Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΚΚΕ: Σουτ και άουτ για τις επαφές ΓΑΠ-ΔΝΤ


Την ώρα που αποκαλύπτεται με στοιχεία ότι ο Γ. Παπανδρέου σχεδίαζε «υπόγεια» να βάλει την Ελλάδα στο ΔΝΤ και αποδεικνύονται τα προεκλογικά και μετεκλογικά ψέματα, το ΚΚΕ πετάει την μπάλα έξω. Η στρατηγική του είναι «το μαγαζάκι μου και μόνο» και το δείχνει και με την άρνηση να συμμετάσχει σε ευρύ λαϊκό αντιμνημονιακό μέτωπο, αλλά και με την υποβαθμισμένη κριτική προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, την στιγμή που συλλαμβάνονται να «κλέπτουν ωπόρας».
Για τις μυστικές – υπόγειες επαφές κυβέρνησης Παπανδρέου και ΔΝΤ το ΚΚΕ ανακοίνωσε: «Πριν τις εκλογές όλοι γνώριζαν ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, άλλοτε κρυφά και άλλοτε φανερά, συναποφάσιζαν και σχεδίαζαν σε ΕΕ και ΔΝΤ τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου, αλλά τότε μόνο το ΚΚΕ τα αποκάλυπτε στο λαό. Το ίδιο γίνεται και τώρα. Πίσω από την πλάτη του λαού παζαρεύουν ποιο τμήμα του κεφαλαίου σε Ελλάδα και ΕΕ θα κερδίσει τα περισσότερα από την πτώχευση στην οποία οδηγούν τους εργαζόμενους. Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα, αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν».
Σε ελεύθερη μετάφραση το ΚΚΕ λέει «εμείς σας τα λέγαμε» και ξεμπερδεύει με αυτό. Πίσω πάλι στο παλιό “Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας“. Στο ίδιο τσουβάλι ο Παπανδρέου με τα στημένα παιχνίδια με το ΔΝΤ και τη Νέα Τάξη με τον Καραμανλή με τις όποιες ανεπάρκειες.
Δεν αξιολογεί την αξία της απόδειξης ενός πολιτικού ισχυρισμού και υποβαθμίζει τη σημασία που έχει στη διαμόρφωση της κοινωνικής και ατομικής συνείδησης. Δεν καταλαβαίνει ότι το «επιχείρημα», η «τεκμηρίωση» ενός ισχυρισμού είναι αυτή που καταξιώνει τον ισχυρισμό, αλλιώς παραμένει εικασία ή αυθαιρεσία;
Και δεν καταλαβαίνουν τα στελέχη του, με τόσες δεκαετίες στο κίνημα και την μαζική πάλη, τις δυνατότητες που ανοίγονται για ένα αντικυβερνητικό μέτωπο, όπως έδειξε η εμπειρία τόσων και τόσων επαναστάσεων;
Αλλά ο καθείς έχει τις προτεραιότητές του…
Κ. Ζερβόδεξος
http://www.antinews.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger