Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Εκατοντάδες αιτήσεις για 14 θέσεις…






Πολύ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των δημοτών του Δήμου Ρήγα Φεραίου που υπέβαλαν αυτές τις ημέρες αίτηση για να προσληφθούν ως εποχιακό προσωπικό οκτάμηνης ή εξάμηνης διάρκειας.


Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έληξε προχθές Δευτέρα, ενώ οι προσλήψεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Αυγούστου.


Οι προσφερόμενες θέσεις που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, ανέρχονται στις δεκατέσσερις, ενώ σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, οι αιτήσεις και για τρεις ειδικότητες ξεπερνούν τις 120.

Ο μεγαλύτερος αριθμός ενδιαφερομένων υπάρχει για τις έντεκα θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης, όπου δεν απαιτούνται κάποια προσόντα. Μάλιστα παίζει σημαντικό ρόλο και η εντοπιότητα.

Όπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, με το προσωπικό που θα προσληφθεί, θα καλυφθούν κενά εργαζομένων στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας.

Παρεμβάσεις
για πληρωμή
εργαζομένων
Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, όπου συζητήθηκε το πρόβλημα της μη πληρωμής τους, αφού η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ.

Και οι δύο πλευρές, τόνισαν την ανάγκη παρεμβάσεων προς τους αρμόδιους φορείς σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να υπάρξει ρύθμιση στο ζήτημα.

Όσο για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα μερικής απασχόλησης δεκαοκτάμηνης διάρκειας, η κ. Λαΐτσου επανέλαβε πως η πληρωμή τους γίνεται ανά τρεις μήνες περίπου και η χρηματοδότηση προέρχεται αποκλειστικά από το Κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger