Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Συνάντηση Παπαρήγα- Τσίπρα

Στα σκαριά βρίσκεται συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα, σε μια προσπάθεια να προχωρήσει επιτέλους ενωμένη η Αριστερά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δύο πολύ σημαντικά στελέχη της ελληνικής Αριστεράς έχουν «αναλάβει» πρωτοβουλίες για να φέρουν κοντά τους δύο αρχηγούς.

Το εγχείρημα είναι σαφώς πολύ δύσκολο. Η στείρα άρνηση της Αλέκας για οποιαδήποτε συζήτηση με το κόμμα της Κουμουνδούρου ήταν μέχρι σήμερα ανυπέρβλητο εμπόδιο για συμπόρευση των δύο κομμάτων.

Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει, οι συνθήκες είναι πολύ κρίσιμες κι όσοι ασχολούνται (σ.σ:. και τα δύο ιστορικά στελέχη έχουν περάσει από το ΚΚΕ), με το να τα βρουν οι δύο ηγεσίες υποστηρίζουν πως έφτασε η ώρα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πολιτικό κόμμα της Αριστεράς που θα γίνει ο καταλύτης του πολιτικού συστήματος.

Ο κόσμος της Αριστεράς περιμένει από την Αλέκα και τον Τσίπρα να παραμερίσουν όποιες άλλες διαφορές και προκαταλήψεις και να συμπαραταχθούν σε ένα μεγάλο κοινό αριστερό μέτωπο για τη διάσωση της χώρας, την επιβίωση του λαού και την προάσπιση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Εξάλλου είναι κοινή αίσθηση- κι αυτό που τρέμουν ΠΑΣΟΚ- ΝΔ – ότι μια ενωμένη Αριστερά μπορεί να βοηθήσει για ένα μεγάλο ενωτικό ταξικό λαϊκό κίνημα ανατροπής και προοδευτικής προοπτικής.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_7437.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger