Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του Ελληνικού λαού, για να απαλλαγεί από την τυραννική Γερμανική κατοχή, είναι επίκαιρος σήμερα όσο ποτέ πριν !



Τα τραγούδια μιας εποχής. Η Αντίσταση. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του Ελληνικού λαού, για να απαλλαγεί από την τυραννική Γερμανική κατοχή, για να επιβιώσει παρά τις κακουχίες. Οι μάχες στα βουνά, η "μάχη της σοδιάς", η αφόρητη πείνα!

Μία "τυχαία" άποψη
Προσωπικά πιστεύω ότι το κίνημα θα πρέπει να σταθεί με ωριμότητα και να αντιμετωπίζει το κρίσιμο των καιρών μας με αίσθημα ευθύνης! Οι αφορισμοί , οι ολοκληρωτικές απόψεις και η αβασάνιστη κριτική χωρίς καμιά προσπάθεια απάντησης στην βαρβαρότητα απλά μας εκτονώνει! Σίγουρα ακόμα είναι η αρχή . Σίγουρα ακόμα είναι το πρώτο βήμα για μια άλλη λογική πιο δημοκρατική και λιγότερο αγοραία. Ας μην έχουμε αυταπάτες το οικονομικοπολιτικό σύστημα που μας κυβερνά είναι υπεύθυνο για την κρίση χρέους . Είναι υπεύθυνο ΟΧΙ μόνο γιατί δεν την πρόλαβε και επειδή είναι στρεβλό και κομματικό αλλά γιατί από την φύση του ο νεοφιλελευθερισμός γεννά τις κρίσεις. ( Η ιστορία του αιώνα που μας πέρασε είναι γεμάτη με κρίσεις χρέους που περιοδικά χτυπούν τα κράτη που συμμετέχουν στις ζώνες ελεύθερου εμπορίου και στην σφαίρα επιρροής αυτών. Μην ξεχνάμε ότι η κρίση χρέους στο μεσοπόλεμο μας οδήγησε στην πιο μαύρη περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας ) Η κρίση είναι μια πολύ καλή αφορμή για να αποσπάσουν από την εργατική τάξη ότι με αγώνες είχε κερδίσει. Μέσα από την κατάργηση κάθε είδους προστατευτισμού στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης σπάνε όλους τους έως τώρα τρόπους λειτουργίας της αγοράς αφήνοντας τους εθνικούς και υπερεθνικούς υπεργολάβους να μονοπωλούν την αγορά ( με τα καρτέλ , τον αθέμιτο ανταγωνισμό κλείνουν τις μικροεπιχειρήσεις και βουλιάζουν την οικονομία στην ύφεση και την ανεργία). Αυτό που θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε είναι ότι εμείς παράγουμε τα χρήματα. Ο καθένας από μας παράγει το χρήμα που αυτοί διακινούν στις τράπεζες τους. ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ! Το παγκόσμιο κίνημα ενάντια στους G8, η γνώση που αποκομίσαμε από την αντίσταση του λαού της Αργεντινής στο Δ.Ν.Τ. και οι φωνές αντίστασης που πυκνώνουν σε όλες τις πλατείες της Ευρώπης και του κόσμου είναι ίσος η αρχή για την ενοποίηση της αντίστασης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger