Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Εντονη δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ κατά του βουλευτή Μαγνησίας Κ. Καρτάλη

«Πρωταγωνιστής» στην επικοινωνία
Εντονη δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ τοπικά αλλά και κεντρικά, όπως έκαναν γνωστό στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προκαλεί η προσπάθεια του βουλευτή Μαγνησίας Κ. Καρτάλη να εμφανιστεί ως ο τιμητής των κοινωνικών αναγκών και ως ο «πρωταγωνιστής» της πρωτοβουλίας των 16 βουλευτών που με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό ζητούν ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την Οικονομία.
Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα ακόμη «σικέ» παιχνίδι με αποκλειστικό στόχο την πολιτική του επιβίωση απέναντι στο διαρκώς ογκούμενο κλίμα διαμαρτυρίας κατά των κυβερνητικών επιλογών, αφού τόσο ο ίδιος όσο και οι περισσότεροι από τους υπογράφοντες είχαν διαβεβαιώσεις ήδη από το βράδυ της Τετάρτης ότι τα κομματικά και κυβερνητικά όργανα καθώς και οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές θα συγκληθούν τις επόμενες μέρες προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές. Οι συνεδριάσεις μάλιστα ανακοινώθηκαν επίσημα χθες το μεσημέρι, αφού έπρεπε πρώτα να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.
Προς επίρρωση των παραπάνω σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου, από το βράδυ της Τετάρτης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά στοιχημάτιζε στους διαδρόμους της Βουλής πως τα κομματικά όργανα θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες.
Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι η Βάσω Παπανδρέου, πρόεδρος του ΚΤΕ Οικονομικών, που συχνά θέτει θέματα επί της ουσίας των πολιτικών που εφαρμόζονται στην οικονομία, αρνήθηκε να συνυπογράψει την «επίμαχη επιστολή» επειδή, όπως τόνιζαν χθες συνεργάτες της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, διέβλεψε έγκαιρα ότι η κίνηση των 16 είχε ως στόχο να «βληθεί» επικοινωνιακά η κυβέρνηση, χωρίς επί της ουσίας να διακυβεύονται μέσα από αυτήν την επιστολή πολιτικά ζητήματα ουσίας επί της κυβερνητικής πολιτικής ή να προτείνεται μία εναλλακτική προοπτική στη σύνταξη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Το γεγονός ότι ήδη το Μέγαρο Μαξίμου έχει διαμηνύσει από χθες ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αποτελεί ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους συνομίλησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, αναμένεται να επαναφέρει τα πράγματα στη πραγματικά τους διάσταση και να «προσγειώσει» φυσικά ανώμαλα «όσους όπως ο κ. Καρτάλης, επιχείρησαν να πλασαριστούν στην κοινή γνώμη και ειδικότερα στην κομματική τους πελατεία, ως «εκφραστές της αγωνίας των πολιτών», αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο μετά και τις δηλώσεις που έκαναν χθες περί στήριξης της κυβέρνησης και εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ότι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, διασφαλίζοντας έτσι και την παραμονή τους στα έδρανα της σημερινής Βουλής.
Η πρόσφατη ιστορία άλλωστε συνηγορεί απολύτως προς αυτή την εκτίμηση -όπως σημείωναν τα ίδια στελέχη- καθώς μέχρι σήμερα παρ’ όλο το θόρυβο που και άλλες φορές επιχείρησε να κάνει με παρεμβάσεις του και ο κ. Καρτάλης, τελικά στο τέλος παρείχε απλόχερα την ψήφο του στα νομοσχέδια, παρά τις δυσμενείς συνέπειες που επέφεραν στο οικογενειακό βαλάντιο και στην καθημερινότητα του πολίτη.
Χθες πάντως αρκετοί από τους υπογράφοντες όπως οι Σοφία Γιαννακά, Σούλα Μερεντίτου, Ν. Αλευράς, Ο. Ρεντηρά διαβεβαίωναν σε δηλώσεις τους ότι στηρίζουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.
http://www.taxydromos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger