Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Μπάχαλο το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου

Μπάχαλο το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου
Βαρείς χαρακτηρισμοί και αλληλοκατηγορίες για ίντριγκες και μακιαβελισμό μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας διέλυσαν το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου. Η συνεδρίαση διεκόπη και λίγο μετά η αντιπολίτευση αποχώρησε.
Ολα ξεκίνησαν προ ημερησίας διάταξης ακόμα, όταν και ο μειοψηφών σύμβουλος Γιάννης Πατσάς έθεσε το ερώτημα στη Δημοτική Αρχή για το ποιος ασκεί τουριστική πολιτική στο νησί με αφορμή την παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου -που συνοδευόταν από κατηγορίες προς το Δήμο για απαξίωση των απόψεών τους και εξυπηρέτηση συμφερόντων άλλων μελών του ΔΣ- δύο σημαντικών επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, των κ.κ. Πέτρου Δερβένη και Αλέξανδρου Ευσταθίου.
Ο κ. Πατσάς είπε πως αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία οι δύο βασικοί πυλώνες του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων να παραιτούνται εξαιτίας της συμπεριφοράς της Δημοτικής Αρχής και η κουβέντα ξέφυγε, με τον δημοτικό σύμβουλο να αναφέρεται σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Νίκος Πλωμαρίτης τις προηγούμενες ημέρες σε τοπικό κανάλι και στην οποία είχε κατηγορήσει την αντιπολίτευση για ίντριγκες.
«Πήρα το λόγο και ζήτησα από το Δήμαρχο να μου πει έστω και μια παρασκηνιακή κίνηση που έχουμε κάνει» αναφέρει ο κ. Πατσάς, ο οποίος συνεχίζοντας είπε στο Δήμαρχο ότι αγνοεί την σημασία της λέξης ίντριγκα και καλό θα ήταν να ανοίξει κανένα λεξικό. «Αν ανοίξεις το Μπαμπινιώτη δίπλα στην λέξη ίντριγκα θα βρεις την φωτογραφία σου με το όνομά σου, μόνο που δεν θα γράφει Νικόλαος Πλωμαρίτης αλλά… Νικολό Μακιαβέλι»!
Εκείνη την στιγμή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε διάλειμμα, ζητώντας να πάρει πίσω ο κ. Πατσάς τον υβριστικό χαρακτηρισμό προς το Δήμαρχο, με τον τελευταίο να λέει ότι «ο μακιαβελισμός είναι πολιτικός και όχι υβριστικός χαρακτηρισμός, αλλά πού να το ξέρετε».
Τελικά η συνεδρίαση διεκόπη, με την πλειοψηφία να φωνάζει «αλήτες» τα μέλη της αντιπολίτευσης, η οποία τελικά αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Καταγγελίες για παραποίηση πρακτικών Λίγο πριν διακοπεί η συνεδρίαση διαπληκτισμοί σημειώθηκαν και για το θέμα της πανελλήνιας συνάντησης των μοτοσικλετιστών στη Σκιάθο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τη μειοψηφία να καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για παραποίηση πρακτικών στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.
Όπως διευκρινίζουν από την αντιπολίτευση, δεν συναίνεσαν ποτέ στο να φιλοξενηθεί η συνάντηση στο νησί, παρά μόνο στο σημείο να γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από το camping στο οποίο θα φιλοξενούνταν από τη σκουπιδιάρα του Δήμου, ωστόσο η απόφαση αναρτήθηκε ως ομόφωνη.
ΤΗ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΕΤΣΙ?

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However I am experiencing troubles with your RSS.
I don't know the reason why I can't join it. Is there anyone else having similar RSS issues?
Anyone that knows the answer can you kindly respond?

Thanks!!

my site - projector overhead

Powered By Blogger