Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ο παπάς έψελνε και οι επίτροποι…. μετρούσαν!

Δ
ίνουν και παίρνουν τα αρνητικά σχόλια ενοριτών για δύο επιτρόπους εκκλησίας της Πάτρας, τους οποίους μάλιστα οι πιστοί έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν, με ειρωνικό φυσικά τρόπο, ως... «εκπροσώπους της τρόικας»!
Εκείνο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους ενορίτες ήταν το σκηνικό που συνέβη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Όταν οι δύο επίτροποι άνοιξαν το παγκάρι για να κάνουν την καταμέτρηση ενώ ο ιερέας έψελνε το τροπάριο της Κασσιανής και οι πιστοί παρακολουθούσαν: από τη μια, με βαθιά κατάνυξη το θείο δράμα και από την άλλη, με αποκρουστικότητα το πάθος των επιτρόπων να δουν... πόσα χρήματα είχαν μαζέψει! Η ενέργειά τους δεν είχε μείνει ασχολίαστη ενώ κάποιος πιστός αποφάσισε να τους κάνει παρατήρηση. Μόνο που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει καν τη φράση του, αφού και οι δύο τον αποστόμωσαν συστήνοντάς του να... κάνει τη δουλειά του και να μην ανακατεύεται!
Οι ενορίτες μιλούν για δύο ανθρώπους που συμπεριφέρονται σα να είναι οι... αρχηγοί της εκκλησίας. Έχουν επισκιάσει ακόμη και τον ίδιο τον ιερέα. Αποφασίζουν για τα πάντα, ακόμα και για αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ιερό ναό. Και τονίζεται ότι διαχειρίζονται μόνοι τους όλα τα χρήματα που προέρχονται από τα κέρματα που ρίχνουν οι πιστοί.
Το προφίλ των επιτρόπων
Ο ένας από τους δύο εργαζόταν παλιά στο δημόσιο και όταν συνταξιοδοτήθηκε δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, ενώ ήταν υπεύθυνος των ποσών που προέρχονταν από δωρεές, την εποχή του εράνου για την ανοικοδόμηση της εκκλησίας. Όσο για τον δεύτερο επίτροπο, εκείνος υποστηρίζεται ότι... πήρε τη θέση του αείμνηστου πατέρα του, κάτι σαν... κληρονομιά δηλαδή, ο οποίος, όμως, ήταν θεοσεβούμενος άνθρωπος και πολύ αγαπητός από τους ενορίτες. «Εν αντιθέσει με τον ίδιο, ο οποίος συμπεριφέρεται αυταρχικά στους πιστούς που μπαίνουν στην εκκλησία και είναι μονίμως αυτός που ακόμα και στη διάρκεια της θείας λειτουργίας ανοίγει πάντα το παγκάρι για να κάνει καταμέτρηση των εσόδων...», καταγγέλλουν οι πιστοί!
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger