Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ο Καρτάλης άνοιξε τον «χορό» για το μαύρο καλοκαίρι της Άννας

Ο Καρτάλης άνοιξε τον «χορό» για το μαύρο καλοκαίρι της Άννας

Όσο και αν τα ταξί κλείνουν την επικαιρότητα εκτιμώ ότι ο Ραγκούσης μάλλον θα την βγάλει καθαρή και χωρίς να τσαλακωθεί ο Ρεππας. Αντίθετα η  Άννα η  θα περάσει  πάρα πολύ δύσκολα. Η φωνή  των πρυτάνεων είναι απείρως πιο βαριά από αυτή της συντεχνίας των ταξιτζήδων.
«Μαύρο» καλοκαίρι γράφει το newpost φαίνεται ότι περιμένει την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία εκτός του ότι δύσκολα θα ξεκλέψει χρόνο για θερινές διακοπές λόγω των εξελίξεων στην παιδεία, έχει να αντιμετωπίσει (ήδη) και τις σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Ακόμη και ο βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καρτάλης, αποφάσισε να ταχθεί στο πλευρό των πανεπιστημιακών όντας και ο ίδιος ακαδημαικός καθηγητής, εξαπολύοντας μάλιστα σφοδρή επίθεση εναντίον της Άννας Διαμαντοπούλου μέσα από άρθρο του στο aixmi.gr . Όπως διευκρίνισε ο κ. Καρτάλης, δεν προτίθεται να ψηφίσει στη Βουλή τον νέο νόμο πλαίσιο, ενώ σχολίασε ότι «τα Πανεπιστήμια δεν μπορεί να διοικούνται με λογικές ή μοντέλα ΔΕΚΟ».
Οι πρυτάνεις εξάλλου κατέληξαν από χτες σε ομόφωνη απόφαση για αντίδραση στον νόμο-Πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση αλλά και, ουσιαστικά, για κλείσιμο των Πανεπιστημίων από 1ης Σεπτεμβρίου κατά την έκτακτη συνεδρίασή τους την Κυριακή.
Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της δηλώνει σύμπλευση απόψεων με τους πανεπιστημιακούς, ενώ προειδοποιεί με νέες κινητοποίησεις σε περίπτωση που επιβληθούν περικοπές στις αποδοχές τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν εκδηλώσει τις «άγριες» διαθέσεις τους με κινητοποιήσεις και καταλήψεις από το τέλος του καλοκαιριού διαφωνόντας όχι μόνο στο νέο νόμο πλαίσιο αλλά και στα «καρφιά» της υπουργού για κομματικά φέουδα στε ελληνικά πανεπιστήμια.
Εντωμεταξύ, μάλλον πανικός έχει καταλάβει την «σκληρή» Αννα καθώς πυκνώνει η φημολογία ότι ενδέχεται να συγκαλέσει… νύχτα και στο… σπίτι της τον ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, για να συζητηθεί το επίμαχο νομοσχέδιο και να μπορέσει να ψηφιστεί άρον άρον από τη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικείμενες κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου οδήγησαν την κυρία Διαμαντοπούλου σε σπασμωδικές κινήσεις, όπως να ζητήσει να τοποθετηθεί πάνω στα ήδη υπάρχοντα κάγκελα γύρω από το υπουργείο, «τείχος» μεγαλύτερου μάλιστα ύψους. Ήδη μια κλούβα της αστυνομίας βρίσκεται στο Μαρούσι και η φρουρά του υπουργείου θα ενισχυθεί σημαντικά από την 1η Σεπτεμβρίου ώστε να αποφθεχθούν τα τελευταία επεισόδια με φοιτητές που προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο του Αμαρουσίου.
Υ. Γ: Άννα, αντιδράσεων για τον Νόμο Πλαίσιο, φυγείν αδύνατον… και με αστυνομικό «τείχος».
Α.Γ
http://papaioannou.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger