Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΟΙ Δ.Ο.Υ. της Σκιάθου και Σκοπέλου θα γίνουν Γραφεία.με όλες της συνέπειες που θα προκύψουν από αυτήν την απόφαση

Νέα έρευνα του ΣΔΟΕ για «σκαφάτους»

Θα αντιδράσουν οι εφοριακοί, αν χαθούν οργανικές θέσεις με την αναδιοργάνωση






Και νέα έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το ΣΔΟΕ για «σκαφάτους», που τα ελλιμενίζουν στο Βόλο, οι ιδιοκτήτες των οποίων ελέγχονται για φοροδιαφυγή, καθώς ορισμένοι τα δηλώνουν ως επαγγελματικά-τουριστικά, ενώ τα χρησιμοποιούν ως αναψυχής. Στο μεταξύ οι εφοριακοί προειδοποιούν, σύμφωνα και με την απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του τοπικού τους συλλόγου, με κινητοποιήσεις, εφόσον με την αναδιοργάνωση των Εφοριών (μία στο Νομό Μαγνησίας) κινδυνεύσει να χαθεί έστω και μία οργανική τους θέση.


Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η έρευνα αφορά ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, που τα ελλιμενίζουν στο Βόλο και τα οποία δηλώνουν στην Εφορία ως επαγγελματικά, ότι δηλαδή εκτελούν πλόες μισθωμένα από τουρίστες, ενώ τα χρησιμοποιούν ως σκάφη αναψυχής οι ίδιοι.
Η υπόθεση έρχεται στην επικαιρότητα, μετά τη δέσμευση πέντε σκαφών που είχε γίνει πρόσφατα, επίσης από το ΣΔΟΕ. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν όλο το καλοκαίρι και μάλιστα το ΣΔΟΕ θα έχει στη διάθεσή του και δύο πλωτά σκάφη από το τέλος του μήνα, για τις νησιωτικές περιοχές.
Μάλιστα ο έλεγχος θα γίνεται άμεσα, καθώς πάνω στα εν λόγω σκάφη θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το Taxis, όπου έχουν καταγραφεί όλα τα νομίμως πλέοντα τουριστικά και σκάφη αναψυχής στη χώρα. Συνολικά θα γίνουν 4.016 έλεγχοι σε σκάφη.
Ήδη 100 ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής που έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα, κλήθηκαν να περάσουν από τη Δ.Ο.Υ. και να καταβάλουν πρόστιμα για διαφυγόντες φόρους.

Η συγχώνευση Δ.Ο.Υ.

Οι εφοριακοί του Νομού Μαγνησίας στο μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η διοίκηση του τοπικού τους συλλόγου, είναι έτοιμοι να αντιδράσουν, εφόσον κινδυνεύσει να χαθεί έστω και μία οργανική τους θέση με την αναδιοργάνωση των Εφοριών. Σύμφωνα με το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής, το οποίο ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει αποδεκτό από το υπουργείο Οικονομικών, στη Μαγνησία προβλέπεται μία Δ.Ο.Υ., που θα έχει έδρα το Βόλο, ενώ οι Δ.Ο.Υ. Αλμυρού και Ν. Ιωνίας θα υποβιβαστούν σε Τμήματα και της Σκιάθου και Σκοπέλου σε Γραφεία.
Η Δ.Ο.Υ. θα έχει καθαρά ελεγκτικό χαρακτήρα.
Σημειώνεται ότι συνολικά σε ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας οι εργαζόμενοι στις Εφορίες είναι 238, αλλά μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν ορισμένοι.
Πάντως σε ορισμένες από τις λειτουργούσες Εφορίες αναμένεται να παρατηρηθούν προβλήματα έλλειψης προσωπικού, όπως στη Β’ Δ.Ο.Υ. Βόλου, από την οποία ζητήθηκε να αποσπαστούν για τρεις μήνες στη Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων δύο υπάλληλοι, μία από το τμήμα ΦΠΑ και ένας από το τμήμα ελέγχου, προκειμένου να ασχοληθούν στα Φάρσαλα με την παραλαβή δηλώσεων. Με την απόσπαση της υπαλλήλου από το ΦΠΑ αναμένεται να προκληθεί καθυστέρηση στον έλεγχο των επιστροφών ΦΠΑ στους αγρότες.
Εξάλλου στη Δ.Ο.Υ. Αλμυρού δεν υπάρχει επόπτης, που να εκτελεί και καθήκοντα αναπληρωτή διευθυντή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε και στην Σκόπελο τέτοιους σκαφάτους,αλλά ποιός να τους πιάσει,μόνο τα φτωχαδάκια ξέρουν να πιάνουν,ουστ λαμόγια.

Powered By Blogger