Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ
Με τοποθετήσεις βουλευτών συνεχίστηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Ακολουθούν βασικά σημεία από τις ομιλίες τους:
Θεόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς): "Τα χθεσινά και οι σημερινές παραιτήσεις ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο αποδόμησης του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης και εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Ορισμένοι συνάδελφοι συμπεριφέρονται ως υπάλληλοι ορισμένων ΜΜΕ".

Με τοποθετήσεις βουλευτών συνεχίστηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Ακολουθούν βασικά σημεία από τις ομιλίες τους:

Θεόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς): "Τα χθεσινά και οι σημερινές παραιτήσεις ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο αποδόμησης του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης και εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Ορισμένοι συνάδελφοι συμπεριφέρονται ως υπάλληλοι ορισμένων ΜΜΕ".
Πυθαγόρας Βαρδίκος (Σάμου): «Ο πρωθυπουργός να παραμερίσει τους «κηπουρούς», όπως αποκαλούνται ακόμη κι αν έχουν δίκιο. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε, όχι ο κόσμος. Ο πρωθυπουργός πρέπει να κυβερνήσει σταθερά τη χώρα με "15 μπαρουτοκαπνισμένους» και «πέντε απέξω».»
Παναγιώτης Κουρουμπλής (Αιτωλοακαρνανίας): «Κινδυνεύουμε να γίνουμε η χλεύη της κοινωνίας. Ο ελληνικός λαός κατανοεί τις δυσκολίες της κυβέρνησης, αλλά δεν κατανοεί την αδικία. Αποτύχαμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Μέσα από την κυβέρνηση γεννιούνται τα προβλήματα. Ο βουλευτής θα σας πει τι συμβαίνει μέσα στην κοινωνία. Επικρίνει την συνολική πολιτική του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε παρά φύσιν πολιτικές λειτουργίες, χθες το πολύ-πολύ να κινούμασταν σε επίπεδο συνεννόησης.»
Κώστας Γείτονας (Β΄Αθήνας): «Αν πάμε μόνοι μας πρέπει να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα. Να μείνετε όμως στην προσπάθεια εθνικής συνεννόησης».
Θανάσης Χαντάβας (Γρεβενών): «Να έχετε πάντα ανοιχτή την πόρτα της συναίνεσης, αλλιώς να προχωρήσουμε μόνοι μας. Στον ανασχηματισμό να διαλέξετε τους καλύτερους, η νέα κυβέρνηση πρέπει να τιθασεύσει την φοροδιαφυγή και την παραοικονομία.
Σπύρος Μαργέλης (Λευκάδας): «Πρώτιστο καθήκον μας είναι να κυβερνήσουμε την χώρα. Η νέα κυβέρνηση να είναι σε περισσότερη συνεννόηση με τους βουλευτές και οι υπουργοί να τους ακούν. Ο λαός είναι έτοιμος για θυσίες αλλά θέλει ελπίδα και προοπτική, ενώ θέλει από τον πρωθυπουργό να βάλει «κόκκινη γραμμή»στα σκληρά μέτρα και στις απαιτήσεις της τρόικας».
Βασίλης Τόγιας (Βοιωτίας): «Η ΚΟ άρχισε να φυλλορροεί και η αίθουσα άδειασε όταν ξεκίνησε το "δελτίο των οκτώ». Πρέπει να ανακτήσουμε τις πρωτοβουλίες. Ο βασανιστικός διάλογος στην ΚΟ μπορεί να αποτρέψει λάθη.
Ευτύχης Δαμιανάκης (Χανίων): Ο κ. Σαμαράς δεν είναι αξιόπιστος αποδέκτης της πρόσκλησης για συναίνεση. Εμείς στηρίξαμε ΠΑΣΟΚ και Γιώργο Παπανδρέου και δεν θέλουμε αυτόκλητους σωτήρες. Με τους εφαρμοστικούς νόμους να ξεκινήσει ο Γιώργος Παπανδρέου την αποκατάσταση των δεσμών του ΠΑΣΟΚ με τα αδύνατα στρώματα της κοινωνίας.
Θανάσης Παπαγεωργίου (Πιερίας): "Η χρεοκοπία πλανιέται πάνω από την χώρα. Αυτές τις μέρες εξελίσσεται σενάριο κρίσης από εξωθεσμικά κέντρα καθώς δεν συγχωρούν στον Γ Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ότι κυβερνά τη χώρα. Εξελίσσεται κανονικά σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί αν ο πολίτης δεν αντιλαμβάνεται τα μέτρα. Να πάμε σε εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς πιστωτικά επεισόδια, με την ευκαιρία του ανοίγματος της σχετικής συζήτησης στην Ευρώπη.
Μιχάλης Παντούλας (Ιωαννίνων): «Ο Γιώργος Παπανδρέου να εξαγγείλει το αντιμνημόνιο κοινωνικής πολιτικής που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, στην Ολομέλεια της Βουλής».
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Αρκαδίας): "Να απαντήσει ο Παπανδρέου αν υπάρχει σχέδιο αποδόμησης του. Την εθνική συνεννόηση την θέλουμε ή την επιβάλλουν κάποια κέντρα; Ο κόσμος θέλει την αλήθεια. Οι βουλευτές ψήφισαν σκληρά μέτρα αλλά θέλουν να είναι αποτελεσματικά. Να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, αλλά να μην γίνουν οι βουλευτές από εκλεκτοί του λαού, εκλεκτοί του αρχηγού.
Δημήτρης Καρύδης (Α΄Πειραιά): "Χάθηκε η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία και αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Οι πολίτες δεν θέλουν να καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά ζητούν σχέδιο και έλεγχο. Αν δεν το κάνουμε θα μας δείξουν την πόρτα της εξόδου. Η ΝΔ πιστεύει ότι σε λίγο καιρό θα χορεύει πάνω στο πτώμα του ΠΑΣΟΚ γι' αυτό ο Σαμαράς δεν συναινεί σε τίποτα.
Εύα Καϊλή (Α΄Θεσσαλονίκης): "Ο κόσμος δεν πιστεύει ότι υπάρχουν μονόδρομοι ή διλήμματα. Όταν το οικονομικό επιτελείο παίρνει πίσω μέτρα αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε εναλλακτικές πολιτικές. Συνεχίζεται το πάρτι της σπατάλης στο δημόσιο και στις ΜΚΟ χωρίς έλεγχο. Με πρωτοβουλία Παπανδρέου να προχωρήσουν κατασχέσεις περιουσιών υπουργών που έχουν ζημιώσει το δημόσιο και των οποίων οι αστικές ευθύνες δεν έχουν παραγραφεί.
Παντελής Ασπραδάκης (Αττικής): "Επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όσους άσκησαν δημόσιο αξίωμα από το 1974 και μετά".
Απόστολος Κακλαμάνης (Β΄Αθήνας, πρώην πρόεδρος της Βουλής): "Ως ΚΟ δώσαμε σήμερα απάντηση σε εκείνους που είπαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στο εξωτερικό. Απέναντι στο κανάλι γνωστού επιχειρηματία που από το 2007 ευαγγελίζεται τον μεγάλο συνασπισμό. Απαξιώνονται εκπρόσωποι του ελληνικού λαού και μεταδίδεται ότι έχουν πει οι ανησυχούντες. Η δημοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την μηντιακή ολιγαρχία. Να κάνετε κυβέρνηση ολιγομελή και εύχομαι αυτή τη φορά να προχωρήσουμε πιο αποφασιστικά. Στηρίζουμε τον Παπανδρέου γιατί και το χρειάζεται και το αναγνωρίζει.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger