Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Βοηθήστε να αποφύγουμε την ληστρική ΑΕΠΙ

 Το μόνο άλυτο πρόβλημα –προς το παρόν- για να κάνουμε την παρουσία μας στο διαδίκτυο με ιστοσελίδα άμεσης παρέμβασης σε όλα τα κινηματικά δρώμενα η οποία θα περιλαμβάνει και την λειτουργία διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού είναι αυτό που αντιμετωπίζουμε με την ΑΕΠΙ. Αυτός είναι και ο λόγος που ζητάμε από τους αναγνώστες/ιες μας να μας πουν τις ιδέες τους πώς θα το ξεπεράσουμε. Επειδή γνωρίζουμε ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί μας «λατρεύουν» δεν πρέπει να τους δώσουμε τα περιθώρια να στραφούν εναντίον μας.

Ποιο συγκεκριμένα για να λειτουργήσουμε ραδιοφωνικό σταθμό πρέπει να υπογράψουμε συμβόλαιο με την ΑΕΙ. Πέρα απ’ το νομικό σκέλος της υπόθεσης –μας ζητάνε να φτιάξουμε «εταιρεία» - η σύμβαση που πρέπει να υπογράψουμε με την ΑΕΠΙ στο Αρθρο 4ο αναφέρει: 

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΠΙ

4.1. Ως αμοιβή (οικονομικό αντάλλαγμα) για την χορήγηση της ως άνω αδείας, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ θα καταβάλλει στην ΑΕΠΙ ποσοστό 2,2% επί των συνολικών εσόδων της από τη χρήση και εκμετάλλευση του εν λόγω site.

Συμφωνείται ρητά ότι το ποσό που αναλογεί στο ως άνω ποσοστό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι κατώτερο και η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν δικαιούται να καταβάλει έλασσον του ποσού των € 60  μηνιαίως».

Σε κάτι τέτοιο, είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε και με το δεδομένο ότι θα πρέπει να πληρώνουμε άλλα 50 ευρώ περίπου τον μήνα σε παροχέα απ’ όπου θα πάρουμε χώρο για το στήσιμο του ρ/σ.

Η μόνη εφικτή λύση που σκεφτήκαμε –υπήρξε και η πρόταση να προσπαθήσουμε να βρούμε και να βάλουμε επιλεγμένες διαφημίσεις στην ιστοσελίδα κάτι όμως που θέλουμε να το αποφύγουμε- είναι να συγκεντρώσουμε ένα κατάλογο δημιουργών, Ελλήνων και ξένων που είναι ΕΚΤΟΣ της ΑΕΠΙ.

Γι’ αυτό και ζητάμε απ’ τους αναγνώστες/ιες του μπλογκ μας να συνεισφέρουν σ’ αυτό, επικοινωνώντας με το e-mail kokkinos111@gmail.com ή γράφοντας στα σχόλια της ανάρτησης μας.

Η ιστοσελίδα μας που ακόμα βρίσκεται σε στάδιο κατασκευής βρίσκεται εδώ. (Στο μαιηλ που παραθέσαμε δεκτές προτάσεις και απόψεις για την εμφάνιση της ιστοσελίδας μας)

1 σχόλιο:

Karliotis είπε...

Καλησπέρα, για δες ρε φίλε αν σου κάνει αυτό ... http://www.karlanews.com/?p=1456

Powered By Blogger