Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Αλόννησος


Πού: Στο Αιγαίο, νησί του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων
Γιατί: Τόπος ηρεμίας και γαλήνης, πιο τραχιά και βραχώδης από τα άλλα νησιά, με ισχυρή παρουσία Ιταλών και Άγγλων αλλά και παραθεριστών απ όλο τον κόσμο που έχουν την εξοχική τους κατοικία εδώ. Η Αλόννησος είναι κατεξοχήν πράσινο νησί με άφθονες πηγές, πευκοδάση, ελαιώνες, οπωρώνες, σκίνους και ρείκια, πουρνάρια και κουμαριές (ενδημικό φυτό του νησιού!). Γι αυτό και φιλοξενεί συνειδητοποιημένους φυσιολάτρες, καθώς και τη Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής. Και φυσικά διαθέτει από τις καθαρότερες θάλασσες της Μεσογείου.
Οπωσδήποτε να επισκεφτείτε: Τη Χώρα (Παλαιά Αλόννησο), τη Στενή Βάλα, το Ρουσούμ Γιαλό και τη Μαρπούντα.
Πού να μείνετε: Στην Αλόννησο είναι λίγα τα ξενοδοχεία πλήρους διαμονής-διατροφής και περισσότερα τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οι παραδοσιακοί ξενώνες• υπάρχουν ακόμη κάποια ξενοδοχεία τριών αστέρων που τα προτιμούν επισκέπτες από συγκεκριμένες χώρες. Παρακολουθήστε: Θρησκευτικές εορτές και παραδοσιακά πανηγύρια, καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως εκθέσεις ζωγραφικής.
Ειδικά για τα παιδιά: Μάθετε πώς μπορείτε να υιοθετήσετε μια νεογέννητη φώκια στο Θαλάσσιο Πάρκο (και, εκτός από παγωτά, γευτείτε τα υπέροχα βερίκοκα της Αλοννήσου!).

http://epirus-ellas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger