Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ «ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ» ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ Ημερίδα για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό


 ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου – Μαυροβουνίου, σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς, θα υλοποιήσει ημερίδα, με θέμα «Περιβάλλον και Εθελοντισμός», σήμερα Κυριακή 15 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αγιάς «Χρυσαλλίδα».
Στόχοι της ημερίδας είναι να γίνει θεωρητική προσέγγιση της έννοιας του εθελοντισμού, των αρχών που στηρίζεται και της αξίας του στη σύγχρονη πραγματικότητα, να διερευνηθεί το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για τη συγκρότηση εθελοντικών ομάδων, καθώς και τα θεματικά πεδία για τα οποία υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον.
Η συγκεκριμένη ημερίδα είναι ενταγμένη σε μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται στην Αγιά με θέμα τον εθελοντισμό και συνδιοργανώνονται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Δήμο Αγιάς και απευθύνεται στην τοπική κοινωνία και κάθε ενδιαφερόμενο.
Ομιλητές θα είναι η κ. Ντιβέρη Παναγιώτα, υπεύθυνη του Κ.Π.Ε., με θέμα «Περιβάλλον – Αειφορία και Ενεργοί Πολίτες», ο κ. Τζιγκουνάκης Ευάγγελος, εκπαιδευτικός, υπεύθυνος Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αγιάς, με θέμα «Οι αξίες του εθελοντισμού», ο κ. Τσιάρας Βασίλειος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και αντιπρόεδρος του Δικτύου Μ.Κ.Ο. Θεσσαλίας, με θέμα «Εθελοντισμός», και ο κ. Γκουντάρας Αντώνιος, δήμαρχος Αγιάς, με θέμα «Εθελοντισμός – Καλές πρακτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Τέλος, θα γίνει παρουσίαση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και των δραστηριοτήτων της από τον πρόεδρό της κ. Δημητρίου Δημήτριο και το μέλος κ. Καραμπίνη Μιχάλη. Επίσης, θα πάρουν το λόγο και θα τοποθετηθούν οι πρόεδροι (ή εκπρόσωποί τους) των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αγιάς.
Η ημερίδα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις Διά Βίου Μάθησης για ενήλικες».
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger