνοιγμα», δίνεται η ευκολία και στις δύο περιοχές να συνεργαστούν σε μια πλειάδα τομέων ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συμβολή που μπορεί να έχει ο πλούσιος πολιτισμός και των δύο περιοχών στην ανάπτυξη του τουρισμού.


Ο πρόεδρος της Κρητικής αδελφότητας Βόλου «Το Αρκάδι» Κώστας Καπαράκης μίλησε για τον σύλλογο ο οποίος αριθμεί ήδη 450 μέλη και τόνισε ότι η αεροπορική σύνδεση πρέπει να παραμείνει και σε αυτό οι Κρητικοί του Βόλου θα βοηθήσουν όσο μπορούν με την έμπρακτη στήριξη τους και πρόσθεσε πως το κόστος είναι ίδιο και μικρότερο από όσα χρειαζόταν μέχρι σήμερα κάποιος για να ταξιδέψει από το Βόλο στην Κρήτη ακτοπλοϊκά.


Τέλος ο εμπορικός διευθυντής της Sky Express Γιάννης Λυδάκης επισήμανε ότι η συγκεκριμένη σύνδεση είναι το πρώτο εγχείρημα και ουσιαστικά η εταιρεία αυτή την στιγμή προωθεί το «μακρύ Σαββατοκύριακο» καθώς τα δρομολόγια είναι κάθε Πέμπτη και Κυριακή. Ο ίδιος πρόσθεσε πως πρόθεση τους είναι η σύνδεση να συνεχιστεί ώστε να επικοινωνηθούν οι ομορφιές της Θεσσαλίας στους Κρητικούς.


Στην Βολιώτικη αποστολή εκτός των προαναφερόμενων συμμετείχε και η περιφερειακή σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Λάρισας Ράνια Σταφύλη και δημοσιογράφοι των ΜΜΕ του Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger