Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Σύσκεψη έγινε σήμερα το πρωί στη Δημαρχείο ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σύσκεψη έγινε σήμερα το πρωί στη Δημαρχείο για θέματα πρόληψης πυρκαγιών και πυροπροστασίας όπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων, οι προϊστάμενοι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου και του Δασαρχείου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, μηχανικοί και υπάλληλοι του Δήμου.
Στη σύσκεψη μίλησαν ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής κ. Αθαν. Μπέης και Διοικητής Μαγνησίας κ. Μιχαλάκης Νίκος, οι οποίοι τόνισαν το μεγάλο ενδιαφέρον τους για το δάσος της Σκοπέλου και την προστασία τους, αλλά και το ενδιαφέρον του Αρχηγού της Πυροσβεστικής για το πράσινο νησί. Όπως είπαν χαρακτηριστικά «ο αρχηγός όλο για τη Σκόπελο μας μιλάει...».
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μπέης είπε: «Έχουμε έρθει εδώ για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, τη συνεργασία, το συντονισμό, να...
παρακινήσουμε τον κόσμο να προσφέρει με αίσθημα εθελοντισμού, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε μια αποτελεσματική, καλή αντιπυρική περίοδο.
Τα προβλήματα είναι πολλά και οι απαιτήσεις του κόσμου εξ ίσου, ως εκ τούτου θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να είμαστε αποτελεσματικότεροι.
Κύριο συστατικό της επιτυχίας όσων συστεγάζονται κάτω από την ομπρέλα της πολιτικής προστασίας, είναι ο απόλυτος συντονισμός...
Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση, να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να πετύχουμε για να έχουμε πρόσωπο στην κοινωνία. Το περιβάλλον δεν είναι της πυροσβεστικής, ανήκει σε όλους μας και πρέπει να το διαφυλάξουμε κάνοντας την υπέρβαση.»
Στη συνέχεια συζητήθηκαν τρόποι πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, ο συντονισμός των φορέων με τη συνδρομή δασαρχείου, αστυνομίας και λιμενικού, και τονίστηκε από τον δήμαρχο, αλλά και από τον κ. Βασιλούδη ότι τα χρήματα που δίνονται στη Σκόπελο για πυροπροσtασία είναι «ψίχουλα» (42.000 ευρώ) σε σχέση με το μεγάλο δάσος της. Ακόμη στη σύσκεψη ειπώθηκε ότι φέτος δεν θα υπάρχει δορυφορική παρακολούθηση για τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς, ούτε εναέριο μέσο θα επιθεωρεί τα νησιά μας σε μέρες υψηλού κινδύνου, μιας και το ελικόπτερο θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου.
Ο κ. Βασιλούδης ζήτησε σε ημέρες επικινδυνότητας «4» το ελικόπτερο να βρίσκεται στο ελικοδρόμιο Σκοπέλου, πρόταση που ο περιφερειάρχης πυροσβεστικής απέκλεισε.
ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΑΣ ΑΝΆΨΟΥΜΕ ΚΑΝΑ
ΚΕΡΑΚΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΛΆΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger