Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πρόστιμα και εντολή για γκρέμισμα κατασκευών στην Αγριά

Ανάστατοι είναι οι καταστηματάρχες που ετοιμάζονται να αντιδράσουν





«Πόλεμος» ξεκινάει στην Αγριά, λόγω της γνωστοποίησης του Λιμεναρχείου προς τους καταστηματάρχες, μετά από παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας, ότι τους επιβάλει διοικητικά πρόστιμα αποβολής για τις αυθαίρετες κατασκευές τους, ύψους 1.500 € για τον καθένα, ενώ τους ζητάει για τις γκρεμίσουν σε διάστημα ενός μήνα.


Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους κύκλους των καταστηματαρχών, που σήμερα θα έχουν συνάντηση με το νομικό τους σύμβουλο, ενώ φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Δήμου, που τόσα χρόνια τους μισθώνει τους χώρους.

Οι καταστηματάρχες τονίζουν ότι ποτέ ο Δήμος ή το Λιμεναρχείο, που πραγματοποιούσαν ετήσιους ελέγχους, δεν τους ανέφεραν ότι οι κατασκευές αυτές είναι παράνομες.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών της Αγριάς Φώτης Καραουλάκης διαρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να κρίνονται παράνομα ακόμη και τα παραδοσιακά κιόσκια που κατασκευάστηκαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και ανακατασκευάστηκαν μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος το 1980.

Ο κ. Καραουλάκης ανέφερε ότι και η Δημοτική Αρχή, αποφεύγει να δώσει λύση στο πρόβλημα κι αποστασιοποιείται. «Πως είναι δυνατόν επί τόσα χρόνια να μας μισθώνει τους χώρους και να μην λέει κανείς τίποτα; Τώρα ανακάλυψαν ότι όλο το παραλιακό μέτωπο και όλη η επαρχιακή οδός Βόλου - Τσαγκαράδας είναι μέσα στον αιγιαλό! Ας έλθουν να τα γκρεμίσουν αυτοί», προειδοποίησε σε δηλώσεις του.


Στο έγγραφο που τους απέστειλε το Λιμεναρχείο αναφέρεται επίσης ότι οι άδειες που τους δίνονταν κάθε χρόνο αφορούσαν μόνο τα τραπεζοκαθίσματα κι όχι τις κατασκευές. «Θα ήθελα να μου πουν πως είναι δυνατόν να σκιάσεις τα τραπεζοκαθίσματα, χωρίς κάποια κατασκευή. Όλες αυτές οι κατασκευές δεν είναι μόνιμες. Μπορούν άνετα ν’ αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή όπως και οι ομπρέλες» διευκρίνισε, Τέλος, ανέφερε ότι άσχετα αν προχωρήσουν σε κάποια δικαστική διευθέτηση του θέματος, το πρόστιμο θα πρέπει να πληρωθεί, ενώ οι επαγγελματίες αναμένουν τη γνωμάτευση του νομικού τους συμβούλου για το θέμα.

«Τα ελάχιστα πρόστιμα»
Από την πλευρά του ο Λιμενάρχης Βόλου, πλοίαρχος Δημήτρης Κρυονερίτης, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι η καταγραφή των αυθαίρετων κατασκευών έγινε από την Κτηματική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο ήταν αναγκασμένο να προβεί στην βεβαίωση προστίμων διοικητικής αποβολής.

Ωστόσο, τα πρόστιμα των 1.500 €® που βεβαιώθηκαν είναι τα ελάχιστα που ορίζει ο νόμος «κατανοώντας ότι πολλές από τις κατασκευές είναι παλιές, αλλά και τη δύσκολη οικονομική περίοδο», όπως επισήμανε ο Λιμενάρχης. Όσον αφορά στην κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών, που αναφέρει το Λιμεναρχείο προς τους καταστηματάρχες της Αγριάς, είναι εντελώς τυπικό θέμα, ενώ οι παραβάτες έχουν το δικαίωμα προσφυγής κατά των αποφάσεων.
http://www.magnesianews.gr/News/?EntityID=e3f11751-1a39-4d4d-880d-1c46604be68d

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger