Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΤΕ ΕΙΣΑΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΑ !

Πανστρατιά για τα θεσσαλικά προϊόντα
Να γίνει πράξη η θεσσαλική συνείδηση με τη χρήση αλλά και τη διάδοση των τοπικών προϊόντων όλης της περιφέρειας τονίστηκε χθες στην ευρεία σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος. Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος φάνηκε αποφασισμένος για δραστικές ενέργειες, έτσι ώστε τα θεσσαλικά προϊόντα να μπουν στα ράφια όλων των σούπερ μάρκετ, όλων των καταστημάτων της Θεσσαλίας, αλλά και να διαφημιστούν και να προωθηθούν και στο εξωτερικό.
 
«Η λύση στην κρίση είναι ελληνική», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος, συνεχίζοντας την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια που θέλει στα ράφια όλων των καταστημάτων και των αλυσίδων σούπερ-μάρκετ να βρίσκονται τα θεσσαλικά προϊόντα.
 
Η σύσκεψη ξεκίνησε με τον κ. Πρίντζο να τονίζει πως η αδράνεια και τα ευχολόγια δεν συνεισφέρουν στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. «Η λήψη μέτρων είναι αμετάκλητη αναγκαιότητα. Τα θεσσαλικά προϊόντα έχουν ποιότητα, ανταγωνιστικές τιμές και η στήριξή τους σημαίνει δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι καιροί δε περιμένουν. Ας προσπαθήσουμε να πετύχουμε σήμερα αυτό που θεωρούμε αδύνατο», ήταν το μήνυμα του κ. Πρίντζου σε όλους τους φορείς ζητώντας παράλληλα για την επίτευξη του στόχου τη συνεργασία της Περιφέρειας, όλων των θεσσαλικών Δήμων, των Επιμελητηρίων και των Συνεταιρισμών.
 
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδειξε πως η πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΑΣ θα συνεχιστεί και θα γίνει κάθε προσπάθεια να υλοποιηθεί.
«Θα μπούμε μπροστά τους αγώνες. Είναι καιρός να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως στο άμεσο μέλλον θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αλυσίδων σούπερ-μάρκετ, με τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και των ΕΑΣ έτσι ώστε στα ράφια των καταστημάτων να τοποθετηθούν τα θεσσαλικά προϊόντα.
 
Παράλληλα υιοθέτησε και την πρόταση του Δημάρχου Βόλου κ. Σκοτινιώτη, την οποία χαιρέτησε και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου κ. Ζέττα Μακρή για εξωστρέφεια, δηλαδή για την προώθηση των τοπικών προϊόντων σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, αλλά και στις αγορές ξένων χωρών.
 
Στη σύσκεψη κατατέθηκαν οι προτάσεις, οι σκέψεις αλλά και οι προβληματισμοί των εκπροσώπων των συνεταιρισμών, οι οποίοι επεσήμαναν πως δεν φτάνουν μόνο τα λόγια, αλλά χρειάζονται ουσιαστικές πράξεις από όλους.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην προσπάθεια αυτή βασικό ρόλο θα παίξουν το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, το λιμάνι του Βόλου, ο σιδηρόδρομος και όλα εκείνα τα μέσα που υπάρχουν τη Θεσσαλία και μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο.
 
Το παρών έδωσαν οι βουλευτές κ.κ. Νάκος, Νάνος και Μαρκάκης, ενώ παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Σκοτινιώτης, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ζέττα Μακρή, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Μαγνησίας και Λάρισας, εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.
ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger