Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αλέκα Παπαρήγα: Υπερώριμο το αίτημα για εκλογές

Ανεξάρτητα από το αν θα γίνει ανασχηματισμός και πως, το αίτημα για εκλογές σήμερα είναι υπερώριμο, υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και κάλεσε το λαό να αναλάβει την ευθύνη του αποφεύγοντας τις παγίδες.
Η κ. Παπαρήγα μίλησε για...
 οπερέτα με την κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας και τον ανασχηματισμό, λέγοντας ότι «αυτοί που θέλουν τη συναίνεση και αυτοί που δεν την ήθελαν χτες, θα τη θελήσουν μετά τις εκλογές».

«Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την οπερέτα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σωτηρίας, συνεργασίας, ούτε με την οπερέτα του ανασχηματισμού. Αυτά πια είναι για γέλια. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία», παρατήρησε, «είναι ο λαός τούτη την ώρα να έχει τα μάτια του ορθάνοιχτα και το μυαλό του σε πλήρη εγρήγορση, εντελώς ξύπνιο 100%».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «με τα χθεσινά έγινε ένα σημαντικό βήμα να συνηθίσει ο λαός την ιδέα της συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που κάποτε ήταν ανίερη συμμαχία». Οι προσωπικοί χειρισμοί που έκαναν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς ας κριθούν από τα ίδια τους τα κόμματα, συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα και παρατήρησε στο ίδιο ύφος: «Έγινε ένα βήμα προς κυβέρνηση σωτηρίας, μιας σωτηρίας του κεφαλαίου, όχι σωτηρίας του λαού, το επόμενο βήμα μπορεί να γίνει και με παραμερισμό προσώπων, ή άλλες ανακατατάξεις».

Όπως είπε, ακόμα και αν σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση και πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν μπορεί να σταθεί. «Πρέπει να φύγει και από τη μέση το πότε θα γίνουν εκλογές. Παραιτείται ένας βουλευτής, φεύγει άλλος, να τελειώνουμε. Πρέπει να ξεμπερδεύουμε γιατί εν τω μεταξύ τα μέτρα τρέχουν, έξω συζητούν, αποφασίζουν, αυτά θα προχωρήσουν. Να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, να γίνουν εκλογές και να πάρει ο λαός την ευθύνη του», υποστήριξε η κ. Παπαρήγα, καλώντας τον κόσμο να αποφύγει τις παγίδες που όπως είπε, θα είναι πολλές: «Αντιδραστικές, εθνικιστικές, ρατσιστικές, εκσυγχρονιστικές, ανανεωτικές, οι παγίδες είναι πολλές... Αλλος, λέει, θα πέσει στο δόκανο του φόβου, άλλος στο δόκανο της αυταπάτης και επομένως θα τους έχουμε στο χέρι».

«Θα στηθούν πάρα πολλά αναχώματα. Εμάς όμως δεν μας φοβίζει αυτό, εμάς μας ενδιαφέρει ότι ο λαός αφυπνίζεται, δεν ξεκινάμε από μια στενή κομματική άποψη. Είμαστε βέβαιοι ότι κριτήριο σήμερα του ριζοσπαστισμού και της χειραφέτησης του λαού είναι η εκλογική και πολιτική δύναμη του ΚΚΕ», επεσήμανε η Αλέκα Παπαρήγα και κάλεσε όλους όσοι στήριξαν την εναλλαγή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στις εκλογές και στους αγώνες

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger