Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

δύο (άτομα τα οποία επέβαιναν στο σκάφος «ΕΛΕΝΗ» Ν. Σκιάθου 55, είχαν περιέλθει σε κίνδυνο.

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φούρνων Ικαρίας, ότι δύο (02) άτομα τα οποία επέβαιναν στο σκάφος «ΕΛΕΝΗ» Ν. Σκιάθου 55, είχαν περιέλθει σε κίνδυνο.
Συγκεκριμένα το ανωτέρω σκάφος είχε ξεκινήσει από Αλόννησο με προορισμό τους Φούρνους και ενδιάμεσο σταθμό την Σκύρο, όταν ο κυβερνήτης, ενημέρωσε την σύζυγο του ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση.
Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού του «ΕΛΕΝΗ»  υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου, με την συμμετοχή ναυαγοσωστικού και  πλωτού περιπολικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το σκάφος «ΕΛΕΝΗ» τελικά, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή «ΒΡΟΥΛΙΔΙΑ» νότια της Χίου, στις 20:55, με τους δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε συνοδεία του πλωτού περιπολικού του  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Χίου στις 00:30, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger