Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Από το ποδοσφαιρικό τουρνουά της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά τον περασμένο Μάη
Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, για τη σημερινή μέρα, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:«Η φετινή 26ηΙούνη, Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, βρίσκει την εργατική τάξη και τα παιδιά της στο στόχαστρο της ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, με νέα μέτρα - λαιμητόμο για τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Σε αυτές τις συνθήκες, που βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, πολλαπλασιάζονται και εντείνονται όλοι εκείνοι οι συνδυασμένοι παράγοντες που συντελούν στην όξυνση του φαινομένου των ναρκωτικών. Ανεργία, φτώχεια, περιθωριοποίηση, ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση και στην υγεία, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό είναι μερικοί από αυτούς.
Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας τονίζει ότι τα ναρκωτικά ως κοινωνικό φαινόμενο είναι αποτέλεσμα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που θέλει να σαπίσει τα μυαλά και τις ζωές νέων ανθρώπων, γεμίζοντας τις τσέπες παραγωγών και εμπόρων με τεράστια κέρδη. Τα αδιέξοδα που δημιουργεί ο ίδιος ο καπιταλισμός αποτελούν τις αιτίες που ένας νέος οδηγείται στη χρήση μιας ουσίας. Το μέτωπο ενάντια στο φαινόμενο των ναρκωτικών είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πάλη για την ανατροπή του συστήματος, που το γεννά και το θρέφει. Μόνο τότε θα αντιμετωπιστεί οριστικά. Μόνο μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μπορεί να είναι και μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά. Και αυτή η κοινωνία είναι ο σοσιαλισμός.
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά στις σημερινές συνθήκες. Χρειάζεται αποκάλυψη, συζήτηση, μαχητική δράση και στάση.
Η αναγκαιότητα για τη λήψη μέτρων στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής είναι περισσότερο επείγουσα από ποτέ. Η αντιμετώπιση της εξάρτησης, για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα και στους τρεις άξονες: Πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη.
Τη στιγμή που το πρόβλημα οξύνεται, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας εναλλάξ με τη ΝΔ, όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα ενίσχυσης της πρόληψης, της απεξάρτησης και της επανένταξης, με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα, αλλά προωθεί πολιτικές διαχείρισης του προβλήματος. Στην κατεύθυνση αυτή, ενισχύει τα προγράμματα υποκατάστασης εντάσσοντάς τα στα υπoχρηματοδοτούμενα νοσοκομεία, οδηγεί στο κλείσιμο τα κέντρα πρόληψης, υποβαθμίζει τα "στεγνά" προγράμματα, προωθεί τη νομιμοποίηση ιδιωτικών κλινικών.
Ταυτόχρονα, ανοίγει το δρόμο σε μια επικίνδυνη προοπτική διαχωρισμού σε σκληρά και μαλακά, σε γενίκευση της χρήσης. Ολα αυτά στόχο έχουν τη συντήρηση του φαινομένου, το οποίο λειτουργεί ως όπλο για τη χειραγώγηση της συνείδησης των νέων ανθρώπων, ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
Δεν έχει καμιά σχέση με την αντιμετώπιση του προβλήματος η πολιτική καταστολής που στέλνει στη φυλακή χρήστες και αφήνει ελεύθερους τους εμπόρους. Οπως δεν έχει καμιά σχέση, είναι επικίνδυνη η πρόταση για αποποινικοποίηση ναρκωτικών που σημαίνει νομιμοποίηση της καταστολής συνειδήσεων μέσω της χρήσης.
Η ΚΝΕ ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία καμπάνια ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με σύνθημα "Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις". Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με πολύμορφες πρωτοβουλίες και το επόμενο διάστημα. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια στις πολιτικές που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα. Στις δυνάμεις του οπορτουνισμού και διαφόρων μηχανισμών που καλλιεργούν τη ναρκω-κουλτούρα, τη ναρκω-υποταγή.
Να γίνει η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά υπόθεση κάθε μαζικού φορέα σε δήμους και γειτονιές, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Να γίνει υπόθεση των 15μελών και 5μελών στα σχολεία, στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης. Διεκδικούμε δημιουργία πανελλαδικού δημόσιου φορέα με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με "στεγνά" προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, στο πλαίσιο του υπουργείου Υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών. Ολοι οι εργαζόμενοι του φορέα να είναι μόνιμοι, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Καλούμε τη νεολαία να πει "Οχι" στους ψεύτικους παραδείσους και στη φυγή σε ατομικούς δρόμους. "Οχι" σε όλα τα ναρκωτικά. "Οχι" στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά.
Η καλύτερη πρόληψη σήμερα είναι να φουντώσει η πάλη ενάντια στα μέτρα πτώχευσης του λαού, η σύγκρουση με τα μονοπώλια, η συμπόρευση μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα. Καλούμε κάθε παιδί της εργατικής τάξης, που βιώνει τα βάσανα της οικογένειάς του, να πάρει θέση στο μετερίζι του αγώνα. Η κοινή δράση και συστράτευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, η πάλη για το σοσιαλισμό, είναι αυτή που ανοίγει το δρόμο για την οριστική λύση του προβλήματος των ναρκωτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger