Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ "ΛΟΓΙΚΑ" ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ-ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ

1590385Οι έντονες βροχοπτώσεις, οι ισχυρές χιονοπτώσεις, οι μεγάλες πλημμύρες και οι θανατηφόρες ξηρασίες είναι σημάδια του νέου φαινομένου των ακραίων καιρικών συνθηκών, που επικρατούν και τροφοδοτούνται από την αλλαγή του κλίματος, που οι επιστήμονες και οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης, προσπαθούν να πείσουν ότι συντελείται.

"Είναι μια νέα φυσιολογική κατάσταση και πραγματικά πιστεύω ότι η παγκόσμια αλλαγή του καιρού, είναι ο καλύτερος τρόπος, για να περιγράψουμε αυτό που βλέπουμε", ανέφερε η επιστήμονας και μελετητής του κλίματος, Katharine Hayhoe του Texas Tech University, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

"Έχουμε συνηθίσει σε ορισμένους κλιματικούς όρους και υπάρχει μια συγκεκριμένη κατάσταση, σε εξέλιξη, αυτές τις μέρες, την οποία δεν έχουμε συνηθίσει και που είναι εκτός του σημερινού πλαισίου αναφοράς μας", δήλωσε, σε συνέδριο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης της "Ένωσης Ανήσυχων Επιστημόνων".

Η αύξηση των κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων, στις ΗΠΑ, συνέπεσε με την παρατεταμένη ξηρασία, όπως είπε, ενώ υπογράμμισε ότι το δυτικό Τέξας βλέπει αύξηση-ρεκόρ της "ξηρής" περιόδου, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, ακόμα και υπήρξαν 100 βροχοπτώσεις, μέσα στη χρονιά.

Σύμφωνα με άλλους επιστήμονες και ενός διευθυντής της γιγαντιαίας ελβετικής εταιρείας αντασφάλισης, οι πράξεις του ανθρώπου είναι αυτές που προκάλεσαν την αλλαγή του κλίματος, ως βασικού παράγοντα που ωθεί την εμφάνιση ακραίων καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ισχυρισμούς επιστημόνων κανείς δεν μπορεί να "κατηγορήσει" τον καιρό για την αλλαγή του κλίματος και την εμφάνιση κάθε συγκεκριμένου καιρικού φαινομένου, αλλά το υπόβαθρο της αλλαγής του κλίματος έχει αντίκτυπο σε κάθε νεροποντή, καύσωνα ή κρύο και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

"Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό που βλέπουμε, είναι περισσότερη αστάθεια. Υπάρχει σίγουρα μια πολύ πιο ολοκληρωμένη έκθεση σε κίνδυνο και αυτό σίγουρα δεν είναι ενθαρρυντικό στοιχείο", είπε μέλος της ΜΚΟ, στο συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger