Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΕΣΦΙΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΉΚΑΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΥ ΉΣΑΣΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ?

Υπόμνημα – αίτημα προς τον δήμαρχο Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελή, το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Π. Μελαχροινάκη απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Σκοπέλου. Το υπόμνημα το οποίο υπογράφουν 30 ιδιοκτήτες καταστημάτων αναφέρει:
«Αγαπητέ κε Δήμαρχε και λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι,
Με την παρούσα κίνηση μας θέλουμε να σας κάνουμε κοινωνούς ενός σοβαρού επαγγελματικού και τουριστικού θέματος, το οποίο αφορά στην παραλία του οικισμού και στις παραλίες του νησιού.
Οι πλανόδιοι πωλητές, οι οποίοι εκθέτουν και πωλούν τα...
προϊόντα τους υπαιθρίως χωρίς να επιβαρύνονται με τα γνωστά σε όλους φορολογικά βάρη των στεγασμένων επαγγελματιών, δρουν στην πραγματικότητα «ανεντίμως» ανταγωνιστικά προς αυτούς.
Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή και ειδικά στην εποχή της απροσδιόριστης σε μέγεθος χρόνο μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει όλους μας, είναι ηθικά και πρακτικά απαράδεκτη. Κι αυτό διότι όπως γνωρίζετε, η διατήρηση στεγασμένων επαγγελματιών στην ευρύτερη τουριστική περιοχή της Σκοπέλου, απαιτεί την καταβολή του μεγάλου λειτουργικού κόστους (ενοίκια, ΦΠΑ, περαιώσεις, ΤΕΒΕ, φόρους παρεπιδημούντων, τέλη πλατειών) καθ' όλη τη διάρκεια του 12μηνου για να μπορέσουμε να συμψηφίσουμε όλα αυτά τα έξοδα στη διάρκεια -στην ουσία- των 45 ημερών της σεζόν.
Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, σε αυτές τις συνθήκες νομίμου ασκήσεως του επαγγέλματος μας να «ξεμπαρκάρουν» ως τρωκτικά οι τυχάρπαστοι πλανόδιοι με την δική σας υποστήριξη -αδειοδότηση- και να απομυζούν το κρίσιμο κομμάτι της συνολικής «πίττας» της τουριστικής συναλλαγής.
Θα θέλαμε να προστατεύσετε τους δημότες σας επαγγελματίες και να μην δοθεί καμία άδεια για καμία περιοχή της Σκοπέλου και να μην επιτρέψετε σε όλους αυτούς τους αποδομητικούς ανέμελους πωλητές να σφετερίζονται τόσο εύκολα, επιφανειακά και αβασάνιστα ένα κομμάτι του τουριστικού προϊόντος.
Προσδοκώντας σε θετικές κινήσεις από την πλευρά σας,
ΘΈΛΟΥΜΕ ΟΝΌΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΥΡΊΖΕΙ ΑΥΤΌ Σ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΌ Σ ΣΎΛΛΟΓΟ Σ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΚΑΝΈΝΑ Σ ΓΙΑ ΤΙ ΠΟΛΎ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΆ ΤΑ ΈΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΌΔΙΟΥ Σ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΈΧΕΤΕ ΚΑΤΉ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΤΕ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΏΠΟΥ Σ ΠΟΥ ΠΑΛΕΎΟΥΝ ΝΑ ΖΉΣΟΥΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oνόματα υπάρχουν στο μπλογκ βόρειες σποράδεσ. Συγχαριτήρια που ήστε στο πλευρό των βιοπαλεστών. Αν μπορήτε κινητοποιήστε και τους αγανακτισμένους σκοπελίτες όπως συμβένει σε άλλεσ πολέις.
Συγχαριτήρια για τη σταση σας άλλη μια φορά

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΗΤΕ ΤΑ ΕΞΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ

Powered By Blogger